Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai'nin lüksü Genesis Sedan Türkiye'de
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/12286719.asp?gid=229 ..
Şu hyundai markasına bi türlü içim sinmedi...Haberin altındaki yorumlara bakıldığında bile bu belli oluyo..sonata kullanıcısının dediklerini aynen kopyaladım...
http://www.hurriyet.com.tr/p/hp/kalem.gif
mel Bil (http://benimsayfam.hurriyet.com.tr/yorum.aspx?uid=13397022)
SONATA kullanıcısı olarak hyundai nin dünyanın en verimsiz motorlarını ürettiğini söyleyebilirim.vw 1,4 tsi motordan 160 hp çıkarırken , hyundai düne kadar 2700 cc den 170 hp çıkarıyordu,bugünde pek fark yok Ayrıca mercedes ızgaralı bir araca o para verilmez. AKIL var MANTIK var.....
türkiyede 1 adet bile satacağını sanmıyorum...
Bunun coupesini gördüm Korede..Bununla alakası yok muhteşem bir coupe..çok lüks ve saldırgan..ama bu akşam caddede gördüğüm mat beyaz GTR muhteşemdi..
f.cüneyt_fc_cup
17-08-2009, 08:39
paylaşım için teşekkürler de o direksiyon ne öle daha büyük daha :D
hasret36
17-08-2009, 08:52
Hyundai lerle hiç işim olmadı ve olmazda..
quoasimodo
17-08-2009, 09:04
çakma mercedes!
buna 202 bin lira vereni psikolojik teste sokmak lazım!
araba bakınca arkadan 5 kasa bmw önden mercedes çakması donanımsal zenginligi var o açıdan çok pahalı
Powermove
17-08-2009, 10:51
araba bakınca arkadan 5 kasa bmw önden mercedes çakması donanımsal zenginligi var o açıdan çok pahalı
Katılıyorum, arkadan bakınca direk bmw yi andırıyor.
İç kısmı hoşuma gitti hakkını yememek lazım ama kesinlikle alıncak bir araç değil.
il padrino
17-08-2009, 10:52
hyundai nin her modeli benim için aynı ha getz ha genesis bana hiçbişey ifade etmiyor hele arazi araçları tam bi facia her gün yolda yüzlerce görmekten bıktım artık miğdem almıo
bu kadar yani:)
göstergeler honda konsol ekran ve joystick bmw dış görünüm mercedes ne yaparlarsa yapsınlar hyundaı değil mii uzak durucann almayı düşünebileceğin en son araba bile olmayabilir
202 bin lira şaka mı? 22 yazıcakken araya bi sıfır mı sokmuşlar yanlışlıkla?
200 bin liraya alırsın satarken 40 bin liraya zor satarsın. herkes bildiği işi yapsa ne güzel olur hyundai küçük ve orta sınıfta otomobiller üretmeye devam etse mesela.
merak ediyorum hangi insan bu çakma çin arabalarına benzeyen genesis isimli yaratıcılıktan yoksun arabaya 200 bin lira verir?
Bunun coupesini gördüm Korede..Bununla alakası yok muhteşem bir coupe..çok lüks ve saldırgan..ama bu akşam caddede gördüğüm mat beyaz GTR muhteşemdi..
plaka gtr 01 ise o araç komple beyaz kaplama abi.. normal rengi gri :D
ayrıca bu genesis bildiğimiz lexus çakması olmuş... işin enteresan tarafı lexus modelleri daha ucuza gidiyo.
ohaa ya şimdi sakin kafayla bir daha düşününce; 220 ye neler alırsın...
220 ye hyundai :D:D:D:D:D:D
ohaa ya şimdi sakin kafayla bir daha düşününce; 220 ye neler alırsın...
220 ye hyundai :D:D:D:D:D:D
Giderim bi range rover alırım yanına da bmw 1.16 parası kalır onu da alırım :D
Giderim bi range rover alırım yanına da bmw 1.16 parası kalır onu da alırım :D
aynen ya, sinirlendim resmen :D ben de düşünüyorum acaba Hyundai mi alırım yoksa 3.20d coupe + Audi A5 mi :D
aynen ya, sinirlendim resmen :D ben de düşünüyorum acaba Hyundai mi alırım yoksa 3.20d coupe + Audi A5 mi :D
106 mı alsam M5 mi alsam gibi bişey bu :D
mayham85
17-08-2009, 16:58
hyundai satış temsilcisi ile aramızda geçen konuşma:
-(ben)abi bu getz de güvenlik donanımı olarak ne var?
-(hyundaici) abi ihtiyacın olan her şey var.
-neler var mesela
-iyi bir fren sistemi var ama abs yok direksiyonda tek hava yastığı var ikncisine gerek yok
-nasıl yani?
-biz marka olarak ABS ve hava yasıtığının gereksiz olduğunu düşünüyoruz !!!!
işte size zihniyet. bu konuşma canlı canlı yaşanmıştır. eskişehir bayisinde 40 50 yaşlarındaki satış görevlisinin verdiği cevap aynen yazıyor. adamlardaki mantalite. sonuçta bir hyundai ve hangi modeli olursa olsun beleş verseler binmem.
-neler var mesela
-iyi bir fren sistemi var ama abs yok direksiyonda tek hava yastığı var ikncisine gerek yok
-nasıl yani?
işte size zihniyet. bu konuşma canlı canlı yaşanmıştır. eskişehir bayisinde 40 50 yaşlarındaki satış görevlisinin verdiği cevap aynen yazıyor. adamlardaki mantalite. sonuçta bir hyundai ve hangi modeli olursa olsun beleş verseler binmem.
yuh adamın dediğine bakarmısın ya?Bunlar bu ülkedeki insanları cok salak mı sanıyor?
Adam cahil kalmış..!!onun sözüne bakarak hareket edicek halim yok..yani bu sözleri sarfetti diye...ama hyundaiye binmem ben şahsen...
Arkadaşlar hyundai kim ne derse desin getz olsun accent olsun parasına göre gerçekten iyi otomobiller.Ama şunu unutmayın "parasına göre".O adamın söylediği abs yi ve havayastığını gereksiz görüyoruz demesi sadece kendi tezgahtar ağzı.Başka bişey değil.Genesis i bence de Türkiye'de sadece bayiler satın alır...
EMR-TOLEDO
17-08-2009, 22:34
202.000 TL ... benim arabaya vericek 202.000 TL m olsa hyundai aklıma bile gelmez ... bide 5 serisi ve E serisine rakip demiş yazıda...çok ütopik bi yaklaşım olmuş
-neler var mesela
-nasıl yani?
Başka markalarda, aracın üretildiği renklerden haberi olmayan satış temsilcileri var. Satış temsilcisi marka politikası belirleyecek kapasite veya yetkide birisi değildir.
Aracın fiyatı bence de çok yüksek. Ama yakıt tüketiminin düşüklüğü dikkatimi çekmedi değil. 9.5lt/100km.
mayham85
17-08-2009, 22:51
Başka markalarda, aracın üretildiği renklerden haberi olmayan satış temsilcileri var. Satış temsilcisi marka politikası belirleyecek kapasite veya yetkide birisi değildir.
Aracın fiyatı bence de çok yüksek. Ama yakıt tüketiminin düşüklüğü dikkatimi çekmedi değil. 9.5lt/100km.
bu güvenlik donanımının gereksiz olduğunu iddia etmeye bir cevap olamaz. sonuç olarak çarpışma testinden 5 yıldız bile alsa hyundai gözümde kuzenimin düz yolda 60 la takla atma tecrübesini yaşadığı araç olduğu imajını asla silemeyecek.
heleki parasının arabası olduğunu düşünen arkadaşlarımız için. 200 küsür bin lira gibi bir fiyatın hyundainin hakkı olma ihtimali bile yok.
bu güvenlik donanımının gereksiz olduğunu iddia etmeye bir cevap olamaz. sonuç olarak çarpışma testinden 5 yıldız bile alsa hyundai gözümde kuzenimin düz yolda 60 la takla atma tecrübesini yaşadığı araç olduğu imajını asla silemeyecek.
heleki parasının arabası olduğunu düşünen arkadaşlarımız için. 200 küsür bin lira gibi bir fiyatın hyundainin hakkı olma ihtimali bile yok.
60'la takla atan kuzeninle beni tanıştırsana.Ben 135 ile viraja girdim takla attıramadım da :)
O satış temsilcisinin kendi bilgisizliği. Markaya mal edilecek birşey değil.
Babam, Golf marka araçla 70'le tarlaya girmişti ve takla atmayan aracın tavanı yamulmuştu. Bende sizin gibi başımıza gelmiş tekil bir olaydan yola çıkarak Golf'ler 5 para etmez diyeyim bari. Hatta Volkswagen 5 para etmez diyeyim.
EMR-TOLEDO
17-08-2009, 23:18
valla ben bundan yaklaşık 1 ay önce tekirdağda yaşadığım bi olay sonucunda hyundai bayisinin bile kendi arabalarına güvenmediğ kanısına vardım
1 ay önce tekirdağdan istanbula dönerken yolda doluya tutuldum...tekirdağ yolu üzerinde maxinin 100 metre ilerisinde hyundai bayii var...adamlar 4 koldan bayinin önünde duran bütün 0 hyundaileri doludan kurtarmaya ,showrooma ve servisin içine kapalı bi yere çekmek için uğraşıyolardı...2 kilometre ileride ise skoda bayii var...orda hiç böyle bi uğraş yoktu...bilmem anlatabildimmi....
mayham85
17-08-2009, 23:23
ayberk tartışmasına bile girmem. hyundai dediğin marka güvenliğin olmadığı başka markaların ucuz çakmasını yapıp aradan pay kapsam yeter mantalitesindeki bir marka. ne dersen de bu düşüncemi değiştiremezsin.
valla ben bundan yaklaşık 1 ay önce tekirdağda yaşadığım bi olay sonucunda hyundai bayisinin bile kendi arabalarına güvenmediğ kanısına vardım
1 ay önce tekirdağdan istanbula dönerken yolda doluya tutuldum...tekirdağ yolu üzerinde maxinin 100 metre ilerisinde hyundai bayii var...adamlar 4 koldan bayinin önünde duran bütün 0 hyundaileri doludan kurtarmaya ,showrooma ve servisin içine kapalı bi yere çekmek için uğraşıyolardı...2 kilometre ileride ise skoda bayii var...orda hiç böyle bi uğraş yoktu...bilmem anlatabildimmi....
işte fark burada.
ayrıca adanda takside hyundai kullanan bir akrabamız var. o araca 28000 lria verdiği güne her gördüğümde lanet okumakla meşguldür kendisi.
Yeni Hyundai'ler Euro Ncap testlerine göre sizin aracınızdan daha güvenli. Tabi Euro Ncap'ın testler sonucu bu verilere ulaşmış olması önemli değil. Önemli olan sizin ne düşündüğünüz.
ayberk tartışmasına bile girmem. hyundai dediğin marka güvenliğin olmadığı başka markaların ucuz çakmasını yapıp aradan pay kapsam yeter mantalitesindeki bir marka. ne dersen de bu düşüncemi değiştiremezsin.
işte fark burada.
ayrıca adanda takside hyundai kullanan bir akrabamız var. o araca 28000 lria verdiği güne her gördüğümde lanet okumakla meşguldür kendisi.
Ama leon u geçiyor :):)
arkadaslar her zumrenın kendıne gore guzel kıldıgı arabalar vardır doguya gıdelım renault dogunun gozbebegıdır yada karadenız e gıdelım ford un aracları sarmıstır her yanı hyundaı de ulkemızde aracını hafta sonundan hafta sonuna cıkaran bır memur aılesı ıcın guzel bır arac tır ama arabayı merak la kullanan her ozellıgınden faydalanan bızler ıcın tatmınkar bır arac degıldır gelelım 202 bın tl lık fıyata fıyatı galıba japon yenı olarak vermısler bızım gazete dolar gıbı carpmıs
mayham85
18-08-2009, 00:40
kağıt üzerinde güvenli görünmesi başkadır gerçekte güvenli olması başka. bir araç sahibi gidipte fan klubünün sitesine (çok tatlı bir viraj toledo bile çok daha yüksek hızla sorunsuz girer o viraja) viraja girdim araç birden 180 derece döndü diyorsa gerisi hikaye.
Ama leon u geçiyor :):)
arkadaslar her zumrenın kendıne gore guzel kıldıgı arabalar vardır doguya gıdelım renault dogunun gozbebegıdır yada karadenız e gıdelım ford un aracları sarmıstır her yanı hyundaı de ulkemızde aracını hafta sonundan hafta sonuna cıkaran bır memur aılesı ıcın guzel bır arac tır ama arabayı merak la kullanan her ozellıgınden faydalanan bızler ıcın tatmınkar bır arac degıldır gelelım 202 bın tl lık fıyata fıyatı galıba japon yenı olarak vermısler bızım gazete dolar gıbı carpmıs
ama benimki leon değil.
97 model h100 panelvanın sürgülü kapısını birazcık sert kapattığım için kapı sürgüsünün kaportayı yırtarak ayrılması, aracım serviste tamir edilirken kaskonun verdiği 100 bin kmdeki accentin 80 km hızla düz gitme yeteneinin olmaması gibi bir fiil yaşadığım olayalrda var tabi. iş motoru koymakla bitmez.
fiyat ise yabancı bir forumda 100000 dolar civarında olduğu ve o parayı ona verecek insnların iq seviyesini ölçmek gerektiği şeklinde mesajlar vardı.
$€k€r @d@m
18-08-2009, 00:42
valla hndayın tuscanı coupesi gayet hosuma gıdıyor.
$€k€r @d@m
18-08-2009, 00:45
ayrıca arabada guzel olmus.
http://img9.imageshack.us/img9/3936/hyundaigenesiscoupe2009.jpg (http://img9.imageshack.us/i/hyundaigenesiscoupe2009.jpg/)
http://img15.imageshack.us/img15/3936/hyundaigenesiscoupe2009.jpg (http://img15.imageshack.us/i/hyundaigenesiscoupe2009.jpg/)
Peki bu?
bu korelılerın servıslerı de acayıp sahtekarlar bunların hıcbırıne guven olmaz daha dogrusu uzak doguya guven olmaz
uzak Doğu yiyecek yakın zamanda Dünya'yı ama.. ;)
red in black
18-08-2009, 19:30
hyundai hiç içime sinen bi araç değil! açıkcası çok zor satılır bence!
arkadasımın bir accenti var eski kasa on kaporta çizgilidir bilisiniz.o aracı surerken kaportanın boyle olması yuzunden arac sanki bana yamuk gidiyormus gelirdi her seferinde alışamadım ona bir turlu o gunden beride hyundailere hep uzak kaldım.