Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni İbiza 1.4 85hp Yakıt Tüketimi
Merhaba Sevgili Forumdaşlarım, =)
Öncelikle ibizamızı 1 hafta önce teslim aldık, en yakın zamanda fotolarını sizinle paylaşıcam. Şimdi gelelim yakıt tüketimi mevzusuna, 1 haftada 1 depo benzinle 540km yol yaptım. Bana ilk depo için iyi bir tüketim gibi geldi. Sizin ibizalar ne yakıyor paylaşırsanız sevinirim.:D
mehmetsatir
16-01-2013, 22:27
Aracınız hayırlı olsun. Kazasız belası kullanın.
Forumda arama yaparsanız oldukça fazla bilgi bulabilirsiniz.
mehmetsatir
16-01-2013, 22:28
Daha önce verdiğim bir bilgiyi tekrar paylaşayım:
....
İbiza Sportourer 2011 model 1,4 lt 85 bg ile deneyimi aktarayım, kullanıma bağlı olarak çok değişir. Ankara İzmir arası en iyi değerim 5,2 lt/100 km. Pompa attığında bıraktırıyorum, yolu yapıyorum, tekrar aynı şekilde dolduruyorum. Buna göre 23,33 lt benzinle 564 km yaptım. Klima açıktı, ortalama hız olarak 80-100 arasındaydım. Bir daha bu kadar sabırlı olamadım. Aynı yolu artık 6,2 lt/100 km ortalamayla yapıyorum.
İzmir den Ankara ya ise 6,7 lt/100 km oluyor. Aradaki fark sanırım deniz seviyesinden yaklaşık 900 m rakıma çıkmamızdan kaynaklanıyor.
Deniz seviyesinde Ayvalık-İzmir ve İzmir-Çeşme-İzmir ortalamam en iyi 5,1 lt/100 km. Klima hep açık.
Umarım açıklayıcı olmuştur...
Daha önce verdiğim bir bilgiyi tekrar paylaşayım:
....
İbiza Sportourer 2011 model 1,4 lt 85 bg ile deneyimi aktarayım, kullanıma bağlı olarak çok değişir. Ankara İzmir arası en iyi değerim 5,2 lt/100 km. Pompa attığında bıraktırıyorum, yolu yapıyorum, tekrar aynı şekilde dolduruyorum. Buna göre 23,33 lt benzinle 564 km yaptım. Klima açıktı, ortalama hız olarak 80-100 arasındaydım. Bir daha bu kadar sabırlı olamadım. Aynı yolu artık 6,2 lt/100 km ortalamayla yapıyorum.
İzmir den Ankara ya ise 6,7 lt/100 km oluyor. Aradaki fark sanırım deniz seviyesinden yaklaşık 900 m rakıma çıkmamızdan kaynaklanıyor.
Deniz seviyesinde Ayvalık-İzmir ve İzmir-Çeşme-İzmir ortalamam en iyi 5,1 lt/100 km. Klima hep açık.
Umarım açıklayıcı olmuştur...
eger bu degerleri ibiza 1.4 85 hp yakaladıysan süper ben daha hesaplama yapmadım daha 6000 kilometrede arac ama sehir içi normal kullanım yogun trafik 360 krs yakıyo diye hesapladım
mehmetsatir
17-01-2013, 01:07
Benim yazdığım değerler şehirlerarası için geçerli, senin şehiriçi 36kr/km => 7,83 lt/100 km yapar, yani mükemmel.. Şehirlerarası benim değerleri rahat yakalarsın.
erdoganmahmut
17-01-2013, 08:55
çok yakıyormuş be :)
sehirler arasında 90 100 arası sabit gittigimde yakalıyorum o degerleri ama basarsam hıç affetmiyo valla 4.650 benzin pahalı araba çok yakmıyo aslında
rastababy01
18-01-2013, 15:45
Merhaba Sevgili Forumdaşlarım, =)
Öncelikle ibizamızı 1 hafta önce teslim aldık, en yakın zamanda fotolarını sizinle paylaşıcam. Şimdi gelelim yakıt tüketimi mevzusuna, 1 haftada 1 depo benzinle 540km yol yaptım. Bana ilk depo için iyi bir tüketim gibi geldi. Sizin ibizalar ne yakıyor paylaşırsanız sevinirim.:D
bende alalı 40 45 gün kadar oluyor arac su an 2bin km de sehir dışına gitti geldi. geçen cuma günü 100 tl benzin aldım sonra aracı ablama verdim 30da o almıs ama ben POdan aldım o opetten almıs. herneyse aracla henüz 180 km yol gittim ve 1 çubuk görünmeye başladı benzin göstergesinde. Sizce çok yakmıyor mu arkadaslar ?
aracın çok yeni bıraz kilometre olsun düşer yakıtın ve oyle anlaşılmaz tam ölçüm yapman için depoyu fulle kilometreyi sıfırla depo boşalınca bide fulle kilometrene bak ne kadarlık yakıt aldıysan yaptıgın kilometreye bol yoksa tam nekadar yakıt yaktı anlayamazsın bunlarda yarıma kadar ibre yavas düşüyo yarımdan sonra bi anda sıfır oluyo
rastababy01
18-01-2013, 16:31
tamam öyle yapim birde . çok teşekkür ederim denedikten sonra tekrar burada paylaşımı yaparım yorumlarınızı alırım daha ilk defa sıfır araba ve seat kullanıyorumda pek fazla bilgim yok araba hakkında :)
bende alalı 40 45 gün kadar oluyor arac su an 2bin km de sehir dışına gitti geldi. geçen cuma günü 100 tl benzin aldım sonra aracı ablama verdim 30da o almıs ama ben POdan aldım o opetten almıs. herneyse aracla henüz 180 km yol gittim ve 1 çubuk görünmeye başladı benzin göstergesinde. Sizce çok yakmıyor mu arkadaslar ?
Sehat1'e katılıyorum depoyu fulleyip bakman lazım. Şuanda söylediğin verilere göre 130TL benzine 180KM çok fazla tüketim demek. Senin araca Vw motoru yerine Camaro motoru mu taktılar acaba :D Yinede depoyu fulleyip denemende fayda var.
mehmetsatir
18-01-2013, 19:55
Yeni araçlarda 5000 km ye kadar fazla yakması normaldir. Bir de 1500 km den sonra aracın motorunu açmak lazım.
Aman arkadaşlar motoru filan açmayın :)))
Artık motor açma olayı yeni nesil araçlarda yok, rodaj zamanı var
Benim araç 2010 1.4 85 hp
Benzın 4.65 gibi iken sehiriçi karma kullanımda 0.32 gıbı yakıyor
Tabı bu deger hava şartları gıdılen yol ve kullanan kişiye bağlı olarak 0.4 lara yaklaştığıda oluyor
Arkadaşların da dediği gibi çok yakmıyor benzın pahalı
Merhaba arkadaşlar. İstanbul - Ankara ostim gidiş geliş toplam 890 km yol yaptım. Aracım 3500km de 2 aylık araç, sadece kn kutu içi filtre var. Ostime giderken yolun %75 i sürekli tam gaz gittim ayağımı gazdan çekmedim gece yol boştu ve acelem vardı. Dönüşte ortalama 100 km hızla döndüm araçta 2 saat uyudum ve araç sürekli çalışıyordu. Toplamda net 300.00 tl benzin harcadı. Sizce yakıt sarfiyatı nasıl? İyi forumlar arkadaşlar
eger bastıysan normal yakıtı...
890 km yi kaç lt yakıt ile yaptın
300 tl ile yaklaşık 60 lt yakıt almış olman lazım
o zamanda 60 lt yakıt ile 890 km demek 1 lt ile 14,8 km falan yapıyorki iyi bence
Kış ayları için gayet iyi
ersnoguz
14-01-2014, 21:44
yolculuk bittiğinde ortalama tüketimin kaçtı
ben minimum ortalama 5lt/100km gördüm anlık tüketim 4,2lt ye düşüyor 70-80le arası gidince
araçta tasarruf için vites 5de 70-80 arasında gitmek gerekiyor öle gidseydin 900km yi 225 liraya gidebilirdin bu araçın minimum gideceği budur yani
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1549498_10152127886364817_1567862730_n.jpg
değerler aslında olması gerektiği abi çok anormal bir durum göremedim ben. basmış olduğun için daha doğrusu normal. ben yazın istanbul- kayseri geldim ama accent blue ile ankaraya kadar ibre 170'in altına hiç inmedi sonrasında da 130 civarı hız yaptım 32 kuruş yakmıştım, seninki de 33 kuruş yakmış kışı da hesaba katarsak normal.
Araç 2 saatte çalıştı uyudum. Bana gayet güzel geldi yakıtı, yalnız araç yüksek hızda çok emniyetli gelmedi bana lastikler orjinal 175/70/14 bunu 215/45/16 yapimmi 3.5 yay ve kule gergisi nasıl olur
ben 1.4 st kullanıcısıyım normal bence yakıt
yay ve 16 jantla yol tutusun hissedilir derecede artar ve arac 2 saat boşta calıştına ramen bence güzel degerler..
replica jant kullanmazsan eğer yakıt sarfiyatında artmaz ve yol tutuşunun arttığını sende hissedersin özellikle yüksek hızlarda;)
arkadaşlar buradan bende son hesapladığım yakıt değerlerini paylaşmak istedim.
100 liralık benzinle 1.4 85 hp manuel aracım 292 km gitti ve hala 35 km gösteriyordu. buradan hesaplarsak 100/292=0.34 kuruş gibi bir değer aldım eğer yanlış hesaplamadıysam. şehir içi kullanım için normaldir diye düşündüm. çok agresif olmadan yapılan bir kullanımda alınan değer.
Araç 2 saatte çalıştı uyudum. Bana gayet güzel geldi yakıtı, yalnız araç yüksek hızda çok emniyetli gelmedi bana lastikler orjinal 175/70/14 bunu 215/45/16 yapimmi 3.5 yay ve kule gergisi nasıl olur
güzel olur
yalnız replica jant kullanmamanı tavsiye ederim
yakıtın biraz artacaktır haberin olsun
yasaminonuru
15-01-2014, 21:24
Lastik çapınız artarsa yakıt artacaktır.
Lastik taban genişliği artarsa lastiğin yerle temas eden yüzeyi artacağından araç daha çok dirençle karşılacak ve yakıtınız artacaktır.
Taktığınız jantta normallerine göre ağır olursa buda yakıtı arttıracaktır.
Aracı ağırlıklı olarak ş.içi kullanıyorsanız bu size pahalıya malolacaktır, ancak ağırlıklı olarak ş.dışı kullanımınız varsa çok fark etmez.
replika jant kullanmak istemiyorum aslında momo quantum alıcam fakat aracı eşime aldım o jantlar 1-2 ay sonra ne olur az çok tahmin edersiniz :) Araç hep ş.içi kullanılacak ben deneme amaçlı ankaraya giderken aldım.
beyazattt81
20-01-2014, 21:00
2 buçuk ay önce aldığım ibiza 1,2 tsi aracım 6200 km de.Karma yakıt tüketimi 6,0 lt.Erzurum gibi soğuk bir şehir ve kış lastikleri için bence çok iyi.Eski aracım Golf MK 4 1,6 motordu.Ortalama 8 den aşağı hiç düşmedi.
çok basmadan, çok da uyuz olmadan yakaladığım ortalama değer şu şekilde:)
Böyle bir değer yakalaman tek kelimeyle İM-KAN-SIZ. Yokuş aşağı arabayı 5 dk bırakıpta sonra görüntü alıp insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.
2013 senesinin en az yakan 2. arabası olarak ''Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion 100 Km/3.4lt yakıt '' oranını benzinli arabayla geçtiğini iddaa etmen komik olmuş.
Edit:Araba şehir içinde ortalama 7-8 lt yakıyor.Tabii bu bulunduğunuz trafiğe göre dahada artabilir. Ha yakalanamaz mı şehir içinde daha düşük değer? Pek tabi yakalanabilir , oda olsa olsa 5-6 lt ye düşer.
Not:Eğer benim yalan söylediğimi veya uydurduğumu ispatlamak istiyorsan 2.Trip kısmını'da koy arabanın. 821 km'de araban şu anda.Buyur hodri meydan.
5.6 litreden daha düşük bir ortalama göremedim , tabii sürekli şehir içinde kullandım :(
Böyle bir değer yakalaman tek kelimeyle İM-KAN-SIZ. Yokuş aşağı arabayı 5 dk bırakıpta sonra görüntü alıp insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.
2013 senesinin en az yakan 2. arabası olarak ''Volkswagen Polo 1.2 TDI Bluemotion 100 Km/3.4lt yakıt '' oranını benzinli arabayla geçtiğini iddaa etmen komik olmuş.
Edit:Araba şehir içinde ortalama 7-8 lt yakıyor.Tabii bu bulunduğunuz trafiğe göre dahada artabilir. Ha yakalanamaz mı şehir içinde daha düşük değer? Pek tabi yakalanabilir , oda olsa olsa 5-6 lt ye düşer.
Not:Eğer benim yalan söylediğimi veya uydurduğumu ispatlamak istiyorsan 2.Trip kısmını'da koy arabanın. 821 km'de araban şu anda.Buyur hodri meydan.
Ozan bir sakin ol kardeşim neden coştun bu kadar?
Kimseye yalan borcum yok yaklaşık bir 25-30km gittikten sonra ışıklarda beklerken bir bakayım nasıl durum dedim bunu gördüm ve paylaşmak istedim, hepsi bu.
2.trip kısmı nedir onu anlamadım oradan kastın nedir?
bunun sürekli bir değer olmadığını bende biliyorum amacım kimseyi yanlış yönlendirmek değil ama şehir içi sıcak motorla arabanın isteğine göre sürersen bir seferliğe bile mahsus olsa bu değerleri yakalaman normal!
ben ibiza dünyanın en az yakan arabası demedim, Polo'yla kıyas etmişsin ama onunki de bildiğin gibi şehir dışı ve sabit hızda elde edilen değerler, bu değeri yakaladığım yer şehir içi ne yokuş tırmandım ne de aşağı indim.
Arkadaşlar şehiriçi 40 kuruş şehirdışı 25-30 kuruş denendi test edildi. :)
lpg de şehir içi 25 krş şehir dışı 19 20 krş da benim test sonucum..
Leonturco Murat abi bu konuyla
http://www.seatclubturkey.com/ibiza-mk4-2008-gunumuz/43672-ibiza-1-4-yakit-sarfiyati.html bu konuyu, bu başlık altında birleştirebilir misin? iki ayrı konuda aynı şeyi konuşmayalım, konu kirliliği olmasın.
i-biza
Yanlış anlaşılma olmasın lütfen hiçbirşekilde size bir kastım alıp veremediğim yok. 2.Trip'ten kastım aracınız son 1000 km deki dataları 2.Trip modülünde saklar.Silecekler için kullandığınız kumanda elemanının altında bulunan butona basarak yol bilgisayarındaki değişimi görebilirsiniz. Ben bilgiçlik yapmak veya sizi bozmak istemedim. Hali hazırda bu işin içinde olduğum için (makine mühendisiyim) 2.6lt/100km gibi bir değerin normal sürüş koşullarında yakalanamayacağını iddia ediyorum sadece. Ha siz yakaladıysanız eğer (tekrar belirteyim yokuş aşağı olmamak kaydı ile) aracınızın ciddi bir şekilde incelenmesi gerekir. 2. Trip verilerini istememin sebebi son 1000 km deki yakıt sarfiyatınızı karşılaştırmaktı. İyi günler dilerim.
Ryan Cooper
22-01-2014, 18:21
Henüz rodajdayım aracım bir haftalık ve 340km de. Şehir içi kısa mesafeler ve yoğun trafikte kullandım genellikle. 8.2 Trip 2 değerim. ve bu beni korkutuyor =) Düşecektir mutlaka ama ne zman ve nereye kadar düşecek merak ediyorum. Bekleyip göreceğiz.
Ryan aracın hayırlı uğurlu olsun benim aracım da 25 Ocak'ta 1. Ayını dolduracak. Şu anda 1518 km de. Son 518 km deki yakıt tüketimi 7.1 lt. Daha fazla düşeceğini sanmıyorum düşse düşse 6.5 lt civarına iner oda 0.025 kuruş fark eder. Maalesef araçlarımız çok yakmıyor ama benzini 5 tl yapan zihniyet yok mu ... İşte o sıkıyor canı.
i-biza
Yanlış anlaşılma olmasın lütfen hiçbirşekilde size bir kastım alıp veremediğim yok. 2.Trip'ten kastım aracınız son 1000 km deki dataları 2.Trip modülünde saklar.Silecekler için kullandığınız kumanda elemanının altında bulunan butona basarak yol bilgisayarındaki değişimi görebilirsiniz. Ben bilgiçlik yapmak veya sizi bozmak istemedim. Hali hazırda bu işin içinde olduğum için (makine mühendisiyim) 2.6lt/100km gibi bir değerin normal sürüş koşullarında yakalanamayacağını iddia ediyorum sadece. Ha siz yakaladıysanız eğer (tekrar belirteyim yokuş aşağı olmamak kaydı ile) aracınızın ciddi bir şekilde incelenmesi gerekir. 2. Trip verilerini istememin sebebi son 1000 km deki yakıt sarfiyatınızı karşılaştırmaktı. İyi günler dilerim.
yol bilgisayarını kullanmayı biliyorum ama trip henüz çıkmadığı için o konuda bir bilgim yok, onlar da görünmeye başlasın yine buradan paylaşım yaparım sıkıntı yok. Ama bende buradan şunu söylemek isterim mk3 kasa leon FR ile forumdan bir arkadaş 100km/ 1.3 lt yakıt tüketimi olduğunu paylaşmıştı buradan onda da mı bir sorun vardır o zaman?(bilmediğim için soruyorum)
Estağfurullah ben bilgiçlik yaptınız ya da beni bozmaya çalıştınız demedim sadece üslubunuz ziyadesiyle sertti ve insanı sinir eden boyuttaydı, aynı tarzda ben sizin paylaşımınıza yazsam siz de aynısını düşünürdünüz eminim..
Her neyse ben en ölçümümde buradaki başka bir konu altında da yazmıştım 100 liralık benzinle 292 km yaptım ve 35 km daha gider diye gösteriyordu.
Ali Bey anladım tekrar sürçü lisan eylediysem affolsun , kimseyi kırmak istemedim. 100 liralık benzinle 292 km yol yapmanız İbiza için standartlar dahilinde lakin 25-30 km gittikten sonra 2.6 lt gibi bir değer görmeniz (ilk ateşleme, rolanti vb aşamaları göz önünde bulundurduğumuzda) bayağı bir garip geldi. Nitekim araç soğuk Ankara sabahlarında ilk ateşlemeden sonra rolantide ortalama 1.7 lt tüketimle çalışıyor , 1.viteste kalkış yaptığınızıda varsayarsak (49.9lt anlık) bayağı bir tüketimi zaten startta yapıyor. Eğer sürekli bu değeri alıyorsanız yol bilgisayarınızda da bir problem olabilir tabii umarım böyle birşey yoktur.
Ali Bey anladım tekrar sürçü lisan eylediysem affolsun , kimseyi kırmak istemedim. 100 liralık benzinle 292 km yol yapmanız İbiza için standartlar dahilinde lakin 25-30 km gittikten sonra 2.6 lt gibi bir değer görmeniz (ilk ateşleme, rolanti vb aşamaları göz önünde bulundurduğumuzda) bayağı bir garip geldi. Nitekim araç soğuk Ankara sabahlarında ilk ateşlemeden sonra rolantide ortalama 1.7 lt tüketimle çalışıyor , 1.viteste kalkış yaptığınızıda varsayarsak (49.9lt anlık) bayağı bir tüketimi zaten startta yapıyor. Eğer sürekli bu değeri alıyorsanız yol bilgisayarınızda da bir problem olabilir tabii umarım böyle birşey yoktur.
Estağfurullah Ozan ne affı abi, olur arada böyle şeyler asıl ben özür dilerim ters anlaşılacak bir hareketim olduysa, hakkını helal et..
İlk çalıştırmada motoru ısıtmadan asla kalkış yapmıyorum, gerekirse 10 dak çalışsın anlık 0.8-0.9ları görmeden yürümüyorum ama bu şekilde göstermeye devam ederse mutlaka servise götürürüm aracı;)
Kayseri soğugunu bilirim Ali Bey :) Erciyes Üniversitesi mezunuyum , Anayurt durağında otobüs beklerken ayaklarım az yapışmamıştı buza :) Fakat benden bir dost tavsiyesi olsun, çok fazla rolantide bırakmakta pek iyi değildir tarzında bir ibare mevcut kitapçıkta fakat rolantinin hangi aşamada (ilk ateşlemeden sonra, yokuş aşağı salınımda , serbest trafikte) uzun tutulmayacağına dair bir detay yok.
Kayseri soğugunu bilirim Ali Bey :) Erciyes Üniversitesi mezunuyum , Anayurt durağında otobüs beklerken ayaklarım az yapışmamıştı buza :) Fakat benden bir dost tavsiyesi olsun, çok fazla rolantide bırakmakta pek iyi değildir tarzında bir ibare mevcut kitapçıkta fakat rolantinin hangi aşamada (ilk ateşlemeden sonra, yokuş aşağı salınımda , serbest trafikte) uzun tutulmayacağına dair bir detay yok.
şu "bey"i kaldır abi bir de Murat diye hitap edersen sevinirim;) hemşeri sayılırız o zaman, sen de buranın ekmeğini yiyip, suyunu içmişsin:)
kitapçığı üstün körü inceledim ama bu hafta sonundan sonra işlerim azalacak, detaylıca inceleyeceğim inşallah.
Arkadaşlar şehiriçi 40 kuruş şehirdışı 25-30 kuruş denendi test edildi. :)
Bu arada 40 kuruş boğaziçi köprüsü trafikte 50 tl lik aldığım benzinle beylikdüzü-bostancı arası iş çıkış saati olan değer istanbulda karşıda çalışanlar trafiği bilir :)
beyazattt81
27-01-2014, 18:14
Arkadaşlar aracı sabah çalıştırma konusunda motoru uzun süreli bekletmemek gerekiyor diye biliyorum.Turbo yağlanması ve aracın anlık yalıt tüketiminin 0,9 lt lere inmesi için 30 sn yeterli.Yakıt tüketimi normal seviyeye indikten sonra aracı hareket ettirmemiz gerekiyor.Stop etmeden öncede 30-45 sn beklemek yeterli turbo tahliyesi için.
Arkadaşlar aracı sabah çalıştırma konusunda motoru uzun süreli bekletmemek gerekiyor diye biliyorum.Turbo yağlanması ve aracın anlık yalıt tüketiminin 0,9 lt lere inmesi için 30 sn yeterli.Yakıt tüketimi normal seviyeye indikten sonra aracı hareket ettirmemiz gerekiyor.Stop etmeden öncede 30-45 sn beklemek yeterli turbo tahliyesi için.
turbosuz araçlarda buna gerek yok ama değil mi?
turbosuz araçlarda buna gerek yok ama değil mi?
evet turbosuz yani atmosferik beslemeli araçlara gerek yok
evet turbosuz yani atmosferik beslemeli araçlara gerek yok
bende öyle düşünmüştüm abi ama yine de sormak istedim, teşekkür ederim:)
Ryan Cooper
30-01-2014, 22:50
Ryan aracın hayırlı uğurlu olsun benim aracım da 25 Ocak'ta 1. Ayını dolduracak. Şu anda 1518 km de. Son 518 km deki yakıt tüketimi 7.1 lt. Daha fazla düşeceğini sanmıyorum düşse düşse 6.5 lt civarına iner oda 0.025 kuruş fark eder. Maalesef araçlarımız çok yakmıyor ama benzini 5 tl yapan zihniyet yok mu ... İşte o sıkıyor canı.
Fabrika verileri 1.4 85 ile 1.2 105 in şehir içi tüketim verileri arasında 1 lt fark gösteriyor. Son 518'km deki 7.1lt lik ortalama tüketim değerinizi yakaladığınız kullanım koşullarının benim aracımı kullandığım koşullar ile aynı olduğunu düşünmüyorum. Fizik yalan söylemez =) Bu forumlardaki tüketim değerlendirmesi paylaşımları hep karmakarışık oluyor zaten. Tüketim konusunda değişken sayısı bir hayli fazla. Meslektaşınız olarak ben de çok takip ediyorum bu konuları ve bir dünya kirli bilgi var forumlarda. Tüketimle ilgili paylaşım yaparken mümkün mertebe tüm değişkenleri paylaşmaya çalışıyorum daha etkin bir bilgi olsun diye ancak bu bile temiz bir bilgi olmuyor. Ben şahsen rodaj zamanım bittikten sonra daha doğrusu 5000'km den sonra 7.0-7.2 değerlerini yakalamayı bekliyorum trip 2 de. İbizaların istanbul trafiğinde dahi çok tampon tampona trafiğe düşmedikçe 1.2 TSI DSG kombinasyonunun fabrika verilerini 3 aşağı 5 yukarı yakaladığını duymuştum. Hakkımızda hayırlısı diyelim.
hasburcan
05-02-2014, 11:50
1 depo benzinle şehir içi-dışı karışık 1100 km yol yaptım.
Hayret edilecek bir tüketim. Aracı hangi devir aralığında kullanıyorsun
araç dizel değil demi?:D valla bravo!
bunu nasıl yaptın emin ol herkes merak ediyordur.....
26,190 krş/km , 1.7-2.5 devir saati aralığında ulaşılabilecek bir değerdir diye düşünüyorum.
Cuprella
06-02-2014, 23:40
eger bu degerleri ibiza 1.4 85 hp yakaladıysan süper ben daha hesaplama yapmadım daha 6000 kilometrede arac ama sehir içi normal kullanım yogun trafik 360 krs yakıyo diye hesapladım
40-45 kuruş şehir içi. Normalde 35 yakması lazımmış galiba. Bu arada Arabayı Aygüv den mi aldınız siz? :) Benim plakam da ZB.
40-45 kuruş şehir içi. Normalde 35 yakması lazımmış galiba. Bu arada Arabayı Aygüv den mi aldınız siz? :) Benim plakam da ZB.
avek ten aldım gaziosmanpaşa zb veri ondan aygun satıcısına sinir oldum gırtlaklıycaktım azdaha tam anlaşmayı yapmak için gittigimde var geçirmeyı basardı..
26,190 krş/km , 1.7-2.5 devir saati aralığında ulaşılabilecek bir değerdir diye düşünüyorum.
bu degeri şehir içi mi şehir dışımı onu merak ettim...
araç dizel değil demi?:D valla bravo!
araç benzinli diyor ama dizel demiyo 1.4 yazıyo
araç benzinli diyor ama dizel demiyo 1.4 yazıyo
bana pek mümkün gibi gelmedi benzinde bu km:ponder:
bana pek mümkün gibi gelmedi benzinde bu km:ponder:
profil ve yazdıgından benzinli çıkıyo ortaya mümkün degil imkansız
çok sakin kullanımda 700km ve civarını görmek mümkün şehir içi ama fazlası fantezi.
Şehir içinde sakin kullanarak 6.6 litre/100km değerini yakaladım, şaşkınım :)
Şehir içi bu günkü kullanımımdan aldığım değer:)
http://i.hizliresim.com/9XXrPQ.jpg (http://hizliresim.com/9XXrPQ)
konuyu baştan sona okudum gördüğüm kadarı ile uzun yola çıkmayacaklar için alınası bir araç şehir içi pratikliği , yakıt tüketimi , sorunsuzluğu gibi kavramlar biraraya geldiğinde makul bir durum çıkıyor ortaya
uzunyolda eğimsiz stabil gidildiğinde 4.4 lere ulaşabiliyorum:)
konuyu baştan sona okudum gördüğüm kadarı ile uzun yola çıkmayacaklar için alınası bir araç şehir içi pratikliği , yakıt tüketimi , sorunsuzluğu gibi kavramlar biraraya geldiğinde makul bir durum çıkıyor ortaya
abi kesinlikle şehir içinde kullanmak için alınacak yegane araçlardan birisi ibiza. hem de donanım fiyat olarak fazlasıyla hak diyor her kuruşunu.. ben alırken bir süre kullanır lpg taktırırım diyordum ama vazgeçtim şuan ortalama yakıt tüketimim 32 kuruş civarında. 50 lira benzinle 155 km yapıyorum. şeihr dışı bu rakam sabit hızla 26 kuruşa kadar düşer, ki bence çok güzel rakam.
Daha ilk deposu, yakıtın em max. düzeyde olduğu zamanlar olmasına rağmen ilk 150 km'deki ortalamam 6,5'larda geziniyor. İstanbul Şehir- İçi ve yarısı klimalı. Rodaj kapsamında devirsiz kullanıyorum ama değerler bence çok iyi.
Kimse test etmiyo artık sanırım :) yorumlar durmuşda
Kimse test etmiyo artık sanırım :) yorumlar durmuşda
test etsek de sonuç belli Faruk;) artık senden yakıt tüketim bilgisi bekliyoruz:P
İlk depo olduğu için ben hala test ediyorum :) Henüz 350 km'de. Şehir içi sakin kullanımda, ki genelde öyle kullanırım, 6 - 6,5 arası yakıyor. Biraz şehirden uzaklaştığımda ise 5,5 ları çok rahat görüyor. Tabii yoğun trafikte de 8'li değerler. %60 %70 de klimalı. Ki bu değerlerin 1.000 2.000 km'den sonra biraz daha düşeceği düşünülürse bence gayet makul. Ha ama, 3.000-4.000li devirlerde tadını çıkararak kullanırsam tablo hiç de bu kadar hoş olmaz, onu net gördüm :)
İlk depo olduğu için ben hala test ediyorum :) Henüz 350 km'de. Şehir içi sakin kullanımda, ki genelde öyle kullanırım, 6 - 6,5 arası yakıyor. Biraz şehirden uzaklaştığımda ise 5,5 ları çok rahat görüyor. Tabii yoğun trafikte de 8'li değerler. %60 %70 de klimalı. Ki bu değerlerin 1.000 2.000 km'den sonra biraz daha düşeceği düşünülürse bence gayet makul. Ha ama, 3.000-4.000li devirlerde tadını çıkararak kullanırsam tablo hiç de bu kadar hoş olmaz, onu net gördüm :)
3-4 bin devir bandında kullandığında da çok fazla farkeden bir şey olmuyor kardeşim, ben onu da denedim 7-7,5 arası oluyor:P
EndyCooL
28-05-2014, 10:42
2004 ibiza stella özellikleri;
Motor Hacmi 1390 cc
Motor Gücü 75 hp
Tork 126 nm
Silindir Sayısı 4
Performans
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi 6.4 lt
Şehiriçi Tüketim 8.8 lt
Şehirdışı Tüketim 5.2 lt
0-100 km/h 13.2 sn
Azami Sürat 174 km/h
farkındayım topic dışı olacak ama merak ettim; araç trabzondan istanbula 80 -100 km hız arasında 360 tl lik benzin yakmış + araç geldiğinde daha yarım deposu duruyordu kısa yoldan ne yaktığını nasıl anlarım ? illa fullemem mi lazım ?
2004 ibiza stella özellikleri;
Motor Hacmi 1390 cc
Motor Gücü 75 hp
Tork 126 nm
Silindir Sayısı 4
Performans
Yakıt Türü Benzin
Yakıt Tüketimi 6.4 lt
Şehiriçi Tüketim 8.8 lt
Şehirdışı Tüketim 5.2 lt
0-100 km/h 13.2 sn
Azami Sürat 174 km/h
farkındayım topic dışı olacak ama merak ettim; araç trabzondan istanbula 80 -100 km hız arasında 360 tl lik benzin yakmış + araç geldiğinde daha yarım deposu duruyordu kısa yoldan ne yaktığını nasıl anlarım ? illa fullemem mi lazım ?
kaç km bu bahsettiğin yol? çok sağlıklı olmaz ama yarım depoyu da hesaplarsın. mesela 1,5 depo yaktıysan ki bu da 360 lira ettiyse; 360/km= yaktığın miktar olur. ama fulleyip baksan daha sağlıklı bir sonuç alırsın.
EndyCooL
28-05-2014, 10:48
kaç km bu bahsettiğin yol? çok sağlıklı olmaz ama yarım depoyu da hesaplarsın. mesela 1,5 depo yaktıysan ki bu da 360 lira ettiyse; 360/km= yaktığın miktar olur. ama fulleyip baksan daha sağlıklı bir sonuç alırsın.
1100 km mesafe denilebilir. çok yakmadığını biliyorum tabi kullanana görede değişir en azından aracı bağırta bağırta sürmüyorum :)
1100 km mesafe denilebilir. çok yakmadığını biliyorum tabi kullanana görede değişir en azından aracı bağırta bağırta sürmüyorum :)
1069 km diyor google map, bu rakamdan yola çıkınca 360/1069=0,33 küsür gösteriyor. şehir dışı için fazla bir miktar :ponder:
EndyCooL
28-05-2014, 10:58
1069 km diyor google map, bu rakamdan yola çıkınca 360/1069=0,33 küsür gösteriyor. şehir dışı için fazla bir miktar :ponder:
istanbul a girişte araç baya trafiğe takılmış gelirken birde yol bilgisi olmadığından baya dolanmışlar gelirken. ölçüt olacağını sanmıyorum ama kime danıştıysam bu model boş bi model olduğu için az yakacağını söylemişlerdi :D 2 sefer yakıt aldım araca biri 50 tl lik. 3-4 gün götürdü diyebilirim. sanırım en iyisi fullemek ve resmi sonuçlara öyle ulaşmak :)
istanbul a girişte araç baya trafiğe takılmış gelirken birde yol bilgisi olmadığından baya dolanmışlar gelirken. ölçüt olacağını sanmıyorum ama kime danıştıysam bu model boş bi model olduğu için az yakacağını söylemişlerdi :D 2 sefer yakıt aldım araca biri 50 tl lik. 3-4 gün götürdü diyebilirim. sanırım en iyisi fullemek ve resmi sonuçlara öyle ulaşmak :)
kesinlikle fulledikten sonra daha net rakamlar elde edersin;)
Bende geçen gün istanbula gideken denedim aracım 2013 1.4 refererence benzini akyazıda fulledim .km yide 0'ladım.benizini aldığım fiyat 5.02 idi.istanbulda 1 diş düştü full den .tekrar fulledim .40 tl benzin aldı.180 km yol yapmışım.bu arada aracın km si 8400 .bu ortalama iyimi sizce tabi şuda var 140-160 km altına inmedim hız olarak.12 km 'de Boğaziçi köprüsü dur kalk komple:)
hasburcan
23-07-2014, 01:01
arkadaşlar geç oldu cevabım ama k.bakmayın.
geçen ay gene ölçüm yaptım , 2011 referans 1.4 atmosferik 85 hp sahibiyim haliyle ekranda ölçüm yapamıyorum (yok bende öle bi özellik) her gün okula gidip geliyordum 25km gidiş düz yol , 55km hıza 5.vitesde hızı sabitliyorum ve okuldan eve giderken baya yokuş yol var arabayı boşta salıyorum ufak dokunuşlarla düzlüğe çıkınca tekrar 55-60 km hıza sabitliyorum, ev okul güzergahında trafik olmuyor bide iö okuyorum ben yani akşam gidip geliyorum hiç trafik olmuyor , lastik basıncını 34ps basıyorum , depo yedeğiyle 250-260 tl arası doluyor ve geçen ay ölçüm yaptığımda 1050kmde 1diş benzin kalmıştı. aracımda lpg yok. amacın ne diye sorarsanız :D malum benim araba hız , performans için yapılmamış , tasarruf yapıyorum bende malum öğrencilik , fakat şuan arabamı satıcaz leon fr , scirocco arasında düşünüyorum
cengover bu konuyu da incelemeni öneririm;)
Arkadaslar ben sehir ici 0.50 krs yakiyorum aşasi yok denendi kesin bilgi :) sakin kullanmiyorum ama cok agresif de kullanmiyorum. Millet 35 krs lardan bahsediyo benim icin hayat gibi :) gerci aracim daha 1600 km de :)
Arkadaslar ben sehir ici 0.50 krs yakiyorum aşasi yok denendi kesin bilgi :) sakin kullanmiyorum ama cok agresif de kullanmiyorum. Millet 35 krs lardan bahsediyo benim icin hayat gibi :) gerci aracim daha 1600 km de :)
kardeşim araba vites yükseltme uyarısı verince 2000-2500 devir civarlarında vites atıyorum, ne çok uyuz ne de çok agresif kullanıyorum, şehir içi limit neyse o, 32 kuruş civarı yakıyor benim araba. burada şehir önemli Kayseri ve İstanbul trafiği mukayese edilemez.
kardeşim araba vites yükseltme uyarısı verince 2000-2500 devir civarlarında vites atıyorum, ne çok uyuz ne de çok agresif kullanıyorum, şehir içi limit neyse o, 32 kuruş civarı yakıyor benim araba. burada şehir önemli Kayseri ve İstanbul trafiği mukayese edilemez.
Ben vites ikazina uymuyorum :) onun icin aracim fazla yakiyoda demiyorum :) ben kabullendim aracimida seviyorum :)
burakkkk
26-01-2015, 09:55
Edirne den USAG A gottim toplamda 822 km yaptm depoyu fulldim ve km de 25 kurus cikti sehirler arasi bu deger nasl
Edirne den USAG A gottim toplamda 822 km yaptm depoyu fulldim ve km de 25 kurus cikti sehirler arasi bu deger nasl
Şehirlerarası yol için ideal değer bence kardeşim, bir depo benzinle 822 km olması gereken;)
istanbul içi normal kullanım 18.4 kuruş , LPG nin gözünü seveyim , iyiki taktırmışım :)
burakkkk
31-01-2015, 00:05
istanbul içi normal kullanım 18.4 kuruş , LPG nin gözünü seveyim , iyiki taktırmışım :)
Lpg nin mqrkasi nedir yakinda bende lpg taktirmayi dusunuyorum
Lpg nin mqrkasi nedir yakinda bende lpg taktirmayi dusunuyorum
Hiç taktırmam dediğim markaydı atiker , ama Sinan3405 in arabada vardı ve gerçekten gaz benzin benzin gaz geçişinde dahi anlaşılmayacak derecede ve benzinden en ufak farkı olmadığını görünce , atiker gold obd 2 taktırdım gerçekten çok memnun kaldım, candan mühendislik tavsiyemdir biz orada taktırdık
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sinan3405
31-01-2015, 00:33
Benim aracla yazin 275 tl benzinle 1000 km yapmistim simdi lpg var 90-100 km hizla gitsem 13-15 kurus arasi ancak yakar. Sonra lpg taktirdim tekrar uzun yol yapmistim yine yazindi lpg litresi 2.80 tl den almistim camlica giselerden gerede opete kadar gaz pedalini dosemeden hic ayirmadan 22 kurus yakmistim simdi sehir ici 22 kurus yaksam cok diyorum. Sonrasinda gerededen amasyaya kadar 100-120 kmh gittim klima acik 18 kurus yakmisti.
Aracin 1.4 ibiza ise bu motora lpg sart otesi. 34Deniz abiyide ikna edene kadar gobegim catladi garantiyi bozdu benim gibi ama simdi 150cc motosiklete biner gibi ibizaya biniyor.
İbiza style 1.4 85 hp tup bebekli.
memin05_06
04-02-2015, 13:38
Benzinli çok yakıyor araç, lpg de an itibariyle 0,16 TL yakmaktadır :) Lpg candır
Benzinli çok yakıyor araç, lpg de an itibariyle 0,16 TL yakmaktadır :) Lpg candır
+10000;)
Aracım 2500 km de. Şehir içi 37 şehirlerarası 30 kr yaktı. Hiç fullemedim hep Po'dan 100 tllik aldım 270 km gittim. Benzin saçma sapan pahalanmasa iyiydi aslında. İlginçtir 1 kere shell aldım 40 kr a çıktı. Depo ibresi olarak da daha az gösterdi. Saygılarımla
Benim genel ortalamam 5.9-6.3 lt Arasında Değişiyor.
metekaantosun
28-02-2015, 11:07
Hocam ben depoyu fullüyorum Avcılar BP'den baya yol yapıyorum sonra tekrar fullüyorum aldığım benzin fiyatını km ye böldüğüm zaman kimi zaman 0.40 kimi zaman 0.44 kuruş çıkıyor. Düşeceğini hiç düşünmüyorum aracım şuan 1500 km de
Sinan3405
28-02-2015, 11:11
Hocam ben depoyu fullüyorum Avcılar BP'den baya yol yapıyorum sonra tekrar fullüyorum aldığım benzin fiyatını km ye böldüğüm zaman kimi zaman 0.40 kimi zaman 0.44 kuruş çıkıyor. Düşeceğini hiç düşünmüyorum aracım şuan 1500 km de
En deli istanbul trafiginde 5 kisi 22 kurus yakiyorum lpg ile.
Normal sakin kullanimda yine trafik varsa 18-19 kurus yakiyor yine sehir ici.
Bu motora lpg sart bence vakit kaybetmeden takilmali.
baroseat34
28-02-2015, 11:11
aracım şuanda 10 binde 50 tllik benzinle 170 km gidiyorum yani siteden hesaplattım 29 kuruş'a denk geliyor iyimi derseniz iyi sayılır tabi birde aracın yol bilgisayarı vites geçişlerini gösteriyor arttır veya azalt diye ona göre kullanırsanız daha verim alınabilir.:Sct 001:
Sinan3405
28-02-2015, 11:16
aracım şuanda 10 binde 50 tllik benzinle 170 km gidiyorum yani 38 kuruş'a denk geliyor iyimi derseniz iyi sayılır tabi birde aracın yol bilgisayarı vites geçişlerini gösteriyor arttır veya azalt diye ona göre kullanırsanız daha verim alınabilir.:Sct 001:
Vites atim gostergesini birak trafiksiz duz ilce icinde 18-19000 rpm de vites attim 34-36 kurusun altina inmemisti. Testler yedek dahil olmak uzere full depo ile gerceklestirilmistir ve 3-4 defa denedik ne yapsan daha asagi inmiyor.
İstanbulda ise ayni denemede 36-38 kuruslari yakmisti tabi bu kullanim tarzindanda hic haz almam.
Suan lpg varda istedigin gibi gitme sansin var. Farki boyle degerlendirebilirsiniz.
metekaantosun
28-02-2015, 11:19
Sinan3405 abi cidden lpg şart ilk zamanlarda kafama pek takmıyordum ama şimdi istanbul içi uzun yol yapınca benzin göstergesi tık tık hızlı hızlı düşünce canım sıkılıyor. Bi süre daha böyle kullanacağım ondan sonra lpg :/
Sinan3405
28-02-2015, 11:27
Sinan3405 abi cidden lpg şart ilk zamanlarda kafama pek takmıyordum ama şimdi istanbul içi uzun yol yapınca benzin göstergesi tık tık hızlı hızlı düşünce canım sıkılıyor. Bi süre daha böyle kullanacağım ondan sonra lpg :/
RAMADAN 34Deniz abinin araciyla gecen hafta bugun tekirdaga gittik aracta yeni oldugundan deniz abinin acilsin dedik git gel gaz pedali hemen hemen her viteste dosemeden hic ayrilmadi rpm irtalamasi yapsak rahat 5.000 cikar buna ragmen 18 kurus yakmis.
Ben devamli sehir icinde kullaniyorum araci degerleri belirttim ve istanbulun en berbat trafine giriyorum sisli trafigi nirmal 3.000 rpm ara ara gazladigimda ise sadece 19 kurus yakitor bizde buna mobilet diyoruz.
Benimde garantim vardi ve halen devam ediyor bozdum deniz abide bozdu garantiyi. Cuma gunu hesap ettik deniz abi lpg gectiginden beri 260 tl cebine kalmis 1 ayda bakim parasi cikti en kotu hesaplamada.
1300 km yapmışım Sinan3405 in dediği gibi hesap ortada 40 kurustan az yakmıyordu , şu an ise 18 - 22 en fazla yakıyor bir ayda bana 250 tl de kar ettirdiyse gerisini sen düşün , birde fazla yakacak diye korkmuyorsun gaza basarken
ayrıyetten de sadece motor garanti dışı kalıyor , diğer tarafların garantisi devam ediyor zaten motora da birşey olmaz , diyeceksinki servise almayacaklar birsey oldumu , onunda çözümü sadece 10 dakikalık bir mevzu , sökebiliyorsan kendin 4 somun ve 2 gaz rekorunu sök , yapamıyorsan git lpg ciye iki dakikada tüpü söksün o zaman seve seve alacaklar tüpsüz oluyor çünkü araba , alamamlarından ki sebep kapalı alanmısta servis gaz kaçağa olurmuşta patlarmışşş
ve bunu toyota ve honda nissan gibi markalar tüplüde olsa bu doğuş gibi bahane üretmiyorlar alıyorlar servise her türlü ...!
metekaantosun
28-02-2015, 11:42
34Deniz Sinan3405 abi dediğiniz gibi hesap ortada. Benzine para yetiştirmekten arabaya jant alamadık :D en kısa sürede taktıracağım inşallah
34Deniz Sinan3405 abi dediğiniz gibi hesap ortada. Benzine para yetiştirmekten arabaya jant alamadık :D en kısa sürede taktıracağım inşallah
tavsiye ederim , birde tavsiyem hiç taktırmam dediğim marka olan atikeri taktırdım ama gercek anlamda on numara memnun kaldım taktırırsan yanlız gold obd2 serisini tavsiye ederim , taktırdığımız yerde sinanla aynı yer ve işçilik olarakta çok memnun kaldım ben şahsen daha bende bir kere dahi arıza lambası falan da yakmadı adamlarda yakarsa gel dedi zaten o lamba mevzusu da ayar iyi olmadığında yanan bir olay
Hiç taktırmam dediğim markaydı atiker , ama Sinan3405 in arabada vardı ve gerçekten gaz benzin benzin gaz geçişinde dahi anlaşılmayacak derecede ve benzinden en ufak farkı olmadığını görünce , atiker gold obd 2 taktırdım gerçekten çok memnun kaldım, candan mühendislik tavsiyemdir biz orada taktırdık
Abi garanti mevzusunu nasıl yaptınız?
Düzenleme: Maliyeti ne oldu size? Ruhsata işletme ve LPG'nin kendi fiyatını ayrı belirtirseniz sevinirim.
Sinan3405
28-02-2015, 15:02
Ben servis kullanmiyorum kendi bakimimi kendim yapiyorum 34Deniz abide artik gitmeyecegini belirtiyor yani bakimi beraber yapacagiz.
Ben servis kullanmiyorum kendi bakimimi kendim yapiyorum 34Deniz abide artik gitmeyecegini belirtiyor yani bakimi beraber yapacagiz.
Sonraki iletilerde garantinin öldüğünü okudum, belirtmişsiniz. :)
İzmir MBU LPG taktırılmasını sorun etmiyormuş diye duymuştum. İzmirli arkadaşların bilgisi var mı bu konuda acaba?
Sinan3405
28-02-2015, 15:09
Sonraki iletilerde garantinin öldüğünü okudum, belirtmişsiniz. :)
İzmir MBU LPG taktırılmasını sorun etmiyormuş diye duymuştum. İzmirli arkadaşların bilgisi var mı bu konuda acaba?
İzmirli iki arkadasim var mbu sorun cikarmiyor izmirdeki arkadaslar bu konuda sansli. Biz lpg yi ismetmedik atiker gold obd2 kiti takili,projeyi aldik isletecegimiz zaman 70 tl cezasi var oroje gecikme cezasi onu odeyecegiz artik. 1.400 tl 9 taksite takildi.
Düzenleme: Maliyeti ne oldu size? Ruhsata işletme ve LPG'nin kendi fiyatını ayrı belirtirseniz sevinirim.
1 önceki mesajımda yazdım zaten garanti olayını sadece motor garanti dışı kalıyor ve devam ettim diğer yerlerin garantisi için , ayrıca sinanında dediği gibi projeyi aldık sonra yani muayne zamanı işletecğiz cezası da 70 tl mi 77 mi öyle bir şey ayrıca polisler uzun yıllardır kontrol etmiyorlar lpg yi eskisi gibi
avm v.s tarzı yerlere de biz giriyoruz sadece bagajı açıp stepne varmı yokmu diye bakılıyor bizdede stepne yok zaten ses ve ağırlık yapmasın diye :)
ayrıca ruhsata işletmeden kaskonuz varsa bunu işletebiliyorsunuz kasko ile aranızda olan birşey bu hem lpg den çıkacak yangınlardan (çıkmaz zaten ) hemde pert durumunda lpg fatura tutarınızı alıyorsunuz arabanın değerine ek olarak
ne tutuyor derseniz onuda yazayım ben kaskoya işletme olayı
645 tl 2. yıl kasko tutarıydı 9 ay kadar vardı bitmesine kaskonun 15 tl ödeyerek güvence altına aldım zeyilname ile
.
.
EyvAllah, teşekkür ederim cevaplar için ikinize de.
arkadaşlar bir bilgiyi paylaşmak istiyorum :) lpg yi takan ustamlada görüştüm ilk başta beni kandırabileceni sandı ama sonra alt ettim onu kabullendi :) evle işyerim arası 900 mete. işyetinden eve geldim zaman aracı park ederken gaza geçiyor. yani bu ara hep benzin. ayda gidiş geliş olarak 30x1.8 km = 54 km benzinle gidilen. ve şöylede bi drum var. haftada 2yada 3 gün de ögle saaylerinde aracı kullanıyorum yine o arada da 900 mtre flan benzinle gidiyorum ama onları hesaba hiç katmıyorum. 61 tl ye ful boşken dolduruyorum depomu. km yi sıfırlıyorum ve 285 km yol gidiyorum depo tam bitene kadar. buda 214 krş denk geliyo. bu mantıkla bakarsak süper değer :) ama 285-54(benzinle gidilen yol) =231 km lpg ile gidilen maksimum yol. bahsettiğim gibi arada kulandıklarımı hesaplamıyorum. 61.00/ 231= 264 krş. daha ince detaya girerseniz bu hesap 275 krş lara çıkar :) birde böyle düşünün bakalım. yanlış hesap yaptımı düşünen arkadaşlar. araçlarının depolarını fullesinler. lpg yi de fullesinler. km yi sıfırlayıp 1 ay boyunca kullansınlar. aldıkları lpg ile biten benzinin hesabını yapıp öyle bakın km de nekadar yakıyosunuz diye :) amacım lpg yi kötülemek değil. sadece 22 krş yakıyorum derken harcadınız benzini hesaplamıyosunuz bilgilendiriyim dedim :) ben 500 krş lardan indim bu degerlere süper benim için. ama aracım 22 krş yakıyo diyemem yalan olur :)
Sinan3405
01-03-2015, 07:54
arkadaşlar bir bilgiyi paylaşmak istiyorum :) lpg yi takan ustamlada görüştüm ilk başta beni kandırabileceni sandı ama sonra alt ettim onu kabullendi :) evle işyerim arası 900 mete. işyetinden eve geldim zaman aracı park ederken gaza geçiyor. yani bu ara hep benzin. ayda gidiş geliş olarak 30x1.8 km = 54 km benzinle gidilen. ve şöylede bi drum var. haftada 2yada 3 gün de ögle saaylerinde aracı kullanıyorum yine o arada da 900 mtre flan benzinle gidiyorum ama onları hesaba hiç katmıyorum. 61 tl ye ful boşken dolduruyorum depomu. km yi sıfırlıyorum ve 285 km yol gidiyorum depo tam bitene kadar. buda 214 krş denk geliyo. bu mantıkla bakarsak süper değer :) ama 285-54(benzinle gidilen yol) =231 km lpg ile gidilen maksimum yol. bahsettiğim gibi arada kulandıklarımı hesaplamıyorum. 61.00/ 231= 264 krş. daha ince detaya girerseniz bu hesap 275 krş lara çıkar :) birde böyle düşünün bakalım. yanlış hesap yaptımı düşünen arkadaşlar. araçlarının depolarını fullesinler. lpg yi de fullesinler. km yi sıfırlayıp 1 ay boyunca kullansınlar. aldıkları lpg ile biten benzinin hesabını yapıp öyle bakın km de nekadar yakıyosunuz diye :) amacım lpg yi kötülemek değil. sadece 22 krş yakıyorum derken harcadınız benzini hesaplamıyosunuz bilgilendiriyim dedim :) ben 500 krş lardan indim bu degerlere süper benim için. ama aracım 22 krş yakıyo diyemem yalan olur :)
Ben benzine 30 tl lik yakit aliyorum 2 ay gidiyor yarim deponun her zamsn ustunde tutuyorum. Ben normal lpg calismasina gore yakit hesabi yapiyorum sabah yaktigi yakitida eklersek 1 kurus daha fazla olur. İnan bazen kendim aliyorum benzine bitsinde benzin alayim diye bayatlayacak depoda[emoji3][emoji16][emoji2][emoji15][emoji1]
Sinan3405 Lukoil taraftar kampanyası ile Ankara'da litresi 4.22 olan benzinden depoyu doldurdum (171tl). Tamı tamına 650 km yol yaptım. Şimdi de 4.23 tl den aldım benzini. 150 liralık. 300 km yol yaptım ve 420 km gider diyor yol bilgisayarı. Genel ortalamam da 5.9 görünmekte. LPG taktırmak mantıklı mı sizce?
5.9 ortalama super deger. Ben 10 ltrelerde geziyodum lpg ye gecis yaptim kardesim :) fokur
1300 km yapmışım Sinan3405 in dediği gibi hesap ortada 40 kurustan az yakmıyordu , şu an ise 18 - 22 en fazla yakıyor bir ayda bana 250 tl de kar ettirdiyse gerisini sen düşün , birde fazla yakacak diye korkmuyorsun gaza basarken
ayrıyetten de sadece motor garanti dışı kalıyor , diğer tarafların garantisi devam ediyor zaten motora da birşey olmaz , diyeceksinki servise almayacaklar birsey oldumu , onunda çözümü sadece 10 dakikalık bir mevzu , sökebiliyorsan kendin 4 somun ve 2 gaz rekorunu sök , yapamıyorsan git lpg ciye iki dakikada tüpü söksün o zaman seve seve alacaklar tüpsüz oluyor çünkü araba , alamamlarından ki sebep kapalı alanmısta servis gaz kaçağa olurmuşta patlarmışşş
ve bunu toyota ve honda nissan gibi markalar tüplüde olsa bu doğuş gibi bahane üretmiyorlar alıyorlar servise her türlü ...!
ben 15 binde taktırdım lpg yı suan arac 45 bin oldu bakımlarından baska bişey yok allaha sükür bisorun cıkarmadı memnunum sehır içi sakın kullanırsamda 42 lt lpg ile 440 km yapıyorum
Hknyenign
06-03-2015, 20:25
Sinan3405 Lukoil taraftar kampanyası ile Ankara'da litresi 4.22 olan benzinden depoyu doldurdum (171tl). Tamı tamına 650 km yol yaptım. Şimdi de 4.23 tl den aldım benzini. 150 liralık. 300 km yol yaptım ve 420 km gider diyor yol bilgisayarı. Genel ortalamam da 5.9 görünmekte. LPG taktırmak mantıklı mı sizce?
5.9'u görsem inan sevineceğim. İki gündür lpg konusunda araştırmalar yapıyorum,biri gaz verse soluğu bayide alacağım,psikolojik midir bilmem ama benim aracım da galiba bir tık fazla yakıyor gibi.(6.1-7.8 arası geziniyorum) :)
Sinan3405
06-03-2015, 21:23
Ben bu degeri ne yaotiysam yakalayamadim. Her turlu yolu denedim. Ben su degeri ancak uzun yolda yakaliyorum. Bravo tebrik ederim. Araci biraz agrasif kullanirsan inan bu soruyu bana sormadan lpgciye gidersin. Ben agrasif kullanmiyorum ama evin yakinina gelene kadar senin degerleri goruyorum ama 2 km yokus cikiyorum hopp 7.5-8.0 litrede[emoji3][emoji2][emoji1] araci stop ederken gormuyorum.
Ben 40 Kr yaktığını düşünüyorum benim araçta ama LPG de çok cimri 20 25
Sinan3405
06-03-2015, 21:42
Ben 40 Kr yaktığını düşünüyorum benim araçta ama LPG de çok cimri 20 25
Lpg de cimri en baba 23 kurusu gordum lpg litresi 2.80 iken
5.9'u görsem inan sevineceğim. İki gündür lpg konusunda araştırmalar yapıyorum,biri gaz verse soluğu bayide alacağım,psikolojik midir bilmem ama benim aracım da galiba bir tık fazla yakıyor gibi.(6.1-7.8 arası geziniyorum) :)
ben 20 binde taktırdım araç şimdi 60bn de ..çok km yapmıyorsan gerek yok ama günde 60 km üstü yapıyorsan bence mantıklı...
ben şehir içinde yaklaşık olarak 6,5 ile 7 arasında yakıyorum şehirler arası ortalamam 4,9 5,1 litre arasında araç 1.4 85bg 2014 ibiza
Sinan3405
07-03-2015, 09:57
ben şehir içinde yaklaşık olarak 6,5 ile 7 arasında yakıyorum şehirler arası ortalamam 4,9 5,1 litre arasında araç 1.4 85bg 2014 ibiza
Musa sen sislide nerdesin dostum
Musa sen sislide nerdesin dostum
Kurtuluş caddesinde abim
degerler güzel değerler benzin için fakat birde bu değerlerle LPG ye geçiş yapsan sana bedavaya gibi gelir yakıt durumu buna inan , bende fazla yakmıyor diyordum benzinle giderken gaz taktırdıktan sonra aradaki farkı anladım :) zaten bizim bu ibizaların en sevdiğim yönü yakıt olayı , resmen kokluyor yakıtı :)
ben 15 binde taktırdım lpg yı suan arac 45 bin oldu bakımlarından baska bişey yok allaha sükür bisorun cıkarmadı memnunum sehır içi sakın kullanırsamda 42 lt lpg ile 440 km yapıyorum
çok güzel bir seçim bu bizim arabalarda lpg seçimi , rolantisnde olsun benzin gaz gaz benzin geçişlerinde olsun sorunsuz çalışan lpg ye tam uyumlu bir motor oldugundan yakıtı da ona göre az yakıyor araylar düzgün ve iyi bir usta taktıysa , ayrıyetten subap sorunu da yaşatacak bir motor değil bunlar çelik subap varmıs , magnezyum subaplarda ileride erime olayı oluyor mesela bazı arabalarda , ayrıyetten reno citroen v.b fransızlarda yol bilgisayarı olayıda bizim gibi çalışmıyor yani bizde yol bilgisayarında neyse onu gösteriyor ama onlarda benzin oldugu halde depolarında tekerlekten aldıgından dolayı yol bilgisayarları benzin lambası yanıyor ve rolanti sorunuda yasandıgını söylemişti gazı takan usta , ne olursa olsun lpg yi iyiki taktırmışım ilkten biraz kafamda acaba diyordum bu olaya ama şimdi ise keşke daha önce taktırsaydım diyorum :)
musa sana sadece birşey söyliyim git adam gibi biryerde Sinan3405 le taktırdığımız kitten taktır , inan keşke daha önce taktırsaydım bu gaz olayını demessen adam değilim o kadar iddilıyım :)
Sinan3405
07-03-2015, 13:18
Kurtuluş caddesinde abim
Bende abide-i hurriyetteyim sisli camiisinin 200 metre gerisinde turk petrolun ordayim.
çok güzel bir seçim bu bizim arabalarda lpg seçimi , rolantisnde olsun benzin gaz gaz benzin geçişlerinde olsun sorunsuz çalışan lpg ye tam uyumlu bir motor oldugundan yakıtı da ona göre az yakıyor araylar düzgün ve iyi bir usta taktıysa , ayrıyetten subap sorunu da yaşatacak bir motor değil bunlar çelik subap varmıs , magnezyum subaplarda ileride erime olayı oluyor mesela bazı arabalarda , ayrıyetten reno citroen v.b fransızlarda yol bilgisayarı olayıda bizim gibi çalışmıyor yani bizde yol bilgisayarında neyse onu gösteriyor ama onlarda benzin oldugu halde depolarında tekerlekten aldıgından dolayı yol bilgisayarları benzin lambası yanıyor ve rolanti sorunuda yasandıgını söylemişti gazı takan usta , ne olursa olsun lpg yi iyiki taktırmışım ilkten biraz kafamda acaba diyordum bu olaya ama şimdi ise keşke daha önce taktırsaydım diyorum :)
ben önceki hondama taktırmıstım hıc sorunsuz 2 sene bındım gene aynı yerde baglattım 2 bucuk sene oldu memnunum iyiki taktırmısım diyorum bazen arabayada bırebır uydu hıc sorun yok arasıra arıza lanbası yakıyo sonuyo bıtek sorun o onuda pek umursamıyom oda kafasına gore takılıyo
ben önceki hondama taktırmıstım hıc sorunsuz 2 sene bındım gene aynı yerde baglattım 2 bucuk sene oldu memnunum iyiki taktırmısım diyorum bazen arabayada bırebır uydu hıc sorun yok arasıra arıza lanbası yakıyo sonuyo bıtek sorun o onuda pek umursamıyom oda kafasına gore takılıyo
ne marka kit vAr ? bence iyi ve hassas bir ayarla o lambada yanmayabilir
ne marka kit vAr ? bence iyi ve hassas bir ayarla o lambada yanmayabilir
atiker var o lanba ilk 15 bin yanmadı sonra bi yanıyo bı sonuyo bikere gittim ayar yaptı sondu baya gıttı oyle sonra gene yandı bıdada gitmedim fakır zengın karısımı yuzunden yanıyo 50 km benzinde gidim soner hemen
metekaantosun
19-03-2015, 20:30
Sinan3405 34Deniz abi sizide dinleyerek gittim tüp taktım. Takalı 3 gün oldu ve bu 3 gün içerisinde sürekli her gece avcılar-ortaköy,etiler yaptım. Malum geç saatlerde trafikde olmayışını fırsat bilerek baya bastım. İbrenin 185 km/h vurduğunu gördüm ve minimum 4000 devirde vites değiştirdim buna rağmen aracım 0.29 kuruş yaktı. 2 depo kullan ayara gel daha da düşürürüz dediler daha ayara bile gitmeden bu kullanımda bu rakamı yakalamak beni çok mutlu etti.
Sinan3405
19-03-2015, 20:34
Sinan3405 34Deniz abi sizide dinleyerek gittim tüp taktım. Takalı 3 gün oldu ve bu 3 gün içerisinde sürekli her gece avcılar-ortaköy,etiler yaptım. Malum geç saatlerde trafikde olmayışını fırsat bilerek baya bastım. İbrenin 185 km/h vurduğunu gördüm ve minimum 4000 devirde vites değiştirdim buna rağmen aracım 0.29 kuruş yaktı. 2 depo kullan ayara gel daha da düşürürüz dediler daha ayara bile gitmeden bu kullanımda bu rakamı yakalamak beni çok mutlu etti.
Hayirli ugurlu olsun daha sakin kullan mesala 3 bin 4 bin bandinda 23 kurusu yakarsin ama sen ayni basmaya benzinin ne yaktigini bilirsin[emoji2][emoji1] sakin kullan o yolu ayni trafikte 13 kurusu bile gorursun ama bu araci lpg ne kadar zorlansan zorla en baba 25 kurus yakiyor sen bi ayara git birde ayaginin ayarini yaparsan mutlu olursun ibizadan keyif alirsin sobrada benim gibi bisiklet dersin.
metekaantosun
19-03-2015, 20:41
Hayirli ugurlu olsun daha sakin kullan mesala 3 bin 4 bin bandinda 23 kurusu yakarsin ama sen ayni basmaya benzinin ne yaktigini bilirsin[emoji2][emoji1] sakin kullan o yolu ayni trafikte 13 kurusu bile gorursun ama bu araci lpg ne kadar zorlansan zorla en baba 25 kurus yakiyor sen bi ayara git birde ayaginin ayarini yaparsan mutlu olursun ibizadan keyif alirsin sobrada benim gibi bisiklet dersin.
Abi inan gaza basmaktan korkmuyorum bu rakam bile benim için çok iyi ama düşeceğini de düşünüyorum şu da var hep böyle kullanmıyorum, sabah işe giderken falan çok sakinim. Yani kısacası mutluyum araca olan sevgim arttı, hissedilir derecede de bi düşüş olmadı çok şükür.
Tüp taktım takalı göstergedeki benzin çizgisi hiç düşmüyor hep sabit duruyorya içimden kahkaha atıyorum :D :D
Sinan3405
19-03-2015, 20:49
Abi inan gaza basmaktan korkmuyorum bu rakam bile benim için çok iyi ama düşeceğini de düşünüyorum şu da var hep böyle kullanmıyorum, sabah işe giderken falan çok sakinim. Yani kısacası mutluyum araca olan sevgim arttı, hissedilir derecede de bi düşüş olmadı çok şükür.
Tüp taktım takalı göstergedeki benzin çizgisi hiç düşmüyor hep sabit duruyorya içimden kahkaha atıyorum :D :D
Valla kardesim bizdede ayni mutluluk var,benim arac suan 23 kurus yakiyor arada gazlarim bende buna ragmen sisli trafinde 23 kurus yakiyor bu arada kit markasi nedir.
metekaantosun
19-03-2015, 20:52
Valla kardesim bizdede ayni mutluluk var,benim arac suan 23 kurus yakiyor arada gazlarim bende buna ragmen sisli trafinde 23 kurus yakiyor bu arada kit markasi nedir.
Maslakta TGS Otogaz'a gittim. Lovato'yu önerdiler onu taktım. Ben BRC düşünüyordum ama abiler tanıdık olduğu için Lovato'da israr ettiler.Ustada çok temiz ve iyi çalışdı. Bu arada BRC 1750 TL iken Lovato 1500 TL idi.
Sinan3405
19-03-2015, 20:55
Maslakta TGS Otogaz'a gittim. Lovato'yu önerdiler onu taktım. Ben BRC düşünüyordum ama abiler tanıdık olduğu için Lovato'da israr ettiler.Ustada çok temiz ve iyi çalışdı. Bu arada BRC 1750 TL iken Lovato 1500 TL idi.
Guzel fiyata taktirmissin umarim yakit biraz daha duser biz yakiti bu arada 2.12 den petrol ofisinden mogaz aygaz aliyoruz 60-70 tl arasina depo doluyor bunanla 300 km filan yapiyorum buna sukur inanki bisey degil 100 lira benzinle 2.000 rpm de vites atardim 230 km giderdim. En son olcumde 66 tl lik gaz ile 310 km gittim tatli sert ara ara
suankı rekorum tamamı sehır içi 19 krs daha asası yok.. ama basa basa kullanırsam 30 krs bile gordum uzun yolda 18 krs gordum..
Guzel fiyata taktirmissin umarim yakit biraz daha duser biz yakiti bu arada 2.12 den petrol ofisinden mogaz aygaz aliyoruz 60-70 tl arasina depo doluyor bunanla 300 km filan yapiyorum buna sukur inanki bisey degil 100 lira benzinle 2.000 rpm de vites atardim 230 km giderdim. En son olcumde 66 tl lik gaz ile 310 km gittim tatli sert ara ara
opet aygaz al ben hepsını denedi uzun menzil sadece aygazla yapa bildim ben 83 tl gazla 440 km yapıyorum devamlı
Sinan3405
19-03-2015, 20:58
suankı rekorum tamamı sehır içi 19 krs daha asası yok.. ama basa basa kullanırsam 30 krs bile gordum uzun yolda 18 krs gordum..
Gaz 1.89 iken 17 kuruslari gordum suan uzun yolda 90 kmh gideyim 2.12 den gaz alayim en baba 15 kurus yakar tabi dayanabilirsek
Hayırlı olsun :) gaz candır ;)
sweetcrazy
19-03-2015, 21:16
arkadaşlar ibizacılar bu konuda baya aktif görüyorum,size bişey danışayım ibiza 14. elegance lpg yı 3 yıl 45000 km kullandım ,yakıtı lpg de süperdi,ama şu an ibiza st alayım diyorum ama malum sitedeki bordo st 1.6 tdi style ibizalar neden bukadar ucuz sadece km olayından hasarsız boyasız bu kadar olurmu 29-32 arası fiyatları var yakışıklıda duruyor keratalar :) fakat anlayamadığım 1.2 tsi ve 1.4 style olanlar daha pahalı,alsak başımız ağrırmı acaba??
Sinan3405
19-03-2015, 21:27
arkadaşlar ibizacılar bu konuda baya aktif görüyorum,size bişey danışayım ibiza 14. elegance lpg yı 3 yıl 45000 km kullandım ,yakıtı lpg de süperdi,ama şu an ibiza st alayım diyorum ama malum sitedeki bordo st 1.6 tdi style ibizalar neden bukadar ucuz sadece km olayından hasarsız boyasız bu kadar olurmu 29-32 arası fiyatları var yakışıklıda duruyor keratalar :) fakat anlayamadığım 1.2 tsi ve 1.4 style olanlar daha pahalı,alsak başımız ağrırmı acaba??
Ben 2013 ibiza styleyi 32.500 aldim suan olsun 33-34 bin olsa lpg de takip keyfine bak derim egerki ekonomi istersen. 1.6 tdi ler makyajsiz oluyor belki bu yuzden uygun olabilir.
bir paylaşımda ben yapayım
ibiza st 2013 1.4 85 bg aracım bu ay şehir içi şehir dışı karışık 1000 km yol yaptım net yakıt tüketimim 300 lira. km başına 30 krş. benzin 4.46 dan almıştım.
Aztopalengin
19-03-2015, 22:12
50 liraya 160-170 kilometre yapıyorum pekte bakmıyorum bi keyfim bu bazen basıyorum çok yakıyor bazen sakin kullanıyorum çokta takılmamak gerek :) keyifli sürüşler
kardeşim hayırlı olsun
iyi günlerde kullanırsın inşallah
temmuz ayında tgs otogaz da arkadaşımın aldığı c180 komp araca prins lpg sistemi taktırmıştık
çok pratik ve seri işlem yapıyorlar
işçilikleri de hoşuma gitmişti
metekaantosun
19-03-2015, 22:19
kardeşim hayırlı olsun
iyi günlerde kullanırsın inşallah
temmuz ayında tgs otogaz da arkadaşımın aldığı c180 komp araca prins lpg sistemi taktırmıştık
çok pratik ve seri işlem yapıyorlar
işçilikleri de hoşuma gitmişti
Abi iyi dileklerin için teşekkür ederim.
Dediğin gibi TGS gerçektende çok pratik 4 saatte teslim ettiler ve temiz çalıştılar sağolsunlar
sweetcrazy
19-03-2015, 23:25
Ben 2013 ibiza styleyi 32.500 aldim suan olsun 33-34 bin olsa lpg de takip keyfine bak derim egerki ekonomi istersen. 1.6 tdi ler makyajsiz oluyor belki bu yuzden uygun olabilir.
sadece makyajsız olduğuysa durum problem yok ben makyajsız burnu daha çok seviyorum.ayrıca 1.6 tdi 250 torkuda denemek gerekir ozaman..
Esariipek
20-03-2015, 08:44
Depo verileri havada uçuşmaya başlamış madem bende paylaşayım :) depo 85 liraya fullendi 42 lt gaz aldı. Gazın fiyatı 2.03. Tamamen dikkatsiz sadece son 100 kmde biraz dikkat ederek gerisi kısa mesafe ve çoğunlukla tatlı sert hızlanmayla 7.9 y.b verisi verdi. Ortalama hızım 34km/h. Gidilen mesefe 455km oldu. 0.18 krş civarı bir tüketimi olmuş kış lastikleri üzerinde ve çoğunlukla çalışma sıcaklığının üstündeydi lastikler. bundan önceki depomda gaz ucuzken almıştım 0.156krş direk pompa ölçümü olmuştu. Tüp taktırmayı düşünmeyenler kaybettiğiniz tüketimlere son bir dönüp bakın istedim :) iyi forumlar :)
Bugün itibariyle yaptığım ölçümün sonucu, aracımda tüp yok alınan veriler benzin değerleridir. Arabayı aldığım ilk günden beri aldığım her yakıtın fişinin üzerine o anki kilometreyi yazarım ve görseller her şeyi açıklıyor:)
50 liralık benzinle 180 kilometre şehir içi yol yaptım, bu da kilometrede 27 kuruşa denk geliyor:)
http://i.hizliresim.com/lkMvNb.jpg (http://hizliresim.com/lkMvNb)
Esariipek
12-04-2015, 23:07
Bugün itibariyle yaptığım ölçümün sonucu, aracımda tüp yok alınan veriler benzin değerleridir. Arabayı aldığım ilk günden beri aldığım her yakıtın fişinin üzerine o anki kilometreyi yazarım ve görseller her şeyi açıklıyor:)
50 liralık benzinle 180 kilometre şehir içi yol yaptım, bu da kilometrede 27 kuruşa denk geliyor:)
http://i.hizliresim.com/lkMvNb.jpg (http://hizliresim.com/lkMvNb)
Böyke küçük değerlerle değilde depo ölçümün nası çıkıyor hocam?
Böyke küçük değerlerle değilde depo ölçümün nası çıkıyor hocam?
Depo ölçümü uzun süredir yapmadım ama bu değerleri almak için de depodaki benzini tamamen bitirdim denebilir. En son depo ölçümümde ise bir depo benzinle şehir içi 700 kilometreye yaklaşmıştım.
Esariipek
12-04-2015, 23:19
Depo ölçümü uzun süredir yapmadım ama bu değerleri almak için de depodaki benzini tamamen bitirdim denebilir. En son depo ölçümümde ise bir depo benzinle şehir içi 700 kilometreye yaklaşmıştım.
Maşallah bende 1000km civarındayken 2 defa falan fullemiştim 650 gibi gidiyodu o aralar. Şuan 15k oldu bakıma girmedi kış lastikleri üstünde 7-7.3 civarı geziyo y.b verisi. Bugün tüpü fulledim bitince y.b yi sapmaya göre vag comdan ayar yapicam bakalım nasıl olacak ozman [emoji41]
Maşallah bende 1000km civarındayken 2 defa falan fullemiştim 650 gibi gidiyodu o aralar. Şuan 15k oldu bakıma girmedi kış lastikleri üstünde 7-7.3 civarı geziyo y.b verisi. Bugün tüpü fulledim bitince y.b yi sapmaya göre vag comdan ayar yapicam bakalım nasıl olacak ozman [emoji41]
Maşallah kış lastikleriyle de güzel değer almışsın:) Bende de 215 taban 16" jant var :sct-016:
Esariipek
12-04-2015, 23:26
Maşallah kış lastikleriyle de güzel değer almışsın:) Bende de 215 taban 16" jant var :sct-016:
Haa evet senin fr jantların vardı doğru :) yazın 6.5la gezebiliyodum 8 lt civarı tüp oluyodu kışın diren 1 lt arttı değerler :) şey sorayım sana gerçi senin jantların orjinal ağır değildir ama yoruyo mu arabayı jantlar?
Haa evet senin fr jantların vardı doğru :) yazın 6.5la gezebiliyodum 8 lt civarı tüp oluyodu kışın diren 1 lt arttı değerler :) şey sorayım sana gerçi senin jantların orjinal ağır değildir ama yoruyo mu arabayı jantlar?
Herhangi bir olumsuz durum hissetmedim açıkçası, ilk zamanlar kalkış biraz ağırlaştı gibi gelmişti ama değişen çok farklı bir durum yok. 15" jantlar varken 4 viteste(seri kalkış ve hep dip gaz) 125-130 arası ulaşıyordum 4000 devirde, 16" jantlarla 120-125 arası gibi oldu. Bunun yanında yol tutuş ve son hız arttı bir miktar.
Esariipek
12-04-2015, 23:31
Herhangi bir olumsuz durum hissetmedim açıkçası, ilk zamanlar kalkış biraz ağırlaştı gibi gelmişti ama değişen çok farklı bir durum yok. 15" jantlar varken 4 viteste(seri kalkış ve hep dip gaz) 125-130 arası ulaşıyordum 4000 devirde, 16" jantlarla 120-125 arası gibi oldu. Bunun yanında yol tutuş ve son hız arttı bir miktar.
Allah allah çok garip yol tutuş tamam da son hızın artması garip geldi :) kaç gördün hocam keratayla en son 197de kaldım ben 3 kişi orta bagajla daha çıkamadım :)
Allah allah çok garip yol tutuş tamam da son hızın artması garip geldi :) kaç gördün hocam keratayla en son 197de kaldım ben 3 kişi orta bagajla daha çıkamadım :)
Ben en son 195 gördüm bunlarla ama daha önce max 187 görmüştüm aynı yolda yakaladım bu değerleri; araçta aynı iki kişi vardık:)
Esariipek
12-04-2015, 23:34
Ben en son 195 gördüm bunlarla ama daha önce max 187 görmüştüm aynı yolda yakaladım bu değerleri; araçta aynı iki kişi vardık:)
Ben baya inanmıştım 200 görücem diye ondan benimki stock halde yakaladı ozman senin değerleri [emoji23][emoji23]
Ben baya inanmıştım 200 görücem diye ondan benimki stock halde yakaladı ozman senin değerleri [emoji23][emoji23]
:'d olabilir kardeşim:p
Arkadaşlar benim araç 2200 km de yokuşta esc açıkken 120 kapalıyken 130 üstüne çıkaramadım 5000 devre hatta bazen kesiciye kadar yaklaştım ama düzde bir 150 yapacak gibi geliyor henüz müsahit düzlük bulamadım yokuş aşağımı yapıyorsunuz 190 ve üzeri hızları sanki 160 dan sonra tıkanıp gitmeyecek hissi veriyor araç bana 4. viteste kesiciye girerek mi 5 e atıyorsunuz yoksa benim aracın motoru açamadım mı kazasız sürüşler
şehir içi 8 8.3 lt benzin yakıyorum yaklaşık 36 krş.
Sinan3405
14-04-2015, 02:53
Arkadaşlar benim araç 2200 km de yokuşta esc açıkken 120 kapalıyken 130 üstüne çıkaramadım 5000 devre hatta bazen kesiciye kadar yaklaştım ama düzde bir 150 yapacak gibi geliyor henüz müsahit düzlük bulamadım yokuş aşağımı yapıyorsunuz 190 ve üzeri hızları sanki 160 dan sonra tıkanıp gitmeyecek hissi veriyor araç bana 4. viteste kesiciye girerek mi 5 e atıyorsunuz yoksa benim aracın motoru açamadım mı kazasız sürüşler
4. Vites yuklenmen gerek 170 kmh gibi bisey yapiyordu ben araci ilk aldigimda 183 kmh goruyodum benim arac 8 bin km civari 183 kmh gecmiyordu ne yaparsam yapayim . Ben lpg taktiktan sonra 201 gordum sakarya kocaeli arasi yolda duz idi bagajim dolu 2 kisi. Gecenlerde 5 kisi kemer yolunda bastim 160 kmh kadar rahat cikti. Ne kadar basarsam basayim en baba 22-23 kurus yakitim var, sakin kullanimda ist trafiginde 18-20 kuruslarida gordugum rahatlikla.
Esariipek
14-04-2015, 22:24
Nası geçemediniz çok ilginç bugğn ankara karabük yaptım 20-25 km 180de sabitleyici açık halde gittim gerededen sonra bile 160la gittiğim yer oldu daha önce şoförlüğünüz var mıydı?
Esariipek daha öncesinde 96 unoyla 160 2012 lineayla 180 yapmisligim var linea turbo 1.3 multi çok istekliydi 1.4 ibizadan o performansı beklemiyorum tabide siz mesela kemikli rampasini kacla çıktınız çıkabiliyor sunuz teşekkürler
He birde shell nitro plusun farki oluomu cok yakıti nerden alıyorsunuz benzin olarak
Esariipek
14-04-2015, 23:34
Esariipek daha öncesinde 96 unoyla 160 2012 lineayla 180 yapmisligim var linea turbo 1.3 multi çok istekliydi 1.4 ibizadan o performansı beklemiyorum tabide siz mesela kemikli rampasini kacla çıktınız çıkabiliyor sunuz teşekkürler
Yanlış olmasın 160 gibi girdim 140 gibi çıktı. Aracım tüplü
Esariipek arac kac model km kaçta araci ben alalı 4 ay oldu izmit keleslerden aldim getirirken sifirdi zorlamadim sonra karabuk Zonguldak yaptim gene pek basamadim arac 500 km falandi siz motor açma iskemini ilk uzun yolda nasil yaptınız acaba ya da yaptınizmi
Esariipek
14-04-2015, 23:41
Esariipek arac kac model km kaçta araci ben alalı 4 ay oldu izmit keleslerden aldim getirirken sifirdi zorlamadim sonra karabuk Zonguldak yaptim gene pek basamadim arac 500 km falandi siz motor açma iskemini ilk uzun yolda nasil yaptınız acaba ya da yaptınizmi
2014 14.700de bakıma girmedi kış lastikleri üstünde bu havada. 2000kmde ankara çorum yaptım gazı döşemeden kaldırmadan 200ü falan görmüştüm o yolda
Esariipek hocam helal olsun ciddi hizlar siz uzun yola cok sik cikiyorsunuz galiba ilk uzun yolunuzda ibizayla kaçış nasıldı acaba
Esariipek pardon 200 bastim demişsiniz peki hocam mesela linea turbo olduğundan 5 .vites 60 la bile topluyor ibizada 200 basarken vitesleri kaçar devirde gittiniz bi de yokuş asagimiydi
Esariipek
14-04-2015, 23:46
Esariipek hocam helal olsun ciddi hizlar siz uzun yola cok sik cikiyorsunuz galiba ilk uzun yolunuzda ibizayla kaçış nasıldı acaba
Çok yapmıyorum 2 ayda bir karabüke geliyorum. Yazın 1200km gezmiştim birde o var uzun yol çok olmuyo benim arabamla. İlk uzun yolum o çorum gezim oldu özel bi durumum vardı 200e çıkıp sabitlemiştim araç gidebileceği hız neyse o hızda gitmişti evdeki diğer araçlardan sonra performansı ciddi anlamda düşük bakınca
Esariipek
14-04-2015, 23:48
Esariipek pardon 200 bastim demişsiniz peki hocam mesela linea turbo olduğundan 5 .vites 60 la bile topluyor ibizada 200 basarken vitesleri kaçar devirde gittiniz bi de yokuş asagimiydi
200 görmek için çok inanmak lazım 5200 devirde oluyo araç. 5000 devir son oluyo araçta üstü yokuş aşağı falan olması lazım
Esariipek 200 cok iyi 1.4 atmosferik sonuçta birde benim aracta esc kapalı 130 la Safranbolu opete giden viraja girdim orda baya korkuttu 110 a indim arac referans tekerler 175
Esariipek
14-04-2015, 23:53
Esariipek 200 cok iyi 1.4 atmosferik sonuçta birde benim aracta esc kapalı 130 la Safranbolu opete giden viraja girdim orda baya korkuttu 110 a indim arac referans tekerler 175
Esc kapanmıyo korkmayın birşey olmaz
Esariipek nasil hocam dugmeden kapattim o kendi risk aninda açılıyor mu Karabüke gelince görüşmek isterim
Sinan3405
14-04-2015, 23:58
Ben ibiza ile 1.3 ne kadar multijet var ise geciyorum. Bu motorun aynisi aveo dada var gecen yil izin donusu 2 tane coralla aveo ve jetta ile sakarya yolunda kapisarak geldik arkamda sadece jetta vardi dijital ekran 201 kmh hizi gisteriyordu diger cubuk gosterge 204-205 gibiydi devir saati 5.300 -5.400 gibiydi onume arac cikmasaydi buraz daha basacaktim.
Bu arada benim araci 7.600 km iken aldim 183 kmh gecmiyordu 201 kmh gordugumde lpg vardi. 5 defa uzun yol yaptim istanbul amasya arasi hepsindede bastim suan motorumun guzel acildigini dusunuyorum.
Esariipek
14-04-2015, 23:58
Esariipek nasil hocam dugmeden kapattim o kendi risk aninda açılıyor mu Karabüke gelince görüşmek isterim
Karabükteyim hocam şuam cuma dönüyorum. Kapanan sistem asr, esp sistemi golf gti dahil kapanmaz vag grubu araçlarda
Esariipek Benim araç reference olduğundan lastik boyutu biraz ufak bana 130 la giderken çok müthiş korku verdi virajda tabi düzde ses bile yoktu lineamızda var onda sıkıntı oluyor alt rüzgar 150 den sonra sizde durumlar nasıl düzde rüzgar sesi vs? teşekkkürler şimdiden.
Esariipek
15-04-2015, 00:11
Esariipek Benim araç reference olduğundan lastik boyutu biraz ufak bana 130 la giderken çok müthiş korku verdi virajda tabi düzde ses bile yoktu lineamızda var onda sıkıntı oluyor alt rüzgar 150 den sonra sizde durumlar nasıl düzde rüzgar sesi vs? teşekkkürler şimdiden.
Rüzgar sesi alıyo araç 185/65 yanak lastik var bende bugün 180lere çıktım herhangibir titreme falan yok
Sinan3405 doğrudur hocam acaba gazda dahamı iyi gidiyor bu araç normalde benzin iyi olur diye biliyorum ben ama bizdeki linea 0 -100 de ibizaya yetişemez ama sonra bir açılıyor 130 dan sonra ibiza nal topluyor şu an ama biri 3 yaşında diğeri 0 motoru tam açamadım mı noldu anlayamadım ibizada dip gazda çok yaptım 4500 devirde yaptım herşey var kademe kademede yaptım ama yokuşta max gördüğüm 3 4 gaz döşemede sonra 5 dip gaz max 130 :S
Sinan3405
15-04-2015, 01:35
Sinan3405 doğrudur hocam acaba gazda dahamı iyi gidiyor bu araç normalde benzin iyi olur diye biliyorum ben ama bizdeki linea 0 -100 de ibizaya yetişemez ama sonra bir açılıyor 130 dan sonra ibiza nal topluyor şu an ama biri 3 yaşında diğeri 0 motoru tam açamadım mı noldu anlayamadım ibizada dip gazda çok yaptım 4500 devirde yaptım herşey var kademe kademede yaptım ama yokuşta max gördüğüm 3 4 gaz döşemede sonra 5 dip gaz max 130 :S
Sizin arac daha yeni benim arac 7.600 km aldigimda 183 gecmiyordu hatta satmayi bile dusundum araci alir almaz uzun yolcuk yaptim inan donustede yine 183 khm gecmedi sonra acildi motoru suan cekiside gidiside guzel. Bu 183 kmh da benzinde yapti 10 bin km filan lpg takildi yine uzun yola ciktim bu defada 187 kmh gordum,donuste ise 201 kmh lpg ile.
Soyle ozetleyim bu motora sahip olan arkadaslara sunu belirtiyorum araca bisey yapacak isen git lpg tak zaten yapacagin yakit ekonomisine istedigini yaparsin.
Bu motora lpg sart otesi kaybedilen zaman cepten cikan para demek.
Ben ibiza almadan evel bir cok araci test ettim hatta kendimce soyle diyordum asla 1.4 motor almam diyordum,sunu fark ettim 1.4 atmosferik araclar icinde ibiza,polo,fabia ayni motorlari kullandiklarindan diger markalara gore daha hizli ve atik tork degeri cok iyi.
2-3 ay evel bir bulusmaya gittik 3 aractik 2 tanesi style paket digeride daha 3.000 km referans idi yol bostu basarak gittik referans pesimuzden gelemedi bu arada 2 style pakettede ayni lpg kit ve yazilim mevcut, bisey daha ekleyim kafa kafaya gittigim diger style paketi ufak ufak geciyordum oda 10 bin km felandi ama kislik lastik vardi bunun etkisi mutlaka. Benim arac 18 bindeydi ozaman. Benim gidisle ilgili sorunum yok. Daha yeni bir arkadasim referans ibiza ile 200 kmh gormus foto cekmis baska bir forum sitesine yuklemis.
makturan
15-04-2015, 06:50
Sizin arac daha yeni benim arac 7.600 km aldigimda 183 gecmiyordu hatta satmayi bile dusundum araci alir almaz uzun yolcuk yaptim inan donustede yine 183 khm gecmedi sonra acildi motoru suan cekiside gidiside guzel. Bu 183 kmh da benzinde yapti 10 bin km filan lpg takildi yine uzun yola ciktim bu defada 187 kmh gordum,donuste ise 201 kmh lpg ile.
Soyle ozetleyim bu motora sahip olan arkadaslara sunu belirtiyorum araca bisey yapacak isen git lpg tak zaten yapacagin yakit ekonomisine istedigini yaparsin.
Bu motora lpg sart otesi kaybedilen zaman cepten cikan para demek.
Ben ibiza almadan evel bir cok araci test ettim hatta kendimce soyle diyordum asla 1.4 motor almam diyordum,sunu fark ettim 1.4 atmosferik araclar icinde ibiza,polo,fabia ayni motorlari kullandiklarindan diger markalara gore daha hizli ve atik tork degeri cok iyi.
2-3 ay evel bir bulusmaya gittik 3 aractik 2 tanesi style paket digeride daha 3.000 km referans idi yol bostu basarak gittik referans pesimuzden gelemedi bu arada 2 style pakettede ayni lpg kit ve yazilim mevcut, bisey daha ekleyim kafa kafaya gittigim diger style paketi ufak ufak geciyordum oda 10 bin km felandi ama kislik lastik vardi bunun etkisi mutlaka. Benim arac 18 bindeydi ozaman. Benim gidisle ilgili sorunum yok. Daha yeni bir arkadasim referans ibiza ile 200 kmh gormus foto cekmis baska bir forum sitesine yuklemis.
reference nasil pesinizden gelemedi anlamadim dogrusu. arac boş. jantlar teneke. style a gore bariz hafif... sürücü farki olabilir mi ? baska da birsey olamaz tabi :)
Sinan3405
15-04-2015, 06:56
reference nasil pesinizden gelemedi anlamadim dogrusu. arac boş. jantlar teneke. style a gore bariz hafif... sürücü farki olabilir mi ? baska da birsey olamaz tabi :)
Arac yeniydi sordugumuzda arkadasa basiyorum bu kadar gidiyor diyordu bizde anlam veremedik? 34Deniz abide vardi oda yanit verir mutlaka, dedigin gibi sofor farkida olabilir,vites atim hizi,vites degistirme zamani vs etken olmus olabilir.
makturan
15-04-2015, 07:15
Arac yeniydi sordugumuzda arkadasa basiyorum bu kadar gidiyor diyordu bizde anlam veremedik? 34Deniz abide vardi oda yanit verir mutlaka, dedigin gibi sofor farkida olabilir,vites atim hizi,vites degistirme zamani vs etken olmus olabilir.
Vites atim hizi ve devri cok onemli tabii bunlarda sürücüye bağlı nedenler oluyor. . ağırlık bzm araclar icin cok buyuk dezavantaj hacim küçük olduğundan extra donanimlarin ağırlığı bile etkili oluyor.
buarada ben aracima yazılım yaptiracagim bu hafta büyük ihtimalle.
öncesi ve sonrası değerleri paylaşacağım.
Sinan3405
15-04-2015, 07:50
Vites atim hizi ve devri cok onemli tabii bunlarda sürücüye bağlı nedenler oluyor. . ağırlık bzm araclar icin cok buyuk dezavantaj hacim küçük olduğundan extra donanimlarin ağırlığı bile etkili oluyor.
Konuyu takit ederim yazilim olayini.
1.4 motora 15 hp katariz diyenleri gordum hatta sanayide 120 hp bile yapariz abi diyen adamlarlada karsilastim imkansiz tabi.
Ben fazla bisey istemem 95 hp olsun kesiciyede 6.900 rpm de girse yeter.
makturan
15-04-2015, 07:56
Konuyu takit ederim yazilim olayini.
1.4 motora 15 hp katariz diyenleri gordum hatta sanayide 120 hp bile yapariz abi diyen adamlarlada karsilastim imkansiz tabi.
Ben fazla bisey istemem 95 hp olsun kesiciyede 6.900 rpm de girse yeter.
max 8-10 hp alinir guzel bir filtre kit ya da soguk hava cekecek filtreyle.. fazlasi rüya inanmayalim hurafelere :) OBD'den olursa süper olacak yoksa beyini actirmicam
Sinan3405
15-04-2015, 08:01
max 8-10 hp alinir guzel bir filtre kit ya da soguk hava cekecek filtreyle.. fazlasi rüya inanmayalim hurafelere :) OBD'den olursa süper olacak yoksa beyini actirmicam
İnanmis degilim zaten atmosferik motorda zor bu isler.
Acik hava filitresinin ve soguk havanin 1-2 hp oynattigini biliyorum,egerki degerler 3-5 hp cikarsa hic denemeye bile degmez 8-10 hp az degil aslinda.
makturan
15-04-2015, 08:14
İnanmis degilim zaten atmosferik motorda zor bu isler.
Acik hava filitresinin ve soguk havanin 1-2 hp oynattigini biliyorum,egerki degerler 3-5 hp cikarsa hic denemeye bile degmez 8-10 hp az degil aslinda.
inanmayi genel olarak söyledim :) yanlis anlaşılmasın. değerler aynı dediginiz gbi olur diye bekliyorum bende.. haydi hayirlisiiii bakalim deneyelim görelim :)
bende geçen kardeşim arabasıyla uzun yol yaptım araç yeni 6.1 litre yaktı ortalama
Murat takipteyim, paslaşalım.
Araç gümrükten çekildi bayiye geldi sabahtan. :)
makturan
15-04-2015, 11:25
Murat takipteyim, paslaşalım.
Araç gümrükten çekildi bayiye geldi sabahtan. :)
oooo hayırlı olsun Onurcum Güle güle kullan.. izmite beklerim buyur gel.
oooo hayırlı olsun Onurcum Güle güle kullan.. izmite beklerim buyur gel.
Sağolasın daha iyileri, fr'ları senin olsun. :d
Yaza geleceğim büyük ihtimalle. Zaten o zamana kadar ancak rodaj süresini tamamlamış olur.
Bu arada rodajla ilgili konu açtım yorumlarını eksik etme. ;)
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/56504-ibiza-1-4-rodaj-motor-acmak.html
kadir0145
23-06-2015, 00:06
aracımı yeni aldım 1.4 style fabrika verisi sehır ıcı 8 yazıyor ama ben çok dikkatli kullanıyorum 2500 devırı neredeyse hıc gecmıyorum yol bılgısayarında yazan rakam 5.6 suan ıcın sehır ıcınde fabrıka verısı 8 ıken bu degerı yakalamam normal mı acaba..
ARACIMI YENİ ALDIM 1.4 STYLE FABRİKA VERİSİ SEHIR ICI 8 YAZIYOR AMA BEN ÇOK DİKKATLİ KULLANIYORUM 2500 DEVIRI NEREDEYSE HIC GECMIYORUM YOL BILGISAYARINDA YAZAN RAKAM 5.6 SUAN ICIN SEHIR ICINDE FABRIKA VERISI 8 IKEN BU DEGERI YAKALAMAM NORMAL MI ACABA..
2500 deviri geçmediğin içindir o değer
Sinan3405
23-06-2015, 00:21
ARACIMI YENİ ALDIM 1.4 STYLE FABRİKA VERİSİ SEHIR ICI 8 YAZIYOR AMA BEN ÇOK DİKKATLİ KULLANIYORUM 2500 DEVIRI NEREDEYSE HIC GECMIYORUM YOL BILGISAYARINDA YAZAN RAKAM 5.6 SUAN ICIN SEHIR ICINDE FABRIKA VERISI 8 IKEN BU DEGERI YAKALAMAM NORMAL MI ACABA..
Yuksek vites alt devirde normal. Birde dopoyu dokdurup bikgisayarda yazanla aynimi yakiyor ona bakmak gerek. Ben ayni aracla uzun yolda 105-120 kmh arasinda o sayilari goruyorum.
kardeşim aracın hayırlı olsun
forum kuralları gereği cümlenin / paragrafın tamamında büyük harf kullanmak yasak olduğundan bu seferlik ben gerekli düzenlemeyi yaptım
sonraki mesajlarında cümlenin / paragrafın tamamında büyük harf kullanmazsan memnun olurum
ayrıca http://www.seatclubturkey.com/kurallarimiz/25688-forum-kurallari.html okumanı tavsiye ederim
teşekkürler
kadir0145 şehir içi var şehir içi var :)
Sizde çok dur kalk olmuyorsa, yol düzse, vs o zaman 8lt altına düşülebilir teorik olarak.
Ben 3000 devir üzerinde çok sıkıştırmadan vites değiştiriyorum motor açılmaz şehir içinde ama en azından iyice sağırlaşmasın diye 10 lt ortalamam var :d
kadir0145
23-06-2015, 14:01
Teşekkür ediyorum düzeltmeniz için.Daha dikkatli ve özenli davranmaya çalışırım
kadir0145
23-06-2015, 14:02
Adana'da yaşıyorum dolayısıyla hiç yokuş tepe bayır yok sayılır.max 3000 deviri görüyorum ve bu sekilde 5.6 yazıyor ortalama..eğger dogruysa veriler tüpe falan hiç gerek yok çok iyi değer çünkü..
Sinan3405
23-06-2015, 14:06
Adana'da yaşıyorum dolayısıyla hiç yokuş tepe bayır yok sayılır.max 3000 deviri görüyorum ve bu sekilde 5.6 yazıyor ortalama..eğger dogruysa veriler tüpe falan hiç gerek yok çok iyi değer çünkü..
Biraz motor sesi duy lpg kosarak gidersin
Gecen hafta lpg taktirdim rahatladim bosa giden paralarima aciyorum su an ince ayar yapılmadığı halde 0.20 krs civarı yakıyor.
Adana'da tüpe gerek olmaz muhtemelen Kayseri gibi orası da, benim uzun süreli yakıt ortalamam an itibariyle 5.9 lt/100 km. Bu yüzden lpg taktırmak pek aklıma gelmiyor, yakıta daha az vermek istiyorsan lpg güzel bir seçenek olur ama;)
Sinan3405
23-06-2015, 14:46
Adana'da tüpe gerek olmaz muhtemelen Kayseri gibi orası da, benim uzun süreli yakıt ortalamam an itibariyle 5.9 lt/100 km. Bu yüzden lpg taktırmak pek aklıma gelmiyor, yakıta daha az vermek istiyorsan lpg güzel bir seçenek olur ama;)
Sende motor sesini duy biraz[emoji16][emoji2] ali duz gayseri yollarinda 1-2-3 deyip bosa atsan 1 km gidiyor[emoji16]
Sende motor sesini duy biraz[emoji16][emoji2] ali duz gayseri yollarinda 1-2-3 deyip bosa atsan 1 km gidiyor[emoji16]
Abi valla sürüşümü görsen yanımda otursan sıkılmazsın bastığım zamanlar da oluyor, hele ki şimdi bağ evine git gel yapıyorum 7 kilometre yokuş çıkıyorum her gün, araba beni şaşırtıyor:D
Teşekkür ediyorum düzeltmeniz için.Daha dikkatli ve özenli davranmaya çalışırım
rica ederim kardeşim
sana zahmet olmazsa bir ricam olacak
"Alıntı yapmak sureti ile soru / cevap yazabilirsen hem daha düzenli hem daha anlaşılır olur
ayrıca yukarıda bildirimleriniz kısmında "mesajınızdan alıntı yapıldı" şeklinde uyarı verir
veya etiketleme yaparak mesaj yazarsan ulaşmak istediğin kişinin daha çabuk haberi olur
etiketleme yapmak için kullanıcı adı önüne @ işareti eklemen yeterli olacaktır
eline sağlık
teşekkürler
Arkadaşlar Selamlar;
Ben de aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım.2011 İbiza Reference 1.4 85HP olan modeli, 53.000 km'de. İstanbul'da sadece hafta sonları kullanıyorum diyebilirim. Yakıt tüketimi 10lt civarında. Bu bizim araçlar için normal bir değer mi? Burada yazan arkadaşlardan okuduklarımda şehiriçi trafikte 7-8lt seviyesi civarı tüketimi olanlar var. bu yüzden malum bizim araçlarda yol bilgisayarı olmadığı için OBDII cihazı alarak yakıt değerlerini kontrol ettiğimde aynı verileri gördüm. 10lt yani:(
bu aracı uzun zaman kullanan arkadaşlardan bir bilgi bir yorum alırsam ne mutlu bana:)
makturan
11-08-2015, 19:22
Arkadaşlar Selamlar;
Ben de aracımı yaklaşık 2 ay önce aldım.2011 İbiza Reference 1.4 85HP olan modeli, 53.000 km'de. İstanbul'da sadece hafta sonları kullanıyorum diyebilirim. Yakıt tüketimi 10lt civarında. Bu bizim araçlar için normal bir değer mi? Burada yazan arkadaşlardan okuduklarımda şehiriçi trafikte 7-8lt seviyesi civarı tüketimi olanlar var. bu yüzden malum bizim araçlarda yol bilgisayarı olmadığı için OBDII cihazı alarak yakıt değerlerini kontrol ettiğimde aynı verileri gördüm. 10lt yani:(
bu aracı uzun zaman kullanan arkadaşlardan bir bilgi bir yorum alırsam ne mutlu bana:)
Merhaba
2014 ibiza 10bin km.de
şehiriçi 6,5- 8 litre
sehirdisi 4,5 - 5,5 litre yakıyorum
ayni motor
tek fark yazılım var araçta.
Merhaba
2014 ibiza 10bin km.de
şehiriçi 6,5- 8 litre
sehirdisi 4,5 - 5,5 litre yakıyorum
ayni motor
tek fark yazılım var araçta.
Bu yazılımın araca bir zararı var mı sonrası için ve maliyeti ne kadar? Biraz bilgi verir misin?
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
makturan
11-08-2015, 21:00
Bu yazılımın araca bir zararı var mı sonrası için ve maliyeti ne kadar? Biraz bilgi verir misin?
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bir zararı yok
maliyet tarafi 500-1500 tl arasinda yapıyorlar. .
yazılım ile ilgili genis bilgiyi google dan bakabilirsiniz..
yakıtım düştü performans artti.. çekiş daha iyi oldu.
makturan Muratım bir de tabi trafik faktörü var. ;) Ama yaqp benim tüketimimle seninkini karşılaştırararak (benim daha 3000 km'de olduğumu unutmadan :D ) yazılımın farkına bakabilir. :)
Kullanım ağırlıklı şehir içinde dur kalk çok olmadan kısa mesafe kullanımlarıdır. Şehirdışında 6'li ortalamaları gördüm yol bilgisayarında...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/12/b314a0b9b70eaf7ae7bc1eff3fbc618a.jpg
onkal kardeşim. bende şehiriçi kısa mesafe kullanıyorum genellikle. 10lt altına düşemedim ama çıktığım oldu. makturan arkadaşım yazılım maliyetini söylemiş ama o fiyatlara lpg geçişi de yapılabilir. gerçi ben lpg den yana değilim ama alternatif olarak değerlendirilebilir. Kısaca benim yakıt tüketimim normal mi arkadaşlar?
yaqp Lpg olayı bana da çok uzak geliyor. Eşimin tayin olayı var bu ay içinde onun durumuna göre ilçelere falan gidecek olursa belki o zaman düşünebilirim. Yazılımı ben de düşünüyorum, motordan biraz daha fazla verim alabilmek için biraz daha ciğerleri açılsın daha 3000km'deyiz. :)
Ümraniye'nin ne tarafındasınız bilmiyorum ama genel İstanbul için sanırım 10lt normal gibi. Ama çok fazla trafikte kalmıyorsanız bana çok gibi geldi. Ben Çanakkale'de dediğim gibi kısa mesafede 4000 devir altında vites değiştirmeden kullandığımda 11lt civarında yaktı diye hatırlıyorum.
Daha önce 1,5 yıl polo 1,4 benzinli kullandığımdan bu aracı direk lpg li aldık. :)
1 ay önce 1,4 reference 0km teslim aldık bugün 4150km oldu. Aldığım gün lpg ve benzin depolarını fulledim sonrasında lpg tankı doldu boşaldı.
Tüm yakıt fişi bilgilerini excele yazarım:)
4150 km şehir içi dışı karışık ortalamam 7,84 lt lpg/100km
Benzin göstergesi hala full gözüküyor.(bir miktar da burdan gelecek ama şimdilik ihmal edilir boyutta)
Uzun yol aralıklarında tüketim olarak en az 6,8lt lpg/100km gördüm ortalama 7-7,5 arası oluyor.(klima açık)
şehir içinde 8,5-10 lt lpg /100 km oluyor.(klima açık)
Bu rakamların 3000km si uzun yolda 100-120 arasında klima hep açık (2. kademe) yapıldı.
Şehir içinde de 2500 rpm vites değiştirmek kaydı ve klima hep açık(3.kademe)olarak kullandık.
Tüp tamamen boşaldığında 32,5 lt
Lpg alıyor uzun yolda 430km,şehir içi 370 km gidiyor.
Aracı Ankarada kullanıyorum lpg burda 1,90-1,95 arasında opet ya da PO dan alıyorum ancak şehirler arası yollarda 2,5 leri gördüğümden litre üzerinden paylaştım bilgileri.
Byformatci
25-10-2015, 22:24
Arkadaslar herkeze selam oncelikle 2015 1.4 85 hp style plus ibiza aracima lpg taktirmayi dusunuyorum fakat servis 2500 tl diyor hicbir parca garanti disina cikmadan brc kit takiyorlarmis fakat sitede farkli markalardan daha iyi uyum saglayan ve daha ucuz maliyetli kitler oldugunu okudum bana tavsiyelerinizi onerebilir misiniz kararsiz kaldim cunku
ufak bir bilgilendirme yapayim aracim 3 aylik henuz fikir verebilirmisiniz bana arkadaslar :(
devilstoy
26-10-2015, 11:21
Arkadaslar herkeze selam oncelikle 2015 1.4 85 hp style plus ibiza aracima lpg taktirmayi dusunuyorum fakat servis 2500 tl diyor hicbir parca garanti disina cikmadan brc kit takiyorlarmis fakat sitede farkli markalardan daha iyi uyum saglayan ve daha ucuz maliyetli kitler oldugunu okudum bana tavsiyelerinizi onerebilir misiniz kararsiz kaldim cunku
Bende serviste taktırmıştım 1.4 e landırenzo taktılar araç şuan 30000 de hem performans hem yakıt çok memnunum ve garantiden çıkmıyor motor ve tüp bilginize
Byformatci
26-10-2015, 16:41
Yardimci olacak kimse yokmuu :(
Yardimci olacak kimse yokmuu :(
kardeşim garantiye pek takılmamanı tavsiye ederim
satış sonrası desteği kuvvetli bir marka seçmen yararına olacaktır
ben şahsen brc tavsiye ederim
Sinan3405 kardeşim atiker tavsiye edebilir
birde uygulamayı yapan ustanın çok önemi var
Byformatci
26-10-2015, 17:12
Serviste brc kit takariz 1800 lpgnin fiyati kalani iscilik ve muayenesi dahil 2500 fiyat diyorlar ama aracin garantide kalir diyorlar simdi piyasada atiker landirenzo lovoto cesit cesit markalar var ben hangisini yaptirsam servisteki brcyi mi taktirsam bunda kararsizim bana biraz yardimci olsaniz :)
Izmit kelesler otodaki usta nasildir bilmiyorum ama musteriyle ilgi ve alakalarindan memnunum iscilik konusunda bir fikrim yok
Sinan3405
26-10-2015, 17:54
kardeşim garantiye pek takılmamanı tavsiye ederim
satış sonrası desteği kuvvetli bir marka seçmen yararına olacaktır
ben şahsen brc tavsiye ederim
Sinan3405 kardeşim atiker tavsiye edebilir
birde uygulamayı yapan ustanın çok önemi var
eyvallah abı arkadasa soyledım gerekenı,
Byformatci
26-10-2015, 18:10
Tesekkur ederim herkeze servise gidip yaptirmaya karar verdim 1800 zaten kitin maliyeti 200 muayenesi isciligi derken 2500e yakin gelicek iyisimi garantiyi bozdurmadan yaptirayim yarin oburgun basim agrimasin 3 aylik arac cunku
DrunkenRabbit
17-11-2015, 12:49
Ibiza 1.4 85 bg aracımla son 3 depo dolumum şu şekilde;
8,55 Lt/100km
8,84 Lt/100km
9,17 Lt/100km
sürekli şehiriçi ve sabah iş trafiği, akşam iş trafiği. Fabrika değerleri zaten 8 Lt. olduğundan normal karşılıyorum.
Ama ilk fırsatta lpg taktırıcam. 38-44 kuruş gezen değerler acaba 23 kuruşlara iner mi merak ediyorum.
YunusEmre
17-11-2015, 15:47
Ibiza 1.4 85 bg aracımla son 3 depo dolumum şu şekilde;
8,55 Lt/100km
8,84 Lt/100km
9,17 Lt/100km
sürekli şehiriçi ve sabah iş trafiği, akşam iş trafiği. Fabrika değerleri zaten 8 Lt. olduğundan normal karşılıyorum.
Ama ilk fırsatta lpg taktırıcam. 38-44 kuruş gezen değerler acaba 23 kuruşlara iner mi merak ediyorum.
Kesinlikle düşer ben geçen hafta taktırdım bir hafta sonunda 22 kuruş/km gördüm. Bende sizin gibi sabah akşam iş trafiğine takılıyorum fazlasıyla. Yol bilgisayarında gördüğüm değerlerde sizinkinden farklı değil hatta ben geçen hafta sonu ikitelli sanayiye giderken 1 saat trafikte kaldım 17litre gördüm(hiç 2.vitese atamadım tabi trafikten :)).
LPG taktırırsan eğer taktırdıktan sonra taktırmadığın her kmye küfür edersin o derece memnun kalırsın bu forumda kim ibizaya LPG taktırdıysa taktırmadığı her km için pişman oldu tecrübeyle sabit diyebiliriz :'d Bu arada performans olarak da hiç bir kayıp yaşamıyorsun diyebilirim bu konuda da forumdaki herkes hemfikir.
DrunkenRabbit
17-11-2015, 17:21
Kesinlikle düşer ben geçen hafta taktırdım bir hafta sonunda 22 kuruş/km gördüm. Bende sizin gibi sabah akşam iş trafiğine takılıyorum fazlasıyla. Yol bilgisayarında gördüğüm değerlerde sizinkinden farklı değil hatta ben geçen hafta sonu ikitelli sanayiye giderken 1 saat trafikte kaldım 17litre gördüm(hiç 2.vitese atamadım tabi trafikten :)).
LPG taktırırsan eğer taktırdıktan sonra taktırmadığın her kmye küfür edersin o derece memnun kalırsın bu forumda kim ibizaya LPG taktırdıysa taktırmadığı her km için pişman oldu tecrübeyle sabit diyebiliriz :'d Bu arada performans olarak da hiç bir kayıp yaşamıyorsun diyebilirim bu konuda da forumdaki herkes hemfikir.
O zaman ilk iş şu lpg işini halletmeli biran önce [emoji1]
Esariipek
17-11-2015, 19:23
3 haftadır sınav dönemim dolayısıyla sosyal hayatım sıfıra indi. Sabah 8 trafiğinde istanbul yolu-anadolu bulvarı istikametinden okula gidip aynı güzegahta akşam 5te çıkıp geri geliyorum. Bide arada yemek yemek için çıkarıyorum aracı. 6.3lt yol bilgisayarı verisi var. 34 km/h dı galiba ortalama hızım var. Full bitmiş lpg depomu 70 liraya doldurup sıfırladım muhtemelen 450 km civarı bir menzilde biticek. Sonucu buraya yazarım
aynen katılıyorum sana kardeşim ;) biz söylüyoruz isteyen taktırsın(...!) bu motora lpg nin sagladıgı uyumu her motor saglamaz onu da belirtim
ek olarak bunu da belirtim lpg işletme işini normal muayne zamanı na kadar işletmesinizde olur sadece 80-100 tl arası cezası var
YunusEmre
17-11-2015, 20:00
aynen katılıyorum sana kardeşim ;) biz söylüyoruz isteyen taktırsın(...!) bu motora lpg nin sagladıgı uyumu her motor saglamaz onu da belirtim
ek olarak bunu da belirtim lpg işletme işini normal muayne zamanı na kadar işletmesinizde olur sadece 80-100 tl arası cezası var
Muayene olayını bende forumda senden görüp sonraya ertelemiştim abi yeri gelmişken onun içinde teşekkür ediyim [emoji1] boşu bosuna 2-3 senelik muayeneyi bozmaya gerek yok 100 lira ceza bisey değil çevirmede de herhangi bi sıkıntı olmuyo Allah'a şükür
Muayene olayını bende forumda senden görüp sonraya ertelemiştim abi yeri gelmişken onun içinde teşekkür ediyim [emoji1] boşu bosuna 2-3 senelik muayeneyi bozmaya gerek yok 100 lira ceza bisey değil çevirmede de herhangi bi sıkıntı olmuyo Allah'a şükür
yok kardeşim bir sıkıntı olmaz bakmıyorlar artık polisler falan gaza tüpe :) kısmetse 2016 ekimde gidicem bende muayneye o zaman işleticem , ayrıyetten kaskoya işlettim tüpü ek aksesuar olarak pert durumunda kaskodan lpg nin fatura bedelide alınıyor
Sinan3405
19-11-2015, 21:49
08.11.2015 tarihinde depomu doldurdum 2 adet fis var kredi kartimi evde unuttugumu zannederek 50 tl lik lpg aldim cuzdani actigimda kredi kartini gordum 26 tl daha lpg aldim full oldu toplamda 76 tl ye depo doldu.
Bugun yine aracima yakit alayim deposu dolu olsun istedim 164 km olmustu 32.50 turk lirasi lpg aldi. Yapilan yol gaziosmanpasa-sisli arasinda full trafikte ve ara ara gazladim araca.
Bir cogumuzun araci garantili oldugundan aklimizda yuzlerce soru isarete var ?????? Acaba bisey olurmu?bozulurmu araba vs derken uzayip giden bir suru cevabi olmayan sorular.
Gelin kucuk bir hesap yapalim ben benzinde 45 kurus civari yakitim vardi hatta araci 18 bin rpm de vites atarak 36 kurusa indirdim ne tat var ne tuz boyle kullanimda,hatta bu araci alirken dedimki ben 6-6.5 litre filan ancak yakarim araci 2. El aldigimdan arac 7.600 km idi ben ise 10.000 km lpg baglattim ve 1.5 yil garantim vardi.
Suan 21 bin km gecti lpg ile duz hesap 22 bin oldu diyelim. Kit fiyati 1.400 tl atiker gold. Duz bir hesap yapalim.
40 kurus carpi 22 bin 8.800 tl
20 kurus carpi 22 bin 4.400
1.400 tl kit ucreti cik 3.000 tl cepte
Durun bitmedi serviste en kotu bakim 450 tl kii ben 10 bin km bir bakim yapiyorum araca. 10.000 bakimi 200 tl
20.000 bakimi 200 tl(buji dahil) 30.000 bakimi 147 tl.
Yani 1 servis parasina neredeyse 3 bakim yapmisim oradanda 700-800 tl geldi 22 bin km de 3.800 tl cepte.
100 tl lpg filitre bakimi 3.700 tl 200 tl de benzin yaksam 3.500 tl hatta daha fazlasi ben duz olsun diye yazdim degerleri. Umarim geriye kalan 3.500 tl ile guzel seyler yaparsiniz cunku ben yapiyorum canim nereye isterse oraya gidiyorum.
Yazimin basinda belirttim yakit fisi
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/19/7cce5d7967771ff93c2badf37a7a4aab.jpg
Buda bugun aldigim yakit fisi
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/19/32800de56c07802a2f5c4e746fbc2ca8.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/19/dcdcecd8e794b7c36e18ab866722f2c6.jpg
İnsallah sorulariniza cvp olmustur.
Byformatci
21-11-2015, 03:54
Sinan abi senin degerlere hastayim en yakin zamanda brc taktiriyorum bende 2000 tl fiyat verdiler biktim benzine para yetistirmekten
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sinan3405
21-11-2015, 09:52
Sinan abi senin degerlere hastayim en yakin zamanda brc taktiriyorum bende 2000 tl fiyat verdiler biktim benzine para yetistirmekten
Durdugun hata kardesim? Bu motoru benzinde kullanmak mantik isi degil.
Byformatci
21-11-2015, 10:02
Asla degil ve taktirdigimda oranlari yazicam buraya hala kararsiz kalan arkadaslar icin :)
Sinan3405
21-11-2015, 10:52
Asla degil ve taktirdigimda oranlari yazicam buraya hala kararsiz kalan arkadaslar icin :)
Bekleriz muhammed sendende guzel degerler. Yanlis paylasim yapma haaa aman gozun seveyim halen guluyorum aklima geldiginde yanlis anlama cok koptuk ya,ekleyecegim seni bi ara gruba.Birde alinti yap haberdar olamiyorum.
EnesAkkus
21-11-2015, 11:02
6 aydır brc kullanıyoeum. Yakıt 45 kuruştan 22 kuruşa düştü. Araç 15.400 km de
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
DrunkenRabbit
21-11-2015, 15:26
Bugün atiker obd (gold değil) 1200/9taksit fiyat aldim %40-45 tasarruf saglar dediler. Sizlerin ki nerdeyse %50 civari bakalim yapistircam bi atiker. Ama illa gold olmali mi onu bilemiyorum. Görüştüğüm kişi gerek yok dedi.
Esariipek
21-11-2015, 21:09
Bugün atiker obd (gold değil) 1200/9taksit fiyat aldim %40-45 tasarruf saglar dediler. Sizlerin ki nerdeyse %50 civari bakalim yapistircam bi atiker. Ama illa gold olmali mi onu bilemiyorum. Görüştüğüm kişi gerek yok dedi.
Gold 1400lirayken onu taktırmamızı tavsiye ederim benimde tüpteki 23k bitti herhangi bie sorunum olmadı ankara içi ve uzun yolda daha 20 krş tüketimim olmadı. Gazdaki son zamdan önce 15-16 krş yakıyordum şuan 17-18 krş depo verim var
Sinan3405
22-11-2015, 00:06
İstanbulda olsaydin sana yardimci olurdum 1400 tl 9 taksit gold kiti icin. Bence sıkı bir pazarlik edin ve bu fiyatlara gold kiti uygulatin, ben duz kitide kullandim onceki aracimda bir sorun olmadi ama gold yeni teknoloji barindiriyor mutlaka teknik detayina bakmissindir, benim ve cevremdeki arkadaslarin cogu gold urunu uygulatti suana kadar bir sorun cikmadi, kitten ziyade iscilik cok onemli. Birde sizin duz kitin fiyati 1.000 tl civari olmadi gerek. Umarim kisa surede lpg uygulatir sorunsuz ve 125 cc mobilet yakiti gibi gezersiniz.
Ach1ll35
23-12-2015, 13:53
ibiza 1.4 85 hp style brc lpg kitli aracımın yakıt tüketimini paylaşıyorum.
aracımı eylülde aldım hemen tavsiye üzerine bursadan ankaraya gidip lpg taktırdım, çok memnunum.
taktırıp ankaradan bursaya dönüşümde cruise control ile geldim 16 krş yaktım, (lpg sanırım 2,09 filandı.)
geçtiğimiz hafta çok sistemli bir takip yaptım.(biraz pahalıya patladı ama olsun :)
benzini gazı fulledim shell den.
hava malum soğuk işimle evim arası 2 km o yüzden araç gaza geçmeden işte oluyorum.
gelelim sadede
yolculuklarımnı %80 i şehir içiydi geçen hafta, uzunyol sadece yalovaya gittim 70 km.
toplam 96 tl (75 tl si gaz, 21 tl si benzin) ile 372 km (70 kmsi uzunyol) yolculuk yaptım. yani 26 kuruş yakıt yakmış oldum.
rakamlar çok net açıklama uzun oldu kusuruma bakmayın :)
YunusEmre
23-12-2015, 16:23
ibiza 1.4 85 hp style brc lpg kitli aracımın yakıt tüketimini paylaşıyorum.
aracımı eylülde aldım hemen tavsiye üzerine bursadan ankaraya gidip lpg taktırdım, çok memnunum.
taktırıp ankaradan bursaya dönüşümde cruise control ile geldim 16 krş yaktım, (lpg sanırım 2,09 filandı.)
geçtiğimiz hafta çok sistemli bir takip yaptım.(biraz pahalıya patladı ama olsun :)
benzini gazı fulledim shell den.
hava malum soğuk işimle evim arası 2 km o yüzden araç gaza geçmeden işte oluyorum.
gelelim sadede
yolculuklarımnı %80 i şehir içiydi geçen hafta, uzunyol sadece yalovaya gittim 70 km.
toplam 96 tl (75 tl si gaz, 21 tl si benzin) ile 372 km (70 kmsi uzunyol) yolculuk yaptım. yani 26 kuruş yakıt yakmış oldum.
rakamlar çok net açıklama uzun oldu kusuruma bakmayın :)
Aracınızı ilk çalıştırdığınızda 2-3dk daha fazla beklerseniz hem motor ısınmış olur hem de gaza geçmiş olur yola o şekilde çıkarsınız. Böylelikle 2km de olsa benzinle gitmemiş olursunuz. Aynı zamanda motoru ısıtıp yola öyle çıkmanız motor sağlığı için de daha iyi olur düşüncesindeyim :)
Sinan3405 abimle konuştum LPG konusunu zamanında. Hatta baya kafasını şişirdim sağolsun içimi rahatlattı.Hemen bende taktırdım Lovato OBD II sistemi. Sonuç ; araba kontak kapatmıyor :) 50 tl benzinle 120 km yol yaparken şuan tam olarak 30 tl ye 152 km gidiyorum. :)