Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön cam değişimi
ToledoRider
14-07-2009, 00:03
Bir Fiesta'ya yol verme gafletinde bulundum ve fırlattığı taş ön camı çatlattı.Kaskoya güvenerek bugün sanayiye camcılara gittim.Biliyorsunuz yılda bir cam hakkınız var.Fakat camcı "orjinal cam takamayız, sigorta karşılamaz, %30 farkı siz ödemek zorunda kalırsınız" dedi. Yanlızca sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu firmanın camını ücretsiz takabiliyorlarmış. Onun fiyatıda merak edenler için söylüyorum 220 liraymış.
Kalite farkı olurmu diye kafamda soru işareti oluştu.
Daha önce cam değişimi yaptıran dostlarımız varsa neye dikkat etmemiz gerektiğini söylerler sanırım.Değişik cam türleri vardır sanırım (renkli,vb.). Hangisi daha kullanışlı olur?
Kazasız sürüşler.
Abi git servise senin sigorta şirketinle anlaşmalıysa bir lira ödemeden çıkarsın hiç yan sanayi ve sanayiye uğrama bunun için;)
Bu arada benim sigortam eureko:P serviste şansıma o günlerde anlaşma yapmıştı sigorta şirketiyle orjinal camı taktılar hiç sıkıntı yaşamadım
mayham85
14-07-2009, 00:30
3 kez yetkili serviste orjinal cam ile değişim yapıldı 1 kuruş bile para ödemedik.
valla benım fıesta degıldı o :D gecmıs olsun servıse goturdugunde zaten yan sanayı cam olamaz sorun olmaz anadolu sıgorta degılse anadolu da olur
ToledoRider
14-07-2009, 10:50
valla benım fıesta degıldı o :D gecmıs olsun servıse goturdugunde zaten yan sanayı cam olamaz sorun olmaz anadolu sıgorta degılse anadolu da olur
Kıvanç benim sigorta Anadolu fakat demek istediğini anlayamadım dostum.
İsterseniz 10 kezde ucretsız değiştirirler fakat hasarsızlık indirimi bozulmadan değişim yapılması gerekiyor.
Kıvanç benim sigorta Anadolu fakat demek istediğini anlayamadım dostum.
İsterseniz 10 kezde ucretsız değiştirirler fakat hasarsızlık indirimi bozulmadan değişim yapılması gerekiyor.
Kaskonuzda senede 1 hasarsızlık bozulmadan değişim hakkı var...
sakın yan sanayii cam taktırma
anadolu sıgorta da ıbrahım de sorun yasadı adamlar degıstırmıyor sadece benım ıstedıgım yerde degıstıreceksın dıyorlar
İyide abi git serviste değiştir cebinden para cıkmaz.
Gilgamesh
14-07-2009, 11:44
Yanlış bilgilendirme olmasın arkadaşlar bende yetkili servisim ama anlaşmalı cam servisi olarak görülmediğimden bizde cam değişimi yapacağımız zaman aynı şekilde muafiyetin kesileceğini söylüyorlar. Acenteniz size en doğru olan bilgiyi verecektir lütfen acentenizle irtibata geçin
bide ayrıca seat ın yetkili servisleri anadolu sigorta ile çalışmıyor bildiğim kadarı ile
Gilgamesh
14-07-2009, 11:46
bide ayrıca seat ın yetkili servisleri anadolu sigorta ile çalışmıyor bildiğim kadarı ile
:) Yanlış bir bilgi Ahmetim :)
Ozaman avek beni kekledi :))
Gilgamesh
14-07-2009, 11:51
Ozaman avek beni kekledi :))
Yuh böyle mi dediler ? Yanlış anlama olmuştur canım
walla yaw boyle dedi.Sadece bir yerde oldugunu soyledi.oda baska bir yetkili servis
Gilgamesh
14-07-2009, 13:33
walla yaw boyle dedi.Sadece bir yerde oldugunu soyledi.oda baska bir yetkili servis
Ya ben anlamıyorum hakikaten bazen bu insanları, benim on iki sigorta şirketi ile anlaşmam var ki bir çok serviste benim gibi nasıl olurda sadece bir servisin anlaşması var gibi bir şey söyleyebilirler ki ?
zaten uğrayacam abi sana ben on kaputta gocuk var :)
Gilgamesh
14-07-2009, 16:30
zaten uğrayacam abi sana ben on kaputta gocuk var :)
Beklerim itina ile göcükler düzeltilir :)
ToledoRider
14-07-2009, 19:23
Cevaplar için tesekkürler.
Son noktayı gene Mert koydu :)
Bize de sanayide ki camcıların yolu gözüktü :(
mayham85
14-07-2009, 19:26
Ya ben anlamıyorum hakikaten bazen bu insanları, benim on iki sigorta şirketi ile anlaşmam var ki bir çok serviste benim gibi nasıl olurda sadece bir servisin anlaşması var gibi bir şey söyleyebilirler ki ?
Abi benzer sorunu ben yaşadm. eskişehir güçlüde garanti sigortanın (euroka ldu sanırsam) anlaşması yok diye sanayide lifti bile olmayan yere gönderdiler. cebimden çekici parasını vberip ankara doğuşa yollamıştım aracı.
cam değişimi konusunda axa oyak kaskom ve hiç bir sorun yaşamadım bugne kadar.
Gilgamesh
14-07-2009, 19:31
Emrecim bir firmanın x bir sigorta şirketi ile anlaşması olmayabilir ama kalkıp ta hiçbir servisin yok demesi abeste iştigal geldi bana. Ne alaka yani dediğim gibi benim 12 adet sigorta şirketi ile anlaşmam var 2 tanesi ile de anlaşma yapma aşamasındayım. Geliyor insanlar bazen bir tampon boyasına bile oluyor 1 hafta sürüyor e haliyle bırakmak istemiyor (12 sigorta şirketi ile anlaşman olunca haliyle yoğun oluyorsun) bize soruyor nereye götürebilirim diye internet sitesinden anlaşmalı servislerine bak diyoruz insanlara. Bende yoksa kimsede yok demiyoruz yani. Ben bu davranışa bir anlam veremedim.
aspava983
14-07-2009, 22:30
aynı durum benimde başıma geldi gittim servise sordum camın %20 sini sen karşılarsan kasko bozulmadan değiştiriliyor o da 150-200 tl arasında bişeye tekabül ediyor ama kasko şirketinin anlaşmalı olduğu cam firmalarında değiştirirsen para ödemiyorsun bende hangisini yapayım diye kararsız kaldım açıkcası kaskoya her sene para yatırıpta bide üstüne kullanırken para vermek saçma geldi bana
arkadaşlar ön camım taş sekmesi yüzünden çatladı ve çatlak ilerlemeye devam ediyor. kaskodan yaptırmak istiyorum ve ergo sigortadan kaskoluyum. aracımda şerit takip ve uzun far asist olduğu için sensöre zarar vermeden işi halledebilecek işten anlayan ve aynı zamanda sökerken direkleri kazımak suretiyle zarar vermeden bu işi yapacak yer, tanıdık vs arıyorum. doğuş oto maslak'ın ergo ile anlaşması iptal olmuş. avek veya esenyurtta tanıdığı olan var mı? haftasonu şehir dışına çıkacağım için de durumum biraz acil gibi. yardımlarınız itina ile beklenir. teşekkür ederim şimdiden.
arkadaşlar ön camım taş sekmesi yüzünden çatladı ve çatlak ilerlemeye devam ediyor. kaskodan yaptırmak istiyorum ve ergo sigortadan kaskoluyum. aracımda şerit takip ve uzun far asist olduğu için sensöre zarar vermeden işi halledebilecek işten anlayan ve aynı zamanda sökerken direkleri kazımak suretiyle zarar vermeden bu işi yapacak yer, tanıdık vs arıyorum. doğuş oto maslak'ın ergo ile anlaşması iptal olmuş. avek veya esenyurtta tanıdığı olan var mı? haftasonu şehir dışına çıkacağım için de durumum biraz acil gibi. yardımlarınız itina ile beklenir. teşekkür ederim şimdiden.
kardeşim geçmiş olsun
hafta sonuna kadar yetiştirebileceklerini pek düşünmüyorum
kaskonun cam klozu kısmına bir bakar mısın
%20 - %25 muafiyet yazıyor mu
servisten cam değiştirdiğinde ekstra ödeme talep edebilirler
bence camı çizdir ilerlemesin
hafta sonu işini hallet gel geniş zamanda çözüm aramak daha iyi olabilir
inşallah tekrarını yaşamazsın
kardeşim geçmiş olsun
hafta sonuna kadar yetiştirebileceklerini pek düşünmüyorum
kaskonun cam klozu kısmına bir bakar mısın
%20 - %25 muafiyet yazıyor mu
servisten cam değiştirdiğinde ekstra ödeme talep edebilirler
bence camı çizdir ilerlemesin
hafta sonu işini hallet gel geniş zamanda çözüm aramak daha iyi olabilir
inşallah tekrarını yaşamazsın
bende öyle bir kloz yok!
Melih ersnbzkrt siberzeka salihalan Emre HakanFr
aklıma geleni dürttüm :) seat servis konusunda cam değişimi için yardımcı olabilecek yok mu?
ersnbzkrt
21-04-2016, 09:50
aklıma geleni dürttüm :) seat servis konusunda cam değişimi için yardımcı olabilecek yok mu?
Nasıl bir destek lazım peki, yardımcı olmaya çalışalım :)
Benim Araçta Su An Serviste Dosya Açtırdım Abi. Ön Camımda Çatlak Mevcut :) Alturdan Haber Bekliyorum ;)
melih'inde ön cam çatlak servisten değiştirecekti, ama sendeki ön cam haftasonuna kadar olmaz sanırım ellerinde yoktur o özellikli bir cam. avekte olucaktı tanıdık.
Nasıl bir destek lazım peki, yardımcı olmaya çalışalım :)
herkesin istediği gibi :) düzgün olsun, sensöre ve direklere zarar gelmesin ve haftasonundan önce halledelim. ergo kasko geçsin :) tanıdık olması belki daha özenli ustanın yapmasına vesile olur.
melih'inde ön cam çatlak servisten değiştirecekti, ama sendeki ön cam haftasonuna kadar olmaz sanırım ellerinde yoktur o özellikli bir cam. avekte olucaktı tanıdık.
cam aynı. sadece bende extra sensör var. o sensörler sökülüp yeni cama aynen takılmalı ama sensörler hassasmış, o yüzden ayarı düzgün yapılmalıymış.
patrıot a da sorayım? acaba hüseyin bey hala esenyurtta mıdır? yardımcı olabilir mi?
neehot Abi Su An Tanıdıkta Olsa Dosya Açımı Ve Onay Süresi Sebebiyle Bu Hafta Zor. Ben Hafta Başı Dosyasını Açtırdım. Benim Bile Önümüzdeki Hafta Montaj.
cam aynı. sadece bende extra sensör var. o sensörler sökülüp yeni cama aynen takılmalı ama sensörler hassasmış, o yüzden ayarı düzgün yapılmalıymış.
Ekstra Sensör Dediğin Ne Abi :)
neehot Abi Su An Tanıdıkta Olsa Dosya Açımı Ve Onay Süresi Sebebiyle Bu Hafta Zor. Ben Hafta Başı Dosyasını Açtırdım. Benim Bile Önümüzdeki Hafta Montaj.
yapma ya!
Ekstra Sensör Dediğin Ne Abi :)
şerit takip ve uzun far asist.
şerit takip ve uzun far asist.
Yetkili Serviste Yapılırsa Zaten Abi. Sıkıntı Etme Her Türlü Garantili Değiştirecekler.
Yetkili Serviste Yapılırsa Zaten Abi. Sıkıntı Etme Her Türlü Garantili Değiştirecekler.
sen niye alturda yaptırıyorsun?
bende öyle bir kloz yok!
senin adına memnun oldum
Benim Araçta Su An Serviste Dosya Açtırdım Abi. Ön Camımda Çatlak Mevcut :) Alturdan Haber Bekliyorum ;)
geçmiş olsun kardeşim
sen niye alturda yaptırıyorsun?
Abi Avek te Güneş Kasko Yok. O Yüzden Geçen Servislerden En yakın Olan Yeri Seçtim.
Valla bence kesinlikle yetkili bi serviste yaptır florya mez le bi görüş bakalım ne diyecekler yaparız derlerse bi tanıdık var orda seat satişi yapılmıyor ama servis hizmeti veriliyor seata ..
senin adına memnun oldum
geçmiş olsun kardeşim
Sağol İsmail Abim.
senin adına memnun oldum
geçmiş olsun kardeşim
olmaması mı iyi?
klozlara bakarken
sigara ve benzeri nedenle araç yanarsa sigortam karşılamıyormuş
anahtarla araç çalınırsa da sigorta karşılamıyormuş. ( anahtarın evden çalınması durumu değiştirmiyormuş )
olmaması mı iyi?
klozlara bakarken
sigara ve benzeri nedenle araç yanarsa sigortam karşılamıyormuş
anahtarla araç çalınırsa da sigorta karşılamıyormuş. ( anahtarın evden çalınması durumu değiştirmiyormuş )
benim anladığım kadarı ile cam klozu olmaması serviste cam değişiminden ekstra bedel talep etmeyecekleri anlamına gelir
cam klozu olduğunda kasko firması anlaşmalı olduğu bir cam firmasına yönlendiriyor
yönlendirdiği firmada orijinal seat logolu cam takmıyor ve ücret almıyor
serviste cam taktırdığında cam değişim ücreti üzerinden müşteriden %20 - %25 oranında ücret talebinde bulunuyorlar
ön cam Lİne assit olan ve olmayanla aynı olamaz üst kısımda üçgenimsi yerin içinde kamera mevcut camlar farklı özel siparişle gelicektir o senin araçtaki cam.
aynen böyle
http://i.hizliresim.com/PkZP77.png (http://hizliresim.com/PkZP77)
neehot abi geçmiş olsun. Aceleye getirmemek en iyisi olacaktır. kaskoda cam klozu var ise orjinal cam ile değişimi sağlamıyor ise aradaki farkı verip orjinal cam taktırmanı tavsiye ederim. İçeri gelen yağmur sesinden tut kışın buğulanmasına kadar farklı oluyor orjinal cam.
Ayrıca camı değiştirince 3-5 bant atıp arabayı teslim ediyorlar. Cam yerine oturtulduktan sonra en az 12 saat araç yerinden oynatılmamalı. Tümsek, çukur, burulma, kasılma derken yerinden oynuyor sonra kenardan köşeden rüzgar sesi geliyor.
En iyisi geniş zamanda yaptırmak :)
ön cam Lİne assit olan ve olmayanla aynı olamaz üst kısımda üçgenimsi yerin içinde kamera mevcut camlar farklı özel siparişle gelicektir o senin araçtaki cam.
aynen böyle
http://i.hizliresim.com/PkZP77.png (http://hizliresim.com/PkZP77)
şu parça ayrı bir parça ve cam değişirken çıkartılıyor ve sonra yeni cama takılıyor. sanmıyorum ki farklı cam olsun ama olabilir de.
http://i.hizliresim.com/nM3L40.jpg (http://hizliresim.com/nM3L40)
şu parça ayrı bir parça ve cam değişirken çıkartılıyor ve sonra yeni cama takılıyor. sanmıyorum ki farklı cam olsun ama olabilir de.
yok işte o siyah uzantı camla bir özel cam maalesef. Şurdan eminim Vural oto apo usta kendi golf 7 aracına sonradan line assit taktı yeni cam sipariş etmiş değiştirmişti.
neehot abi geçmiş olsun. Aceleye getirmemek en iyisi olacaktır. kaskoda cam klozu var ise orjinal cam ile değişimi sağlamıyor ise aradaki farkı verip orjinal cam taktırmanı tavsiye ederim. İçeri gelen yağmur sesinden tut kışın buğulanmasına kadar farklı oluyor orjinal cam.
Ayrıca camı değiştirince 3-5 bant atıp arabayı teslim ediyorlar. Cam yerine oturtulduktan sonra en az 12 saat araç yerinden oynatılmamalı. Tümsek, çukur, burulma, kasılma derken yerinden oynuyor sonra kenardan köşeden rüzgar sesi geliyor.
En iyisi geniş zamanda yaptırmak :)
eyvallah sağol! uyarıları dikkate alırım. orjinal olması iyidir! camla ilgili kloz bulamadım poliçede.
peki ismail abi cam değişinceye kadar çizdir demiştin, çizdirmezsem noolur? çatlak ilerler kenar veya köşelere ulaşır ama düşmez herhalde? ne de olsa değişecek çizdirmeme gerek varmı? yağmurda su sızar mı?
peki ismail abi cam değişinceye kadar çizdir demiştin, çizdirmezsem noolur? çatlak ilerler kenar veya köşelere ulaşır ama düşmez herhalde? ne de olsa değişecek çizdirmeme gerek varmı? yağmurda su sızar mı?
Abi kuruyken şeffaf koli bantı çek istersen kafan rahat olur
Şimdilik avek le görüştüm. Emrullah var hasar danışmada. 27si sabahı alıp 28i akşam üzeri teslim edecekmiş. Cam özel mi değil mi o da bilmiyor. Sorguladılar şasi no dan ama anlamadılar Emre doğuşa mail atıp öğreneceklermiş.
Şimdilik avek le görüştüm. Emrullah var hasar danışmada. 27si sabahı alıp 28i akşam üzeri teslim edecekmiş. Cam özel mi değil mi o da bilmiyor. Sorguladılar şasi no dan ama anlamadılar Emre doğuşa mail atıp öğreneceklermiş.
yine haftaya kaldı ozaman zaten serviste ilgilenirler tanıdık olsada olmasada müşteri memnuniyeti olayı varya. scuberax ahmet oradaydı diye hatırlıyorum.
düşeceğini sanmıyorum
benim aracımı aldığımdan beri bir taş izi var camdan pul atmış
yolcu tarafına da denk geldiğinden ve antakya da seat olmadığından pek umursamıyorum
çok şükür şimdiye kadar bir sorun olmadı
temmuz ayında 4 yılı bitecek
@patrıot (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=426) a da sorayım? acaba hüseyin bey hala esenyurtta mıdır? yardımcı olabilir mi?
@neehot (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=29683)
Hüseyin hala esenyurt seatta çalışıyor.
Vaktin varsa yanına uğra detay hakkında bilgi al.
Sana ücret çıkacak mı?Ellerinde cam var mı?
Bizden de selam söylersin.
Hüseyin işinde iyidir.
Yapabileceği birşey varsa fazlasıyla yapar.
Avcılar tarafında olsam gider konuşurdum ama Levent çok ters...
@neehot (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=29683)
Hüseyin hala esenyurt seatta çalışıyor.
Vaktin varsa yanına uğra detay hakkında bilgi al.
Sana ücret çıkacak mı?Ellerinde cam var mı?
Bizden de selam söylersin.
Hüseyin işinde iyidir.
Yapabileceği birşey varsa fazlasıyla yapar.
Avcılar tarafında olsam gider konuşurdum ama Levent çok ters...
Eyvallah sağol ancak ergo orada da geçmiyormuş. Avekten halletmeye çalışacağım. Fark çıkıyormuş ismail . Çünkü ergo sigortanın ilk öncelikli anlaşmalı camcısına gitmediğim için. Olsun orjinal olsun ve servis ( sözde işi bilen ) yapsın da sıkıntı çıkmasın.
Tekrar eden konuşmalardan sonra servisin fark ödemeniz gerekir ısrarına rağmen sigortacımın baskısı ile hiç bir fark ödemeyeceğim sonucuna varıldı ismail . Cam yurtdışından gelecekmiş 15 gün sürermiş. Bakalım beklemedeyiz.
Tekrar eden konuşmalardan sonra servisin fark ödemeniz gerekir ısrarına rağmen sigortacımın baskısı ile hiç bir fark ödemeyeceğim sonucuna varıldı ismail . Cam yurtdışından gelecekmiş 15 gün sürermiş. Bakalım beklemedeyiz.
gözün aydın
senin adına çok memnun oldum kardeşim
burada seat servisi olmadığı için bir kez daha sinir oldum
ToledoRider geçmiş olsun biraz geçte olsa yazim. dışarda takılan camlar ile üzerinde seat yazan cam arasında bi fark yok ( kalite olarak ) şu şekilde hepsi TSE onaylı olmaz zorunda ve TSE onayı alelade bir onay değil. Taktırma sırasında dikkat edilmesi gereken şey ise camı sökerken aracı çizmemeleri :) birde taktırdıktan sonra rüzgar sesi var mı yada ufakta olsa bir nemlenme vs ona çok dikkat edin eğer olursa zaten sorun çıkarmadan tekrar değiştiriyorlar geçmiş olsun.
ToledoRider geçmiş olsun biraz geçte olsa yazim. dışarda takılan camlar ile üzerinde seat yazan cam arasında bi fark yok ( kalite olarak ) şu şekilde hepsi TSE onaylı olmaz zorunda ve TSE onayı alelade bir onay değil. Taktırma sırasında dikkat edilmesi gereken şey ise camı sökerken aracı çizmemeleri :) birde taktırdıktan sonra rüzgar sesi var mı yada ufakta olsa bir nemlenme vs ona çok dikkat edin eğer olursa zaten sorun çıkarmadan tekrar değiştiriyorlar geçmiş olsun.
Konuyu ben hortlattım [emoji1]. Yeni konu açmayım diye arkadaşın 2009 da ki konusundan devam ettim. Muhtemelen arkadaş camdan sonra aracını da değiştirmiştir[emoji4]. Ama ben de dikkat ederim yani söylediklerinize.
salihalan
22-04-2016, 10:34
aynen abi nasıl bişey lazım :)
Konuyu ben hortlattım [emoji1]. Yeni konu açmayım diye arkadaşın 2009 da ki konusundan devam ettim. Muhtemelen arkadaş camdan sonra aracını da değiştirmiştir[emoji4]. Ama ben de dikkat ederim yani söylediklerinize.
hiç dikkat etmedim bende :D :D geçmiş olsun
Servise kayıt açtırdım. Cam yurtdışından gelecekmiş ve 15-20 iş günü sürecekmiş. Çatlak ilerlemeye devam ediyor. I harfi başlayan çatlağım önce ters L sonra da t veya bakış açınıza göre y harfine döndü [emoji53]
ibrahimdgn
28-03-2018, 16:04
Merhaba,
Yeni konu açmadan üzerinde devam edeyim dedim. Aracımın Ön camında çatlama oldu ve malum büyüdü çatlak. Cam değiştirilecek kaçarı yok. Tanıdık bildik camcı var mı?
Merhaba,
Yeni konu açmadan üzerinde devam edeyim dedim. Aracımın Ön camında çatlama oldu ve malum büyüdü çatlak. Cam değiştirilecek kaçarı yok. Tanıdık bildik camcı var mı?
geçmiş olsun kardeşim
servisteki orijinal cam ile dışarıdaki cam arasında fark vardır
eğer ki kaskon var ise kaskodan camı değiştirtebilirsin
camı serviste değiştirtmek istemiyorsan bile camı servisten alıp dışarıda taktırtmanı tavsiye ederim
orijinal camlarda ses ışık süzmesi vb kavramlar daha iyidir