PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cordobam can çekişiyor lütfen yardım... :(:(:(

ep_cordoba
17-03-2008, 02:57
Arkadaşlar 2000 model cordobam var... sorunum;

Marşa basıyorum motoru çalıştıryorum ayağımı gazdan çektiğimde araba stop ediyor. ilk zamanlar havanın soğuk olduğundan kaynaklandığını sanmıştım ve rolantiyi yükselttim. ama hala aynı. sonra motor sıcakkende aynı olayı yaptığını farkettim... yarım saat kadar dolaşıyorum... motoru kapatıyorum. 3-4 dakika sonra tekrar marşa bastığımda motor sıcak olmasına rağmen tekrar stop ediyor. trafikte ışıklarda çok zorlanıyorum... 2-3 km yol gittikten sonra rolanti eski haline geliyor... Ama acilen bi yere gidecek olsam arabamı hareket ettiremiyorum. bir kaç dakika gaza basılı tutyorum araba anca 500 devirde falan tıngır mıngır çalışıyo.. oto parktan geri geri çıkıp arabamı düzeltmem gerekiyor. geri çıkıp elfreniyle durup öyle devam ediyorum tabi ayağım sürekli gazla.. anlıyacanız çok zorluk çekiyorum... daha önce başına gelenler veya bilgisi olanlar lütfen yardım ederse sevinirim... tşk ederim...

azuL
17-03-2008, 10:33
Geçmiş olsun. Benzeri bir problemi Renault ile yaşamıştım. Yakıt sisteminden kaynaklanıyordu. Fakat şimdi ne desem yalan olur. En güzeli bir servise gidip göster derim. Usta eli değmesi gereken bir probleme benziyor.

gorkemsarigul
17-03-2008, 10:59
Ateşleme Sisteminde Problem Olabilir Bi Oto Elektirikçiye Göstermen Gerekiyor Sanirim...

AHHA
17-03-2008, 12:04
LPG var mı? lpg de yapıyor o arızayı bildiğim kadarıyla, eğer yoksa karbüratör pisliği de sebep olabilir.

mesutaytan
17-03-2008, 13:00
en yakın servise götürmen gerek

quoasimodo
17-03-2008, 13:10
renault flash'lerde ve rainbow'larda vardı buna benzer bir sorun. sebebi ise karbüratörün manifoldun üstünde yakın bir pozisyona konumlanması nedeniyle motor durdurulduğunda karbüratördeki yakıt buharlaşıyordu.
bu yüzden motor durduğunda ilk anda çalışmama gibi bir sorun yapıyordu. renault bu sorunu motor stop edildikten sonra devreye girip manifoldu soğutan bir fan yerleştirerek sorunu çözmüştü.
senin sorununda bunun gibi bişey olabilir

TAVCI
17-03-2008, 13:19
renault flash'lerde ve rainbow'larda vardı buna benzer bir sorun. sebebi ise karbüratörün manifoldun üstünde yakın bir pozisyona konumlanması nedeniyle motor durdurulduğunda karbüratördeki yakıt buharlaşıyordu.
bu yüzden motor durduğunda ilk anda çalışmama gibi bir sorun yapıyordu. renault bu sorunu motor stop edildikten sonra devreye girip manifoldu soğutan bir fan yerleştirerek sorunu çözmüştü.
senin sorununda bunun gibi bişey olabilir

Katılıyorum.Benim Flashtada aynı sorun vardı.Umarım cok masraf cıkarmaz.

ep_cordoba
17-03-2008, 17:06
Arkadaşlar yorumlarınız için tşk ederim...

İyide benim arabamda karbratör yokki... yani yakıtın buharlaşması gibi birşey söz konusu değil... elektrik sistemi mana mantıklı geldi aslında... aracımın Ateşleme bobinini değiştirmiştim... parçayı orjinal aldım ama ondan sonra başladı bu sorun... bir arkadaşımda gaz kelebeği diyip duruyo olabilirmi acaba... ondada polo var aynı kasa...

koray sandal
17-03-2008, 18:44
arabanda genel anlamda performans düşüklüğü ve çiğ benzin atma problemleri varsa ateşlemeden olabilir. Arabanın kapış problemi var bunun da bobinden veya bobin kablosundan olması çok yüksek ihtimal...

isahin
17-03-2008, 19:52
Arkadaşlar yorumlarınız için tşk ederim...

İyide benim arabamda karbratör yokki... yani yakıtın buharlaşması gibi birşey söz konusu değil... elektrik sistemi mana mantıklı geldi aslında... aracımın Ateşleme bobinini değiştirmiştim... parçayı orjinal aldım ama ondan sonra başladı bu sorun... bir arkadaşımda gaz kelebeği diyip duruyo olabilirmi acaba... ondada polo var aynı kasa...

Ateşleme bobininden olsa aracın titreyerek çalışır ve kesilmez bu titreme.yada leonlarda bu şekilde.başıma geldi biliyorum.bilgin olsun.

beyli
17-03-2008, 20:38
ateşleme sistemini gözden geçirsinler
ayrıca aracın başına indiğinde sende bujilerini bir kontrol et
sorun kesinlikle bu ikisinden birindedir

ep_cordoba
18-03-2008, 02:03
Evet arkadaşlar bu yazdıklarınız bana çok mantıklı geldi yarın sanayiye bi adım atıyorum büyük ihtimalle bobinden kaynaklandığını düşünüyorum... Sonucu eve gelir gelmez sizinle paylaşıcam...

fatyilmaz
21-03-2008, 14:46
Sayın kardeşim aynı model araba bendede var aynı problemi yaşadım boğaz kelebeği yapıyor malüm beyinden hava durumuna göre sinyal alıp yeteri kadar açılıp kapanıyor serviste beyin kartını çıkartıp saç kurutma makınesi ile kuruttular problem düzeldi kolay gelsin

ep_cordoba
28-03-2008, 03:54
DAha önce sorunum için sanayiye gideceğimi söylemiştim ama vaktim oladığı için gidemedim ve dolayısıyla sorunum devam ediyor.. Fatyilmaz rica etsem biraz daha net anlatabilirmisiniz sorunu?...

alucrali
29-03-2008, 00:50
boğaz kelebeğinde pislik olablir.. kuzenimin başına gelmişti araba rolantide stop ediyordu.. bi temizlet istersen

balki77
02-10-2008, 16:55
ya boğaz kelebeği ya beyin. ama servislere gitme. bogaz kelebeği seriste 850 ytl dışarda 350 ytl. hele bide çıkma bulucan offf yemede yanında yat.

MaTRix
02-10-2008, 17:51
bende böyle bi sorunla karsılasmıstım tabi başka araçta ... yakıt yakma odasına hava karısıyo olabilir benim dayımın oto elektrik dükkanı var oraya gösterelim dicem ama büyük araç tamiri yapıyolardır ama yardımcı olucagı kişiler kesin vardır yardımcı olmak isterim ben avrupa yakasındayım istersen bi gün götürelim baktıralım ... yardımcı olabildiysem mutlu olurum kardeşim...

swatt06
02-10-2008, 22:05
arkadasım bunlar ın hepsı yanlıs gaz kelebegı denen bı olay var motor uztaları bılır gıt temızlet hıc bı sorunun kalmaz hatta araba eskı performansına nazaran daha ıyı duruma gelır bu sorun genellıkle opellerde cok cıkar gecmıs olsun 50 ytl ıscılıkle halledebılecegın bır sorun