Orijinalini görmek için tıklayınız : 520d almayı planlıyorum. Yorumlariniz benim için değerli.
Selam SCT
Severek ve beğenerek bindiğim MK3 FR imi satıp E60 kasa 520d almayı planlıyorum.
Bir tane buldum 2008 150k km hatasız joystic, 93500 e el sıkışmak üzereyim.
Aracın yakıt tüketimi, konforu, satış i vs hakkında düşüncelerinizi paylaşır mısınız.
wonderfullchild
03-11-2014, 14:23
f30 kullanıyorum, bmw kalitesi her dönem başka, tartışılmaz. Arkadan itiş zaten bambaşka bi deneyim. Genel olarak araca alışma süreci diğer araçlar gibi değil daha uzun sürüyor. Fakat şunu söyleyebilirim bmw ye alıştıktan sonra başka arabaya binmek istemezsiniz. Kendi aracımdan yola çıkarak konuşacak olursam 2.0 motora göre çok çok az yakıyor performanstada o motorun hakkını fazlasıyla veriyor. Arabaya çok iyi baktırmanızı tavsiye ederim bende ikinci el ararken temiz ve düşük km bulmak imkansız gibiydi. Hele düşük km tamamen imkansız. Allah utandırmasın hakkınızda hayırlısı olsun.
hastasıyım ama temizini bulmka çok zor yokgibi bişey bu araçların, çoğu ağır hasarlı. ikincielde baktıklarım buyüzden vazgeçtim gibi bulunmuyor..
siz inş bulursunuz, fakat 520d ağır olduğundan 320d gibi az yakmıyabilir.
wonderfullchild
03-11-2014, 14:29
hastasıyım ama temizini bulmka çok zor yokgibi bişey bu araçların, çoğu ağır hasarlı. ikincielde baktıklarım buyüzden vazgeçtim gibi bulunmuyor..
siz inş bulursunuz, fakat 520d ağır olduğundan 320d gibi az yakmıyabilir.
Haklısın abi motor ve beygir gücü aynı, aradaki kilo farkını katarsak performanstada, yakıttada fark var.
seyyah_sga
03-11-2014, 14:38
Selam SCT
Severek ve beğenerek bindiğim MK3 FR imi satıp E60 kasa 520d almayı planlıyorum.
Aracın yakıt tüketimi, konforu, satış i vs hakkında düşüncelerinizi paylaşır mısınız.
Hocam, Tercihe en ufak lafım yok çok iyi bir seçim fakat çok iyi kontrol ettirmeniz gerekiyor arabayı. Masrafları ciddi oluyor çünkü o km deki " Hor kullanılmış " araçların..
Ama araç az çok kendini belli eder eğer hatasız ve hor kullanılmamış bir araç ise hiçbir sorun yaşamazsınız.
Yakıt değerleri de şehir içi kullanıma göre 8-10 litre arasında olacaktır diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun inşallah.
Araç güvenilir yerden o konuda problem yok. 1 senedir bakıyorum bu araçtan dediğiniz gibi temiz ini bulmak cok zor. Bulmuskende kaçırmasam mi diyorum.
Kafama takılan 6 yaşında arabaya bu kadar para verilir mi? Birde yeni kasaya göre ciddi yakıt farkı var sanki
Piyasa da ikinci elde temizini bulmanın oldukça zor olduğu bir araç diye düşünüyorum. Alırken sağlam bir yere göstermenizi tavsiye ederim. Umarım gönlünüze göre araç bulursunuz.
Bmw iyi hoş güzel araç ta, ikinci ele bu para bana biraz risk gibi geliyor. Tabiki temiz ya da bilinen bir araç olursa neden olmasın, alınır elbette. Hakkınızda hayırlısı olur inşallah.
93 bin lira verip eski araba alacağınza yeni kasa 3.16 alın. 2013 model sıfır gibi arabaları 100 bine satıyolar
Schwarzstein
03-11-2014, 16:13
Dizel motor da en başarılı marka BMW şu an. Alacağınız araç km si fazla olduğu için tüketimi eski aracınız kadar olacaktır. Performansınız da eski nesil motordan dolayı eski aracınızdaki kadar olacaktır. Benim tavsiyem illa 5 kasa olsun demiyorsanız şu olacaktır:
BMW 3 Serisi 320i EfficientDynamics 2013 Model 97.500 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 160579798 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-premium-selection-onayli-kullanilmis-otomobil-160579798/detay)
Dizel motor da en başarılı marka BMW şu an. Alacağınız araç km si fazla olduğu için tüketimi eski aracınız kadar olacaktır. Performansınız da eski nesil motordan dolayı eski aracınızdaki kadar olacaktır. Benim tavsiyem illa 5 kasa olsun demiyorsanız şu olacaktır:
BMW 3 Serisi 320i EfficientDynamics 2013 Model 97.500 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 160579798 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-bmw-premium-selection-onayli-kullanilmis-otomobil-160579798/detay)
Süper Seçenek , aklımın bir kenarında bu araç için pusu da bekliyorum, süper makina, far yapısını ayrıca seviyorum
Schwarzstein
03-11-2014, 16:54
Süper Seçenek , aklımın bir kenarında bu araç için pusu da bekliyorum, süper makina, far yapısını ayrıca seviyorum far yapısı benimde çok hoşuma gidiyor hatta a5 ten bir tık ilerden bence görünüm. Para denkleştirebilirsem (yakın zamanda inşallah) bu kasa 3.28i almayı planlıyorum bende.
Evet mantıklı gözüküyor ama bir tarafta dizel 520 diğer tarafta benzinli daha ufak bir araç.
Valla bu kafa karışıklığı ile ne yapacağım bilmiyorum.
Ençok istediğim araçlardan biri aslında 320i ed ama çok uzun yol yapıyorum su anki aracim 10 aylık 50.000 km de.
Gerçi eski nesil motor 5 ile yeni nesil motor 3 hemen hemen aynı yakar diye dusunuyorum.
Thecaliph
03-11-2014, 17:05
Mk3 Leon dan sonra eğer arkaya oturursanız Yayla gibi gelecektir size . 2008 model makyajlı olduğu için fiyatı normal ancak km si biraz fazla gibi eğer temiz ise düşünmeden alınır .
Dizellerin ömrü kısa mısa bakmayın Bmw motoru bu çok hor kullanılmadıysa sorunsuz binersiniz . Ancak Turbosuna falan özellikle baktırın .
Dediğim gibi hiç birinden şüpheniz olmasın kasa ağır olabilir şöyle bir şey söyliyim 150 ile giderken dip gaz yapınca yapıştırıyor koltuğa . 2008 olanları 177 hp lik olan 163 e göre daha iyi .
Aracın esas konforu arkasında ancak siz sürerken anlamıyorsunuz babamla uzun yola gittiğimizde arkaya oturunca Bentley e binmiş kadar oldu :P
efekann611
03-11-2014, 17:21
Hayirlisi olsun ins.
Bende avcilar borusanla gorustum 3.16 i m sport kismet olursa dusunuyorum 129 bn tl fiyat aldim. Cok övulen arac teste cagirdilar bakalim
Bmw nin dizelinden nefret ettim kimseye de önermem. Yeni aldığım aracın dizeli daha ucuzdu ama aklımdan bile geçmedo. Tercih sizin hakkınızda hayırlısı olsun
BMW gerçekten kalıtesını ıspatlamıs bır marka. Ancak Turkıye ve ıkıncı el faktörü benı tamamen kuşkulandırır. Zamanında BMW servıslerınde cok zaman harcamıslıgım var. Km lerın dusurulmesı bakımların sılınmesı hasarsız denılen araçların ne gıbı hasarlarla yapılıp ıttırılmesı gıbı durumlara sahıt olduktan sonra asla ıkıncı el BMW almam . babam kullanmış olsa bıle. Hele hele ıstanbuldaysa gecmıs olsun . tabı bu yorumum bellı bır yuzdeyı kapsıyor. herkesıde kötülememek lazım . Ancak bu paraları vereceksen ıkı kere uc kere dusunup araştırmak baktırmak sart. hayırlısı olsun
E60 tek geçeceğim arac 530d :) ama 520d'de fena değil. İnşallah gönlüne göre bir araç bulursun.
BMW gerçekten kalıtesını ıspatlamıs bır marka. Ancak Turkıye ve ıkıncı el faktörü benı tamamen kuşkulandırır. Zamanında BMW servıslerınde cok zaman harcamıslıgım var. Km lerın dusurulmesı bakımların sılınmesı hasarsız denılen araçların ne gıbı hasarlarla yapılıp ıttırılmesı gıbı durumlara sahıt olduktan sonra asla ıkıncı el BMW almam . babam kullanmış olsa bıle. Hele hele ıstanbuldaysa gecmıs olsun . tabı bu yorumum bellı bır yuzdeyı kapsıyor. herkesıde kötülememek lazım . Ancak bu paraları vereceksen ıkı kere uc kere dusunup araştırmak baktırmak sart. hayırlısı olsun
Bmw ye ilk sahipleri biner, ikinci sahiplerine bmw biner derler :)
Dün arkadaşta almış 1.16d 110 bin tl 0km. 1.16 ya o paraya yazık bence. 2. El a4 , 3.20 çok daha mantıklı
Sent from my iPhone using Tapatalk
avangerx
03-11-2014, 22:52
Hocam aslında bu araçların motorları ve mekaniği iyi bakıldığında uzun süre dayanabilecek şekilde tasarlanıyor. Sorun şu ki 6 yaşında bir aracın İstanbul şartlarında yıpranmaması mümkün değil. Temizini bulmak çok zor. Ha güvendiğiniz birisinin aracıdır alın, keyifle kullanın güzel araçlar. Ben yine de bahsettiğiniz paraları 6 yaşında bir araca vermezdim. Bu tabi tercih ve karşınıza çıkan aracın temizliği ile ilgili bir durum. Etraflıca gösterin hatta hata garantili eksperler var onlardan birine sokun. İyi şanslar inşallah istediğiniz gibi çıkar araba.
Evet mantıklı gözüküyor ama bir tarafta dizel 520 diğer tarafta benzinli daha ufak bir araç.
Ençok istediğim araçlardan biri aslında 320i ed ama çok uzun yol yapıyorum su anki aracim 10 aylık 50.000 km de.
Gerçi eski nesil motor 5 ile yeni nesil motor 3 hemen hemen aynı yakar diye dusunuyorum.
10 ayda 50 bin mii ??
siz en iyisi elektrikli renault zoe alın 66 bin lira fiyatı var. Yakıt konusunda sizi sadece elektrikli kurtarır bence :)
Çok km yapıyorsunuz bence size dizel şart, 520d büyük araç uzun yolda çokiyi olur.
Araç güvenilir yerden o konuda problem yok. 1 senedir bakıyorum bu araçtan dediğiniz gibi temiz ini bulmak cok zor. Bulmuskende kaçırmasam mi diyorum.
Kafama takılan 6 yaşında arabaya bu kadar para verilir mi? Birde yeni kasaya göre ciddi yakıt farkı var sanki
Hocam yanlış anlamayın ama ciddi bir bütçe söz konusu ve 150 bin km'de bir araç alacaksınız ve 10 ayda 50.000 km yaptım diyorsunuz bmw ile sıkıştırma illaki olacaktır çünkü yol tutuşu gücü daha iyi 10 ayda 50.bin km yapan bir insan max 3 senede 160.bin km daha katar araca ve araç 310.bin'e gelir ve gerçekten yıpranmış ve masrafa açık bir araçta olabilir bu sonuçta siz bmw alırken 100 bin'deki araçı daha tercih edeceğiniz gibi o zamanda elinizden zor çıkarıp ciddi zararlar edeceksiniz onun yerine size 0 bir araç öneririm. En azından her araça 1 sene binip satarak zarar etmemiş olursunuz eğer 50-70-100 arası km bulursanız o zaman kaçırmayın derim Bmw arıza çıkartmaya başladığı zaman insan bmw'den soğur dizelleri o konuda çok riskli çok başarılı olmasına rağmen çok ağır fiyatlandırma çıkarıyorlar ve çoğu usta bmw'den anlamıyor bile yine servis yolunu ister istemez tutuyorsunuz
Bu aracı alırsam en fazla 1 sene binerin, sıfır alacağım aractada farklı birşey olmayacaktır diye düşünüyorum.
Asıl istediğim araç 530 GT ama buna ulaşana kadar min zararla her türlü değişiklik mübah.
Aklımda çok araç var
1.4 act passat
2.0 tdi passat yada 2.0 tdi variant
2.0 tdi X3
C180
320i ed
Yada e60 kasa 520
Suan BMW modellerine yogunlastim.
Burada benim için önemli olan sehir içi yakit 8 i geçmesin, performans li olsun, bebek koltuğu ve bagaj kullanımı rahat olsun vs vs.
Evet 520 yi çok seviyor ve istiyorum bu araci da alabilirim lâkin bir çok kişiden duyduğum BMW dizel uzun vadede sorun yaratır konusu beni direkt 320i ed ye yönlendiriyor.
2.0 tdi dsg passat yada Skoda superb bakabilirsiniz.
2.0 tdi dsg passat yada Skoda superb bakabilirsiniz.
2015 i mantıklı gözüküyor ama çok pahalı sanki 140+extralar
2015 i mantıklı gözüküyor ama çok pahalı sanki 140+extralar
bu araç işinde çıta yukarı oldunmu işin içinden çıkılmıyor :)
bmw 520d'de 2008 bakıyordunuz, masraflı olabilir diye vazgeçtiğiniz sanırım, onun yerine passat' mantıklı 2.0 tdi 2012 olabilir. doksanlarda az kmler var
veya yine bmw derseniz dizel 320d ler var temizi bulunabilir.
ama az km olsun burda önemli olano sizin kmler çok yüksek :)
buda güzel mesela https://www.ikinciyeni.com/car-detail/1328/87/AUDI-A4-20-TDI-177-HP-MULTITRONIC-PI
gokhanfr
04-11-2014, 19:54
Bu aracı alırsam en fazla 1 sene binerin, sıfır alacağım aractada farklı birşey olmayacaktır diye düşünüyorum.
Asıl istediğim araç 530 GT ama buna ulaşana kadar min zararla her türlü değişiklik mübah.
Aklımda çok araç var
1.4 act passat
2.0 tdi passat yada 2.0 tdi variant
2.0 tdi X3
C180
320i ed
Yada e60 kasa 520
Suan BMW modellerine yogunlastim.
Burada benim için önemli olan sehir içi yakit 8 i geçmesin, performans li olsun, bebek koltuğu ve bagaj kullanımı rahat olsun vs vs.
Evet 520 yi çok seviyor ve istiyorum bu araci da alabilirim lâkin bir çok kişiden duyduğum BMW dizel uzun vadede sorun yaratır konusu beni direkt 320i ed ye yönlendiriyor.
Abi valla etrafımda 5.20d-5.30d kullanan arkadaşlarım ve dostlarım var.Ben kimseden şikayet almadım.Yakın bir arkadaşıma da geçen hafta Ankaraya gidip 2004 5.30d aldık.Araç 170binde tıkır tıkır işliyor maşallah.Benim kafamda da şu sıralar 5.20d var.Aracımı ilana koydum bekliyorum :) gözüm kapalı destekçinim bmw 5 konusunda :)
Hala E60 kasa 530d diyorum :)
Hocam aslında bu araçların motorları ve mekaniği iyi bakıldığında uzun süre dayanabilecek şekilde tasarlanıyor. Sorun şu ki 6 yaşında bir aracın İstanbul şartlarında yıpranmaması mümkün değil. Temizini bulmak çok zor. Ha güvendiğiniz birisinin aracıdır alın, keyifle kullanın güzel araçlar. Ben yine de bahsettiğiniz paraları 6 yaşında bir araca vermezdim. Bu tabi tercih ve karşınıza çıkan aracın temizliği ile ilgili bir durum. Etraflıca gösterin hatta hata garantili eksperler var onlardan birine sokun. İyi şanslar inşallah istediğiniz gibi çıkar araba.
Arkadas E39 5.28 aldi 300 bin km de ilk sahibinden istanbul araci Masallahi var:)Bmw nin en onemli faktoru yetkili servis disina cikmamis olmasi bence
aksoyomer61
06-11-2014, 21:44
E60 5.20 mizde oldu 5.30muzda oldu 2.0 motor 5 serisine az geliyor aracta umdugum performans yoktu ve yakiyordu romanyada ucuz oldugu icin 5.30da aldik 3.0 motor performans olarak ucuruyor onemli olan kismi motor yettigi icin 2.0 motordan az fazla,hatta ayni yakiyor
Son olarak 320İ yada 316İ M paket den birinde karar kılmak üzereyim.
Bugün borusana gittim
320İ ye 132
316İ M Paletli 127 fiyat çekti.
M paket istiyorum ama malesef sadece 316 da var. Sanırım 320 ye tamam diyeceğim.
520 büyük ve hantal kalacak diye düşünüyorum...
demogorgon
06-11-2014, 22:15
150bindeki 6 yıllık bir araca o parayi ben vermem daha az kmde 320d bakminjzi tavsiye ederim ya da yakit sorun degilse 1.18 m paket sıfır alir keyfime bakarim
Evet dostlar bugün itibarı ile araç değişikliğinden dolayı çok sevdiğim aracimi satmış bulunuyorum. Seat kullanıcı olma ayrıcalığı ve SCT ailesi ile tanışma şansını yakaladığım için oldukça mutluyum.
Sevgiler...
tolgasecki06
11-11-2014, 23:12
Evet dostlar bugün itibarı ile araç değişikliğinden dolayı çok sevdiğim aracimi satmış bulunuyorum. Seat kullanıcı olma ayrıcalığı ve SCT ailesi ile tanışma şansını yakaladığım için oldukça mutluyum.
Sevgiler...
Hayirli olsun simdiden araca karar verbildiniz mi?
Üzereyim bir tane 2012 320d var araç opsiyonlu boşa çıkarsa onu alacağım çıkmaz ise aralıkta 320i lerin M paket ve estroril mavisi gelecekmiş fiyatı uyarsa, son ihtimal 316i M Paket est. mavi...
Üzereyim bir tane 2012 320d var araç opsiyonlu boşa çıkarsa onu alacağım çıkmaz ise aralıkta 320i lerin M paket ve estroril mavisi gelecekmiş fiyatı uyarsa, son ihtimal 316i M Paket est. mavi...
Hayırlı olsun kaça sattınız leonu?
TheCupra
12-11-2014, 00:43
Bu kasayı düğün için kiraladım 320i 2013 model şehir içi normal kullanımda hesapladım 48 kuruş yakmışım birde klima açıktı.
BugraGulay
12-11-2014, 02:00
Peder beyde var 2011 kasa M paket 5.20 d şu kadar söyleyim o arabanın 30-35 kuruş yakıcağını söyleseler inanmazdım fakat araç 2 yıla yakın süredir 1 kuruş üstüne çıkmadı arada benim elime düşmesine rağmen :) umarım hayırlısı olur :)
Sinan3405
12-11-2014, 08:21
Selam SCT
Sehirler arasi yol yapiyorsaniz cok iyi bir secim. Sehir ici heleki istanbul icinde yol yapacaksaniz biraz kaba. Kis aylarini fazla sevmez helede yerde kar varsa. Dis ortama cok ses verir motoru ic kabindede hafiften hissedilir. Bence bu araclarin icinde en krali mercedes e 250 4 matic simdiden hayirli ugurlu olsun Allah utandirmasin kaza bela vermesin.
34 JN 5281
Bende 4.20d yi alırken 8-10 lt yi gözden çıkartmıştım ama 2000 motor 184 beygir şehir içinde genelde sportta kullanmama ragmen 7 lt yakıyor. Sakarya ya gittiğim bi gün denemek için 120-130 gittim 4,6 lt yaktı hatta fotoğrafını bile çekmiştim :). Cumartesi Sapanca organizasyonuna katılmaya çalışacağım. orda yola çıkarken bi arkadaşla km sıfırlayıp bi karşılaştırma daha yapabiliriz.
Dropbox linkim de silinmemiş daha
https://www.dropbox.com/sc/avuf1w2wx05yjnk/AABAVQi9-TuWLYGVKVKlMsp1a
Sinan3405
12-11-2014, 22:57
Bende 4.20d yi alırken 8-10 lt yi gözden çıkartmıştım ama 2000 motor 184 beygir şehir içinde genelde sportta kullanmama ragmen 7 lt yakıyor. Sakarya ya gittiğim bi gün denemek için 120-130 gittim 4,6 lt yaktı hatta fotoğrafını bile çekmiştim :). Cumartesi Sapanca organizasyonuna katılmaya çalışacağım. orda yola çıkarken bi arkadaşla km sıfırlayıp bi karşılaştırma daha yapabiliriz.
Bu arac 120 kmh giderken bile devir 2.000 rpm nin altinda seyreder buda cok normal yakit olarak ama yinede piyasadaki 2.0 motorlarin icinde en az yakan araclardan,keyiflimi cokkkk[emoji12]
34 JN 5281
Leon'umu çok sevdiğimden hala satmadım eşim kullanıyor. Bazen biniyorum vefasızlık gibi olmasın ama aşk 3 harflidir diye boşuna dememişler demeden edemiyorum :)
Sinan3405
12-11-2014, 23:09
Leon'umu çok sevdiğimden hala satmadım eşim kullanıyor. Bazen biniyorum vefasızlık gibi olmasın ama aşk 3 harflidir diye boşuna dememişler demeden edemiyorum :)
Bencede ask benim icin 3 harf senin icin bmw benim icin lpg[emoji3] suan. Gecenlerde 2.5 135 hp lik trasporterle basmadan 1300 km yol yaptim 400 tl den biraz fazla yakti.
34 JN 5281
Thecaliph
12-11-2014, 23:10
Türkiye şartlarında en güzel kombinasyon şu an BMW de 2.0 ve 184 beygir .
Hem az yakıyor hem performans Tsi falan filan yalan valla . @akgenç (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=14952) dediğiniz gibi bastığınız halde 7 litre işte ama turbo benzinlinde böyle bir şey yok ben basıyorum 10 litreyi geçiyor :D
Ama sizin araçlar da pahalı tabi :) 1 serisine bakıyorum ama onda bile Bi xenonsuz falan hoşuma gitmiyor e donanım olunca fiyat yine yükseliyor .
Neyse Cupra ile yola devam basmadan yavaş yavaş gideriz biz de :P
Sinan3405
12-11-2014, 23:16
Türkiye şartlarında en güzel kombinasyon şu an BMW de 2.0 ve 184 beygir .
Hem az yakıyor hem performans Tsi falan filan yalan valla . @akgenç (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=14952) dediğiniz gibi bastığınız halde 7 litre işte ama turbo benzinlinde böyle bir şey yok ben basıyorum 10 litreyi geçiyor :D
Ama sizin araçlar da pahalı tabi :) 1 serisine bakıyorum ama onda bile Bi xenonsuz falan hoşuma gitmiyor e donanım olunca fiyat yine yükseliyor .
Neyse Cupra ile yola devam basmadan yavaş yavaş gideriz biz de :P
Gordugum en cok yakit yakan arac bugune kadar bmw 7.40 Lİ abartisiz maslak trafiginde 22 litre
34 JN 5281
Dropbox linkim de silinmemiş daha
https://www.dropbox.com/sc/avuf1w2wx05yjnk/AABAVQi9-TuWLYGVKVKlMsp1a
Gayet başarılıymış. Daha ne olsun. :)
Bencede 184 lük bmw motoru çok iyi daha da iyisi yine 2.0 motor 218 hp dizel 3.25d veya 5.25d
Karar verildi ve teslimat bekleniyor.
FR ımla da yarin vedalasiyorum
http://i.hizliresim.com/QgmBDr.jpg (http://hizliresim.com/QgmBDr)
hayırlı olsun güle güle kullanın çıtayı yükselttiniz :)
Hayırlı olsun kazasız belasız
Hayırlı olsun Allah kazdan beladan korusun. BMW aldım diye forumdan ayrılma sakın BMW forumları çok sıkıcı :)
Doğduğum yer değil doyduğun yer demişler.
Merak etme :)
Hayırlı olsun Allah kazdan beladan korusun. BMW aldım diye forumdan ayrılma sakın BMW forumları çok sıkıcı :)