PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Anti Far Gece Görüş Gözlüğü

Cuprella
11-11-2013, 22:20
''Sözde gecegörüş gözlükleri genellikle sarı tonlu camlarıyla sürüş esnasında sürücüyürahat hissettirebilirler. Ancak yolun karanlık kısımlarını daha da görünmez hale getirirler.'' Sunglass Association of America.

Gecegörüş gözlükleri neden rahatlık hissi verir?
Geçici bir rahatlıktır. Sarı ışıkgöz bebeğini kapatarak göz arkasında, retinada dağılan ışık miktarını azaltır.Kullanıcıya geçici bir konfor sağlar. Ancak sarı renk camlar, göze giren ışığınrengini kısıtlar, ışığı da azaltmış olur. Son derece tehlikelidir.

Antifar camlar güvenli bir sürüş sağlar mı?Hayır! Bu çok büyük bir yanlıştır. Sözde gece görüş gözlükleri genelliklesarı tonlu camlarıyla sürüş esnasında sürücüyü rahat hissettirebilirler. Ancakyolun karanlık kısımlarını daha da görünmez hale getirirler.
Antifargözlüğü kullanmadan önce ne yapmalı? Gece görüşü nasıl artırılır?
1) Göz doktorunuzu ziyaret edip,herhangi bir göz bozukluğunuz ve görme kaybınız olup olmadığını test ettirin.
2) Eğer optik gözlük kullanıyorsanız camlarınızın numaralarını ve odaklarınıkontrol edin. Gözlük camlarınızın anti-refleli olmasına dikkat edin. Anti-reflecamda oluşacak hayali yansımaları engelleyerek rahatsızlığınızı ortadankaldırır.
3) Özellikle 60 yaş üstü kullanıcılar muhtemel katarakt rahatsızlığı olabilir.Kataraktın gelişme şekline göre gece veya gündüz görüşleri farklı olabilir.
4) Şeker/Diabet rahatsızlığında göz numarası sürekli değişir. Vücutta şekerinyükselmesi gözü miyop yapar ve uzağı görmekte zorlanırız. Şekerinizi kontrolettirin.
5) Gözlük camlarınızdaki çizikler gece sürüş esnasında parlamalara yol açar.Camlarınızın çiziksiz olmasına dikkat edin.
6) Aracın ön camındaki çizikler ışığın camda parlamasına, dağılmasına yol açar.Eğer ön camınızda çok çizik varsa camı değiştirmek işinize yarayacaktır.
7) Kolormatik, fotokromik, renkli ya da Transitions camlarda en az %7 koyulukoranı olduğundan gece göze giren ışığı azaltır. Daha az ışık, daha az görüşdemektir. Beyaz renkte şeffaf cam kullanımını öneririz.
http://p1311.hizliresim.com/1h/c/ug63c.jpg

n34co
11-11-2013, 22:21
Bu gözlüklerin, gözü bozduğunu biliyorum. Gerisini zaten konuda açıklanmış aman dikkat !

Cuprella
11-11-2013, 22:23
Bir kez kullandım, bir daha kullanmadım duruyor öyle arabada ama gece gerçekten çok güzel gösteriyor.

onurcicek
11-11-2013, 22:24
Valla ben uzun bi yolda kullandm çok rahat etmiştim gece yolculuğuydu etrafı aydınlık yapıyo bu gözlük

iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi

n34co
11-11-2013, 22:27
Bir kez kullandım, bir daha kullanmadım duruyor öyle arabada ama gece gerçekten çok güzel gösteriyor.

Valla ben uzun bi yolda kullandm çok rahat etmiştim gece yolculuğuydu etrafı aydınlık yapıyo bu gözlük

Tribe girdim iyimi ? :D :D :D

Kullanmayın sakıncalı !

onurcicek
11-11-2013, 22:29
Tribe girdim iyimi ? :D :D :D

Kullanmayın sakıncalı !

Dikkate alıcam :) ben gözlük kullanan biriyim zaten onuda kullandığım gözlüğün üstüne geçiriyodm saçma bi görüntü yani :)

Gökhan
11-11-2013, 22:41
ne yalan söyleyeyim ben de kullanıyorum ve memnunum :) özellikle ayarsız farlara ve uzun farla gezen kazmalara karşı iyi oluyor.

n34co
11-11-2013, 22:42
ne yalan söyleyeyim ben de kullanıyorum ve memnunum :) özellikle ayarsız farlara ve uzun farla gezen kazmalara karşı iyi oluyor.

İyi mi diyorsunuz şimdi, o kadar yorumdan sonra ikilemde kaldım speace tuşuna basılı kaldım.

Şafak!
11-11-2013, 22:44
Ben gece araba kullanamıyorum. Kullanmaya kalktığımda ise trafikte ışıklardan sanırım. Çok acaip bi baş ağrısı yaşıyorum. Yatana kadarda devam ediyor sonra. Acaba bu gözlük işe yararmı ki ?

onurcicek
11-11-2013, 22:49
Bişeye dikkat ettim koltuğu aşşağı doğru yapıştırdığımda ışıklar daha çok gözümü alıyo bu yüzden akşamları kaldırıp kullanıyorum aşırı baş ağrısı yapıyo bana ve çoğu kişinn far ayarı bozuk.

d_darko
12-11-2013, 22:22
Benim de gözlerim ışığa karşı çok hassas. Bulutlu havalarda bile güneş gözlüğü takıyorum :) Tabi bulutlardan da çok fena ışık yansıması oluyor.
Geceleri de aynı şekilde zorlanıyorum. Bir ara internet üzerinden alacaktım, yok pahasına veriyorlardı. Ama güvenmediğim için almadım, iyi ki de almamışım :)
Teşekkürler paylaşım için.

Gökhan
12-11-2013, 23:35
İyi mi diyorsunuz şimdi, o kadar yorumdan sonra ikilemde kaldım speace tuşuna basılı kaldım.

:) demekki kişiden kişiye değişiyor. benim oğlan arabada pek rahat durmaz ve bütün uzun yolculukları gece yapmak zorundayım ve gözlükler beni çok rahatlatıyor. heider marka kullanıyorum.

ismail
13-11-2013, 07:56
paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler
böyle bir tehlikesi var
aslında ülkeye girişini yasak yapmaları lazım

Ally_07
13-11-2013, 08:20
Ben gece araba kullanamıyorum. Kullanmaya kalktığımda ise trafikte ışıklardan sanırım. Çok acaip bi baş ağrısı yaşıyorum. Yatana kadarda devam ediyor sonra. Acaba bu gözlük işe yararmı ki ?

Kuvvetle muhtemel astigmatınız var, bence acilen bir göz doktoruna gidip optik gözlük kullanmaya başlamalısınız.

Emre
13-11-2013, 18:25
birkere denemiştim bu sarı gözlüğü ilk takıldığında çok rahat edici gibi ama uzun sürede neolur bilmiyorum.