Orijinalini görmek için tıklayınız : Leon hoparlör yardımı
Fuat_Şahin
16-12-2012, 23:06
Herkese merhaba,
Aracıma daha temiz ve net ses alacağım bir komponent hoparlör takımı almak istiyorum.
Anfi ve sub almayı ilk etapta düşünmüyorum.
Kapılara kesmeden max kaç cm hoparlör takabilirim?
Bir de komponent takımda bass seslerin azalacağını tahmin ediyorum mid tiz takıma döneceğimden.
Bu durumda, 3 yollu komponent takım alarak bass hoparlörleri arka kapılara taksam nasıl olur? Nasıl olsa arkaları iptal edeceğim.
3 yollu komponent için aslında küçük bir anfi önerisine de açığım.
Umarım bass ları arka kapıya koyma fikri çok komik değildir :)
Başta da söylediğim gibi sub bass sesini istemiyorum ve bass seslerin çok doyurucu olması benim için önemli değil.
Hoparlör için bütçem 1000tl.
Yardımcı olacak dostlara şimdiden teşekkürler.
MerthanCupra
16-12-2012, 23:19
Pioneerın 85lık kolonları var ben en güzel sesleri bugune kadar onlardan aldım.Mid takımı guzel evet ama mid takılan bir araca kesinlikle bass lazım yoksa çok tiz ses oluyor uzun süre dinlemek kulak agrısına neden olabiliyor. Benim size önerim aracın bagajına gizli pandizot yaptırın 2 tane pioneer 85lik kolon hem bass hem mid hem tiz işini görüyor.size lazım olan malzemeler: 1 adet çevirici(50tl) 1 adet anfi(150-200tl) kablolar(50tl) kolonlar(100tl) pandizot(150tl). Mid takımı ve bass alıp takmaktan çok daha ucuzu gelir hemde ön arka kolonları iptal etmemiş olursunuz.
Fuat_Şahin
16-12-2012, 23:26
Açıkcası arkada küçük çocuğum olduğundan öneriniz benim için çok uygun olmayabilir. Önde hoparlöre hep ihtiyacım olacak neticede.
Düzeltmeyi önde yapmayı istiyorum.
Ama söylediğiniz katılıyorum ve önlerin fazlaca tiz kalması durumundan korkuyorum bende.
AlperMertKocak
16-12-2012, 23:30
abim eğer elinde arabanın kitapçığı varsa orda kolonun ebatı ve watt ı yazar ordan yardım alabilirsin
MerthanCupra
16-12-2012, 23:36
Allah bağışlasın. Ama arkadakiler zaten sesi öne veriyor,85 lik kolonların en büyük özelliğide budur. Benim elimde hertz hsk marka mid takımı var 600tlye almıştım profesyonel bir mid takımı ve aviator marka 6 kanallı anfi var. Çeviricide mevcut elimde eğer düşünürseniz satabilirim size. Ürünleri internetten araştırabilirsiniz. Ama mid takımıda oğlunuzu rahatsız edebilir. Sadece öne koyulan bir mid takımı güzel ses vermez haberiniz olsun ben çok meraklıydım bir aralar tesisata o yüzden çok deneyim yaşadım :) ben yerinizde olsa m 85lik pioneer kolon alırdım 2 tane ucuza kapatırdım bu işi.
MerthanCupra
17-12-2012, 00:07
Müzik sistemini kim kurarsa kursun yani işçilik nasıl olursa olsun aracın markası ne olursa olsun,kapılar söküldükten sonra asla eskisi kadar sağlam olmuyor.Kapılar sökülürken elbet bazı kopçalar kırılıyor,işçiliği kim yaparsa yapsın bu böyle oluyor.Kasislerden geçerken kapılar oynuyor,bazen kapıların içindeki kopçalar kendini bırakıyor ses yapıyor.Arnavut asfaltında sesler çıkıyor ve hiçbir çözümü yok bunun.Eğer titiz biriysen abi bence yaptırma daha aracında yeni sanırım.Yoksa ben müzik sistemini çok seven birisiyim ama sırf bu sebepten dolayı yaptırmıyorum.Montaj esnasında çizikler olabiliyor.Bazı yerlere ancak düz tornavida ile ulaşılabiliyor ve neticesinde çizikler meydana geliyor.Teyp çercevesi sökülüyor ve asla eskisi gibi olmuyor,ya biryeri açık kalıyor yada ses yapıyor.Bunlar yüzde 80 başına gelebilicek sorunlar.Tabiki kesşn böle olucak diye bişey yok ama ben kaç tane yerde montaj yaptırdım hep problem oldu,gayette kaliteli yerlerdi.Bagaja bass koyduğun zaman kabinin oturduğu zemin çöküyor bi zaman sonra.O yüzden en mantıklısı pioneer kolon alıp pandizot yaptırmak.Yine çevirici için teyp sökülüyor ama buda cabası.
Höparlör çapı orjinalde 16cm ancak 17de sığabilir
Eğer iyi bi ses istiyosanuz en azından amfi şart midleri beslemesi için
Düşünürseniz kicker mid amfisi var elimde
3 yollu komponent takım alıp kullanabilirsiniz tabi ama wooferları neden arkaya koyacaksınız onu anlamadım. Hoparlör olarak Morel markasını önerebilirim. Verdiği ses abartısız naturele yakın kulak çizmeyen rahatsız etmeyen ürünler en alt serisi tempo diye geçiyor bir süre kullandım gayet memnundum şimdi daha üst serisini kullanıyorum. Aradaki farkı tweeterları belirliyor mid wooferlarındaki farkı ben anlayamıyorum. Bir araştırın isterseniz. İşçilik güzel olursa hiçbir sıkıntı da çıkmaz. Klips denilen şeylerin tanesi serviste 1lira galiba kapılar dikkatli sökülüp bu klipslerde yenilenerek tekrar oturtulursa ses takırtı tukurtu gibi bir şikayet yaşatmaz ama işçilik çok önemli bu şekilde montaj yapabilecek istanbulda bir elin parmağı kadar kişi anca vardır. Ben arkada hoparlöre karşıyım.
Fuat_Şahin
17-12-2012, 21:22
Arka kapıya hoparlör derken 3 yollu nun basss larından bahsediyorum, oraya da artı bir hoparlör değil.
Aslında kafamdaki ürün Focal 16 vr3. Buradaki bass hoparlörü arka pandizot yerine kapılara taktırsam ne olur?
Saçma bir fikir mi?
Netice de çok yoğun bir bass istemiyorum, istediğim sadece mid lerin ve tiz lerin arasına hafif bir bass katmak. Bu bass ları arka pandizot a taktırabilirim yada bagaja sub da alabilirim ama arkada çocuk olduğundan fazlaca gürültüye tahammülüm yok.
Bu 3 yollu hoparlörü bir küçük anfi ile besleyedebilirim, sub çıkışını arka kapılardaki çift bass lara iletebilirim.
Arka kapılara bu bass ları izole edebilir miyim? Yani teknik olarak mümkün mü?
Eğer değil ise mecburen focal kr2 veya krx2 alıp bir de sub alacağım.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Merhaba
focal 16vr3 3 yol bir sistemdir.Midbaslar kapılarınıza uygundur ve kapılar 16cm dir.
3 yol sistem oldukça külfetli fakat bir okadar da süperdir burda sıkıntınız midrange leri montaj etmek olucaktır.
tabi birde işin içine aktif ve pasif kullanım giriyor ki bu çok karmaşık bir olaydır.
3 yol sistemde midbaslar kapılara,midrange ler ön direklere ve tweter larda eski konumlarında yer alır açılarıda önemlidir.
Düzeltmeyi önde planlıyorsanız 16vr3 ler çok alt frekanslarda iyi sonuçlar vermektedir yani bass lar siszi tatmin edicektir
fakat peşinde sistem değişikliğinede gidilicektir amfi olmazsa olmaz
Tavsiyem bu işe bulaşmamanızdır :) Fakat illada ben bulaşmak istiyorum derseniz destek vermeye hazırım..
Fuat_Şahin
17-12-2012, 23:07
Öncelikle teşekkürler,
direklere bir şey takmak istemiyorum üstat,
kafam da bass lar arka kapılara, mid ön kapıya, tiz de kendi yerine.
dediğim gibi bu şekilde olmuyorsa 2 yol komponent de kalacağım.
eğer 2 yol mid tiz çok rahatsız ederse sub alacağım yoksa sadece ön kapıda mid tiz devam edeceğim.
bu arada anfi istemememdeki sebep, yüksek volum müzik dinlemiyorum, çoğunluklada çocuk var arabada zaten.
Durum özetle bu.
iyi de 3yollu bir sistem de midrangelerin en fazla olacağı büyüklük 8-10cm'dir.
anladığım kadarıyla tweeterlar kendi yerine takılacak
midrangeler ön kapıdaki woofer yerlerine takılacak.
Wooferlar da arka kapıdaki woofer yerlerine takılacak?
Mid rangeler çok düşük frekans çalmayacaksa hacimli kutular istemez. Genellikle de 1khz altını çalmaz iyi marka modeller 300-500hz e kadar inerler onlarda da 1litre max 2litre hacim isterler. Neden midrangeleri ön kapıya koymayı düşünüyorsunuz görüntü bozulmasın diye mi? Amacına aykırı oluyor o zaman 3yollunun amacı kulağın hassas olduğu frekansları daha çok on axis çalarak net müzik elde etmektir. Subwooferın bagajda uzakta yada off axis olarak çalmasının sebebi de budur kulak alt frekanslara hassas değildir bozukluğu ve nerden geldiğini pek algılayamaz. Ama siz mid range'i hemen hemen off axis kullanarak çok da doğru bir uygulama yapmış olmayacaksınız bu şekilde. Hatta tek artısı 16cmlik bir hoparlörün 1-3khz arası tam başarılı çalamayacağı sesleri daha küçük hoparlöre çaldırararak bu konuda bir artı kazanmış olacaksınız ki bence böyle bir uygulamada 3yola hiç gerek yok. 2yol sizin için daha kolay olur orjinalliğin bozulmamasından yanaysanız.
Fuat_Şahin
18-12-2012, 00:10
Şimdi bu durumda 2 tane sorum oluştu.
2 yollu sistemde de mid yada mid-bass diye tabir ettiğimiz hoparlör zaten ön kapıya gelmeyecek mi, ben 3 yollu hoparlör alıp diğer 2 bass ı arka kapılara taktığımda ne gibi bir dezavantajım olur?
mid tiz alıp sub olmadan kullanırsam rahatsız etmeyecek mi?
anfi almama ısrarım devam ediyo :)
3yolda 3 eleman var tweeter mid range ve woofer 2yolda da 2 eleman var tweeter ve woofer bazıları mid woofer da diyor orta sesleri de burdan aldığımız için. Tweeterlar ve mid rangeler insan kulağının hassas olduğu 1khz ve üzeri frekanslşarı okuduğundan daha çok on axis kurulum iyi sonuç verir. Tweeterların alt tarafta değilde üst tarafta konumlanmasının amacı da budur. 3yollu bir sistem yapacaksanız ön kelebek camına midrangeleri yerleştirebilirsiniz. Ama mid rangeleri alıp ön kapı altlarına koyduğunuzda 3yol kullanmanın bir esprisi kalmayacak 2yol daha akıl karı olacaktır. İlla amfi diye bir şart yok zaten. Ses yüksekliği gibi bir isteğiniz de yok onun için teyp çıkışlarından 2yollu bir componenti rahatlıkla besleyebilirsiniz. Ses yüksekliği yetmez wooferlardan aldığınız bas sesleri tatmin etmezse aldığınız hoparlöre göre uygun küçük bir amfi takviyesi yapabilirsiniz.
Fuat_Şahin
18-12-2012, 10:13
Aslında 3 yollu komponent alıp kelebeğe takmayı çok isterim ve bir kaç yerde ön direkte veya kelebekte yerleştirilmiş sistemeleri dinledim. Gerçekten çok iyiydiler.Ama o zaman düşmanı artıyo biliyorsunuz. Araca girilmesi riskini almış oluyorum.
O yüzden multimedya sistem almaktan da vazgeçtim.
Bilemedim.
Yapmayı hiç istemediğim şey sub almak, başkasının aracında dinlerken keyifli ama benim için son derece lüzumsuz bir ekipman.
O yüzden 3 yollu almayı istiyorum. Yani 2 yollu alıp bass seslerden keyif almayıp sat tekrar 3 yollu al yapmak istemem. 1 kere al tam al.
Yada şöyle bir şey yapacağım; 3 yollu Focal i alıp düşündüğüm gibi takacağım. Baktım ki tiz ve mid sesler kısık dinlerken beni kesmedi yada performansını beğenmedim. O vakit arka kapılardaki sub ları ön kapılara mid ide kelebeğe taktıracağım. Çok da kafa yormama gerek yok sanırım.
Ne dersiniz?
Şimdi şurada sorun yaşıyoruz galiba siz 2yolu tweeter ve mid
3yolu da tweeter mid ve woofer olarak düşünüyorsunuz. 3yollunun 2yolludan farkı woofer değil mid rangedir.
2 hoparlör grubunda da dinleyeceğiniz aralık 50hz-30khz arasıdır. Alacağınız marka ve modele göre değişmekle beraber:
3yolda, tweeterlarınız 5khz ve üstünü verir mid rangeler 1khz-5khz arasını verir woofer 1khz-50hz arasında çalışır.
2yolda tweeterlarınız 3khz ve üstünü verir (iyi marka modellerde bu 2khz'e kadar düşer) woofer 3khz-50hz arasını verir.
Siz 3yollu bir component takımı aldığınızda avantajınız kullağınızın hassas olduğu bant aralığını genişletip on axis kurulum yaparak daha net sesler alabilmek. 16cm bir hoparlörün tam olarak net veremeyeceği 3khz civarındaki sesleri mid range kullanarak daha iyi bir sonuçla duymaktır.
2yollu da 3khz ve üzeri on axis kurulum yaparken. 3yolda 1khz ve üzerini on axis kurulum yapmaktır. Equal loudness eğrilerine baktığınızda zaten insan kullağının en hassas olduğu aralık 1-5khz arasıdır ve insan kulağı bu aralıktaki en ufak sesi fısıltıyı duymaya bozukluğu anlamaya çok yatkındır.
ama bunların hepsi teorik bilgi hiç bir zaman 3yol 2yoldan daha iyidir diyemeyiz. 3yolun kurulumu zordur emek ister daha pahalıdır. Ben yazdığınız sebeplerden sonra orta karar bir 3yolludan ziyade orta karar üstü bir 2yollu tercih ederdim. Mümkünse küçük bir 4kanal amfi kullanıp componentleri amfinin 2kanalıyla kullanıp bagajda da kapalı kutuda 25cmlik zangırdamıycak sadece müziğin alt kısımlarına wooferın zorlandığı yerlere takviye yapacak kapalı kutuda bir subwoofer kullanırdım.
tripanazomi_1
18-12-2012, 14:37
Selamlar ,
Eagle01 arkadaşımız açıklamış zaten ,
Sizin durumunuzda öncelikle iyi bir ses alıp almamaya karar vermeniz gerekiyor ,
Teybiniz yerinden çıkmadan , ön kapılarınız sökülmeden ve amplifier takmadan iyi ses alamazsınız. Haa tıngırdatırsınız o ayrı.
İnsan kulağı sadece daha yüksek geldiği için dahi bir sesi diğerinden daha iyimiş diye algılamaktadır. Bu 10.000 USD lik ve 500 USD lik tesisatta bile böyledir. Ancak fazla değil 10 dakika sonra bile iyi ses kendini belli eder.
İnsan kulağı önden gelen sesi kulaklarımız öne baktığından daha iyi algılamaktadır. Subwoofer arkada olduğu halde düşük frekanslı seslerin yerinin önemi daha az olduğundan arkada olduğu halde fayda sağlamaktadır hatta öne sub koyanlar bile vardır.
Bu nedenle arka kapıya hoperlör yada bas koyma fikrinize en altta sadece bir öneri ile cevap vermekteyim.
Benim sistemimi incelerseniz; Arkada slim subwoofer görebilirsiniz 30 cm dir ve stepne çukurundadır. Arka zemin 10 cm yükselmiş olarak düzdür ve büyük puset + Bavul sığmaktadır.
Arka kapıya sub olur mu önerisi ;
Öne birçift comp + arka kapılara bir çift 16 cm DLS subwoofer konulur.
DLS subwooferlar seri / paralel bağlanarak ohm kanuna uygun şekilde ayarlanır.
Bu kapıya konan subwooferlara bir kabin yapılmak zorunda olduğundan oldukça meşakkatli bir kapı çalışması ve izolasyon gerekir.
5 kanal ampli alınarak hem komplar iyi bir güçle hemde subwooferlar 2 ohm güçle sürülür ve iyi bir ses alırsınız
2500-3000 TL harcamayacaksanız girişmeyin derim
Fuat_Şahin
18-12-2012, 22:02
Anladım arkadaşlar,
Öncelikle bilgilendirmeler çok çok iyi oldu. Paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Ben başlangıçta 2 yollu bir komponent alarak ve arka hoparlörlerimi iptal ederek start vereceğim.
Focal 16KRX2 ile başlayayım o zaman. İlerde duruma göre anfi + kapı sub yada slim sub ile devam ederim.
Bu arada şöyle bir şey buldum:
http://www.rsteknoloji.com/Focal-SB-20-BUS-20cm-Aktif-Koltuk-Alti-Subwoofer,PR-1763.html
Focal KRX2 1100tl civarında sanırım ama İstanbul da nereden en uygun fiyata temin edebilirim onu da bilmiyorum?
Birde bu rakamların üzerine çıkmamak kaydı ile, bu üründen daha kaliteli bir hoparlör öneriniz var mı?
Bir soru daha sormak istiyorum; anfi almaya karar verdiğimde, mevcut aracımdaki cihazımın anfi çıkış kalitesi nasıl sonuç verir bilginiz var mı?
Mevcut teypte amfi çıkışı yok diye biliyorum büyük ihtimalle de yoktur. Kapıya subwoofer koymak için kapıya komple izolasyon gerekecek o da bu iş için uygun bir subwoofersa yok değilse kabin yapmak gerekecek bence hem bu paraya hem masrafa yazık olur 25cmlik bir subwoofer hem bagajda fazla yer kaplamaz kapalı kutu yaptırırsanız hem de ses olarak sizi daha mutlu eder. Sırf arka kapının açılıp kapıya izolasyon uygulanması bile bir subwoofer fiyatına mal olacak size. Kutuya bir de soket ekletirseniz bagajı tam kullanacağınız zaman çıkartmak subwooferı 30saniyenizi almaz. Her zaman da bagajı tam kullanmıyorsunuzdur? Benim için yılda 1 kez bagaj ağzına kadar doluyor mesela. Bir de ön kapılara izolasyon yaptırırsanız alacağınız hoparlörü daha iyi değerlendirmiş olursunuz.
Hoparlör konusuna gelince siz neden bu modeli düşündünüz onu söyleyin ona göre bir öneride bulunalım.
tripanazomi_1
19-12-2012, 06:13
Selamlar,
Eagle01 arkadaşımız oldukça iyi açıklamış yine ve hatta benim eksik bıraktığım noktalardan fazlasını belirtmiş .
1- Arkaçta görünen her hoperlör noktasına bişiy montajlama fikrinden uzak durun ( özellikle arka kapılara).
2- KRX2 power serisidir ; Focal de Berilyum serisi daha da iyidir ( mesela ön kapılara pasif 3 yol takımı 2500 EURO dur ), kesenin ağzını açtıkça daha da iyisi vardır ancak daha iyisi demek diğer ekipmanların da çok daha iyisini gerektirir. linkini verdiğiniz subwoofer OEM hoperlör kullanacaksanız iyi seçim olur, KRX2 ile birlikte kullanırsanız KRX in yanına teneke alıyorsunuz derim. Ayırca Eğer KRX2 yi besleyebilen amfi almıyorsanız ve KRX2 yi kafaya koydum alacam diyorsanız; Alınca kenara koyun takmayın ne gerek var. ( nedeni 5. maddede)
3- Mevcut teybin içinden preout ile amfi çıkışı alanabilir , en iyi deck çevirici den daha kaliteli sinyal almış olursunuz.
4- Ana üniteniz belli bir noktaya kadar iyi ses verecektir ( seisn %60-70 i gibi açabilirsiniz) , İçerden preout almak da işi güzelleştirir.
5- Bileşenlerin ve kabloların önemi: Aynen şöyle düşünün ; DVD playeriniz var diyelim ve TV olarakda gidip Full HD plazma aldınız ; ama VCD film koydunuz ve SCART kablo ile bağladınız , Ev sineması amfisi ve kolonları yerinede TV nin mevcut hoperlörünü kullandınız
Para harcandı mı Evet
İyi kalite ürünler alındı mı Evet
Ses ve Görüntü alırmısınız Evet
hakkını verir mi ??? .
Siz hakkını verecek sinyal kalitesini Berilyum'a veremezseniz oda teneke çalar KRX de V seriside.
Öncede belirttiğim gibi Tavsiyem Audison Voce 5.1k ve krx2 almanız slim sub için de tesisat çekin ve yer ayırın ama bütçe yetmezse sub alımını sonraya bırakın.
Fuat_Şahin
19-12-2012, 22:23
Merhaba Eagle01&Devrim
Arka kapılara bass fikrinden vazgeçtim, zaten o yüzden 16 vr3 yerine krx2 ye döndüm, yada kr2. Son mesajımda da yazmıştım 2 yol komponent ile start vereyim diye.
Focal kr2 veya krx2 almamın her hangi bir nedeni yok, bir arkadaşım tavsiye etmişti ama bu konulara sizin kadar vakıf değil.
Ben de ona sormuştum neden diye ama tatmin edici bir cevap verememişti. Max 1000 tl civarında 2 yol bir komponent ardından da deck çıkışı olan bir sistem alıp başlayacağım.
rcd510 da deck çıkışı hakkında bilginiz varmı?
Diğerlerini sırasıyla alacağım. Söylediğim gibi bu konuda (komponent takım) önerilerinize açığım.
Focal koltuk altı slim bass düşünmüştüm ama Devrim onu da oem ürünlerle kullanacaksan iyi seçim olur dedi.
Onu da şimdi rafa kaldırdım :)
Bu arada Audioson 5.1k alamam bütçemi aşar. Sanırım 1750tl civarında.
Rcd 510da da amfi çıkışı yok malesef double dinler hakkında da pek bilgim yok benim araca standart teypler olduğu için. Hoparlör için şu kadar bu kadar yerine toplamda şundan fazla para harcamak istemiyorum derseniz daha iyi olur. Bir de aracın sistemin de eksikliğini hissetiğiniz ne neden değiştirmek istiyorsunuz. Bir çok kişi bagaja sadece subwoofer koyarak memnun bir şekilde kullanıyor sistemi sizin sesten rahatsızlığınız ne acaba? Onlara eksik gelen bass sesler oluyor teypten açtıklarında ses bozuluyor ve yine tatmin edici olmuyor. Orta karar üstü bir sistem yapmaya çalışıldığında kablosundan izolasyonuna montajına kapasitörüne derken o kadar çok para harcanıyor ki... Ve bu işin sonu da gelmiyor 2hafta sonra kulak alışıp daha iyiyi aramaya başlıyor.
Siz temiz ve net bir ses demişsiniz. Yapabileceğiniz en iyi şey kaliteli kayıtlar bulup onları dinlemek yok daha da fazlası lazım derseniz. 1000tl civarı ana ünite masrafınız olacak en az 500-1000 arası companent 500-1000 arasına güzel bir 4kanal amfi alabilirsiniz pasif şekilde kullanıp 2kanal hoparlörlere 2kanal da köprülenip alacağınız subwoofera. 1farad kapasitör sistemin sağlığı için iyi olur kablosu montajı ve izolasyon (büyük önem taşır kapıdan tok sesler alınabilmesi için) marka modele göre 1000-2000 arası da bunlara para harcanır. Sonra subwoofera sıra gelir. Ve amacınız temiz net ses almaksa orda da kalmaz...
Şu temiz net ses olayını biraz daha açıklasınız aslında parazit mi var ne eksik şuanki halinde? Sesi çok açtığınızda tiz sesler mi rahatsız ediyor bass sesler mi bozuluyor? Kaliteli kayıtlarla hiç denediniz mi aynı sorunlarınız devam ediyor mu?
Fuat_Şahin
20-12-2012, 00:34
Bütçeyi 1500tl ye kadar çıkarırım. 2yol komponent + deck çıkışlı bir cihaz için. sub ve anfi içinde daha sonra 1000tl bütçe ayıracağım.
rcd510 un olmaması kötü oldu.
Ocak ayında Almanyadan gelecek bir akrabam var amazon.de den bir şeyler alabilirim, double din cihazlar olabilir mesela.Hatta bazı alman marka oem ürünler de var ama hiç bir fikrim yok o ürünler hakkında. Amazon.de de yorum da yok fazlaca.
Öncelikle deck çıkışlı bir cihaz ve 2 yollu komponent ile başlayıp sonrasında anfi ve sub yatırımını yapmayı planlıyorum.
Sese gelince iyi bir müzik kulağım var dır enstrüman çalabiliyorum.
Şöyle sıralayabilirim.
kısık seste bir şarkı dinlerken duymam gereken bir çok enstrümanı duyamıyorum. Örneğin Gothan project(orj), buddha bar(orj veya kayıt), loreena mckennitt(orijinal mp3), sertab, klasik(keman piano, orijinal) çeşitli film suondtrack albümler(orijinal) TSM vs vs .
Açıkcası herşeyi dinliyorum Mehmet Demirkol&Fuat Akdağ :)
Tiz ve orta sesleri net pürüssüz (smooth) olarak alamıyorum.
Bana göre aracımın müzik sistemi 5 para etmez.
Ammaa aracımda müzik stüdyosu beklentim de yok.
Beklentim; beni gerçek anlamda tatmin edecek bir ses kalitesinin yarısını alabilmek aslında.
Yani net olarak, alt enstrümanları çok volume artırmadan az da olsa duyabilmek.
Gönül isterki konser salonun da gibi bir bass gitarı da duyayım ama ... Araç içerisinde böyle bir beklentim yok.
Bilmem ne kadar açıklayabildim.
Beklentileriniz oldukça yüksek araç içindeki sisteme 5 para etmez dediğinize göre :) Ben para harcamaya geçmeden önce para harcanmış 1-2 araç dinleyip değerlendirmenizi önereceğim. Çünkü istediğiniz sistem için ciddi paralar harcayacaksınız bu paranın karşılığını zahmetine değecek mi sonuç? Pasif olarak en üst paraları harcayıp güzel bir sistem kurulsa da time correction olmadan subwoofer hep geri de kalıyor. Subwoofer olmadan müzik de o bass gitar seslerini yada seslerdeki o dolgunluğu hissedemiyorsunuz. Subwoofer koyduğunuzda da zaman ayarı olmadan ayrı telden çalmaya başlıyorlar. Sistem aktife dönünce zaten bütçe de yükselmeye başlıyor. Onun dışında pasif olarak 3yol sistem olabilir direk çalışmalarıyla. Subwoofer kullanmadan ama yine de 16cmlik bir hoparlör alt frekansları okumakta zorlanacaktır.
Mesela güzel bir örenek var sitede dikkatinizi çekti mi hiç?
http://www.seatclubturkey.com/threads/32811-LEON-sq-ses-sistemim
Fuat_Şahin
21-12-2012, 10:06
Teşekkürler Eagle01.
Fuat_Şahin
30-12-2012, 22:45
Tekrar merhaba Engin,
Alamanyadan aracıma uygun deck çıkışa sahip bir Clarion ürün aldım. Ürünü almadan araştırmada yaptım radyosu ve deck performasının iyi olduğunu teyit ederek aldım.
Tabi kızağı, çerçevesi, antenleri ve canbus adaptörü ile beraber.
Bunun yanında Pioneer TS WX110A aktif sub aldım. Amazon.de de 55 yorum var %90 ı 5 yıldız. Açıkcası bas beklentim sadece dinlediğim müzikte, gerekli enstrümanların altını doldurması. Benim bas beklentim beni sarsması değil. O yüzden sub tercihimi böyle yaptım. Tabi bunun yanında çocuklu bir aile olduğumuzdan bagajı çokca kullanıyoruz onun da çok önemi var bizim için. Zaten küçük 340lt :)
Bu arada internet üzerinden Ankara dan RS Teknolojiden Resul bey ile tanıştım. Son yıllarda rastlamadığım kadar düzgün bir insan. Çok değerli bilgiler edindim ve bana çok yardımcı oldu. Kendisiyle yaptığımız bilgi paylaşımları neticesinde şu duruma geldim.
2 yol komponent hoparlör ve anfi olarak 2 seçenek arasındayım;
opsiyon 1: Focal KR2+Focal solid2 anfi
opsiyon 2: Focal KRX2+Focal FPS2.160 anfi
ikisi arasında 700tl civarında bir fark var.
Ne dersiniz?