PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gizli özellik hakkında yardımınıza ihiyacım var..!!

LEONardo.!
18-06-2015, 15:38
Merhaba;

Aracımın hafta sonu ender elektronikte gizli özelliklerini açtırmayı düşünüyorum

1-Açtırıp memnun kalmadığınız bir özellik var mı?

2-Yakışmadığını düşündüğünüz özellikler nelerdir?

3-Açılan özelliklerden sıkıntı yaşayan oldu mu?

Yardımlarınızı bekliyorum

Fuat_Şahin
18-06-2015, 15:44
Sinyalleri sürekli açık (amerikan park) yapmayı sevmedim diyebilirim.

LEONardo.!
18-06-2015, 15:46
Sinyalleri sürekli açık (amerikan park) yapmayı sevmedim diyebilirim.

kafamı en çok karıştıran özellik :)

Fuat_Şahin
18-06-2015, 15:50
kafamı en çok karıştıran özellik :)
Benim araç FR olduğu için sadece spor modda kullanacak şekilde aktif ettim.

Berat
18-06-2015, 15:51
LEONardo.!
1- Özellikler zaten tek tek açıldığı için gereksiz olduğunu düşündüğünüz özelliği açtırmayabilirsiniz.
2- Kilitlerken veya kilidi açarken korna ile onay sesini seven de var sevmeyen de, tabi bu özellik teypten açıp kapatılabiliyor güzel yanı bu. Bir diğeri amerikan park, aracınız fr olsaydı spor modda yanacağı için daha kullanışlı olurdu.
3- Kodlama işinin dikkatli yapılması gerekiyor, şu ana kadar birçok leon, golf, a3 vs araçlara yaptım dediğim gibi dikkatli olunduğu sürece herhangi bir sıkıntı yaşamanız söz konusu değil.

LEONardo.!
18-06-2015, 15:51
Benim araç FR olduğu için sadece spor modda kullanacak şekilde aktif ettim.

parlaklık ayarı yapılıyomu?

Fuat_Şahin
18-06-2015, 15:52
parlaklık ayarı yapılıyomu?
Bildiğim kadarıyla yapılmıyor.

LEONardo.!
18-06-2015, 15:53
Bildiğim kadarıyla yapılmıyor.

teşekkür ederim.

Berat
18-06-2015, 15:55
Bildiğim kadarıyla yapılmıyor. LEONardo.!
bir yanlışlığı düzelteyim, sinyalin yüzde üzerinden gücü ayarlanabiliyor ve amerikan parkta standardı %30

LEONardo.!
18-06-2015, 15:55
LEONardo.!
bir yanlışlığı düzelteyim, sinyalin yüzde üzerinden gücü ayarlanıyor ve amerikan parkta standardı %30
Berat teşekkür ederim ağzına sağlık yardımların için..

Berat
18-06-2015, 15:59
Berat teşekkür ederim ağzına sağlık yardımların için..

Forumun amacı bu abi ne demek :)

oBa
18-06-2015, 16:17
anarya fitese takınca sağ dikizin aşağı eğilip kalkmasına onay vermiyorum

barbaroscupra
18-06-2015, 16:29
6J cupralar için herhangi bir gizli özellik söz konusumudur acaba ??

sadece emniyet kemeri ikaz sesini iptal ettirmiştim ben..
eğer farklı birşeyler varsa yardımlarınızı bende bekliyorum

Berat
18-06-2015, 16:50
6J cupralar için herhangi bir gizli özellik söz konusumudur acaba ??

sadece emniyet kemeri ikaz sesini iptal ettirmiştim ben..
eğer farklı birşeyler varsa yardımlarınızı bende bekliyorum

6j ibizalarda şunlar açılabiliyor barbaros abi:

dönüşlerde sis farları
panik freni dörtlü flaşörler+frenlerin yanıp sönmesi
15 km/h de otomatik kapı kilitlenmesi- anahtarı kontaktan çıkartınca otomatik kilidin açılması
coming home-leaving home ( ışık sensörü var ise otomatik çalışır, aksi halde araçtan inerken sellektör yapmak gerekiyor diye biliyorum)
kapılari kitleyip açarken kornayla onay sesi
driving school
yağmurda cam kapanması ( yağmur sensörü var ise çalışır)

g-rider
18-06-2015, 16:51
LEONardo.! eğer selektör yaptığın zaman farların yukarı/aşağı yapmıyorsa selektörle birlikte yanan sis özelliğini açtırmanı tavsiye ederim, nitekim fark edilirliği arttırıyor. viraja duyarlı sisler de şehir içinde kullanışlı oluyor.

BlueLine
18-06-2015, 16:53

dönüşlerde sis farları
15 km/h de otomatik kapı kilitlenmesi- anahtarı kontaktan çıkartınca otomatik kilidin açılması
coming home-leaving home ( ışık sensörü var ise otomatik çalışır, aksi halde araçtan inerken sellektör yapmak gerekiyor diye biliyorum)
driving school

Kardeşim sen bu işi baya ilerlettin çözdün sanırım bir çay kahve ısmarlıyayımm sana yakınız yolun düşünce Beylikdüzüne bir tanışalım ya :)

OnurDoganay
18-06-2015, 16:57
Ibiza Referencede varmi bu gizli ozellikler? Berat

great01
18-06-2015, 17:18
Buluşma tarzı bir organizasyonla aslında bir arkadaş yardımcı olabilirse ordan açtırın ne açtırmak istiyorsanız.

Ender elektronikte arkadaşımın yeni golfünün özelliklerini açtırmaya gittik "çoçuğa gitme olum başka biyerde açtırırız" dedim dinlemedi neyse bastık gittik.

Daha dakka 1 gol 1 zaten 5 tane araç vardı sıranın bize gelmesini bekledik, araçları dükkanın önüne çektik çünkü başka park yeri yoktu, öküz ustalardan biri "şu arabayı çehin de geri bi çıkak!" demesiyle zaten nereye geldiğimizi anlamıştım.

Bizimkine gidelim dememe rağmen adam inat etti.
Neyse.

Sıra 1 saat falan mal mal ayakta bekledik sıra geldi bize, geldi işte eleman laptopu taktı "aa bunun şarjı yokmuş bi 15-20 dakka daha bekleyin siz" demesiyle artık beynime kan gitti.

Arkadaş beni sakinleştirmeye çalışırken eleman sarj ettiği laptopla geldi "ne istiyorsunuz, ne açim?" bizim eleman söyledi şunu şunu şunu.
Yanında bi sigara yaktım ama sigarayı 1.5 metre uzaklıkta içiyorum döndü eleman "sigarayı benden uzak tut bak beygirini düşürüm hehehe" falan dedi sonra dedim bunu fabrika neden bunları açtırarak bize satış yapmıyor diye neden sana geliyor insanlar diyorum "ender para kazansın diye hehehe"

yani sözüm odur ki bu insanalara para kazandırmayın hizmet kalitesi anlayışı en önemlisi saygıları yok insanlara.

Berat
18-06-2015, 17:23
Kardeşim sen bu işi baya ilerlettin çözdün sanırım bir çay kahve ısmarlıyayımm sana yakınız yolun düşünce Beylikdüzüne bir tanışalım ya :)

Ustam ben ücretle yapıyorum. Bana göre alışverişte iki taraf da memnun kalmalı. Gizli özellik konusunda tekel olan dükkanlara gidince özellik açtırmak için para veriliyor, kapattırmak için gittiğinizde yine ücretle yapılıyor. Ben de harçlık çıkartmak için yapıyorum. Derdim para değil, dediğim gibi iki tarafın da memnun olması.Forumdan gelmek isteyenlere elimden geldiğince anlattığım gibi yardımcı olmaya çalışırım. Hepimiz aynı forumdanız ücreti de konuşuruz abi hiç dert değil, maksat tanışmak olsun :) ilan no: 212159020 (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-istanbul-volkswagen-seat-audi-skoda-gizli-ozellik-acma-vagcom-212159020/detay/)

KenBlock
18-06-2015, 17:27
Abi ben sana gerekenı mesajla yazmıstım zaten.

Sen git Ender Elektroniğe , işin ustası adamlar. Problem olmaz kafan rahat olsun .

Berat
18-06-2015, 17:36
Ibiza Referencede varmi bu gizli ozellikler? Berat

reference donanımlarda
konfor sinyal sayısı değiştirme
kadran selamlama ( arabanın üretim tarihine bağlı)
kornayla kilit onayı

bu saydıklarımdan eminim. daha once reference ibiza açmadığım için menzilin yol bilgisayarında gözükmesi ve panik freni olayı konusundan kesin birşey diyemem :)

ferda
18-06-2015, 18:13
Berat Ibiza style da var mi gizli özellik?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Berat
18-06-2015, 18:23
Berat Ibiza style da var mi gizli özellik?

Ferda abla bu gerekli açıklamalarla mesajda yazdım. Sensörler varsa not düştüğüm özellikler de çalışır :)
http://www.seatclubturkey.com/sohbet/58350-gizli-ozellik-hakkinda-yardiminiza-ihiyacim-var-mesaj1337923.html#post1337923

edit: bir de kadran selamlama var tabiki. kadran selamlama ibizanın üretildiği tarihe göre yani kullanılan kadran serisine göre değişiyor. Eğer h tipi kadransa selamlama sorunsuzca çalışır

ferda
18-06-2015, 18:27
Ferda abla bu gerekli açıklamalarla mesajda yazdım. Sensörler varsa not düştüğüm özellikler de çalışır :)
http://www.seatclubturkey.com/sohbet/58350-gizli-ozellik-hakkinda-yardiminiza-ihiyacim-var-mesaj1337923.html#post1337923

edit: bir de kadran selamlama var tabiki. kadran selamlama ibizanın üretildiği tarihe göre yani kullanılan kadran serisine göre değişiyor. Eğer h tipi kadransa selamlama sorunsuzca çalışır

Ben alırken satış danışmanı olmuyor falan Demişti o yüzden aklıma takıldı? Bı de h tipi kadran olup olmadığını nasıl alicaz [emoji85][emoji85] Mayıs 2015 üretim benim ibiza.

Berat
18-06-2015, 18:34
Ben alırken satış danışmanı olmuyor falan Demişti o yüzden aklıma takıldı? Bı de h tipi kadran olup olmadığını nasıl alicaz [emoji85][emoji85] Mayıs 2015 üretim benim ibiza.

sökmek gerekli. tabiki boyle bir durumda bilgisayardan yapılıp yapılmadığına bakmak daha mantıklı :Sct 001:

macserdar
18-06-2015, 20:44
en güzel özellik dönüşte yanan sisler ve deftansiyel kilit stok modu virajda daha rahat yol tutuyor

LeonST
18-06-2015, 21:19
American Park Led lerin goruntusunu bozuyor. Ben actirmistim sonra geri kapattim.
Kornanin araci kapattiktan sonra datlamasi guzel ozellik ve bazi durumlarda ise yariyor.

barbaroscupra
18-06-2015, 21:20
Aslında ben kapalı olan bazı özellikleri actırmak istiyorum haftasonunda yapacak arkadas varsa hem çayını içerim hemde elinden geleni yapsın hem o nasiplensin hemde ben arabamdan nasipleneyim

Berat
18-06-2015, 21:27
Aslında ben kapalı olan bazı özellikleri actırmak istiyorum haftasonunda yapacak arkadas varsa hem çayını içerim hemde elinden geleni yapsın hem o nasiplensin hemde ben arabamdan nasipleneyim

istersen yapabiliriz abi marmarayla yakınına gelebilirim hem tanışmış da oluruz. pm atıyorum

LEONardo.!
19-06-2015, 08:40
Buluşma tarzı bir organizasyonla aslında bir arkadaş yardımcı olabilirse ordan açtırın ne açtırmak istiyorsanız.

Ender elektronikte arkadaşımın yeni golfünün özelliklerini açtırmaya gittik "çoçuğa gitme olum başka biyerde açtırırız" dedim dinlemedi neyse bastık gittik.

Daha dakka 1 gol 1 zaten 5 tane araç vardı sıranın bize gelmesini bekledik, araçları dükkanın önüne çektik çünkü başka park yeri yoktu, öküz ustalardan biri "şu arabayı çehin de geri bi çıkak!" demesiyle zaten nereye geldiğimizi anlamıştım.

Neyse.

Sıra 1 saat falan mal mal ayakta bekledik sıra geldi bize, geldi işte eleman laptopu taktı "aa bunun şarjı yokmuş bi 15-20 dakka daha bekleyin siz" demesiyle artık beynime kan gitti.

Arkadaş beni sakinleştirmeye çalışırken eleman sarj ettiği laptopla geldi "ne istiyorsunuz, ne açim?" bizim eleman söyledi şunu şunu şunu.
Yanında bi sigara yaktım ama sigarayı 1.5 metre uzaklıkta içiyorum döndü eleman "sigarayı benden uzak tut bak beygirini düşürüm hehehe" falan dedi sonra dedim bunu fabrika neden bunları açtırarak bize satış yapmıyor diye neden sana geliyor insanlar diyorum "ender para kazansın diye hehehe"

yani sözüm odur ki bu insanalara para kazandırmayın hizmet kalitesi anlayışı en önemlisi saygıları yok insanlara.

başka bir yer var mı açtırabileceğimiz?

LEONardo.!
19-06-2015, 08:45
Abi ben sana gerekenı mesajla yazmıstım zaten.

Sen git Ender Elektroniğe , işin ustası adamlar. Problem olmaz kafan rahat olsun .

doğru yazmıştın ama çoğu insanda şikayetçi başka alternatif bakıyorum.

LEONardo.!
19-06-2015, 08:50
istersen yapabiliriz abi marmarayla yakınına gelebilirim hem tanışmış da oluruz. pm atıyorum

barbaroscupra beraber gidelim Berat kardesımız yapsın

Gereksiz adamlar kazanacağına tanıdığımız biri kazansın..

barbaroscupra
19-06-2015, 08:54
LEONardo.! bana uyar arkadasımız zaten okuyup kendine bir emek sarfediyor elbette bizden kazansın...

ben yanıma 3-5 araba daha alma cabasındayım Berat 2009 audi a3 neler yapılabilir bana bilgi verirsen ona göre çok güzel olur

Kboraz
19-06-2015, 09:40
Mahallenin salas ama fiyat / lezzet / musteri memnuniyeti olarak 10 numara mekan kesfedersiniz biraz tuttuktan sonra ayni orantida fiyat / lezzet / musteriye ilgi konusunda dususe gecer ya. Oyle bir yer Ender elk. Kucuk dunyalari ben yarattim, isine gelirse tribine girmisler.

Evet orj malzeme, evet iyi iscilik ama bu seni tribe sokmamali sokarsa illa senden iyi yer bulunur daha pahali bile olsa sana gidecegime oraya giderim.

Blackwlf
19-06-2015, 10:05
özellik açtırma olayını Esenyurt Doğuşta sormuştum onlar yapmıyormuş. dışarıda yaptırabilirsiniz ancak aracın garanti dışı kalma durumu olabilir demişlerdi. Öyle olunca ben vazgeçtim :(

LEONardo.!
19-06-2015, 10:11
Aracın özelliği var bunu servis açmıyor fakat dışarda yaptırınca garanti bozulabilir ne kadar saçma..

Ozaman özellik koyuyosun neden kapalı madem kapttın neden açmıyosun sadece benim güzel ülkemde vardır bunlar eminim :)

LEONardo.!
19-06-2015, 10:12
LEONardo.! bana uyar arkadasımız zaten okuyup kendine bir emek sarfediyor elbette bizden kazansın...

ben yanıma 3-5 araba daha alma cabasındayım Berat 2009 audi a3 neler yapılabilir bana bilgi verirsen ona göre çok güzel olur

ozaman pazar hava güneşli gösteriyor. Uygunsa senin için yapalım...

LEONardo.!
19-06-2015, 10:12

LEONardo.!
19-06-2015, 10:52
özellik açtırma olayını Esenyurt Doğuşta sormuştum onlar yapmıyormuş. dışarıda yaptırabilirsiniz ancak aracın garanti dışı kalma durumu olabilir demişlerdi. Öyle olunca ben vazgeçtim :(

garanti dışımı kalıyor :(

Berat
19-06-2015, 10:58
barbaroscupra beraber gidelim Berat kardesımız yapsın

Gereksiz adamlar kazanacağına tanıdığımız biri kazansın..

Güzel düşüncen için teşekkür ederim abi :)

barbaros abi 8p kasa kodlu a3'lerde şu özellikler açılabiliyor:

Otomatik kapı kilidi, anahtarı çıkarınca da kilit açılır( 15km/h hıza çıkınca )
dönüşlerde sis farlarının yanması
coming home/leaving home ( sensör yoksa coming home açılır, sanırım çalışması için sellektör atmak gerekiyor arabadan inmeden önce)
uzaktan kumanda ile kapıları kitlerken kornayla onay sesi
konfor sinyal sayısını değiştirmek mesela 3'ten 4'e
yol bilgisayarında konfor menusunu açmak ( yağ sıcaklığı vs gösteriyor
Panik freni 2003-2008 modeller için
Geri vitese takınca arkadaki sileceğin otomatik çalışmasını devredışı bırakma
amerikan park ( önceden 2006 audiye yapmıştım, yanılmıyorsam makyajlı kasalara da yapılabiliyor)
kadran selamlama ( aynı ibiza olayı gibi, deneyip görücez)
kumanda ile camlar kapanırken sunroof'un da dahil edilmesi

Uygun ufuk abi yapalım :)

barbaroscupra
19-06-2015, 11:03
Berat 2010 audi a4 quattro BİLGİ VERİRMİSİN..ufak ufak araç topluyom sana.. :)

Berat
19-06-2015, 11:04

garanti konusunda da bilgi vereyim. ben bu işlere ilk önce kendi aracımda başladım garanti dışı kalsa kendi aracıma da yapmazdım ki bazı servislerden özellik açanlar da vardı sanırım forumda okumuştum, vagcom'da da arabaya kodlanan bir özelliği açma işlemini yapıyoruz :)

http://www.seatclubturkey.com/leon-mk3-5f-2013-gunumuz/46823-gizli-ozellik-actirma-garantiyi-bozarmi.html

onkal
19-06-2015, 11:43

dönüşlerde sis farları
driving school

Berat coming home-leaving home özelliğini çalıştıramadım style'da açık değil mi zaten?
Bir de driving school özelliği nedir :)

Berat
19-06-2015, 11:58
barbaroscupra
dönüşlerde sis farları
coming home/leaving home ayarları ( sis farlarından yanması + kısalardan yanması)
kornayla kilit onayı
driving school ( Radio Concert veya Radio Symphony olması lazım çalışması için)
panik freni ( istenirse hem frenler yanıp söner hem de dörtlüler yanar )
kapılar kitlenince aynaların otomatik katlanması ( ayna katlama özelliği var ise çalışır)
geri viteste sağ aynanın aşağı inmesi
amerikan park
kadran selamlama
yol bilgisayarında laptimer+ yağ sıcaklığı gösterimi

sanırım daha özellik var fakat bunlar işe yarayacak cinsten olanlar :)

Berat coming home-leaving home özelliğini çalıştıramadım style'da açık değil mi zaten?
Bir de driving school özelliği nedir :)

onur abi ışık sensörün yoksa sanırım arabadan inmeden önce sellektör yapman gerekiyor.
kısaca sürüş okulu :D driving school özelliğiyle aracın kaç saatte kaç km hızla gittiğini görebiliyoruz. golflerde vs sağa sola sinyal verince de teypte gözüküyor. ibizada tahminimce hızı gösteriyordur.

https://www.youtube.com/watch?v=aCsTmKoyJ2s

onkal
19-06-2015, 12:07
barbaroscupra
dönüşlerde sis farları
coming home/leaving home ayarları ( sis farlarından yanması + kısalardan yanması)
kornayla kilit onayı
driving school ( Radio Concert veya Radio Symphony olması lazım çalışması için)
panik freni ( istenirse hem frenler yanıp söner hem de dörtlüler yanar )
kapılar kitlenince aynaların otomatik katlanması ( ayna katlama özelliği var ise çalışır)
geri viteste sağ aynanın aşağı inmesi
amerikan park
kadran selamlama
yol bilgisayarında laptimer+ yağ sıcaklığı gösterimi

sanırım daha özellik var fakat bunlar işe yarayacak cinsten olanlar :)

onur abi ışık sensörün yoksa sanırım arabadan inmeden önce sellektör yapman gerekiyor.
kısaca sürüş okulu :D driving school özelliğiyle aracın kaç saatte kaç km hızla gittiğini görebiliyoruz. golflerde vs sağa sola sinyal verince de teypte gözüküyor. ibizada tahminimce hızı gösteriyordur.

Işık sensörü yok sellektör ile denedim ama beceremedim mi acaba şimdi bir soru işareti oldu bak :sct-016:
Drive school çok da olası bir şey değilmiş o zaman :D Zaten bizde büyük ekran yok teyp ekranında da gerek yok bence.
Bir tek selamlama ve kapalıysa coming home/leaving home elle tutulur özellik o zaman...
Geri viteste aynanın aşağıya inmesi için ekstra bir sensör gerekiyor mu? Ben ibiza styleda olmaz diye düşünmüştüm ama?

Berat
19-06-2015, 12:10
Işık sensörü yok sellektör ile denedim ama beceremedim mi acaba şimdi bir soru işareti oldu bak :sct-016:
Drive school çok da olası bir şey değilmiş o zaman :D Zaten bizde büyük ekran yok teyp ekranında da gerek yok bence.
Bir tek selamlama ve kapalıysa coming home/leaving home elle tutulur özellik o zaman...

sahsen ben driving school özelliğini kullanmıyorum zaten :) ch/lh konusuna gelince belki özellik açık değildir görmeden kesin bişey diyemiyorum. çanakkalede tanıdığım yönlendirebileceğim biri de yok ki :(

dönüşlerde sis farları

bu üçlü fena değil bence

onkal
19-06-2015, 12:18
sahsen ben driving school özelliğini kullanmıyorum zaten :) ch/lh konusuna gelince belki özellik açık değildir görmeden kesin bişey diyemiyorum. çanakkalede tanıdığım yönlendirebileceğim biri de yok ki :(

dönüşlerde sis farları

bu üçlü fena değil bence

Çanakkale'de kimse yok zaten sorma hiç. :sct-019:
Bu üçlü benim aracın satandart donanımında vardı, kullanıyorum yani :)
Panik fren flaşörlerini test etmedim ama o da özellik olarak geçiyordu standartlar listesinde.
Coming home/leaving home özelliği kapalı olabilir çünkü standartlar listesinde hatırlayamadım.
Bu arada önceki mesajıma ekleme yapmıştım ama sen benden önce davranmışsın :D
Geri viteste aynanın aşağıya inmesi için ekstra bir sensör gerekiyor mu? Ben ibiza styleda olmaz diye düşünmüştüm ama?

Berat
19-06-2015, 12:37
Çanakkale'de kimse yok zaten sorma hiç. :sct-019:
Bu üçlü benim aracın satandart donanımında vardı, kullanıyorum yani :)
Panik fren flaşörlerini test etmedim ama o da özellik olarak geçiyordu standartlar listesinde.
Coming home/leaving home özelliği kapalı olabilir çünkü standartlar listesinde hatırlayamadım.
Bu arada önceki mesajıma ekleme yapmıştım ama sen benden önce davranmışsın :D

ibiza için aynanın aşağı inmesi gibi özellik yok abi :(

onkal
19-06-2015, 12:54
ibiza için aynanın aşağı inmesi gibi özellik yok abi :(

Ben de öyle tahmin etmiştim. :d
Eğer o olsaydı niyeti bozmuştum kablo alıp kendim uğraşacaktım ama şimdi bir tek selamlama için kabloya yatırım yapmak anlamsız olacak.
İstanbul'a geldiğimde bir buluşma vs olursa artık öncesinden haberleşir çözmeye çalışırız. :)

egemenbilgen01
19-06-2015, 12:59

Ben arabayı 0 km Eryadan aldığım zaman, teslim edilmeden gizli özelliklerini açın dedim ve gizli özellikleri açıp teslim ettiler aracımı. Bilginize

Berat
19-06-2015, 13:05
Ben de öyle tahmin etmiştim. :d
Eğer o olsaydı niyeti bozmuştum kablo alıp kendim uğraşacaktım ama şimdi bir tek selamlama için kabloya yatırım yapmak anlamsız olacak.
İstanbul'a geldiğimde bir buluşma vs olursa artık öncesinden haberleşir çözmeye çalışırız. :)

Tamamdir abi bir pm uzagindayim, bildigim bisey varsa burdan da yardimci olmaya calisirim yine :D

onkal
19-06-2015, 13:06
Tamamdir abi bir pm uzagindayim, bildigim bisey varsa burdan da yardimci olmaya calisirim yine :D

Sağolasın kardeşim.
Bir anlık gazla kablo alırsam yardımını isterim. :)

Berat
19-06-2015, 13:07
Sağolasın kardeşim.
Bir anlık gazla kablo alırsam yardımını isterim. :)

Tamamdır abi sıkıntı yok :D
Edit: kablo almaya karar verirsen once kadraninin hangi seriden oldugunu ogrenmen daha faydali olur abi onkal

onkal
19-06-2015, 13:16
Edit: kablo almaya karar verirsen once kadraninin hangi seriden oldugunu ogrenmen daha faydali olur abi onkal

Onun için araca bağlanmak gerek demiştin artık ne diyelim hayırlısı :D
Sağolasın uyarın için. :)

ferda
19-06-2015, 13:39

Onun için araca bağlanmak gerek demiştin artık ne diyelim hayırlısı :D
Sağolasın uyarın için. :)

Ben de kadran selamlama istiyorummm yaaa[emoji29][emoji29] bı de home living bı de çamaşır yıkasın istiyirum cok sey mi istiyorum yaaa[emoji12][emoji12][emoji12]

onkal
19-06-2015, 13:44
Ben de kadran selamlama istiyorummm yaaa[emoji29][emoji29] bı de home living bı de çamaşır yıkasın istiyirum cok sey mi istiyorum yaaa[emoji12][emoji12][emoji12]

Ben biliyorum seni çamaşır yıkatsak bu sefer de ütülesin isteyeceksin yok...
Yok o gitti, gitti :P

djercyn
19-06-2015, 13:44

Neyse.

Ben de bunun gibi sanayici tiplere para vermemek ve en önemlisi onlarla muhattap olmamak için kendim kablo edindim.
Şimdi bi kere 50 tl vermiş oldum ama istediğim zaman istediğim şeyi açıp kapıyorum. Keyfime göre yani ;)

onkal
19-06-2015, 13:49
Ben de bunun gibi sanayici tiplere para vermemek ve en önemlisi onlarla muhattap olmamak için kendim kablo edindim.
Şimdi bi kere 50 tl vermiş oldum ama istediğim zaman istediğim şeyi açıp kapıyorum. Keyfime göre yani ;)

50 TL'ye kablo nereden buldunuz :sct-015:

djercyn
19-06-2015, 13:51
50 TL'ye kablo nereden buldunuz :sct-015:
Aliexpressten almıştım. O sitede 20 ile 25 dolar arasında kablo ve cdsini bulabilirsiniz. Zaten programı kabloyla veriyorlar illaki, ilave ücreti yok.

onkal
19-06-2015, 13:55
Aliexpressten almıştım. O sitede 20 ile 25 dolar arasında kablo ve cdsini bulabilirsiniz. Zaten programı kabloyla veriyorlar illaki, ilave ücreti yok.

Yeni araçlarda versiyon sıkıntısı olmuyor mu? En son 1.4v var diye okumuştum?

djercyn
19-06-2015, 14:01
Yeni araçlarda versiyon sıkıntısı olmuyor mu? En son 1.4v var diye okumuştum?
1.4v derken? Benim aracım 2014 51. Hafta üretimi ve aldığım 12.12 kablo ile gelen 12.12.3 versiyon program ile sıkıntısız çalışıyor. Bazı arkadaşlar 14lü versiyonların çıkacağını söyledi ama ne zaman çıkar bilmiyorum. Bende herşey açılıyor bu kabloyla. Hatta lap timer bile açıldı, çok sevindim.

onkal
19-06-2015, 14:05
1.4v derken? Benim aracım 2014 51. Hafta üretimi ve aldığım 12.12 kablo ile gelen 12.12.3 versiyon program ile sıkıntısız çalışıyor. Bazı arkadaşlar 14lü versiyonların çıkacağını söyledi ama ne zaman çıkar bilmiyorum. Bende herşey açılıyor bu kabloyla. Hatta lap timer bile açıldı, çok sevindim.

Ersin aldığın yerin linkini paylaşır mısın elimin altında olsun. :)
En kötü arkadaş Golf siparişi verdi temmuzun ilk haftası geliyormuş onu kurcalarım :sct-013:

ferda
19-06-2015, 14:27
Ben biliyorum seni çamaşır yıkatsak bu sefer de ütülesin isteyeceksin yok...
Yok o gitti, gitti :P

benim ibiza 6j mi nerden öğrencez ki onu????

onkal
19-06-2015, 14:40
benim ibiza 6j mi nerden öğrencez ki onu????
6J :)
Kullanma kılavuzunun kapağında araç bilgilerinin olduğu kağıtta yazıyor, şasi numaranda da yazıyor. Anahtarının üzerinde de yazar.
Her yerde yazar yani :d

Blackwlf
19-06-2015, 14:46

aslına bakarsan tam garanti dışı kalıyor demedi. ama yarın öbür gün problem çıkarsa ben bu işi yazılımı ellemenizin üstüne yıkarım demeye getirdi

ferda
19-06-2015, 14:52
6J :)
Kullanma kılavuzunun kapağında araç bilgilerinin olduğu kağıtta yazıyor, şasi numaranda da yazıyor. Anahtarının üzerinde de yazar.
Her yerde yazar yani :d

eheehee 6j imiş :P

djercyn
19-06-2015, 15:13
Ersin aldığın yerin linkini paylaşır mısın elimin altında olsun. :)
En kötü arkadaş Golf siparişi verdi temmuzun ilk haftası geliyormuş onu kurcalarım :sct-013:

Benim aldığım linki kaldırmışlar ama...

Şöyle bi link buldum:

VAG COM 12.12.3 VAGCOM 12.12.0 VCDS HEX CAN USB Interface FOR VW AUDI VAG 12.12 Support car to 2014.10-in Car Diagnostic Cables & Connectors from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM-12-12-VAGCOM-12-12-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/1874225114.html)

Bu linkteki ürün benim kullandığımla aynı duruyor.

Bir de bahsettiğim 14'lü versiyona ait bir kablo buldum.

VAG COM 14.10 VAGCOM 14.10.2 VCDS HEX CAN USB Interface FOR VW AUDI Diagnostic Cable English Version-in Car Diagnostic Cables & Connectors from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM-14-10-VAGCOM-14-10-2-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/32369634698.html)

Ama bundan emin değilim. İstersen başkalarına da teyit ettirip alabilirsin.

onkal
19-06-2015, 15:29
Benim aldığım linki kaldırmışlar ama...

Şöyle bi link buldum:

VAG COM 12.12.3 VAGCOM 12.12.0 VCDS HEX CAN USB Interface FOR VW AUDI VAG 12.12 Support car to 2014.10-in Car Diagnostic Cables & Connectors from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM-12-12-VAGCOM-12-12-0-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/1874225114.html)

Bu linkteki ürün benim kullandığımla aynı duruyor.

Bir de bahsettiğim 14'lü versiyona ait bir kablo buldum.

VAG COM 14.10 VAGCOM 14.10.2 VCDS HEX CAN USB Interface FOR VW AUDI Diagnostic Cable English Version-in Car Diagnostic Cables & Connectors from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group (http://www.aliexpress.com/item/VAG-COM-14-10-VAGCOM-14-10-2-VCDS-HEX-CAN-USB-Interface-FOR-VW-AUDI/32369634698.html)

Ama bundan emin değilim. İstersen başkalarına da teyit ettirip alabilirsin.

İşyerinde olduğum için filtreye takıldı linkler evde bakacağım.
Muhtemelen dediğim kablolardandır benim araç 2015 13.hafta o yüzden iyice bir araştırayım.
Gerçi zaten keyfe keder meraktan alacağım alırsam onu da yanlış yapmayayım. :d

djercyn
19-06-2015, 15:44
İşyerinde olduğum için filtreye takıldı linkler evde bakacağım.
Muhtemelen dediğim kablolardandır benim araç 2015 13.hafta o yüzden iyice bir araştırayım.
Gerçi zaten keyfe keder meraktan alacağım alırsam onu da yanlış yapmayayım. :d

2015 modellerde de 12.12 kablo iş görüyor. Sadece 14.10 kablolar daha yeni yazılımla çalışabiliyor.
Bu arada aklında bulunsun 12.12 kabloyu alıp bilgisayara yükleyince güncelleme yapma. Kablo bloke olabilir.
Bu sadece 12.12 için değil hangisini alırsan al, 14ü de alsan, güncelleme yapma. Kablolar sadece verilen sürümlerle çalışıyor orjinal olmadığı için.

onkal
19-06-2015, 15:46
2015 modellerde de 12.12 kablo iş görüyor. Sadece 14.10 kablolar daha yeni yazılımla çalışabiliyor.
Bu arada aklında bulunsun 12.12 kabloyu alıp bilgisayara yükleyince güncelleme yapma. Kablo bloke olabilir.
Bu sadece 12.12 için değil hangisini alırsan al, 14ü de alsan, güncelleme yapma. Kablolar sadece verilen sürümlerle çalışıyor orjinal olmadığı için.

Tamamdır Ersin sağolasın. :)

yaqp
02-07-2015, 11:24
Dostum bende de 2011 Referance var. Bir kaç özelliğini aktif etmek istiyorum. Özellikle yol bilgisayarı.Ama bunun için silecek kolunun da değişmesi gerekiyormuş. böyle bir işlem yapıyor musun? ya da değişmeden de halledilebilir mi?

yaqp
02-07-2015, 11:26
reference donanımlarda
konfor sinyal sayısı değiştirme
kadran selamlama ( arabanın üretim tarihine bağlı)
kornayla kilit onayı

bu saydıklarımdan eminim. daha once reference ibiza açmadığım için menzilin yol bilgisayarında gözükmesi ve panik freni olayı konusundan kesin birşey diyemem :)

Dostum bende de 2011 Referance var. Bir kaç özelliğini aktif etmek istiyorum. Özellikle yol bilgisayarı.Ama bunun için silecek kolunun da değişmesi gerekiyormuş. böyle bir işlem yapıyor musun? ya da değişmeden de halledilebilir mi?

Berat
02-07-2015, 11:57

Değişmeden yapılabiliyor fakat kolla menüde geçiş yapamayacagımız için sadece menzil gozukuyor diye hatırlıyorum hocam.

ocean
02-07-2015, 12:00
geri vitese atınca ekrana çıkan ops beğenmedim pek kullanmıyorum servis açtı bir ara gidince kapatın derim:)

Bayfe
21-07-2015, 11:17
Merhabalar, umarım konuyu hortlatmamışımdır, benim aracımda gizli özellik olarak bahsedilenlerden OPS yok ve ben en çok bu özelliği istiyorum, Muğla'da yaşıyorum Aydın ve İzmir'deki servislerden bu özelliği açmaları istediğimde böyle bir uygulamının mümkün olmadığını bildirdiler, bende mecbur kendim yapmak zorundayım işin gerçeği nasıl yapacağım hakkında da bir fikrim yok kabloyu aracın neresine takacağımı bile bilmiyorum sadece forumda arkadaşların tecbülerinden faydalanacağım bu nedenle bir kablo satın alacağım bir kaç siteye baktım ama kafam karıştı 300 lirayada var 50 lirayada. Bir kablo satın almadan nelere dikkat etmem gerekiyor bu konuda siz değerli arkadaşların tecrübelerine ihtiyacım var bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler

Agave
15-08-2020, 12:29
Herkese merhaba,

Yeni konu açmak istemedim, forumda da aradığımı bulamadım, sorayım dedim.
Şöyle ki;

2017 Leon aracımın bazı gizli özelliklerini geçtiğimiz hafta açtırdım.
Bir tanesi de kapıları açarken ve kilitlerkenki DWA onay sesi (açıp kaparken korna sesi).

Özellikle Mercedeslerde denk geldiğim ve hoşuma giden bir özellikti, menüden açılıp kapatılmaı da avantaj diye açtırdım.
Lakin, mercedeslerdeki yarım korna rahatsız edici değil iken benden çıkan sesi oldukça rahatsız edici ve yüksek ses çıkıyor.

1 gün aktif kullandıktan sonra menüden kapattım sesi, etrafa rahatsızlık vermek istemiyorum.

Youtubedan korna sesi aktif edilmesi ile ilgili videolara göz attığımda mk7 Golf'te aktif edilen bu korna sesinni mercedeslerdeki gibi yarım korna şeklinde çıktığını duyuyorum, belki de videodan öyledir.

Sormak istediğim şu; gizli özelliklerden bu korna sesini yarım kornaya çeviremiyor muyuz?
Tam korna çok yüksek, yarım korna tatlı bir ses en azından avmlerde işe yarayabilir.

m_oslu
16-08-2020, 09:30
Herkese merhaba,

Yeni konu açmak istemedim, forumda da aradığımı bulamadım, sorayım dedim.
Şöyle ki;

2017 Leon aracımın bazı gizli özelliklerini geçtiğimiz hafta açtırdım.
Bir tanesi de kapıları açarken ve kilitlerkenki DWA onay sesi (açıp kaparken korna sesi).

Özellikle Mercedeslerde denk geldiğim ve hoşuma giden bir özellikti, menüden açılıp kapatılmaı da avantaj diye açtırdım.
Lakin, mercedeslerdeki yarım korna rahatsız edici değil iken benden çıkan sesi oldukça rahatsız edici ve yüksek ses çıkıyor.

1 gün aktif kullandıktan sonra menüden kapattım sesi, etrafa rahatsızlık vermek istemiyorum.

Youtubedan korna sesi aktif edilmesi ile ilgili videolara göz attığımda mk7 Golf'te aktif edilen bu korna sesinni mercedeslerdeki gibi yarım korna şeklinde çıktığını duyuyorum, belki de videodan öyledir.

Sormak istediğim şu; gizli özelliklerden bu korna sesini yarım kornaya çeviremiyor muyuz?
Tam korna çok yüksek, yarım korna tatlı bir ses en azından avmlerde işe yarayabilir.

özelliği açan kişi aşağıya yazdığım satırdaki "normal" yazan kısmı eğer değiştirmediyse "kurz" olarak değiştirmeli, hoş biz değiştirdik yinede aracın kornasından kaynaklı rahatsız edici bir sesi var :)

inglizce versiyon (3)-Acknowledgement signals-Dauer der Akustischen Rueckmeldung vom Einfachhorn, normal
almanca versiyon (3)-Rückmeldungssignale-Dauer der Akustischen Rueckmeldung vom Einfachhorn – normal -> kurz (kısa korna)

Agave
21-08-2020, 14:26
özelliği açan kişi aşağıya yazdığım satırdaki "normal" yazan kısmı eğer değiştirmediyse "kurz" olarak değiştirmeli, hoş biz değiştirdik yinede aracın kornasından kaynaklı rahatsız edici bir sesi var :)

inglizce versiyon (3)-Acknowledgement signals-Dauer der Akustischen Rueckmeldung vom Einfachhorn, normal
almanca versiyon (3)-Rückmeldungssignale-Dauer der Akustischen Rueckmeldung vom Einfachhorn – normal -> kurz (kısa korna)

Abi teşekkür ediyorum.
Bugün ayarı dediğin gibi yaptık şaka maka yarı yarıya azaldı ses.
Sürekli açık kullanacağımdan değil de açıp kullanacak olsam en azından şimdiki gibi iyi oldu ya, teşekkür ediyorum tekrar.