Orijinalini görmek için tıklayınız : sıkışmış pencere fitilleri...
HEADBLOOD
17-03-2009, 21:19
arkadaşlar sıkışan pencere fitillerini tozdan kirden arındırıp camın rahat çalışmasını sağlayacak bir ürün veya taktik önerebilir misiniz?...
cam fitillerinizin iç kısmı kadife ise s....x'ın halı ve tavan temizleme sprayini sıkıp bir bezle çitileyip kuruduktan sonra camlarınızı sessizce kullanabilirsiniz =)
ben bu şekilde yapiyorum..s.....x degil meguiar'sin profesyonel iç uygulamada kullandiği 101 kodlu ürünü kullanıyorum ancak bahsettiğim ürün işinizi görür
HEADBLOOD
17-03-2009, 21:27
teşekkürler....
cankan00
17-03-2009, 21:31
silikon sprey kullan..
özellikleri asagıdaki gibidir
Araç içindeki ve dışındaki plastik, lastik ve metal parçaları bakımını sağlayarak korur ve onların ömrünü uzatır
Plastik parçaların (tampon, ızgara, spoyler, çıtalar) parlaklığı artar ve kırılganlıklar azalır.
Lastik parçaların (tampon, kapı ve kapak lastikleri, lastiktakozlar, soğutma hortumları, oto lastikleri) bakımını sağlar, gevrekleşmelerini, donmasını, yapışmasını engeller.
Katlanır tavanları ve kaplamaları sudan korur.
Antistatik etkisi vardır (toz tutmaz). Elektrik devrelerini nemden korur.
Emniyet kemeri açılır, tavan, koltuk kızaklaruıın rahat çalışmasını sağlar.
Değişik malzemeler arasındaki örneğin plastik/metal gıcırtı ve sesleri önler.
Bazı malzemelerin montajında örneğin hortumların birbirine rahat geçmesini sağlar.
Leke bırakmaz.
silikon sprey kullan..
özellikleri asagıdaki gibidir
Araç içindeki ve dışındaki plastik, lastik ve metal parçaları bakımını sağlayarak korur ve onların ömrünü uzatır
Plastik parçaların (tampon, ızgara, spoyler, çıtalar) parlaklığı artar ve kırılganlıklar azalır.
Lastik parçaların (tampon, kapı ve kapak lastikleri, lastiktakozlar, soğutma hortumları, oto lastikleri) bakımını sağlar, gevrekleşmelerini, donmasını, yapışmasını engeller.
Katlanır tavanları ve kaplamaları sudan korur.
Antistatik etkisi vardır (toz tutmaz). Elektrik devrelerini nemden korur.
Emniyet kemeri açılır, tavan, koltuk kızaklaruıın rahat çalışmasını sağlar.
Değişik malzemeler arasındaki örneğin plastik/metal gıcırtı ve sesleri önler.
Bazı malzemelerin montajında örneğin hortumların birbirine rahat geçmesini sağlar.
Leke bırakmaz.
cam plastiğinin dışta kalan kısmı için evet çok mantıklı ancak içte kalan yani camı sıkıştıran kısmı için çok yanlış,silikon içerikli olduğu için camlarınızda sürekli yağlanma benzeri izler birakacaktir.
sana katılıyorum volkan...
HEADBLOOD
17-03-2009, 23:02
silikon zamanla daha fazla toz ve kir tutup yine sıkışmaya sebep olmaz mı?
silikon zamanla daha fazla toz ve kir tutup yine sıkışmaya sebep olmaz mı?
plastik bir aksamın üzerinde ilk başta etkili parlaklık verir ancak dediğiniz gibi toz toplamaya da başlar,ancak sizin camlardaki sıkışma etkisini yaratan ve suyun camlardan içeri akmasını engelleyen materyalin iç kısmı kadife ise zaten silikonu sıktığınızda camları açıp kapattığınızda oluşan yağlanma izlerinden ötürü deliye dönebilirsiniz =) aman diyim...
BiRTaN_Altea
17-03-2009, 23:40
fitil deyince benim aracımın dört cam fitilleri film çekilirken söküldü ve de şuan yamuk yumuk dalgadalga duruyorlar nasıl giderebilirim bi fikri olan var mı?
fitil deyince benim aracımın dört cam fitilleri film çekilirken söküldü ve de şuan yamuk yumuk dalgadalga duruyorlar nasıl giderebilirim bi fikri olan var mı?
aynı hatayı ben fitilleri temizlemek isteyip söktüğümde yaptim yamuk yumuk oldu,yenisini almayi düşünüyordum ama madem kaybedecek birşey yok deyip geçen gün giriştim biraz....düz tornavida ile fitilin iç kısmında kalan incecik tel kısmı ittirirken baş parmağınızla da dışardan dengeli bir şekilde bastırın...bu şekilde yaparak hepsini dümdüz hale soktum çok şükür....fittillerin arasina kaçan TL'lerden de yırtmış oldum =)
BiRTaN_Altea
17-03-2009, 23:57
aynı hatayı ben fitilleri temizlemek isteyip söktüğümde yaptim yamuk yumuk oldu,yenisini almayi düşünüyordum ama madem kaybedecek birşey yok deyip geçen gün giriştim biraz....düz tornavida ile fitilin iç kısmında kalan incecik tel kısmı ittirirken baş parmağınızla da dışardan dengeli bir şekilde bastırın...bu şekilde yaparak hepsini dümdüz hale soktum çok şükür....fittillerin arasina kaçan TL'lerden de yırtmış oldum =)
dediğin gibi kaybedecek bişeyim yok bi deneyim biride silikon sık cukkadan otursun dedi ama boyaya bi zararı olur diye tırstım demek kaportayı tutan ince bi tel var bak ona hiç dikkat etmemiştim....
dediğin gibi kaybedecek bişeyim yok bi deneyim biride silikon sık cukkadan otursun dedi ama boyaya bi zararı olur diye tırstım demek kaportayı tutan ince bi tel var bak ona hiç dikkat etmemiştim....
en çok hasar almış fitilinizi kapidan sökün şöyle inceden bir yoklayın...içindeki ince telin varlığını ,geri uyguladığı kuvvetten anlayacaksınız...biraz incelerseniz telin tam yerini tespit edersiniz ve düz tornavida ile bahsettiğim uygulamayla biraz düzetlmeyi denersiniz..en kötü ihtimalle en çok hasar almış olan fitiliniz daha da kötü olur yenisini alirsiniz,bahara güzel girer aracınız =)
her ne kullanırsan kullan bi zaman sonra yine eski haline gelir bence..
bu sebeple ben kendimce bi çözüm buldum o da cam kirliyken olabildiğince camı açmamak.. :)
her ne kullanırsan kullan bi zaman sonra yine eski haline gelir bence..
bu sebeple ben kendimce bi çözüm buldum o da cam kirliyken olabildiğince camı açmamak.. :)
istediğin kadar camı açma,yağmurlu havada e5 gibi yollarda kullandiktan sonra arabanin her yerinde biriken çamur cam fitillerinde de birikiyor.üst üste yağmurlu günlerde malum arabayi yikatamiyoruz ,o arada da o kirler birike birike yikama sirasinda tazzikli suyun atamicaği kadar yoğun hale geliyor..onun için de çözücü kimyasallar ile yumuşatip bezle silindiğinde mükemmele yakın sonuç alınıyor,tecrübeyle sabittir ;)
HEADBLOOD
18-03-2009, 01:00
benim fitiller kadife... ve oldukça kirlendiler... iz bırakmadan temizleyecek bi kimyasal ne olabilir ki.... s....x halı ve tavan spreyi en iyi çözüm gibi şu anda ;)
istediğin kadar camı açma,yağmurlu havada e5 gibi yollarda kullandiktan sonra arabanin her yerinde biriken çamur cam fitillerinde de birikiyor.üst üste yağmurlu günlerde malum arabayi yikatamiyoruz ,o arada da o kirler birike birike yikama sirasinda tazzikli suyun atamicaği kadar yoğun hale geliyor..onun için de çözücü kimyasallar ile yumuşatip bezle silindiğinde mükemmele yakın sonuç alınıyor,tecrübeyle sabittir ;)
peki Volkan nası diyosan abi.. :)
gerekenleri arkadaşlar yazmış
leon sport
18-03-2009, 20:26
kavga çıkmasın...
dejavuuuuu
22-03-2009, 13:31
plastik bir aksamın üzerinde ilk başta etkili parlaklık verir ancak dediğiniz gibi toz toplamaya da başlar,ancak sizin camlardaki sıkışma etkisini yaratan ve suyun camlardan içeri akmasını engelleyen materyalin iç kısmı kadife ise zaten silikonu sıktığınızda camları açıp kapattığınızda oluşan yağlanma izlerinden ötürü deliye dönebilirsiniz =) aman diyim...
sağol volkan uyarın için valla.geçen bakıma götürdüğümde orda sormuştum onlarda slikon sprey kullan demişlerdi o gıcırtıyı yok etmek için..ama kullanmasam iyi olcak:ponder: