PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : El freni çekili 5 km :(

LEqend_ON
12-09-2014, 15:22
Esim bugun cocuklari ana okuluna goturmustu, giderken beraber gittik donuste sen gelirsin dedim .Araba okulun onune park halindeydi. Ben biraz kaldim sonra dondum ben.Ogle arasi beni aradi geliyorum diye bende bir heyacan bir heyacan cunku ilk defa arabayi tek kullanacakti, eve yakin yerde koseye gectim arabanin gelmesini bekliyorum, bide gorundu karsidan, kendi kendime iyi iyi buraya kadar geldi sorunsuz sukurler olsun dedim.Bana dogru yaklasirken bir balata kokusu gelyor bana dogru ama sanki balatalari yanmis kamyon gibi :D Yavas yavas geldi evin otoparkina, durdu ve arabanin arka balatalarindan bir duman cikiyor varya sanki balatalr yaniyor.kokudan cocuklar zor attilar arabadan kendilerini, janta el degmiyor , el freni cekik gelmis 5 km. El frenini indirmeyi unutmus. Oyle sinirlendim varya kan beynime cikti.Ama bisey diyemedik tabi , baktigim kadariyla bisey yok baskada sorun cikmaz galiba oyle degilmi ;)

bemp
12-09-2014, 15:31
abi geçmiş olsun, sen yine de bir kontrol ettir.

sefa58
12-09-2014, 15:33
el freni zorlayınca dişlisi diş atmış olabilir abi en iyisi bi ustaya baktır

Emre44
12-09-2014, 15:36
El freni 2 tık veya 1 tık 70km gittik bi sknti cikmadi :) insallah sorun yoktur

Laz
12-09-2014, 15:39
Bı zararı olmaz balatayi iyice yemiştir

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

canopus
12-09-2014, 15:44
EL fireni cekili haraket edersen araba uyarı sesi verir bip bip oter durur
ses duymadınızmı
el freni uyarı ısıgını gormediniz belki ama ses duyulması lazım
ciddi bir sorun cıkacagını sanmam
firenlemede bir sorun yoksa soguyana kadar bakleyin bişey olmaz
uzun vadede cok ısındıgında daha uzun yol yuapılınca porya bilyasının yagı yanıyor ve bilya ses yapmaya baslıyor
5 km cok uzun degil
gecmiş olsun

ibr@him
12-09-2014, 15:49
Geçmiş olsun.

Anlattığınız durumu yorumlamak gerekirse bu problemden dolayı ilerleyen zmanlarda porya bilyası ve fren merkezinde yüksek ısınmadan dolayı keçe elemanında
deformasyon olabilir.Balata aşınması önemli değil ama fren merkezi ve porya bilyasını kontrol ettirmeniz faydalı olacaktır.

Emre
12-09-2014, 16:04
geçmiş olsun inş önemli birşey çıkmaz sonradan.

sec_king
12-09-2014, 16:11
Allah eşlerimize ve herkese dikkatli araba kullanmayı nasip etsin.
İnsan stres oluyor ama arabayı vermesen de olmuyor.
Geçmiş olsun.

Gökhan Bilgin
12-09-2014, 16:15
Bence şahinlerde bir sorun yoksa senelerdir sizin araç 5 km'de birşey olmamıştır :D

nrcnft
12-09-2014, 16:17
Gelde şimdi arabayı hanıma ver abi ne kadar iyi kullanırsa kullansınlar hanımlar genelde genetik olarak bu işi beceremiyorlar. Hanıma aracı vermemek için 40 dereden 40 su getiriyorum ama nafile sen al leonu açacam sunrofu yakacam ledleri atacam oğlanı da arkaya işe gidip gelecem ben diyor. Vallahi o arabayla işe gittiğinde içimde tarifi belirsiz bir korku, kulağım telefonda, aklım arabada... Yavaş gittiğinden büyük kaza olmaz diye tahmin ediyorum ama maddi hasarlı olabilir. Sırf bu yüzden boyalı araç almak işime geliyor :)

B'leonora
12-09-2014, 16:17
geçmiş olsun kardeşim.. trafikte bayanları görmek istiyoruz tabiki ama asıl dikkatli ve ayrıntıcı olmaları gereken yerde bundan bi haberler..
tehlikeye sebep oluyorlar

ismail
12-09-2014, 16:20
geçmiş olsun
kısa vadede çok birşey olacağını sanmıyorum
arkadaşlar bahsetmiş ileri ki dönemlerde çıkacak olan sorunlara göre işlem yapılır
eşlere birer broadway alıp vermek lazım
parçası ucuz kullanması basit

techemr
12-09-2014, 17:07
geçenlerde yokuş aşağı çok ağır ilerleyen trafikte ayağım frene basmaktan yorulduğu için el firenini yarım çekip saldım arabayı , bir uyarı sesiyle ekranda 'el frenini bırakınız' yazısını gördüm şaşırdım :D

IbizaFR150
12-09-2014, 17:21
40 yılda 1 rahat etmek için araba ihtiyacı olan eşlere,bilindik duraktan bir taksi ayarlamak 2. araba veya kendi aracınızı vermekten daha ucuza gelir. Arabaya düzgün davranan kadın oranı %2 falandır onun da düzgünlüğünü tartışırım.
Mesela dsg şanzıman ısınmasın veya zarar görmesin diye, yokuşlarda işi debriyaja bırakmayıp,bilinçli olarak aracı durduran veya araba ısınmamışken devri yükseltmemek için yarım gazda giden kaç kadın sürücü vardır merak ediyorum...
Bu forumdaki hanımlar eminim araştırıp,dikkat ediyorlardır ama çoğu için "yağını-suyunu koydurmak" o arabanın "bayandan,temiz" tanımına girmesi için yeterli malesef. Neyse, geçmiş olsun.

sec_king
12-09-2014, 17:35
Gelde şimdi arabayı hanıma ver abi ne kadar iyi kullanırsa kullansınlar hanımlar genelde genetik olarak bu işi beceremiyorlar. Hanıma aracı vermemek için 40 dereden 40 su getiriyorum ama nafile sen al leonu açacam sunrofu yakacam ledleri atacam oğlanı da arkaya işe gidip gelecem ben diyor. Vallahi o arabayla işe gittiğinde içimde tarifi belirsiz bir korku, kulağım telefonda, aklım arabada... Yavaş gittiğinden büyük kaza olmaz diye tahmin ediyorum ama maddi hasarlı olabilir. Sırf bu yüzden boyalı araç almak işime geliyor :)

Al benden de o kadar.
Cana geleceğine mala gelsin ama insan eşine arabayı bıraktığı zaman da yerinde duramıyor be kardeşim :)

nrcnft
12-09-2014, 17:47
Al benden de o kadar.
Cana geleceğine mala gelsin ama insan eşine arabayı bıraktığı zaman da yerinde duramıyor be kardeşim :)
Allah korusun tabi ama isin o kismida var dikkatsizler panikler hersey kitabi degil biraz da trafigin dogasi geregi kendi kurallari vardir Allah korusun canada gelebilir. Esim oglumla yola ciktiginda esim sacma sapan bir yerde fren yapip gelip biri arkadan vurcak diye cocuga bisey olcak diye aklom cikiyo

sec_king
12-09-2014, 17:54
Allah korusun tabi ama isin o kismida var dikkatsizler panikler hersey kitabi degil biraz da trafigin dogasi geregi kendi kurallari vardir Allah korusun canada gelebilir. Esim oglumla yola ciktiginda esim sacma sapan bir yerde fren yapip gelip biri arkadan vurcak diye cocuga bisey olcak diye aklom cikiyo

Aynen benim de öyle. Allah acılarını yaşatmasın kimseye hocam.

LEqend_ON
12-09-2014, 18:49
abi geçmiş olsun, sen yine de bir kontrol ettir.
Tesekkur ederim bemp ;)

el freni zorlayınca dişlisi diş atmış olabilir abi en iyisi bi ustaya baktır
En yakin zamanda baktircam ;)

El freni 2 tık veya 1 tık 70km gittik bi sknti cikmadi :) insallah sorun yoktur
İnşallah ;)

Bı zararı olmaz balatayi iyice yemiştir

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Araba yandan sandım bir an :D

EL fireni cekili haraket edersen araba uyarı sesi verir bip bip oter durur
ses duymadınızmı
el freni uyarı ısıgını gormediniz belki ama ses duyulması lazım
ciddi bir sorun cıkacagını sanmam
firenlemede bir sorun yoksa soguyana kadar bakleyin bişey olmaz
uzun vadede cok ısındıgında daha uzun yol yuapılınca porya bilyasının yagı yanıyor ve bilya ses yapmaya baslıyor
5 km cok uzun degil
gecmiş olsun
Valla kaç kez sordun duymamış uyari sesini, burada usta yok en yakin zamanda Erzurum veya Trabzona gidip gostercem ben kontrol ettim birşey yok gibi

Geçmiş olsun.
Tesekkur ederim
Anlattığınız durumu yorumlamak gerekirse bu problemden dolayı ilerleyen zmanlarda porya bilyası ve fren merkezinde yüksek ısınmadan dolayı keçe elemanında
deformasyon olabilir.Balata aşınması önemli değil ama fren merkezi ve porya bilyasını kontrol ettirmeniz faydalı olacaktır.
El freni biraz yumuşamış yokuşta el freni tam tutmuyor

geçmiş olsun inş önemli birşey çıkmaz sonradan.
Saol Batum

Allah eşlerimize ve herkese dikkatli araba kullanmayı nasip etsin.
İnsan stres oluyor ama arabayı vermesen de olmuyor.
Geçmiş olsun.
Aynen valla çok gerildim

Bence şahinlerde bir sorun yoksa senelerdir sizin araç 5 km'de birşey olmamıştır :D
İnşallah ;)

Ben hanim istiyor diye otomatik vitese gectim

geçmiş olsun kardeşim.. trafikte bayanları görmek istiyoruz tabiki ama asıl dikkatli ve ayrıntıcı olmaları gereken yerde bundan bi haberler..
tehlikeye sebep oluyorlar
Saolasin tesekkur ederim ;)

geçmiş olsun
kısa vadede çok birşey olacağını sanmıyorum
arkadaşlar bahsetmiş ileri ki dönemlerde çıkacak olan sorunlara göre işlem yapılır
eşlere birer broadway alıp vermek lazım
parçası ucuz kullanması basit
Aynen valla kara direksiyonu olsun :P

geçenlerde yokuş aşağı çok ağır ilerleyen trafikte ayağım frene basmaktan yorulduğu için el firenini yarım çekip saldım arabayı , bir uyarı sesiyle ekranda 'el frenini bırakınız' yazısını gördüm şaşırdım :D

40 yılda 1 rahat etmek için araba ihtiyacı olan eşlere,bilindik duraktan bir taksi ayarlamak 2. araba veya kendi aracınızı vermekten daha ucuza gelir. Arabaya düzgün davranan kadın oranı %2 falandır onun da düzgünlüğünü tartışırım.
Mesela dsg şanzıman ısınmasın veya zarar görmesin diye, yokuşlarda işi debriyaja bırakmayıp,bilinçli olarak aracı durduran veya araba ısınmamışken devri yükseltmemek için yarım gazda giden kaç kadın sürücü vardır merak ediyorum...
Bu forumdaki hanımlar eminim araştırıp,dikkat ediyorlardır ama çoğu için "yağını-suyunu koydurmak" o arabanın "bayandan,temiz" tanımına girmesi için yeterli malesef. Neyse, geçmiş olsun.

Al benden de o kadar.

Aynen benim de öyle. Allah acılarını yaşatmasın kimseye hocam.
Teşekkürler arkadaşlar ;)

salihalan
12-09-2014, 19:18
abi geçmiş olsun yaaaaaaa :( inşallah çok bişey yoktur :(

JawS
12-09-2014, 20:39
En güzeli bu durumlarda tusla devreye gıren elektrklı frenler tusa basıyosun devreye gırıyor unuttun hareket et devreden cıkıyor. Gecmıs olsun ınsallah bısı olmamıstır.

tolgasecki06
12-09-2014, 20:46
En güzeli bu durumlarda tusla devreye gıren elektrklı frenler tusa basıyosun devreye gırıyor unuttun hareket et devreden cıkıyor. Gecmıs olsun ınsallah bısı olmamıstır.
Bencede en iyisi o ama acil bi durumda pek kullanisli degil. Simdiki aracimiz oyle gayet guzel ve dusuk km hizlarda guvenlik acisindan iyi kapiyi acinca ilerlerken otm. Cekiyor ama yuksek hizlarda ihtiyac duysak bi is gormez heralde. Eski aracmiz ayak frenliydi. Elle aciliyodu ondanda cok memnundum.

JawS
12-09-2014, 20:59
Bencede en iyisi o ama acil bi durumda pek kullanisli degil. Simdiki aracimiz oyle gayet guzel ve dusuk km hizlarda guvenlik acisindan iyi kapiyi acinca ilerlerken otm. Cekiyor ama yuksek hizlarda ihtiyac duysak bi is gormez heralde. Eski aracmiz ayak frenliydi. Elle aciliyodu ondanda cok memnundum.

Mercedestı dıyosun :D

LEqend_ON
12-09-2014, 21:06
abi geçmiş olsun yaaaaaaa :( inşallah çok bişey yoktur :(

Saolun arkadaslar ben arabayi yakmadina sukrediyorum biraz daha gitse yanardi galiba :D Ben tuslu el frenini opel astrada test etmistim gayet kullanisliydi araba aniden durmuyor ama baya yavasliyordu

JawS
12-09-2014, 21:22
Saolun arkadaslar ben arabayi yakmadina sukrediyorum biraz daha gitse yanardi galiba :D Ben tuslu el frenini opel astrada test etmistim gayet kullanisliydi araba aniden durmuyor ama baya yavasliyordu

AStra bizde de vardı ama tam hatırlamıyorum sanırım cekılı tutunca 4 tekerlegı bırden kıtlıyodu yada yavaslatıyordu. Audide de var denemedim hatta onda A diye bir tus var el freninin altında ona basarak rampalarda kalkıyosun yokus kalkıs devreye gırmezse dıye garantıye alıyosun kendını :) Audidde denıycem bakım gıderken napıcan elektırklı el frenı.