PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tampon değişimi hakkında fikirlerinizi istiyorum ?

Aykut_25
15-02-2012, 10:52
Merhaba,
şubatın 23 ünde kaskom yenileniyor.hasarsızlık indirimiyle sözleşme imzalanacak.Geçen sene yaptırdığım servislerdeçok pahalı olan ve internet sitelerinde 250 tl ye satılan fibr ön tampon altından taktırdım.Servis kayıtlı.
Ön fiberi biraz ezdik kırıldı.Değişmesi gerekiyor.
Bende kaskoya eklettim .Buraya kadar problem yok.
Bende düşündümki orjinal tamponuda kullanamaz hale getirip kaskodan bu 2 sini istesem ve bunun yerine servisten orjinal Cupra tampon taktırmak mantıklı olurmu ??

Hasarsızlık durumum biticek tabi.Bu durum banka gibi her sigorta şirketinde kayıtlarda ilerleyen zamanlarda gözükürmü problem yaratırmı ?

OmerKartal
15-02-2012, 13:29
Merhaba,
şubatın 23 ünde kaskom yenileniyor.hasarsızlık indirimiyle sözleşme imzalanacak.Geçen sene yaptırdığım servislerdeçok pahalı olan ve internet sitelerinde 250 tl ye satılan fibr ön tampon altından taktırdım.Servis kayıtlı.
Ön fiberi biraz ezdik kırıldı.Değişmesi gerekiyor.
Bende kaskoya eklettim .Buraya kadar problem yok.
Bende düşündümki orjinal tamponuda kullanamaz hale getirip kaskodan bu 2 sini istesem ve bunun yerine servisten orjinal Cupra tampon taktırmak mantıklı olurmu ??

Hasarsızlık durumum biticek tabi.Bu durum banka gibi her sigorta şirketinde kayıtlarda ilerleyen zamanlarda gözükürmü problem yaratırmı ?

Ben Sadece sigortadan yaptırdım karşı tarafın sigortasından tampon v.s

farlara kadar sigortadan aldım
yapman gereken sadece özel serviste dosya actırmak ve parcaları kendin temin edip faturlarını dosyaya ekletip paranı geri almak..

Aykut_25
15-02-2012, 13:59
Ben Sadece sigortadan yaptırdım karşı tarafın sigortasından tampon v.s

farlara kadar sigortadan aldım
yapman gereken sadece özel serviste dosya actırmak ve parcaları kendin temin edip faturlarını dosyaya ekletip paranı geri almak..

benim karşı sürücü durumum yok ama.Kendim manevra yaparken fiberi kırdık :) kaldırıma çarptı. Bu şekilde kullanmak istemiyorum bende.Yapmışken komple değiştirelim dedim :)

salim.koc
15-02-2012, 14:39
Aracı satmayı düşündüğünde sıkıntı olabilir.

galiiip
15-02-2012, 15:22
dıger yıllarda herhangıbır kaza gelmezse basına fıyat olarak zatn kasko bedelın dusecektır

blade038
15-02-2012, 23:19
aracı satarken tampon fiyatı kadar hasar görüncek + olarak hasarsızlık indirimin kaybolcak. diğer araçlarda da kaybolur mu bilmiyorum

Greatest
16-02-2012, 00:03
Masrafı kasko şirketine yansıtacağın için kaskodan yeni bir tampon alman çok zor. Çünkü kasko şirketleri tampon hasarlarını kendileri yaptırır. Eğer yaptırırmayacak kadar hasar varsa aracın üzerindeki tamponun aynısını temin eder ve tamponu kendisi servise verir servis kaskodan hangi tampon geldiyse onu takar. . . Senin dediğin gibi olsaydı çok önceden bunu bende yapacaktım ama kaskocu arkadaş olmaz dedi. Dediğin gibi olsaydı zaten tüm leon kullanıcıları birbirlerinin tamponlarını kırıp farkını ödeyip bady kit taktırırdı herhalde :)

Aykut_25
16-02-2012, 19:16
Sağolun teşekkürler arkadaşlar...

Leonturco
16-02-2012, 19:27
Bu tür düşünceleriniz varsa bunu bu forumda paylaşmayın. Neden mi? Bu tarz kaskoyu kandırma hareketlerinden dolayı kasko firmaları daha zorlayıcı oluyorlar. Daha önce buna benzer bir konuda tartışma çıkmıştı. Fiber yaptırayım, orijinal tamponu kırayım ve kaskoyu kandırayım senaryolarını forumlarda okuyan kasko çalışanlarının müşteriye bakış açısı değişiyor.

copaplus
09-05-2014, 13:52
Masrafı kasko şirketine yansıtacağın için kaskodan yeni bir tampon alman çok zor. Çünkü kasko şirketleri tampon hasarlarını kendileri yaptırır. Eğer yaptırırmayacak kadar hasar varsa aracın üzerindeki tamponun aynısını temin eder ve tamponu kendisi servise verir servis kaskodan hangi tampon geldiyse onu takar. . . Senin dediğin gibi olsaydı çok önceden bunu bende yapacaktım ama kaskocu arkadaş olmaz dedi. Dediğin gibi olsaydı zaten tüm leon kullanıcıları birbirlerinin tamponlarını kırıp farkını ödeyip bady kit taktırırdı herhalde :)

merhaba,

benim aracımda aero tampon vardı. sağ alt tarafı kırıldı. kaskodan değiştirmek istediğimde bana stock tamponu ( style) takabileceklerini söyledi. ben de farkını verip istediğim tamponu takmalarını istedim. sanırsam 360-tl gibi bir fark ile ön aero tamponum, cupra ya döndü.

trafik sigortasında yukarı da arkadaşın bahsettiği gibi bir serbesti varmış
fakat kasko da ( eğer ki ekstra ekletmediyseniz) aracın stock donanmı ne ise o şekilde kasko firması temin ediyor.

Aykut_25, size büyük geçmiş olsun.
rabbim kazalardan belalardan korusun...

SYG
GU

Aykut_25
09-05-2014, 14:03
merhaba,

benim aracımda aero tampon vardı. sağ alt tarafı kırıldı. kaskodan değiştirmek istediğimde bana stock tamponu ( style) takabileceklerini söyledi. ben de farkını verip istediğim tamponu takmalarını istedim. sanırsam 360-tl gibi bir fark ile ön aero tamponum, cupra ya döndü.

trafik sigortasında yukarı da arkadaşın bahsettiği gibi bir serbesti varmış
fakat kasko da ( eğer ki ekstra ekletmediyseniz) aracın stock donanmı ne ise o şekilde kasko firması temin ediyor.

Aykut_25, size büyük geçmiş olsun.
rabbim kazalardan belalardan korusun...

SYG
GU

Teşekkür ederim. ama arabayı satalı 2 sene oldu :)

copaplus
09-05-2014, 14:06
Teşekkür ederim. ama arabayı satalı 2 sene oldu :)

:) :)

tarihe hiç bakmadım.

peki sonuç olarak ne yaptınız o zaman ?