Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant ağırlığında birkaç kg performansı ne kadar etkiler?
Arkadaşlar aynı ebadlardaki jantlar değişilip tanesinde yaklaşık 3kg daha hafifi takılırsa yani 3kg *4=12 daha hafif jant takılırsa performansta ne farkeder?
bu kombinasyonu hiç deneyen oldumu?
kirlisakal
29-11-2014, 14:57
bence etkilemez.psikoljık olarak etkilenebilirsin o da performansına vurur...;)
bence etkilemez.psikoljık olarak etkilenebilirsin o da performansına vurur...;)
metin abi cevaplarına bayılıyorum süpersin. :sct-003:
salihalan
29-11-2014, 15:07
alıcaksın yani illaki o.z hadi bakalım :)
alıcaksın yani illaki o.z hadi bakalım :)
oz. yan gelirde bibenzerini könig miligram alabilirim tabi sen alırsan jantları :)
salihalan
29-11-2014, 15:12
oz. yan gelirde bibenzerini könig miligram alabilirim tabi sen alırsan jantları :)
Aynen abi nette cok var sikintisiz alirsin ;) bi anlasamadik senle ah bi anlassak ;) hehehhe
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
http://i.hizliresim.com/XYnZY3.jpg (http://hizliresim.com/XYnZY3)
kirlisakal
29-11-2014, 15:15
metin abi cevaplarına bayılıyorum süpersin. :sct-003:
herşey doğal içimden geçenleri aktarıyorum size :d sıradan basit konuşamıyom huyum kurusun
Aynen abi nette cok var sikintisiz alirsin ;) bi anlasamadik senle ah bi anlassak ;) hehehhe
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
eyer gerçekten etkisi yoksa değişmicem zaten :) yani elini çabuk tutsan iyi edersin :)
salihalan
29-11-2014, 15:26
eyer gerçekten etkisi yoksa değişmicem zaten :) yani elini çabuk tutsan iyi edersin :)
abi etkisi olmazmı düşün 205 tabandan 225 tabana geciyorsun 16 dan 18 e geciyorsun 2" birden artıyor sıkıntı olur tabiki he 17 de 18 e gecsen 1" 225 taban 17 de kullanıyorsun max. 2 kilo fark eder oda yormaz diye düşünüyorum ama tabi sen bilin :) anlaşırsak alıcam abi belki jantları satmadan alırım fr lar bana kalır zulaya :)
abi etkisi olmazmı düşün 205 tabandan 225 tabana geciyorsun 16 dan 18 e geciyorsun 2" birden artıyor sıkıntı olur tabiki he 17 de 18 e gecsen 1" 225 taban 17 de kullanıyorsun max. 2 kilo fark eder oda yormaz diye düşünüyorum ama tabi sen bilin :) anlaşırsak alıcam abi belki jantları satmadan alırım fr lar bana kalır zulaya :)
3kg az değil kesinlikle farkedecektir bende biliyorumda, olayı yaşayandan dinlemek istedim nedir!?
ben 18'' janta geçtim. tanesinde 2 kg tasarruf ettim alt devirlerde biraz daha kolay toparlıyor araç. üst devirlerde pek bir şey hissedemedim. yakıtta bir fark yok birebir aynı yakıyorum.
Her jantta 3 kg eksilme olacaksa bu eksilme aktarma organında olduğu için jant başına 3*4=12 kg jant başına, toplamda 12*4=48 kg aracta yük hafifletilmiş gibi etkisi olacaktır.
Aktarma organındaki değişikliklerde her 1 kg = 4kg araca etkisi diye biliyorum.
salihalan
29-11-2014, 16:14
ben 18'' janta geçtim. tanesinde 2 kg tasarruf ettim alt devirlerde biraz daha kolay toparlıyor araç. üst devirlerde pek bir şey hissedemedim. yakıtta bir fark yok birebir aynı yakıyorum.
tamamen dediğim olay :)
Leonturco
29-11-2014, 16:21
Moment hesabına bakmak lazım. :)
https://www.youtube.com/watch?v=D3odobx8elU
bambam11
29-11-2014, 16:25
Buradan bakınca hiç bir şey etkilemeyecek gibi anlıyorum
Yekta burada ki jant boylarina gore hizlanma degisiklikleri. Agirlikla ilgili birsey dememis. Yuksek ihtimalle de jant agirliklari aynidir burada, cunku test amaci farkli. Agirlik icin amac lodoss Seyhan abinin dedigi aktarma organlarini yormamak adina yapiliyor. 3 kilo cok farkeder gibi. Bunu birde karapale abiye sormak lazim. Gecen gunlerde bu konuyla ilgili bir yorumunu okumustum :sct-004:
bambam11
29-11-2014, 17:25
BrsYlmz en altta ağırlıklar yazıyor, yaklaşık 7 kg ağırlık farkı var. 0-100 de yarım saniye bile fark olmamış.
König miligram 7-8 kg aralığında, fakat lastik çok ağır 225 40 18 nerdeyse 10-11 kg. Hafifini bulmak lazım. :)
ArchangeL
29-11-2014, 17:30
http://www.cms.com.tr/Page/Subpage/Print.aspx?CID=0&RouteCID=19
ArchangeL
29-11-2014, 17:30
CMS // Jant Rehberi - Tavsiyeler (http://www.cms.com.tr/Page/Subpage/Print.aspx?CID=0&RouteCID=19)
karapale
29-11-2014, 17:40
BrsYlmz tesekkur ederim.. simdi arkadaslar 350+ beygirim var ama yakismadigini dusundugum enkei rp03 jantlarimi taktim arabama..hafif alaşımlı alüminyum jantlar fren sistemine ve yoltutuşuna etkileri olumlu yöndedir,iyi bir ısı iletkeni olduğu için fren sisteminde oluşan ısıyı emerler..
Jant ağırlıkları araçların yakıt tüketimi ve performansı için önemli bir etkendir,1.8 yada 2.0 motorda kullanıan bir jant 1.4 motorlu araçlarda yakıt sarfiyatına olumsuz etkide bulunabilir,doğru jant lastik kombinasyonu ile aracımızı hem görüntü olarak hem de performans ve güvenlik açısindan bir adım öne taşırız bence.. arabamdaki rahatlamayi anlatamam hissetmeniz lazim.. 3 kg bir jant icin buyuk onem tasir.. konig milligram modeli benimde cok begendigim bir model, takmanizi tavsiye ederim.. yuruyen aksama agirlik binmedigi icin parcalarin omrude uzun olur..
Satılık aracın üstünde niye oynuyorsun usta sürekli :) Bırak bin git yahu. Veya satmaktan vazgeç :)
Yekta burada ki jant boylarina gore hizlanma degisiklikleri. Agirlikla ilgili birsey dememis. Yuksek ihtimalle de jant agirliklari aynidir burada, cunku test amaci farkli. Agirlik icin amac lodoss Seyhan abinin dedigi aktarma organlarini yormamak adina yapiliyor. 3 kilo cok farkeder gibi. Bunu birde karapale abiye sormak lazim. Gecen gunlerde bu konuyla ilgili bir yorumunu okumustum :sct-004:
1 lb = yaklaşık 0,45 kg
1 lb = yaklaşık 0,45 kg
Diger arkadasin yorumundan sonra farkettim. Okumama gafletine dustum, affola:sct-004:
Yekta arkadaşımızın paylaştığı grafikte de görüldüğü üzre çok aman amanlık bi farklar yok.
Ha siz yazılımdır egzozdur cart curt yapıp yarışlara giren bi insansanız ozaman 3-5 kilonun hesabını yaparsınız ama gündelik normal kullanım araçlarında çok fazla kafaya takmamak lazım ağırlığı. Çünkü çok gözle görülür bi değişiklik oluşmaz. En fazla taban genişliğinden dolayı 100km de 1lt yakıt artar, o da olsun okadar. Her güzelliğin bi yaptırımı olur.
Ayrıca illa orjinal fabrika jantları olsun, orjinal jant daha hafiftir diyenler için söyleyeyim, orjinal cupra jantı 13,5 kg dır. Onun yerine 7-8 kg civarında könig vs. jant takmak çok daha iyidir.
Yanlış bilmiyosam seatın jantlarını bi dönem cms üretiyodu hala öylemi bilmiyorum ama serviste 4bin tl ye satılan orjinal jantlarınızı cms dışarıda 800-1000 tl civarında satıyo. Ama ona replica deyip uzak duruyorsunuz ;)
Yekta arkadaşımızın paylaştığı grafikte de görüldüğü üzre çok aman amanlık bi farklar yok.
Ha siz yazılımdır egzozdur cart curt yapıp yarışlara giren bi insansanız ozaman 3-5 kilonun hesabını yaparsınız ama gündelik normal kullanım araçlarında çok fazla kafaya takmamak lazım ağırlığı. Çünkü çok gözle görülür bi değişiklik oluşmaz. En fazla taban genişliğinden dolayı 100km de 1lt yakıt artar, o da olsun okadar. Her güzelliğin bi yaptırımı olur.
Ayrıca illa orjinal fabrika jantları olsun, orjinal jant daha hafiftir diyenler için söyleyeyim, orjinal cupra jantı 13,5 kg dır. Onun yerine 7-8 kg civarında könig vs. jant takmak çok daha iyidir.
Yanlış bilmiyosam seatın jantlarını bi dönem cms üretiyodu hala öylemi bilmiyorum ama serviste 4bin tl ye satılan orjinal jantlarınızı cms dışarıda 800-1000 tl civarında satıyo. Ama ona replica deyip uzak duruyorsunuz ;)
Nasil ya? Harbi 800-1000 Lira mi orjinalleri? Var mi bir link:sct-015:
Nasil ya? Harbi 800-1000 Lira mi orjinalleri? Var mi bir link:sct-015:
Evet cms jantlar o fiyatlarda
Mesela Leonturco murat abimde cms var o daha iyi bilir ;)
bambam11
29-11-2014, 18:40
ısı iletimi ile balataları rahatlatması mantıklıymış, ancak cant ve teker ağırlıkları yürüyen aksama yük oluşturmaz,
Bir de cant ağırlığı değilde ataletine odaklanmak daha mantıklı gibi: cantın ağırlık dağılımı ne kadar orta noktasına yakın olursa performansa etkisi o kadar iyi olur.
Leonturco
29-11-2014, 18:47
Evet cms jantlar o fiyatlarda
Mesela Leonturco murat abimde cms var o daha iyi bilir ;)
Ben jantı 250 TL'ye almıştım. Şu an 480 TL oldu.
Ben jantı 250 TL'ye almıştım. Şu an 480 TL oldu.
Oo sen kazıklanmışsın be abi :)
Sanırım aradığım cevaplar buradada paylaşılmış jant ağırlığında 3 kg performansı ne kadar etkiler (http://www.techturkey.com/forum/genel/31261-jant-agirliginda-3-kg-performansi-ne-kadar-etkiler.html)
Orj cupra jant 22 kg lastikle
König miligram lastikle 19 kg küsüru var
Yani yaklaşık 3kg her jantta farkettireceği kalkışlardaki serilik kesin.
karapale
29-11-2014, 22:09
Sanırım aradığım cevaplar buradada paylaşılmış jant ağırlığında 3 kg performansı ne kadar etkiler (http://www.techturkey.com/forum/genel/31261-jant-agirliginda-3-kg-performansi-ne-kadar-etkiler.html)
Orj cupra jant 22 kg lastikle
König miligram lastikle 19 kg küsüru var
Yani yaklaşık 3kg her jantta farkettireceği kalkışlardaki serilik kesin.
Bak adam burda cok guzel aciklamis.. unv. Yillarina dondurdu beni..
teorik bi hesap isterseniz şöyle;
moment = a (ivme) x @ (kütlesel atalet momenti)
ivme zaten direk olarak bizim hızlanmamıza bağlı olarak açısal ivme oluyor, momentte motorumuzun tek lastiğe aktardığı gücü oluyor, burda geriye birtek jantın kütlesel atalet momentimiz kaldı o da şöyle ;
G.d*2 / 4.g
G = ağırlık farkı (ağırlık farkının sadece halka şeklinde jantın ortasından olduğunu düşünürsek)
g = yerçekimi ivmesi 9.81
d = halkanın ortalama çapı (ağırlığın çıktığı yerin ortalama çapı)
3kg gerçekten büyük bir rakam..
ivme zaten direk olarak bizim hızlanmamıza bağlı olarak açısal ivme oluyor, momentte motorumuzun tek lastiğe aktardığı gücü oluyor, burda geriye birtek jantın kütlesel atalet momentimiz kaldı o da şöyle ;
G.d*2 / 4.g
G = ağırlık farkı (ağırlık farkının sadece halka şeklinde jantın ortasından olduğunu düşünürsek)
Bu açıklamayı okurken ki halim;
http://www.youtube.com/watch?v=cneRVXOF4l8 :sct-015:
G.d*2 / 4.g
Ortalama olarak bunu daha önce hesaplamıştık 3 kg hafifletme jant basına 12kg kadar etkiliyor.
Roll yapanlar için koltukları ve ıvır zıvırı sökmekten iyidir :)
Ortalama olarak bunu daha önce hesaplamıştık 3 kg hafifletme jant basına 12kg kadar etkiliyor.
Roll yapanlar için koltukları ve ıvır zıvırı sökmekten iyidir :)
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/29/aa75301364768806533e6db0d01f7235.jpg
F = m x a
Bu kurala göre; ağırlık (m) arttığı ya da azaldığı için direkt olarak kuvvete (F) etkisi olur.
Ya da sorulan sorumuza göre; cisme uygulanan kuvvet sabit olduğu sürece, ağırlığı (jantlarımızı) azaltırsak; ivme (m/s.s) artacaktır. İvmeyi biliyoruz zaten; en sevdiğimiz şey :)
Bunu da şu video ile pekiştirebiliriz. Daha iyi anlaşılacaktr.
http://www.youtube.com/watch?v=M6iI5T3Yzbo
bambam11
30-11-2014, 02:15
F = m x a
Bu kurala göre; ağırlık (m) arttığı ya da azaldığı için direkt olarak kuvvete (F) etkisi olur.
Ya da sorulan sorumuza göre; cisme uygulanan kuvvet sabit olduğu sürece, ağırlığı (jantlarımızı) azaltırsak; ivme (m/s.s) artacaktır. İvmeyi biliyoruz zaten; en sevdiğimiz şey :)
Bunu da şu video ile pekiştirebiliriz. Daha iyi anlaşılacaktr.
http://www.youtube.com/watch?v=M6iI5T3Yzbo
karapale nin hesabı mantıklı, sizin hesap da doğru ama 1000 kg araç + 200 kg personel ağırlığının yanıda 3 kg ın ne kadar etki edeceğini düşünürsek sizin hesap çok mantıklı gelmiyor. Sizin hesaba göre 2000 lira verip araca 3 kg hafif cant takacağımıza, araçta çeyrek depodan fazla benzin almayıp, istepneyi de evde bırakıp gezmek extra daha mantıklı; 50 kg civarında kazanç sağlanır
:)
karapale nin hesabı mantıklı, sizin hesap da doğru ama 1000 kg araç + 200 kg personel ağırlığının yanıda 3 kg ın ne kadar etki edeceğini düşünürsek sizin hesap çok mantıklı gelmiyor. Sizin hesaba göre 2000 lira verip araca 3 kg hafif cant takacağımıza, araçta çeyrek depodan fazla benzin almayıp, istepneyi de evde bırakıp gezmek extra daha mantıklı; 50 kg civarında kazanç sağlanır
:)
İsteyen istediğini takar gezer zaten o bizi bağlamaz da; sadece konu başlığından da anlaşılacağı üzere; bir jantın ağırlığındaki bir kaç kilonun aracı ne derece etkileyeceği hakkında bilgi istenmiş ve bu bilginin somut cevabını formül olarak verdim. Zaten soruyu dikkatli okursanız sizden mantıklı olup olmadığı değil, bu birkaç kilonun aracı ne kadar etkileyip etkileyemeceği hakkında idi.
Neyse size formül değil, mantığa yatar bir şekilde izah edeyim olayın ciddiyetinin farkına varırsınız belki.
Sizin o önemsemediğiniz 3kg ağırlık; 4 lastiğe de ayrı ayrı uygulandığında sadece ivmelenmede değil, frenleme ve ani menevralarda da ekstra aracadan yük bindirecektir. Düşünün ki bugün lastik üreticileri bile güvenlik için frenleme mesafesini 1 mt. daha nasıl kısaltırız, araç sağ-sol manevra yaparken nasıl kaymadan daha güvenli hale getiririz diye uğraşırken siz ağırlaştırmak için çaba gösteriyorsunuz. Resmen aracın dinamikleri ile oynamaktır bu.
Haliyle sizin gibi düşünüp, çeyrek depoyla yola çıkan ve yolda lastiği patlayıp ta stepnesiz kalan kişiler de vardır. :)
Milyarlık araca biniyorsunuz, kendinizin ve başkalarının güvenliği hiçe sayıp burada 1000 TL daha ucuz jantı savunuyorsunuz.
Amaç; ucuz fiyat bazında replika önermekse kusura bakmayın ben sizin kadar ucuz düşünmüyorum. Haa, dersiniz ki vossen, konig, enkeiz, oz vs.. kalite ürünlerse tamam derim; bu markaların sadece görüntüsü değil, kimyası bile kalitedir ama sırf şekil olsun, ucuz olsun diye de güvenlik riske atılmaz.
Daha önceden başlık açıldı. İsterseniz okuyun ve olayın ne kadar ciddi olduğunu farkedeceksiniz.
http://www.seatclubturkey.com/sohbet/44130-replika-jant-pismanliktir.html
bambam11
30-11-2014, 20:38
Ben ucuz cant savunmadım ki hiç bir yerde. Sadece F=mxa formülündeki 3 kg için 2000 TL ödemeyin orijinal jant kullanın dedim.
Sizin somut bilginizdeki F = m x a formülü doğru ancak burada değil. Daha doğrusu önceki mesajımda da dediğim gibi, 3 kg bu formülde çok küçük bir yüzdeye denk geliyor.
Burada asıl doğru formül cantların ataletini de içeren formül olacaktır.
İlla da daha somut bilgi gerekli ise Yekta nın konunun başında paylaştığı, 4 farklı teker ağırlığını içeren tabloyu incelemek yararlı olacaktır.
Ben ucuz cant savunmadım ki hiç bir yerde. Sadece F=mxa formülündeki 3 kg için 2000 TL ödemeyin orijinal jant kullanın dedim.
Sizin somut bilginizdeki F = m x a formülü doğru ancak burada değil. Daha doğrusu önceki mesajımda da dediğim gibi, 3 kg bu formülde çok küçük bir yüzdeye denk geliyor.
Burada asıl doğru formül cantların ataletini de içeren formül olacaktır.
İlla da daha somut bilgi gerekli ise @Yekta (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=14662) nın konunun başında paylaştığı, 4 farklı teker ağırlığını içeren tabloyu incelemek yararlı olacaktır.
Yalnız burda atlanılan bir durum var, arabadan yük atmakla jantları hafifletmek aynı olmuyor.
jantları hafifletmek belki küçük görünen 3 kg dönen bir cisimde katlayarak etki ediyor.
Yalnız burda atlanılan bir durum var, arabadan yük atmakla jantları hafifletmek aynı olmuyor.
jantları hafifletmek belki küçük görünen 3 kg dönen bir cisimde katlayarak etki ediyor.
Tartışmaya yine tecrübemle katılayım;
2013 model İbiza CUPRA arabamın orjinal 215/40/17- 87 V Brıdgestone RE 050 A kombinasyon jant lastiğini tarttım tam 19 kilo geliyor,
İpekyolu lastikçilik firmasından forum üyemiz Gürhan kardeşimin ilandaki İkinci el temiz 15 inçlik İbiza Style alaşım jantını aldım jantın tanesi 9 kilo, Nokian WRD 3 195/60/15 92 H model ve ölçüsünde kışlık lastik aldım lastiğin tanesi de net 7 kilo, jant lastik ikisi etti 16 kilo şimdi asıl sonuca gelelim;
orjinal ekipman 19 kilo idi, kışlık takım da şu an aks başına16 kilo iyice en ince ayrıntısına kadar ölçtüm 100 kilometrede 1 litre daha az yakıyor kesin sonuç, 0 dan 100 zaten süper şimdi arabayı zor tutuyorum denemesi bedava,
kesinlikle hafif jant lastik hem yakıtı hem şanzımanı hem de motoru rahatlatıyor, yazlık lastiğin yanağı çok düşük olduğu için soğuk havada lastik daha da sertleştiğinden araba takur tukur oluyor kaldı ki ben Antalya' da yaşıyorum sabahları oldukça soğuk diğer bölgelerin soğuğunda orjinal cupra lastiğinin halini düşünemiyorum, o yüzdendir ki yüksek yanaklı yuvarlanma direnci düşük lastik ile orjinal 15 inç janta geçtim araba tüy gibi konforlu kışında varsın İbiza CUPRA' nın süksesi olmasın hem karın çamurun yağmurun olumsuz etkisi orjinal jantı yıpratmaz üstüne üstlük yakıt ekonomisi ve konfor da süper dercede arttı, Güvenlik ise ultra yüksek.
bu konu bitmez daha sayfalarca yazarım, gelin forumun en yaşlı (53 yaş) İbiza CUPRA' cısına kulak verin yazılanları tane tane okuyup ona göre kararınızı verin, marka delisi değilim ancak ucuz mala para verecek kadar da zengin değilim bilmem anlatabildimmi herkese sevgiler saygılar.
01insomnia
01-12-2014, 02:16
İlk mesaji okurken bildiginiz barzoydum simdi son mesaji da okudum bitti cok sukur artik muhendisim sayenizde :D masallah hepinize gercekten. Bu aileyi harbiden seviyorum abi ben.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yağız Ç.
01-12-2014, 02:26
Jant hafifliği performans açısından çok hissedilir derecede bir fark sağlamaz lakin özellikle yarı otomatik hele ki kırılgan DSG gibi şanzımanlarda hayati bir öneme sahip. Birçok premium marka yanlış ebat lastik - jant kombosu kullanımını tespit ettiği vakit şanzıman onarımını tamamen garanti dışı bırakabilir. Yanlış jant ve yanlış ebattaki lastik seçimi dsg gibi yarı otomatik şanzımanların uzun vadede ömrünü kısaltır. Replika ve ağır jantlardan, yanlış ebattaki lastiklerden uzak durmakta fayda var özellikle DSG kullanıcıları için..
bambam11
01-12-2014, 08:04
Tartışmaya yine tecrübemle katılayım;
2013 model İbiza CUPRA arabamın orjinal 215/40/17- 87 V Brıdgestone RE 050 A kombinasyon jant lastiğini tarttım tam 19 kilo geliyor,
İpekyolu lastikçilik firmasından forum üyemiz Gürhan kardeşimin ilandaki İkinci el temiz 15 inçlik İbiza Style alaşım jantını aldım jantın tanesi 9 kilo, Nokian WRD 3 195/60/15 92 H model ve ölçüsünde kışlık lastik aldım lastiğin tanesi de net 7 kilo, jant lastik ikisi etti 16 kilo şimdi asıl sonuca gelelim;
orjinal ekipman 19 kilo idi, kışlık takım da şu an aks başına16 kilo iyice en ince ayrıntısına kadar ölçtüm 100 kilometrede 1 litre daha az yakıyor kesin sonuç, 0 dan 100 zaten süper şimdi arabayı zor tutuyorum denemesi bedava,
kesinlikle hafif jant lastik hem yakıtı hem şanzımanı hem de motoru rahatlatıyor, yazlık lastiğin yanağı çok düşük olduğu için soğuk havada lastik daha da sertleştiğinden araba takur tukur oluyor kaldı ki ben Antalya' da yaşıyorum sabahları oldukça soğuk diğer bölgelerin soğuğunda orjinal cupra lastiğinin halini düşünemiyorum, o yüzdendir ki yüksek yanaklı yuvarlanma direnci düşük lastik ile orjinal 15 inç janta geçtim araba tüy gibi konforlu kışında varsın İbiza CUPRA' nın süksesi olmasın hem karın çamurun yağmurun olumsuz etkisi orjinal jantı yıpratmaz üstüne üstlük yakıt ekonomisi ve konfor da süper dercede arttı, Güvenlik ise ultra yüksek.
bu konu bitmez daha sayfalarca yazarım, gelin forumun en yaşlı (53 yaş) İbiza CUPRA' cısına kulak verin yazılanları tane tane okuyup ona göre kararınızı verin, marka delisi değilim ancak ucuz mala para verecek kadar da zengin değilim bilmem anlatabildimmi herkese sevgiler saygılar.
Merhabalar,
Yakıt tüketimini nasıl ölçtünüz? Gittiğiniz km'yi nasıl ölçtünüz?
Bu kombinasonda aracınız gittiği yolu %4 fazla ölçecektir, serviste düzeltme yaptırmadıysanız.
Emre eski aracta 17" jantlar(lastikli) 22-23 kg civarı geliyordu.
Yerine taktıgım 18" jantlar(lastikli)18,5 kg biraz fazla geliyordu.
İkisi arasında kalkış,gaz tepkimeleri,yakıtta çok az bir değişim oldu.
Senin bahsettiğin değer küçük bir değer değil ve hissedilir oranda rahatlama yaşayacaksın.
Senin araçta yazılımda var.
Aradaki farkı daha ıyı anlarsın.
karapale
01-12-2014, 10:29
Merhabalar,
Yakıt tüketimini nasıl ölçtünüz? Gittiğiniz km'yi nasıl ölçtünüz?
Bu kombinasonda aracınız gittiği yolu %4 fazla ölçecektir, serviste düzeltme yaptırmadıysanız.
serviste düzeltemezler yol bilgisayar verilerini, ancak iyi bir yazılımcı yapabilir.. benim enjektorler buyuk s3 enjektoru.. ben ne kadar az yakıyorum diyordum ama kalibrasyon yaptırıp gercek degerleri görünce %20 fark etmişti :)