Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağız Yaraları (Aft) Yardım :(
Arkadaşlar Öncelikle Şunu Belirteyim Resimdeki Ağız Benim değildir :)
Belli aralıklarda (1 yada 2 ay'da) Muhakkat Bu yaralardan ağzımda Belirmektedir Allah kimseye çektirmesin bu acıyı ne birşey yiediriyor nede içiriyor!
İlaçla 2 günde ilaçsız 1 haftayı buluyor yaranın acısının Geçmesi... Bir Sürü ilaç denedim Merhem denedim ama yinede kurtulamadım...
Muhakkak ki aramızda bu yaralardan şikayetçi olan arkadaşlarımız vardır. Ne Çözüm Önerirsiniz? Araştirma hastanesine Giden arkadaşlarım oldu bu yaradan dolayı ama bir çözüm çıkmadı...
Dün İnternette araştırdım Bağırsak ve bağışıklık sistemiyle alakalı bir durummuş tabi sinir sitres bunun cabasıymış..
İnternette bir sürü ilaç önermişler bir yorum dikkatimi çekti! Arkadaş boşuna ilaca para vermeyin KEFİR için Bol Bol Yoğurt tüketin demiş 1 yıldırda bunları uyguladığı için bu dertten kurtulmuş...
Sizlerinde Önerilerinizi Bekliyorum. :(
http://i.hizliresim.com/ZAgZ2G.jpg (http://hizliresim.com/ZAgZ2G)
http://i.hizliresim.com/LY7yoZ.jpg (http://hizliresim.com/LY7yoZ)
Bendede cok önceden olmustu kremi ni kullanmıştım geçmişti kullanmadığım donemlerde ise kendiliğinden geçti. Sebeplerini bilmem ama sıkça görünen sigara yı birden bırakanlarda oluyor. Geçmiş olsun
Thecaliph
30-11-2014, 19:01
Oralmedic öneririm kesinlikle . 5-10 saniye uyguluyorsunuz çubuk ile akşama geçiyor ve bu sırada bir şey dokunsa bile oraya acıtmıyor .
https://eksisozluk.com/oralmedic--2007472
geçmiş olsun abi. siyah dut iyi gelir derler ama...?
osqur yaralar kısa zamanda geçiyorsa önemli bir şey değil , ama yara olupta geçmiyorsa yaralar hayra alamet değil bunu belirtmek isterim açıklıkla
individual
30-11-2014, 19:07
Krem bir işe yaramıyor.
Çözüm şu ben öle geçiriyorum.Kulak pamuğunu ıslatıp karbonat a bastırıp sonra yaranın üstüne basıcaksınız.çok acıyacaka ama yarım saat sonra yaranın üstü beyaz renk olup kapanmaya başlayacak.
Sonrasında 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırıp ağızda çalkalayıp tükereceksiniz.Hatta suyu yaranın olduğu bölgede biraz tutarsanız iyi olur.
Geçmiş olsun bende böyle geçiyor.
Kenakort krem bulabilirsen mutlaka onu kullan.
LesDiscrets
30-11-2014, 19:16
Bende de olur bazen genelde stres yada vitaminsizlikten olan birşey ben bu yaralar oluştuğunda dişlerimi ve ağız içimi sürekli dezenfekte ediyorum mentollu macun ağız suyu gibi seylerle karbonatlı suda acısını dindiriyor aslında dene bı..
Bendede cok önceden olmustu kremi ni kullanmıştım geçmişti kullanmadığım donemlerde ise kendiliğinden geçti. Sebeplerini bilmem ama sıkça görünen sigara yı birden bırakanlarda oluyor. Geçmiş olsun
Evet sigarayı bıraktıktan sonra oldu :( geçiyor geçmesinede çıktığı zamanda insanı agresifleştiriyor bu yara..
Oralmedic öneririm kesinlikle . 5-10 saniye uyguluyorsunuz çubuk ile akşama geçiyor ve bu sırada bir şey dokunsa bile oraya acıtmıyor .
https://eksisozluk.com/oralmedic--2007472
Bu ilacın adanını daha dün duydum telefona kaydetttim alcam deneyeceğim... Teşekkürler...
Aynı olay bi arkadas arıyorum oldu aksam ondan ögrenirim yaptiklariini iletirim sana..
Yekta Teşekkürler Kardeşim... Denedim ama bana fayda etmedi :(
Deçko Yok abi dün çıktı dilimde konuşurken zor konuşuyordum :) ilacı sürdüm bugun birşey yok...
individual Deneyeceğim kardeşim karbonatı çok duydum ama uygulamadım hiç... inşallah birdaha çıkmazda uygulamam :(
Cenk_ kullandım kardeşim oda faydalı
LesDiscrets Günde 1 yada 2 kez muhakkak dişlermi fırçalarım... doktorlar b12 vitamini öneriyorlar sürekli b12 eksikliği diyorlar ama 2 kutu içtim faydası yok
Yekta Teşekkürler Kardeşim... Denedim ama bana fayda etmedi :(
Deçko Yok abi dün çıktı dilimde konuşurken zor konuşuyordum :) ilacı sürdüm bugun birşey yok...çok geçmiş olsun o halde :sct-018:
Aynı olay bi arkadas arıyorum oldu aksam ondan ögrenirim yaptiklariini iletirim sana..
Eywallah kardeşim
çok geçmiş olsun o halde :sct-018:
Teşekkür Ederim abi :sct-005:
LesDiscrets
30-11-2014, 19:36
Stresli isen ondanda oluyor bu uçuk gibi birşey tedavisi yok diye biliyorum sadece ilaçlarla felan bastıra biliyorsun ancak hep vucudunda zayıf anında patlak verıyo hemen g.olsun tekrar umarım bırdaha çıkmaz acısını çok iyi biliyorum bazen konusamıcak duruma getiriyor insanı
Thecaliph
30-11-2014, 19:46
Bu ilacın adanını daha dün duydum telefona kaydetttim alcam deneyeceğim... Teşekkürler...
Bu ilacı aldıktan sonra neyse kullanınca teşekkürünü edersin :D
şimdik elini bi guzel ıslatıyosun üstüne tuzu basıyosun hop goturuyosun agzındaki yaraya 1 er saat arayla 3 kez yap bunu ertesi gun geciyor ama biraz tut uzerinde nasıl yaktıgını farkediceksin bro :) @osqur (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=10220)
Bu ilacı aldıktan sonra neyse kullanınca teşekkürünü edersin :D
Teşekkürr ederim :) İnşallah dediğin gibidir...
şimdik elini bi guzel ıslatıyosun üstüne tuzu basıyosun hop goturuyosun agzındaki yaraya 1 er saat arayla 3 kez yap bunu ertesi gun geciyor ama biraz tut uzerinde nasıl yaktıgını farkediceksin bro :) @osqur (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=10220)
Hacut şimdi geçti birdaha çıktığında onuda deneyecehim.. tuzlu suyu denemiştim ama sadece yakmıştı ... Bugunden İtibaren Kefir içmeye başliyorum :D aldıma ma içmedim daha tadında merak ediyorum ilk defa içeceğim :)
Geçmiş olsun..
Teşekkürler...
Vallahi bazen bende de oluyor ama öyle kolay kolay geçmiyor bendekiler. Bir sürü şey denedim ama ağız bölgesi sürekli ıslak olduğu için haliyle geç iyileşiyor. O yüzden bildigim en iyi yöntem, gece yatmadan önce en iyi şekilde ağız temizliğini yapıp gerekirse ağızdan nefes almak kaidesiyle uykuya dalmaya çalışıyorum ki sabaha biraz daha iyileşmiş bir hale geliyor.
Allaha şükür uzunca bir süredir yok. Ben ağız yarasını gectim, basiniza geldi mi bilmem, dilimi gece bir isirmisiim 1 ay iyileşmedi. Ne yemek yiyebildim ne konusabildim.
Vallahi bazen bende de oluyor ama öyle kolay kolay geçmiyor bendekiler. Bir sürü şey denedim ama ağız bölgesi sürekli ıslak olduğu için haliyle geç iyileşiyor. O yüzden bildigim en iyi yöntem, gece yatmadan önce en iyi şekilde ağız temizliğini yapıp gerekirse ağızdan nefes almak kaidesiyle uykuya dalmaya çalışıyorum ki sabaha biraz daha iyileşmiş bir hale geliyor.
Allaha şükür uzunca bir süredir yok. Ben ağız yarasını gectim, basiniza geldi mi bilmem, dilimi gece bir isirmisiim 1 ay iyileşmedi. Ne yemek yiyebildim ne konusabildim. bence bir nöroloji ye gidin derim o dil ısırması için, uyukuda nöbet falan geçiriyor olabilirsiniz
mesela ben bu zamana kadar defalarca kan verdim bir şey olmadı 3-4 yıl önceydi kan verirken olmuştu bana bir anda dünyam döndü ve kendimi kaybettim ,kendime geldiğimde ağzımın içi kan içinde kalmıştı, iyiki doktorlar flan vardı o anda müdahele etmişler ama ben hatırlamıyorum o anı , epilepsi nöbeti benzeri bir şey olmuştu bana sonra , doktora gittim baktılar ettiler birşey çıkmadı , kan verirken beyindeki loblarda kan azalınca olmuş bana
Krem bir işe yaramıyor.
Çözüm şu ben öle geçiriyorum.Kulak pamuğunu ıslatıp karbonat a bastırıp sonra yaranın üstüne basıcaksınız.çok acıyacaka ama yarım saat sonra yaranın üstü beyaz renk olup kapanmaya başlayacak.
Sonrasında 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırıp ağızda çalkalayıp tükereceksiniz.Hatta suyu yaranın olduğu bölgede biraz tutarsanız iyi olur.
Geçmiş olsun bende böyle geçiyor.
Annem emekli hemşire. Bu çözümü onun yonlendirmesiyle yıllardır uygularim her seferinde de cozum olur. Eminim sizin de sorununuzu cozecektir.
stresten oluyor. berbat bi acısı oluyor. resmi görünce bile kötü oldum
EndyCooL
30-11-2014, 21:10
osqur çok geçmiş olsun
bu yazı dikkatini çekebilir
(AFT) AĞIZDA ÇIKAN YARALARIN TEDAVİSİ
Aft olarak adlandırılan ağızda çıkan yaraların tedavisi tıbben kesin olarak bulunamamıştır. Bunun dışında alınabilecek önlemler vardır.
Mesela tuzlu suyla günde birkaç defa gargara yapmak, tuz ve karbonatı Krem şeklinde koyu olarak hazırlayıp aft olan bölgeye sürmek, sirke, turşu, cips, turunçgiller ve baharatlı çerezlerden uzak durmak gibi.
Genellikle ağız yaraları kendi kendine bir haftaya kadar iyileşebilmektedir. Doktora görünüldüğünde doktorunuz size Antibiyotik tedavisi ve ağız içi gargara verecektir.
Bunlarla büyük oranda iyileşme sağlanabilmekte, tedavi hızlandırılabilmektedir. Bunların dışında ağız yaralarından muzdarip olmuş biri olarak size, misvak kullanımını tavsiye etmek istiyorum.
Misvakın ağız içi asitlik derecesi ile aynı asitlik derecesine sahip olması aft oluşumunu engellemektedir. Misvak, ağız temizliğinin yanı sıra balgam sökücü, hafıza kuvvetlendirici ve güzel telaffuzu sağlama gibi olumlu etkileri de bulunmaktadır.
Bunu dışında ağız yaralarından kurtulabilmek için yarım bardak suya yarım kaşık tuz ilave edilerek sık sık gargara yapabilirsiniz. Aynı işlemi sirke kullanarak da yapabilirsiniz. Faydasını göreceksiniz.
AFT’ler herhangi bir tedavi uygulanmasa da genellikle 7-10 gün sonra kendiliğinden iyileşmektedir. AFT sorunu ile karşı karşıya olanların aşağıda sıralanan işlemlerden birini yada birkaçını uyguladıklarında daha rahat bir periyot geçirmeleri mümkündür.
Ağrıyı azaltmak ve iyileşme periyodunu kısaltmak için yapılabilecekler şunlardır;
- Sıcak, asidik ve tahriş edici gıdalardan kaçınılmalıdır.
- “2% Hydrogen Peroxide” solüsyonuna batırılan pamuk yada gazlı bez ile AFT bölgesi temizlenebilir.
- Su ile karbonat karıımından hazırlanan ince yapılı bir krem AFT üzerine sürülebilir.
- Yarım bardak suya yarım kaşık tuz ilavesi ile elde edilen solüsyonla günde üç kez gargara yapılabilir,
- Yemeklerden önce AFT bölgesine “Xylocaine” solüsyonu ya da ağız için hazırlanmış anestezik kremler uygulanabilir.
- AFT üzerine uygulanacak “Orabase”, “Gly-oxide”, “Cankaid”,”Ambesol” gibi ağız içi kremler uygulanabilir.
- “Sucralfate” tableti ılık suda eritip gargara yapılabilir.
- Özellikle başlangıç aşamasında “Tetrasiklin” tableti suda eriterek elde edilen solüsyon ile gargara yapmak AFT’nin fazla büyümesini engeller ve ağrıyı azaltır.
- Gene aftın başlangıç safhasında bölgeye bir Topikal Steroid “% 0,1’lik Triamcinalone” uygulanması ya da steroidli bir gargara “Betamethasone Syrup” ile gargara yapmak aftın fazla büyümesini engeller ve ağrıyı azaltır.
- “Chlorhexadine” gargaralar iyileşme periyodunu kısaltır.
- “Tetrasiklin” şurup la hazırlanan 12,500 ünite “Nystatin”, 1.25 mg “Diphenhydramine”, ve 0.25 mg/m “Hydrocortisone” karışımı ‘Shotgun’ solüsyonu olarak kullanılabilir.
EndyCooL
30-11-2014, 21:11
B12 Vitamini Eksikliği: Ağızda çıkan yaralar B12 vitamini eksikliğinin belirtisi olabilir. B12 eksikliğinin diğer belirtileri nefes darlığı ve halsizliktir.
Demir Eksikliği: Kanda yeterli miktarda kırmızı kan hücresi olmaması durumu olan demir eksikliği ağız içinde yaralar çıkmasına neden olabilir. Demir eksikliğinin diğer belirtileri enerji eksikliği, kronik yorgunluk ve baş dönmesidir.
Çölyak Hastalığı: Glüten intoleransı olarak da bilinen çölyak hastalığı küçük bağırsakta iltihaba yol açar. Ağız yaraları bu rahatsızlığın karakteristik belirtileri arasındadır.
Chron Hastalığı: Mide ve ağız içinde ülserlere neden olan Chron hastalığı tekrarlayan ağız yaralarına yol açabilir.
Gıdalar: Bazı gıdaların bazı kişilerde ağız yaralarına neden olduğu bilinmektedir. Bu gıdalar arasında çikolata, kahve, fıstık, çilek, peynir, domates ve beyaz unu sayabiliriz.
Genetik: Düzenli olarak ağız yaralarından şikayet eden insanları yaklaşık %40’ının ailesinde de bu tip yaraların görüldüğü belirlenmiştir.
Hormon Değişiklikleri: Bazı kadınlarda adet döneminde hormonal dalgalanmalara bağlı olarak ağız yaraları görülebilmektedir.
Stres ve Kaygı: Stresin ve kaygının arttığı dönemlerde ağız içinde ve dil üstünde yaralar oluşabilir.
Sigara: Sigaranın vücutta neden olduğu kimyasal değişimler ağız yaralarına yol açabilir. Ayrıca sigarayı bıraktıktan sonra bir süre geçici yaralar görülebilir.
İlaçlar: Aspirin, ibuprofen gibi ağrı kesiciler, beta blokerlar ve anjin tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar ağız yaralarına yol açabilmektedir.
Ağız Yaralarına İyi Gelen Bitkiler
Muayene sonrası doktorunuz bu yaralar için özel bir gargara suyu, antibiyotik tedavisi önerebilir. Bu profesyonel tedavi yöntemleri dışında yaraların daha kısa sürede geçmesi için aşağıdaki bitkilerden yardım alabilirsiniz.
Çay: Tannik asit (tanen) bakımından zengin olan çay bakteri, virüs, alerji veya mantar nedeniyle oluşan ağız yaralarına iyi gelir. Kullanılmış çay poşetini biraz soğuttuktan sonra yaranın bulunduğu bölgeye koyun ve 15-20 dakika bekletin. Aynı şekilde tanen içeren ayı üzümü, okaliptüs, adaçayı, ahududu, nane ve meyan kökü çaylarını da kullanabilirsiniz.
Ülser Otu: Latince adı “coptis groenkandica” olan ülser otu adından da anlaşılacağı üzere ağız içi ülserleri için oldukça etkili bir bitkidir. Bitki geleneksel olarak ağız yaralarının tedavisinde kullanıldığı için bu adı almıştır. Ülkemizde pek yaygın değildir bu nedenle her aktarda bulmak mümkün olmayabilir ancak bulursanız bu otla çay hazırlayabilirsiniz.
Altınmühür: Kanamayı azaltan ve antiseptik özelliği bulunan altınmühür bitkisi ağız yaralarının tedavisinde kullanılmaktadır. Altınmühür çayı hazırlamak için çeyrek litre suya 2 çay kaşığı altınmühür atarak karıştırın ve 10 dakika kadar demleyin. Daha sonra çayı soğutarak gün içinde gargara suyu olarak kullanabilirsiniz.
Meyan Kökü: Meyan kökü kullanarak hazırlanan ağız gargarası yaraların iyileşme sürecini önemli oranda hızlandırır. Meyan kökünün bu etkisi yaralara iyi gelen tannik asit ve glisirrettinik asit bakımından zengin olmasından ileri gelmektedir.
Adaçayı: Ağız ve boğaz yaralarına iyi gelen adaçayını ağız gargarası olarak kullanabilirsiniz.
Sonuç olarak ağız yaralarının tedavisinde en etkili yöntemin bulunabilmesi için bu yaraların nedeninin belirlenmesi gerekmektedir. Virüs, alerji veya bakteri nedeniyle oluşan yaraların tedavisinde farklı yöntemler izlenebilir. Örneğin gıda alerjisi nedeniyle görülen yaraların tedavisi için öncelikle bu tip gıdaların tüketimi durdurulmalıdır. Oluşan yaraların iyileşme sürecini hızlandırmak için yukarıdaki bitkilerden yardım alabilirsiniz. Yine bu süreçte ağız hijyeni önemli bir rol oynamaktadır.
bence bir nöroloji ye gidin derim o dil ısırması için, uyukuda nöbet falan geçiriyor olabilirsiniz
mesela ben bu zamana kadar defalarca kan verdim bir şey olmadı 3-4 yıl önceydi kan verirken olmuştu bana bir anda dünyam döndü ve kendimi kaybettim ,kendime geldiğimde ağzımın içi kan içinde kalmıştı, iyiki doktorlar flan vardı o anda müdahele etmişler ama ben hatırlamıyorum o anı , epilepsi nöbeti benzeri bir şey olmuştu bana sonra , doktora gittim baktılar ettiler birşey çıkmadı , kan verirken beyindeki loblarda kan azalınca olmuş bana
Dilimi ısırmamın sebebi belli. Üst dişlerimden bir tanesinin köşesi dilime dönük olmasından kaynaklanıyor. :)
Yapacak bir şey yok. Sağlık olsun.
Dilimi ısırmamın sebebi belli. Üst dişlerimden bir tanesinin köşesi dilime dönük olmasından kaynaklanıyor. :)
Yapacak bir şey yok. Sağlık olsun.he tamam o zaman , problem yok demektir , çünkü böyle şeyler sağlığımız açısından çok önemli , ayrıca geçmiş olsun :sct-005:
ozozka_n
30-11-2014, 22:11
Bu yaralar genelde sizindr dediginiz gibi sindirim ile ilgili problemlerden dahada cogunlukla karacigerden kaynakli olabiliyor. Zaten ilac isimlerini arkadaslar yazmis ama ozellile aft konusunda kesin ve dogal cozum soylenmis olan tuz ve karbonat basmaktan ziyade karadut suyu:) temin edebiliyorsaniz dogal karadut suyu tuketin yada konsatre haline getirilmis dogal el yapimi ozleri var bunu sulandirip yada sulandirmadan tuketebilirsiniz her derde deva:)
aksoyomer61
01-12-2014, 00:39
Oral medic ise yariyor super bisey,agzini sabah aksam tuzlu suyla gargara yap mikrop kirar.behcet hastaligi arastirilabilir yada bagisiklik sistemini etkileyen bise olabilir.en onemli etkeni stres.bide agzimda yara varmi diye takinti edip bakarsan hep yenileri cikar
Sent from my iPhone using Tapatalk
Aradabir oluyor çok berbat birşey. Allah şifa versin.
osqur kardeşim geçmiş olsun
Allah acil şifa versin
halamın eşi eniştem (iyi bir yöntem değil ama) sigara içmediği zaman çıkıyor bu aft lar
sigara içince çıkmıyor
osqur kardeşim geçmiş olsun
Allah acil şifa versin
halamın eşi eniştem (iyi bir yöntem değil ama) sigara içmediği zaman çıkıyor bu aft lar
sigara içince çıkmıyor
Sigarayı bıraktıktan sonra oldu abi... önceden böyle bir derdm yoktu... kafama ufacık birşeyi takayım hemen belli ediyor kendini (ufak yada büyük) olarak çıkıyor... sigara kulanmam bu yarayı çekerim..:)
.:Batum:. Yeter artık dedim bende çözüm arıyorum 3 4 yıldır çekiyorum ama sık değil ara bir çıkıyor...
Oral medic ise yariyor super bisey,agzini sabah aksam tuzlu suyla gargara yap mikrop kirar.behcet hastaligi arastirilabilir yada bagisiklik sistemini etkileyen bise olabilir.en onemli etkeni stres.bide agzimda yara varmi diye takinti edip bakarsan hep yenileri cikar
Sent from my iPhone using Tapatalk
ilaç kullanamk istemiyorum direk bağişiklık sistemine yöneldim.. KEFİR içiyorum bakalım ne olucak..
Bu yaralar genelde sizindr dediginiz gibi sindirim ile ilgili problemlerden dahada cogunlukla karacigerden kaynakli olabiliyor. Zaten ilac isimlerini arkadaslar yazmis ama ozellile aft konusunda kesin ve dogal cozum soylenmis olan tuz ve karbonat basmaktan ziyade karadut suyu:) temin edebiliyorsaniz dogal karadut suyu tuketin yada konsatre haline getirilmis dogal el yapimi ozleri var bunu sulandirip yada sulandirmadan tuketebilirsiniz her derde deva:)
Şuanlık yara geçti ne zaman cıkıcak bilmiyrum inşallah çıkmaz bir daha... Önerileriniz için teşekkürler...
EndyCooL Serdar abi b12 çok kullandım ama sanırsam ondan kaynaklı bir durum değil... 3 vardiya çaliştğim için biraz dengesiz uyuyorum çok ani sinirleniyorum birden parlarım... sitrese hiç gelemiyorum.. :) burda gittiğim bütün doktorlar b12 yazıp paketlediler Ben bu ara kefir içiyorum bakalım inşallah birdaha çıkmaz...
leon93 Düşmanına beddua ediceksen agzından aft çıksın diceksin :D Direk süründürüyor :)
EndyCooL
04-12-2014, 16:08
osqur geçmiş olsun kardeşim stres yapma stres her hastalığın kökü bunu unutma :)
KoLeKraL44
04-12-2014, 16:17
Bende aynı sorundan muzdaripim. Aynen 1 ayda felan oluyor. Benim sorunum diş macunumun karışımında bulunan "Sodyum lauril sülfat" isimli bir maddeden dolayı oluyormuş diş macununu değiştirdim özellikle bu maddenin olmadığı bir diş macunu aldım sorun biraz azaldı.
3 yıl letonyada yaşadım, adamlar bir kefir içiyor sorma gitsin, hayatlarında aldıkları sıvılar kefir ve votka. Orda bende alışmıştım kefire her sabah 1 büyük bardak içiyordum, ilk başlarda mideyi bozuyor ama sonrasında vucut düzene giriyor çünkü kefirdeki yararlı bakteriler bağrısak ve bir çok hastalık için birebir. o zamanlar hiç ağzımda yara cıktığını hatırlamam ama türkiyede 3-4 ayda bir olur genelde.
kenakort orabase iyidir gece yatarken sür sabaha bişey kalmaz
Aftlar benim hayatımın yaklaşık 10 yıldır vazgeçilmez parçası. Ne zaman bir şeyi kafama taksam, ne zaman üzülsem, ne zaman istediğim bir şey olmasa hemen ağzımın içinde en acı verecek yerinde bitiverir...
Şükür ki son 1-2 yıldır epey azaldı. İnanın şu an bile var bir tane, o da geçti geçecek... Acısına o kadar alıştım ki artık krem kullanmıyorum. Gözlerimi kısıp lanet okuyorum acıdığında...
Eğer geçmesini istiyorsanız;
-Kenacort Orabase kremi gece yatmadan önce içini dolduracak şekilde sürün. Niye gece? Krem bir film tabaka oluşturuyor aslında, lakin dilin değmesi ya da değdiği damak-yanak vb. yerlere de yapışması sonucu yaranın içi tekrar boşalıyor. Konuşmak bile onu yerinden edebiliyor. Bu kremin 3 günde geçiremediği afta daha rastlamadım. Normalde 1 gün, hadi en derini 2 gün sürsün...
Ayrıca, hayatı benim gibi stres üzerine kurulu kişilerin dudak uçuğu için de "Vectavir" isimli küçük tüp kremden edinmelerini öneririm.
Mide yanmaları (Reflü) için Gaviscon Advance veya karbonat :)
göktürk akay
04-12-2014, 18:53
B 12 vitamin eksikliğinden olduğunu biliyorum ben. Bende de yeni çıktı küçük bişey şimdi iyileşti kendi kendine. B12 önemli diğerleri gibi değilmiş. Bunda meyve vs. Aksine kırmızı et ve süt ürünleri tavsiye ediliyo
demogorgon
04-12-2014, 19:41
Hocam bu bagisiklik sistemiyle alakali bir durum maalesef aftlara neyin sebep oldugu tam olarak bilinmiyor , yalniz behcet hastalarinda sıkca olan bir durum (b27 geninin mutasyona ugramasi sebep olur) ki Allah kimseye gostermesin zor bir hastaliktr , ayrica sls iceren dis macunlarida afta yatkinliginiz varsa tetikler sls icermeyen dis macunlarini tercih edin.
Sigarayı bıraktıktan sonra oldu abi... önceden böyle bir derdm yoktu... kafama ufacık birşeyi takayım hemen belli ediyor kendini (ufak yada büyük) olarak çıkıyor... sigara kulanmam bu yarayı çekerim..:)
yerinde bir karar
Allah yardımcın olsun
ilaç kullanamk istemiyorum direk bağişiklık sistemine yöneldim.. KEFİR içiyorum bakalım ne olucak..
kefir çok iyi bende bir dönem eker marka olanını içtim bazen aklıma geliyor alayım diyorum sonra unutuyorum
heryerde de bulunmuyor o meret
altınkılıç marka da iyiymiş
inşallah iyi gelir kurtulursun bu aft lardan
Bende de arada olur dolapta hep bi tüp kenakort durur yara üzerine uygulayınca bir süre sonra geçiyor..Hatta aft tam çıkmadan hafif hafif sızlamaya başladımı direk uygulamaya başlıyorum daha kısa sürede iyileşiyor
Arkadaşlar Öncelikle Şunu Belirteyim Resimdeki Ağız Benim değildir :)
Belli aralıklarda (1 yada 2 ay'da) Muhakkat Bu yaralardan ağzımda Belirmektedir Allah kimseye çektirmesin bu acıyı ne birşey yiediriyor nede içiriyor!
İlaçla 2 günde ilaçsız 1 haftayı buluyor yaranın acısının Geçmesi... Bir Sürü ilaç denedim Merhem denedim ama yinede kurtulamadım...
Muhakkak ki aramızda bu yaralardan şikayetçi olan arkadaşlarımız vardır. Ne Çözüm Önerirsiniz? Araştirma hastanesine Giden arkadaşlarım oldu bu yaradan dolayı ama bir çözüm çıkmadı...
Dün İnternette araştırdım Bağırsak ve bağışıklık sistemiyle alakalı bir durummuş tabi sinir sitres bunun cabasıymış..
İnternette bir sürü ilaç önermişler bir yorum dikkatimi çekti! Arkadaş boşuna ilaca para vermeyin KEFİR için Bol Bol Yoğurt tüketin demiş 1 yıldırda bunları uyguladığı için bu dertten kurtulmuş...
Sizlerinde Önerilerinizi Bekliyorum. :(
http://i.hizliresim.com/ZAgZ2G.jpg (http://hizliresim.com/ZAgZ2G)
http://i.hizliresim.com/LY7yoZ.jpg (http://hizliresim.com/LY7yoZ)
Geçmiş olsun öncelikle. Tembellik yapıp diğer yorumları okumadım ama kesin güzel öneriler vardır. Bende bir ara çok sık olmaya başlamıştı. Babam (diş hekimi) bağışıklık sistemimin zayiflamasinin etkisi olabilir dedi ve ekinazi (nasıl yazılıyorsa artik) yağı bulabilirseniz (türkiyede bulması zahmetli olabilir) günde bir bardak suya 2-3 damla damlatip için. Yaralar iyilesecektir ve tekrarı olmayacaktır. Ekinazinin çayı otu tozu vs vs artık nasıl formları varsa etkili değil onlar, direk yağını kullanmalısınız. Bu sadece ağız yarası için değil genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
Tekrardan geçmiş olsun
crocodile_16
05-12-2014, 10:46
En iyi çözümü kenakort diğer arkadaslarında yazdığı gibi gece yatarken sürersen en azından acısını alıyor ort 2-3 güne yavas yavas geciriyor tıpta bile bunun nedenini bulamıyorlar doktorlarda genelde kenakort a orabase öneriyor birde vitamin çoğu kişinin yaşadığı bi rahatsızlık stres ve sinirden uzak durmak gerekiyor
coolman33
05-12-2014, 11:13
bizim buralarda urum dutu denir ama urmu dutu kara dut olarakta isimlendiğini duydum.Bu dut şurubundan (orjinal) bulabilirseniz ağız yaralarına iyi geldiği bilinmektedir.Geçmiş olsun.
Öncelikle geçmiş olsun Kara dut aft için birebirdir mevsim değişikliklerinde genelde bende de sık sık olur ne yaparsan yap 1 hafta kadar acı çekiyorsun ama kara dut bir nebzede olsa hızlı iyileşmesine faydalı oluyor.
Jem_Baba
05-12-2014, 11:33
osqur geçmiş olsun kardeşim Allah acil şifalar versin.
dirtyface
05-12-2014, 12:15
osqur öncelikle geçmiş olsun.
aynı sorunu zaman zaman bende yaşıyordum sebebi tamamen strese dayalı.
istanbul'dan manisa'ya geldiğim ilk iki yıl ayda bir aft problemi yaşadım daha sonraları sanırım alıştım stres azaldı ve artık çıkmamaya başladı.
Daha sonra her sigarayı bırakma girişimimde yaşamaya başladım. sigarayı bırakmak vücut için çok sıkıntılı bir süreç olduğundan ilk haftalarda vücut bu stresle başa çıkmaya çalışırken çıkarmış sirkeli tuzlu su gargarası rahatlatır ayrıca ağız ve diş eti bakımı için en ucuz ve kolay yöntemdir bunu bana diş hekimi söylemişti.
Şimdi dikkat ettim de çok uzun zamandır çıkmıyor (şeytan kulağına kurşun:)
Geçmiş olsun öncelikle. Tembellik yapıp diğer yorumları okumadım ama kesin güzel öneriler vardır. Bende bir ara çok sık olmaya başlamıştı. Babam (diş hekimi) bağışıklık sistemimin zayiflamasinin etkisi olabilir dedi ve ekinazi (nasıl yazılıyorsa artik) yağı bulabilirseniz (türkiyede bulması zahmetli olabilir) günde bir bardak suya 2-3 damla damlatip için. Yaralar iyilesecektir ve tekrarı olmayacaktır. Ekinazinin çayı otu tozu vs vs artık nasıl formları varsa etkili değil onlar, direk yağını kullanmalısınız. Bu sadece ağız yarası için değil genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
Tekrardan geçmiş olsun
Teşekkürler kardeşim sanırım bahsettiğin yağ bu yağ
Ekinezya Yağı Faydaları - Bitkisel Ürünler (http://www.sifamarket.com/mucize-bitkiler/ekinezya-yagi-faydalari.html)
Teşekkürler kardeşim sanırım bahsettiğin yağ bu yağ
Ekinezya Yağı Faydaları - Bitkisel Ürünler (http://www.sifamarket.com/mucize-bitkiler/ekinezya-yagi-faydalari.html)
Aynen bu olsa gerek. Benim kullandığım almanya 'dan gelmişti içerik ayniysa denemenizi tavsiye ederim
Aynen bu olsa gerek. Benim kullandığım almanya 'dan gelmişti içerik ayniysa denemenizi tavsiye ederim
şuan internette araştırıyorum bakalım inşallah bulurum.. ama zor gibi sanırım :(
şuan internette araştırıyorum bakalım inşallah bulurum.. ama zor gibi sanırım :(
İlaç olarak algılandığı için türkiye de satisi için gerekli mevzuattan dolayı getirilmiyor sanırım. Diş hekiminize danismanizi tavsiye ederim. Herşeyden önce profesyonel görüş önemli. Bunun haricinde bağışıklık sistemini güçlendirici diğer yöntemler arastirilabilir.
Attarlarda kara dut şurubu satılıyor karışım ağzınızı onla çalkalarsanız uyuşturuyor rahatlarsınız yoksa ekşi tuzlu gibi şeyler yakıyor.
Öncelikle geçmiş olsun. Bu yaşıma kadar hiç başıma gelmemişti...taa ki 3 gün öncesine kadar. Nasıl oldu bilmiyorum ama bir anda dilimin sol yanında bir acı hissettim sanırım yara olmuş ilk gün o kadar kötüydü ki yemek yiyememenin yanında konuşurken bil acı çekiyordum. Düne nazaran bugün daha iyi sanırım yarın tamamen iyileşir. Arkadaşım karbonat ile tuzlu suyu karıştırıp gargara yapmamı tavsiye etmişti...uygulamadım ama yararlı olduğunu internetteki araştırmalarım da doğruladı.