Orijinalini görmek için tıklayınız : OBD II Bluetooth Bağlantısı ile ilgili küçük bir soru
dejavu1347
14-05-2015, 02:01
Arkadaşlar 2002 Toledo 1.6 16V aracım için aşağıdaki OBD II bağlantı aparatından aldım. Her zaman OBD girişinde takılı kalsın istiyorum fakat aklımda bazı sorular var yardımcı olursanız sevinirim. Bu cihazı taktığımda üzerinde kendine ait ışığı yanıyor.
Arabayı bir kaç gün kullanmadığımda aküyü bitirme riski var mıdır?
Ayrıca sürekli takılı kalması ECU ya herhangi bir sıkıntı yaratır mı?
http://i.hizliresim.com/4g0R6L.jpg (http://hizliresim.com/4g0R6L)
dejavu1347 kardeşim benim aracımda da takılı vaziyette duruyor
alalı yaklaşık 1 ay oldu ve aracım sadece hafta sonları çalışıyor
hafta içi olduğu gibi yatışta
ne yalan söyleyeyim akü yü bitirebileceği hiç aklıma gelmedi zira alarm lambası da yanıp sönüyor odb dongle içinde bulunan led çok küçük olduğundan herhangibir olumsuzluğunu yaşamadım
dejavu1347
14-05-2015, 11:03
ismail Abi teşekkürler cevap için. Bende ihtimal vermedim fazla ama hazır tecrübeli abilerimiz kardeşlerimiz varken bi sorup garantiye alayım dedim :) Saol tekrardan
Bu cihazın yeni versiyonlarında üzerine küçük bir switch koydular açıp kapanabiliyor. Kontak kapalıyken zaten ecu 'nun birçok fonksiyonuna erişilemiyor aküye bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ama buna rağmen hiç üzerinde tutmadım aracın :)
bende almak ıstıyorum yalnız araca uyarmı bılemedım. 2007 ıbıza ıcınde bu urun uygunmudur? elm 327 obd 2 dıye gecıyor.
bende almak ıstıyorum yalnız araca uyarmı bılemedım. 2007 ıbıza ıcınde bu urun uygunmudur? elm 327 obd 2 dıye gecıyor.
bence uygundur
zira en basitinden aracının servis aralığını sıfırlamak için bile kullanılan soket mevcut
https://www.youtube.com/watch?v=o2FL5LioPeg
Uygun gibi gözüküyor araca bir zararı yoksa alınabılır. Ben androıd tablet bagladım konsola onda kullanmak ıstıyorum degerlerı gormek guzel olur. Sureklı takılı kalıncada bı sorun olmaz herhalde sadece ısıgı yanıyor sureklı okadar.
dejavu1347 aküyü bitirmez , benim aylardır sokete takılı duruyor , hatta şimdi aklıma geldi nerede diye aradım geçen gün :Sct 001: ECU ya da hiç bir zararı olmaz ;)
dejavu1347
14-05-2015, 12:16
34Deniz Eyvallah ustam bende taktım yorumlardan sonra
Uygun gibi gözüküyor araca bir zararı yoksa alınabılır. Ben androıd tablet bagladım konsola onda kullanmak ıstıyorum degerlerı gormek guzel olur. Sureklı takılı kalıncada bı sorun olmaz herhalde sadece ısıgı yanıyor sureklı okadar.
şu ana kadar kullananlardan herhangibir zarar açıklaması okumadım
sana zahmet olmazsa bir ricam olacak
"Alıntı yapmak sureti ile soru / cevap yazabilirsen hem daha düzenli hem daha anlaşılır olur
ayrıca yukarıda bildirimleriniz kısmında "mesajınızdan alıntı yapıldı" şeklinde uyarı verir
veya etiketleme yaparak mesaj yazarsan ulaşmak istediğin kişinin daha çabuk haberi olur
etiketleme yapmak için kullanıcı adı önüne @ işareti eklemen yeterli olacaktır
eline sağlık
teşekkürler
şu ana kadar kullananlardan herhangibir zarar açıklaması okumadım
sana zahmet olmazsa bir ricam olacak
"Alıntı yapmak sureti ile soru / cevap yazabilirsen hem daha düzenli hem daha anlaşılır olur
ayrıca yukarıda bildirimleriniz kısmında "mesajınızdan alıntı yapıldı" şeklinde uyarı verir
veya etiketleme yaparak mesaj yazarsan ulaşmak istediğin kişinin daha çabuk haberi olur
etiketleme yapmak için kullanıcı adı önüne @ işareti eklemen yeterli olacaktır
eline sağlık
teşekkürler
Az once aldım bende bakalım nasıl olcak. Alıntı yapmayı unutmusum kusura bakmayın:)
Ben de yeni aracım olan punto için bunlardan sipariş verdim. Sürekli takılı kalmasını düşünüyordum fakat farklı forumlarda aküyü bitirebileceğine dair yazılar görmüştüm. Sadece üzerindeki LED ışıktan dolayı değil de bluetooth da enerji harcayacaktır fakat ne kadar bir tüketimi olur bilemiyorum
Elm 327 az da olsa ısınıyor çünkü bluetooth modülü ve entegreler az da olsa akım çekiyor kısa vadede sıkıntı olmaz. ama akünün ömründen % 3-5 yer diye düşünüyorum .ondan ben unutmadıkça takılı bırakmıyorum .
Leonturco
14-05-2015, 17:56
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/33504-torque-programi-elm-327-obd-ii-bluetooth-dongle-arac-verilerini-okuma.html
valla bende de var ancak kullanacağım zaman takıyorum takılı iken ısınıyor gerekmedikce takılı durmaması bence daha iyi
Sinan3405
14-05-2015, 19:48
Benim full takili lakin bendeki urunun in off tusu var. Aku o elm uzerindeki isigi rahat 5 yil yakar.
dejavu1347
15-05-2015, 20:19
OguZ ismail 4rd4 34Deniz
Arkadaşlar Obd ye bluetoothla bağlandığım sırada araba rolantide çalışırken telefonla tam bağlantıyı kurduğunda arabanın gösterge panelinde ECU lambası yanıp araç stop ediyor. Ama hafiften ECU lambası yanar yanmaz gaz verirsem stop etmek üzereyken, motor tekrar kendini topluyor ve stop etmiyor. Bu normal mi yoksa bi tuhaflık mı var bu işte?
OguZ ismail 4rd4 34Deniz
Arkadaşlar Obd ye bluetoothla bağlandığım sırada araba rolantide çalışırken telefonla tam bağlantıyı kurduğunda arabanın gösterge panelinde ECU lambası yanıp araç stop ediyor. Ama hafiften ECU lambası yanar yanmaz gaz verirsem stop etmek üzereyken, motor tekrar kendini topluyor ve stop etmiyor. Bu normal mi yoksa bi tuhaflık mı var bu işte?
Daha önce boyle bır sorun yasıyormuydunız pekı obd yı baglayınca bu sorun olusuyorsa sıkıntı cıgazda olabılır. Bende urunu alamadım kargoya vermeyı unutmuslar deneyemedım. Daha bılgılı arkadaslar yardımcı olur herhalde.
dejavu1347
15-05-2015, 20:54
Daha önce boyle bır sorun yasıyormuydunız pekı obd yı baglayınca bu sorun olusuyorsa sıkıntı cıgazda olabılır. Bende urunu alamadım kargoya vermeyı unutmuslar deneyemedım. Daha bılgılı arkadaslar yardımcı olur herhalde.
Arabada yeni, cihazda yeni usta. Ilk kez kullanıyorum OBD yi başka cihazla deneme şansım olmadı o yüzden.
Arabada yeni, cihazda yeni usta. Ilk kez kullanıyorum OBD yi başka cihazla deneme şansım olmadı o yüzden.
Rolantiyi etkiliyor sanki devir ilk calıstırmada duser yukselır arac kendı ayarlar ama obd yı takınca beyınsel bır sorun mu oluyor acaba?
dejavu1347
15-05-2015, 21:26
Valla hiç bi fikrim yok, ecu lambası yanıp rolanti düşüp aracı stop ettirecekken gaz vererek düzeltiyorum sonra lamba sönüyor hiçbir sıkıntı kalmıyor... Gaz vermesem bile rölanti sorunu da olmuyor sonrasında... Herşey normale biniyor. Söylediğim olay tam bağlantı kurulduğunda oluşan 1-2 saniyelik bir olay. Ama gaz vermezsem her seferinde stop ettiriyor arabayı o yüzden biraz tedirgin etti açıkcası beni 4rd4
Valla hiç bi fikrim yok, ecu lambası yanıp rolanti düşüp aracı stop ettirecekken gaz vererek düzeltiyorum sonra lamba sönüyor hiçbir sıkıntı kalmıyor... Gaz vermesem bile rölanti sorunu da olmuyor sonrasında... Herşey normale biniyor. Söylediğim olay tam bağlantı kurulduğunda oluşan 1-2 saniyelik bir olay. Ama gaz vermezsem her seferinde stop ettiriyor arabayı o yüzden biraz tedirgin etti açıkcası beni 4rd4
Anladım. Tedırgın olmanız normal bu obd aletıne de aslında pek guvenemıyorum bende daha once kullanmadım ama sureklıde aracta takılı kalacaksa bır sorun cıkarabılır. Cın malıdır muhtemelen guvememıyorum sırf tablet bagladım konsola dıye denemek ıcın aldım. Her baglantı kurdugunda obd ıle bu sorunu yasıyorsunuz sanırım? Olmaması lazım aslında kullanan var forumlarda herkes memnun gıbı.
OguZ ismail 4rd4 34Deniz
kesinlikle normal değil , ELM de sıkıntı olabilir
Başka cihaz bulabilirsen onu dene sendekini de deneyen kadar kulllanma
OguZ ismail 4rd4 34Deniz
kardeşim cihazı başka bir araçta denemeni tavsiye ederim
valla ben obd yi peugeot 206 da 2 yıl hiç çıkartmadım hiç sorun olmadı geçen gün aracı satarken çıkarttım şimdi leon u mu bekliyorum gelsin ona takıcam artık satarken çıkartırım..
OguZ ismail[/MENTION] 34Deniz bugun obd2 yı araca taktım gıttım bıde para verıp programı yukledım pro olanını. cıhazın uzerınde kırmızı ısık yanıyor. eslestırıyorum 1234 u kabul edıyor ama bır turlu ısık yesıl olmuyor. programın ozellıklerınden de ob2 yı secıyorum. tık yok. bluetooth ıle baglanmıor cıhaza. tablet lenovo androıd 4.4.2. uyumlu degıl mı yanı bosuna mı aldık herseyı? bılenınız varmıdır?
OguZ ismail[/MENTION] 34Deniz bugun obd2 yı araca taktım gıttım bıde para verıp programı yukledım pro olanını. cıhazın uzerınde kırmızı ısık yanıyor. eslestırıyorum 1234 u kabul edıyor ama bır turlu ısık yesıl olmuyor. programın ozellıklerınden de ob2 yı secıyorum. tık yok. bluetooth ıle baglanmıor cıhaza. tablet lenovo androıd 4.4.2. uyumlu degıl mı yanı bosuna mı aldık herseyı? bılenınız varmıdır?
Kontak açık değilmi göstergede ışıklar yanarken yani deniyorsun ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kontak açık değilmi göstergede ışıklar yanarken yani deniyorsun ?
Kontak acık denedım hatta arabayı calıstırdım denedım. Cıkarıp taktım falan yesıle donmedı ısık bekledım baya ama..
Kontak acık denedım hatta arabayı calıstırdım denedım. Cıkarıp taktım falan yesıle donmedı ısık bekledım baya ama..
Elm bozuk olabilir başka bir android cihazdan denemek lazım free yazılmdada çalışması lazım hatta cd veriyorlar onun içinde çalışan yazılım var , yAda başka bir arabada denemek gerek , ama elm bozuk gibi görünüyor :/
Sinan3405
19-05-2015, 13:47
Android tabanli cihazlarda baglanti kurmak zor gibi geliyor,ve devamli baglanti kopuklu vs oluyor,cihaz ariza yapmis olabilir,benim ilk aldigim elm 327 mini mavi renk 2 defa calisti sonra on of dugmeliye gectim devamli takili duruyor istedegimde kapiyorum ve aciyorum, bende cin isi navigasyon var wince 5.1 isletim sistemli bir arkadas programini kaybetmis al sen yaparsin dedi baya ugrasarak yaptim naviyi yukledim ve hobdrive obd programini kurdum hic baglanti sorunum yok artik iki cihazida actigimda otomatik baglaniyor on kusima koydum cupra misali
http://i.hizliresim.com/a5Lg94.jpg (http://hizliresim.com/a5Lg94)
İbiza style 1.4 85 hp tup bebekli.
Sinan3405
19-05-2015, 13:49
4rd4 buda videosu kardesim.
http://youtu.be/zOnxvM2kiIU
Android tabanli cihazlarda baglanti kurmak zor gibi geliyor,ve devamli baglanti kopuklu vs oluyor,cihaz ariza yapmis olabilir,benim ilk aldigim elm 327 mini mavi renk 2 defa calisti sonra on of dugmeliye gectim devamli takili duruyor istedegimde kapiyorum ve aciyorum, bende cin isi navigasyon var wince 5.1 isletim sistemli bir arkadas programini kaybetmis al sen yaparsin dedi baya ugrasarak yaptim naviyi yukledim ve hobdrive obd programini kurdum hic baglanti sorunum yok artik iki cihazida actigimda otomatik baglaniyor on kusima koydum cupra misali
http://i.hizliresim.com/a5Lg94.jpg (http://hizliresim.com/a5Lg94)
valla anlamadım heveslenmıstım okadar. yesıl ısıgı bazen yanıor falan ama tam olarak baglanmıyor. cıhaz calısıyor aslında bı sıkıntı yok gıbıde tablet baglanmıyor sankı.
Sinan3405
19-05-2015, 13:56
valla anlamadım heveslenmıstım okadar. yesıl ısıgı bazen yanıor falan ama tam olarak baglanmıyor. cıhaz calısıyor aslında bı sıkıntı yok gıbıde tablet baglanmıyor sankı.
Tabletin baglanti ayarlari bluetoot ayarlarini sifirla hatta cihazi ac kapa yaparak yeniden dene baglanti olmaz ise baska cihazla dene android bir telefon ile, ondada baglati sorunu olur ise cihaz rahmetli olmustur aldiginiz yete iade edin. Bende cok ugrastim 34Deniz abinin bur gece pc cokerttim hatta bir cogu o elindeki navigasyon cin mali ise ugrasma cope koy direk dedi azim ile .... Betonu deler[emoji3][emoji16][emoji16]
Tabletin baglanti ayarlari bluetoot ayarlarini sifirla hatta cihazi ac kapa yaparak yeniden dene baglanti olmaz ise baska cihazla dene android bir telefon ile, ondada baglati sorunu olur ise cihaz rahmetli olmustur aldiginiz yete iade edin. Bende cok ugrastim 34Deniz abinin bur gece pc cokerttim hatta bir cogu o elindeki navigasyon cin mali ise ugrasma cope koy direk dedi azim ile .... Betonu deler[emoji3][emoji16][emoji16]
bu cıhazla gelen cd nın ıcındekı bır dosyayı tablete falan atmak gerekıyormu?
Sinan3405
19-05-2015, 14:46
bu cıhazla gelen cd nın ıcındekı bır dosyayı tablete falan atmak gerekıyormu?
Gerekmiyor, cd icinde birkac program var onlari sd karta atarak kurabilirsin
Gerekmiyor, cd icinde birkac program var onlari sd karta atarak kurabilirsin
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/19/0cb8826f987b76d96acfd4e81883c712.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/05/19/c4a9769d6c1d3e37936be5e003d09451.jpg
Durum bu ecu da hata verıyor..
Sinan3405
19-05-2015, 15:09
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/19/0cb8826f987b76d96acfd4e81883c712.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/05/19/c4a9769d6c1d3e37936be5e003d09451.jpg
Durum bu ecu da hata verıyor..
Cihazin baglanti ayarlarini sifirladinmi? İstanbulda olsaydin keske cozerdik. Programda arac secenekleri varmi acaba. 34Deniz abi sende baya ugrastin nasil olmustu, aynini deniz abidede yasadik ama bir sekilde baglandik cihazi acip kapadik baglantilari sifirladik vs baglaniyordu. Deniz abidede tablet var oda bende epey ugrastik,birde sen pro versiyonu almissin parasiz olanlari bir zaman sonra baglanmiyor. Programi yeniden kurun hatta cd icindeki orograminanda deneyin. Emek vermissiniz bosa gitmesin.
Cihazin baglanti ayarlarini sifirladinmi? İstanbulda olsaydin keske cozerdik. Programda arac secenekleri varmi acaba. 34Deniz abi sende baya ugrastin nasil olmustu, aynini deniz abidede yasadik ama bir sekilde baglandik cihazi acip kapadik baglantilari sifirladik vs baglaniyordu. Deniz abidede tablet var oda bende epey ugrastik,birde sen pro versiyonu almissin parasiz olanlari bir zaman sonra baglanmiyor. Programi yeniden kurun hatta cd icindeki orograminanda deneyin. Emek vermissiniz bosa gitmesin.
Tabletı kapadım actım hatta note 3 ıle de baglandım bluetooth ıle baglanmada sorun yok bence program baglanmıyor. Arac seklındekı sımge yanıp sonuor sabıt olmuor. Ugrastırcak anlasıldı bu kadar zor baglanıcaksa her seferınde bı anlamı kalmıor bunun yaw
ankara da su zımbırtıdan anlayan bırısı yokmudur bır el atsa :)
Sinan3405
19-05-2015, 15:46
Tabletı kapadım actım hatta note 3 ıle de baglandım bluetooth ıle baglanmada sorun yok bence program baglanmıyor. Arac seklındekı sımge yanıp sonuor sabıt olmuor. Ugrastırcak anlasıldı bu kadar zor baglanıcaksa her seferınde bı anlamı kalmıor bunun yaw
Biraz bakindigimda adaptorle ilgili bir sorun var gibi elm cihazini sokup obd soketine ve elm erkek dislerinde sorun varmi inceleyin hatta bir firca ile temizleyin her ikisinide bir yine sorun var ise cihaz ariza yapmis olabilir.
Note 3 ıle denedım herseyı yaptım ama araba sımgesı sabıtlenmıyor sureklı yanıp sonuyor.
Sinan3405
19-05-2015, 17:20
Note 3 ıle denedım herseyı yaptım ama araba sımgesı sabıtlenmıyor sureklı yanıp sonuyor.
Cihaz ile ilgili bir sorun var galiba? Herseyi yapmissiniz! Baska bir aracta deneme imkani varsa onuda yapin tam emin olun? Elm satisi yapan bir arkadas var aradim acmadi teli ona soracaktim sorun nedir diye.
benim aldığım elm cihazı da kırmızı gösteriyor yeşil olmuyor
ben yazılımdandır diye bir eski sürümü yükleyip tekrar deneyeyim dedim fakat fırsat olmadı
tablet acer android 4.4.2 var
biraz daha uğraşacağız sanırım
Cihaz ile ilgili bir sorun var galiba? Herseyi yapmissiniz! Baska bir aracta deneme imkani varsa onuda yapin tam emin olun? Elm satisi yapan bir arkadas var aradim acmadi teli ona soracaktim sorun nedir diye.
Valla herseyı denedım olmuor gıttı paralar:) eger sorabılırsenız belkı bır seyı yanlıs yapıyorumdur.
benim aldığım elm cihazı da kırmızı gösteriyor yeşil olmuyor
ben yazılımdandır diye bir eski sürümü yükleyip tekrar deneyeyim dedim fakat fırsat olmadı
tablet acer android 4.4.2 var
biraz daha uğraşacağız sanırım
Kırmızı ısık hep yanıor altında bazen sarı ve yesıl yanıor ama arada bir tam olarak hıc baglanmıyor
Sinan3405
19-05-2015, 17:35
Valla herseyı denedım olmuor gıttı paralar:) eger sorabılırsenız belkı bır seyı yanlıs yapıyorumdur.
Resmi filan gonderdim geri donus yaptigi an paylasacagim bende beklemedeyim
_leon31_
19-05-2015, 17:40
Sadece yol bilgisayarı işinimi görüyor hız sıcaklık degerlerinini veriyor arıza bilgisi falan yansıyormu
Kırmızı ısık hep yanıor altında bazen sarı ve yesıl yanıor ama arada bir tam olarak hıc baglanmıyor
ben hiç yeşil yada sarı ışık görmedim
Sadece yol bilgisayarı işinimi görüyor hız sıcaklık degerlerinini veriyor arıza bilgisi falan yansıyormu
fault code kısmından arızaları da göstermesi lazım
Resmi filan gonderdim geri donus yaptigi an paylasacagim bende beklemedeyim
bir cevap geldı mı? brde kapatıp acma dugmesı olan bır urun var onun kalıtesı nasıldır acaba?
lutfukaya
20-05-2015, 09:10
4rd4 başka program indirip onunla deneyin, bende obd wifi var app store daki çoğu programla denedim bağlanıp kopuyordu, son satın aldığım program sürekli bağlı kalabiliyor
4rd4 başka program indirip onunla deneyin, bende obd wifi var app store daki çoğu programla denedim bağlanıp kopuyordu, son satın aldığım program sürekli bağlı kalabiliyor
Var mı onerdıgınız baska program?
lutfukaya
20-05-2015, 09:16
Var mı onerdıgınız baska program?
android kullanmadığım için bilmiyorum, ama benim kullandığım program obd fusion
bir cevap geldı mı? brde kapatıp acma dugmesı olan bır urun var onun kalıtesı nasıldır acaba?
bir arkadaş media sistemi kaynaklı bir sorundan ecu ye ulaşamadığını yazmış
media sistemindeki sorun çözülünce ecu ye ulaşabilmiş
bir arkadaş media sistemi kaynaklı bir sorundan ecu ye ulaşamadığını yazmış
media sistemindeki sorun çözülünce ecu ye ulaşabilmiş
Medıa sıstemı derken nasıl cozuluyormus kı?
Medıa sıstemı derken nasıl cozuluyormus kı?
bahsettiğim kişinin vag-com - vas-com tarzı cihaz ecu ye ulaşamayınca tesadüfü olarak bulmuşlar
belki bizimkilerde de aynı sorun vardır diye belirtmek istedim
mesela bende de tablette ecu ye ulaşamıyorum şeklinde uyarı veriyor
başka birkaç programla daha deneyeceğim aynı hatayı verir ise elm327 dongle ı başka bir araçta tekrar deneyeceğim eğer ki o araçta da aynısı oluyor ise o zaman elm32 dongle bozuk demektir herhalde
Androıd ıcın baska obd programı onerırmısınız onlada deneyım.. Sinan3405
Androıd ıcın baska obd programı onerırmısınız onlada deneyım.. Sinan3405
https://play.google.com/store/search?q=obd&c=apps&price=1
yıldızı yüksek olan birkaç tanesini dene istersen
mesela obd car doctor
https://play.google.com/store/search?q=obd&c=apps&price=1
yıldızı yüksek olan birkaç tanesini dene istersen
mesela obd car doctor
Ikı programı da note 3 de denedım. Yalnız bır sey dıkkatımı cektı. Ilk baglanmada 1234 sıfre gırıorum eslestı dıor. Sonrakı baglanmamda obd yı secıorum ama baglanıyor demıyor. Bluetooth kısmında obd ye tıkladıgımda baglanıyor baglandı demesı gerekmıyormu. Baska bluetooth cıhazlarına baglanırken genelde baglanıyor falan dıyor. Alette sıkıntı var sankı. Baglantı kurulmuyor gıbı sadece eslestı dıyor. Sılıyorum yenıden baglanıyorum durum aynı. 2 programda ıse yaramadı bence bu yuzden. Torque en guzelı bu arada. Acaba baska urun mu almalı acma kapama dugmelı var daha kalıtelı gıbı.
Sinan3405
20-05-2015, 16:28
Ikı programı da note 3 de denedım. Yalnız bır sey dıkkatımı cektı. Ilk baglanmada 1234 sıfre gırıorum eslestı dıor. Sonrakı baglanmamda obd yı secıorum ama baglanıyor demıyor. Bluetooth kısmında obd ye tıkladıgımda baglanıyor baglandı demesı gerekmıyormu. Baska bluetooth cıhazlarına baglanırken genelde baglanıyor falan dıyor. Alette sıkıntı var sankı. Baglantı kurulmuyor gıbı sadece eslestı dıyor. Sılıyorum yenıden baglanıyorum durum aynı. 2 programda ıse yaramadı bence bu yuzden. Torque en guzelı bu arada. Acaba baska urun mu almalı acma kapama dugmelı var daha kalıtelı gıbı.
Senin cihazda sorun var bende on off dugmeli olandan var devamli takili duruyor.
mesai çıkışı bende denemeye çalışacağım bakalım sonuç ne olacak
feedback i yüksek bir satıcıdan almıştım
olmaz ise halihazırda çalışan birinin aracındaki ile denemekten başka yapılacak birşey yok gibi gözüküyor
Senin cihazda sorun var bende on off dugmeli olandan var devamli takili duruyor.
Baglanmada sorun var dımı? Pekı bluetooth la baglandıgında baglandı seklınde yazıyor mu sızde? Obd yı secınce? Sızde kı urun koyu renk olan sanırım nerden aldınız?
Bırsey daha soraım on off tuslu olanda takıp on a basıp actıgımızda aracı kapatınca acık mı kalıyor hep? Yanı sureklı on off yapmaya gerek yok sanırım.
Sinan3405
20-05-2015, 17:06
Bırsey daha soraım on off tuslu olanda takıp on a basıp actıgımızda aracı kapatınca acık mı kalıyor hep? Yanı sureklı on off yapmaya gerek yok sanırım.
Devamli takili duruyor acacagim zaman on tusuna bakip aciyorum kapatacagim zamanda off la kapatiyorum. Benim sistem ve program baska iki cihazida actigimda direk baglaniyor navigasyonda yuklu.
Devamli takili duruyor acacagim zaman on tusuna bakip aciyorum kapatacagim zamanda off la kapatiyorum. Benim sistem ve program baska iki cihazida actigimda direk baglaniyor navigasyonda yuklu.
Bı kez actıgımızda sureklı acık kalıyormu? Yanı her kontagı actıgımda ılla on a basıp acmam mı lazım? Sureklı ac kapa yapmak ıstemıyorum. Bır kez basıp acınca hep acık kalıyordur herhalde aracı ıstop etsek bıle?
Sinan3405
20-05-2015, 17:15
Bı kez actıgımızda sureklı acık kalıyormu? Yanı her kontagı actıgımda ılla on a basıp acmam mı lazım? Sureklı ac kapa yapmak ıstemıyorum. Bır kez basıp acınca hep acık kalıyordur herhalde aracı ıstop etsek bıle?
Benim obd giris yeri kapagin altinda ben kapagi kestim devamli takili duruyor orada elimin altinda durdugundan sorun olmuyor acikcasi. Urun acik kaldiginda devamli acik kaliyor galiba deneme firsatim olmadi ama bir kac kez isiginin yanik oldugunu gordum. Benim ilk cihazim duz idi 2 defa calisti marsa bastigim anda isiklar gitti ve yansi cihaz buyuk olcude voktaj dusumunden kaynakli yandi.
[QUOTE=Sinan3405;1322761]Benim obd giris yeri kapagin altinda ben kapagi kestim devamli takili duruyor orada elimin altinda durdugundan sorun olmuyor acikcasi. Urun acik kaldiginda devamli acik kaliyor galiba deneme firsatim olmadi ama bir kac kez isiginin yanik oldugunu gordum. Benim ilk cihazim duz idi 2 defa calisti marsa bastigim anda isiklar gitti ve yansi cihaz buyuk olcude voktaj dusumunden kaynakli yandi.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/20/7a22ee9f454d10c9747bf3f51738ed88.jpg
Urun bumudur?
Sinan3405
20-05-2015, 17:24
[QUOTE=Sinan3405;1322761]Benim obd giris yeri kapagin altinda ben kapagi kestim devamli takili duruyor orada elimin altinda durdugundan sorun olmuyor acikcasi. Urun acik kaldiginda devamli acik kaliyor galiba deneme firsatim olmadi ama bir kac kez isiginin yanik oldugunu gordum. Benim ilk cihazim duz idi 2 defa calisti marsa bastigim anda isiklar gitti ve yansi cihaz buyuk olcude voktaj dusumunden kaynakli yandi.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/20/7a22ee9f454d10c9747bf3f51738ed88.jpg
Urun bumudur?
Resim yuklenmemis,benim urun sekli ve takilis yeri boyle. Duzeltme yuklenmis resim.
http://i.hizliresim.com/2g9Y0v.jpg (http://hizliresim.com/2g9Y0v)w
[QUOTE=4rd4;1322764]
Resim yuklenmemis,benim urun sekli ve takilis yeri boyle. Duzeltme yuklenmis resim.
http://i.hizliresim.com/2g9Y0v.jpg (http://hizliresim.com/2g9Y0v)w
Aynı urun tamam cok tesekkurler. Bıraz pahalıya patladı bu ıs bana. Aldıgım kısıyede msj atıcam urun bı ıse yaramadı. Wıfı olanları daha bı ıyıdır acaba?
Sinan3405
20-05-2015, 17:29
[QUOTE=Sinan3405;1322766]
Aynı urun tamam cok tesekkurler. Bıraz pahalıya patladı bu ıs bana. Aldıgım kısıyede msj atıcam urun bı ıse yaramadı. Wıfı olanları daha bı ıyıdır acaba?
Tableti filan paraylami aldiniz, birde cihazi kaca aldiniz? Ben cinden aldim toplamda 3 tane almistim 2 arkadasa daha verdim 1 tanesine ben kullaniyorum.
[QUOTE=4rd4;1322768]
Tableti filan paraylami aldiniz, birde cihazi kaca aldiniz? Ben cinden aldim toplamda 3 tane almistim 2 arkadasa daha verdim 1 tanesine ben kullaniyorum.
Cıhaz 30tl tablet lenovo 280 cıvarı bu ıs ıcın almadım tabletı aslında ama madem aldık obd de olsun dedım. Bırde eger deneme sansınız var ıse on off tusunu denermısınız acık ıken obd aracı kapatınca kapanmıyorsa tamamdır.
Sinan3405
20-05-2015, 17:32
[QUOTE=Sinan3405;1322771]
Cıhaz 30tl tablet lenovo 280 cıvarı bu ıs ıcın almadım tabletı aslında ama madem aldık obd de olsun dedım. Bırde eger deneme sansınız var ıse on off tusunu denermısınız acık ıken obd aracı kapatınca kapanmıyorsa tamamdır.
Deneme yapinca bilgi veririm ama bir kac gunu bulabilir. Bugun araci servise biraktim 2-3 gun kalabilir dediler.
[QUOTE=4rd4;1322773]
Deneme yapinca bilgi veririm ama bir kac gunu bulabilir. Bugun araci servise biraktim 2-3 gun kalabilir dediler.
Soyle bır sey okudum ozellıklerınde dugmelı olanda bnm androıd 4.4.2 calısmaz mı yanı surum farklı?
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/20/a98bede803b68545084d78824bc7d754.jpg
Sinan3405
20-05-2015, 19:53
[QUOTE=Sinan3405;1322776]
Soyle bır sey okudum ozellıklerınde dugmelı olanda bnm androıd 4.4.2 calısmaz mı yanı surum farklı?
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/20/a98bede803b68545084d78824bc7d754.jpg
Surum ile alakali olacagini zannetmem program uydugu surece hepsini calistirir
[QUOTE=4rd4;1322824]
Surum ile alakali olacagini zannetmem program uydugu surece hepsini calistirir
Ilk aldıgımda bu yuzden calısmamıs olabılır satan kısıye sorayım birde :)
Sinan3405
20-05-2015, 19:57
[QUOTE=Sinan3405;1322828]
Ilk aldıgımda bu yuzden calısmamıs olabılır satan kısıye sorayım birde :)
Ozaman 2.1 surumlu bir cihaz ile deneyin,saticiya bir danisin pek zannetmem ama surumden yapacagini
[QUOTE=4rd4;1322830]
Ozaman 2.1 surumlu bir cihaz ile deneyin,saticiya bir danisin pek zannetmem ama surumden yapacagini
Oyle bır yazmıskı kırmızı kırmızı baska surumlerde calısmaz gıbı anladım sordum bakalım ne dıcek. Cozucem ıns bu işi:)
mesai çıkışı bende denemeye çalışacağım bakalım sonuç ne olacak
feedback i yüksek bir satıcıdan almıştım
olmaz ise halihazırda çalışan birinin aracındaki ile denemekten başka yapılacak birşey yok gibi gözüküyor
Androıd surumuyle alakalı olabılırmı sızce? 4.4.2 var bende dugmelı olan urunun acıklamasında 4.4.2 yazmıyor. Bılgınız varmı?
Androıd surumuyle alakalı olabılırmı sızce? 4.4.2 var bende dugmelı olan urunun acıklamasında 4.4.2 yazmıyor. Bılgınız varmı?
ben scanmaster ile deneyeyim dedim
grafiklerini falan anlayamadım fakat gaza bastığımda değişen değerler vardı
dongle üzerindeki lamba halen kırmızı yanıyordu
yarın obd car doctor ile tekrar deneyeceğim
bu arada cep telefonu samsung galaxy s5 mini android 4.4.2
ben scanmaster ile deneyeyim dedim
grafiklerini falan anlayamadım fakat gaza bastığımda değişen değerler vardı
dongle üzerindeki lamba halen kırmızı yanıyordu
yarın obd car doctor ile tekrar deneyeceğim
bu arada cep telefonu samsung galaxy s5 mini android 4.4.2
ben obd car doctoru yukledım ama cozemedım tam. ztn baglanmadıgından calısmadı. torque guzel programda bnm obd dandık. acaba wıfı lılerden mı almak lazım?
ben obd car doctoru yukledım ama cozemedım tam. ztn baglanmadıgından calısmadı. torque guzel programda bnm obd dandık. acaba wıfı lılerden mı almak lazım?
gece obd car doctor ile denedim bağlantı oldu
kırmızı led üzerinde sarı led ve yeşil led de yandı
değerleri gördüm
bir de telefon ile denemeni tavsiye ederim
ben torque programını telefonda deneyeceğim
gece obd car doctor ile denedim bağlantı oldu
kırmızı led üzerinde sarı led ve yeşil led de yandı
değerleri gördüm
bir de telefon ile denemeni tavsiye ederim
ben torque programını telefonda deneyeceğim
Note 3 ıle denedım bende ama bluetooth ıle baglanmıyor tel cıhaza sıfre gırıyorum eslestı dıyor ama baglandı demıyor. Sureklı arac seklınde olan simge yanıp sonuyor sabıt olmuyor. On off swichli olandan alıcam sanırım..
şu urun nasıl sızce?
OBD2 ARIZA TESPİT CİHAZI ELM327 WIFI MINI IPHONE IPAD ANDROID - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 211460267 (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-obd2-ariza-tespit-cihazi-elm327-wifi-mini-iphone-ipad-android-211460267/detay)
ismail Sinan3405
Sinan3405
21-05-2015, 09:27
şu urun nasıl sızce?
OBD2 ARIZA TESPİT CİHAZI ELM327 WIFI MINI IPHONE IPAD ANDROID - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 211460267 (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-obd2-ariza-tespit-cihazi-elm327-wifi-mini-iphone-ipad-android-211460267/detay)
ismail Sinan3405
İphonen yiksa hic gerek yok bu kadar parayi baglama,paran sorun degil diyorsan bisey diyemem. On of dugmeli elm var n11 de ondan al yeterli olur bence.
Note 3 ıle denedım bende ama bluetooth ıle baglanmıyor tel cıhaza sıfre gırıyorum eslestı dıyor ama baglandı demıyor. Sureklı arac seklınde olan simge yanıp sonuyor sabıt olmuyor. On off swichli olandan alıcam sanırım..
başka bir araçta ve başka bir cihaz (telefon, tablet) ile obd car doctor programı ile tekrar denemeni tavsiye edeceğim
şu urun nasıl sızce?
ismail Sinan3405
gereksiz pahalı
Aliexpress.com : Buy 2014 New MINI Bluetooth ON/OFF Switch ELM 327 V2.1 OBD2 / OBDII ELM327 Auto Diagnostic Scanner Tool FREE SHIPPING from Reliable bluetooth earset suppliers on SageTechnology | Alibaba Group (http://www.aliexpress.com/store/product/MINI-Bluetooth-ON-OFF-Switch-ELM-327-V1-5-OBD2-OBDII-Auto-Diagnostic-Scanner-Tool-with/1046511_1472428711.html)
başka bir araçta ve başka bir cihaz (telefon, tablet) ile obd car doctor programı ile tekrar denemeni tavsiye edeceğim
gereksiz pahalı
Aliexpress.com : Buy 2014 New MINI Bluetooth ON/OFF Switch ELM 327 V2.1 OBD2 / OBDII ELM327 Auto Diagnostic Scanner Tool FREE SHIPPING from Reliable bluetooth earset suppliers on SageTechnology | Alibaba Group (http://www.aliexpress.com/store/product/MINI-Bluetooth-ON-OFF-Switch-ELM-327-V1-5-OBD2-OBDII-Auto-Diagnostic-Scanner-Tool-with/1046511_1472428711.html)
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/21/a23b022bf088f99ee6d4f00e0f6853de.jpg
Durum bu bazen bluetooth sımgesı sabıt yanıyor ama cıhaz uzerınde sadece kırmızı ısık yanıor arada yesıl sarı yanıyor ama bır ıkı kez. Ayarlardan herseyı denedım obd2 sectım falan yok. Torque yu da denedım acuya baglanamıyor. Tam anlamıyla baglandıgında obd uzerındekı ısıkların hepsı yanması lazım ama yok. Anlamadım bluetooth obd yı goruyor ama baglantı kuramıyor.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/05/21/a23b022bf088f99ee6d4f00e0f6853de.jpg
Durum bu bazen bluetooth sımgesı sabıt yanıyor ama cıhaz uzerınde sadece kırmızı ısık yanıor arada yesıl sarı yanıyor ama bır ıkı kez. Ayarlardan herseyı denedım obd2 sectım falan yok. Torque yu da denedım acuya baglanamıyor. Tam anlamıyla baglandıgında obd uzerındekı ısıkların hepsı yanması lazım ama yok. Anlamadım bluetooth obd yı goruyor ama baglantı kuramıyor.
bende aşağıda connect yazmamasına rağmen işlem görüyordur
obd kısmından elm 327 cihazını eşleştirmiş miydin
elm cihazının mac adresi (6 tane 2 li rakam) gösteriyordu
bende aşağıda connect yazmamasına rağmen işlem görüyordur
obd kısmından elm 327 cihazını eşleştirmiş miydin
elm cihazının mac adresi (6 tane 2 li rakam) gösteriyordu
Ürünü aldıgım kısı versıyon dan kaynaklanıyor dedı ne demekse artık?
Ürünü aldıgım kısı versıyon dan kaynaklanıyor dedı ne demekse artık?
ankara da bu cihazı kullanan bir arkadaştan yardım almanı tavsiye etmekten başka bir seçenek kalmadı
ankara da bu cihazı kullanan bir arkadaştan yardım almanı tavsiye etmekten başka bir seçenek kalmadı
Aynen oyle bırısının yardımı lazım var mı yardım edebılecek birisi :)
Aynen oyle bırısının yardımı lazım var mı yardım edebılecek birisi :)
EAGLE01 kardeşime bir danışalım
elm327 obdII dongle kullanan var mı
4rd4 kardeşim cep telefonuma torque pro kurdum
akşam üstü denedim o da sorunsuzca çalıştı
hafta sonu tablet ile deneyeceğim
4rd4 kardeşim cep telefonuma torque pro kurdum
akşam üstü denedim o da sorunsuzca çalıştı
hafta sonu tablet ile deneyeceğim
Ben anlamadım valla bluetooth baglantısı falan tmm sorun yok tek sorun ecuya baglanamaması. Aracın bılgılerını okumuyor. Cd nın ıcındekı torque yu yukledım durum aynı. Baska cıhaz alsam yıne aynı sorun cıkarsa nolcak?
urunu aldıgım arkadasta ben sıze yardımcı olucam dedı bıdaha msj atmadı:) basıma bela aldım yaw uykum kacacak resmen cozmem lazım bu durumu:D
Ben anlamadım valla bluetooth baglantısı falan tmm sorun yok tek sorun ecuya baglanamaması. Aracın bılgılerını okumuyor. Cd nın ıcındekı torque yu yukledım durum aynı. Baska cıhaz alsam yıne aynı sorun cıkarsa nolcak?
urunu aldıgım arkadasta ben sıze yardımcı olucam dedı bıdaha msj atmadı:) basıma bela aldım yaw uykum kacacak resmen cozmem lazım bu durumu:D
mutlaka birşey ecu ye ulaşmaya mani oluyordur
başka bir seat araçta denemen ürünün sağlam olduğunu ortaya çıkartacaktır
bu sayede sende rahatlayacaksın
fakat bu sefer de ecu ye ulaşamamasının nedenini arayacaksın
o zaman da vag-com yada serviste vas-com cihazı ile baktırmanı tavsiye ederim
mutlaka birşey ecu ye ulaşmaya mani oluyordur
başka bir seat araçta denemen ürünün sağlam olduğunu ortaya çıkartacaktır
bu sayede sende rahatlayacaksın
fakat bu sefer de ecu ye ulaşamamasının nedenini arayacaksın
o zaman da vag-com yada serviste vas-com cihazı ile baktırmanı tavsiye ederim
bırde su var benım aldıgım mavı obd surumu 1.5 ama dıger dugmelı olan modelın surumu 2.1 belkıde bu yuzden bı uyumsuzluk olabılır mı?
Ben wifi kullanıyorum aracımda bluetooth da deneme şansım oldu. Önce bluetooth bağlantısı kuruluyor telefon yada tabletle sonrasında toque bağlantı ayarlarından bluetooth seçiliyor. Programdan çıkıp açık programlardan kapatılıp tekrar açılıyor. Sonra cihaz seçiliyor bağlantı kurulan sonra tekrar çıkılıp açılıp kapanması gerekiyor programın buraya kadar herşey doğruysa. Cihaz araca takılı vaziyette kontak kapalı program açılır yarım kademe kontak çevrilir sonrasında realtime information seçilir. Ecu aranır ve bağlanır. Buna rağmen bağlanmıyorsa aklıma gelen tek ihtimal aracın lpgli olması ve obd bağlantısından lpg ayarı yapıyor olması. Eğer bu ihtimal varsa eski araçlarda obd hızı da düşük olduğundan bağlantı da zorluklar olabiliyor. Lpg eğer obd bağlantılı değilse cihazdan dolayı bir uyumsuzluk var tablette 4.2.2 telefonda 4.4.4 kullanıyorum sürümden yana hiç sorun yaşamadım.
4rd4 ismail
EAGLE01 kardeşim sağolsın
arda kardeşimin cihazını kontrol edebileceğimiz bir araç var mı
bu konuda yardımcı olabilir misin
teşekkürler
Ben wifi kullanıyorum aracımda bluetooth da deneme şansım oldu. Önce bluetooth bağlantısı kuruluyor telefon yada tabletle sonrasında toque bağlantı ayarlarından bluetooth seçiliyor. Programdan çıkıp açık programlardan kapatılıp tekrar açılıyor. Sonra cihaz seçiliyor bağlantı kurulan sonra tekrar çıkılıp açılıp kapanması gerekiyor programın buraya kadar herşey doğruysa. Cihaz araca takılı vaziyette kontak kapalı program açılır yarım kademe kontak çevrilir sonrasında realtime information seçilir. Ecu aranır ve bağlanır. Buna rağmen bağlanmıyorsa aklıma gelen tek ihtimal aracın lpgli olması ve obd bağlantısından lpg ayarı yapıyor olması. Eğer bu ihtimal varsa eski araçlarda obd hızı da düşük olduğundan bağlantı da zorluklar olabiliyor. Lpg eğer obd bağlantılı değilse cihazdan dolayı bir uyumsuzluk var tablette 4.2.2 telefonda 4.4.4 kullanıyorum sürümden yana hiç sorun yaşamadım.
4rd4 ismail
Aracta lpg yok. Bluetooth baglanıyor torque dan obd2 secılıyor kapatıpta actım ama arac sımgesı yanıp sonuyor sureklı. Sabıtlenmıyor. Torqueda da ecu connectıon da hata dıor.
Eğer lpg ile ilgili bir durum yoksa ibiza 1.4 motorlar (75hp) 2001 modelden itibaren obd2 uyumlu ISO9141 protokolünü kullanıyor. Sorunsuzca bağlantı kurması gerekli kurmuyorsa bence adaptörden yana sorun oluyor olabilir. En güzeli adaptörü başka araçta denemek marka model farketmez. Sorunsuzca bağlanıyorsa mevcut tablet ve adaptörle, program ayarlarından dolayı bir sorun yoktur cihazdan yana da bir sorun yoktur ama mevcut adaptör aracı desteklemiyordur.
Eğer lpg ile ilgili bir durum yoksa ibiza 1.4 motorlar (75hp) 2001 modelden itibaren obd2 uyumlu ISO9141 protokolünü kullanıyor. Sorunsuzca bağlantı kurması gerekli kurmuyorsa bence adaptörden yana sorun oluyor olabilir. En güzeli adaptörü başka araçta denemek marka model farketmez. Sorunsuzca bağlanıyorsa mevcut tablet ve adaptörle, program ayarlarından dolayı bir sorun yoktur cihazdan yana da bir sorun yoktur ama mevcut adaptör aracı desteklemiyordur.
Muhtemelen adaptorle alakalı bır durum gibi. Yıne de yenısını almadan once bır gorusulse herhangı bır bulusma falan var mı? geleyım bende orda sende bır baksan denesen belkı ben yanlıs yapıyorumdur.
Muhtemelen adaptorle alakalı bır durum gibi. Yıne de yenısını almadan once bır gorusulse herhangı bır bulusma falan var mı? geleyım bende orda sende bır baksan denesen belkı ben yanlıs yapıyorumdur.
ben dongle kaynaklı olduğunu düşünmüyorum
araç izin vermiyor olabilir veya ayar sorunu olabilir
ben dongle kaynaklı olduğunu düşünmüyorum
araç izin vermiyor olabilir veya ayar sorunu olabilir
.
bazı yerler var sanayıde pc ye baglıyor arabayı arza falan sılıyorlar. o tarz bır yerde gosterılse sorun bulunabılır mı acaba? yada adam gulup gecer mı? :)
.
bazı yerler var sanayıde pc ye baglıyor arabayı arza falan sılıyorlar. o tarz bır yerde gosterılse sorun bulunabılır mı acaba? yada adam gulup gecer mı? :)
olabilir
eğer ki orada ecu ye ulaşabiliyorsa dongle ında ecu ye ulaşması gerekir
Ben bakarım cihaza deneriz ama bu ara fazlasıyla yoğun geçiyor benim için. Yarın sabah sınavım var sonrasında dersim var pazar dersane pazartesi de sakaryaya gidip 1hafta kalmam gerekiyor buluşma işi önümüzdeki 10 gün için pek mümkün görünmüyor :(
Sımdı torque nun free versıyonuyla denedım hata kodu bul dedıgımde ıgniation la ılgılı bı hata yazısı yazdı asagıda ateslemeyle ılgılı ne olabılır? Ayarlardan falan bırsey mı acnak lazım acaba? ismail
Sımdı torque nun free versıyonuyla denedım hata kodu bul dedıgımde ınjectıon la ılgılı bı hata yazısı yazdı asagıda ateslemeyle ılgılı ne olabılır? Ayarlardan falan bırsey mı acnak lazım acaba? ismail
kardeşim senin araç dizle mi benzinli mi
zira avatarında aracı kısmında sadece ibiza yazıyor
kardeşim senin araç dizle mi benzinli mi
zira avatarında aracı kısmında sadece ibiza yazıyor
Arac 1.4 benzınlı ıbıza ıgnıatıon turned on? Dıyor uygulama? Kontak acık
Arac 1.4 benzınlı ıbıza ıgnıatıon turned on? Dıyor uygulama? Kontak acık
ateşleme açık diye yazıyor
fakat yine de aklına takılan olur ise ateşleme sistemi ile ilgili bobin, buji kablosu ve bujilerini kontrol ettirmeni tavsiye ederim
ateşleme açık diye yazıyor
fakat yine de aklına takılan olur ise ateşleme sistemi ile ilgili bobin, buji kablosu ve bujilerini kontrol ettirmeni tavsiye ederim
Atesleme acık mı dıye soruyor kontak acık acaba acık hava fıltresınden mı ulasamıyor ecuya?
Atesleme acık mı dıye soruyor kontak acık acaba acık hava fıltresınden mı ulasamıyor ecuya?
açık hava filtresinden dolayı ecu ye ulaşmaya çalışmama durumu olmaz
bence o bir hata değildir diye düşünüyorum
Sinan3405 EAGLE01ismail torque free de ıgnıtıon turned on? dıye soruyor fıkrınız var mıdır? :)
birde su yazıyı buldum. bırde boyle denıycem yıne olmazsa adaptor uyumlu degıl..
If you’re having an issue where the bluetooth adapter will connect to torque, but torque is having issues connecting to the ECU, its usually because either the protocol isn’t being detected by the adapter correctly, or the protocol hardware (CAN, K-line, etc) is faulty.
So here are some things to try first:
- Check the vehicle profile. Make sure the protocol is set to ‘Automatic (Fast)’ and the OBD2 adapter is set to ‘As defined in Global OBD2 settings’. Then check that you have told Torque to use that vehicle profile.
- If that doesn’t work, then Set the protocol to “Automatic – Thorough protocol scan” and wait. It might take a few minutes connect the first time.
If neither of those work:
– Google the protocol for your year/make/model of vehicle. Enter that protocol into the vehicle profile manually and then try to connect.
If nothing works:
- The adapter likely has faulty hardware on the protocol the vehicle uses. This is unfortunately fairly common on some of clone adapters commonly found on E-Bay/Amazon. It usually manifests as working on one manufacturers vehicle, but not a different manufactures (different manufacturers use different wires/protocols in the adapter, and sometimes they’re not all working due to a fault). Unfortunately this will need you to get a replacement adapter
dejavu1347
02-06-2015, 19:57
Baya bir kişinin OBD II ile ilgili soruları varmış aklında :)
İlk sayfada bahsettiğim gibi araç OBD ye bağlandığı an eğer gaz vermezsem motor stop ediyordu. Bazı arkadaşların başka araçta denememi tavsiye etmesi üzerine Clio marka bir araçta benim OBD cihazını deneme fırsatı buldum ve hiç bir sorun yaşamadık... Benim Toledo niye bağlanınca stop ediyor anlamadım. Ya ECU da problem var ya da çok başına buyruk bir araba bünyesi kaldırmıyor heralde dışardan çin işi müdahale olursa :)
Baya bir kişinin OBD II ile ilgili soruları varmış aklında :)
İlk sayfada bahsettiğim gibi araç OBD ye bağlandığı an eğer gaz vermezsem motor stop ediyordu. Bazı arkadaşların başka araçta denememi tavsiye etmesi üzerine Clio marka bir araçta benim OBD cihazını deneme fırsatı buldum ve hiç bir sorun yaşamadık... Benim Toledo niye bağlanınca stop ediyor anlamadım. Ya ECU da problem var ya da çok başına buyruk bir araba bünyesi kaldırmıyor heralde dışardan çin işi müdahale olursa :)
kardeşim imkanın olur ise seat bir araçta denemeni tavsiye edeceğim
dejavu1347
02-06-2015, 22:24
Çevremde kimsede yok ama denk gelirse deniycem ismail Abi