Orijinalini görmek için tıklayınız : hararet konusunda acil yardım
mrb arkadaslar
gecen gun yolda gıderken hararet ıbresı 90ı gectıgını farkettım saga cektım kapagı actım suyu azalmıs su ekledm devamettm yola bı sıkıntı cıkmadı ama fanda calısmadı.bu gun arabaya bınerken suyunu bı kıntrol edım dedım baktı yıne azalmıs su ekledm yola cıktm , cukurlu bı yere gelınce mecburen 3 km kadar dusuk vıteste surdum. hararet lambası yandı neyse durdum kapagı yavasca actım su var ama kaynıyo resmen .fanda calısmıyo bıraz bekledm evde yakındı eve geldım zar zor ama arac aynıydı hala, su var kaynıyo bıraz kopuruyo gıbı oluyor fan devreye gırmıyor . ne yapabılırım ayrıca suyun devır etmedıgı dıkkatımı cektı eskı aracımda sırıl sırıl devıreden su bunda kopuruyo. normal bır durummu . olayın kotu yanı koyde tatıldeyım usta yok napabılırım acıl yardım formdaslarım...
altıpatlar
27-08-2012, 00:34
termostat da sorun olabilir açmıyordur hararet bundan artar su eksiltmesi radyatör de delinmiş olabilir yani sorununuz ustalık gerektiren kontroller gereklidir. acilen bir ustaya servise o da yoksa illa radyatör tamircileri vardır onlarda az çok anlarlar baktırın...
su akıntısı falan hıc olmuyor arac garajda duruyor farkederdım aksa kesın. su kaynatması normalmı 90 derece oldugu ıcın butun araclarda kaynarmı . cunku ben hararet müsüründen suphelenıyorum bozuktu yaptırmadım bı sıldırdım bı dahada bılgısayrda cıkmadı.arac hararet yapmıyoda gosterge benımı kandırıyo acaba
gültekin
27-08-2012, 00:55
devirdaim pompası
Fan müşürü arızası gibi duruyor, ayrıca devirdaim pompasına da bakmak gerek, gerçekten devir yapmıyor mu (devir yapıp yapmadığını su haznesinden görmek zor olur gerçi ama belli de olmaz), yoksa su kaynadığından mı öyle geldi, baktırmak gerek,,
Forever42
27-08-2012, 15:41
Sorun çözüldü mü bilmiyorum ama fanin ikisidemi çalışmıyor. Benim büyük fan çalışmıyor küçük çalışıyordu fan bozulmuş. Arabayı calistirip klimayı acın fanin ikisininde calışması lazım. Birisi çalışıyorsa sorun fandadir ayrıca sorun Fanda ise fani elinizle çevirdiğinizde zor doner yani kilitlenmistir. Klimada fanlar çalışıyorsa sorunu musurlerde aramanız gerekir.
Motorun suyunu araç sıcakken kontrol edebiliyorsanız, tahliye deposunun kapağını rahatça açabiliyorsanız aracınızda bişey yoktur. O su zaten 5-10 dakikalık çalışmanın ardından yüksek ısılara ulaşır. 90 derece su kaynamış suya yakındır.
Hararet göstergeniz 90 ı geçiyorda fan açmıyorsa hararet müşüründe sorun olma ihtimali yüksektir. Sizin görünen sıkıntınız araçta su kaçağı var. Bunu anlamanın en iyi yolu aracı çalıştırıp motor tarafına geçin gaz telini iyice çekip aracı yüksek devirde bağırtarak su kaçağı varmı diye araştırın. Düşük devirde su kaçağı belli olmaz, yüksek devirde ise kaçak fışkırır. Motor sıcak olduğu için kaçaktaki su hemen buhar olacağından aracın altında su aramayın.
Bunu denedikten sonra araçta kaçak bulamazsanız, tahliye deposunun su atma borusu vardır, su aşırı ısınınca genleşen suyu buradan dışarı atar. O kısmın altına ıslaklığı belli edecek bir bez koyun yola çıkın şayet bez ıslanırsa hararet müşürü çalışmıyor su aşırı ısındığı için genleşme kabından atıyor demektir.
Aklıma gelen çözüm yolları bunlar. Her ne olursa olsun aracın su lambası yandığında aracı sağa çekip motoru hemen stop edin.
Engincan
27-08-2012, 20:46
Aracında lpg varsa lpg sisteminden kaynaklı su kaçağı olabilir. Aracı park halinde bir süre çalıştırıp kaçak var mı diye altına bakabilirsin. Yada diğer ihtimal müşir.
müşürün yerini tam olarak bilmiyorum büyük ihtimalle radyatör üstündedir tam olarak bilen birsi yardımcı olsun müşürü devreden çıkararak bir kablo yardımıyla filan fanı manuel olarak çalıştırmayı dene ve aracı suyunu tam doldurduktan sonra o şekilde kullanmayı bir dene hem fikir sahibi olursun hemde ustaya kadar idare ettirir. Soğutma sisteminde havada olabilir yada devirdaym pompası arızalı olabilir.
Sorun çözüldü mü bilmiyorum ama fanin ikisidemi çalışmıyor. Benim büyük fan çalışmıyor küçük çalışıyordu fan bozulmuş. Arabayı calistirip klimayı acın fanin ikisininde calışması lazım. Birisi çalışıyorsa sorun fandadir ayrıca sorun Fanda ise fani elinizle çevirdiğinizde zor doner yani kilitlenmistir. Klimada fanlar çalışıyorsa sorunu musurlerde aramanız gerekir.
aracın klıma cok guzel calısyor bencede müsürde zaten simdı sıgortanın cekıcısıyle cektırdm sanayıye yarın sabah bakılacak ıns masraflı bısey cıkmaz
Motorun suyunu araç sıcakken kontrol edebiliyorsanız, tahliye deposunun kapağını rahatça açabiliyorsanız aracınızda bişey yoktur. O su zaten 5-10 dakikalık çalışmanın ardından yüksek ısılara ulaşır. 90 derece su kaynamış suya yakındır.
Hararet göstergeniz 90 ı geçiyorda fan açmıyorsa hararet müşüründe sorun olma ihtimali yüksektir. Sizin görünen sıkıntınız araçta su kaçağı var. Bunu anlamanın en iyi yolu aracı çalıştırıp motor tarafına geçin gaz telini iyice çekip aracı yüksek devirde bağırtarak su kaçağı varmı diye araştırın. Düşük devirde su kaçağı belli olmaz, yüksek devirde ise kaçak fışkırır. Motor sıcak olduğu için kaçaktaki su hemen buhar olacağından aracın altında su aramayın.
Bunu denedikten sonra araçta kaçak bulamazsanız, tahliye deposunun su atma borusu vardır, su aşırı ısınınca genleşen suyu buradan dışarı atar. O kısmın altına ıslaklığı belli edecek bir bez koyun yola çıkın şayet bez ıslanırsa hararet müşürü çalışmıyor su aşırı ısındığı için genleşme kabından atıyor demektir.
Aklıma gelen çözüm yolları bunlar. Her ne olursa olsun aracın su lambası yandığında aracı sağa çekip motoru hemen stop edin.
abıcım cok guzel anlatmıssın tesekkur ettım araba sanayıde yarın bakılacak . donus yaparım yarın ne oldugu hakkında
müşürün yerini tam olarak bilmiyorum büyük ihtimalle radyatör üstündedir tam olarak bilen birsi yardımcı olsun müşürü devreden çıkararak bir kablo yardımıyla filan fanı manuel olarak çalıştırmayı dene ve aracı suyunu tam doldurduktan sonra o şekilde kullanmayı bir dene hem fikir sahibi olursun hemde ustaya kadar idare ettirir. Soğutma sisteminde havada olabilir yada devirdaym pompası arızalı olabilir.
sanayıye ulastık cekıcıyle sukur yarın bakılacak tavsıye ıcın de tesekkur ettım eyv
hortumda yırtık varmıs arac sogukken akmıyor sıcakkende buharlasıyormus goremıyormsuz 3 lıraya bır hortum aldm sorun gectı. ilgi ve alakanz için teşekkurler