Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba İlan Verirken Detaylı Yazılmalı mı?
nickneyime
13-04-2015, 15:52
Araba ilan sitelerine boş zamanlarımda ihtiyacım olmasa bile bakmayı severim. özelliklerini uzun uzun yazan ilanlarıda hiç üşenmem bakarım. İki tane araba sattım ve en ince detayına varıncaya kadar yazdım. Bir tanesi izmire satıldı bir tanesi ankaraya ve iki alıcıda arabamı göstermediler bile :) şimdi ilanlara bakıyorum özellikle seat ilanlarında adam kısaca 5 kelimeyle bitiriyor ilanı. Ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim. sizce ilan detaylı yazılmalı mı yoksa alan bilir mi diyorsunuz?
emirkayra
13-04-2015, 15:58
detaylar yazılmalı alacak kişi belki araba ve modelden anlamıyor olabilir
bencede yazılmalı fazla bilgi göz çıkarmaz. aynı zamanda sattığımız araba hakkında detayları bilmeyenlerde almak isteyebilir bu bilgiler satışı süresini etkiler.
Seat Leon 1.2 TSI Style 2014 Model 56.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 208884881 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-2014-seat-leon-mk3-full-ekstralarla-dolu-208884881/detay/)
Benim arabamın ilanı bugün koydum siteye..1.5 saat sürdü yazmam :) Tabi kide alacak kişinin her şeyini bilmesi gerekir.birde Şöyle bir durum var şimdi ben o kadar uğraştım bunları yazdım ama telefonda laf anlatmaktan daha mantıklı bence..haa buna rağmen insanlar orada yazılanları tekrar tekrar telefonda sorduğu zaman ona ayrıca kıl oluyorum.. :)
CAR LEON
13-04-2015, 16:27
Her zaman Şeffaflıkta yarar vardır yazmak en güzeli tabiki abartmadan.
Thecaliph
13-04-2015, 16:32
Detaylar yazılmalı da Aracı şuradan şuradan şu kadar metrekare arsa alacağım için satıyorum falan demek saçma .
Sonuçta satıyorsun kardeşim neden sattığın beni ilgilendirmiyor ben aracın kaç boyası , kaç değişeni , kilometresine , plakasına bakarım . Bazıları da kompozisyon yazıyor.
SekoLive
13-04-2015, 16:34
fazla seffaflık mide bulandırabilir.
kararında yazılmalı arabanın sigortası var kaskosu var vergisi ödendi gibi durumlardan kacınılmalı cunku bunlar satanın yapması gereken sorumluluklar. bunları ödemeden zaten satamazsınız. kaskoyu satmıyorsunz sigortayı alıcıya vermiyorsunz bunlar boşa kelime kalabalıgıdır.
türkceyi düzgün kullanmalıyız başlıgı iyi atmalıyız.
turkce bozuksa ben o ilanı es geçiyorum belki sitenin en temiz arabası olabilir ama bende bu alıskanlık. cevremdede böyle bir cok arkadaşım var.
ve ek olarak 4-5 parça boyalı tabirleride sogutur. insan arabasını bilmeli 4 mü 5 mi parça boyalı bilmelidir. bilmiyorsa boyalı diyip geçmek daha hayırlı .
en küçük ayrıntısına varana kadar detaylar yazılmalı bence
bambam11
14-04-2015, 22:42
fazla seffaflık mide bulandırabilir.
kararında yazılmalı arabanın sigortası var kaskosu var vergisi ödendi gibi durumlardan kacınılmalı cunku bunlar satanın yapması gereken sorumluluklar. bunları ödemeden zaten satamazsınız. kaskoyu satmıyorsunz sigortayı alıcıya vermiyorsunz bunlar boşa kelime kalabalıgıdır.
türkceyi düzgün kullanmalıyız başlıgı iyi atmalıyız.
turkce bozuksa ben o ilanı es geçiyorum belki sitenin en temiz arabası olabilir ama bende bu alıskanlık. cevremdede böyle bir cok arkadaşım var.
ve ek olarak 4-5 parça boyalı tabirleride sogutur. insan arabasını bilmeli 4 mü 5 mi parça boyalı bilmelidir. bilmiyorsa boyalı diyip geçmek daha hayırlı .
Bana kaskosu plakası şu kadara mal oldu yazılınca bana da itici geliyor, sonuçta alan kişi de kasko vs yaptıracak...
Galerici ağzıyla yazılanları (alıcısına hayırlı olsun vb) ,
Hiçbir şey yazmayanları,
Gereksiz detayları (ben şunları yaptımda, bilmem kaç kuruş masraf yaptımda vs.),
İlan açıklaması yerine edebiyat yapmayı tercih edenleri,
Abartı bilgi yazanları,
Araba yerine makina diyenleri,
Bilmem kaç bastım vb yazanları,
Özentisiz Türkçe ile yazanları,
Yazdıklarından bile burnundan kıl aldırmayan bir tip olduğu belli olanları,
Vs. Vs. Direk kapatıyorum.
sweetcrazy
14-04-2015, 23:34
Bende her zaman şeffaflıktan yanayım,Araçta neyse onu yazmak ve net olmak gerekir,Birde farkettiğim aracı ne kadar fazla kişiselleştirirseniz o kadar gec satılıyor..
"Bu aracı bilen bilir
O nedir bu nedir diye sormak için aramayın kalp kırarım
Diğer boşlarla, kazalılarla karıştırmayın "
Vs vs vs gibi tavır yapan, trip atan ve kendi malını övmek için piyasadaki diğer araçları kötüleyenlere uyuz oluyorum. Sanki her arabayı görüp biliyo gibi en temizi benim ki diyenlere uyuz oluyorum.
Aracın hasarı olduğu halde yazmayanlara uyuz oluyorum
Aracın önce varsa bi hasarı boyası değişeni önce onu yazmalısın ki adam ona göre fikir yürütsün
Sonra aracın donanımını söylersin ekstra bi özelliği opsiyonu varsa onu yazarsın yeter ya.
Tr de tek ve bilen bilir yazmayın yeter. Ha bi de kalp kırarım cart ederim curt ederim diye de tavır yapmayacaksın. önce adamlık.
EndyCooL
15-04-2015, 00:19
nasıl ki araç alırken en ufak detayına kadar öğrenmek isteriz, satarken de karşı tarafı bilgilendirme amaçlı bence alenen her şey yazılmalı ki kişi ona göre karar versiin...
2 sene içerisinde 4 araba aldım 3 araba sattım.Sattığım 3 arabayı da detaylı bir şekilde anlattım.Arabalarımı da ilan verdikten sonra ertesi gün sattım.Ucuza da vermedim.
Araba alırken 2-3 cümle ile araba satanların ilanlarına bakmadan kapatırım.İlan fotoğrafları çok önemli. İlan yazınız uzun oldu kimse okumaz demeyin.Alıcı adam ilanı okur,karar verir ve arar.Sizde telefonda araba anlatmak derdinde olmazsınız...
yasaminonuru
15-04-2015, 00:30
İlan verirken ilgilenen kişilerin sorabileceği muhtemel soruların cevaplarının ilanlarda bulunması gerçekten önemli. Diğer türlü ilanın/satıcının güvenilirliğinden şüphe ederim. Bugüne dek netten 2 araç sattım, araçla ilgili bilinmesi gerekenleri yazdım ikisi de henüz fotoğraflarını eklememe fırsat bile olmadan aynı gün satıldı.
Detay yazmayandan şüphe ettiğim gibi detaya boğanlardan da uzak durmak gerekli. Bırakalım araç kendini satsın. İnternet piyasasında gerçek alıcı ve satıcıların oranı maksimum %10-15 diye düşünüyorum, gerisi macera...
3 Hafta önce sattım aracı.
Detaylı olarak güzel bir ilan açmıştım.
bencede yazılmalı
doğru dürüst bilgi verilmeli
aracın resimleride çok önemli
ama insanımız yazıları pek okumuyor maalesef
Bütün detaylar ve araçla ilgili hasar kaza v.s yazılmalı tabi fazla uzatmadan.
bazen uzatıncada pek okuyan olmuyor. açıp tekrar tekrar sorulabiliyor doğru değilmi yanlışta yazılan olabilir diye tayit etmek isteyen olabiliyor veya nasıl bir karakter olduğunu öğrenmek için konuşanlarda olabiliyor.
en guzelini yapiyorsun dostum bence :sct-118::sct-118: takdir ettim seni, keske herkes senin gibi olsa:sct-029:
Mümkün olduğunca düzgün bir Türkçe ile çok uzun olmamak şartıyla değinilmesi gerekenlere yer vermek lazim. Artik yıllardır ilanlara bakıyorum dürüstçe yazılmış ilanları pahalı olsa bile değerlendirmeye alıyorum. Yani ben fotoğraflardan sonra açıklama kısmına önem veririm. Satarken de alırken de faydasını çok gördüm bu anlattiklarimin.
Özellikle sinir olduğum mevzulardan biri de; ''Aracın hasar kaydını merak ediyorsanız arayıp sormayın. Plaka açık sorgulayın.'' şeklinde cümle kurmalarıdır.
İkinci husus ''Kefilim ama ben baktırdiğimda 1 parça boya vardı. Detaylı sorgulattım bu çıktı. Daha fazla boya çıkar mı bilmiyorum'' demeleri.. Kusura bakmada arabayı kapının önünde çarpan kişi hem çarpip hem boya yapacak hali yok ya.. Zaten çıkacak meydana.. Ama şu var bizim satıcılarda; adam gelip arabaya baksında her türlü veririz..
Her gördüğümüz arabayı satıcı bize bilgi vermeden sorgulayıp ekspertiz yaparsak, yaşadık!
Ben en ince detayına kadar yazar çizerim. Doğru olanı da budur diye düşünüyorum.
Bu zamana kadar internet üzerinden 5 araç sattım ve hepsinde arabada var olan her şeyi ben nasıl biliyorsam o şekilde yazdım. Bana çok temiz nokta kadar boya yok diyerek sattıkları ve aldıktan bir ay sonra pertten toplama olduğunu öğrendiğim arabayı bile neyse yazdım, 2000 liradan fazla zarar ettim ama dürüst olup küfür yemedim. Ben de ilanlara bakarken ilan ne kadar uzun olursa olsun okuyorum ama sadece düzgün bir dille yazılan ilanları ve atar yapmadan yazılan ilanları. İlan açarken de bunlara dikkat edip ona göre açarım ilanı. eyyorlamam bu kadar :sct-041:
Ferhat Çam
27-07-2015, 11:29
Plaka açık sorgulatabilirsiniz cümlesine bende ayar oluyorum. Neyi var neyi yok söylesene işte uğraştırıyorsun 5664 ü zengin ediyosun.
Schwarzstein
27-07-2015, 13:29
Kaza, boya, değişen vs elbet yazılmalı ancak donanım kısmı abartılmamalı. Mesela FR Leonun Standart donanımı dışında farklı cam tavan, ses sistemi, metalik boya, far sistemi, ısıtmalı koltuk vs vs varsa onlar belirtilmeli. Ancak çoğu ilanda millet otomatik açılıp kapanan camlara kadar dolduruyor zengin görünsün diye ilanı. Halbuki benim merak ettiğim orada sadece toplamda 2-3 ekstra donanım var mı yok mu.
tolgasecki06
27-07-2015, 13:55
Plaka açık sorgulatabilirsiniz cümlesine bende ayar oluyorum. Neyi var neyi yok söylesene işte uğraştırıyorsun 5664 ü zengin ediyosun.
Eger boya-degiseni durustce vermisse sorgulatabilirsiniz yazmak mantiksiz degil cunku fr'i almadan once ablama 2.0Type-s civic hb bulduk adam bir parca lokal var dedi baktirmadan plakasini sorgulattim 18,000 hasar kaydi cikti. Lokal boyadan 18.000 gelmesi imkansiz
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ferhat Çam
27-07-2015, 14:02
Eger boya-degiseni durustce vermisse sorgulatabilirsiniz yazmak mantiksiz degil cunku fr'i almadan once ablama 2.0Type-s civic hb bulduk adam bir parca lokal var dedi baktirmadan plakasini sorgulattim 18,000 hasar kaydi cikti. Lokal boyadan 18.000 gelmesi imkansiz
Trameri temizdir yazılır yada hasar kayıtlı denilir ne kadar olduğu yazılır. Ama " sorgulatın, sormayın " bana saçma geliyor. Ki iş ciddiye binince zaten sorgularız.
Herkes detay yazılmalı demiş, bu oranlamanın gerçek hayatta karşılığı varsa benim iki hafta ilanda duran aracımı niye kimse aramadı onu da merak etmiyor değilim.
Yaptırdığım bakımda kullandığım yağa kadar yazdım, bi Allah'ın kulu da arayıp "Birader başka neyi var?" demedi iyi mi...
Ferhat Çam
27-07-2015, 16:29
Herkes detay yazılmalı demiş, bu oranlamanın gerçek hayatta karşılığı varsa benim iki hafta ilanda duran aracımı niye kimse aramadı onu da merak etmiyor değilim.
Yaptırdığım bakımda kullandığım yağa kadar yazdım, bi Allah'ın kulu da arayıp "Birader başka neyi var?" demedi iyi mi...
Bizim millete ucuz olsun masrafına osuna busuna bakmadan hop diye alıyorlar. Ama ilk sahibinden az km.li boyasız tarzında arabalar 3-4 fazla yazınca hiç yanaşmıyorlar.
Okadar detaylı yazıyorsan millete soru işareti bırakmıyorsan millet bu tamam da başka nerde ne var diye düşünüyor olabilir. Gizemli bırakmak lazım bazı şeyleri ki merak edip açıp sorsunlar. Sürekli kafasının kenarında acaba bir açıp sorsam mı denilen ilan daha çabuk satılıyor kanımca.
Okadar detaylı yazıyorsan millete soru işareti bırakmıyorsan millet bu tamam da başka nerde ne var diye düşünüyor olabilir. Gizemli bırakmak lazım bazı şeyleri ki merak edip açıp sorsunlar. Sürekli kafasının kenarında acaba bir açıp sorsam mı denilen ilan daha çabuk satılıyor kanımca.
Muhtemelen öyle, ülke insanının psikolojisini anlamaya çalışmak artık yıpratıyor. Sahibinden iki parça boyalı, değişen yok, ağır bakımı yapılmış yazıp bırakacağız herhalde onu istiyorlar. Ama ben böyle açıklama yapan ilanları kapatan biriyken kalkıp da böyle ilan açamam :)
Neyse şu an ilan vermeye ihtiyacım yok Allah'tan :)
LG-D850 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
seyyah_sga
04-11-2015, 16:39
Bence ilan dediğin şöyle olur :D
Yani detaylı olmalı bence :)
Bir zamanlar satmayı düşündüğümde açıklamaya bunları yazmışım ben :)
---------------------------------------
Merhabalar,
Aracım 2013 Model ( Ekim 25 Trafiğe Çıkış ) Leon 1.6 TDI CR DSG Style Plus S&S Modeli ve şu anda 48.000 Km'de.
Led Paket + Sunroof + 17" Style jantlar + Saklama Gözleri mevcut aracımda.
Kısaca Araç özellikleri;
Bunlara ek olarak;
- Cupra Lip
- Marşpiyel
- Spoiler
- Difizör
- Çift çıkış eksoz
- Ön ve arka 20mm Spacer
- Vogtland 4.5 cm Spor Yay
- Alpine Sw-815 ( Amfi Dahili ) bass
- Oem DSG Pedal Seti
- Halı paspas
- Bagaj Havuzu
- Araç içi yol kamerası
- Ön iki kapı - Fr tarzı led ışık uygulaması
- Tüm iç aydınlatma ışıkları Cree Led ile değişimi
- Geri vites lambası Cree Led ile değişimi
- Beyaz Sis farları
- Golf 7 Silecek suyu fışkiyesi
- Golf 7 Anahtar metal parçası
- Kapı eşiklerine metal leon yazısı
- Ön cam ve yan camlar 1 Numara çizilmez cam filmi
Ayrıca ;
- Tüm bakımları yetkili serviste yapılmıştır.
- Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü 45.000 Bakımını İzmit Seat Keleşler'de yaptırdım.
- Serviste Ön Balataları da değiştirdim.
- Pazar günü'de meguairs'de Gold paket temizliğini yaptırdım. ( Sıfır kadar temiz şuan aracım )
- 3 Hafta önce de lastikleri değiştirdim.
Aracım her zaman kapalı garajda kalmıştır.
Hafta içi değil genel olarak haftasonları şehirler arası kullanılmıştır.
İstediğiniz tüm servislere ekspertiz yaptırabiliriz.
Aracımın borcu harcı yok, aynı gün satışını yapabiliriz.
Plaka'yı özel aldığım için vermeyi düşünmüyorum :)
Orjinal Yaylarını, Orjinal paspaslarını, Orjinal Bijonlarını, Orjinal silecek fışkiyelerini, Orjinal Pedal Plastiklerini ve orjinal iç aydınlatma, sis, geri vites lambalarını da alıcıya teslim edeceğim.
Yani aracımı alan kişi sadece 12Bin km sonra ve ya seneye Ağustos ayında 60Bin bakımına götürecek aracı..
Yaptığım tüm bakımların faturaları, lastiklerin faturaları , Ses sisteminin faturası ve aldığım yakıtların fişleri aracımda durmaktadır.
Aracımda en ufak bir hasar yoktur. Ekim Sonuna kadar fabrika garantisi devamında da bakımların tamamını yetkili serviste yaptığım için iyi niyet garantisi devam etmektedir.
Fiyatta Pazarlık payı vardır.
Lütfen ciddi alıcılar arasın.
Saygılarımla,
Selçuk Göktuğ AKÇAY
yuzufyılmaz
04-11-2015, 18:50
Bence ilan dediğin şöyle olur :D
Yani detaylı olmalı bence :)
Bir zamanlar satmayı düşündüğümde açıklamaya bunları yazmışım ben :)
---------------------------------------
Merhabalar,
Aracım 2013 Model ( Ekim 25 Trafiğe Çıkış ) Leon 1.6 TDI CR DSG Style Plus S&S Modeli ve şu anda 48.000 Km'de.
Led Paket + Sunroof + 17" Style jantlar + Saklama Gözleri mevcut aracımda.
Kısaca Araç özellikleri;
Bunlara ek olarak;
- Cupra Lip
- Marşpiyel
- Spoiler
- Difizör
- Çift çıkış eksoz
- Ön ve arka 20mm Spacer
- Vogtland 4.5 cm Spor Yay
- Alpine Sw-815 ( Amfi Dahili ) bass
- Oem DSG Pedal Seti
- Halı paspas
- Bagaj Havuzu
- Araç içi yol kamerası
- Ön iki kapı - Fr tarzı led ışık uygulaması
- Tüm iç aydınlatma ışıkları Cree Led ile değişimi
- Geri vites lambası Cree Led ile değişimi
- Beyaz Sis farları
- Golf 7 Silecek suyu fışkiyesi
- Golf 7 Anahtar metal parçası
- Kapı eşiklerine metal leon yazısı
- Ön cam ve yan camlar 1 Numara çizilmez cam filmi
Ayrıca ;
- Tüm bakımları yetkili serviste yapılmıştır.
- Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü 45.000 Bakımını İzmit Seat Keleşler'de yaptırdım.
- Serviste Ön Balataları da değiştirdim.
- Pazar günü'de meguairs'de Gold paket temizliğini yaptırdım. ( Sıfır kadar temiz şuan aracım )
- 3 Hafta önce de lastikleri değiştirdim.
Aracım her zaman kapalı garajda kalmıştır.
Hafta içi değil genel olarak haftasonları şehirler arası kullanılmıştır.
İstediğiniz tüm servislere ekspertiz yaptırabiliriz.
Aracımın borcu harcı yok, aynı gün satışını yapabiliriz.
Plaka'yı özel aldığım için vermeyi düşünmüyorum :)
Orjinal Yaylarını, Orjinal paspaslarını, Orjinal Bijonlarını, Orjinal silecek fışkiyelerini, Orjinal Pedal Plastiklerini ve orjinal iç aydınlatma, sis, geri vites lambalarını da alıcıya teslim edeceğim.
Yani aracımı alan kişi sadece 12Bin km sonra ve ya seneye Ağustos ayında 60Bin bakımına götürecek aracı..
Yaptığım tüm bakımların faturaları, lastiklerin faturaları , Ses sisteminin faturası ve aldığım yakıtların fişleri aracımda durmaktadır.
Aracımda en ufak bir hasar yoktur. Ekim Sonuna kadar fabrika garantisi devamında da bakımların tamamını yetkili serviste yaptığım için iyi niyet garantisi devam etmektedir.
Fiyatta Pazarlık payı vardır.
Lütfen ciddi alıcılar arasın.
Saygılarımla,
Selçuk Göktuğ AKÇAY
Şimdi okudum da etkilendim 150 ay vadeli olarak alıyorum pazarlıkta yok indirim istemiyorum :)
Benim de aracım var şuan satılık.
Gerekli açıklamaları yaptığımı düşünüyorum :) iş dolayısıyla çok fazla telefona bakamıyorum, o yüzden zırt pırt arayıp sormasınlar diye herşeyi yazdım. Satış sonrasında da vay efendim şunu söylemedin, bunu demedin falan olmasın diye detay verdim. Bir de muadillerinden ayrılsın düşüncesiyle ekstralarını detaylı yazdım.
Okumadan arayan çok oluyor, "uzun yazmışsın okuyamadım" diyor. Başka biri "eline sağlık herşeyi tek tek yazmışsın, bir de senden duymak için aradım" diyor. Kimisi sadece fiyat soruyor şu olur mu falan diye... Kimisi direk pazarlığa başlıyor telefonda, sonra araç başında da pazarlığa devam, sonra eli boş gidiyor, benim de zamanımı boşa harcıyor... Kısmet bakalım :)
araç temiz yazıp bırakanlar ya da muayyer yazıp bırakan tipler var direk kapatıyorum o ilanı çünkü zerre güven vermiyor..Adam zahmet edip iki kelime kurmayacak ben onu ciddiye alıp talip olucam araca :)
Tek cümle açıklamayla verilen ilanların hep bir sıkıntısı vardır diye düşünürüm. Belli ki bişeyleri saklıyor bu vatandaş.
O yüzden aracın geçmişini ve ekstralarını detaylı yazmak her zaman çok iyidir.
ersnbzkrt
04-11-2015, 20:00
Bende herşey yazılmalı diye düşünüyorum, satıcı ile muhattap olmadan önce kriterlerime uygun olup olmadığını görmek isterim açıkcası
Cuprella
12-09-2016, 08:40
Yazsan da 50 kere soruyorlar aynı şeyleri.
Açıkça herşeyi yazmak hem satış hem de dürüst olmak açısından çok önemli. Her malın alıcısı olduğu için araç hatasız da olsa kazalı da olsa belirtmek lazım her şeyi
ApolloBlue
12-09-2016, 12:20
Sokak agziyla yazilan baslikli ilanlara bakmiyorum bile..Hastasına Postasına yok Kelepir Yok TR de Tek yok Sitede Tek..Adam Leon FR satiyor ariyosun Full + Full diyor..Fr plus paket varmi diyosun o ne diyor..Cok yazik..Detaylar yazilmali ama abartmadan bence..Birde arabanin gece resmini cekip koyan garip insanlar var..
hilal_hilal
12-09-2016, 13:53
Hem arabanın özelliklerini ayrıntılı bir şekilde yazıp hem de bir taraftan eşini çekiştiren bir adam vardı ya, ayrıntılı ilan deyince aklıma o geldi[emoji1]
Hem arabanın özelliklerini ayrıntılı bir şekilde yazıp hem de bir taraftan eşini çekiştiren bir adam vardı ya, ayrıntılı ilan deyince aklıma o geldi[emoji1]
Bu size gelsin hocam [emoji4]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/5f43dd211c010f25b34e29fea5a6ce19.jpg
Bunlar da bonus olsun [emoji16] [emoji16]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/f4f8694d84f736a047aacd5c719d8889.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/6cbc2a3a669fb77b6c115285778a992f.jpg
Bence a dan z ye detayli yazilmali alacak kiside ona gore gelir yoksa yanlis anlasilmalar olabilir en azindan neyi var neyi yok bilirse alici sizde sorularla ugrasmak zorunda kalmazsiniz
hilal_hilal
12-09-2016, 16:44
Adamın bahsettiği sorun aynen babamın bir arabasında da oldu. Hiçbir sorunu olmayan güzel bir renault manager araba, lpg takıldıktan sonra sanayiden çıkamadı. Mecidyeköy köprüsünün dili olsa da anlatsa[emoji28][emoji23] benım bu olayda tek anlamadığım, bir insan eşine araba aldığında neden eşinin hiçbir şeyden anlamadığını bildiği halde eşinin isteğiyle lpg takar? yakıt parasını, araç parasını eşi verecek?Yok. "Kullanacaksan böyle kullan" desin. Anlamıyorum gerçekten. Neyse...
Bu size gelsin hocam [emoji4]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/5f43dd211c010f25b34e29fea5a6ce19.jpg
Bunlar da bonus olsun [emoji16] [emoji16]
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/f4f8694d84f736a047aacd5c719d8889.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160912/6cbc2a3a669fb77b6c115285778a992f.jpg
Boyalı ve reno ilanı kopardı hocam :)
kancello
13-09-2016, 02:19
Bütün mesajları baştan sona okudum arkadaşlar.Ben de boş zamanlarımda malum sitede takılarak araçlara bakan, hayaller kuran bir insanım.
Abartı olmasın ama günde ortalama en az 1 saatim bu meşakkatle geçiyor.Bu arada o kadar çok ilan açıklaması okudum, otomobil inceledim ki ilana bakınca sürücü profili kafamda direk oluşuyor.Bu profil hoşuma gitmezse uygun olduğunu düşündüğüm araç bile ilgimi çekmiyor.Sizin de karşılaştığınızı bildiğim ama önceki mesajlarda belirtilmemiş kalıplardan bahsetmek istiyorum:
-Araçta değişen vs. yoktur.Sigortadan para alabilmek için hasar şişirilmiştir.
Bu tipler dolaylı olarak kul hakkına girdiklerini bilmeyen (belki de biliyorlar) en itibar etmediğim profili oluşturuyor açıkçası.Utanmadan bir de yaptığı düzenbazlığı anlatıyorlar.
-Uzun uzun açıklama yazan araya hasar miktarını yazıp geçiverenler.Dikkatsizsen gözünden kaçıyor.Kardeşim yazsana şunu ya giriş bölümüne ya da ilan ismine.
-İlan isminde tertemiz yazıp 3-4 parça değişen olduğunu ama arabanın çok güzel toplandığını belirten arkadaşlar.
-Aracın standart donanımını yazıp uzun uzun yer işgal edenler.Bu kişiler sanırım otomobiller hakkında fazla bilgisi olmayan müşterileri hedeflemektedirler.
-Son dönemde çıktı.e-mail gönderin size döneriz diyip yurtdışından araç satmaya çalışan tipler.Bu tipler de günahlarını almayalım ama bence bir çete oluşturmuşlar.Bir çok farklı isim ve araçla aynı taktiklerle İskoçyadan araç getireceklerini iddia ediyorlar.Bu kişiler hakkında malum siteye şikayette bulundum ama sanırım sadece ilan için verilen paraya bakmaktalar.
-Yeni moda çıktı.Araç ilanına kaporası alındı yazıp piyasasını şişirmeye çalışanlar.Bu gibi ilanları favoriye alıp bakıyorum aradan 3 hafta geçmiş hala araç kaporalı duruyor.Bu karaborsacılığı ilerletip satıldı yazan bile var.Ulan herif demezler mi sana madem satıldı ilanı kaldırsana 😁😁
Neyse baya uzun oldu.Herkese hayırlı bayramlar.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
karanecati
14-09-2016, 09:10
Özetle insan dürüst olacak. Sattığı malı bilecek arkasında duracak. Her araba alışımda toplumumuzdan bir kez daha soğudum. Böyle yalancılık insanı hayrete düşürüyor. Üç beş bin için insanların düştüğü halleri gördükçe içim bulanıyor resmen. Yazık! Ben her sattığım aracın görünür görünmez arıza hata hepsini söyledim. Bugün araçları kaça sattım belki hatırlamam ama kimseye yalan söyleyip arkamdan sövdürmedim, kul hakkı yemedim. (En azından kasten yapmadım.) Dolandırıcılık otomotiv piyasasının en büyük sermayesi olmuş. Sırf bu yüzden en sonra artık sıfır km araç almak durumunda kaldım. Allah bu dolandırıcı insan güruhunu ıslah etsin.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Thecaliph
14-09-2016, 12:11
Açıklamaya değil de ben İLana bakıyorum kapatıyorum
1 ) Bizi bilen bilir tarzı bir başlık var ise kapatıyorum
2 ) ARacın plakaları kapalı ise fotoğraflarda kapatıyorum
3) Sis farları açıkken fotoğrafı varsa kapatıyorum
4) Tek satır açıklama varsa kapatıyorum
5) fotoğraflarda içini göstermiyorsa veya 2-3 fotoğraf varsa kapatıyorum
Gerisi 5 paragraf da olsa 4 satırla da açıklasa yeter
Son dönemdeki tüm ilanlar ''ev alacağım için'' satılık şeklinde veriliyor. :sct-035:
Ayrıca, çok dürüst gibi görünen ilanlar bile bir müddet sonra yalan olduğu çıkıyor.
Aracın ön ve arka plakaları farklı ilan bile gördüm ( güya hasarlı resmini koymak istemiş ama batırmıştı ) :sct-015:
Turgay Toprak
16-06-2017, 17:25
Son dönemdeki tüm ilanlar ''ev alacağım için'' satılık şeklinde veriliyor. :sct-035:
Ayrıca, çok dürüst gibi görünen ilanlar bile bir müddet sonra yalan olduğu çıkıyor.
Aracın ön ve arka plakaları farklı ilan bile gördüm ( güya hasarlı resmini koymak istemiş ama batırmıştı ) :sct-015:
Valla sattığım tum arabalarin gorunen gorunmeyen tum kusurlarini soylerim
Ha gidip bankadan para calismissin ha yalan dolan milletin hakkını yemissin ayrica 3kurus için arkadan sovdurmeye hic gerek yok kanaatindeyim...
T.T 34 DP 8134
Valla sattığım tum arabalarin gorunen gorunmeyen tum kusurlarini soylerim
Ha gidip bankadan para calismissin ha yalan dolan milletin hakkını yemissin ayrica 3kurus için arkadan sovdurmeye hic gerek yok kanaatindeyim...
T.T 34 DP 8134
Zaten çok gereksiz ve yakışık almayan şeyler yapılıyor.
Alırken öldürmek, satarken uçmak marifet gibi anlatılıyor ama ben anlamakta zorlanıyorum.
Turgay Toprak
16-06-2017, 17:31
Zaten çok gereksiz ve yakışık almayan şeyler yapılıyor.
Alırken öldürmek, satarken uçmak marifet gibi anlatılıyor ama ben anlamakta zorlanıyorum.
Kesinlikle katiliyorum insanlik kalitemiz ile alakalı maalesef...
T.T 34 DP 8134
ApolloBlue
16-06-2017, 22:04
Ben en ufak detaya kadar yazarım , onemli olan alıcıya güven vermek...
SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Detaylı yazmakta fayda var elbette ama insanlar yazdıklarını okumadan aynı şeyleri tekrar soruyor veya hiç yazdıklarına bakmadan direk pazarlık yapmaya çalışıyor en son sattığım arabada detaylı olarak her şeyi yazdım adam arıyor fotoğrafta görünen bebek koltuğunu da verecek misin diyor veya rengi beyaz olsa alırdım diyor insanı sinir ediyorlar
SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aliosmanizm
17-06-2017, 15:05
Malesef uzun uzun yazanlardan bırısıde benım, açıklama sayfasına gelince açık açık yazmadan yapamıyorum önerim fazla uzatmadan açık konuşmaktır. :Sct 001:
bkz benim ilan açıklamam : https://i.hizliresim.com/Q7lVEG.png
Leon'u almadan önceki arabamı satarken ilanı verdim açık açık eksik gedik iyisi kötüsü yazdım. Adam geldi pazarlık yapıyoruz alacak arabayı, abi sana bir şey diyecem bu kadar uzun yazma gerek yok anlayacak adam anlar temizliğini dedi. Valla samimi öneri ama katılmıyorum öyle gözünden anlarım uçarım kaçarım muhabbetine.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nebulazi
16-08-2017, 03:17
Çok abartılı bir şekilde örneğin Leonun tüm özelliklerini (far sensöründen tut elektronik klimaya kadar) hepsini yazmak gerekmez bence biraz göz boyamaya girebilir
Malesef uzun uzun yazanlardan bırısıde benım, açıklama sayfasına gelince açık açık yazmadan yapamıyorum önerim fazla uzatmadan açık konuşmaktır. :Sct 001:
tutulmayan 125 lik ne ya? :Sct 001::Sct 001: forumun mk3 leonlarının yarısından fazlası 125 lik
150hp turbo sorunu ne ya? :sct-003::sct-003: kaç defa sorun yaşadın, yaşayana rastladın?
ilan yazarken başka araçları kötülememek lazım... sonra uzanamadığından pis dersin..
Yazılımli ilan olabilir bunda ne var. Kendi ilan ve arac modeliniz haric kotulemediginiz ilan ve fr motoru kalmamis. En sevmedigim ilan tipi görür görmez kapatıyorum.
Iyi guzel de hocam abarti olmus bazi yerleri. Tutulmayan 125lik turbo sorunlu 150lik filan.. Boyle seyler yok. Forumdaki araclarin en az yarisi 125lik. 150liklerin stock halde turbo sorunu actigini daha ne duydum ne gordum. Ote yandan aracin orjinalligini bozmadan nasil spor yay taktiniz onu da anlamadim. Sonucta aracin butun alt takimina etki edecek aracin rijitligini degistirecek bir islem. Kisaca yazilimdan cok farki yok. Ikisinde de mekanik aksamla oynuyorsunuz. Sonuc olarak amacim burda sizi zor duruma sokmak degil ama biraz abarti olmamis mi bazi yerleri?
Şu tutulmayan modeli kesinlikle değildir falan yazıları hoş durmuyor.
Birde en çok şu histetmesi sistepnesi hissetmesi hiç kullanılmamış araba ilanlarına gülüyorum araba yola çıkar 2 km sonra lastiği patlar amman abi sakın değiştirme lastiği satarken değeri düşer aman ha... bazı yeni arabalarda hiç stepne yok onlar doğuştan değer kayıplı demek ki bide doğru yazabilseler histetne hissetme [emoji3]
Bu mesaj SM-A310F cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.
Hasan Dndar
16-08-2017, 10:09
hiçbirşey bilmoyorsanız bile alın aracı ustay servise baktırın arkadaşlar ..benim başıma bir olay geldi ilk arabam 95 model 318 i almıştım acemiydim bilmiyordum ön amsörler patlak çıktı direksiyon sertti araçta adam bize geçirmişti o zaman aracı bende ustaya götürdüm bana 1500 tl masraf çıkardı dedi sat bunu bende 2014 te 500 tl zarar ile sattım o gunden sonra araçlara bakınca didik didik bakıyorum içime sinmiyor ustay servise götürüyorum
Kendinizi alıcı yerine koyduğunuzda ne öğrenmek istiyorsanız onu yazın. Ne fazla ne de az.
Objektiflikten uzak manipüle edici ilanlar bana da itici geliyor.
Kendinizi alıcı yerine koyduğunuzda ne öğrenmek istiyorsanız onu yazın. Ne fazla ne de az.
Objektiflikten uzak manipüle edici ilanlar bana da itici geliyor.
Aaa biri Gökhan kardeşimin hesabını hacklemiş [emoji85][emoji12]
Sercan YILDIZ
Aaa biri Gökhan kardeşimin hesabını hacklemiş [emoji85][emoji12]
Sercan YILDIZ
Hahaha yok abi özgerçek Gökhan Dönmez yazıyor 😁😁
İmzamdaki ilana bi göz atın, bu ilanı okuyup da aklına "bu aracın motoruna garanti verebilir misin?" sorusu gelen olacak mı diye merak ediyorum.
17 yaşında 225 bindeki aracın sahibine bu soru geldi iki gün önce...
Hahaha yok abi özgerçek Gökhan Dönmez yazıyor [emoji16][emoji16]
Bir gün buralara döneceğini biliyordum [emoji5]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi