Orijinalini görmek için tıklayınız : baskı balata degişse debriyaj alttan kavrarmı
sahmaran
18-03-2013, 22:24
arkadaşlar benim debriyaj en üstten kavrıyorya baskı balatayı degiştirsem acaba kavrama noktası normale inermi vede arabanın 5 ci viteste hızı artarmı
baskı balata değişirse ilk başlarda çok alttan kavrar ancak zamanla oturur ve normal düzeye gelir, ancak sırf bunun için değişim yapmanıza gerek yok, bitip bitmediğini bi kontrol edin yoksa ayar yaptırabilirsiniz, boşu boşuna değiştirmeyin yani,,
diğer taraftan 5.vites hızı ile baskı balatanın hiçbir alakası yoktur, o tamamen dişli oranıyla ilgilidir, balata değişimi sadece kalkışları ara hızlanmaları etkiler(ki bitmişse ve değişmişse anlarsınız o farkı da)
sahmaran
18-03-2013, 22:47
baskı balata değişirse ilk başlarda çok alttan kavrar ancak zamanla oturur ve normal düzeye gelir, ancak sırf bunun için değişim yapmanıza gerek yok, bitip bitmediğini bi kontrol edin yoksa ayar yaptırabilirsiniz, boşu boşuna değiştirmeyin yani,,
diğer taraftan 5.vites hızı ile baskı balatanın hiçbir alakası yoktur, o tamamen dişli oranıyla ilgilidir, balata değişimi sadece kalkışları ara hızlanmaları etkiler(ki bitmişse ve değişmişse anlarsınız o farkı da)
alp kardeşim tamirciye götürdüm ama bu araçların ayarı otomotik elle ayarlanmıyor dedi usta debriyaj balatası idare eder dedi ama en üstten kavrıyor buda hem çok yakıt hemde kalkışta can sıkıyor aslında bunun ayar yapılması lazım ya
AZZCUPRA
18-03-2013, 22:53
Ayarsızlık var o debriajda.Yeni balata dipte kavrar ve yumuşacık olur.
sahmaran
18-03-2013, 22:57
Ayarsızlık var o debriajda.Yeni balata dipte kavrar ve yumuşacık olur.
ben daha degişmedim kardeş degişsem düzelirmi kavrama noktası diye soruyorum debriyaj şu andada yumuşak ama çok üstten son noktadan kavrıyor akşama kadar işyerinde başka araç kullanıyorum işyerinin aracı en alttan hemen kavrıyor tam ona alışıyorum akşam benim araca binince alışana kadar baya zorlanıyorum
AZZCUPRA
18-03-2013, 23:01
Debriaj hidroliğine baktılarmı bilmiyorum bitmeye yakın debriaj yukarıda kavrar ve çok sertleşir muhtemelen hidroliği azalmıştır yada dediğiniz gibi bi ayarsızlık vardır..
Abi alttan kavrar fakat 1000 km sonra( kullanıma bağlı olarak) tekrardan şu an ki gibi üstten kavrar hızını pek değiştirmez aracın.
benim aracımda çok üssten kavrıyordu değiştirdikten sonra artık devriyaj en alttan kavrıyor ve vites geçişlerin de ani hızlanma arttı. Size tavsiyem bir an önce baskı balata işini çözün. Ben geçen ay çok önemsememiştim uzun yolda araba kaldı öyle değiştirdim :)
benim debriyaj da üstte kavrıyordu hatta bir kerede kaçırma yapmıştı
bu yüzden degiştirmeye karar verdim baskı söküldügünde bitmedigini gördüm fakat bitmeden kacırma yapmıştı neyse luke marka set ile yenisini taktırdım şimdi gayet yumuşadı ve kavrama noktası artık dip tarafa daha yakın
Benim MK2 leon da 50k km de debriyaj seti Sachs marka orjinal değiştirdim. 160-170 sonrası hızlanamıyordu. Bir gariplik olduğunu anlamıştım. Balata yarı ömrünü tamamlamış ancak durumu iyiydi değiştiğinde. Şimdi hızlanma güzel. Ancak neden ömrünü bitirmeden performansı düşer ki?
enginerdi
03-05-2013, 13:06
Bugun baskı balata değişimi yaptirdim. debriyaj alttan kavrıyor aracin kalkışı %30 arttı vites geçişleri debriyaj pedalı pamuk gibi oldu. balata + 10000 bakım + işçilik toplamda 700 tl verdim.
Bugun baskı balata değişimi yaptirdim. debriyaj alttan kavrıyor aracin kalkışı %30 arttı vites geçişleri debriyaj pedalı pamuk gibi oldu. balata + 10000 bakım + işçilik toplamda 700 tl verdim.
hayırlı olsun
güle güle kullan nice km lere
dizel araç ile benzinli aracın kavrama noktaları farklı
belli bir tarihten sonra (diyelimki 2000 yılından) benzinli araçların debriyajları çok yüksekte kavrıyor
benimde hiç hoşuma gitmeyen bir özellik
Seat Mk4 İbiza,cordoba larda debriyaj da ayar yoktur ve bitmeye yakın iken üstte kavrama yapar,pedalda sertlik meydana gelir.
Kaçırma en belirgin 3.viteste meydana gelir ve 4. viteste devam eder.Yeni bir baskı balata değişiminde debriyaj pedalı çok yumuşaktır.
Yeni değişimlerde 500Km ani kalkış ve yarım debriyaj lardan kaçınmakta fayda vardır.