Orijinalini görmek için tıklayınız : 7 ileri dsg yağ değişimi
alicihan
25-11-2015, 10:06
Merhaba arkadaşlar, 2. El 7 ileri dsg 90 binde araç aldım. Bunun dsg yağ değişimlerini sizce yaptırmalı mıyım? Bazı yerler de kuru tiplerde değişim olmuyor diye okudum. Bazı yerlerde de 200 binde değişiyor diye yorumlar olmuş. Aracı alırken gösterdiğim ustaysa hemen değişelim filan demişti yağlarını. Ben de eğer değişmesi gerekmiyorsa boşuna değişmeyeyim diye değerli yorumlarınıza ihtiyacı var. Ne bileyim 1 tane ekstradn lastik param çıkar yani boşuna yağ değiştirmezsem. Teşekkürler.
öncelikle aşağıdaki linkten şanzıman güncelleme yapman gerektiriyor mu diye bakmanı öneririm. alicihan
SERVİS AKSİYONLARI | SEAT Türkiye (http://seat.com.tr/seat-servis/servis-aksiyonlari.aspx)
alicihan kardeşim aracın hayırlı olsun
7 ileri dsg lerin yağ değişim yok
yalnız aracın modeline göre sentetik olan yağ mineral olan yağ ile değişmekte
http://www.seatclubturkey.com/haberler/44170-dunya-capinda-7-ileri-dsg-geri-cagirma-turkiyede.html
SERVİS AKSİYONLARI | SEAT Türkiye (http://seat.com.tr/seat-servis/servis-aksiyonlari.aspx) sayfasında da gerekli açıklamalar yapılmış
eğer ki aracın 2012 ağustos ayından sonra ise sanırım bu araçlarda şanzıman yağı mineral olarak geliyor
zira kardeşimin eski aracında yağ değişimi aksiyonu çıkmamıştı
servisten şasi numaran ile sorgulatmanı tavsiye ederim
öncelikle aşağıdaki linkten şanzıman güncelleme yapman gerektiriyor mu diye bakmanı öneririm. alicihan
SERVİS AKSİYONLARI | SEAT Türkiye (http://seat.com.tr/seat-servis/servis-aksiyonlari.aspx)
kardeşim o bağlantının efektif olarak çalıştığına inanmıyorum
çünkü serviste aksiyon çıkan araçlarda o bağlantıda aksiyon yok yazıyordu
dostlar bizi alış verişte görsün amaçlı yapılmış bir bağlantı gibime geliyor
alicihan kardeşim aracın hayırlı olsun
7 ileri dsg lerin yağ değişim yok
yalnız aracın modeline göre sentetik olan yağ mineral olan yağ ile değişmekte
http://www.seatclubturkey.com/haberler/44170-dunya-capinda-7-ileri-dsg-geri-cagirma-turkiyede.html
SERVİS AKSİYONLARI | SEAT Türkiye (http://seat.com.tr/seat-servis/servis-aksiyonlari.aspx) sayfasında da gerekli açıklamalar yapılmış
eğer ki aracın 2012 ağustos ayından sonra ise sanırım bu araçlarda şanzıman yağı mineral olarak geliyor
zira kardeşimin eski aracında yağ değişimi aksiyonu çıkmamıştı
servisten şasi numaran ile sorgulatmanı tavsiye ederim
kardeşim o bağlantının efektif olarak çalıştığına inanmıyorum
çünkü serviste aksiyon çıkan araçlarda o bağlantıda aksiyon yok yazıyordu
dostlar bizi alış verişte görsün amaçlı yapılmış bir bağlantı gibime geliyor
o zaman ismail abimin de dediği gibi en güzeli bu güncellemeye tabi olunup olunmadığı direk servisten öğrenilmeli.
bizim şanzımanlar 7 ileri kuru kavrama ve 6 ileri ıslak (yağlı) kavrama olan DSG'lerle karıştırılmamalı.
Kuru kavramalarda standart bir yağ değişimi yok, DSG sorunlarını ortadan kaldırmak için eski versiyonlara yazılım güncelleme ve 1 defaya mahsus yağ değişimi var.
emirkayra
25-11-2015, 12:55
şanzıman yağı 7 ileri dsg'lerde değişmez diye biliyorum o gösterdiğiniz usta bişeyden haberi yok sanırım
eskisehirli
25-11-2015, 13:11
7 İleri DSG vites kutuarını kesinlik ile kurcalatmayın. Usta ne derse desin servis den başka bir yere de güvenmeyin. Sanıyorum senin usta biraz boş kalmış kendine iş arıyor
Slm..
alicihan
25-11-2015, 13:18
Harika! arkadaşlar çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Yetkili servisi arayıp öğreneceğim :) güncelleme yapıldı filan demişti eski sahibi. Bir de vites geçişlerinin aralıkları çok kısa dün 60 la giderken 7. Vitese attı yuh artık dedim :) bu arada aracı motor soğukken d ısındıktan sonra tiptronik e alıyorum. Yazılım güncellemesine de sanırım tekrar baktıracağım. Tiptronikte anladığım kadarıyla durduğunda vitesi boşa alıyor direk. D konumundaki gibi değil. Yakıt tüketimi sanki boşta gibi 0.7 lt gösteriyor durduğumda. D de iken 0. Zarar verebilir mi tİptronikte kullanmak. Neyse daldan dala atladım. İşin özü ilk defa otomatik kullanıyorum ve olabildiğince düzgün kullanmaya çalışıyorum. gerekiyorsa da bakımlarını aksatmamak istiyorum. Çok teşekkürler arkadaşlar.
https://binekarac.vw.com.tr/pdf/bakim_araliklari.pdf 26. madde kontrol oluyor gerekirse Şanzıman yağının değişimi oluyor serviste bakımları kayıtlıysa gittiğinizde çıkar zaten.
Harika! arkadaşlar çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Yetkili servisi arayıp öğreneceğim :) güncelleme yapıldı filan demişti eski sahibi. Bir de vites geçişlerinin aralıkları çok kısa dün 60 la giderken 7. Vitese attı yuh artık dedim :) bu arada aracı motor soğukken d ısındıktan sonra tiptronik e alıyorum. Yazılım güncellemesine de sanırım tekrar baktıracağım. Tiptronikte anladığım kadarıyla durduğunda vitesi boşa alıyor direk. D konumundaki gibi değil. Yakıt tüketimi sanki boşta gibi 0.7 lt gösteriyor durduğumda. D de iken 0. Zarar verebilir mi tİptronikte kullanmak. Neyse daldan dala atladım. İşin özü ilk defa otomatik kullanıyorum ve olabildiğince düzgün kullanmaya çalışıyorum. gerekiyorsa da bakımlarını aksatmamak istiyorum. Çok teşekkürler arkadaşlar.
rica ederiz kardeşim
tiptronikte kullanmanın bir zararı olmaz
dsg de dikkat edilmesi gereken birkaç kuralı bildirmek isterim
aracı kapatmadan önce
frene bastın durdun vitesi N konumuna al el frenini çek ayağını frenden çek
sonra tekrar frene bas vitesi P konumuna al ve aracı kapat
kırmızı ışıklarda 45 sn ve üstü beklemelerde vitesi N konumuna alman iyi olacaktır
birde şanzımanı kararsız bırakma yani durduğunda frene tam bas
araç gitme ile durma arasında ikilemde kalıp baskı balatayı yemesin
Harika! arkadaşlar çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Yetkili servisi arayıp öğreneceğim :) güncelleme yapıldı filan demişti eski sahibi. Bir de vites geçişlerinin aralıkları çok kısa dün 60 la giderken 7. Vitese attı yuh artık dedim :)...
Düz yolda ve zorlamadan gidişlerde o şekilde davranır. Gayet normal.
...Tiptronikte anladığım kadarıyla durduğunda vitesi boşa alıyor direk. D konumundaki gibi değil. Yakıt tüketimi sanki boşta gibi 0.7 lt gösteriyor durduğumda. D de iken 0. Zarar verebilir mi tİptronikte kullanmak...
Tiptronicte veya D' de iken durduğunda vitesi 1' e atar ve debriyaj basılı bekler. N konumuna alırsanız boş vitese atar debriyajı bırakıp beklemeye başlar. D' de veya tiptronicte durduğunuzda anlık tüketim 0,6lt/h olarak gösterilir. 0,0 hiç bir zaman yazmaz. D' de veya tiptronicte yakuş inip gaza basmaz iseniz o zaman 0,0 olarak gösterir ekranda. N yani boş vites konumunda inerseniz de 2,5lt/100km' den 10lt/100km ' ye kadar sürekli değişen bilgiler gösterir ekranda.
alicihan
25-11-2015, 23:23
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Anlaşıldı. Test ettim sainz doğruymuş aynen haklısınız =)
Peki aracı park ederken n ye alıyorum sonra p ye alıyorum peki hemen kontağı kapatmalı mıyım yoksa 30 saniye kadar frene basılı tuturak beklemeli miyim? fark eder mi? ismail Yavaş yavaş aracı çözüyorum. Bugün yokuş kalkış desteğinin de pek fayda etmediğini gördüm. çok dik yokuşlarda aracın yükünü şanzımana yedirtmemek için sanırım el freniyle kalkmakta fayda olacak. Ne kadar hızlı kalkarsam kalkayım kavrayana kadar yokuş kalkış devreden çıkıyor.
...Peki aracı park ederken n ye alıyorum sonra p ye alıyorum...
1- Durdunuz
2- El frenini çektiniz
3- Vitesi, N' ye aldınız
4- Freni bırakın aracın kasılmasını el frenine yüklemiş oluyorsunuz
5- Frene tekrar basın (basmazsanız vites konumunu değiştiremezsiniz)
6- Vitesi P' ye alın
7- Freni bırakabilirsiniz.
8- Aracınızda turbo varsa ve performanslı bir kullanım sonrasında kontağı kapatacaksanız, motorun rölantide 1-2 dakikada çalışmasına izin verin kontağı ondan sonra kapatın.
Arkadaşlar iyi akşamlar.
Anlaşıldı. Test ettim sainz doğruymuş aynen haklısınız =)
Peki aracı park ederken n ye alıyorum sonra p ye alıyorum peki hemen kontağı kapatmalı mıyım yoksa 30 saniye kadar frene basılı tuturak beklemeli miyim? fark eder mi? ismail Yavaş yavaş aracı çözüyorum. Bugün yokuş kalkış desteğinin de pek fayda etmediğini gördüm. çok dik yokuşlarda aracın yükünü şanzımana yedirtmemek için sanırım el freniyle kalkmakta fayda olacak. Ne kadar hızlı kalkarsam kalkayım kavrayana kadar yokuş kalkış devreden çıkıyor.
sağolsun sainz abi gerekenleri yazmış
ek olarak
yokuş kalkış desteği aslında yeterli süre tanıyor
istersen alışana kadar sol ayağınla freni kullanmayı deneyebilirsin
alicihan
04-12-2015, 11:15
Arkadaşlar tekrar teşekkür ederim. Servisten sorgulattım mineral yağ değişimi yapılmış. Boşu boşuna bana yağ değiştirtecekti. İyi ki varsınız =) İyi forumlar
Merhaba arkadaşlar bir konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. 7 ileri DSG araçların şanzıman yağı değişimi yapılıyormu? Bazıları 7 ileri olanların yapılmıyo diyor, bazıları yapılıyo diyor açıkçası kafam karıştı. Acacım 2015 model 65000 km'de.
Bu mesaj iPhone cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.
emirkayra
17-09-2017, 01:13
http://www.seatclubturkey.com/archive/index.php/t-62342.html
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür Ederim
SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cordobacandir17
03-06-2018, 19:36
Merhaba arkadaşlar, bu 7 ileri dsglerin şanzıman yağı değişmemesi sizlere ne kadar mantıklı geliyor? Sonuçta hiçbir yağ ömürlük olamaz. Belki uzun yıllar dayanabilecek yapıda özel bir yağ olabilir ama servislerin dediği '7 ilerilerde yağ değişmiyor' ifadesi bana pek mantıklı gelmiyor. Kuru kavrama da olsa, az miktarda da olsa sonuçta yağ ile çalışan bir.mekanizma bu. Farz edin ki ben bu arabaya 20 yıl bineceğim. 20 yıl değişmeyecek mi yani? Böyle bir söylemin aklıma getirdiği şey şu ki demek ki bu tip şanzımanların bir kullanım ömrü var. Sorun çıkardığı zaman da kaldırıp yenisini takıyorlar. Bu da bir satış ve pazarlama taktiği olabilir mi sizce? Fikirlerinizi öğrenmek isterim.
GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba arkadaşlar, bu 7 ileri dsglerin şanzıman yağı değişmemesi sizlere ne kadar mantıklı geliyor? Sonuçta hiçbir yağ ömürlük olamaz. Belki uzun yıllar dayanabilecek yapıda özel bir yağ olabilir ama servislerin dediği '7 ilerilerde yağ değişmiyor' ifadesi bana pek mantıklı gelmiyor. Kuru kavrama da olsa, az miktarda da olsa sonuçta yağ ile çalışan bir.mekanizma bu. Farz edin ki ben bu arabaya 20 yıl bineceğim. 20 yıl değişmeyecek mi yani? Böyle bir söylemin aklıma getirdiği şey şu ki demek ki bu tip şanzımanların bir kullanım ömrü var. Sorun çıkardığı zaman da kaldırıp yenisini takıyorlar. Bu da bir satış ve pazarlama taktiği olabilir mi sizce? Fikirlerinizi öğrenmek isterim.
GM 6 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kardeşim ben şahsen 100 bin km de bir değiştirtme taraftarıyım
Abi seni konuda etiketlemiştim ama görmedin galiba. Aracım 110 binde 1.4 tsi dsg bu aracin otomatik vites yağının değişmesi gerekli mi ? Bu konuda hiç bilgim yok
LEX820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
kardeşim hangi konuda etiketledin bulamadım
araçlarla ilgili konularda özel mesaj yolu ile soru / cevap verilmesini doğru bulmadığımdan (zira ilgili konularda mesaj yazmak ile benzer soruları olan abilerim kardeşlerim de faydalanıyor ayrıca forum umuzun raitingi / tirajı artmış oluyor) buradan cevap yazayım
kesin olarak emin olamamakla birlikte mantık yürüterek 7 ileri kuru kavrama dsg vites kutularında 2 tip yağ olduğunu düşünüyorum
biri mekatroniği soğutma amaçlı 1 - 1,5 lt civarında bir yağ
diğeri dişli kutusundaki 2 - 3 lt civarı bir yağ
manuel şanzımanlarda bile genelde ustalar yağ değiştirme taraftarı olmuyorlar
eksilirse tamamlama taraftarı oluyorlar
ama bence her iki yağ da belli peryotlarda değiştirilmesinde fayda var
mekatroniği soğutan yağın kesinlikle mineral bazlı olmasına dikkat edilmeli
dişli tarafındaki yağın da yine üretici tarafından önerilen viskozitede olmasına dikkat edilmelidir
Dsg li araçlar için şanzıman yağının ömürlük olduğu söyleniyor ( yetkili servisler tarafından ) sanayideki ustaların bir kısmı ise 80 - 100 bin km de yağın değişmesi gerektiği görüşündeler sizinde fikirlerinizi almak isterim
ismail Hisarlı
Dsg li araçlar için şanzıman yağının ömürlük olduğu söyleniyor ( yetkili servisler tarafından ) sanayideki ustaların bir kısmı ise 80 - 100 bin km de yağın değişmesi gerektiği görüşündeler sizinde fikirlerinizi almak isterim @ ismail @ Hisarlı
kardeşim etiketleme yaparken @ işareti ile kullanıcı arasında boşluk bıraktığından etiketlemen ulaşmamış tesadüfen gördüm
ben şahsen 100 bin sularında değiştirtmeni tavsiye ederim
Dsg li araçlar için şanzıman yağının ömürlük olduğu söyleniyor ( yetkili servisler tarafından ) sanayideki ustaların bir kısmı ise 80 - 100 bin km de yağın değişmesi gerektiği görüşündeler sizinde fikirlerinizi almak isterim
ismail Hisarlı
DSG şanzımanın önemli parçalarından olan mekatronik kısmındaki itici selenoidlerin sağlıklı çalışabilmesi için aracınızı eğer ki büyükşehir de yoğun trafik şartlarında yüksek sıcaklık ortamında kullanıyorsanız 60.bin de bir değişim mekatronik kartının ömrünü uzatır yağlayıcı kapasitesi 1 litredir, şu an en kaliteli VAG onaylı yağ
WOLF
CENTRALHYDRAULIC FLUID
ÜRÜN KODU: 5078
RENK
GREEN
ya da Swag , veya
Febi markalı piyasada bulunabilen yağlar olabilir,
DSG nin şanzıman dişli kutusunun yağlayıcı kapasitesi 1,7 litredir
Motul MOTYLGEAR
75W-90 yağı yine yoğun trafik dur kalk yüksek sıcak çalışma şartlarına çok uygun soğuk ilk hareket gereksinimlerini de karşılayan viskozitede bir çok zorunlu spesifikasyonu kapsayan yağdır,
başka markalarda da şanzıman yağı bulmak mümkün ancak sıcaklık performansı yüksek olanların seçilmesi dişli kutusunun ömrünü uzatır
DSG şanzıman yağının da kavrama değişiminde değiştirilmesi önerilmektedir.
Hisarlı gerçekten çok kapsamlı bilgi vermişsiniz vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler ismail teşekkürler bilgi için
Hisarlı gerçekten çok kapsamlı bilgi vermişsiniz vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler ismail teşekkürler bilgi için
Yararlı olabildimse ne mutlu kolaylıklar dilerim.