PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kısa, uzun, sis farları yanmıyor. Korna ve sinyaller yok. Sorun sigorta mı farklı bişey mi?

ertuğrul
21-05-2014, 23:51
İyi geceler herkese. Biraz önce yoldan geldim. Arkadaşın evinde arabayı stop ettim, çalıştırdığımda kısa, uzun ve sis farları yanmadı. Arabanın sadece parkları yanıyor ve sadece selektör yapıyor. Korna ve sinyaller de iptal. Onlarda çalışmıyor. Aklıma ilk olarak sigorta geldi ama emin olamadım. Çok şükür yoldayken böyle bişey olmadı. Arabayı iyi kötü eve kadar getirdim. Malum burdaki sanayi esnafı pek işten anlamıyor. Hangi sigortayı kontrol etmem gerek? Yada sigortadan kaynaklı olmayabilir mi? ism@il Leonturco abilerim sizin fikriniz nedir? Bir video ekliyorum durumla ilgili.

http://youtu.be/_rBEde5F2UI

Sorunu hallettim. Sigortalarda sorun yok. Kontağın arkasındaki sokette erime olmuş. Eriyen soket silecek, korna, far, sis vs. Elektriğini kontrol eden soket. Soketi bakır telle lehimledik ve sorun düzeldi.

gazanfer_ro
21-05-2014, 23:55
ertuğrul bence yorulmuş yola gitmek istemiyor olabilir:)))

ertuğrul
21-05-2014, 23:57

Abi sorma ayakları suya değdi ondan mı naz yapıyor bilmem :D Şaka bi yana yolda yapmadı çok şükür. Sigortadan mıdır abi bu?

ertuğrul
21-05-2014, 23:59

http://img.tapatalk.com/d/14/05/22/eruze7y9.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/05/22/zupetudy.jpg

gazanfer_ro
22-05-2014, 00:09
Gece gece içini karatmak istemem ama sigorta tablon sorunlu olabilir benim yeğenin borasında aynı problem olmuştu onda sileceklerde çalışmıyprdu

ertuğrul
22-05-2014, 00:11
Gece gece içini karatmak istemem ama sigorta tablon sorunlu olabilir benim yeğenin borasında aynı problem olmuştu onda sileceklerde çalışmıyprdu

Bilmiyorum abi bakacağız artık. Sigorta atmıştır inşallah :(

m_oslu
22-05-2014, 00:15
Bilmiyorum abi bakacağız artık. Sigorta atmıştır inşallah :(

kullanım klavuzu yokmu çağrı, onda hangi sigorta neye aiti yazıyordur

ertuğrul
22-05-2014, 00:22
kullanım klavuzu yokmu çağrı, onda hangi sigorta neye aiti yazıyordur

Var abi ama bakmadım ona. Sabah iş var :(

m_oslu
22-05-2014, 00:30
Var abi ama bakmadım ona. Sabah iş var :(

o zaman sabır diyorum, önce sigortaları kontrol et, eğer sağlamsa olayın çoğulluk arzetmesi gazanfer_ro gazanferin dediği gibi sigorta tablosundan olabilir

PoloArtvin
22-05-2014, 00:33
Bu konuda pek fikrim yok ama benim polonunda geçen gün ampul takarken sigorta atmıştı sislerim yanıyordu sadece ve arıza lambası yakmıştı sorun sigortadan kaynaklanıyormuş 2TL ye hallettik :)

ertuğrul
22-05-2014, 07:23
Bu konuda pek fikrim yok ama benim polonunda geçen gün ampul takarken sigorta atmıştı sislerim yanıyordu sadece ve arıza lambası yakmıştı sorun sigortadan kaynaklanıyormuş 2TL ye hallettik :)

Ben hiç bi yere dokunmadım kardeşimde inşallah sigortadır çok canım sıkıldı.

Leonturco
22-05-2014, 07:48
Geçmiş olsun. Hangisini kontrol edeceğini bilmiyorum ama tek tek söküp atan var mı bakabilirsin. Muhtemelen büyük sigortalardan birileridir.

ertuğrul
22-05-2014, 08:02
Geçmiş olsun. Hangisini kontrol edeceğini bilmiyorum ama tek tek söküp atan var mı bakabilirsin. Muhtemelen büyük sigortalardan birileridir.

Sağol abi. Evden çıkarken sigortaları elimle oynattım. Silecek çalıştı, biraz kalktı geri gitti. Kontak kapalıyken çalışmayan sistemler yok. Çalışanlar hala faal. Selektör yapıyor mesela.

ismail
22-05-2014, 08:03
kardeşim geçmiş olsun
herkes gibi öncelikle sigortalarına bakmanı tavsiye edeceğim
uzun yaptığında sağ tarafın yandığını görüyorum
ampüllerinde patlamış olabilir
hepsi aynı anda patlama ihtimali çok düşükte olsa sigortalardan sonra ampüllere de bakarsan iyi olur

ertuğrul
22-05-2014, 08:05
kardeşim geçmiş olsun
herkes gibi öncelikle sigortalarına bakmanı tavsiye edeceğim
uzun yaptığında sağ tarafın yandığını görüyorum
ampüllerinde patlamış olabilir
hepsi aynı anda patlama ihtimali çok düşükte olsa sigortalardan sonra ampüllere de bakarsan iyi olur

Uzunların ikisi de yanıyor abi videoda öyle görünmüş. Kontakla alakalı bi sigorta var değil mi?

Semm
22-05-2014, 08:13
ertuğrul kardeşimmmmm çok geçmiş olsun, bence emektarı biraz dinlendirmenin vakti gelmiş :) #babayorgun :D

ertuğrul
22-05-2014, 08:21
ertuğrul kardeşimmmmm çok geçmiş olsun, bence emektarı biraz dinlendirmenin vakti gelmiş :) #babayorgun :D

Daha çok yolu var onun :)

ismail
22-05-2014, 09:01
Uzunların ikisi de yanıyor abi videoda öyle görünmüş. Kontakla alakalı bi sigorta var değil mi?

kontak ile ilgili bir sorun olsa araç çalışmaz
veya uzun far da yanmaz
uzun farın ikiside yanıyor ise ampüllerinin patlama ihtimali daha yüksek
zira cordoba varken iki ampülün aynı anda patladığına şahit oldum

ertuğrul
22-05-2014, 09:04
kontak ile ilgili bir sorun olsa araç çalışmaz
veya uzun far da yanmaz
uzun farın ikiside yanıyor ise ampüllerinin patlama ihtimali daha yüksek
zira cordoba varken iki ampülün aynı anda patladığına şahit oldum

Belki olabilir abi. Sigortaya baktıracağım öğleye doğru. Yedek sigortada alacağım. Inşallah basit bişeydir :)

ertuğrul
22-05-2014, 15:08
Sorunu hallettim. Sigortalarda sorun yok. Kontağın arkasındaki sokette erime olmuş. Eriyen soket silecek, korna, far, sis vs. Elektriğini kontrol eden soket. Soketi bakır telle lehimledik ve sorun düzeldi. Sigortalara bakarken airbag ışığını yaktık. O da söndürüldü. Şimdilik bi sorun yok. Birde elektrikçi farlara röle takmanın daha iyi olacağını söyledi. Bana saçma geldi ama faydalı olabilir mi?

m_oslu
22-05-2014, 18:11
Sorunu hallettim. Sigortalarda sorun yok. Kontağın arkasındaki sokette erime olmuş. Eriyen soket silecek, korna, far, sis vs. Elektriğini kontrol eden soket. Soketi bakır telle lehimledik ve sorun düzeldi. Sigortalara bakarken airbag ışığını yaktık. O da söndürüldü. Şimdilik bi sorun yok. Birde elektrikçi farlara röle takmanın daha iyi olacağını söyledi. Bana saçma geldi ama faydalı olabilir mi?

geçmiş olsun çağrı, far ampullerin standart mı? eğer yüksek wattlı ise röle iyi olur, aslında standartda olsa röle iyi olur, zaman zaman ışık zayıflamalarını ortadan kaldırır diye biliyorum

ertuğrul
22-05-2014, 18:12
geçmiş olsun çağrı, far ampullerin standart mı? eğer yüksek wattlı ise röle iyi olur, aslında standartda olsa röle iyi olur

Standart ampul abi

Emre
22-05-2014, 18:15
hadi gözün aydın çağrı. :D

ertuğrul
22-05-2014, 18:25
hadi gözün aydın çağrı. :D

Sağol abi. Evladım gibi sevdiğim için çok üzülüyorum bişey olunca :D

ertuğrul
22-05-2014, 18:31
geçmiş olsun çağrı, far ampullerin standart mı? eğer yüksek wattlı ise röle iyi olur, aslında standartda olsa röle iyi olur, zaman zaman ışık zayıflamalarını ortadan kaldırır diye biliyorum

Abi mesajın devamını yeni gördüm. Elektrikçi de aynısını söyledi. Farlar ısındıkça senin fark edemeyeceğin kadar kısılır, röle bunu engeller dedi.

ismail
22-05-2014, 20:06

kardeşim gözün aydın
inşallah tekrarını yaşamazsın
neden öyle birşey yapmışlar ki
öyle kontak tan her yere elektrik mi gidermiş enteresan geldi
kontak biryerleri tetikler sadece röleler vasıtası ile elektrik isteyen yerlere yol verilmiş olur
neyse gelmiş geçmiş olsun
eğer farlar kontağa bağlı ise röle takılması faydalı olabilir
farların çekeceği akımı kontak üzerinden değilde röle üzerinden çeker ama bence orijinalini hiç oynatma
en kötü ihtimal ile yenisi ile değitirirsin 90 tl gibi birşey
lazım olur ise parça kodu 4B0905849 ve değiştirme şekli araç vw ama yinede yardımı olur diye düşündüm
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?2466896-**Ignition-Switch-Replacement-DIY**

http://www.autodilycz.cz/zbozifoto/is_167868_vlozka-spinaci-skrinky-xs-4b0905849.jpg

ertuğrul
22-05-2014, 20:21
kardeşim gözün aydın
inşallah tekrarını yaşamazsın
neden öyle birşey yapmışlar ki
öyle kontak tan her yere elektrik mi gidermiş enteresan geldi
kontak biryerleri tetikler sadece röleler vasıtası ile elektrik isteyen yerlere yol verilmiş olur
neyse gelmiş geçmiş olsun
eğer farlar kontağa bağlı ise röle takılması faydalı olabilir
farların çekeceği akımı kontak üzerinden değilde röle üzerinden çeker ama bence orijinalini hiç oynatma
en kötü ihtimal ile yenisi ile değitirirsin 90 tl gibi birşey
lazım olur ise parça kodu 4B0905849

http://www.autodilycz.cz/zbozifoto/is_167868_vlozka-spinaci-skrinky-xs-4b0905849.jpg

Sağol abi. Her yere ayrı ayrı gidiyor gerçekten enteresan. Adam hepsini denedi tek tek. Benim kontakta erime yapan yer far, sis, sinyal, silecek ve kornayı tetikliyor. En hayati parçalar şansımdan :D Röle işine benim pek aklım yatmadı orjinallik açısından. Sonuçta röle taksam hiç yoksa 30 lira tutacak. Orjinal soket yerine yan sanayi bile almış olsam o da 50 falan tutar heralde. Maceraya gerek yok :) Birde abi eriyen yer senin gönderdiğin resimdeki parça değil, bunun karşılığı olan parça.

ismail
22-05-2014, 22:34
Sağol abi. Her yere ayrı ayrı gidiyor gerçekten enteresan. Adam hepsini denedi tek tek. Benim kontakta erime yapan yer far, sis, sinyal, silecek ve kornayı tetikliyor. En hayati parçalar şansımdan :D Röle işine benim pek aklım yatmadı orjinallik açısından. Sonuçta röle taksam hiç yoksa 30 lira tutacak. Orjinal soket yerine yan sanayi bile almış olsam o da 50 falan tutar heralde. Maceraya gerek yok :) Birde abi eriyen yer senin gönderdiğin resimdeki parça değil, bunun karşılığı olan parça.

o zaman kablo demetinin ucundaki soketli yer erimiş ha
araç kullanırken sürekli farlar veya sisler açık mı dolaşırsın

http://i40.photobucket.com/albums/e236/Seanathan26/Igntion%20Switch%20Replacement/OldSwitchHarness.jpg

ertuğrul
22-05-2014, 22:56
o zaman kablo demetinin ucundaki soketli yer erimiş ha
araç kullanırken sürekli farlar veya sisler açık mı dolaşırsın

http://i40.photobucket.com/albums/e236/Seanathan26/Igntion%20Switch%20Replacement/OldSwitchHarness.jpg

Aynen orası abi. Hep bu moddayım özellikle şehir içi ve sabah uzun yola giderken. Geceleri far sis hep açık.
http://i.hizliresim.com/27Oq10.jpg (http://hizliresim.com/27Oq10)

m_oslu
23-05-2014, 01:36
Aynen orası abi. Hep bu moddayım özellikle şehir içi ve sabah uzun yola giderken. Geceleri far sis hep açık.

normalde plastiği eritecek kadar ısınmaması lazım ama zamanla gevşeklik olmuşsa ark yaparak ısınmıştır

ertuğrul
23-05-2014, 08:39
normalde plastiği eritecek kadar ısınmaması lazım ama zamanla gevşeklik olmuşsa ark yaparak ısınmıştır

Büyük ihtimalle öyle olmuş abi. Artık yapmaz inşallah :)

ertuğrul
23-05-2014, 16:40
http://i.hizliresim.com/27Oq10.jpg (http://hizliresim.com/27Oq10)
ism@il abi böyle gezersen sana müstehak mı diyorsun :D

ismail
23-05-2014, 17:02
ism@il abi böyle gezersen sana müstehak mı diyorsun :D

ben birşey demedim
sen doğru sonucu çıkartmışsın

ertuğrul
23-05-2014, 17:05
ben birşey demedim
sen doğru sonucu çıkartmışsın

:D :D :D

tayfun1114
23-05-2014, 18:15
çağrı dün akşam tam yola çıkacaktım.kısa farlar yanmıyor.uzunlarla 20 km yaptım e-5 de:)benim sorunda aynımıdır

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ertuğrul
23-05-2014, 18:19
çağrı dün akşam tam yola çıkacaktım.kısa farlar yanmıyor.uzunlarla 20 km yaptım e-5 de:)benim sorunda aynımıdır

Benim hiç biri yanmiyodu abi :-) ama belki olabilir

tayfun1114
23-05-2014, 18:22
Benim hiç biri yanmiyodu abi :-) ama belki olabilir

Yarın göstericem bakalım ne çıkacak

ertuğrul
23-05-2014, 21:29
Yarın göstericem bakalım ne çıkacak

Aynı sorun çıkarsa kronik diyeceğim abi :D

tayfun1114
23-05-2014, 22:49
Aynı sorun çıkarsa kronik diyeceğim abi :D

Sanmıyorum bazen benim gösterge ve teyp ekran ışıgı göz kırpıyorlardı elektriksel bir sıkıntı zanlediyorum

ismail
24-05-2014, 00:49
Sanmıyorum bazen benim gösterge ve teyp ekran ışıgı göz kırpıyorlardı elektriksel bir sıkıntı zanlediyorum

aküyü ne kadardır kullanıyorsun
bana akü gibi geldi de

ertuğrul
24-05-2014, 01:22

bana akü gibi geldi de

Bence de abi sen aküyü de bi kontrol et. Bizim connectte de göstergeler falan göz kırpıyordu sonra akü bitti komple.

tayfun1114
24-05-2014, 06:09
bana akü gibi geldi de

Aracı aldığımda üstünde idi İsmail abi

Sent from my iPhone using Tapatalk

tayfun1114
24-05-2014, 06:11
Bence de abi sen aküyü de bi kontrol et. Bizim connectte de göstergeler falan göz kırpıyordu sonra akü bitti komple.

Öğleden sonra göstericem bakalım neymiş:)

ertuğrul
24-05-2014, 06:17

Yedek sigortan yoksa onlardan da al abi ne olur ne olmaz :)

ertuğrul
24-05-2014, 22:00

sonuç ne oldu abi gösterdin mi?

tayfun1114
24-05-2014, 22:05
sonuç ne oldu abi gösterdin mi?

Yok gösteremedim çağrı Pazartesi'ye kaldı kardeşim

ismail
25-05-2014, 22:52
Aracı aldığımda üstünde idi İsmail abi

eyvallah kardeşim
aracı ne zaman almıştın

tayfun1114
25-05-2014, 22:55
eyvallah kardeşim
aracı ne zaman almıştın

bir yıl olmak üzere

ismail
25-05-2014, 23:06
bir yıl olmak üzere

son soru araç kaç modeldi

tayfun1114
25-05-2014, 23:07
son soru araç kaç modeldi

sorabilirsin abi sıkıntı yok ilgine teşekkürler.2001 signo

ismail
25-05-2014, 23:31
sorabilirsin abi sıkıntı yok ilgine teşekkürler.2001 signo

rica ederim kardeşim
ortalama olarak yazıyorum
2001 - 2005 1 akü
2005 - 2009 1 akü
2009 - 2013 1 akü desek muhtemelen akün bitmiş olacaktır diye düşünüyorum

tayfun1114
25-05-2014, 23:34
rica ederim kardeşim
ortalama olarak yazıyorum
2001 - 2005 1 akü
2005 - 2009 1 akü
2009 - 2013 1 akü desek muhtemelen akün bitmiş olacaktır diye düşünüyorum

nasip olursa baktırıcam yarın bakalım artık ne çıkacak ama aküden olduğunu sanmıyorum

ismail
25-05-2014, 23:37
nasip olursa baktırıcam yarın bakalım artık ne çıkacak ama aküden olduğunu sanmıyorum

inşallah önemli ve zor birşey değildir
kolay ve masrafsız birşeydir

haluk_dongel
25-05-2014, 23:46
ertuğrul araçta xenon var mı eğer varsa ve orijinal değilse söktürmeni tavsiye ederim çünkü bu erimelere xenon sebep oluyo.

ertuğrul
26-05-2014, 00:47
ertuğrul araçta xenon var mı eğer varsa ve orijinal değilse söktürmeni tavsiye ederim çünkü bu erimelere xenon sebep oluyo.

Yok abi halojen ampul var.

handsame38
27-01-2015, 09:26
inşallah önemli ve zor birşey değildir
kolay ve masrafsız birşeydir

ismail abi sabah işe giderken önümdekini uyarayım dedim baktım ki kornada tık yok. geçenlerde gündüz farımı kontağa bağlamıştım ondan olabilir mi ?

ismail
27-01-2015, 10:11
ismail abi sabah işe giderken önümdekini uyarayım dedim baktım ki kornada tık yok. geçenlerde gündüz farımı kontağa bağlamıştım ondan olabilir mi ?

geçmiş olsun
olabilir tabiki
zaten genelde 1M leon ve toledo araçlarda kontak şarteli sorun çıkartabiliyor
bu konuyu arıyordum konu içine mesaj yazmışsın
şu bağlantılara bakmanı tavsiye ederim
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/47089-kisa-uzun-sis-farlari-yanmiyor-korna-sinyaller-yok-sorun-sigorta-farkli-bisey.html#post1065126
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/47089-kisa-uzun-sis-farlari-yanmiyor-korna-sinyaller-yok-sorun-sigorta-farkli-bisey-2.html#post1065327

handsame38
27-01-2015, 13:14
geçmiş olsun
olabilir tabiki
zaten genelde 1M leon ve toledo araçlarda kontak şarteli sorun çıkartabiliyor
bu konuyu arıyordum konu içine mesaj yazmışsın
şu bağlantılara bakmanı tavsiye ederim
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/47089-kisa-uzun-sis-farlari-yanmiyor-korna-sinyaller-yok-sorun-sigorta-farkli-bisey.html#post1065126
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/47089-kisa-uzun-sis-farlari-yanmiyor-korna-sinyaller-yok-sorun-sigorta-farkli-bisey-2.html#post1065327

teşekkür ederim.abi o kardeşimin farları falanda gitmiş ama bnm sadece korna çalışmıyo sigortayıda kontrol ettim bişey yok

ismail
27-01-2015, 13:30
teşekkür ederim.abi o kardeşimin farları falanda gitmiş ama bnm sadece korna çalışmıyo sigortayıda kontrol ettim bişey yok

kontak şartelinden dolayı gitmiştir
kontak şartelini kontrol etmek lazım
yada önce daha kolay olanı kornayı denemeni tavsiye ederim

soner70
27-08-2018, 20:54
Hocam bende de aynı sorun oldu. Sigortalara bakarken airbag ışığı yandı. Şimdi farlar ve sinyaller normale döndü hiç bir şey yapmadan. Sadece konağın oraya bir iki tik yaptım düzeldi. Fakat airbag ışığı sönmedi. Siz ne yapmıştınız da sönmüştü. Yardımcı olabilirmisiniz