PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağmur kaydırıcıyı nasıl çıkartırız ?

Aykut_25
24-12-2012, 13:47
Merhaba,
Ön cam ile sunroofa yağmur kaydırıcı yaptım. Ama çok kötü oldu silecekler bozuldu.:( Hiç iyi silmiyor. Bu yağmur kaydırıcıyı camdan nasıl söküp atabiliriz? nedir püf noktası?

altıpatlar
24-12-2012, 14:08
dostum çözücü maddeler kullanmalısın örneğin gazyağı yada selülozik tiner le kesin çıkar...kolay gelsin.

dumen
24-12-2012, 14:12
Yaparken bi sorsandın ya :) Ben ne çektim bu konuda bilemezsin. Çözüm selülozik tinerle bi güzel silinecek. Yetmeyecek ardından makinesiyle cama pasta yaptıracaksın. Olmadı bi daha aynı işlemi tekrar edeceksin. Tecrübe ile sabit :)

RoniN
24-12-2012, 14:36
dostum çözücü maddeler kullanmalısın örneğin gazyağı yada selülozik tiner le kesin çıkar...kolay gelsin.

kardeşim maşallah her konuda hemen yapıştırıyorsun cevabı gözden kaçmıyor :)

Aykut_25
24-12-2012, 15:00
off bu kadar zormu ya bu iş :( Kaskodan yeni cam istesem dahamı iyi olur acaba. :S Kırarım camı valla:)

lutfukaya
24-12-2012, 15:26
aynı sorun bende de var sirke ve royal class'tan aldığım şampuan karışımıyla 2 3 kez yıkadım biraz azaldı

LEqend_ON
24-12-2012, 15:29
Bende yaşadım aynı sorunu tinerle falan silmedim ama baya uzun zaman sonra kayboldu camdan.Bide o kadar para verdim.Bu su kaydırma olayının daha kolay yolu yokmu acaba :ponder:

bycml
24-12-2012, 15:41
Bence etil aklolle çıkar. Hatta haftasonu bende uyguladım. İlk başlarda takır tukur silecek çalışıyordu. Ama sonradan alıştı. Bakalım az kullanayım bende bi denerim.

Ayrıyetten gazyağı da silecektir kanaatindeyim

Serkan JR
24-12-2012, 16:01
Ben de kullanıyorum, memnunum aslında...

Daywalker
24-12-2012, 16:05
başlığı görür görmez gazyağı dedim ama arkadaşlar yazmışlar...

Alp_
24-12-2012, 16:12
sormayın arkadaşlar, aynı dertten ben de muzdaripim,,
ben bir de yetmez gibi üst üste 4-5 sefer (belki daha fazla), etkisi geçtikçe uyguladım, çok pişmanım, yapmaz olaydım, kimseye tavsiye etmiyorum,,
özellikle ön cam balçık gibi oldu zamanla, toz vs. yapıştı cama ve çıkmak bilmiyor,,
ben bir de ilk zamanlar unutup aynı bezle camların içlerini de silmişim, camların aşırı buğu yapmasının nedeni buymuş, sonradan öğrendim, sakın ha sakın böyle bir hata yapmayın, çıkarana kadar kollarım kas yaptı,, şimdi buhar filan olmuyor camların iç kısımlarında,,
camların iç kısımlarını bildiğiniz kağıt havlu ile "bastıra bastıra" sildim, baya camı kıracak kadar, yoksa çıkmıyor, kağıtlarda simsiyah zift gibi geliyor camdaki şey, ancak silindi,,
dışardakini çıkarmak için de bulabilirseniz saf etil alkol ile (eczanelerden rica edin, herkese vermezler, satışı yasak) silin, y.kaydırıcının üzerinde çözücü olarak alkol kullanıldığı yazıyor, çıkarmak için de en uygun madde odur,, bilgilerinize,,

eneserol
24-12-2012, 16:36
ipa ile çıkarabilirsiniz yani izopropil alkol ile

Türkşad
24-12-2012, 17:05
Ağabey, bu forumda tanışmak istediğim 1.adam sensin.
İnan çalışmaktan vaktim yok.
Vaktim olsa sırf seninle tanışmak için Gaziantep'e geleceğim :)

altıpatlar
24-12-2012, 17:48
kardeşim maşallah her konuda hemen yapıştırıyorsun cevabı gözden kaçmıyor :)
ne yapayım abii aktif olmayı ve bilgim dahilinde insanlara yardım etmeyi çok seviyorum...
tabi bu cevap verdiğim olayda mesleğim ile ilgili değilde tamamen rahmetli dedemin bana aktardığı bilgilerdir...
yolun düşerse antebe beklerim inşallah kral gibi ağırlamak kısmet olur...

altıpatlar
24-12-2012, 17:51
Ağabey, bu forumda tanışmak istediğim 1.adam sensin.
İnan çalışmaktan vaktim yok.
Vaktim olsa sırf seninle tanışmak için Gaziantep'e geleceğim :)
her zaman beklerim kardeşim büyük şeref duyarım...
buraya inşallah gelmen kısmet olur da dostluğumuzu pekiştiririz...

Aykut_25
24-12-2012, 18:35
Yagmur kaydiricidan ne kadarda sıkıntılıymisiz ya :). Yarin onerdiklerinizi deneyecegim:)

patrıot
25-12-2012, 11:52
Kil-ipa ile cıkartabılırsın.

Su kaydırıcıdan sıkıntı yasıyorsanız muhakkak bır yerde yaptıgınız hata var.Dogru uygulandıgında fark yaratıyor.

B'leonora
25-12-2012, 12:08
tskler arkadaşlar bende bu gun yarın uygulamayı dusunuyorumdum konuyo gormem ii oldu:)

B'leonora
25-12-2012, 12:09
ön cama nano cila cekmeye devam:)

karaprens
25-12-2012, 12:39
valla ben leonumda da kullandım bravomdada kullanıyorum hiç sıkıntısını gormedim siz nasıl malzeme aldınızda boyle oldu anlamadım valla

Aykut_25
25-12-2012, 13:25
Valla daha riske girmem. Sİleceklerimde yalan oldu. Vıcık vıcık siliyor:( Değiştiricem silecekleri bugün. Camıda bakıcaz çaresine.

Aykut_25
25-12-2012, 13:29
Damlalar kayıyor camdan, orası iyi ama, Sİlecekler çok kötü siliyor.Cam bi yağ tabakası oldu. vs vs. Sadece damlaların yukarı doğru gitmesi iyi. Başkada birşey yok.