Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazda Rx-8 Hakkında bilgiler arkadaşlar
TheCupra
24-12-2013, 19:30
Merhaba
Mazda rx8 kullanan arkadaşlardan bu araç hakkında bilgi alabilirmiyim.Aracımı değiştiricem bazı araçlar arasında gidip gelmekdeyim.
Bu aracı bu sitede kullanan var diye biliyorum :)
Teşekkürler
onurcicek
24-12-2013, 19:37
Ben kullanmadım ama bildiğim kadarıyla abicim vankelmmotot kullanılıyo çok yağ yakan bi moor ve diğer motorlara konulan yağlar konulduğu an motor ölüyo buna çok dikkat edilmesi lazım eğer ikinci el alınıcaksa eskiden bende düşünüyodum ondan araştrmıştım
iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi Z.
onur un da belirttiği gibi rotary (wankel) motor mevcut araçta
1308 cc hacminde çift (654x2) silindirli yüksek devirler çeviren bir motora sahip
buda yakıt tüketiminin bir hayli fazla olması demek
ama wankel motor uçak teknolojisinde kullanılan bir motor tipidir
zevkli fakat masraf çıkarttığında pahalı makinelerdir
How It Works: the Mazda Rotary Engine (With Video!) - Popular Mechanics (http://www.popularmechanics.com/cars/news/fuel-economy/how-it-works-the-mazda-rotary-engine-with-video)
.::ultrAslan::.
24-12-2013, 19:50
ReinaLeon Ece Aplamız kullandı ondan görüşlerini alabilirsin :)
Sesi solugu guzel motorun calisma prensibine gore yag yakmasi normal bakimi usta ellerde yapilmali cok keyifli bi arac ama kendini ferrari zannediyor yakit tuketimi cok fazla ama benzin sıkıntiniz yoksa alin kullanimi keyifli stabil devirleniyor onemli olan aractan beklentin nedir
Leonturco
24-12-2013, 19:58
Mazda RX-8'i ben de eşim de kullandık. Kesinlikle akıllara zarar bir makinadır. Piyasada tutulamamasının sebebi özellikle hor kullanılmaktan kaynaklanan ve yağ ekleme periyodunun zamanında yapmamaktan sebepli motorun kendini yemesidir. Sandık motoru 6500 USD civarında idi. Diğer eksisi ise çok yakıt yakmasıdır. Wankel Rotary motor olduğundan çok yakıyor. Araç düşük devirlerde değil, yüksek devirlerde kullanılması için üretlmiştir. Alt devirlerde çok yakıyor. Şu an az yakan bir aracım olsa 2. araç olarak rx-8'i hiç düşünmeden alırım. Mazda kaliteli araç yapıyor. Bunu da rx-8'de gayet iyi görüyorsunuz. Motorun bu iki negatif özelliği haricinde kesinlikle mükemmel ve zevk alınacak bir araçtır. Aşağıdaki videoda ise araca binince kendini kaybeden eşimi görebilirsin. :)
http://www.youtube.com/watch?v=VfgugfSDenI
karapale
24-12-2013, 20:16
Bunlar kullanıcı yorumudur...
DEXELIA yağ dışında yağ kullanılmamaktadır tertemiz araç. Her depo benzinde Premix yapılmaktadır ki buda motor ömrünü ciddi anlamda uzatmakta ve aracın kondisyonunu diri tutmaktadır.
(Premix = Her depo benzine Motul 2T 710 motosiklet yağından 100 - 200 ml karıştırılması demektir. Bu işlem sayesinde aracın çift zamanlı çalışan motorunda ateşleme esnasında oluşan "KURUM" lar temizlenmektedir.)
FL22 özel soğutucu antifreeze sıvı ile soğutulmaktadır motor ... Asla su koyulmamaktadır. Bu sayede motor tertemizdir.
Rx-8 motoru bilindiği üzere "YAĞ YAKMAZ". Motor "YAĞ KULLANARAK" çalışmaktadır arada büyük bir fark var. Ayrıca 500 km de bir 1 litre yağ eklenmelidir lafı da yalandır. 1000-2000 km arasında 1 litre yağa ihtiyaç oluyor oda açıkçası Dip Gaz kullanırsanız.
Bahsedildiği gibi RX-8 çok yakar denen şeyde açıkçası biraz abartılı. Spor bir otomobil ne kadar takıyorsa bu araç ta o kadar yakıyor. 1 depo benzin ile şehir içi 350 - 450 şehir dışı 500 - 750 km arası yol yapabilirsiniz. Sizin ayağınızın ayarına bağlı. 4000 devir 140 km hızla 650 km ben gittim ... 110 km ile tahminimce 750 km rahat gider... Zaten benzin gibi derdiniz varsa Spor araba ile işiniz olmasın Dizel bir araç alın.
Vergisi 6 aylık 180 tl.
Motor kesinlikle değişmemiştir ve çok iyi durumdadır, 100000 km de biter kesinlikle bir yalandır ... Yağını, soğutucusunu eksik ederseniz motor tabiki biter adam gibi bakarsanız çocuklarınıza bırakacağınız mükemmel bir spor arabanız olmuş olur.
WANKEL motor ömrünü uzatmak için kesinlikle soğuk motorda gaza basılmamalıdır. Rolanti'de ses çıkartma amaçlı gaza basılmamalıdır. Motor uygun sıcaklığa gelene kadar araç sabit tutulmalıdır. Yağına, sıvısına özenle dikkat edilmelidir. Araç dizel miş gibi ekonomi yapacağım endişesi ile sürekli düşük devir KULLANILMAMALIDIR ...
Sent from my iPhone using Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)
TheCupra
25-12-2013, 10:33
süper bilgiler teşekkür ederim 2008 senesinden beri bu aracdan düşünüyorum.fakat şu yakıt konusu beni biraz korkutuyor.aslında 2008 senesinde olsak şuanki durumum ile hemen alırdım.ama sağolsun başımızdakilerin tuzu kuru oldugundan zam üstüne zam benzin yine uçtu :) yinede temiz bulursam alacağım araştırıyorum.
TheCupra
25-12-2013, 10:37
Leonturco şuan ki benzin fiyatlarını ele alırsak normal kullanım şehir içi bu araç bir depo ile ne kadar yol yapar km de ne yakar ?
süper bilgiler teşekkür ederim 2008 senesinden beri bu aracdan düşünüyorum.fakat şu yakıt konusu beni biraz korkutuyor.aslında 2008 senesinde olsak şuanki durumum ile hemen alırdım.ama sağolsun başımızdakilerin tuzu kuru oldugundan zam üstüne zam benzin yine uçtu :) yinede temiz bulursam alacağım araştırıyorum.
4 arkadaşım kullandı, 'bu kadar keyifli bir araç olamaz' ama fazlasıyla dikkat gerektiren bir araç. Motoru kaba tabirle biraz nazlı. Arkadaşlarımdan biri aracını satıyor almayı düşünürsen yardımcı olur.
İlan: Mazda RX RX-8 2006 Model 35.490 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 139279260 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-kazasiz-kusursuz-rx8-139279260/detay)
TheCupra
25-12-2013, 10:40
Bunlar kullanıcı yorumudur...
DEXELIA yağ dışında yağ kullanılmamaktadır tertemiz araç. Her depo benzinde Premix yapılmaktadır ki buda motor ömrünü ciddi anlamda uzatmakta ve aracın kondisyonunu diri tutmaktadır.
(Premix = Her depo benzine Motul 2T 710 motosiklet yağından 100 - 200 ml karıştırılması demektir. Bu işlem sayesinde aracın çift zamanlı çalışan motorunda ateşleme esnasında oluşan "KURUM" lar temizlenmektedir.)
FL22 özel soğutucu antifreeze sıvı ile soğutulmaktadır motor ... Asla su koyulmamaktadır. Bu sayede motor tertemizdir.
Rx-8 motoru bilindiği üzere "YAĞ YAKMAZ". Motor "YAĞ KULLANARAK" çalışmaktadır arada büyük bir fark var. Ayrıca 500 km de bir 1 litre yağ eklenmelidir lafı da yalandır. 1000-2000 km arasında 1 litre yağa ihtiyaç oluyor oda açıkçası Dip Gaz kullanırsanız.
Bahsedildiği gibi RX-8 çok yakar denen şeyde açıkçası biraz abartılı. Spor bir otomobil ne kadar takıyorsa bu araç ta o kadar yakıyor. 1 depo benzin ile şehir içi 350 - 450 şehir dışı 500 - 750 km arası yol yapabilirsiniz. Sizin ayağınızın ayarına bağlı. 4000 devir 140 km hızla 650 km ben gittim ... 110 km ile tahminimce 750 km rahat gider... Zaten benzin gibi derdiniz varsa Spor araba ile işiniz olmasın Dizel bir araç alın.
Vergisi 6 aylık 180 tl.
Motor kesinlikle değişmemiştir ve çok iyi durumdadır, 100000 km de biter kesinlikle bir yalandır ... Yağını, soğutucusunu eksik ederseniz motor tabiki biter adam gibi bakarsanız çocuklarınıza bırakacağınız mükemmel bir spor arabanız olmuş olur.
WANKEL motor ömrünü uzatmak için kesinlikle soğuk motorda gaza basılmamalıdır. Rolanti'de ses çıkartma amaçlı gaza basılmamalıdır. Motor uygun sıcaklığa gelene kadar araç sabit tutulmalıdır. Yağına, sıvısına özenle dikkat edilmelidir. Araç dizel miş gibi ekonomi yapacağım endişesi ile sürekli düşük devir KULLANILMAMALIDIR ...
Teşekkür ederim bilgileriniz için.Bu araç şuan ki benzin fiyatlarını ele alırsak normal kullanım şehir içi bu araç bir depo ile ne kadar yol yapar km de ne yakar ?
Leonturco
25-12-2013, 10:41
Leonturco şuan ki benzin fiyatlarını ele alırsak normal kullanım şehir içi bu araç bir depo ile ne kadar yol yapar km de ne yakar ?
Deposu 60 veya 61 lt olması lazım. Depodan değil de yakıt tüketiminden bakarsak 75 kuruş civarında doğru kullanımda yakabilir. Atraksiyon yaparsan 1 tl'nin üstüne çıkar. Bizim test ettiğimiz dönemde 90 kuruş civarında test aracının yakıt ortalaması vardı. Ş. arası 45 kuruş altında yakacağını sanmıyorum.
TheCupra
25-12-2013, 10:47
o zaman bu araç benim için zor nedeni ise 4 ayda 5000 km yapan biri için cebimi baya zorlar :)
Teşekkür ederim bilgileriniz için.Bu araç şuan ki benzin fiyatlarını ele alırsak normal kullanım şehir içi bu araç bir depo ile ne kadar yol yapar km de ne yakar ?
4 yıl önce Şaşkınbakkal, dolapdere Bilgi Uni. arasında performanslı kullanımda 40 TL benzini yok etti. Yani neredeyse Km'de 2 TL. Benzini düşüneceksen hiç alma, 55 krş'un altına düşen rx8'de görmedim.
zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ama bu aracı alacağıma gider EVO9 yada WRX alırım :)
Benim bildiğim çokca motor yediği. Sahibinden.com'daki ilanları tek tek incelerseniz, hepsi özellikle motor durumunu belirtmiş. Kimisi değişmiş, kimisi bakıma girmiş.. Bu demek oluyorki motor sıkıntılı. Mercedes SLK 200 falan düşünebilirsiniz.
karapale
25-12-2013, 11:00
Şuanki aracından 2 kat fazla yakar :)
Rx-8'in kıyaslanacağı otomobiller, 350z nispeten s2000 (daha zevkli bir motor ve daha sorunsuz), 200 sx. Yani performans amacıyla üretilen makinalar.
Performans açısından wrx veya evo üst kalem araçlardır, z4 veya slk ise daha fazla konfor odaklıdır.
Yani kısaca 35 - 55 arası alınabilecek en keyifli ama cebe en düşman araç Rx-8'dir :)
TheCupra
25-12-2013, 11:13
Çıkabileceğim rakam 50.000 tl olduğundan mercedes felan km yüksek model düşük oluyor buda sıkıntı :)
TheCupra
25-12-2013, 11:16
Rx-8'in kıyaslanacağı otomobiller, 350z nispeten s2000 (daha zevkli bir motor ve daha sorunsuz), 200 sx. Yani performans amacıyla üretilen makinalar.
Performans açısından wrx veya evo üst kalem araçlardır, z4 veya slk ise daha fazla konfor odaklıdır.
Yani kısaca 35 - 55 arası alınabilecek en keyifli ama cebe en düşman araç Rx-8'dir :)
:) 2 kişilk araçlar bana gelmez çünkü 3 kişilik aileyiz.birde küçük oğlum var.o olmadığı zamanlarda hızlıyım ama o olduğu zamanlarda dikkatliyim.
:) 2 kişilk araçlar bana gelmez çünkü 3 kişilik aileyiz.birde küçük oğlum var.o olmadığı zamanlarda hızlıyım ama o olduğu zamanlarda dikkatliyim.
Düşünürsen paylaştığım ilanda ki araç için indirim alırız, motoru yorulmamış bir araçtır.
individual
25-12-2013, 11:20
Yakıt tüketimi diğer rakipleri mesela 2000CC S2000'e göre biraz fazla.Yağ yakma olayıda green market ile giren araçlarda daha çok yaşanmış.Bunun sebebide yetkili servise gitmemelerinden kaynaklanıyormuş.Mazda RX8'in motoru için özel bir yağ varmış.Servislerin bazıları bu bilgiyi bilmiyormuş.Birde yağın fiyatı biraz pahalı olduğu için abi ne fark eder 5.30 aynı ya mobil kullanırım ben servisin önerdiği beni ilgilendirmez diyenlerin hepsinde yağ yakma sorunu başlamış.
TheCupra
25-12-2013, 11:35
Düşünürsen paylaştığım ilanda ki araç için indirim alırız, motoru yorulmamış bir araçtır.
hangi ilan ?
hangi ilan ?
Mazda RX RX-8 2006 Model 35.490 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 139279260 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-kazasiz-kusursuz-rx8-139279260/detay)
Arkadaşımın aracıdır.
TheCupra
25-12-2013, 13:47
Mazda RX RX-8 2006 Model 35.490 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 139279260 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-kazasiz-kusursuz-rx8-139279260/detay)
Arkadaşımın aracıdır.
yakıt tüketimi göz korkutuyor :) ilan model düşük.Ben pek alışık değilim km yüksek ve yaşı büyük araçlara binmeye. Fakat bilinen araç olması iyi.
Leonturco
25-12-2013, 14:12
Çıkabileceğim rakam 50.000 tl olduğundan mercedes felan km yüksek model düşük oluyor buda sıkıntı :)
Leon cupra al... Arkana da bakma o zaman :)
TheCupra sercan aracın tek kapı güçlü bir araç zaten onu satıp 2006 -08 araçlar almak maceradan başka birşey değil kaldıki enaz senin aracının ikikatı yakar.
zaten tek kapılı istemiyorum demişsin mazdada tek kapı.
bence sen eniyi leon fr bak alp gibi :)
Benimde cok sevdigim ve dusundugum araclardan biri fakat yakiti gozu cok korkutuyo. Ayriyeten 4 ayda 5bin km az bence. Ben 4 ayda o kadar km ypsam herhalde alirdim
iPhone 'den Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1) aracılığı ile gönderildi
TheCupra sercan aracın tek kapı güçlü bir araç zaten onu satıp 2006 -08 araçlar almak maceradan başka birşey değil kaldıki enaz senin aracının ikikatı yakar.
mazda 4 kapılı abı bıldıgın sedan yanı ama baya gızlı kapısı :)
Mazda 4 kapı, arka kapılar terse açıldığı için Suicide door (intahar kapısı) diye geçer.
mazda 4 kapılı abı bıldıgın sedan yanı ama baya gızlı kapısı :)
Mazda 4 kapı, arka kapılar terse açıldığı için Suicide door (intahar kapısı) diye geçer.
Hiç incelememiştim Bişey daha öğrendik ozamn ;)
bende bu olayı 1,5 yıl kadar önce öğrendim
mazda rx8 ön arka kapı açık oldunda
http://img.netcarshow.com/Mazda-RX-8_2003_1600x1200_wallpaper_62.jpg
http://img.netcarshow.com/Mazda-RX-8_2003_1600x1200_wallpaper_63.jpg
http://img.netcarshow.com/Mazda-RX-8_2009_1600x1200_wallpaper_18.jpg
Benim merak ettiğim bu araba top speed de hacim engeline takılıyomu ibiza cupralar gibi bilindiği gibi bizim araçlar 240 dan sonra neredeyse hiç hızlanmıyor bu araçlardada öyle bi durum varmıki
TheCupra
25-12-2013, 23:32
bu araç mükemmel fakat yakıt göz korkutuyor.Aracımı değiştirip 4 kapılı bir araca geçme zamanı geldi diye düşünüyorum.Hep ilanları inceliyorum kendime göre araba bakıyorum.