PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toledo için multimedya ve geri görüş kamerası

sepol07
28-11-2015, 11:36
Arkadaşlar merhaba
TOLEDO aracımızdaki multimedya ve geri görüş kamerası bakıyorum Antalya'da Tekelioğlu oto aksesuara gittim 1400 TL ye AVGO SMART marka multimedya ve
oem geri görüş kamerası takabileceklerini bildirdiler . Multimedyada ayrıca karasal yayınlarında izleyebiliyorsunuz. Fiyat marka ve özellik araştırmasına devam ediyorum ancak , işçilik ve garantide tekelioğlunun süper olduğunu söylüyorlar, fiyatın dışında bu iki özellikle olmazsa olmazlar arasında . N11 de 1100 TL civarında kamera ve multimedya fiyatları var ancak montaj çok zor görüştüğüm Tekelioğlu kurulumun yarım günü bulduğunu belirtti . Geri görüş kamerası çokta şart değil diyenleriniz olacaktır muhakkak ancak toledolarda arkayı görmeniz çok zor aynalar ve part sensörleri tek başına yetmiyor bunu geri geri giderken küçük bir çocuğu farketmeden kıl payı ezmek üzere olduğunuzu farkettiğizde daha iyi anlatsınız .. GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ
Tavsiyesi olan Varımı ? arkadaşlar

SERKAN POLATER
ANTALYA

enko
29-11-2015, 23:44
Arkadaşlar merhaba
TOLEDO aracımızdaki multimedya ve geri görüş kamerası bakıyorum Antalya'da Tekelioğlu oto aksesuara gittim 1400 TL ye AVGO SMART marka multimedya ve
oem geri görüş kamerası takabileceklerini bildirdiler . Multimedyada ayrıca karasal yayınlarında izleyebiliyorsunuz. Fiyat marka ve özellik araştırmasına devam ediyorum ancak , işçilik ve garantide tekelioğlunun süper olduğunu söylüyorlar, fiyatın dışında bu iki özellikle olmazsa olmazlar arasında . N11 de 1100 TL civarında kamera ve multimedya fiyatları var ancak montaj çok zor görüştüğüm Tekelioğlu kurulumun yarım günü bulduğunu belirtti . Geri görüş kamerası çokta şart değil diyenleriniz olacaktır muhakkak ancak toledolarda arkayı görmeniz çok zor aynalar ve part sensörleri tek başına yetmiyor bunu geri geri giderken küçük bir çocuğu farketmeden kıl payı ezmek üzere olduğunuzu farkettiğizde daha iyi anlatsınız .. GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ
Tavsiyesi olan Varımı ? arkadaşlar

SERKAN POLATER
ANTALYA
android tavsiye ederim.
ben aldım.
yaklaşık 300usd civarında fyatlrı.
diğerleri çok sıradan.
aliexpresten araştırabiirsin

sepol07
30-11-2015, 21:48
Markası nedir resim paylaşma şansın var mı

enko
30-11-2015, 23:47
Markası nedir resim paylaşma şansın var mı
Tahmini Teslimat Zamanı (http://tr.aliexpress.com/item/Android-4-4-4-GPS-DVD-Player-for-VW-Passat-B5-Golf-MK4-Bora-Polo-Jetta/32311646156.html)
bende bu var.

ama çok alternatifi var..
sen detaylı şekilde incelersin

BlackWhite
01-12-2015, 01:16
Tahmini Teslimat Zamanı (http://tr.aliexpress.com/item/Android-4-4-4-GPS-DVD-Player-for-VW-Passat-B5-Golf-MK4-Bora-Polo-Jetta/32311646156.html)
bende bu var.

ama çok alternatifi var..
sen detaylı şekilde incelersin

Abi bir video ekleyebilir misin menüler nasıl araç menüleri ile uyumunu merak ettim.

micface
02-12-2015, 11:19
Aliexpresten geldiğinde gümrüğe takılma veya bir trt bandrol vergisi vs olduğunu duymuştum... Bunları nasıl aşıyor yada nasıl getiriyorsunuz? Ayrıca Türkçe menü desteği var mı ve BlackWhite'ın da dediği gibi bir video yüklerseniz de seviniriz...

Leonturco
02-12-2015, 12:10
https://www.youtube.com/watch?v=NpI2V2JrV4M

ismail
02-12-2015, 12:32
https://www.youtube.com/watch?v=NpI2V2JrV4M

süper bir cihaz
marka model bilgisi de paylaşabilir misin murat abim
bir de kabloları kes biç yapmadan direkt aracın kendi orijinal soketini takıp kullanabiliyor muyuz

BlackWhite
02-12-2015, 13:07
Audiosource dns 610 diye bir cihaz var menüsü rns 510 la aynı bayada iyi bir cihaz androidli modelide var ama Tr de bulamadım.

Cyclone androidli cihaz var 1450 civarına bulunabiliyor Tr de

Leonturco
02-12-2015, 13:39
süper bir cihaz
marka model bilgisi de paylaşabilir misin murat abim
bir de kabloları kes biç yapmadan direkt aracın kendi orijinal soketini takıp kullanabiliyor muyuz

İsmail aşağıdaki konuda paylaşmıştım. Kes-biç yoktur. Geri vites kamera uyumu, direksiyon uyumu vs. hepsi çalışıyor. Ayrıca kapı açıldığındaki bilgi ekranı benim araçta çıkmazken bu cihazda çıkıyor. En son 1190 tl idi. Farklı bir dünyaya girmek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Orijinal OEM takacağım diyen arkadaşlar için ise sadece üzülebilrim. :)

http://www.seatclubturkey.com/muzik-goruntu-sistemleri/60023-mk2-leon-icin-android-double-din-multimedya.html

ismail
02-12-2015, 13:56
İsmail aşağıdaki konuda paylaşmıştım. Kes-biç yoktur. Geri vites kamera uyumu, direksiyon uyumu vs. hepsi çalışıyor. Ayrıca kapı açıldığındaki bilgi ekranı benim araçta çıkmazken bu cihazda çıkıyor. En son 1190 tl idi. Farklı bir dünyaya girmek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. Orijinal OEM takacağım diyen arkadaşlar için ise sadece üzülebilrim. :)

http://www.seatclubturkey.com/muzik-goruntu-sistemleri/60023-mk2-leon-icin-android-double-din-multimedya.html

eyvallah murat abim sağolasın
konuyu hatırlıyorum da hep ürün isimli (Navix NVX-8803 DHD, Navimex 9902 vb) konularına odaklanmaktan görmemişim
abicim peki marka model olarak birşey yazıyor mu

Leonturco
02-12-2015, 14:03
eyvallah murat abim sağolasın
konuyu hatırlıyorum da hep ürün isimli (Navix NVX-8803 DHD, Navimex 9902 vb) konularına odaklanmaktan görmemişim
abicim peki marka model olarak birşey yazıyor mu

Rica ederim. Bir markası yoktur ama almak istersen temas kuracağın kişinin detaylarını verebilirim. Çin'e gidip cihazı görüp direkt ithal ediyor. Aşağıda web sayfaları var ama direkt sahibi ile görüşmende fayda olur.

Oto multimedya sistemleri ve oto navigasyon için doğru adres. (http://www.otomultimedya.com/#)

ismail
02-12-2015, 14:28
Rica ederim. Bir markası yoktur ama almak istersen temas kuracağın kişinin detaylarını verebilirim. Çin'e gidip cihazı görüp direkt ithal ediyor. Aşağıda web sayfaları var ama direkt sahibi ile görüşmende fayda olur.

Oto multimedya sistemleri ve oto navigasyon için doğru adres. (http://www.otomultimedya.com/#)

sağolasın abicim
teşekkür ederim
iyi günlerde kullanmanı diliyorum

enko
02-12-2015, 23:23
Abi bir video ekleyebilir misin menüler nasıl araç menüleri ile uyumunu merak ettim.
vaktim olmadığı için maalesef video yükleyemedim.ama direksiyon ile tamamen uyumlu ve bildiğin android telefon.

BlackWhite
02-12-2015, 23:24
vaktim olmadığı için maalesef video yükleyemedim.ama direksiyon ile tamamen uyumlu ve bildiğin android telefon.

Klima kontrolleri kapı açık kapalı uyarıları çıkıyor mu ekranda bluetooth nasıl sorunsuz çalışıyor mu ?

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

enko
02-12-2015, 23:27
Aliexpresten geldiğinde gümrüğe takılma veya bir trt bandrol vergisi vs olduğunu duymuştum... Bunları nasıl aşıyor yada nasıl getiriyorsunuz? Ayrıca Türkçe menü desteği var mı ve BlackWhite'ın da dediği gibi bir video yüklerseniz de seviniriz...
ptt gümrüğe takılabilir fakat gümrük yazıyorlar.ödüyorsunuz sizde.+ masraf yani.
ama problemde çıkarabilirler.
3 yıl önce eski aracım için bir kez bu yolla getirttim
fakat bu cihazımı honkonga sevkettirdim.orda bir yakınım teslim aldı.bavulunda getirdi.
yani son gelen ürün istisnai bir şekilde geldi

enko
02-12-2015, 23:29
Klima kontrolleri kapı açık kapalı uyarıları çıkıyor mu ekranda bluetooth nasıl sorunsuz çalışıyor mu ?

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
sıkıntı yok sorunsuz çalışıyor.
dedimya telefonunun aynısı.
kaıpılar ve ops de ve sayamadığım tüm özelliklerde çalışıyor

sepol07
25-02-2016, 21:30
Evet bugun android multimedyamda takıldı tavsiye ederim. Navimex 9902 android 4.4.4
Özellikler
-Geri görüş kamerası hd kalitesinde
-navigasyon başarsoft iglo çevrim içi trafik bilgisi
-17 radyo kanal hafızası
-Karasal yayın tv
-Her türlü video ve müzik dosyası oynatma
-Direksiyondan kumanda
-Telefon bağlantısı
-google play dan uygulama indirebilme
-Arac uyarılarının ekranda görme
-Hız limiti uyarısı
-dvd oynatıcı
.......http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160225/7f88d51ea29156b086b996fc88e78853.jpg

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

burak_85
25-02-2016, 22:22
Evet bugun android multimedyamda takıldı tavsiye ederim. Navimex 9902 android 4.4.4
Özellikler
-17 radyo kanal hafızası
-Karasal yayın tv
-Direksiyondan kumanda
-Telefon bağlantısı
-Hız limiti uyarısı
-dvd oynatıcı
.......http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160225/7f88d51ea29156b086b996fc88e78853.jpg

Hayırlı olsun bende de Navimex 9985 8inç lik modeli var memnunum

Sent from my iPhone using Tapatalk

ismail
26-02-2016, 07:02
Özellikler
-17 radyo kanal hafızası
-Karasal yayın tv
-Direksiyondan kumanda
-Telefon bağlantısı
-Hız limiti uyarısı
-dvd oynatıcı
.......
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160225/7f88d51ea29156b086b996fc88e78853.jpg

kardeşim hayırlı olsun
iyi günlerde kullanman dileği ile
fiyat ne oldu

Leonturco
26-02-2016, 08:47
Özellikler
-17 radyo kanal hafızası
-Karasal yayın tv
-Direksiyondan kumanda
-Telefon bağlantısı
-Hız limiti uyarısı
-dvd oynatıcı

Hayırlı olsun.

sepol07
26-02-2016, 10:17
Camlara film geri görüş kamerası dahil 1.500 tl

Sent from my iPad using Tapatalk

enko
01-03-2016, 09:38
ben multimedia cihazını kendim bağladım da geri görüş kamerasını takmaya üşendim.
ayrıca kabloları kolay ve aracı hırplamadan nasıl çekmem gerektiğinide bilmiyordum açıkçası.
şimdi kamerayı enindim.nasıl ve kime taktırırım tavsiyesi olan varmı acaba

sepol07
01-03-2016, 09:44
Merhaba,
Kablo olarak tek bir kablo lazım onun içinde delmeye kırmaya gerek yok plakanın üstündeki ışık soketini çıkartıp kameranın soketini takıyorsun sonrası kabloyu bagajdan sürücü tarafına döşemenin altına aldılar görünen veya delinen kırılan bişey yok. Geri görüş kamerası özelllikle sedan araçlarda şart diye düşünüyorum bem çok rahatladım

sepol07
04-03-2016, 11:27
http://youtu.be/su_OtuZlnh8
tanıtım videosu hazırlamaya çalıştım

BlackWhite
05-03-2016, 00:11
http://youtu.be/su_OtuZlnh8
tanıtım videosu hazırlamaya çalıştım

Teşekkürler ilk açılış hızı dışında herşey çok iyi teybi kapatmadan kontağı kapattığınızda yine ilk açılış aynı sürede mi tamamlanıyor.

alibaba
05-03-2016, 07:43
sepol07 hayırlı olsun. Çok güzel olmuş. Araç bilgileri ve araca özel menülerin hepsi eksiksiz çıkıyormu? Herhangi bir olumsuzluk var mı şuda olsaymış dediğin. İnternet varmı. Güle güle kullan.

sepol07
05-03-2016, 08:01
Kontağı kapattığımda ilk açılış yine aynı sürede oluyor.
Araca ait menülerin hepsi çıkıyor herhangi bir olumsuzluk yok
İlk açılırken geç açılması dışında.

İnterneti ve araç menüleri için ayrıca bir video hazırlayacağım.

alibaba BlackWhite
sepol07 -07 S 4639-

alibaba
05-03-2016, 12:57
Teşekkürler. Bekliyoruz

sepol07
09-03-2016, 20:46
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160309/9f842dcf83890c8fa1c2de44589ea187.jpg
sepol07 -07 S 4639-

sepol07
09-03-2016, 21:08
https://www.youtube.com/watch?v=p_m-61JAVHs&feature=youtu.be

@<a href="http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=31072" target="_blank">sepol07</a> -07 S 4639-

ismail
09-03-2016, 23:47
sepol07 kardeşim paylaşım için teşekkürler
tekrar hayırlı olsun
hiç ihtiyacım yok fakat bu güzellikleri görünce bende mi alsam diye aklımdan geçirmiyor değilim
iyi günlerde kullanmanı dilerim

emrah .
10-03-2016, 17:10
Aynı düşünce içerisindeyim ismail bey hayırlı olsun sepol07

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sepol07
10-03-2016, 17:21
Teşekkürler emrah . ismail

karagozdm
10-03-2016, 17:55
Ecotraner özelliği var mı bu cihazda

salihlovlov
11-03-2016, 11:39
Bende aynı cihazın android olmayanını taktırdım, gayet yeterli ve kaliteli... Aracın içi sınıf atladı resmen... Güle güle kullanın...

Ally_07
24-03-2016, 13:34
Bende aynı cihazın android olmayanını taktırdım, gayet yeterli ve kaliteli... Aracın içi sınıf atladı resmen... Güle güle kullanın...

Sizinkinin model adı tam olarak nedir acaba (mesela sadece Navimex 9902 olarak mı geçiyor)? Herhangi bir şikayetiniz var mı? Mesela açılış sizinkinde de mi yavaş kalıyor? Navigasyon ve Bluetooh performansı nasıl? Telefon için ayrıca mikrofon tesisatı gerekiyor mu, cevaplamayı direksiyondaki butonlardan yapabiliyor musunuz?

Bunları kısaca cevaplayabilirseniz sevinirim.

Benim için sadece Navigasyon, Bluetooth, SD kart, geri görüş kamerası, sorunsuz dokunmatik ekran ve direksiyondan sorunsuz kontrol yeterli. Android olması, DVD-Film, TV, Oyun, Klima kontrolü vs olsa da olur olmasa da olur hatta onlarsız olan bir ünite daha iyi performans sağlıyorsa olmasın daha iyi.

Ally_07
24-03-2016, 14:08
sepol07 sonunda Antalya'da MK4 Toledo'su olan birini forumda görmek güzel :-) Hayırlı olsun. Tekelioğlu'ndan mı aldınız sistemi?

sepol07
24-03-2016, 14:33
Ally_07 merhaba bende antalyada çok toledo göremiyorum gördüğümdede çok seviniyorum. Multimedyayı tekelioğlundan almadım fiyatta anlaşamadık, yağmur aksesuara taktırdım . İstersen bi gün buluşalım denersin daha iyi olur

Ally_07
24-03-2016, 14:50
Ally_07 merhaba bende antalyada çok toledo göremiyorum gördüğümdede çok seviniyorum. Multimedyayı tekelioğlundan almadım fiyatta anlaşamadık, yağmur aksesuara taktırdım . İstersen bi gün buluşalım denersin daha iyi olur

Tekelioğlu'nu yıllardır bilirim, iyidirler ama fiyatları yüksektir gerçekten de. Mevlana kavşağı yakınında bir yer vardı Navimex bayii ben de orayı düşünüyorum.

Gerçekten de tanışmaktan çok memnun olurum. Ben de Muratpaşa'dayım. Bizim Antalya SCT Cuma akşamları buluşuyor, ben de epeydir gidemedim olmazsa beraber oraya gidelim hem onlar da sizi tanımaktan memnuniyet duyacaklardır. Şu başlığı takip edebilirsiniz http://www.seatclubturkey.com/antalya/64755-geleneksel-cuma-bulusmasi-antalya.html

Ally_07
28-03-2016, 23:30
Bu değişim daha doğrusu üst sınıfa geçme diyelim, ne zamandır aklımdaydı ve bu başlık altında arkadaşlarımızın paylaşımları sonucu ben de gözümü karartıp sonunda arabamı aldığımdan beri heveslendiğim sisteme geçiş yaptım.

Arabamı alalı henüz 1 ay olmuşken sadece kart okuyucu olması beni tatmin edecek diye ikinci el bir RCD510 edinmiştim ne var ki insanoğlunun istekleri bitmiyor, sonra sonra yukarıdaki mesajların birinde bahsettiğim özelliklerde bir ürün arayışına girdim, tabi sınırlı bütçe ile. RCD'yi alırken tecrübelerinden yararlandığım @Leonturco (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=4230) abimiz en başında bana bunu önermişti ama o zaman hem bütçe yetersizliğim hem de Toledolar'da henüz bu markayı kullanan olmadığından cesaret edememem nedeniyle kısmet bu güne imiş.

Henüz tanışamadığımız ama en kısa sürede inşallah tanışacağımız hemşehrim @sepol07 (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=31072) 'nin bilgi paylaşımı ile ne zamandır kafamı kurcalayan bu meseleyi cumartesi günü hayırlısı ile sonlandırdım.

Antalya'daki Navimex yetkili bayiisine gidip ürünlere baktım, Navimex'in çok ürün çeşitliği var gerçekten. 7 inç-8 inç, çevirmeli düğmeli, basmalı düğmeli, düğmesi olmayan, çevirmeli düğmeleri küçük ve ünitenin üst kısmında olan vs. vs her VAG aracı modelinin orijinal görünümü veya zevke uygun seçenek varmış gerçekten (tabi benim gittiğim yer toptancı bayii olduğundan da olabilir).

Andorid işletim sistemlilerin telefonunuzun menüsünü araç multimedya ünitenizde görme ve telefon üzerinden wi-fi hot spot (internet paylaşımı) bağlantısı ile internete bağlanması dışında bana uygun bir özelliği yoktu, yaklaşık 250 TL kadar da fiyat farkı vardı. Bunun yanında bir android telefon ne kadar geç açılıyorsa o kadar sürede açılma gibi aslında normal ama benim için olumsuz olan bir yanı da var. Bu yüzden ben Windows CE işletim sistemlilere baktım. Sonuçta göğüse en uygun olabilecek gösterişsiz, orijnal görünümlü (sanırım RNS510 replikası diyebilirim) olan "Navimex 9902 HD Plus"ı tercih ettim. 8 inç ekran olanı bana biraz fazla nikelajlı/janjanlı geldi o yüzden 7 inç olanı aldım, bana yeter sonuçta.

Kutusundan plaka lambasına takılan led aydınlatmalı geri görüş kamerası, TV anteni (eskilerden çatılarda kullandığımız T şeklinde antenlerin 15-20 cm ebadında siyah plastik olanlarını düşünün) ve GPS (uydu navigasyon için) anteni çıkıyor. Ben bir de iç dikiz aynasının arkasında takılan yol yol kameralarından taktırdım. Montaj yaklaşık 2 saat kadar sürdü ama araç üzerinde herhangi bir delme kesme vs. işlemi yapılmadı. Sadece kablolama baya vakit alıyor ve tek bir kablo demeti olmadığından uğraştırıyor ve cihazın arkasında baya bir kablo birikiyor. TV anteni sağ öne güneşliğin üstüne döşemenin altına takıldı, yol kamerası kablosu da oradan geçirildi ve bunlar GPS anten kablosu ile beraber sol taraftaki A sütunu içine gizlendi, kalan kısmı da muhtemelen göğüsün alt arkasında olması üniteye uzatıldı. Yalnız İşçilik çok güzel oldu, içime sindi verdiğim paraya helal olsun.

Genel değerlendirmelerim şöyle:

Direksiyon kumandası kusursuz çalışıyor. Telefonu hem cevaplarken ve kapatırken direksiyonun sol tarafındaki sette yer alan telefon simgeli buton kullanılıyor. Aydınlatma ışığı biraz turuncumsu ama yine de genel ambiansa uyuyor. Araç yol bilgisayarı ekranında da radyo ve mp3 bilgileri var ancak RCD'de kayıtlı olan radyonun adı veya çalan MP3 şarkının adı görünüyordu bunda radyo dinlerken "CH1 ve frekans" MP3 dinlerken de "T22" diye klasördeki şarkının numarası görünüyor (sanırım track olacak). Neyse ki sadece araç yol bilgisayarı ekranında bu böyle.

Açılışta Seat logosu var (onu montajı yapan arkadaş ayarladım dedi ama nasıl yaptığına bakmadım şahsen). Açılışı 3-5 sn falan sürüyor ki RCD de aynı şekilde açılırdı.

Dokunmatik ekran çok hassas değil ama ben eski RCD510'dan daha farklı bulmadım şahsen (onda da ekranın köşelerine gelen simgeleri kullanmakta birazcık zorlanıyordum). İçinde bazı basit oyunlar, hesap makinesi, takvim gibi bazı çok da gerekli olmayan uygulamalar var, aslında onlar olmasaydı bence ekran sade haliyle daha kullanışlı olurdu (kaydırarak kullandığınız 3 farklı ekran var, araç kullanırken bununla uğraşmak istemezdim).

Cihazın içinde mevcut bazı arka plan görüntüleri var. Arka plan resmini değiştirmek için GPS hafıza kartının içine 800*480 ebadında jpeg resimler koyabiliyorsunuz (başka şekilde olmuyor, tam olarak o ölçülerde olmalı) Animasyonlu backround görüntüsü mevcut seçenekler içinde yok, normalde de öyle bir şey oluyor mu bilmiyorum.

Ekranda klima kumandası çıkmıyor ancak bence bu tamamen aracın ECU yazılımı ile ilgili. Benimki 2013 model olduğundan çıkmadığını tahmin ediyorum, belki 2014 ve sonrasında çıkıyor olabilir. Bu özellik zaten benim aradığım bir şey değildi. Yine de küçük bir araç bilgi ekranı var; buradan depoda kalan yakıt miktarı, akü durumu (hani şu kodlama ile yol bilgisayarına eklemeye çalıştıklarımız), dış sıcaklık, soğutma sıvısı durumu, motor devri, araç toplam kmsi vs gibi temel bilgileri takip edebiliyorsunuz. Ayrıca görsel açık kapı animasyonu da mevcut.

Navigasyon gayet güzel görünüyor (tabi kullandıkça daha net fikir sahibi olacağım), sanırım İgo 8.3 temelli ama cihaz bilgileri ekranında Nav n Go diyor (belki ilerde navigasyon yazılımını yükseltmek için araştırma yapabilirim). Birlikte verdikleri hafıza kartındaki harita eskiydi, onu internetten 2015-7 q2 (bulabildiğim en günceli o) versiyonuna kolaylıkla güncelledim. Bu arada harita için sadece GPS yazan porta kart takarsanız oluyor. Normalde GPS kart yuvasından (ya SD kart ya da kartuşu ile birlikte micro SD takılabiliyor) başka USB ve micro SD kart yuvaları da var ama o yuvalarda çalışmadı (tek kartla hem müzik hem navigasyonu hallederim diye düşünmüştüm de). Bende 8GB Class 10 bir SD hafıza kartı vardı onu taktım, okuma hızı falan gayet güzel (aslında 1 veya 2 GB kart da yeterli olur) açık alanda yaklaşık 15 sn'yede devreye giriyor, menüler arasında geçişlerde bekleme olmuyor.

USB girişini torpidoya da yerleştirebiliyorlar ama ben klima kontrol panelinin alt kısmındaki boşluktan (en derin kısmından) sarkıtılan 5 cmlik bildiğiniz kablolu USB ucunu tercih ettim, zaten torpidoya da aynı tip kablolu ucu alacaklardı.

Müzik için 4 GB bir micro SD'yi ünitenin ön gözünde kapakla gizlenmiş olan yere taktım, gayet hızlı okuyor (montajı yapan arkadaş USB disk daha hızlı olur demişti ama ben bir fark göremedim, gerçi belki de kullanılan kartın kalitesi ile alakalı olabilir o dediği, ben elimde olan iyi bir kartı kullandım) Şakıları MP3 formatında (1000 küsür şarkı 3 GB'tan biraz fazla) klasör klasör kaydetmiştim, aynı şekilde ekrandan seçebiliyorum.

Radyo cızırtı yapmıyor, ses kalitesi güzel. 18 kanal kaydedebiliyorsunuz ancak maalesef kanal isimleri kayıt yaptığınız butonlarda yazmıyor sadece frekans yazıyor, eksilerinden biri bu. Bir de direksiyondan kanal değiştirirken 1 ve 6. kanallar arasında gezinti yapabiliyorsunuz, 6-12 ve 12-18. kanallara geçmek için ünite üzerindeki tuşla FM2 ve FM3 bandlarına geçmeniz gerekiyor, oysa 18 kanalı da dolaşabiliyor olmak daha iyi olurdu.

Ses kalitesi genel anlamda oldukça iyi (bana göre RDC'den biraz daha iyi). Ben yüksek sesle müzik dinlemeyi sevmem zaten ama biraz açınca akustik tınıları bas-tiz olarak çok keyifle hissedebiliyorsunuz. Yalnız fabrika çıkışı RCD210 (2013'lerde öyleydi, sonraki yıllarda galiba RCD310 ile çıkmaya başlamış) ve benim daha önce kullandığım RCD510'daki GALA (sürat arttıkça ses seviyesinin de otomatik artması) özelliği bunda yok muhtemelen.

Henüz DVD ve video oynatımı gerçekleştirmedim, belki bir ara denerim ama araçta medya izleyeceğimi sanmıyorum. Yalnız kafalık monitörü için AV out özelliği var belki bizim ufaklığa öyle bir şey düşünebilirim ileride.

TV özelliği de benim için çok önemli değil ama zaten TV'den izlenebilir hiç bir kanal çıkmıyor, ayarlardan sonra 12 kanal kaydetti güya ama hepsi karlı, TRT1 bile. Karlı da olsa görüntü alınan bu kanallarda cızırtılı da olsa bile ses hiç yok. Belki ben ayarlamayı beceremedim ama zaten öyle detaylı bir ayar menüsü de yok, ekran üzerindeki bir butona basıp otomatik tarama yaptırıyorsunuz, bulduğu kanalları kendisi kaydediyor, siz sadece yine ekran üzerindeki sağ-sol ok tuşlarıyla bunlar arasında geziniyorsunuz. Biliyorum zaten istesem de hareket ederken görüntü alamayacağım ama belki açıklık bir alanda veya şehir içinde park halinde iken izlenebilir diye düşünüyordum fakat bence pek umut yok. Yani TV özelliği var diye heveslenmeyin (en azından bu yayın teknolojisinde).

Bluetooth menüsü kolay ve hızlı bağlanıyor, direksiyondaki telefon ahizesi sembolü olan buton hem çağrı cevaplama hem de kapama için kullanılıyor. Telefonunuzdaki defteri cihaz alabiliyorsunuz yalnız tüm numaraları alamadım sanki (sanırım 1024 kayıt üzerini almıyor) eğer aktarma yaptıysanız arayanın ismi ve numarası görünüyor. Ne yazık ki herhangi bir ayar menüsü yok, mesela rehberde sıralamayı soy adlara göre yapıyor, hızlı arama tuşu atama özelliği yok (ya da ben bulamadım), aktardığınız rehberde ünite üzerinden kişi arayıp bulmak biraz zor, o yüzden ben telefondan seçip arıyorum; bunlar da diğer eksi taraflar Standartta mikrofon ünitenin üzerinde sol üst köşesinde siz konuşurken sesiniz karşıya baya derinden gidiyor, yüksek sesle konuşmanız lazım, dinlerken sorun yok. Özellikle pencereler açık hareket halinde iken karşıdakinin sizi duyması için neredeyse bağırmanız gerekiyor. Eşimin aracında fabrikasyon bluetooth var, onun mikrofonu tavanda, o yüzden performansı daha iyi. Bu nedenle harici bir mikrofon kullanmak en güzeli. Bana ücretsiz olarak şu mikrofonu taktılar, standart 3,5 mm jack girişli bir mikrofon http://tr.aliexpress.com/item/1Pc-50-Hz-20-kHz-Professionals-3-5mm-CS-Y0003-External-Microphone-Mic-Lound-Speaker-for/32595686528.html Kablo yeteri kadar uzun olmadığı için normalde araçta olması gereken yere (iç tavan aydınlatma ışığının yanında diye biliyorum) yetişmedi ama bu şekli ile de kötü durmadı performansı da kesinlikle tatminkar oldu.

Ipod da bağlanabiliyormuş ama onun ucunu ben taktırmadım, montaj yapanarkadaşın söylediğine göre sadece Iphone 4 bağlantı kurabiliyormuş ki bizim evde elma serisi cihaz kullanan zaten yok. Yalnız araçta el freni yanında bulunan standart aux girişi devre dışı kaldı, montajcı "zaten bu bağlanmıyor, iptal ediyoruz" dedi bilemiyorum. Gerçi ihtiyacım olmadığından önemsemedim onu. Bu arada microsd kart girişi yanında birde hani şu mini USB portlarından da var, ondan da bir şeyler bağlanıyor, mesela USB'den cihaz şarjı olarak da kullanılabiliyor.

Menü de internet de görünüyor ama internete bağlanmak için şu Vınn tarzı mobil internet cihazlarından lazım bildiğim kadarıyla (cihazın arka tarafında bunu bağlayabileceğiniz bir port olduğunu sanıyorum). Hoş benim için gerekli değil zaten.

Ayna arkasına takılan DVR yol takip kamerası (onun da markası Navimex) görüntüsünü ünite üzerinde de izleyebiliyor bazı ufak ayarlarını yapıyorsunuz (kayıt tarihi ve saatini ayarlama yapsanız da maalesef kontak kapanıp açılınca tekrar resetliyor), seniz sesli veya sessiz kayıt da yapabiliyorsunuz. VGA veya HD (1280x720 30 fps) kayıt seçeneği var, bana göre dizaynı ve montaj konumu oldukça iyi oldu (neredeyse hiç kablo görünmüyor, yalnız ayna koluna 1 cm yakın olmuş, ayarlama yaparken parmağım girmiyor o taraftaki butonu tornavida gibi bir şeyle kullanmam gerekti ama çok sık kullanmadığımdan önemsemiyorum). Gündüz çekimi oldukça tatminkar. Kamera üzerine takılan ayrı bir micro SD karta HD çözünürlükte 2'şer dakikalık kayıtlar yapıyor, kayıtlar arasına geçiş bilgisayardan izlerken hissedilmiyor gibi. Bir kayıt yaklaşık 250 MB kadar yer kaplıyor kart dolunca ilk kayıt dosyasından itibaren silip yeni bir dosyada kayda devam ediyor. 16 GB'a kadar micro SD kart destekliyor, yani öyle bir kartta HD olarak yaklaşık 2 buçuk saate yakın görüntü kaydediyor (ilk denememde 28 adet HD kayıt 5,4 GB yer tuttu), yine aynı kapasitedeki kartta düşük kalitede (VGA) daha uzun süre kayıt alınır ama öyle yüksek kapasiteli bir kart varken HD idealdir. Akşam çekimi de (HD iken) fena değil ama çok karanlık yolda sadece farlarınızın aydınlattığı alan iyi görünüyor, sol ve sağ yanlar biraz karanlık. Kıyaslayabileceğim başka tip bir kamera olmadığından bu bana tatminkar geldi.

Geri görüş kamerasının şekli ve monte edildiği konum çok güzel, tak çıkar tarzında plaka ışığınının yuvası şeklinde. Gündüz görüntüsü tatmin edici ama akşam görüntüsü biraz karlı geldi bana, belki kablo ile ilgili bir durum olabilir veya kameranın kalitesi ile de ilgili olabilir ama karanlık ortamda da tatminkar diyebilirim. Geri vitese taktığınızda tüm müzik vs. sesi kapanıyor, görüntü ekrana geliyor (ünite kapalıyken de devreye giriyor) ayrıca mevcut optik park sensörüm de sorunsuz çalışmaya devam ediyor.

Şimdilik değerlendirmelerim bu şekilde. İlk intibam oldukça ama oldukça olumlu. Gerçekten RCD veya RNS'ye para vermeye değmezmiş bana göre (tabi imkanlar ölçüsünde). Yani gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.

Bazı resimleri de paylaşıyorum.

Göğüste duruş ve açılış ekranı
http://i64.tinypic.com/znmntl.jpg

İlk ana ekran
http://i68.tinypic.com/iod7wh.jpg

İkinci ana ekran
http://i63.tinypic.com/259k7tc.jpg

üçüncü ana ekran
http://i67.tinypic.com/295xvyb.jpg

Araç bilgi ekranı
http://i66.tinypic.com/ngx95h.jpg

Navigasyon ana ekranı
http://i68.tinypic.com/30hlims.jpg

Navigasyon harita ekranı
http://i66.tinypic.com/2uhbwit.jpg

Navigasyon seyahat bilgi ekranları
http://i66.tinypic.com/w9i8so.jpg

http://i64.tinypic.com/4zvvps.jpg

Navigasyon yazlımı ve versiyon
http://i68.tinypic.com/qz0h2e.jpg

Harita versiyon
http://i67.tinypic.com/r753t2.jpg

Radyo ekranı
http://i66.tinypic.com/zbntx.jpg

Ekolayzer ekranı
http://i65.tinypic.com/2881e8z.jpg

USB ve SD karrtan MP3 oynatılan ekranlar
http://i63.tinypic.com/j0xlat.jpg

http://i67.tinypic.com/20hxdnn.jpg

DVR yol kamerası ekran görüntüsü
http://i68.tinypic.com/33xhuhf.jpg

Geri görüş kamerası ekran görüntüsü (akşam)
http://i67.tinypic.com/30w3785.jpg

Kapanış ekranı
http://i65.tinypic.com/2j4ojlh.jpg

Araç yol bilgisayarında Audio menüsü
http://i63.tinypic.com/2ymc584.jpg

DVR yol kamerasının konumu
http://i63.tinypic.com/142sd53.jpg

Gece görüş kamerasının konumları
http://i68.tinypic.com/2hro5fq.jpg

http://i63.tinypic.com/2hgbxut.jpg

http://i63.tinypic.com/2vl0g03.jpg

USB kablo ucunun konumu
http://i64.tinypic.com/2rfaipl.jpg

Harici Bluetooth mikrofonun konumu
http://i66.tinypic.com/2jfbsy.jpg

GPS anteni konumu
http://i65.tinypic.com/2dwais5.jpg

alicem123
29-03-2016, 07:46
Bu değişim daha doğrusu üst sınıfa geçme diyelim, ne zamandır aklımdaydı ve bu başlık altında arkadaşlarımızın paylaşımları sonucu ben de gözümü karartıp sonunda arabamı aldığımdan beri heveslendiğim sisteme geçiş yaptım.
Arabamı alalı henüz 1 ay olmuşken sadece kart okuyucu olması beni tatmin edecek diye ikinci el bir RCD510 edinmiştim ne var ki insanoğlunun istekleri bitmiyor, sonra sonra yukarıdaki mesajların birinde bahsettiğim özelliklerde bir ürün arayışına girdim, tabi sınırlı bütçe ile. RCD'yi alırken tecrübelerinden yararlandığım Leonturco abimiz en başında bana bunu önermişti ama o zaman hem bütçe yetersizliğim hem de Toledolar'da henüz bu markayı kullanan olmadığından cesaret edememem nedeniyle kısmet bu güne imiş.

Henüz tanışamadığımız ama en kısa sürede inşallah tanışacağımız hemşehrim sepol07 'nin bilgi paylaşımı ile ne zamandır kafamı kurcalayan bu meseleyi cumartesi günü hayırlısı ile sonlandırdım.

Antalya'daki Navimex yetkili bayiisine gidip ürünlere baktım, Navimex'in çok ürün çeşitliği var gerçekten. 7 inç-8 inç, çevirmeli düğmeli, basmalı düğmeli, düğmesi olmayan, çevirmeli düğmeleri küçük ve ünitenin üst kısmında olan vs. vs her VAG aracı modelinin orijinal görünümü veya zevke uygun seçenek varmış gerçekten (tabi benim gittiğim yer toptancı bayii olduğundan da olabilir).

Andorid işletim sistemlilerin telefonunuzun menüsünü araç multimedya ünitenizde görme ve telefon üzerinden wi-fi hot spot (internet paylaşımı) bağlantısı ile internete bağlanması dışında bana uygun bir özelliği yoktu, yaklaşık 250 TL kadar da fiyat farkı vardı. Bunun yanında bir android telefon ne kadar geç açılıyorsa o kadar sürede açılma gibi aslında normal ama benim için olumsuz olan bir yanı da var. Bu yüzden ben Windows CE işletim sistemlilere baktım. Sonuçta göğüse en uygun olabilecek gösterişsiz, orijnal görünümlü (sanırım RNS510 replikası diyebilirim) olan "Navimex 9902 HD Plus"ı tercih ettim. 8 inç ekran olanı bana biraz fazla nikelajlı/janjanlı geldi o yüzden 7 inç olanı aldım, bana yeter sonuçta.

Kutusundan plaka lambasına takılan led aydınlatmalı geri görüş kamerası, TV anteni (eskilerden çatılarda kullandığımız T şeklinde antenlerin 15-20 cm ebadında siyah plastik olanlarını düşünün) ve GPS (uydu navigasyon için) anteni çıkıyor. Ben bir de iç dikiz aynasının arkasında takılan yol yol kameralarından taktırdım. Montaj yaklaşık 2 saat kadar sürdü ama araç üzerinde herhangi bir delme kesme vs. işlemi yapılmadı. Sadece kablolama baya vakit alıyor ve tek bir kablo demeti olmadığından uğraştırıyor ve cihazın arkasında baya bir kablo birikiyor. TV anteni sağ öne güneşliğin üstüne döşemenin altına takıldı, yol kamerası kablosu da oradan geçirildi ve bunlar GPS anten kablosu ile beraber sol taraftaki A sütunu içine gizlendi, kalan kısmı da muhtemelen göğüsün alt arkasında olması üniteye uzatıldı. Yalnız İşçilik çok güzel oldu, içime sindi verdiğim paraya helal olsun.

Genel değerlendirmelerim şöyle:

Direksiyon kumandası kusursuz çalışıyor. Telefonu hem cevaplarken ve kapatırken direksiyonun sol tarafındaki sette yer alan telefon simgeli buton kullanılıyor. Aydınlatma ışığı biraz turuncumsu ama yine de genel ambiansa uyuyor. Araç yol bilgisayarı ekranında da radyo ve mp3 bilgileri var ancak RCD'de kayıtlı olan radyonun adı veya çalan MP3 şarkının adı görünüyordu bunda radyo dinlerken "CH1 ve frekans" MP3 dinlerken de "T22" diye klasördeki şarkının numarası görünüyor (sanırım track olacak). Neyse ki sadece araç yol bilgisayarı ekranında bu böyle.

Açılışta Seat logosu var (onu montajı yapan arkadaş ayarladım dedi ama nasıl yaptığına bakmadım şahsen). Açılışı 3-5 sn falan sürüyor ki RCD de aynı şekilde açılırdı.

Dokunmatik ekran çok hassas değil ama ben eski RCD510'dan daha farklı bulmadım şahsen (onda da ekranın köşelerine gelen simgeleri kullanmakta birazcık zorlanıyordum). İçinde bazı basit oyunlar, hesap makinesi, takvim gibi bazı çok da gerekli olmayan uygulamalar var, aslında onlar olmasaydı bence ekran sade haliyle daha kullanışlı olurdu (kaydırarak kullandığınız 3 farklı ekran var, aslında araç kullanırken bununla uğraşmak istemezdim).

Cihazın içinde mevcut bazı arka plan görüntüleri var. Dilersek bir kart veya USB belleğe attığınız JPEG resimleri de arka plan olarak ayarlayabilirmişiz, ben şimdilik değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Animasyonlu görüntü mevcutta yok, normalde de öyle bir şey oluyor mu bilmiyorum.

Ekranda klima kumandası çıkmıyor ancak bence bu tamamen aracın ECU yazılımı ile ilgili. Benimki 2013 model olduğundan çıkmadığını tahmin ediyorum, belki 2014 ve sonrasında çıkıyor olabilir. Bu özellik zaten benim aradığım bir şey değildi. Yine de küçük bir araç bilgi ekranı var; buradan depoda kalan yakıt miktarı, akü durumu (hani şu kodlama ile yol bilgisayarına eklemeye çalıştıklarımız), dış sıcaklık, soğutma sıvısı durumu, motor devri, araç toplam kmsi vs gibi temel bilgileri takip edebiliyorsunuz. Ayrıca görsel açık kapı animasyonu da mevcut.

Navigasyon gayet güzel görünüyor (tabi kullandıkça daha net fikir sahibi olacağım), sanırım İgo8.3 temelli ama Nav n Go diyor hakkında kısmında (Belki ilerde navigasyon yazılımını yükseltmek için araştırma yapabilirim). Birlikte verdikleri hafıza kartındaki harita eskiydi, onu internetten 2015-7 (bulabildiğim en günceli o) versiyonuna kolaylıkla güncelledim. Bu arada harita için sadece GPS yazan porta kart takarsanız oluyor. Normalde GPS kart yuvasından (SD kart veya kartuşu ile birlikte micro SD takılabiliyor) başka USB ve micro SD kart yuvaları da var ama o yuvalarda çalışmadı (tek kartla hem müzik hem navigasyonu hallederim diye düşünmüştüm de). Bende 8GB class10 bir SD hafıza kartı vardı onu taktım, okuma hızı falan gayet güzel (aslında 1 veya 2 GB kart da yeterli olur).

USB girişini torpidoya da yerleştirebiliyorlar ama ben klima kontrol panelinin alt kısmındaki boşluktan (en derin kısmından) sarkıtılan 5 cmlik bildiğiniz kablolu USB ucunu tercih ettim, zaten torpidoya da aynı tip kablolu ucu alacaklardı.

Müzik için 4 GB bir micro SD'yi ünitenin ön gözünde kapakla gizleniş olan yere taktım, gayet hızlı okuyor (montajı yapan arkadaş USB disk daha hızlı olur demişti ama ben bir fark göremedim, gerçi belki de kullanılan kartın kalitesi ile alakalı olabilir o dediği, ben elimde olan iyi bir kartı kullandım)

Radyo cızırtı yapmıyor, ses kalitesi güzel. 18 kanal kaydedebiliyorsunuz ancak maalesef kanal isimleri kayıt yaptığınız butonlarda yazmıyor sadece frekans yazıyor, eksilerinden biri bu.

Ses kalitesi genel anlamda oldukça iyi (bana göre RDC'den biraz daha iyi). Ben yüksek sesle müzik dinlemeyi sevmem zaten ama biraz açınca akustik tınıları bas-tiz olarak çok keyifle hissedebiliyorsunuz. Şakıları MP3 formatında (1000 küsür şarkı 3 GB'tan biraz fazla) klasör klasör kaydetmiştim, aynı şekilde ekrandan seçebiliyorum.

Henüz DVD ve video oynatımı gerçekleştirmedim, belki bir ara denerim ama araçta medya izleyeceğimi sanmıyorum. Yalnız kafalık monitörü için AV out özelliği var belki bizim ufaklığa öyle bir şey düşünebilirim ileride. Aynı şey TV için de geçerli aslında ama zaten TV'yi henüz ayarlamayı beceremedim, hiç görüntü almıyor şu anda. Biliyorum zaten istesem de hareket ederken görüntü alamayacağım ama belki açıklık bir alanda veya şehir içinde park halinde iken izlenebilir. Onunla ilgili değerlendirmemi de sonra eklerim.

Bluetooth menüsü kolay ve hızlı bağlanıyor, telefonunuzdaki defteri cihaz alabiliyorsunuz (bende kayıtlı 1024 numarayı da aldı) arayanın ismi ve numarası görünüyor. Ne var ki herhangi bir ayar menüsü yok, mesela rehberde sıralamayı soy adlara göre yapıyor, hızlı arama tuşu atama özelliği yok. Gerçi belki vardır henüz onları pek kurcalayamadım ama yoksa bu da diğer eksisi.

Ipod da bağlanabiliyormuş ama onun ucunu ben taktırmadım, montaj yapanarkadaşın söylediğine göre sadece Iphone 4 bağlantı kurabiliyormuş zaten ki bizide elma serisi cihaz kullanan zaten yok. Yalnız araçta el freni yanında bulunan standart aux girişi devre dışı kaldı, montajcı bu bağlanmıyor dedi bilemiyorum. gerçi ihtiyacım olmadığından önemsemedim onu. Bu arada microsd kart girişi yanında birde hani şu mini USB portlarından da var, ondan da bir şeyler bağlanıyor sanırım.

Menü de internet de görünüyor ama internete bağlanmak için şu Vınn tarzı mobil internet cihazlarından lazım bildiğim kadarıyla (cihazın arka tarafında bunu bağlayabilceğiniz bir port olduğunu sanıyorum). Hoş benim için gerekli değil zaten.

Ayna arkasına takılan DVR yol takip kamerası görüntüsünü ünite üzerinde de izleyebiliyor bazı ufak ayarlarını yapıyorsunuz, onun da markası Navimex. Çok kaliteli çekim yaptığını sanmıyorum ama HD seçeneği var, benim için dizaynı ve montaj konumu oldukça iyiyidi (neredeyse hiç kablo görünmüyor) o yüzden taktırdım. Yarın bugün çektiğim gündüz ve akşam görüntülerini bilgisayara atıp bakacağım. 16 GB'a kadar micro SD kart destekliyor, yaklaşık 3 saat görüntü kaydediyor dediler. Onun değerlendirmesini de sonra yaparım.

Geri görüş kamerasının şekli ve monte edildiği konum çok güzel, tak çıkar tarzında plaka ışığınının yuvası şeklinde. Gündüz görüntüsü tatmin edici ama akşam görüntüsü biraz karlı geldi bana, belki kablo ile ilgili bir durum olabilir veya kameranın kalitesi ile de ilgili olabilir. Bunu bir süre değerlendirip ondan sonra net bir şey söyleyebilirim. Geri vitese taktığınızda tüm müzik vs. sesi kapanıyor, görüntü ekrana geliyor ayrıca mevcut optik park sensörüm de sorunsuz çalışmaya devam ediyor.

Şimdilik değerlendirmelerim bu şekilde. İlk intibam oldukça ama oldukça olumlu. Gerçekten RCD veya RNS'ye para vermeye değmezmiş bana göre (tabi imkanlar ölçüsünde).

Bazı resimleri de paylaşıyorum.

Göğüste duruş ve açılış ekranı
http://i64.tinypic.com/znmntl.jpg

İlk ana ekran
http://i68.tinypic.com/iod7wh.jpg

İkinci ana ekran
http://i63.tinypic.com/259k7tc.jpg

üçüncü ana ekran
http://i67.tinypic.com/295xvyb.jpg

Araç bilgi ekranı
http://i66.tinypic.com/ngx95h.jpg

Navigasyon ana ekranı
http://i68.tinypic.com/30hlims.jpg

Navigasyon harita ekranı
http://i66.tinypic.com/2uhbwit.jpg

Navigasyon seyahat bilgi ekranları
http://i66.tinypic.com/w9i8so.jpg

http://i64.tinypic.com/4zvvps.jpg

Navigasyon yazlımı ve versiyon
http://i68.tinypic.com/qz0h2e.jpg

Harita versiyon
http://i67.tinypic.com/r753t2.jpg

Radyo ekranı
http://i66.tinypic.com/zbntx.jpg

Ekolayzer ekranı
http://i65.tinypic.com/2881e8z.jpg

USB ve SD karrtan MP3 oynatılan ekranlar
http://i63.tinypic.com/j0xlat.jpg

http://i67.tinypic.com/20hxdnn.jpg

DVR yol kamerası ekran görüntüsü
http://i68.tinypic.com/33xhuhf.jpg

Geri görüş kamerası ekran görüntüsü (akşam)
http://i67.tinypic.com/30w3785.jpg

Kapanış ekranı
http://i65.tinypic.com/2j4ojlh.jpg

Araç yol bilgisayarında Audio menüsü
http://i63.tinypic.com/2ymc584.jpg

DVR yol kamerasının konumu
http://i63.tinypic.com/142sd53.jpg

Gece görüş kamerasının konumları
http://i68.tinypic.com/2hro5fq.jpg

http://i63.tinypic.com/2hgbxut.jpg

http://i63.tinypic.com/2vl0g03.jpg

GPS anteni konumu
http://i65.tinypic.com/2dwais5.jpg

Gayet başarılı olmuş güle güle kullanın

Leonturco
29-03-2016, 07:51
Güle güle kullan. Bence canavar olmuş... :) Şu an android teyp olmasa dönüp yine bu cihazdan takardım. Gerçekten çok başarılı bir alet...

burak_85
29-03-2016, 11:11
Ally_07 abi hayırlı olsun güle güle kullan bende Navimex 9985 Hd modeli var memnunum ebaydan DVR kayıt için senin kameradan sipariş verdim gelsin takıcam inşallah. Bir şey sorucam öne takılan kamerayı nasıl montajı yapılıyor sen gördünmü abi birde teyp haricimi aldın kamerayı fiyatı nedir. Benim cihazda DVR menüsü var kayıt yaparken canlı izleyebiliyormusun.

Ally_07
29-03-2016, 12:05
Ally_07 abi hayırlı olsun güle güle kullan bende Navimex 9985 Hd modeli var memnunum ebaydan DVR kayıt için senin kameradan sipariş verdim gelsin takıcam inşallah. Bir şey sorucam öne takılan kamerayı nasıl montajı yapılıyor sen gördünmü abi birde teyp haricimi aldın kamerayı fiyatı nedir. Benim cihazda DVR menüsü var kayıt yaparken canlı izleyebiliyormusun.

Teşekkür ederim, sana da hayırlı olsun şimdiden. Senin modeli de gördüm bizim bayide, benim aldığım ile arasındaki iki fark görebildim 1-ses ve frekans ayarlama düğmelerinin daha küçük ve ünitenin üstünde 2-ekranın 8" olması. Başka hiçbir fark göremedim ben, performans olarak da aynı yazılım özellikleri de aynı.

DVR kamerası ile ilgili değerlendirmemi yukarıdaki mesajımda ayrı bir paragraf olarak detaylıca belirttim, istersen tekrar bir göz at.

Montajı da yazmıştım ama özetleyeyim: çift taraflı bantla ayna kolunun yanına yapıştırılıyor, kablosunun sadece yaklaşık 5 cm'lik bir kısmı görünüyor, kalanını tavan döşemesinin ön tarafından içeri gizleyerek sağ A sütununa getiriyorlar, oradan da göğüsün alt/arkasından ünitenin oraya uzatıyorlar. Normalde üniteden ayrı satılıyor (ünite kutusundan GPS ve TV anteni ile geri görüş kamerası standart çıkıyor) ama benimki hediye gibi bir şey oldu. Sanırım ekstra alınırsa 100 TL'ye satıyorlarmış (tabi bu fiyata muhtemelen montaj ücreti de dahildir, benim zaten ünite montajı esnasında olduğu için hediye gibi oldu).

Ally_07
29-03-2016, 12:09
Gayet başarılı olmuş güle güle kullanın

Teşekkürler.

Güle güle kullan. Bence canavar olmuş... :) Şu an android teyp olmasa dönüp yine bu cihazdan takardım. Gerçekten çok başarılı bir alet...

Abi sen bana taa 2,5 sene önce söylemiştin zaten de o zaman bütçem uygun değildi (malum tüm parayı arabaya verince). Kısmet bugüne imiş.

Bu arada forumdaki bir başlıkta navigasyon yazılımını değiştirmekle ilgili bir konu vardı ama sonuçlanmamış sanırım, geçenlerde oraya da yazdım ama cevap gelmedi. Ne diyorsun bu mümkün mü? Bendeki versiyon resiminde de gösrüldüğü üzere 2009 yılından; acaba daha yeni bir yazılıma dönüştürebilir miyim, buna değer mi, performans kaybı olur mu ki diye endişelerim var da...

Leonturco
29-03-2016, 12:25
Abi sen bana taa 2,5 sene önce söylemiştin zaten de o zaman bütçem uygun değildi (malum tüm parayı arabaya verince). Kısmet bugüne imiş.

Bu arada forumdaki bir başlıkta navigasyon yazılımını değiştirmekle ilgili bir konu vardı ama sonuçlanmamış sanırım, geçenlerde oraya da yazdım ama cevap gelmedi. Ne diyorsun bu mümkün mü? Bendeki versiyon resiminde de gösrüldüğü üzere 2009 yılından; acaba daha yeni bir yazılıma dönüştürebilir miyim, buna değer mi, performans kaybı olur mu ki diye endişelerim var da...

Geç olsun güç olmasın. Bence yazılıma hiç girme... Cihazda geri dönüşü olmayacaksa sıkıntı çıkabilir. Duvar kağıdını değiştirebiliyorsun.

burak_85
29-03-2016, 12:36
Teşekkür ederim, sana da hayırlı olsun şimdiden. Senin modeli de gördüm bizim bayide, benim aldığım ile arasındaki iki fark görebildim 1-ses ve frekans ayarlama düğmelerinin daha küçük ve ünitenin üstünde 2-ekranın 8" olması. Başka hiçbir fark göremedim ben, performans olarak da aynı yazılım özellikleri de aynı.

DVR kamerası ile ilgili değerlendirmemi yukarıdaki mesajımda ayrı bir paragraf olarak detaylıca belirttim, istersen tekrar bir göz at.

Montajı da yazmıştım ama özetleyeyim: çift taraflı bantla ayna kolunun yanına yapıştırılıyor, kablosunun sadece yaklaşık 5 cm'lik bir kısmı görünüyor, kalanını tavan döşemesinin ön tarafından içeri gizleyerek sağ A sütununa getiriyorlar, oradan da göğüsün alt/arkasından ünitenin oraya uzatıyorlar. Normalde üniteden ayrı satılıyor (ünite kutusundan GPS ve TV anteni ile geri görüş kamerası standart çıkıyor) ama benimki hediye gibi bir şey oldu. Sanırım ekstra alınırsa 100 TL'ye satıyorlarmış (tabi bu fiyata muhtemelen montaj ücreti de dahildir, benim zaten ünite montajı esnasında olduğu için hediye gibi oldu).

Abi teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olucak navigasyon yazılımını nereden indirdin güncel halini benim eskide o yüzden sordum.

Ally_07
29-03-2016, 13:08
Abi teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olucak navigasyon yazılımını nereden indirdin güncel halini benim eskide o yüzden sordum.

Yazılımı değil de haritayı indirdim. Linkini şu Güncel İGO Türkiye 2015 son harita ve poi güncelleme dosyaları | Navigasyon Store Ankara (http://navigasyonstore.com/guncel-igo-turkiye-2015-son-harita-ve-poi-guncelleme-dosyalari/) ama dilersen "Başarsoft güncel harita" diye google'da aratınca çıkıyor, zaten ben de öyle buldum. Benim bulabildiğim en günceli 2015-7 sürümü, ona göre seçersin. Yaklaşık 240 mb bir dosya.

Güncellemek için de mevcut hafıza kartının içine giriyorsun (bilgisayara takıp tabi)
Alt klasörlerden birinde Content diye bir klasör var,
İndirmiş olduğun dosya içindekileri ( indirmiş olduğun dosya genelde zip oluyor, önce onu açacaksın tabi) Content klasörüne kopyalıyorsun.
Kopyalarken "bu dosyalar zaten var" gibi bir uyarı çıkacaktır sen "değiştir" seç, üzerine yazsın.
Sonra kartı tekrar arabadaki yerine takıp navigasyonu aç, harita sürümünü kontrol et, dediğim işlemler doğru yapıldıysa haritanın versiyon olarak 2015-7 olduğunu görebilirsin.

burak_85
29-03-2016, 13:12
Yazılımı değil de haritayı indirdim. Linkini şu Güncel İGO Türkiye 2015 son harita ve poi güncelleme dosyaları | Navigasyon Store Ankara (http://navigasyonstore.com/guncel-igo-turkiye-2015-son-harita-ve-poi-guncelleme-dosyalari/) ama dilersen "Başarsoft güncel harita" diye google'da aratınca çıkıyor, zaten ben de öyle buldum. Benim bulabildiğim en günceli 2015-7 sürümü, ona göre seçersin. Yaklaşık 240 mb bir dosya.

Güncellemek için de mevcut hafıza kartının içine giriyorsun (bilgisayara takıp tabi)
Alt klasörlerden birinde Content diye bir klasör var,
İndirmiş olduğun dosya içindekileri ( indirmiş olduğun dosya genelde zip oluyor, önce onu açacaksın tabi) Content klasörüne kopyalıyorsun.
Kopyalarken "bu dosyalar zaten var" gibi bir uyarı çıkacaktır sen "değiştir" seç, üzerine yazsın.
Sonra kartı tekrar arabadaki yerine takıp navigasyonu aç, harita sürümünü kontrol et, dediğim işlemler doğru yapıldıysa haritanın versiyon olarak 2015-7 olduğunu görebilirsin.

Teşekkürler abi :) sanada zahmet veriyorum böyle.

Ally_07
29-03-2016, 13:14
Geç olsun güç olmasın. Bence yazılıma hiç girme... Cihazda geri dönüşü olmayacaksa sıkıntı çıkabilir. Duvar kağıdını değiştirebiliyorsun.

Duvar kağıdını çözdüm, tabi Sarı Leon Backround'u kadar havalı değil benim seçtiğim resim :Sct 001:

Bana verdikleri navigasyon kartını zaten çıkartıp kaldırdım kenara, içeriği güncel haritayla birlikte kendimdeki farklı bir kartta kullanıyorum. Yani yedeğim var diye düşünüyorum. Eğer yeni versiyon bir şey bulup indirsem onu da bir karta atsam (haritayla birlikte tabi) o şekilde çalışır mı diye düşünmüştüm. Yani bu yazılım cihazın içinde mi kartın içindemi oluyor ona emin olamadım. Tabi senin uyarına göre hevesime biraz gem vurayım bari..

Ally_07
29-03-2016, 13:15
Teşekkürler abi :) sanada zahmet veriyorum böyle.

Rica ederim, lafı olmaz.

sepol07
29-03-2016, 22:23
Ally_07 kardeşim hayırlı olsun güzel günlerde kullan, Benim makine ile dış görünüm aynı ancak içerikte farklılıklar var. Arka kameramız aynı ön kameraya 100 TL istemişlerdi ben gerek duymamıştım , ancak android bir uygulama var adını hatırlayamadım bende yüklü önceki takip ettiğiniz arac ile aranızdaki takip mesafesi için sizi uyarıyor ve sürekli kayıtta kalıyor güzel bir özellik diye düşünüyorum. Dikiz aynasının arkasında da güzel görünüyor.
Yeniden hayırlı olsun

Ally_07
30-03-2016, 10:04
Ally_07 kardeşim hayırlı olsun güzel günlerde kullan, Benim makine ile dış görünüm aynı ancak içerikte farklılıklar var. Arka kameramız aynı ön kameraya 100 TL istemişlerdi ben gerek duymamıştım , ancak android bir uygulama var adını hatırlayamadım bende yüklü önceki takip ettiğiniz arac ile aranızdaki takip mesafesi için sizi uyarıyor ve sürekli kayıtta kalıyor güzel bir özellik diye düşünüyorum. Dikiz aynasının arkasında da güzel görünüyor.
Yeniden hayırlı olsun

Teşekkürler, dediğim gibi bir cesaret etmemde senin de payın var, yoksa ben biraz pimpiriğimdir:sct-005:

Buluşup tanıştığımızda bahsettiğin olayı incelemek isterim, kullanışlı bir şey anlaşılan. Bir de senin geri görüş kamerasının akşam görüntüsünü de merak ediyorum acaba sendeki de bendeki gibi biraz karlı mı görüntü veriyor diye.

Görüşmek üzere..

salihlovlov
31-03-2016, 22:37
Kusura bakma kardeşim yeni gördüm. Benimki 9902 hd modeli ancak android olmayan modeli, bu model açılışta daha hızlı, onun dışında android modelden farkı WiFi özelliğinin olmaması dolayısıyla internet özelliğinin çalışmaması... Herhangi bir şikayetim yok, aracın fabrika çıkışlı cihazı gibi zaten, her özelliği araca entegre ve tam uyumlu, direksiyondaki tuşları kullanıyorsunuz, telefonu cevaplama da dahil....bluetooth ve navigasyon kusursuz çalışıyor, telefon için mikrofon cihazın üstünde ama benim aldığım yerde ekstra mikrofonda taktılar ses gayet iyi gidip geliyor... Kısacası arkadaşımın octaviasında orjinal cihaz var benim navimex ondan iyi diyebilirim... Senin istediğin özellikleri fazlasıyla karşılar bu cihaz tavsiye ederim...

salihlovlov
31-03-2016, 22:38
Sizinkinin model adı tam olarak nedir acaba (mesela sadece Navimex 9902 olarak mı geçiyor)? Herhangi bir şikayetiniz var mı? Mesela açılış sizinkinde de mi yavaş kalıyor? Navigasyon ve Bluetooh performansı nasıl? Telefon için ayrıca mikrofon tesisatı gerekiyor mu, cevaplamayı direksiyondaki butonlardan yapabiliyor musunuz?

Bunları kısaca cevaplayabilirseniz sevinirim.

Benim için sadece Navigasyon, Bluetooth, SD kart, geri görüş kamerası, sorunsuz dokunmatik ekran ve direksiyondan sorunsuz kontrol yeterli. Android olması, DVD-Film, TV, Oyun, Klima kontrolü vs olsa da olur olmasa da olur hatta onlarsız olan bir ünite daha iyi performans sağlıyorsa olmasın daha iyi.

Kusura bakma kardeşim yeni gördüm. Benimki 9902 hd modeli ancak android olmayan modeli, bu model açılışta daha hızlı, onun dışında android modelden farkı WiFi özelliğinin olmaması dolayısıyla internet özelliğinin çalışmaması... Herhangi bir şikayetim yok, aracın fabrika çıkışlı cihazı gibi zaten, her özelliği araca entegre ve tam uyumlu, direksiyondaki tuşları kullanıyorsunuz, telefonu cevaplama da dahil....bluetooth ve navigasyon kusursuz çalışıyor, telefon için mikrofon cihazın üstünde ama benim aldığım yerde ekstra mikrofonda taktılar ses gayet iyi gidip geliyor... Kısacası arkadaşımın octaviasında orjinal cihaz var benim navimex ondan iyi diyebilirim... Senin istediğin özellikleri fazlasıyla karşılar bu cihaz tavsiye ederim...

Ally_07
31-03-2016, 23:09

Rica ederim. Aynen seninkinden aldım zaten, 3-5 mesaj yukarıda bir değerlendirme yaptım hatta. Yine de ilgine teşekkür ediyorum.

Tam olarak tatmin oldum dediğin gibi. Ama şu mikrofona sanırım benim de ihtiyacım var. Bahsettiğin mikrofon nasıl bir şey biraz açıklar mısın lütfen? Tavan aydınlatmasının oradaki delikli yere mi takıldı? Orijinal vw parçası mı yoksa başka tip bir şey mi? Aydınlatırsan sevinirim.

Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.

salihlovlov
10-04-2016, 11:16
Rica ederim. Aynen seninkinden aldım zaten, 3-5 mesaj yukarıda bir değerlendirme yaptım hatta. Yine de ilgine teşekkür ediyorum.

Tam olarak tatmin oldum dediğin gibi. Ama şu mikrofona sanırım benim de ihtiyacım var. Bahsettiğin mikrofon nasıl bir şey biraz açıklar mısın lütfen? Tavan aydınlatmasının oradaki delikli yere mi takıldı? Orijinal vw parçası mı yoksa başka tip bir şey mi? Aydınlatırsan sevinirim.

Kardeşim bu ürün galiba montaj yapan yerde ekstra olarak ücretsiz takıldı, yani vw ürünü olduğunu sanmıyorum, sol ön direkle camın birleşim yerine çift taraflı bantla takılan 2-3 cm lik bir aparat fakat hiç sırıtmıyor, zaten cihazın arkasında mikrofon girişi var, ben carvokal-Şirinevler İstanbul'da yaptırdım. Geri görüş-mikrofon- tv anten vs herşey pakete dahildi.

Ally_07
10-04-2016, 11:45
Kardeşim bu ürün galiba montaj yapan yerde ekstra olarak ücretsiz takıldı, yani vw ürünü olduğunu sanmıyorum, sol ön direkle camın birleşim yerine çift taraflı bantla takılan 2-3 cm lik bir aparat fakat hiç sırıtmıyor, zaten cihazın arkasında mikrofon girişi var, ben carvokal-Şirinevler İstanbul'da yaptırdım. Geri görüş-mikrofon- tv anten vs herşey pakete dahildi.

Eyvallah dostum. Ben yine sabırsız davranıp senin cevabını beklemeden gidip taktırdım mikrofonu [emoji1]
Aynen dediğin gibi paket içeriğine dahil 2,5 mm jack uçlu bir mikrofon, extra ücret alınmadı (genel olarak Navimex Antalya bayiinden oldukça memnun kaldım, tavsiye ederim). Montaj da aynı tarif ettiğin gibi. Henüz performansını tam deneyemedim, fotoğraflı bir paylaşımda değerlendirme yaparım sonra. İlgine teşekkürler, güzel günlerde kullanmak dileğiyle.

Mrtylmz
05-06-2016, 18:38
beyler istanbulda bu tip cihazları montaj ettirebileceğimiz güvenirlir işin ehli kimseler var mı ?

imrulkays
18-07-2016, 12:59
Kolay gelsin bir şey danışacağım aslında biraz fikir edindim. 2013 model 1.2 tsi style marka aracım var multimedya ve kamera sistemi direkt takılabiliyor mu? Takıldığım konu şu yetkili servise daha önce sormuştum. Aracın beyini buna uygun mu değil mi bakılması lazım falan filan demişti. Birde eğer olursa f/p bakımından önerileriniz nedir.

macroline
30-08-2016, 15:31
sepol07 Serkan bey ve Ally_07 Ali bey paylaşımlarınız için çok teşekkürler emeğinize sağlık,
Bende bir toledo kullanıcısı olarak bu cihaza fazlasıyla hevesliyim aklıma takılan soruların çok büyük kısmını zaten değerli yazılarınızla paylaşmışsınız fakat iki sorum olacak

Birincisi benim için önemli olan bir konu var aracımın garantisi devam ediyor,
Teybin sökülmesi araç içi kablo çekimi garanti kapsamından çıkarırmı aracı?
Yada yarın bu tesisatla hiç alakası olmasada bir elektrik arızasında bunu bahane edebilirlermi nedersiniz ?

İkincisi ise gps anteni ve mikrafon ile ilgili,
Tahminimce direksiyonda telefon fonksiyon tuşu olduğu için kuvvetle muhtemel aydınlatma lambasının yanındaki delikli yerde mikrafonda vardır diye düşünüyorum,
çünkü seri üretilen araçlar bunlar her nekadar opsiyon olarak satsalarda alt yapıları hazırdır diye düşünüyorum varsa bu mikrafondan faydalanabilirmiyiz acaba
birde bu gps antenini torpidonun üstüne koyamak şartmıdır acaba HGS de olduğu gibi cama yapıştırılabilecek folyo şeklinde antenler varmdır ?

Tekrar selamlar, iyi forumlar.

Ally_07
19-10-2016, 20:20
sepol07 Serkan bey ve Ally_07 Ali bey paylaşımlarınız için çok teşekkürler emeğinize sağlık,
Bende bir toledo kullanıcısı olarak bu cihaza fazlasıyla hevesliyim aklıma takılan soruların çok büyük kısmını zaten değerli yazılarınızla paylaşmışsınız fakat iki sorum olacak

Birincisi benim için önemli olan bir konu var aracımın garantisi devam ediyor,
Teybin sökülmesi araç içi kablo çekimi garanti kapsamından çıkarırmı aracı?
Yada yarın bu tesisatla hiç alakası olmasada bir elektrik arızasında bunu bahane edebilirlermi nedersiniz ?

İkincisi ise gps anteni ve mikrafon ile ilgili,
Tahminimce direksiyonda telefon fonksiyon tuşu olduğu için kuvvetle muhtemel aydınlatma lambasının yanındaki delikli yerde mikrafonda vardır diye düşünüyorum,
çünkü seri üretilen araçlar bunlar her nekadar opsiyon olarak satsalarda alt yapıları hazırdır diye düşünüyorum varsa bu mikrafondan faydalanabilirmiyiz acaba
birde bu gps antenini torpidonun üstüne koyamak şartmıdır acaba HGS de olduğu gibi cama yapıştırılabilecek folyo şeklinde antenler varmdır ?

Tekrar selamlar, iyi forumlar.

kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm.

Araç garanti kapsamından çıkmaz çünkü bir tadilat değil aksasuvar kullkanıyorsunuz. Ben aracım henüz 2 aylıkken RDC510 alıp kullandım garanti süresince yetkili serviste herhangi bir şey diyen olmadı. Ha ama elektrik tesisatı ile ilgili bir sorun olursa bunu takılan üniteye bağlayabilirler mi, bu tamamen servisin niyeti ile alakalı. Kedi sorumluluklarından yırtmak için yasalardaki boşluklar ve denetimsizlikten yararlanıp Türkiye'de her yolu deneyebilecek servisler var. Yani orjinal telefon şarj cihazınız var ve bunu çakmaklıktan kullanıyorken araçta herhangi bir elektrik sorunu olduğunda bunu bile şarj cihazına bağlayabilirler. Ha mahkeme, bilirkişi vs. uğraşırsanız elbette haksızlıkları ortaya çıkar ama bu da oldukça uzun bir süre ve zaten işte bunu bildikleri için her yolu deneyebilirler.

İkinci konuya gelince, evet tahmin ettiğiniz yere bluetooth mikrofonu bağlanıyor normalde. Ancak tesisat hazır değil, en azından benim aldığım yıl çıkanlarda değildi "navigasyon ve bluetooth altyapısı paketi" diye opsiyonel satılıyordu. Ama belki 2014 ve sonrasında hazır olabilir onu bilemeyeceğim. Eğer mikrofon varsa benim aldığım ünitenin arkasındaki mikrofon girişi klasik kulaklık jackı şeklinde ama genelde üreticilerin fabrika donanımlarında bu bağlantı bir çoklu soket şeklinde oluyor ünitelerin arkasında da ona uyumlu bir soket girişi gerekiyor.. Dilerseniz kendiniz de zedelemeden o kısmı çıkarıp kontrol edebilirsiniz aslında. Dediğim gibi mikrofon belki ama GPS anteni için bir tesisat olacağını ise hiç sanmıyorum. Aliexpress'te baktım ama tarif ettiğiniz şekilde bir antene rastlamadım (araç TV için var ama), gördüğüm kadarıyla hepsi kibrit kutusu şeklinde.

Gecikmeli de olsa yazdıklarım işinize yarar umarım.

Ally_07
08-04-2018, 12:45
DVR yol takip kameramı değiştirdim geçenlerde değiştirdim. Aslında tamamen keyfi bir değişiklik oldu. İlk takılan da hiç yoktan iyiydi aslında ama yeni aldığım daha çok sindi içime.
Epeydir takip ediyordum Aliexpress'te, indirime girince şundan aldım:

JOOYFACT A1 Araba DVR Dash cam Registrator Dijital Video Kaydedici Kamera 1080 P Gece Görüş Novatek 96658 IMX 322 323 WiFi
http://s.aliexpress.com/ia6jYn6N?fromSns=Panoya kopyala

Buna benzer bir kaç model var ama ben ucuz olduğu için bunu tercih ettim diyebilirim. Indirim kampanyasıyla 130 TL'ye geldi, montajı için de 50 TL verdim. Bir önceki kameranın tesisatı kullanılmadı, kablo uçlarındaki pin sayısı uygun görünmediğinden montajı yapan arkadaş yeni cihaza zarar verebilir düşüncesiyle eskisini ve tesisatını söktü yenisini direkt kabin içi sigorta panosu üzerinden tesisat çekerek monte etti. Eskisi ünite ekranından izleyebiliyordu. Bu ünite ekranından izlenemiyor (aslında bi jack var ama sanırım sadece mini monitör bağlanırsa kullanılabiliyormuş, yani mevcut üniteye uymaz dediler) ama internetten indirilebilen bir app ile akıllı telefondan izleyebiliyorsunuz (bu app play store'da yok, harici olarak indirip yükleyebiliyorsunuz). Kamerayla telefon arasında bir wi-fi bağlantısı var. Arabanın dışında bile izleyebiliyorsunuz (max ne kadar mesafeden diye ölçmedim tabi).
Görüntü kalitesi eskisine göre çok daha iyi. Görüs acısı da öyle, nerdeyse yandan ön tekerleklerin hizasına kadar açısı var. Harekete duyarlı olduğu için araba çalışmazken de devreye giriyor. Üzerine 32 GB kart takılabiliyor, oraya en çok 5'er dakikalık ardışık parçalar halinde kaydediyor sonra dilediğinizi telefonunuza indirip offline seyredebiliyorsunuz.

En beğendiğim hatta aslında alma sebebim de arabanın ayna önüne tam uyumlu olması.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180408/c87da99c52d80f7528024c75b7be58fd.jpg

Şimdilik memnunum. Tavsiye edebilirim.

Bu mesaj SM-N920C cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.

ahmetyuruyen
08-04-2018, 13:52
DVR yol takip kameramı değiştirdim geçenlerde değiştirdim. Aslında tamamen keyfi bir değişiklik oldu. İlk takılan da hiç yoktan iyiydi aslında ama yeni aldığım daha çok sindi içime.
Epeydir takip ediyordum Aliexpress'te, indirime girince şundan aldım:

JOOYFACT A1 Araba DVR Dash cam Registrator Dijital Video Kaydedici Kamera 1080 P Gece Görüş Novatek 96658 IMX 322 323 WiFi
http://s.aliexpress.com/ia6jYn6N?fromSns=Panoya kopyala

Buna benzer bir kaç model var ama ben ucuz olduğu için bunu tercih ettim diyebilirim. Indirim kampanyasıyla 130 TL'ye geldi, montajı için de 50 TL verdim. Bir önceki kameranın tesisatı kullanılmadı, kablo uçlarındaki pin sayısı uygun görünmediğinden montajı yapan arkadaş yeni cihaza zarar verebilir düşüncesiyle eskisini ve tesisatını söktü yenisini direkt kabin içi sigorta panosu üzerinden tesisat çekerek monte etti. Eskisi ünite ekranından izleyebiliyordu. Bu ünite ekranından izlenemiyor (aslında bi jack var ama sanırım sadece mini monitör bağlanırsa kullanılabiliyormuş, yani mevcut üniteye uymaz dediler) ama internetten indirilebilen bir app ile akıllı telefondan izleyebiliyorsunuz (bu app play store'da yok, harici olarak indirip yükleyebiliyorsunuz). Kamerayla telefon arasında bir wi-fi bağlantısı var. Arabanın dışında bile izleyebiliyorsunuz (max ne kadar mesafeden diye ölçmedim tabi).
Görüntü kalitesi eskisine göre çok daha iyi. Görüs acısı da öyle, nerdeyse yandan ön tekerleklerin hizasına kadar açısı var. Harekete duyarlı olduğu için araba çalışmazken de devreye giriyor. Üzerine 32 GB kart takılabiliyor, oraya en çok 5'er dakikalık ardışık parçalar halinde kaydediyor sonra dilediğinizi telefonunuza indirip offline seyredebiliyorsunuz.

En beğendiğim hatta aslında alma sebebim de arabanın ayna önüne tam uyumlu olması.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180408/c87da99c52d80f7528024c75b7be58fd.jpg

Şimdilik memnunum. Tavsiye edebilirim.

Bu mesaj SM-N920C cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.

Hocam websitesine girdiğimiz de 16 32 ve hafıza kartsız özellikleri çıkıyor bu ürünün desteklediği hafıza kartı biçimi mi yoksa zaten üründe hafıza kart desteği var yanında gönderilecek hafıza kartının boyutu mu

Bu mesaj iPhone cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.

Ally_07
09-04-2018, 23:01
Hocam websitesine girdiğimiz de 16 32 ve hafıza kartsız özellikleri çıkıyor bu ürünün desteklediği hafıza kartı biçimi mi yoksa zaten üründe hafıza kart desteği var yanında gönderilecek hafıza kartının boyutu mu

Bu mesaj iPhone cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.
Dilerseniz kartlı dilerseniz kartsız satın alabiliyorsunuz, o yüzden no card, 16 ve 32 diye seçenek var. Max 32 GB'a kadar destekliyor. Önceden 16 GB micro sd hafiza kartım olduğu için ben kartsız olarak aldım.

Ally_07
12-04-2018, 00:13
Youtube'da bu model kamerayı birisi gayet detaylı anlatmış. Ilgilenen olursa diye linkini paylaşıyorum.

https://youtu.be/GvaEugpZUJY

Ally_07
12-04-2018, 16:39
Araçta duruşu ile ilgili bir kaç foto daha ekliyorum. Biraz yansıma yaptı ama idare eder sanırım. Ha bir de kullanım klavuzunu taradım, teknik detayları için fikriniz olsun

14665

14666

14667

14668