PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [ NASIL YAPILIR ] Bir ehliyet yenileme hikayesi...

oceanis
15-01-2016, 10:27
Arkadaşlar merhaba,

Madem ehliyetler değişiyor, madem benim de vaktim var diyerek kendimi gaza getirip işlemlere başladım.

Önce kayıtlı olduğum aile sağlık merkezine gidip sağlık raporunu aradan çıkartayım dedim. Gittim doktorla konuştum durumu anlattım rapor alıcam dedim, tamam dedi raporu hazırladı, bastı ve FOTOĞRAF dedi. İlk golü burada yemiş oldum. Sağlık raporunun fotoğraflı olması gerektiği için sağlık raporu almaya giderken yanınızda mutlaka en az 1 adet fotoğraf bulunsun. Neyse aynı gün fotoğrafı götürdüm yapıştırdı, kaşe imza yapıp verdi ve rapor kısmını halletmiş oldum. Sağlık raporunu ASM'den ücretsiz olarak alabiliyorsunuz fakat bazı ASM doktorları göz muayenesi vs yapamadıkları için rapor vermeyip hastaneye yönlendirebiliyormuş yani işiniz biraz şansa biraz da doktorun insiyatifine kalmış durumda. Bu arada sağlık raporunun aşağıda ki formatta olması gerekiyor. Ben başvuru yaparken bir başkasının bu formatta olmadığı için devlet hastanesiden alınmış raporunu kabul etmediler.

http://fs5.directupload.net/images/160115/4zxs9z6v.jpg

Sağlık raporu olayını hallettikten sonra 15TL'lik ödemeyi yapayım dedim. Bu ödemenin 13TL'si değerli kağıt bedeli, 2TL'si de vakıf bağışı olarak yatırılıyor. Evimin hemen önünde Kuyubaşı Garanti bankası olduğu için oraya gittim biz almıyoruz dediler çıktım. Yanında Akbank vardı oraya gittim aynı cevabı onlardan da aldım. Kim alıyor diye sorunca Ziraat Bankası olabilir dediler. Ertesi sabah erkenden Kızıltoprak Ziraat Bankasına gittim. Ziraat bankası biz alıyoruz dedi AMA sadece 13TL'yi alabiliyoruz 2TL'yi alamıyoruz onu Akbank, Halkbank, İşbankası alıyor dedi. Peki dedim ordan çıkıp Akbank'a gittim.;Akbank evet biz alıyoruz ama sadece 13TL'yi alıyoruz tamamını bir defada Halkbank'a yatırabilirsiniz dediler. Ordan çıkıp Kızıltoprak BP'nin karşısındaki Halkbank'a gittim. Bankada kızın kendi hatasından yapılan yanlışlığı saymazsak zorunsuz bir şekilde 13TL ve 2TL olarak ödemeleri yapıp dekontları aldım. Burada en önemli konu dekontlara bankanın TAHSİL EDİLMİŞTİR kaşesi basması. Kaşe yoksa emniyette işlem de yok.

Sağlık raporu ve banka işlerini bitirince artık internetten randevumu alabilirim dedim. SÜRÜCÜ BELGESİ RANDEVU (http://surucurandevu.egm.gov.tr/giris.aspx) sayfasına gidip randevu sayfasına girdim veeee bütün ilçelerde randevular dolu çıktı. Yılmak yok zorlamaya devam dedim gün içinde periyodik olarak girip kontrol ettim en sonunda gece 12:15 gibi bütün randevular boş olarak sayfa açıldı. Hemen TC kimlik no vs girdim işlemleri yaptım. Mailime gelen konfirme mailindeki linke girip randevumu kesinleştirdim ve Cuma sabah 08:30 Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne randevumu aldım.

İnternet sayfasında randevu saatinden 10dk önce hazır olun yazıyordu ama ben genelde baya erken gitmeyi tercih ettiğim için Sahrayıcedit'teki Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne saat 08:10'da gittiğimde giriş kapısında EHLİYET YENİLEME İŞLEMLERİ KUŞDİLİ CD NO:71'den yapılacaktır yazıyordu:):) Burası Türkiye bunlar normal diyip sabah trafiğinde 8:35'te belirtilen adrese ulaştım. Allahtan polis abiler daha sabah çaylarını içtikleri için işlemler başlamamıştı.

Gittiğinizde ellerindeki listeden randevu saatinize göre sırayla çağırıp parmak izinizi alıyorlar. Sonra başvuru için bekliyorsunuz. Ben gecenin köründe alınca randevuyu tabiki ilk sırada girdim. Polis arkadaş evraklarımı aldı baktı fotoğraflarımı uygun bulmadı. Olması gereken boyutlarda bir örnek gösterdi, buna uygun foto çektir ve kimlik fotokopinle beraber gel dedi. Hemen yan tarafta fotoğrafçı fotokopici vardı. 50 kuruşa fotokopiyi, 25 liraya da 4 adet fotoyu çektirdim tekrar büroya döndüm. Polis abi fotoğrafı aldı baktı inceledi bu parlak kağıt bunun hafif pütürlü renklerin daha canlı olduğu kağıda basılması gerekiyor sistem bunu kabul etmez ama ben bir deneyeyim dedi. Neyse denemenin sonucunda sistem fotoyu kabul etti ama Ankaradan dönebilir seni tekrar fotoğraf için çağırabiliriz dediler bende eyvallah diyerek geçici ehliyetimi alıp adresime 15 gün içerisinde gelecek olan ehliyetimi beklemek üzere evin yolunu tuttum.

Bir ehliyet yenileme hikayesi burada son bulurken umarım benden sonra alacak arkadaşlara ufak bir faydam olmuş olur.

barisceviz
15-01-2016, 10:33
Eline saglık abi güzel bi yazı olmuş. Biton ugraşıcaz yine

Cenkshn
15-01-2016, 10:35
Bu ne yav :) bu iş içinde muameleciler yakında çıkar diyecemde herşeyi kendin yapman lazım.

Geçmiş olsun diyelim size

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

oceanis
15-01-2016, 10:36
Bu ne yav :) bu iş içinde muameleciler yakında çıkar diyecemde herşeyi kendin yapman lazım.

Geçmiş olsun diyelim size

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben sıramı savdım :) sıradakilere kolay gelsin :)

individual
15-01-2016, 10:38
Allah hepimize sabır versin.Polislerle işimiz var.Bundan 6 ay önce başka bir arabamızın devir işleri ile uğraşmıştıkAdamlar işlem yapmamak için ellerinden geleni yaptılar.

ismail
15-01-2016, 10:43
oceanis kardeşim hayırlı olsun
anlatım için de teşekkürler
kesinlikle faydalı bir anlatım olmuş

seyyah_sga
15-01-2016, 10:43
Abi sabrın ve azmin için tebrik ediyorum :)
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah.
Çok faydalı bir konu olmuş ayrıca, emeğine sağlık.

oceanis
15-01-2016, 10:44
oceanis kardeşim hayırlı olsun
anlatım için de teşekkürler
kesinlikle faydalı bir anlatım olmuş

Rica ederim abi,
Sen olmasan şu fotoğraf ekleme olayı benim için ızdırap olacak :)

DrunkenRabbit
15-01-2016, 10:45
Çok teşekkürler okurken yaşamış gibi oldum, ehliyetimi şuan için yenilemekten vazgeçtim sayende :D

Hako
15-01-2016, 10:47
oceanis Abi teşekkürler bende düşünüyordum yazmış olduğun yazı tecrübe oldu

oceanis
15-01-2016, 10:47
Abi sabrın ve azmin için tebrik ediyorum :)
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olsun inşallah.
Çok faydalı bir konu olmuş ayrıca, emeğine sağlık.

Yazdığım kadar zor değil esasında bildikten sonra. Ama sabah İlçe emniyete gidip orası olmadığını görünce küçük çaplı bir cinnet yaşadım bende. Darısı dertsiz şekilde başına diyim :)

oceanis
15-01-2016, 10:49
oceanis Abi teşekkürler bende düşünüyordum yazmış olduğun yazı tecrübe oldu

Hayırlı olsun şimdiden :)

imponte
15-01-2016, 10:56
Sanirim 2018 sonuna kadar suresi var. En iyisi sonra yaptirmak. Gercekten ugrastirici bir is

CnRDoA
15-01-2016, 11:01
Nerde gereksiz seler var hepsi Turkiyede. Vergisi zammi yeni gelen sistemleri hepsi gereksiz bosuna yasiyoruz imkanim olsa bana faydasi olmayan ve guzel yasam standarti sunmayan ulkemden bir daha geri donmemek uzere giderim hic de pisman olmam.

Gringo
15-01-2016, 11:04
Bir ülkede bürokrasi ne kadar çok ise o ülkenin gelişmesi de o kadar zordur.

ybncii
15-01-2016, 11:04
akşam eşimle konuşuyorduk bizde yenileyelim diye ama an itibari ile bu düşüncemi rafa kaldırmış bulunuyorum.

Onrgdkkaya
15-01-2016, 11:13
Okurken fenalık geldi, yaparken ne gelcek cok merak ediyorum

ummoasos
15-01-2016, 11:14
oceanis Elinize dilinize sağlık, üşenmeden tüm işlemleri yapmışsınız ve anlatım dilide oldukça keyifli. Faydalı paylaşım :sct-003:

iaydin
15-01-2016, 11:16
ben yerinde olsam herhalde direk vazgecer 4 sene gecmesini bekler 5. sene alırdım :D
gerçi suanda aynı işlemleri düsünüyorum son sene alırım malum mesai saatim sabah 6:30 aksam 10:30

Bluetouch
15-01-2016, 11:31
Başakşehirde tanıdık var belli bir ücret karşılığı hepsini hallediyor.Ben plaka ve ehliyet işlemlerimi 1 günde hallettirdim.İsteyen olursa özel mesaj atsın veririm nosunu.

onkal
15-01-2016, 11:34
Hayırlı olsun. Bilgilendirme için de teşekkürler. Randevu işlemleri için sayfadan hangi seçeneği seçiyoruz; yenileme mi?

Dün bizde konuştuk eşimle demek ki bu aralar gündem bu konu. :D
Yeni ehliyetlerin de 10 yıl sonunda yenileme işi olduğu için sonrasına bıraktık.
@oceanis (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=25371) seneye arabayla yurtdışına çıkmayı planlıyoruz o zaman değiştiririz herhalde, hem de sistem biraz daha oturmuş olur. :)

oceanis
15-01-2016, 11:48
Hayırlı olsun. Bilgilendirme için de teşekkürler. Randevu işlemleri için sayfadan hangi seçeneği seçiyoruz; yenileme mi?

Dün bizde konuştuk eşimle demek ki bu aralar gündem bu konu. :D
Yeni ehliyetlerin de 10 yıl sonunda yenileme işi olduğu için sonrasına bıraktık.
@oceanis (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=25371) seneye arabayla yurtdışına çıkmayı planlıyoruz o zaman değiştiririz herhalde, hem de sistem biraz daha oturmuş olur. :)

eski sürücü belgesi yenileme - fark seçip ona göre ilerliyorsunuz.

burak_85
15-01-2016, 12:06
bilgilendirme için teşekkürler :) oceanis

patrıot
15-01-2016, 12:17
Herşey oke ama parmak izi nedir yahu.....
Aynısını hastanelerde yapıyorlardı..
Sağlık bakanlığı parmak izi ile ne gibi bir hizmet dönüşü sağlayacak bilen var mı?
Aynısı trafık şube içinde geçerli .....

Bildiğin devlet vatandaşını sistematik olarak fişliyor.
Parmakizi veri bankasını oluşturuyor.
Bunu yaparkende seni zorluyor....

34Deniz
15-01-2016, 12:34
eski sürücü belgesi yenileme - fark seçip ona göre ilerliyorsunuz.

Okurken fenalık geldi inan bana ,telefonu fırlatıp atasım geldi rezillikten başka birsey değil ..! Bilgilendirme için teşekkürler , ben en son ne zamansa o zaman değiştiricem

Sent from my iPhone using Tapatalk

ERC
15-01-2016, 12:37
Elbet 2018 e kadar kolaylastirirlar isi.Su ehliyet kimlik birlesiyormu yoksa yine ayni duzenmi nufus cuzdaninda surucu belgesi var diye ibare koyup ikisi bi arada ciksa keske

Onrgdkkaya
15-01-2016, 12:43
Herşey oke ama parmak izi nedir yahu.....
Aynısını hastanelerde yapıyorlardı..
Sağlık bakanlığı parmak izi ile ne gibi bir hizmet dönüşü sağlayacak bilen var mı?
Aynısı trafık şube içinde geçerli .....

Bildiğin devlet vatandaşını sistematik olarak fişliyor.
Parmakizi veri bankasını oluşturuyor.
Bunu yaparkende seni zorluyor....

Fiiiiiiiiişşşşşlemenin en basit yolları bunlar :))

BuRaK39
15-01-2016, 12:45
Rica ederim abi,
Sen olmasan şu fotoğraf ekleme olayı benim için ızdırap olacak :)

Abi keşke istenilenleri baştan öğrenip başlasaydın :) benim paroru alıp bankayaı parayı yatırmam 30 dk sürdü Finansban ikisini aynı anda alıyor bu arada sonra telefondan randevunun verildiği egm ye girdim hemen randevuyu da aldım ertesi gün gittim önümde 3 kişi vardı parmak izi daha önce verdiğim için ona da gerek kalmadı evrakları verdim geçici belgeyi aldım. Senin yazıyı okuyunca yoruldum cidden :)

oceanis
15-01-2016, 12:54
Abi keşke istenilenleri baştan öğrenip başlasaydın :) benim paroru alıp bankayaı parayı yatırmam 30 dk sürdü Finansban ikisini aynı anda alıyor bu arada sonra telefondan randevunun verildiği egm ye girdim hemen randevuyu da aldım ertesi gün gittim önümde 3 kişi vardı parmak izi daha önce verdiğim için ona da gerek kalmadı evrakları verdim geçici belgeyi aldım. Senin yazıyı okuyunca yoruldum cidden :)

Zaten baştan araştırıp başladığım hali bu şekilde. EGM'nin randevu sayfasına bakınca kolay gözüküyor ama detaylar sorun yaratabiliyor. Başlığı açmamın sebebi de değiştirmeye karar verenleri detaylar hakkında bilgilendirmekti yoksa senin de dediğin gibi çok zor ve yorucu birşey değil :)

yusufdincer
15-01-2016, 13:03
Ben de suan emniyete gidiyorum hersey hazir umarim bi killik cikartmazlar

Samsung Galaxy Note 5 Cihazimdan Gonderildi

Sinan3405
15-01-2016, 13:11
devlet işlerinden nefret eden biri olarak mecbur alacagız. benımde basıma soyle bır durum geldı sılah ruhsatı ıcın gereklı tum evrakları topladım emnıyete teslım ettım 2 haftaya hazır olur dedıler 2 haftadan sonra neredeyse 3-4 gunde bır emnıyete gıttım yok polis raporlu yok ızınde yok ek gorevde derken yaksalık 50 gun surdu bırde ustune polısler ıle tartıstım, bu ıslerde pasaport,ruhsat,ehlıyet vs gıbı ısler polısten derhal alınıp ozellestırılmelı yada boyle bırımlere adam gıbı sabıt memur konulmalı. bu yıl bır suru ıs var ehlıyetler ve kımlıkler degısıyor.

Türkşad
15-01-2016, 14:09
devlet işlerinden nefret eden biri olarak mecbur alacagız. benımde basıma soyle bır durum geldı sılah ruhsatı ıcın gereklı tum evrakları topladım emnıyete teslım ettım 2 haftaya hazır olur dedıler 2 haftadan sonra neredeyse 3-4 gunde bır emnıyete gıttım yok polis raporlu yok ızınde yok ek gorevde derken yaksalık 50 gun surdu bırde ustune polısler ıle tartıstım, bu ıslerde pasaport,ruhsat,ehlıyet vs gıbı ısler polısten derhal alınıp ozellestırılmelı yada boyle bırımlere adam gıbı sabıt memur konulmalı. bu yıl bır suru ıs var ehlıyetler ve kımlıkler degısıyor.
Silah alma Prosedürü nedir?:)
Bende almayı düşünüyorum.
Ama taşımalı olanından istiyorum?

SM-N9000Q cihazımdan gönderildi

YusufTekiroğlu
15-01-2016, 14:20
oceanis abi sabırlı adammışsın cidden :)
Allah herkese kolaylık versin :)

individual
15-01-2016, 14:48
Bir polis memuru yüzünden 2 hafta bende bekledim.Elimizde evrak var teslim ettik baktı bu olmaz dedi gidin yenisini alın dedi.Gittik yenisini aldık geldik tarih yok bunda buda olmaz faks çeksinler dedi.Evrağı aldığımız yerde vergi dairesi.1-2 gün sonra vergi dairesi farks çekti yine aynı belge geldi yine olmaz tarihsiz göndermişler dedi.Orda başka bir yaşı büyük olan polis allahdan konuşmalara şahit olduda ne oluyor dedi olayı anlattık belgeleri gösterdik ilk belge zaten ok miş tarih olmazmış zaten.O anda o diğerine öyle bir sövesim geldiki 2 haftamızı yeni....

Sinan3405
15-01-2016, 15:20
Silah alma Prosedürü nedir?:)
Bende almayı düşünüyorum.
Ama taşımalı olanından istiyorum?

SM-N9000Q cihazımdan gönderildi
Tasimali malesef vermiyorlar hatta bizim ilk silahimiz tasimaliydi sonra bulundurmaya cevireceklerdi bende silahi teslim ettim emniyete. Simdiki aldigim silah avlanmak icin. Ozel kisilere veriliyor artik,silah tasimak birde zor tavsiye etmem.

ibiza

M0ney4n0t
15-01-2016, 15:31
oceanis Ne diyeyim abi , Allah hepimizin yardımcısı olsun.Sende de iyi sabır varmış.:sct-003:

Kadahorlu61
15-01-2016, 17:55
bende alayım diyordumda bi daha düşüneyim bari. zaten 1 ay önce a2 ve E yi eklettiğim için ehliyetim gıcır. azıcık eskiteyim :)

srTC
15-01-2016, 18:33
valla ben okurken burda daraldım :) iş başa dusunce ne hallere giricez bakıp gorucez artık. gecmiş olsun size. hic ugrasılacak iş degil ama mecburıyet dıyolar ya hani.. hay onu dıyenın ben :'d
13 tl kagıt parası mı olur be :o hahah kafayı yemış bunlar.. Allah hepımıze sabır versın. 4 yılımız daha var sanırım.

euludag
15-01-2016, 18:38
Çok güzel bi paylaşım. Teşekkürler. oceanis

Leoniac
15-01-2016, 18:44
Fenalık bastı...

sweetcrazy
15-01-2016, 18:52
Allah sabır versin 16 yıldır cebimde ehliyetim 1 yıl daha dursun önce bankacısından polisine kadar yapılanın doğrusunu öğrensinler değiştiririz..

yasaminonuru
15-01-2016, 18:58
Hayırlı olsun. Herhalde yeni ehliyeti ilk alanlardan biri siz olacaksınız. Aslında acele etmeye çok da gerek yok neden dersiniz B sınıfı için değişim 10 yılda bir olduğundan yeni ehliyeti de ilk değişim yapacaklardan biri de yine siz olacaksınız. Ömrümüzde kaç değişim görürüz Allah bilir tabii ama bu açıdan bakınca biraz geciktirmekte sakınca yok aksine faydası bile olabilir :)

onkal
15-01-2016, 19:28
Parmak izi olayını ben destekliyorum. Olay fişlemekten çok suç mahallinden alınan parmak izlerinin işe yaraması ve kıvrak Türk zekasının (kendi yerine hastaneye gitme, ilaç alma vs.) önüne geçilmesi.
Aslında niyet güzel de burası Türkiye onu da ızdıraba çevirip, üstüne de o verileri hiç bir yerde kullanmayıp sivri zekalı bir it'ci çok yer kaplıyor diyip siler olay biter. [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

WFR
15-01-2016, 21:06
oceanis valla teşekürler hocam güzel rehber olmuş

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Emre
15-01-2016, 21:44
Biraz rayına otursun işler şuan acele etmemek lazım stresliymiş.

Mustafa
15-01-2016, 21:53
Bende haftaya deneyeyim bakalım nasıl olacak. :)

yusufdincer
15-01-2016, 22:17
Randevu falan hikaye arkadaslar. 15:30 a randevum vardi gidince ne goreyim kuyruk var. Memura randevum vardi dedim herkesin randevusu var demez mi. Nasil yani herkese ayni saate randevu mu olur dedim saat 1 de randevusu olan bekliyo bekle diye ukala ukala konusarak klasik embesil turk memuru tiyatrosunu oynamis oldu. Hicbirsey yaptirmadan ciktim. Evraklar hazir zaten. Bence acele etmeyin bizim ulkede oyle soylendigi gibi yurumuyor isler.

Samsung Galaxy Note 5 Cihazimdan Gonderildi