PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kontak anahtarı kumandası

caner67
30-04-2008, 11:02
Selam arkadaşlar.2005 cordoba tdi s-rider aracım var.Kontak anahtarı kumandasının pili zayıfladığı için doğuş kartal servise gittim.Pil satmadıklarını ve komple kumandayı sattıklarını söylediler.kumanda 120 YTL dediler.Pil saatçide 5 YTL. Neden diye sorduğum da pil değişince adapte olmuyormuş kumanda.Peki dedim. sizin sıfır kumandanız nasıl adapte oluyor dedim.Onu yapıyoruz dediler.Benim bu işle ilgili mantığım hiç bir şey almadı.
Bu nasıl iş anlamadım.Görüşleriniz lütfen.

Impetus
30-04-2008, 11:30
Aynı şekilde benim de bitti.
Elektrikçiye gittim pil taktı.
Ama bildiğin yere taktırmalısın benimkini takarken ayaklarını kırmışlar tekrar lehimletmek zorunda kalmıştım..
Olay şu: pili taktıktan sonra kumandanın tekrar şifrelenmesi gerekiyor.Sahrayıcedid Erya Seat Servisinde bedava şifreletiyorlar.

gorkemsarigul
30-04-2008, 11:40
Annesi Onu Kadir Gecesi Doşurmuş....

Pili Değiştir Servise Git çalişmiyor Bu Kumanda De şifrelesinler Olay Biter Bence Hiçbir Servis Para Almaz Buna...

Benim Eski Arabada 7-8 Defa Kontak Açip Kapayinca Kendi şifreleniyordu Bide Onu Dene?;)

beetle
30-04-2008, 11:47
benim aracın kitapcığında kumandanın tekrar adaptasyonu ile ilgili bir bölüm vardı bişeyler yapıyorsun tekrardan senkron duruma geliyomuş.
Ben arkadasımdan da bi fiyat alayım da bakalım ne kadarmış..

beetle
30-04-2008, 12:28
arkadaşlar nakitte 100 + adaptasyon ücretsiz
orj. kumanda

caner67
01-05-2008, 14:13
teşekkür ederim.ilgilenen arkadaşlarıma.

arests
01-05-2008, 14:30
benim kumandamın pili de zayıflıyor sanırım(2005 model) 2 defa oldu, araçtan indikten sonra kapıları kumanda ile kapatamadım. kumanda çalışmadıktan sonra aracı çalıştırdım bir süre seyirden sonra baktım kumanda çalışıyor, dedim vay be kontaktan şarj oluyor :D

quoasimodo
01-05-2008, 14:53
bu ne saçmalık ya?
para mı koparmaya çalışıyorlar?

byastsubay
01-05-2008, 21:19
Merhaba arkadaşlar bende de oyle sorun oldu pili değiştirdiler serviste calismadi, araç garanti kapsamında olduğu için yeni bir kumanda taktilar.

double-face
02-05-2008, 00:04
valla ben transporter ın sadece tek anahtarını kullanıyorum iş yerinde yedek olan daha sıfır.. takır takır çalışıyor... tek sorun sustalı olann hali bozuk yani yukarıya yapışmıyo katlanıp öyle kalmıyo yani...

aliihsangun
04-05-2008, 21:21
Arkadaşlar şifrelemeyi kendiniz nasıl yapabileceğiniz el kitabında çok güzel anlatıyor. Gayet kolay. Benimki 2002 Cordoba. belki biraz farklı olabilir. O yüzden el kitabının kontak anahtarı bölümünü okuyun. Hatta araca yakın bir mesafede dalgınlıkla kumandanın sürekli oynanması ile de şifre karışabiliyormuş. O yüzden şifreleme işini kendiniz nasıl düzeltebileceğininz anlatılıyor.

muhsin82
06-05-2008, 15:20
arkadaşlar benimde pilim bitmişti ve servis ismi vermek istemiyorum.pil değiştirsekte olmaz komple kumandayı değiştirmemiz gerek dediler. bende şansımı denemek adına saatçide pil taktırdım ve kullanmaya devam ediyorum.

bu arada aracım 2005 model cordoba.

gxl
07-05-2008, 19:57
bu sorun bütün cordobalarda var sanırım aslında mantıklı bupil içerisine girilen şifreleri saklayan entegreye enerji gönderiyor çıkarılınca sıfırlanma gibi bişey oluyor pil değişimlerinde kayıtlar gider.. bunu ben servise sordum 6 ay öncesi benden 70 ytl para istediler.. yaptırdım ama servise değil sanayideki elektrikçiye bu ücret ise 5 ytl hesabını siz yapın çok zor bişey de değil yapacağınız bir kaç tuşa basmak sadece kullanım kılavuzunda da yazıyormuş....

caner67
27-05-2008, 14:28
Arkadaşlar.Bu sorunumu dün sürekli gittiğim ERYA servisde dün 3 dk. da ilker bey ve ahmet bey çözdü.Teşekkür ediyorum onlara.Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok.

REDCUPRA
29-05-2008, 14:40
arkadaşlar ben kendim kumanda pilimi değiştirdim fakat adaptasyon felan gerekmedi direk çelıştı değiştirmek için ortadah 2 yana doğru çekin kumanda 2 ye ayrılıyor zaten hemen değiştiriyorsunuz pilde 3w 1 ytl lik pil

umutyilmazlar
08-06-2008, 18:58
ben 2 defa pil değiştirdim emin olun hiçbir adaptasyon problemi yaşamazsınız... 3-5 ytl pil fiyatı .. ankara da olanlar için; anka otomotiv var şaşmaz sanayi de ... oraya gidin ve halletirin bu işi 3-5 milyonda bahsiş verseniz problemsiz kkullanırsınız... bu tip değişimleri bilmiyorsanız kendiniz yapmayın.. küçük bir tırnak var.. onu kırabilirsiniz bilmeden.. farklı şehirlerdeki arkadaşlar da araç beyinleriyle uğraşan elektronikçilere yaptırmaları tavsiyemdir..

kemalbalibey
11-06-2008, 19:26
ben 2 defa pil değiştirdim emin olun hiçbir adaptasyon problemi yaşamazsınız... 3-5 ytl pil fiyatı .. ankara da olanlar için; anka otomotiv var şaşmaz sanayi de ... oraya gidin ve halletirin bu işi 3-5 milyonda bahsiş verseniz problemsiz kkullanırsınız... bu tip değişimleri bilmiyorsanız kendiniz yapmayın.. küçük bir tırnak var.. onu kırabilirsiniz bilmeden.. farklı şehirlerdeki arkadaşlar da araç beyinleriyle uğraşan elektronikçilere yaptırmaları tavsiyemdir..
teşekkürler

omertek
11-06-2008, 23:40
Bende pili yeni değiştirdim sağolsun benimki birşey sormadı :) direk çalıştı

gokhantrb61
13-10-2015, 17:27
Arkadaşlar şifrelemeyi kendiniz nasıl yapabileceğiniz el kitabında çok güzel anlatıyor. Gayet kolay. Benimki 2002 Cordoba. belki biraz farklı olabilir. O yüzden el kitabının kontak anahtarı bölümünü okuyun. Hatta araca yakın bir mesafede dalgınlıkla kumandanın sürekli oynanması ile de şifre karışabiliyormuş. O yüzden şifreleme işini kendiniz nasıl düzeltebileceğininz anlatılıyor.

Sizin kodlamayi nasil yaptiniz, belki benim aracda da ise yarar

toggle
14-10-2015, 16:04
şöyle yapıyorsunuz öncelikle bu işlem için kumandasız anahtara da ihtiyacınız olacak.

1- kumandasız anahtarı kontağa sokun ve kontağı açın

2- sürücü kapısını kumandalı anahtar ile kilide sokarak manuel olarak kilitleyin (kumanda tuşuna basmıyorsunuz)
3- yine sürücü kapısını kumandanın açma tuşuna basılı tutarak manuel olarak açıp kilitliyorsunuz.
4- kumandasız anahtarı kontaktan çıkarın işlem tamamdır.

yalnız kesinlikle dikkat etmeniz gereken husus tüm bu işlemi 30 saniye içinde tamamlamanız. haa kitaçıkta böyle yazıyor. ben tamamlayamadım hiçbişey olmadı sonra işlemi tekrar yaptım bu sefer 30 saniye içinde ve oldu.

benim pil bittiğinde ben bu şekilde kodladım ve çalıştı.