Orijinalini görmek için tıklayınız : bitmeyen araç çilem ...
yaw arkadaşlar arabayı aldım alalı 20den fazla servise gittim ... bu hafta tekrar gitmek zorundaymışım.. sabah oy kullanmak için çıkalım dedik araba çalışmadı. herşey çalışıo ama ateşleme yapmıodu acil servisi aradık. 1saat sonra geldi aküden dedi aküye bişey bağladı güçlendirdi çalıştı.... en kısa zamanda servise götürün 1gün boyunca serviste kontrol edilmesi lazım dedi.. ne biçim iş bu ya daha 0 araba yeni akü böle bişey warmı ya... serviste servis olsa.. bu sefer bunu yapalalım derken bakalım bu sefer neresini bozcaklar.... :banghead2::rifle:
kaya5789
29-03-2009, 17:11
Geçmiş olsun.
desperado_32
29-03-2009, 17:19
Geçmiş olsun sanırım elektirik kacağı(akünün bosalması ve marş almaması) var sendede bende vardı sol cam motorundan kaynaklanıyordu halletik sanayide servis birsey bulamıyor bu konuda
leon sport
29-03-2009, 18:55
geçmiş olsun...
quoasimodo
29-03-2009, 20:18
geçmiş olsun
omercanilica
29-03-2009, 21:01
gecmıs olsun umarım kısa zamanda cozersın :(
tarkanteker
29-03-2009, 21:21
geçmiş olsun dostum....
geçmiş olsun...arabada elektronik eşya gibi şans işi birazda..binde bir olan fabrikasyon hatalar elbette olucaktır,şans kısmet...
digiersoy
29-03-2009, 23:19
geçmiş olsun.
sağolun umarım büyük bişey deildir....
Geçmiş olsun Zeki, bu araç ve servislerin seni baya üzdü bizde üzüldük durumdan. Son derece memnun kaldığım bu markada birilerinin olumsuz görüşlerini duyunca isteden üzülüyor insan.
jananemre
30-03-2009, 00:29
bir ark. pejo 407 aldı. her gün serviste. daha doğru düzgün binemedi bile. olabiliyo böyle şeyler. hep elektronik araçlar. gözünü seveyim eski kasa şahin'in! :)
koray sandal
30-03-2009, 01:54
geçmiş olsun
joker_dd
30-03-2009, 08:27
cok gecmis olsun...ama cok takmamaya calis kafani yeni arabandan soguma...bakarsin ilerde sadece bakima gidersin...
Geçmiş olsun Zeki, bu araç ve servislerin seni baya üzdü bizde üzüldük durumdan. Son derece memnun kaldığım bu markada birilerinin olumsuz görüşlerini duyunca isteden üzülüyor insan.
sağol.. bu işler birrazda şans meselesi .... yarın servise gidicem atıcam anahtarı değiştirin ilk satışta değiştirmediniz şimdie değiştiriceksiniz diyip atıcam kafama koydm :D tabi değiştirirlerse eheheh :D
mandufla
30-03-2009, 10:42
geçmiş olsun
techfash
30-03-2009, 22:32
buyuk gecmıs olsun
arkadaşlar dün arabamı servise verdim bugün aldım nedeseler beğenirsiniz :@ araba kapının önünde yatıomuş sanki adamlar benle yatıp kalkıo akü kendini deşarj etmiş miş.. ses yükseltincede ışık açık kalmış olabilir dediler onuda denedim hemen gözlerinin önünde kapıyı yada bagakı açtım kapıyı kitledim kitler kitlemez ışıklar söndü bakın dedim nerde ışık açık bişey diemediler kaldılar öle aküyü şarj etmişler şarjdan sonra teste sokmuşlar akünün durumu çok ii çıkmış yenisi bu yüzden veremeyiz diyipd diyip durdular bi kaçakda yokmuş sistemlerde... bu ii bişeyde kendi parça hatalarını müşteriye yıkmak için ellerinden geleni yapııolar teslim alırkende direk bişey takdırdınızmı yada takdıkmı die hemen soruyolar yok hız sbtleyici yada xenon die güldüm ya bu kdar olmaz artık arabamdan soğuttular resmen bidaha olsun yakarım bu arbayı burda dedim yeter artık ya..
desperado_32
02-04-2009, 21:12
Abi aküde bir sorun olmaz zaten adam sarj ettiktren sonra teste soksa ne olur benimde basımdan geçti şarj et ver işleri bu pc ye bağlıyorlar arabayı birsey cıkmıyor sağlam raporu verdiler elime ama gene aynısını yapıyor sonra dediki adam ya torpido ısığı yada bagaj lambası kapanmıyordur dedi söktüm bende ne varsa gene oluyordu ama sonra geçti nasıl geçti tam bilemem birseyleri oynadım ve yeni cd calar aldım düzeldi:D
bende dedim şarja takıtktan sonra testin ne anlamı war dedim gene yapıcak kesin dedim ne yapcaksınız ozman dedim genemi şarj dedim eft diolar bide yüzsüz yüzsüz ya....
Bana servis demeyin ya zaten nefret ediyorum bi gün termostat için gittim 8 saat serviste bekledim yeni olan parçalarımı bile yenilediler hatta görmeseydim kendi parçamı bana yeni taktık diye yutturacaklardı.
desperado_32
02-04-2009, 21:26
bende dedim şarja takıtktan sonra testin ne anlamı war dedim gene yapıcak kesin dedim ne yapcaksınız ozman dedim genemi şarj dedim eft diolar bide yüzsüz yüzsüz ya....
abi bide söle dene aracın yolda kaldı mars almıyor olduğu anda aracı cekip götürtme orda aküyü makinaya bağlasınlar ve rapor iste o zaman belki akünün değiştirtebilirsin...
ilkerakkan
02-04-2009, 21:40
serviste yaptırdığın her işlem için kağıt almayı unutma ilerde gerekebilir tüketici hakları var biliyosun...
EMR-TOLEDO
02-04-2009, 22:19
aynı dertten bende müzdaripim.bende 0 km araba aldım ama seat değil..haftada bi servisteyim..çok can sıkıcı bi durum..ben çoktan soğudum bile arabamdan..biraz zaman geçsin satıcam bi dahada o markayı görünce yolumu değiştiricem..sizede çok geçmiş olsun banada:)
yusuf_1977
03-04-2009, 13:47
çok geçmiş olsun ama araçtan soğumayın servisten memnun değilseniz alternatif arayın kriz ortamında servisler müşteri kazanmak ister bunu kullanın derim
desperado_32
05-04-2009, 18:14
aynı dertten bende müzdaripim.bende 0 km araba aldım ama seat değil..haftada bi servisteyim..çok can sıkıcı bi durum..ben çoktan soğudum bile arabamdan..biraz zaman geçsin satıcam bi dahada o markayı görünce yolumu değiştiricem..sizede çok geçmiş olsun banada:)
Marka nedir abi söylesende bizde dikkat etsek :)
sweetcrazy
05-04-2009, 19:42
Bencede markayıda ver de çevremizdekileri uyaralım.
Bencede markayıda ver de çevremizdekileri uyaralım.
http://www.seatclubturkey.com/forum/showthread.php?t=12217
desperado_32
05-04-2009, 21:49
http://www.seatclubturkey.com/forum/showthread.php?t=12217
anlasılmıstır babam :)
sweetcrazy
06-04-2009, 00:32
zaten anlamıştım malum marka meşhur zaten buralardada ama şans mı denir artık bilemiyorum çevremde cok şikayetçi var malesef...
şikayetim için aradılar fakat telefonda görüşen kişi sürekli aküde sorun olmadığını söyleyip söyleyip durdu ama ben tekrar yaparmış diyincede evet tekrar yapabilir gene şarj edicez diyolar yok böle saçmalık yolda kalıcam ve bu yerdede telefon çekmiycek bi olursa diorum ,ses yok . Saygısızca konuşuyolar; telefonda değiştirmiycez diye çirkin bir uslüple söylüyorlar.. aynen şöle: değiştirmiycez daha konuşmanın bi anlamı varmı ? böle terbiyesizlik olmaz ismi:Ayşe soyismini istediğimde ise vermek zorunda değilim diye tersleyen biri.. aa bu arada aracımı teslim ettiklerindeki direksiyondaki çizikleri ise bizde öle bişey gözükmemektedir.. diye suçu bize attılar teslim ederken öle demiyolardı hallederiz ederiz yaparız diyolardı ne oldu bu sözler hani nerde böle yalancılık olmaz bütün çalışanlar topu birbirine atıyor . Artık doğuş oto benim için bitmiştir.. Doğuş otodan araç alıcak herkesi elimden geldikçe almamalarını sağlıycam vede heryere şikayetde buluncam böle bi servis böle bi çalışan olamaz.. İsmi büyük , ama işlev sıfır sadece arama var ama o aramada boş tırı vırı aradık demek için arıyolar..
sertkaya
06-04-2009, 17:22
Sabırlıymışsın sıfır bir araç ve yirmi kadar servis çekilir gibi değil. Geçmiş olsun umarım bu bozulmadan dolayı servise son gidişin olur.
omercanilica
06-04-2009, 18:46
şikayetim için aradılar fakat telefonda görüşen kişi sürekli aküde sorun olmadığını söyleyip söyleyip durdu ama ben tekrar yaparmış diyincede evet tekrar yapabilir gene şarj edicez diyolar yok böle saçmalık yolda kalıcam ve bu yerdede telefon çekmiycek bi olursa diorum ,ses yok . Saygısızca konuşuyolar; telefonda değiştirmiycez diye çirkin bir uslüple söylüyorlar.. aynen şöle: değiştirmiycez daha konuşmanın bi anlamı varmı ? böle terbiyesizlik olmaz ismi:Ayşe soyismini istediğimde ise vermek zorunda değilim diye tersleyen biri.. aa bu arada aracımı teslim ettiklerindeki direksiyondaki çizikleri ise bizde öle bişey gözükmemektedir.. diye suçu bize attılar teslim ederken öle demiyolardı hallederiz ederiz yaparız diyolardı ne oldu bu sözler hani nerde böle yalancılık olmaz bütün çalışanlar topu birbirine atıyor . Artık doğuş oto benim için bitmiştir.. Doğuş otodan araç alıcak herkesi elimden geldikçe almamalarını sağlıycam vede heryere şikayetde buluncam böle bi servis böle bi çalışan olamaz.. İsmi büyük , ama işlev sıfır sadece arama var ama o aramada boş tırı vırı aradık demek için arıyolar..
vay terbıyesızler bence en kısa zamanda o kadını bul ve sıkayetcı ol para almaya geldıler mı affetmezler ama ... cok gecmıs olsun umarım kısa surede cozersın bu kotu olayları
doğş otoyla çözülmüycek ama tanıdık kiminiz warsa doğuş otodan aman uzak dursunlar arkadaşlar. aman ... aracları fabrikasından ucuz getirmelerinin nedeni parçaları kendilerinin belirlemeleri ee doğal olarak ucuz malın yahnisi.... Ama arabamdan soğumadım sadece korkum umarım başka bişey bozulmazda servise götürmem çünkü gittimi sağlam yeride bozuyorlar...
desperado_32
06-04-2009, 21:53
doğş otoyla çözülmüycek ama tanıdık kiminiz warsa doğuş otodan aman uzak dursunlar arkadaşlar. aman ... aracları fabrikasından ucuz getirmelerinin nedeni parçaları kendilerinin belirlemeleri ee doğal olarak ucuz malın yahnisi.... Ama arabamdan soğumadım sadece korkum umarım başka bişey bozulmazda servise götürmem çünkü gittimi sağlam yeride bozuyorlar...
Abi bence garanti bitinceye kadar sabret sanayide 20-30 tl ye hallediyorlar bu işleri...
Bende bugün babamın iş arkadasının oğlu ıspartaya özel seat servisi açmış bgn oraya ızgara siprarişi vermek için gittim çok güzel karsılandım parcamı 10 gün içinde geiterecekleri söylediler olmaz dedim inş perşembe elimde olucak küçüklüğümden beri bilirler beni o yüzden ben artık özel servisteyim :)
walla bencede ozmana kadr bişey çıkmasa barie :) senin adınada sefindim :)
desperado_32
06-04-2009, 23:47
walla bencede ozmana kadr bişey çıkmasa barie :) senin adınada sefindim :)
Teşekkür ederim :)
zeynel0101
07-04-2009, 09:02
gçmiş olsun kardeş.
desperado_32
11-04-2009, 18:35
Abi ben sisleri taktırırken bu elektirik kacağı olmasını dolayısıyla akünün boşalıp marş almamasını sordum orj aküler dandik oluyor o yüzden oluyor dedi akünün değişmesi gerekiyor dedi ne kadar doğru bilemem...
zeynelsener
11-04-2009, 23:53
Kardeş geçmiş olsun.
Sana tavsiyem serviste ne yaptırırsan yaptır mutlaka servis formu al. hemde her giriş-çıkışta. olurda problemi çözemezlerse o kağıt parçaları varya o kağıt parçaları, çok işine yarar:cop:
6 arızadan sonra ürünü yenileme talebinde bulunmak ya da paranın tamamının iadesini isteyebilmek gibi bir hakkımız vardı sanırım biz tüketicilerin.
bu ne ya bugün gene aracım çalışmadı sorun gene AKÜ akü gene boşalmış... bu ne ya böle boşalsın şarj etsinler sorun yok diyip geri verip yollasınlar ne biçim servis ne biçim akü ...yeter ulan..
techfash
03-05-2009, 12:55
kardesım baska srvıse gıt mesela dogus power centerdakıne yolla arabanı bu sefer bırde orada baksınlar ???
kaya5789
04-05-2009, 11:11
bu ne ya bugün gene aracım çalışmadı sorun gene AKÜ akü gene boşalmış... bu ne ya böle boşalsın şarj etsinler sorun yok diyip geri verip yollasınlar ne biçim servis ne biçim akü ...yeter ulan..
Bizim Astra da öyle olmuştu. Bir kezz bitti mi eğer aküde sorun varsa istediğin kadar şarj ettir 1-2 gün araba çalışmazsa yine bitiyodu akü.
130lira sıkışmış galiba senin arbanın aküsüne :) Mutlu akü o fiyat :D
bugün gene servise gittim aracımı gene kontrole aldılar.. banada başka bi araç teslim ettiler. bakalım gün içinde bilgilendircekler.bu akünün 3.sorunu bakalım inş. değiştirirler. yada 130 sıkışmış demekki :d
kaya5789
04-05-2009, 11:24
Geçmiş olsun valla, inşallah hallolur.
sağol . inş. halolur hala bi haber çıkmadı gerçi... bu verdikleri 1,4 otomatik ibizada ii gidiomuş ya hoşuma gitti değiştirsekmi ne :D
Gilgamesh
04-05-2009, 20:51
Zeki bey bir sorum olacak. Aracınızı mütemadiyen her gün kullanıyor musunuz ?
hergün kullanmıorum perşembe cuma günleri çıkmıorum.. diğer günler çıkıo
desperado_32
04-05-2009, 22:28
Zeki bey bir sorum olacak. Aracınızı mütemadiyen her gün kullanıyor musunuz ?
Açıkçası bana bu çok saçma geliyor her gün kullanıyormusunuz bizede böyle sorular soruyordu servis ve hayır diyinde hemen bu durumu kullanıyorlardı.Sorun öğrendiğim kadarı ile seat ın orj dandik aküsünden kaynaklanıyor aynı sorun dün mercedes vitodada oldu...
Not: Sözüm size değildir kesinlikle:)
Açıkçası bana bu çok saçma geliyor her gün kullanıyormusunuz bizede böyle sorular soruyordu servis ve hayır diyinde hemen bu durumu kullanıyorlardı.Sorun öğrendiğim kadarı ile seat ın orj dandik aküsünden kaynaklanıyor aynı sorun dün mercedes vitodada oldu...
walla bende katılıorum servis hemen onu soruo kullanıomusunuz ulan araç 0 ne alakası war.. akünün üstündeki ışık yanmıo adam hala ssorun yok diyo başka bişey demio...
omercanilica
04-05-2009, 22:48
sanırım sızın bu sorunuzu bır turlu duzetemıcekler .... :( gecmıs olsun yenıden ....
sağol .. bakalım inş. bu sefer hallederler git gel sıkıldım gına geldi artık...
Gilgamesh
04-05-2009, 23:08
walla bende katılıorum servis hemen onu soruo kullanıomusunuz ulan araç 0 ne alakası war.. akünün üstündeki ışık yanmıo adam hala ssorun yok diyo başka bişey demio...
Pardon kusura bakmayın arkadaşlar sorumu geri aldım siz olayı bitirmişsiniz zaten bende ne diye müdahil olma ihtiyacı hissettiysem. :(
yok ya kusura bakma artık aynı şeyleri duymaktan :D saçma gelio bide o dedikleri nie dersen kışın diğer aracımı hiç çalıştırmadık 1-1.5 ay yattı çalıştırmak istediğmizdede ilk marşda anında çalışıyo maşşallah araba 2003 model 307 aküde ilk alındığındaki akü yanie o sorun çıkarmıoda yeni 0 aracınki nasıl çıkıo demie:D bide şarj ettiler sorun yok dediler kaçak yok dediler bu 3.tekrarı yaw :D lütfen sen üzerine alınma ya... burda bilgilermizi ppayşlaşcazki yanlışlarımızı düzeltcez demie :)
Gilgamesh
04-05-2009, 23:35
Hak verirsiniz ki şikayetlerinizi buradan okuyarak bir yerlere varmaya çalışıyorum. Elbette bende standart prosüdür gereği aynı sırayı takip ederek başlayacaktım lakin her ikinizinde bu olayı yemiş bitirmiş ve sona erdirmiş yorumunuzu okuyunca devam etmeme kararı aldım. Sadece biraz üzerinden geçip daha sonra bu başlıkta izleyici olmayı yeğleyeceğim kusura bakmayın. Aracınızın 0 olması araç üzerinde ki akünün sağlam olmasını gerektirmez öncelikle onu söyleyeyim. Elbette sizin için burada ironik kalacak şey "servis bir şey yok" dedi durumu. Ben dışarıdan sadece yorum yapacağım. Yeni araç olduğundan bizler de bu araçlarda ki arızaları maalesef yaşarak öğreniyoruz. Zira araçlar ithal ediliyor ancak bizlerin eğitimi neredeyse biz araçları çözdükten sonra başlıyor. Keza çoğu zaman eğitim cd ve bültenleride aynı şekilde. Her yeni araçla bunlar yaşanabiliyor. Aracınızı her gün çalıştırıyor musunuz diye sordum zira akülerin en büyük düşmanı çalıştırılmamasıdır. Eskiden olduğu gibi araçlarınızda sulu akü bulunmamakta kuru aküler bulunmakta. Bunlarında ömür ve dayanıklılık sorunu yaşamaktadır. İş bu sebeple ilk soru hep bu olur. (Ha bu arada normal bir elektrikçiye de gitseniz bu soru sorulur bana sakın kimse yetkili servis ağızı ile konuşuyor muamelesi yapmasın ben Bostancı sanayinde volkswagen özel servisinde 6 sene yedek parçasından tutunda servis müdürlüğüne kadar her branlında görev yaptım tüm yolları iyi bilirim) Yeni model araçlarda öncelikle leon lardan tecrübe etmiş olduğumuz şey araç cam motorlarının uyku moduna geçmemesi sonucu fazla akım çekerek iki günlük bir bekleme süresi sonucunda aküleri boşaltığı olmuştur. Eğer götürmüş olduğunuz serviste 5051 b diagnos cihazı yok ve teşhisi 5052 diagnos cihazı ile yapıyorlarsa bunu yakalama şansları çok azdır. Yeni akülerin tekrar kaynatma işlemleri (şarj etme ) max 2 kere randıman vermekte bildiğim kadarı ile bundan sonra yapılacak şarj işlemlerinde gerekli performansa ulaşılamamaktadır. Bazen aldığınız araçlar gerek ana garaj gerekse bayii garajlarında yatma sonucu özelliğini yitirir duruma gelir. Bunun sonucu satışı yapan bayi biten aküyü teslimat aşamasından önce bir kere şarj eder . Lakin az evvelde belirtmiş olduğum üzere kuru akülerin eski performansına kavuşabilmesi zaman almakta. Sizde bu iki günlük periyotta aracınızı kullanmadığınız zaman bu sıkıntı ayyuka çıkması olasılıklar içerisindedir. Bunun dışında aracınızda bir kaçak olması kuvvetle muhtemeldir ki kapı kilit ve cam motor sistemleri genelde en sık rastladığımız kaçak olaylarıdır. En başında da dediğimiz gibi bazen bizlerinde başına gelebilen ve gözden kaçan hatalar olabiliyor bu forumu o yüzden elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum ; ben sizden bir şeyler öğreniyorum daha iyi nasıl hizmet verebilirim diye, sizlere de dilim döndüğünce bilgim dahilinde bildiklerimi aktarmaya çalışıyorum. E sanal bir ortamda sıkınıtınızı öğrenebilmeninde bazen tek yolu standart prosüdür sorularını sormaktan geçer. Neticede ben sadece 29 harfi kullanarak kurmuş olduğunuz cümlelerle hareket edebilirim. İş bu sebeple en azından bu şekilde yaklaşımlarda naçizane ricam bizlere biraz daha ön yargısız yaklaşmanızdır. Biraz alındım sanırım fark etmişsinizdir. :)
desperado_32
05-05-2009, 07:47
Pardon kusura bakmayın arkadaşlar sorumu geri aldım siz olayı bitirmişsiniz zaten bende ne diye müdahil olma ihtiyacı hissettiysem. :(
Mert abim walla sözüm sana değil sözüm ısparta vw ye beni bıktırdı araçtan bu yüzden soğumaya baslamıstım bu yüzden toplam 6 kere kaldı yolda suan birsey yok ama bakalım hayırlısı:)
abicim aman diyim ya yorumlarını eksik etme.biraz deil baya alınmışsın sen üstüne almaya ya.. bizde burdan bişeyler öğrenioruz. karşılıklıklı bilgi paylaşımı.. ama ben aracımı çıkartmasam dayi çalıştırıorum aracı 2dk boyunca buna rağmen akü boşalıyo .. bugün gene teslim ettiler gene şarj edip vermişler.. istanbul kabul etmiormuş değişimi.. fln flan anlıycağınız gene aynı akü üstünde takılı inş. boşalmaz diycem ama boşalcağı kesin bişey.. hayırlısı artık diyceğim bişey yok sıkıldım aynı sorundan .........
desperado_32
05-05-2009, 20:50
abicim aman diyim ya yorumlarını eksik etme.biraz deil baya alınmışsın sen üstüne almaya ya.. bizde burdan bişeyler öğrenioruz. karşılıklıklı bilgi paylaşımı.. ama ben aracımı çıkartmasam dayi çalıştırıorum aracı 2dk boyunca buna rağmen akü boşalıyo .. bugün gene teslim ettiler gene şarj edip vermişler.. istanbul kabul etmiormuş değişimi.. fln flan anlıycağınız gene aynı akü üstünde takılı inş. boşalmaz diycem ama boşalcağı kesin bişey.. hayırlısı artık diyceğim bişey yok sıkıldım aynı sorundan .........
Abi yolda kalacağı kesin :D Aracın 0 km ve garantisi olduğu için servisle güreşeceksin artık...
Abi eğer garantinden korkmuyorsan sanayide sağlam bir elektirikçiye git onlar daha iyi anlıyor.
walla gittim konuştum sanayideki bi ustayla hallederim ben dedi garantiyede bişey olmaz dedi ama kimseye güven olmuo malesef bakalım 1ay sonra gene bozulcağı belli bu sefer değiştirirlermiş öle dediler ne kadar doğruysa ha bide istanbulun değiştirmesinin sebeblerinden biri burdaki servis danışmanı gerizekalı herif aracın yattığını sölemiş hergün arabanın altına yatıo heralde şerefsiz nerden biliosa yattığını..
Gilgamesh
05-05-2009, 22:34
Mert abim walla sözüm sana değil sözüm ısparta vw ye beni bıktırdı araçtan bu yüzden soğumaya baslamıstım bu yüzden toplam 6 kere kaldı yolda suan birsey yok ama bakalım hayırlısı:)
Ya ne yalan söyleyeyim sizlerin sorunları olması hiç hoşuma gitmiyor benim açıkçası ve bazen ne çok sorunu var bu arabaların diye düşünüyorum ve bu markanın bir firmasında çalışıyor olmamda beni bir ucundan sorumluymuşum hissiyatı veriyor bana.. Ve inanın bazen bizlerinde içinden çıkamadığımız sorunlar oluyor sadece zaman istiyor bazen bu tür sorunlar. Örn : dün yeni ibiza bir araç geldi epc lambası ve motor arıza lambaları yanıyor. E tabi bir önceki kasa araçlardan tecrübe ile hemen atladık fren müşürü egr falan yorum yaparken diagnos cihazı bize gaz pedal potansiyometresi arızası verdi. E haliyle parça elde yok ve aynı zamanda bu ekstrem bir arıza bizim için daha önceki araçlarla karşılaştırınca. Neyse bizde genel müdürümüzün aracından söktük parçayı müşteri madur olmasın işini halledebilsin diye durumu da izah ettik kendisine. Bugün aracını getirdi yeni parçayı aldık taktığımız parçayı aldık makinaya bağladık ayarlar falan derken yol testleri yapıldı. Sorun yok onayı geldi bana bende müşterimize aracını alabileceğini söyledim. Adamcağız da mutlu birşekilde geldi tez falan gibi bir şey yetiştireceklermiş okullarına ankaraya yola çıktılar. 45 dakika sonra bir telefon "abi bu araba yine 110 unu geçmiyor ve arıza lambaları yandı" benimde kafamdan aşağı kaynar sular boşaldı tabi.
Şunu demeye çalışıyorum. Ben sizinle bir şeyler paylaşırken büyük mutluluk duyuyorum . Hele hele işinizi veya sıkıntınızı halledebilmişsem o yüzünüzdeki tebessüm veya atılan bir içten işi halledilmiş insanın monitörden bile hissedilen teşekkürü beni acaip mutlu ediyor. Lakin diyorum ya maalesef her zaman buna muaffak olamıyoruz. Gün oluyor pm den atılan bir mesaja cevap verme şansım dahi olmuyor veya tamam bakacağım diyorum ama mesaj kutusu çabuk doluyor diye silmek zorunda kaldığımdan unutuyorum bile. Allah bilir kaçınızın sorusuna cevap veririm diyip unutmuşumdur :( En başta da dedim bende sizden bir şeyler öğreniyorum ve maalesef bazen üstüme çok alınıyorum (idare edin bu ara acaip yoğunum :) ) Yanlız sizden ricam ikici mesajımda (uzun olan) aracınızdaki olasılıkları söyledim ve burada da en önemlisi aracınızın testini 5052 diagos cihazı veya voltmetre tarzı cihazlarla kaçağını bulamayabilirler muhakkak 5051 b diagnos test cihazı lazım. Ha bir de dip not aracınızı bir kaç gün çalıştırmadıktan sonra çalıştırdığınız iki dakikalık çalışma periyodu akünün kendisini toparlamasında maalesef pek bir işe yaramaz. En azından evin etrafında bir 15-20 dakikalık bir tur atın :)
Abi yolda kalacağı kesin :D Aracın 0 km ve garantisi olduğu için servisle güreşeceksin artık...
Abi eğer garantinden korkmuyorsan sanayide sağlam bir elektirikçiye git onlar daha iyi anlıyor.
Kesinlikle hayır. Kızsanızda deli olsanızda kesinlikle aracınızı dışarıya götürmeyin. Bunu hangisi olursa olsun YETKİLİ SERVİS ÇÖZMEK ZORUNDADIR. İthalatı yapılıyor parçaları da aynı şekilde ithal ediliyorsa bunu çözmek distrübütör ve yine bu distrübütöre bağlı olarak hizmet veren biz yetkili servislerin vazifesidir. Gerekirse konu ile ilgili Doğuş otomotive bir bilgi talep maili atın. Hatta gerekirse değil hemen yarın ilk işiniz bu olsun. Ve muhakkak aracınızı servisinize götürdüğünüzde iş emri açılmasını talep edin. Kesinlikle gerek yok telkinlerine itibar etmeyin.İş emri açılmaması konusunda ısrar edilirse "Doğuş Otomotiv ile bir görüşeyim" diyip hemen doğuş otomotiv in telefonunu isteyin servisten ya da "kullanabileceğim interneti olan bir pc var mı?" diye sorun (doğuş un telefonunu alacağım diyerek elbette :) )
Can Alan
06-05-2009, 11:17
Önce geçmiş olsun diyeyim. Gerçekten can sıkan konular. Fakat ben de bir öneride bulunayım Mert beyin gösterdiği yola ilave olarak. SEAT, markasına sahip çıkıyor. Ben bunu bizzat yaşadım. Eğer DOĞUŞ sorununuza duyarsız kalıyorsa direkt olarak SEAT ispanyaya mail yazın, ertesi gün İspanyadan cevap, bir gün sonra da bir yetkili servisten davet alacaksınız emin olun.
desperado_32
06-05-2009, 12:24
Ya ne yalan söyleyeyim sizlerin sorunları olması hiç hoşuma gitmiyor benim açıkçası ve bazen ne çok sorunu var bu arabaların diye düşünüyorum ve bu markanın bir firmasında çalışıyor olmamda beni bir ucundan sorumluymuşum hissiyatı veriyor bana.. Ve inanın bazen bizlerinde içinden çıkamadığımız sorunlar oluyor sadece zaman istiyor bazen bu tür sorunlar. Örn : dün yeni ibiza bir araç geldi epc lambası ve motor arıza lambaları yanıyor. E tabi bir önceki kasa araçlardan tecrübe ile hemen atladık fren müşürü egr falan yorum yaparken diagnos cihazı bize gaz pedal potansiyometresi arızası verdi. E haliyle parça elde yok ve aynı zamanda bu ekstrem bir arıza bizim için daha önceki araçlarla karşılaştırınca. Neyse bizde genel müdürümüzün aracından söktük parçayı müşteri madur olmasın işini halledebilsin diye durumu da izah ettik kendisine. Bugün aracını getirdi yeni parçayı aldık taktığımız parçayı aldık makinaya bağladık ayarlar falan derken yol testleri yapıldı. Sorun yok onayı geldi bana bende müşterimize aracını alabileceğini söyledim. Adamcağız da mutlu birşekilde geldi tez falan gibi bir şey yetiştireceklermiş okullarına ankaraya yola çıktılar. 45 dakika sonra bir telefon "abi bu araba yine 110 unu geçmiyor ve arıza lambaları yandı" benimde kafamdan aşağı kaynar sular boşaldı tabi.
Şunu demeye çalışıyorum. Ben sizinle bir şeyler paylaşırken büyük mutluluk duyuyorum . Hele hele işinizi veya sıkıntınızı halledebilmişsem o yüzünüzdeki tebessüm veya atılan bir içten işi halledilmiş insanın monitörden bile hissedilen teşekkürü beni acaip mutlu ediyor. Lakin diyorum ya maalesef her zaman buna muaffak olamıyoruz. Gün oluyor pm den atılan bir mesaja cevap verme şansım dahi olmuyor veya tamam bakacağım diyorum ama mesaj kutusu çabuk doluyor diye silmek zorunda kaldığımdan unutuyorum bile. Allah bilir kaçınızın sorusuna cevap veririm diyip unutmuşumdur :( En başta da dedim bende sizden bir şeyler öğreniyorum ve maalesef bazen üstüme çok alınıyorum (idare edin bu ara acaip yoğunum :) ) Yanlız sizden ricam ikici mesajımda (uzun olan) aracınızdaki olasılıkları söyledim ve burada da en önemlisi aracınızın testini 5052 diagos cihazı veya voltmetre tarzı cihazlarla kaçağını bulamayabilirler muhakkak 5051 b diagnos test cihazı lazım. Ha bir de dip not aracınızı bir kaç gün çalıştırmadıktan sonra çalıştırdığınız iki dakikalık çalışma periyodu akünün kendisini toparlamasında maalesef pek bir işe yaramaz. En azından evin etrafında bir 15-20 dakikalık bir tur atın :)
Kesinlikle hayır. Kızsanızda deli olsanızda kesinlikle aracınızı dışarıya götürmeyin. Bunu hangisi olursa olsun YETKİLİ SERVİS ÇÖZMEK ZORUNDADIR. İthalatı yapılıyor parçaları da aynı şekilde ithal ediliyorsa bunu çözmek distrübütör ve yine bu distrübütöre bağlı olarak hizmet veren biz yetkili servislerin vazifesidir. Gerekirse konu ile ilgili Doğuş otomotive bir bilgi talep maili atın. Hatta gerekirse değil hemen yarın ilk işiniz bu olsun. Ve muhakkak aracınızı servisinize götürdüğünüzde iş emri açılmasını talep edin. Kesinlikle gerek yok telkinlerine itibar etmeyin.İş emri açılmaması konusunda ısrar edilirse "Doğuş Otomotiv ile bir görüşeyim" diyip hemen doğuş otomotiv in telefonunu isteyin servisten ya da "kullanabileceğim interneti olan bir pc var mı?" diye sorun (doğuş un telefonunu alacağım diyerek elbette :) )
Mert abi benim aracın garantisi bitti ancak elimde raporlar var belgeler kayıtımda vardır bu saatten sonra birsey yapılabilirmi?
Gilgamesh
06-05-2009, 15:20
Mert abi benim aracın garantisi bitti ancak elimde raporlar var belgeler kayıtımda vardır bu saatten sonra birsey yapılabilirmi?
Eğer sadık müşteri isen yani bakımlarını geçiktirmeden kaçırmadan servis bakımlı ise iyi niyet garantisi talep edilebilir.
arkadaşlar hepinize vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü teşşekkür ederim.. mert abi sanada :D bugün servisten aradılar sabah akünüzü değiştirilücektir die aradılar.. ee istanbulu arayıp sert konuşunca gazeteye ilan vericem fln gibilerinden sert bi konuşma bide mahkeme diyince ertesi gün hemen telefon gelio işte bu kadar uğraştırıyolar insanı çileden çıkartıyolar 90tl lik bişey için servise götürsem hayli hayli çıkartırlar bunu ama anlamıyo adamlar... nese sonuç olarak akü değişti. Akünün değişmesiyle bişey daha farkettim aracın çalışmasıda değişti ne işse :D hehehe
Gilgamesh
06-05-2009, 22:22
İşinizin hallolmuş olmasına sevindim. Lakin ben yinede işin akü ile biteceği kanaatinde değilim eğer kaçak kontrolü dediğim gibi yapılmamış ve kapı kilit ve cam kotrol ünitelerinizin uyku moduna geçip geçmediğinin tespiti tam yapılamamış isede bu yeni akü sizi en fazla bir ay idare edecek ve bir ay sonra ilk aracınızın çalıştırma periyodunu ertelediğiniz iki gün içinde sizin canınızı sıkacaktır. Temennim böyle bir şey olmaması ve eski akünün artık randımansızlığından size sıkıntı yaratmış olmasıdır
ya mert abi bide bişey sorcam benim arac park yerindeyken yağmur fln yağsın ertesi çıkartıyım kapıları açınca altlarından şakır şakır su akıyo bu neden olur deliklerde açık ama...
Gilgamesh
07-05-2009, 21:24
ya mert abi bide bişey sorcam benim arac park yerindeyken yağmur fln yağsın ertesi çıkartıyım kapıları açınca altlarından şakır şakır su akıyo bu neden olur deliklerde açık ama...
Açınca akmazsa kork bence :) o zaman su gidecek bir yol bulmuş kendine ve o yolda büyük olasılıkla ön paspasların altı olmuş olacaktır :)
hehe doğru sölüosun içeri akmadığı sürece bişey olmaz yanie .. =)
Gilgamesh
08-05-2009, 00:30
hehe doğru sölüosun içeri akmadığı sürece bişey olmaz yanie .. =)
Kesinlikle :)
emreerdem
23-06-2009, 11:42
Kabus sona ermiş sanırım...:)
sorun çözüldüğüne göre konuyu kilitleyelim....