Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce boyatmalımıyım ?
Arkadaşlar abiler kardeşler bi konuda yardımlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var. Bugün onun bunun evladının teki bagaj kapağımı bıçak gibi bi cisimle baya çizmiş. Gece gördüğüm için fotoğraf çekemedim. Yarın çekersen eklerim. S logosunun olduğu yerden nerdeyse 30 cm çok ince ama derin bi çizik var. Görünce deli oldum canım çok sıkıldı. İşin garibi çiziklerim arttı. Bildiğiniz gibi arabam siyah renk. Daha öncedende Sağ kapıda seksek oynayan bi çocuğun arabaya taşla beraber yaslanması sonucu 2 şer cm civarı minik minik bir sürü çizik var. Baya Kapının alt taraflarında olduğundan çokta belli olmuyor. Ama yakında bakınca mide bulandırıcı duruyor. Sağ arka kapınında bi kaç yerinde var.Gördükçe deli olucam. Sizce arabayı bu halde mi kullanmalıyım. Yoksa çizik olan parçaları boyatıp parıl parıl tertemizmi kullanmalıyım. Benim boya takıntım yok. Ama çizikleri gördükçe artık midem bulanıyor. Arabayı satıcak duruma geldim. Ne önerirsiniz ?
M0ney4n0t
26-09-2013, 22:46
İnce çizikler kalın pasta ile çıkmıyor mu? Bence olabildiğince boyatmama yoluna git ama boyatıcam dersende maslak sanayide çok iyi bir ustam var :)
Mobile
Cuprella
26-09-2013, 22:48
Pasta cila işe yaramıyorsa, başka çözüm de yoksa boyatın elbet. Şu,''Boyatma satarken değeri düşer'' bilmem ne mantığını saçma buluyorum. Boyatmayalım da zebra gibi mi gezelim. Arabayı keyif için kullanıyoruz, satışını düşünerek iş yapmamak lazım. Almayan almasın. Ben olsam boyatırım kısacası. :)
İnce çizikler kalın pasta ile çıkmıyor mu? Bence olabildiğince boyatmama yoluna git ama boyatıcam dersende maslak sanayide çok iyi bir ustam var :)
Mobile
Meraklıyım ben bu işlere. Çoğu çiziğimi rötüş boyası- ince su zımpara -polisaj- cila uygulamasıyla gizledim. Ama bu seferki bıçağın ucu kadar ince ama çok derin bi çizik. Ufak tefek pastayla çıkmayan çok çiziğim var. Artık gördükçe deli oluyorum.
kaghan_88
26-09-2013, 22:49
geçmiş olsun. çok can sıkıcı bir durum. aracı o hale getiren muhterem arkadaşa bende buradan selamlarımı iletmek isterim :) boya kaporta işlerini pek bilmem ama rutuj kalemleri falan bir işe yaramaz mı acaba?
Pasta cila işe yaramıyorsa, başka çözüm de yoksa boyatın elbet. Şu,''Boyatma satarken değeri düşer'' bilmem ne mantığını saçma buluyorum. Boyatmayalım da zebra gibi mi gezelim. Arabayı keyif için kullanıyoruz, satışını düşünerek iş yapmamak lazım. Almayan almasın. Ben olsam boyatırım kısacası. :)
Abla işte bende aynı mantıkdayım şu an. Pis pis geziceğime boyatayım diyorum.Öyle hasar kaydım vs. bişiyim yok. En fazla bi kaç bin ucuza satarım. En azından benimken keyfine varıyım istiyorum. Gerçi araç siyah. Her an çizilme tehlikesiyle karşı karşıya.
Bu arada anket açtım ankette oy kullanırsanız çok sevinirim.
M0ney4n0t
26-09-2013, 22:51
geçmiş olsun. çok can sıkıcı bir durum. aracı o hale getiren muhterem arkadaşa bende buradan selamlarımı iletmek isterim :) boya kaporta işlerini pek bilmem ama rutuj kalemleri falan bir işe yaramaz mı acaba?
Kalemler işe yaramıyor bence.hepsiburdadan ben bir kalun pasta almıştım süper.yarın ismine bakar yazarım.tavisye edilir.boya eğer kalkmamış ise garanti çıkartıyor
Mobile
demirhann
26-09-2013, 22:52
resimleri görebilirsek daha net yorum yapabiliriz
Yok kardeşim. Minik ufak tefek çizikleri hallediyorum ama. Bu seferki ağır bi çizik. Resmen biri bilerek uğraşarak çizmiş. Böyle bi kaç parçada saçma sapan çiziklerim var.
elazıglı23
26-09-2013, 22:52
Arkadaşlar abiler kardeşler bi konuda yardımlarınıza fikirlerinize ihtiyacım var. Bugün onun bunun evladının teki bagaj kapağımı bıçak gibi bi cisimle baya çizmiş. Gece gördüğüm için fotoğraf çekemedim. Yarın çekersen eklerim. S logosunun olduğu yerden nerdeyse 30 cm çok ince ama derin bi çizik var. Görünce deli oldum canım çok sıkıldı. İşin garibi çiziklerim arttı. Bildiğiniz gibi arabam siyah renk. Daha öncedende Sağ kapıda seksek oynayan bi çocuğun arabaya taşla beraber yaslanması sonucu 2 şer cm civarı minik minik bir sürü çizik var. Baya Kapının alt taraflarında olduğundan çokta belli olmuyor. Ama yakında bakınca mide bulandırıcı duruyor. Sağ arka kapınında bi kaç yerinde var.Gördükçe deli olucam. Sizce arabayı bu halde mi kullanmalıyım. Yoksa çizik olan parçaları boyatıp parıl parıl tertemizmi kullanmalıyım. Benim boya takıntım yok. Ama çizikleri gördükçe artık midem bulanıyor. Arabayı satıcak duruma geldim. Ne önerirsiniz ?
Arabayı boyatırsan mutlaka boyatmadan önceki fotograflarını çek kalsın bir kenarda sattıgınız zaman lazım olur gösterirsiniz ama arabayı boyarsanız degeri mutlaka düşecektir ister kaza olsun ister olmasın boyalı araba her zaman zarar ediyo orjinali cizik görüntü bozuklulugu ama milletin gözünde daha para ediyo cünki orjinal boya yok yinede karar sizin fazla kafanıza takmayın ...
Aykut_25
26-09-2013, 22:53
Benim on kaput ve sag camurlugu cizdiler. Banada diyorlar boyatma kazali sanarlar. Ne alakasi var kardesim igrenc gozukuyor sevmiyorum iste. Fotosunu cektim haftaya boyaticam. Bence takintiliysaniz boyatin..
Kalemler işe yaramıyor bence.hepsiburdadan ben bir kalun pasta almıştım süper.yarın ismine bakar yazarım.tavisye edilir.boya eğer kalkmamış ise garanti çıkartıyor
Mobile
Tırnak giriyor. Kalemle vs. olucak iş değil artık. Herif emek vermiş baya çizerken :)
resimleri görebilirsek daha net yorum yapabiliriz
Resimleri yarın eklerim. Ama resimlikten çıktı artık. Bi şekilde o çiziğide belki gizlerim ama gizleyemediğim başka çiziklerimde olduğundan böyle bi konu açtım artık.
Led_lion
26-09-2013, 22:56
Meraklıyım ben bu işlere. Çoğu çiziğimi rötüş boyası- ince su zımpara -polisaj- cila uygulamasıyla gizledim. Ama bu seferki bıçağın ucu kadar ince ama çok derin bi çizik. Ufak tefek pastayla çıkmayan çok çiziğim var. Artık gördükçe deli oluyorum.
eski çiziklerine gözün alıştı ise 30cm ince çizik dediğin yere bnce rutuş yap ama yaparken boyayı tinerle incelt ve vernik koy araç siyah olduğundan rutuşladğın yer dediğim gibi yaptığında sırıtmıycak bnce :)
Cuprella
26-09-2013, 22:56
Abla işte bende aynı mantıkdayım şu an. Pis pis geziceğime boyatayım diyorum.Öyle hasar kaydım vs. bişiyim yok. En fazla bi kaç bin ucuza satarım. En azından benimken keyfine varıyım istiyorum. Gerçi araç siyah. Her an çizilme tehlikesiyle karşı karşıya.
Bu arada anket açtım ankette oy kullanırsanız çok sevinirim.
Kullandım. Boyattıktan bir gün sonra yine bir çizik olabilir elbet o belli olmaz, burası İstanbul :) Siyah yine beyaz kadar göstermiyor çiziği aslında, şanlısınız. Boyalı diye araç almayan insan da tam dövülesi. Büyük kazası belası yoksa boyalı olması bir şey ifade etmez ki büyük kazalı olunca anlaşılıyor zaten. Türkiye'de araba alım olayı bir garip zaten. Boyatın tez vakitte.
Arabayı boyatırsan mutlaka boyatmadan önceki fotograflarını çek kalsın bir kenarda sattıgınız zaman lazım olur gösterirsiniz ama arabayı boyarsanız degeri mutlaka düşecektir ister kaza olsun ister olmasın boyalı araba her zaman zarar ediyo orjinali cizik görüntü bozuklulugu ama milletin gözünde daha para ediyo cünki orjinal boya yok yinede karar sizin fazla kafanıza takmayın ...
Fotoğraf olayı aklımda boyatırsam kesin çekerim zaten. Bende bu olayı anlamıyorum. Şu an araba alıcak olsam. Tamam kazasına illa bakarım ama. Çizik çizik arabayıda boya yok diye almam. Hafif kazalı boyalı arabayı tercih ederim. O yüzden birde burdaki arkadaşlara sormak istedim. Bakalım genel anlamda ne çıkıcak.
Benim on kaput ve sag camurlugu cizdiler. Banada diyorlar boyatma kazali sanarlar. Ne alakasi var kardesim igrenc gozukuyor sevmiyorum iste. Fotosunu cektim haftaya boyaticam. Bence takintiliysaniz boyatin..
Aykut valla bıktım artık. Ya arabayı satacam araba kullanmıcam. Yada boyatıcam rahatlıcam :)
eski çiziklerine gözün alıştı ise 30cm ince çizik dediğin yere bnce rutuş yap ama yaparken boyayı tinerle incelt ve vernik koy araç siyah olduğundan rutuşladğın yer dediğim gibi yaptığında sırıtmıycak bnce :)
Mehmet bu çiziğide belki temizlerimde kapılardakileri asla kapatamam. Çünkü minik bi kız taşla yaslanmış araca. Minik minik bir sürü çizik var.
Kullandım. Boyattıktan bir gün sonra yine bir çizik olabilir elbet o belli olmaz, burası İstanbul :) Siyah yine beyaz kadar göstermiyor çiziği aslında, şanlısınız. Boyalı diye araç almayan insan da tam dövülesi. Büyük kazası belası yoksa boyalı olması bir şey ifade etmez ki büyük kazalı olunca anlaşılıyor zaten. Türkiye'de araba alım olayı bir garip zaten. Boyatın tez vakitte.
Bende pek takmıyorum abla , araçtaki boya işlerine ama. Burda danışmadanda bişi yaptırmak istemedim.
Cuprella
26-09-2013, 23:03
Bende pek takmıyorum abla , araçtaki boya işlerine ama. Burda danışmadanda bişi yaptırmak istemedim.
Benimki de boyanacak. Mini onarımda halledecekler.
http://k1309.hizliresim.com/1f/u/t1by9.jpg
Benimki de boyanacak. Mini onarımda halledecekler.
http://k1309.hizliresim.com/1f/u/t1by9.jpg
Sizinkisi tampon. zaten boyatmamanız hata. Çamurluğun bi kısmına ince rötüş ve polisajla boyasız halledilir. Tamponda boyandımı mis gibi olur. Mini onarıma bırakırken aracınızı aman dikkatli olun. Autokinkten çok güzel yorumlar okumuyorum.
Cuprella
26-09-2013, 23:07
Sizinkisi tampon. zaten boyatmamanız hata. Çamurluğun bi kısmına ince rötüş ve polisajla boyasız halledilir. Tamponda boyandımı mis gibi olur. Mini onarıma bırakırken aracınızı aman dikkatli olun. Autokinkten çok güzel yorumlar okumuyorum.
Götürdüm aracı, gün verdiler. 2 iş arkadaşım çok memnun yaptıkları işten ama bilmiyorum belki de oraya götürmem daha vakit var.
kaghan_88
26-09-2013, 23:08
Yok kardeşim. Minik ufak tefek çizikleri hallediyorum ama. Bu seferki ağır bi çizik. Resmen biri bilerek uğraşarak çizmiş. Böyle bi kaç parçada saçma sapan çiziklerim var.
böyle adamları çıkarıp meydanda döveceksin. güzelim arabadan ne istedin.. bence boyatmakda fayda var. bakıtığınızda gözünüze güzel gelmesi önemli bir husus. resimlerini çeker boyatır satarkende müsteriye bilgi verirsiniz. kazadan dolayı olmadığı taktirde boyalı araçta bir sıkıntı olmaz kanaatindeyim yinede.
kaghan_88
26-09-2013, 23:11
Mobile
abi kalkmıştır herhalde. namuzzsuz herif kaportaya kadar girmiştir. şafak kardeşim derin çizmiş dediğine göre.
demirhann
26-09-2013, 23:19
değişen parça olmadığı sürece boya ya bakmam ben km düşük araç yorulmamışsa bakmam gerisine alırım
Hakan_34
26-09-2013, 23:23
benım araç sıfır abi benim kaputtada 15cm bi çizik vardı hiç düşünmedim boyattım benımde boya takıntım yok ki İstanbul burası boyasız arabam var diyen yalan söyler bence temizce çizik parçaları boyat bi temiz pasta cilanı yap VE arabanı OTOPARK a koy! :) :rifle:
Şafak! kardeşim çok geçmiş olsun... Allah bunu yapandan misliyle çıkarsın inşallah... Yorum yapmakta zorlanıyorum açıkçası... Yarın fotoğrafları koy da öyle bir yorum yapabilirim belki...
boyatsan bi dert boyatmasan bi dert. herkesin farklı bakış açısı var. içine sinen neyse onu yap gerisini takma
abi kalkmıştır herhalde. namuzzsuz herif kaportaya kadar girmiştir. şafak kardeşim derin çizmiş dediğine göre.
Boya kalkmış ya. Pastayla vs olucak iş değil. Belki rötüş ve zımpara ile daha az görünür hale getirebilirim. Boş bi vaktimde uğraşırım artık.
değişen parça olmadığı sürece boya ya bakmam ben km düşük araç yorulmamışsa bakmam gerisine alırım
Bakalım olmadı boyatırım.
benım araç sıfır abi benim kaputtada 15cm bi çizik vardı hiç düşünmedim boyattım benımde boya takıntım yok ki İstanbul burası boyasız arabam var diyen yalan söyler bence temizce çizik parçaları boyat bi temiz pasta cilanı yap VE arabanı OTOPARK a koy! :) :rifle:
La olm otopark ta ebesinin gözünde bide 10 a kadar koydun koydun 10 da kapatıyoruz diyor :)
Şafak! kardeşim çok geçmiş olsun... Allah bunu yapandan misliyle çıkarsın inşallah... Yorum yapmakta zorlanıyorum açıkçası... Yarın fotoğrafları koy da öyle bir yorum yapabilirim belki...
Abi herif boydan boya takmış geçmiş. Büyük ihtimal elinde bıçak varmış. Fotoğraf çektiğimde koyucam.
boyatsan bi dert boyatmasan bi dert. herkesin farklı bakış açısı var. içine sinen neyse onu yap gerisini takma
Biraz beklicem gözüme çok batarsam bi kaç parçayı boyatacam galiba.
çek fotolarını boyat sonra tertemiz gez, keyfini alamadıktan sonra binme daha iyi...
Koray G.
27-09-2013, 00:17
Geçmiş olsun kardeşim, sürekli gözüne alacaktır bence fotoğraflarını çek sonra boyattır.
şafak bey eger kaskonuz varsa ve mini onarım destegıde sunuorsa sigortacınıza ugrayın veya bana şirketınızın ısmını soyleyın ben sıze yardımcı olayım . eger kaskonuzda mını onarım var ve onarım yaptırdıgınızda hasar kaydı olarak cıkmıorsa kaskonuz bozulmadan yaptırabılırsınız autoking servıslerınde bence elınızı surmeyın derım işi profosyonellere bırakın .cok gecmıs olsun .
çek fotolarını boyat sonra tertemiz gez, keyfini alamadıktan sonra binme daha iyi...
Boyatacam zaten bu gidişle. Keyfini alıyorumda böyle minik tefek şeyler araçtan soğutuyor...
Geçmiş olsun kardeşim, sürekli gözüne alacaktır bence fotoğraflarını çek sonra boyattır.
Çok teşekkürler. Bende öyle düşünüyorum artık.
şafak bey eger kaskonuz varsa ve mini onarım destegıde sunuorsa sigortacınıza ugrayın veya bana şirketınızın ısmını soyleyın ben sıze yardımcı olayım . eger kaskonuzda mını onarım var ve onarım yaptırdıgınızda hasar kaydı olarak cıkmıorsa kaskonuz bozulmadan yaptırabılırsınız autoking servıslerınde bence elınızı surmeyın derım işi profosyonellere bırakın .cok gecmıs olsun .
Mini onarımım var. 3 senedir hasarsızlık alıyorum. Her sene mini onarım hakkım vardı ama cesaret edip hiç gidemedim. Autokinge pek güvenmiyorum. Kaskom şu anda Dubai sigortadan.
yarın araştırıp size dönüş yapıcam şafak bey gereklı bılgılendırmeyı yapıcam ben sıze
yarın araştırıp size dönüş yapıcam şafak bey gereklı bılgılendırmeyı yapıcam ben sıze
Hadi bakalım :) İlgin için teşekkür ederim.
Geçmiş olsun gerçekten çok üzücü bir durum eğer takıntılı biriyseniz oyum boyatmanızdan yanadır.
M0ney4n0t
27-09-2013, 08:01
http://r1309.hizliresim.com/1f/v/t1jm5.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Aracı aldıktan 1 ay sonra , trafik kurallarını bilmeyen bir sürücü geri geri gelerek sağ arkda kampona sürtmüştü.
1 hafta boyatsam mı , boyatmasam mı derken daha fazla dayanamadım ve boyattım.İstanbul da tampon boyasız araç var mıdır acaba : ?
öncelikle çok geçmiş olsun
hem kendi sağlığını hem aracın sağlığını düşünerek
boyatacağın noklatarın farklı açılardan resmini çektikten sonra gönül rahatlığı ile boyatıp keyif alarak kullanabilirsin aracını
buradan tampon unda boya kalkan, hasar gören arkadaşlara seslenmek istiyorum
plastik aksamdaki boyaların hiç bir önemi yoktur
araçtan anlayan biri için yerel boyalar sorun olmaz
belki fiyatından 500 - 1000 tl düşer ama o kadarda önemli değil
tekrar geçmiş olsun
Allah beterinden esirgesin tekrarını göstermesin
boyadan sonra keyif alarak uzun süreler sorunsuzca aracını kullanman dileği ile
M0ney4n0t
27-09-2013, 08:39
Saol abi.
cümlemiz için aynı temenniler
boyatacağın noklatarın farklı açılardan resmini çektikten sonra gönül rahatlığı ile boyatıp keyif alarak kullanabilirsin aracını
tekrar geçmiş olsun
Saol abi.
cümlemiz için aynı temenniler
eyvallah
kardeş senden ricam alıntı yaptığında mesajını aşağı yazabilirsen daha anlaşılır olur
teşekkürler
tekrar geçmiş olsun
Aynen öyle yapıcam abi. Çiziklerin fotoğraflarını çekiyim bi kenarda dursun şimdi. İlerdene olacağımız belli değil biraz kullanayım gözüme çok batarsa boyatıcam. Belki çiziklerimde artar o zamana kadar.
Leonturco
27-09-2013, 09:08
Öncelikle geçmiş olsun. Boyat gitsin o zaman... Direklerin altı yani kapılar ve bagajın alt kısmını boyatırsan satarken sorun olmaz. Tabii ki önceden fotolarını da çek...
Aynen öyle yapıcam abi. Çiziklerin fotoğraflarını çekiyim bi kenarda dursun şimdi. İlerdene olacağımız belli değil biraz kullanayım gözüme çok batarsa boyatıcam. Belki çiziklerimde artar o zamana kadar.
gözüne batacağın kesindir
inşallah çiziklerin artmaz
THE KİNGS
27-09-2013, 09:14
bncede boyatmalısın keyfine bak değişen olmasın boya cokta önemli değil sıfır araba değil sonucta komplede boyalı değil sıkıntı olmaz allah kötüsünden korusun
Öncelikle geçmiş olsun. Boyat gitsin o zaman... Direklerin altı yani kapılar ve bagajın alt kısmını boyatırsan satarken sorun olmaz. Tabii ki önceden fotolarını da çek...
Saol abi senin yorumun önemliydi benim için :) İçim rahatladı forum sayesinde. Şimdi boyatırım geçer gider diye düşünüyorum.
gözüne batacağın kesindir
inşallah çiziklerin artmaz
Abi aracı mecburen sokağa kapının önüne park ediyorum. Oturduğum yerde tam tekstil piyasasının göbeği. 2 dk arabayla çıksam park yeri bulunmucak hale geldi. Sürekli alışveriş için gelenler vs. vızır vızır mağazalardan mal indirip yüklüyolar. Yani çizikler kaçınılmaz oldu eywda. Bilerek çizmek nedir yahu. Otoparkta çok uzak bana. Araba kullanmaktan soğudum artık.
LeonTurbo
27-09-2013, 09:18
Bende komple kaplatmayı düşünüyorum. Aslında böyle değişik güzel canlı bir renk ile cıvıl cıvıl dolassak fena mı olur :)
Bende komple kaplatmayı düşünüyorum. Aslında böyle değişik güzel canlı bir renk ile cıvıl cıvıl dolassak fena mı olur :)
Ben çok düşündüm kaplatmayı.Folyo çocukların bol olduğu yerde kedinin vs. üstüne çıktğı anda çizildiğinden sakat iş gibi geldi. Plasti dip bayisi benim çok yakınımda. Onlara merak sardım bi ara ama yapılmış bi kaç aracı görünce tamamen vazgeçtim. Aracı saklıcak yerim olsa 5dk düşünmem folyoyla renk değiştiririm.
M0ney4n0t
27-09-2013, 09:54
eyvallah
kardeş senden ricam alıntı yaptığında mesajını aşağı yazabilirsen daha anlaşılır olur
teşekkürler
Memnuniyetle.
Kusura bakmayın dikkat etmemişim
Memnuniyetle.
Kusura bakmayın dikkat etmemişim
estağfurullah
dikkate aldığın için teşekkür ederim
M0ney4n0t
27-09-2013, 09:56
Geçenlerde Maslak'ta bir mk3 Ibıza Cupra sahibi ile tanıştım.Bakırköy de oturuyordu sanırım İsmi Ferhat.Aracın plakada 34 FVM xx ( tam hatırlayamadım )
Kendisi 3M'de beyaz olan aracı sedefli yumurta beyazı ile kaplatmış , harika olmuş ben çok beğenmiştim.
Sedefli yumurta beyazı tercih edebileceğin alternatif renkler arasında olabilir.
Bilgine
gazanfer_ro
27-09-2013, 10:47
boyat ama otoparka koy,gerçe senin arabanin boyası benimkinden iyi yinede sen bilirsin,kaskodan mi boyatacaksin yoksa kendinmi yaptiracaksin eger kendin yaptiracaksan arabayı kaplatabilirsin...
boyat ama otoparka koy,gerçe senin arabanin boyası benimkinden iyi yinede sen bilirsin,kaskodan mi boyatacaksin yoksa kendinmi yaptiracaksin eger kendin yaptiracaksan arabayı kaplatabilirsin...
Abi kaplatacamda araba sokakta durdugundan folyonun bakimi cok zor olucak. Yoksa çoktan renk degistirmistim. Otoparkta cok uzak bana. Yakin biyerde otopark yol malesef.
LeonTurbo
27-09-2013, 11:26
Geçenlerde Maslak'ta bir mk3 Ibıza Cupra sahibi ile tanıştım.Bakırköy de oturuyordu sanırım İsmi Ferhat.Aracın plakada 34 FVM xx ( tam hatırlayamadım )
Kendisi 3M'de beyaz olan aracı sedefli yumurta beyazı ile kaplatmış , harika olmuş ben çok beğenmiştim.
Sedefli yumurta beyazı tercih edebileceğin alternatif renkler arasında olabilir.
Bilgine
Düşündüğüm renkler arasında vardı zaten demek benden önce yapanlar olmuş :) Hiç takıntım yoktur renk boya kaplama, değeri düşermiş o olurmuş bu olurmuş diye zevk benim değil mi bidahada gelmeyeceğim nasıl olsa dünyaya realkarnasyonda yok nasılsa o yüzden keyif alacağınıza inandığınız herşeyi yapmak lazım diye düşünüyorum, şeker pembe nasıl olur sizce :)
Seni en iyi ben anlarım kanka.
Ben boyatmadım.
Düğün arabası yaptığım zaman motorun birine gömdüm, süslemelerden dolayı.
Her tarafında bir çizik var aracın.
Boyatacak mıyım?
Hayır.
Boyatmalı mısın?
Hayır.
Nazarlık adı altında kalsın hepsi aynı benimkiler gibi.
HalilKoyuncu
27-09-2013, 11:36
Geçmiş olsun öncelikle bu tip insanlar ülkemizde baya çok sayıyla falanda değil kg ile :)
Mini onarımla ufak bir yama yapılabilir aslında yada çizik 2mm den fazla derin değilse kalemle halolabilir
gazanfer_ro
27-09-2013, 11:45
Zeytinburnu lu olmak kolay değil Şafak!
Haci gecmis olsun. Gozune kotu geliyorsa boyat gec, ancak tonu tutturabilirler mi o onemli. Sonucta sifir arac degil gunesten yikamadan vs degisiyor ton..
olm bunun icin anket mi acilir, boyat gitsin ne pis pis gezcen ya pazarci minibusu gibi?
Seni en iyi ben anlarım kanka.
Ben boyatmadım.
Düğün arabası yaptığım zaman motorun birine gömdüm, süslemelerden dolayı.
Her tarafında bir çizik var aracın.
Boyatacak mıyım?
Hayır.
Boyatmalı mısın?
Hayır.
Nazarlık adı altında kalsın hepsi aynı benimkiler gibi.
Sana dedik dimi düğün arabası yapılmaz diye :) Olm heryer nazarlık oldu hala nazar değiyor. Fazlamı inanıyorum nazara bilmiyorum ki :)
Zeytinburnu lu olmak kolay değil Şafak!
Sorma abi ya.
Haci gecmis olsun. Gozune kotu geliyorsa boyat gec, ancak tonu tutturabilirler mi o onemli. Sonucta sifir arac degil gunesten yikamadan vs degisiyor ton..
Kanka ton tutar ya. Araç siyah genelde de cilasını eksik etmem. Biraz daha böle kullanayımda çok batarsa gözüme boyatıcam.
olm bunun icin anket mi acilir, boyat gitsin ne pis pis gezcen ya pazarci minibusu gibi?
Boyatacam boyatacam karar verdim :) Yada kaplatıcam gözü karartıp. :)
Boyatacam boyatacam karar verdim :) Yada kaplatıcam gözü karartıp. :)
Mat fume denemelisin :-) serkanin arabayi gordun mu?
Mat fume denemelisin :-) serkanin arabayi gordun mu?
Yok hangi serkanın ?
Yok hangi serkanın ?
Koca serkanin :) serkan08 yok mu yaw...aero kitli mat füme mk2 var..
Koca serkanin :) serkan08 yok mu yaw...aero kitli mat füme mk2 var..
Soyadı neydi ya onun nerden bulcam :)
Yok abi bulamadım hiç biyerde ya fotoğraflarını :) Serkan demir diye arattım resmini bile bulamadım :)
bence cok gozune kotu gorunuyorsa boyat ımkan varsa kaplat sanırım mat fume bumu oluyor adanada var bır cupra kaplama
http://s1309.hizliresim.com/1f/w/t2ch3.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://u1309.hizliresim.com/1f/w/t2ch7.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
fena can yakıyor ha ama haberın olsun :D
sende de ne face var ne whatsapp var ne bu olm ya :) serkan demir
atay78 Zafer abinin eski cuprası bu. Senelerdir de böyle kaplı duruyor. Çok hoşuma gidiyor ama siyahtan böyle bi renge geçmem herhalde. Çünkü koyu renk araçtan çok sıkıldım artık :)
Bizage Abi bana teknoloji çok yaramıyor ya. Sonra mokunu çıkarıyorum :) Serkan demir diye arattım face de felan ama bulamadım.
atay78 Zafer abinin eski cuprası bu. Senelerdir de böyle kaplı duruyor. Çok hoşuma gidiyor ama siyahtan böyle bi renge geçmem herhalde. Çünkü koyu renk araçtan çok sıkıldım artık :)
Bizage Abi bana teknoloji çok yaramıyor ya. Sonra mokunu çıkarıyorum :) Serkan demir diye arattım face de felan ama bulamadım.
ayni resimdeki renk iste farki yok zaten :)
berk1577
28-09-2013, 13:08
Zeytinburnunda sürekli bi siyah leon görüyordum sümerde acaba o sizmisiniz gerçi hiç plakaya dikkat etmedim bundan sonra bakıcam :)
DagustuN
28-09-2013, 13:22
Araca binerken keyif alamıyorsanız, onu keyif alabileceğiniz hale getirin.. derim ben hep.
Burada da size söyleyeceğim şey, çiziklerin fotoğraflarını çekip onları muhafaza edin, sonra boyatın. Satarkende neden boyandığı belli olur.
en çok ön kaputa sürtünüp fotoğraf çektirenlere uyuz oluyorum. adam babasının koltuğu zannediyor benim kaputu :D kaput komple ince ince çizik doldu. polisajla tertemiz olacak ama insanların dikkatsizliği öldürüyor beni.
CAR LEON
28-09-2013, 19:29
Bence boyat, temiz temiz gez.
Şafak! kardeşim bence boyat dedim ben ankette :) Bazı arkadaşların da belirttiği gibi fotolarını çek sonra da boyat bence ;)
Lordtime
30-09-2013, 10:05
boyalı arabanın değeri sanırsam dünyada sadece Türkiye'de düşürüyor. başka ülkelerde boyandıktan sonra değeri artıyor. ben tırnak ucu kadar cizik için boyattım tabir resim cekip. taş lekeleri var biraz coğalsın onlarıda boyatacağım temiz araba sürmek istiyorum... almayan almasın :)
boyalı arabanın değeri sanırsam dünyada sadece Türkiye'de düşürüyor. başka ülkelerde boyandıktan sonra değeri artıyor. ben tırnak ucu kadar cizik için boyattım tabir resim cekip. taş lekeleri var biraz coğalsın onlarıda boyatacağım temiz araba sürmek istiyorum... almayan almasın :)
bu iş bizim çok bilmiş galericilerimizin attığı bir kazık türkiyeye zamanında ucuza araba kapatacağım diye orasında boya var değeri düştü burasında boya var değeri düştü diyerek milletin arabasına bahane üreten ve zamanla kalıtsallaşan bu mesele düşündürüyor tabi insanı
fakat şunu da göz önüne almak lazım ben sırf orjinal diye hertarafı çizik arabayıda almam :)
Zeytinburnunda sürekli bi siyah leon görüyordum sümerde acaba o sizmisiniz gerçi hiç plakaya dikkat etmedim bundan sonra bakıcam :)
Zeytinburnunda sümer tarafında arkasında kocaman bi spoiler olandan bahsediyorsan o araç kiralık. Onun haricinde bende çok sık geliyorum sümere. Benide görmüş olabilirsin.
Şafak! kardeşim bence boyat dedim ben ankette :) Bazı arkadaşların da belirttiği gibi fotolarını çek sonra da boyat bence ;)
Öyle yapacam abi ya. Şimdilik rötüş yaptım. Boya tam kurusunda zımpara mımpara denicem artık. İdare eder hale getirrim.
Lordtime
30-09-2013, 12:25
bu iş bizim çok bilmiş galericilerimizin attığı bir kazık türkiyeye zamanında ucuza araba kapatacağım diye orasında boya var değeri düştü burasında boya var değeri düştü diyerek milletin arabasına bahane üreten ve zamanla kalıtsallaşan bu mesele düşündürüyor tabi insanı
fakat şunu da göz önüne almak lazım ben sırf orjinal hertarafı çizik arabayıda almam :)
al benden de o kadar!!!
al benden de o kadar!!!
Bendende o kadar :) Araç orjinal diye sağı solu çizik içinde arabayada binilmez. Benim böyle bi takıntım hiç olmamıştı. Burda anket açtım gördüm ki aslında çoğunlukta böyle takıntılarımız yokmuş. Demekki aracıda satarken bu işten anlayanlara satacaz. :)
berk1577
30-09-2013, 12:48
Zeytinburnunda sümer tarafında arkasında kocaman bi spoiler olandan bahsediyorsan o araç kiralık. Onun haricinde bende çok sık geliyorum sümere. Benide görmüş olabilirsin.
Evet dun baktim plakasina zaten farkliydi :)
fakat şunu da göz önüne almak lazım ben sırf orjinal diye hertarafı çizik arabayıda almam :)
bir bakımdan doğru fakat
birden çok para kazanmak isteyen üçkağıtçılar yüzünden araç işinden anlayamayan vatandaş tepkili yaklaşıyor
adam aracın birkaç parça boyası var diyor oysa ki araç pertten toplanmış ve boyatılmış
öyle boyalı lafını duydumu vatandaş hemen aklına pert geliyor
halbuki tüm vatandaşlar doğru dürüts olasalar kimse boyalı arabaya temkinli yaklaşmaz
trafiğe çıkmayacak aracı trafiğe bir şekilde çıkartan bir kanunsuzluk var
bilmeyen vatandaş ne yapsın mecbur temkinli yaklaşmakta
bir bakımdan doğru fakat
birden çok para kazanmak isteyen üçkağıtçılar yüzünden araç işinden anlayamayan vatandaş tepkili yaklaşıyor
adam aracın birkaç parça boyası var diyor oysa ki araç pertten toplanmış ve boyatılmış
öyle boyalı lafını duydumu vatandaş hemen aklına pert geliyor
halbuki tüm vatandaşlar doğru dürüts olasalar kimse boyalı arabaya temkinli yaklaşmaz
trafiğe çıkmayacak aracı trafiğe bir şekilde çıkartan bir kanunsuzluk var
bilmeyen vatandaş ne yapsın mecbur temkinli yaklaşmakta
bu konuda haklısın bir araca pert kaydı verildikten sonra sadece yedek parça olarak kullanılmalı artık çıkmacılara ihale edilmeli fakat bizim ülkemizde tekrardan trafiğe çıkartılabiliyor
bir diğer durumda iyi bakılmış bir araba ile sebebi her ne olursa olsun boyaları olan veya çizikleri olan arabanın değeri aynı olmamalı bunu yazarken kimseyi hedef almıyorum örneğin 5 yaşında çok temiz bakılmış hiç kazası olmayan bir araba 20.000 tl ediyorsa aynı modelde bel altı boyanmış bir araba 20.000 tl etmemeli
buda benim fikrim tabi bakabiliyorsan iyi bakacaksın bakamadın çizik binmenin anlamı yok çünkü boyatmasanda satarken alıcı çizik olduğu için o bedeli gene düşmek isteyecek
Kardeşim boyatma dedim ankette... ama yorumları okudum boyat gitsin ya bizlemi girecek mezara... hiç olmazsa için rahat olur arabana baktıgında cillop gibi görünmesi mutlu eder...
hocam dubai sigortada hsaar kaydı olarak yazmıormus fakat acenteler sorgularken haasarda ne kadar odeme yapıldıgı gozukuormus bılgınıze saygılar
hocam dubai sigortada hsaar kaydı olarak yazmıormus fakat acenteler sorgularken haasarda ne kadar odeme yapıldıgı gozukuormus bılgınıze saygılar
Hımm.. Bu demek oluyor ki o zaman birdahaki kasko yenileme zmanımda hasarsızlık indirminden yararlanamıyormuyum ? Yani nabacaklarmış ki mini onarım ücretini :) Çok teşekkürler bu arada. Gerçekten böyle bişi olduğunu bilmiyordum.
Şafak! konuyla alakasız olacak ama senin şu avatar resmin çok güzel, beyaz araba aldığıma pişman edecek beni kaldır onu lütfen :)
şaka bir yana büyük hali var mı? yükledin mi herhangi bir konuya.
Şafak! konuyla alakasız olacak ama senin şu avatar resmin çok güzel, beyaz araba aldığıma pişman edecek beni kaldır onu lütfen :)
şaka bir yana büyük hali var mı? yükledin mi herhangi bir konuya.
Yok abi aman diyim. Beyaz arabadan pişman olunur mu :) Avatardaki fotoğrafta hdrı biraz fazla kaçırmışım diye büyüğünü silmiştim. Yinede bakayım biyerlerde varsa yüklerim pm atarım. Çok teşekkürler bu arada. Bence arabanın kıymetini bilmelisin :)
TRantula
30-09-2013, 22:14
abi başka renk istemezsen eğer mat siyaha kaplatabilirsin bence plasti dip vs bence güzel olur satarken de sıkıntı çekmezsin diye düşünüyorum.
Bende bu ufak tefek cizikler yuzunden midem bulanmaya baslayinca aracin sag tarafini komple boyatmak zorunda kaldim boyatmadan onceki ve iscilik sirasindaki resimleri elinde olursa satarkende sıkınti yasamazsin
TRantula
30-09-2013, 22:28
Yok abi aman diyim. Beyaz arabadan pişman olunur mu :) Avatardaki fotoğrafta hdrı biraz fazla kaçırmışım diye büyüğünü silmiştim. Yinede bakayım biyerlerde varsa yüklerim pm atarım. Çok teşekkürler bu arada. Bence arabanın kıymetini bilmelisin :)
Abi boyatırsan veya kaplatırsan ne olursa olsun araca bir branda,örtü yaptır veya al derim 5 dakikanı almaz cıkartmak giydirmek taş toprak çoluk çocuktan çizikten kutulabilirsin.
abi başka renk istemezsen eğer mat siyaha kaplatabilirsin bence plasti dip vs bence güzel olur satarken de sıkıntı çekmezsin diye düşünüyorum.
Plasti dipi sevemedim murat ya. Çok pütürlü hoşuma gitmedi benim. Araba dediğin cayır cayır yanacak.
Bende bu ufak tefek cizikler yuzunden midem bulanmaya baslayinca aracin sag tarafini komple boyatmak zorunda kaldim boyatmadan onceki ve iscilik sirasindaki resimleri elinde olursa satarkende sıkınti yasamazsin
Bu gidişle izinden gelicem abi :)
Hımm.. Bu demek oluyor ki o zaman birdahaki kasko yenileme zmanımda hasarsızlık indirminden yararlanamıyormuyum ? Yani nabacaklarmış ki mini onarım ücretini :) Çok teşekkürler bu arada. Gerçekten böyle bişi olduğunu bilmiyordum.
hassarsızlık korumanız devam etmekte fakat ılerıde aracı sattıgınızda bı sıgortacıya gıttıgınızde motor ve şasi numarasından hasar kayıtlarını gorebılır fakat tramerde cıkmaz tramere hasar kaydı dıye yansımaz sadece sıgorta şirketlerının sıtesınde gorebılırsınız rıca ederım seneyede kaskonuzdan ındırımlı olarak yararlanabılırsınız sıgorta ve kasko ıle ılgılı konularınızı kasko ve sıgorta konu başlıgında konu actım oraya yazarsanız daha detaylı yanıt alabılırsınız ıyı gunlerde kullanın .
hassarsızlık korumanız devam etmekte fakat ılerıde aracı sattıgınızda bı sıgortacıya gıttıgınızde motor ve şasi numarasından hasar kayıtlarını gorebılır fakat tramerde cıkmaz tramere hasar kaydı dıye yansımaz sadece sıgorta şirketlerının sıtesınde gorebılırsınız rıca ederım seneyede kaskonuzdan ındırımlı olarak yararlanabılırsınız sıgorta ve kasko ıle ılgılı konularınızı kasko ve sıgorta konu başlıgında konu actım oraya yazarsanız daha detaylı yanıt alabılırsınız ıyı gunlerde kullanın .
Çok teşekkürler. Valla 3 senedir zerresini kullanmadım. Aslında cam hakkımı vs bu sene kullanmak istiyorum. Hatta önceki haklarımıda kullanamıyormuyum :D
Aykut_25
01-10-2013, 11:33
Ben hersene ön camı degistiriyorum. Zamanla orjinal camda bile çizik olusuyor. Bahcelievler carglass ta ucretsiz degistiriyorum iscilikleride cok guzel.tavsiye ederim
bu konuda haklısın bir araca pert kaydı verildikten sonra sadece yedek parça olarak kullanılmalı artık çıkmacılara ihale edilmeli fakat bizim ülkemizde tekrardan trafiğe çıkartılabiliyor
bir diğer durumda iyi bakılmış bir araba ile sebebi her ne olursa olsun boyaları olan veya çizikleri olan arabanın değeri aynı olmamalı bunu yazarken kimseyi hedef almıyorum örneğin 5 yaşında çok temiz bakılmış hiç kazası olmayan bir araba 20.000 tl ediyorsa aynı modelde bel altı boyanmış bir araba 20.000 tl etmemeli
buda benim fikrim tabi bakabiliyorsan iyi bakacaksın bakamadın çizik binmenin anlamı yok çünkü boyatmasanda satarken alıcı çizik olduğu için o bedeli gene düşmek isteyecek
pert araçlar için hemfikiriz
fakat boyalı aracın neden boyandığı önemli bu durumda
bir çoğumuz aracını dışarıda bırakıyor
kapalı otopark gibi lüksümüz yok
o yüzden olabilecek sorunlarda malesef boyatmak zorunda kalabiliyoruz
fiyat düşürme işi psikolojik birşey herhalde