PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BEYAZ EŞYADA HANGİ MARKA?

mstf.unal
03-03-2016, 10:24
Merhabalar herkese. Allah nasip ederse eylül ayında olacak düğün arefesinde yavaş yavaş eşyalarımı almaya başladım.

Beyaz eşya olarak hangi marka önerirsiniz? Sorun sıkıntı çıkarmayan memnun olabileceğimiz marka hangisi. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum :)

ocean
03-03-2016, 10:31
valla hocam ben türkiyede bir ürün alırken yedek parça ve servise ulaşabilmeyi seçerim o yüzden arçelik bekodan şaşmam ve olur da evlenirsem beko alırım :D mutluluklar kardeşime şimdiden..

Ç@ğrı
03-03-2016, 10:34
imkanlar doğrultusunda Bosch ya da Siemens (çamaşır makinasında Miele)

iaydin
03-03-2016, 10:35
Ben arçelik tercih ettim yetkili servisde tanıdıklar var hep bu bölgeye bakan
hemde arcelikci tanıdık hemde hiç bi sorun yasamadık gayet güzel güzel gidiyor 2 sene oldu neredeyse
tam gaz ileri masallah :)

mstf.unal
03-03-2016, 10:37
imkanlar doğrultusunda Bosch ya da Siemens (çamaşır makinasında Miele)

benimde gönlüm boschdan yana zaten arçelikle arasında buzdolabı+çamaşır+bulaşık olarak 3 üründe toplam 1000tl fark ediyor. miele sanırım bayaa iyi ve bayaa pahalı o yüzden düşünmüyorum :)

patrıot
03-03-2016, 10:37
Bütün markalarda sıkıntı var.
Eskisi gibi makineyi al 20 yıl kullan muhabbeti yok.
Kitapcıkta kullanım ömrü 10 yıl diyor.
Bütün parçalar bu ömür,belli bir arıza oranına ve minimum maliyet max kar olacak sekilde seçiliyor.

İlla tavsiye istersen ankastre olanlardan almanı şiddetle öneririm.

Ç@ğrı
03-03-2016, 10:39
benimde gönlüm boschdan yana zaten arçelikle arasında buzdolabı+çamaşır+bulaşık olarak 3 üründe toplam 1000tl fark ediyor. miele sanırım bayaa iyi ve bayaa pahalı o yüzden düşünmüyorum :)

Miele gerçekten çok kalitelidir, zamanında gümrükten almıştık. bende beyaz eşya alacağım bende bosch düşünüyorum :)

MoRaCe
03-03-2016, 10:40
Hocam maddiyat durumunuz nedir bilmiyorum ama 3-5 senede pert olmayacak makine arıyorsanız Miele markasını tercih edin. 10 sene rahat kullanırsınız en az. Elektronik ve beyaz eşya biraz da şans işidir belki en ucuz marka bile 10 sene gidebilir ama genelde uygun fiyatlı ürünlerde çabuk bozulma sıkıntısı oluyor. Markaların çoğunun servis ağı sıkıntılıdır. Türkiye'de böyle ne yazık ki. Problemleri her zaman kullanıcıya bulurlar. İşinizi düzgün çözmezler. Kompleks olmayan makinelerde uygun fiyatlı ürünler tercih edebilirsiniz. Mesela buzdolabı Arçelik Beko Vestel alınabilir. Bulaşık makinesi Siemens vb. olabilir. Siemens alırsanız ithal olanları daha kalitelidir, fakat bir arıza olduğunda daha maliyetli olur diye düşünüyorum çünkü parçaları yurt dışından geliyor galiba. Yani en son öyleydi. Türkiye'de üretilenleri daha kalitesizdir. Çamaşır makinesi ben şahsen Miele almanızı tavsiye ederim. Çamaşır önemli diye düşünüyorum.

GokTurq
03-03-2016, 10:46
Yerli olacaksa vestel olmasında ne olursa olsun. Ben Beko Ankastre aldım 4 yıl oldu şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım. tavsiye ederim. İthal olacaksa Bosh Siemens olabilir. Arkadaşların dediği gibi servisde çok önemlidir.

ShaRLooT
03-03-2016, 10:56
Bizim buralarda beyaz eşya kız tarafına ait olur o yüzden biz erkeklerin kafası bu konuda rahat oluyor :)
Bizde'de Arçelik var Allah'a şükür arıza vs. yapmadılar, henüz 2.5 yıllık evliyim :)

emrecants
03-03-2016, 10:56
bende ankastreler siemens buzdolabı ve çamaşır makinesi LG nin en üst modellerini aldım çok memnunuz şuan 1 sene oldu hiç sorun çıkmadı çokta kullanışlılar zaten 10 yıl motor garantisi veriyor en pahalı parçasıda oymuş

CounTDowN
03-03-2016, 11:29
Ben hepsini vestel aldım televizyonlarım da Lg marka. Benim şahsi düşüncem ; fazla özellikli olmayan işinize yetecek kadarına ve A+++ enerji sınıfı olan ürünlere para vermek mantıklı. Mesela 12 programlı çamaşır makinesi yerine 6 programlı. Kurutmalı yerine kurutmasız almanız. Buzdolabında ise 0 dereceli ve mutlaka buzluk kısmı üstte olandan alın. Kapak kısmına malzeme çok konulduğundan aşağı doğru kastırma yapıyor zamanla. Fırın+ocak+davlumbaz ise ankastre alın ancak kesinlikle güzel gözüküyor diye siyah camlı almayın! Tam bir işkence temizliği. Markaları Arçelik Beko vestel tercih edebilirsiniz.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aga01
03-03-2016, 11:32
Ben uc sene önce bosch buzdolabı ve bulasık makınesı aldım gayet memnunuz tavsiye ederim.arçelik buzdolabı da iyidir ancak bulaşık makinesi hakkında çok olumsuz yorum duymuştum.bir de tavsiyem buzdolabını kombi tipli yani ters duranlardan tercih ederseniz cok kullanışlı oluyor.şimdiden hayırlı olsun mstf.unal

1.2 tsi dsg LeoN

uLtrasLanfatee
03-03-2016, 11:33
mstf.unal kardeşim öncelikle yaşının 23 olduğunu görmekteyim. ben 4 yıllık evli birisi olarak sana şunu söyleyeyim. evlenmek için iyi düşündünmü? gel vazgeç bu işten yakma başını :) işin şakası bir yana allah c.c tamamını erdirsin. huzur ve mutluluk içinde bir evin olur inşallah kardeşim.
beyaz eşya konusuna gelince; ben 10 yıllık bir arçelik&beko servis teknisyeni olarak sana tavsiyem. piyasadaki bir çok ürüne rağmen arçelik&beko'yu öneririm. şunuda söylemeliyimki sana ben dahil kimse vestel,bosch,arçelik&beko,siemens,samsung veya miele alırsan bozulmicak garantisi veremez. tabiki bozulabilir. ama bozulduktan sonra servis hizmeti çok çok önemlidir. bu konuda arçelik&beko seni kesinlikle üzmeyecektir (en azından 7 yıllık garanti süresince :) ) arçelik&beko almazsan 2. ürün olarakta kesinlikle bosch marka öneririm. allah kolaylık versin. evlilik konusunuda tekrar düşünmeni tavsiye ederim :sct-014:

siah
03-03-2016, 11:34
buzdolabı=elektrolux
Fırın=miele
ocak=termikel
Bulaşık makinesi=siemens
Çamaşır makinesi=lg
ütü=philips
elektirikli süpürge=libella
Çaycı=korkmaz

Emre
03-03-2016, 11:34
Servisi ve yedek parça uygun oluşundan Arçelik.

furkancesur
03-03-2016, 11:37
ben ya siemens ya da bosch alacaktım, bosch aldım gayet memnunuz.. servisi çok kaliteli. siemens bence aşırı pahalı.

bu arada bosch bulaşık makinesinin kapağının iç kısmında nerede üretildiği yazıyor, "made in germany" olanların fiyatı biraz daha pahalı ama daha sağlam.

Emn24
03-03-2016, 11:40
mstf.unal kardeşim hayırlısı olur öncelikle inşallah, biz simens aldık hepsini 2 sene oldu daha bi sıkıntı yaşamadık aklında bulunsun ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

E-mrah
03-03-2016, 11:46
Aynı durum bende de var. Kısmetse inşallah 28 Maysta düğünüm var ben beyaz eşyaların hepsini Bosch aldım tavsiye ederim ;)

Ç@ğrı
03-03-2016, 11:48
Aynı durum bende de var. Kısmetse inşallah 28 Maysta düğünüm var ben beyaz eşyaların hepsini Bosch aldım tavsiye ederim ;)

hayırlı olsun bende bosch düşünüyorum ve aynı gün benimde düğünüm var :)

E-mrah
03-03-2016, 11:52

ooooo SCT'de çifte düğün var :sct-016: Hayrlı olsun :sct-005:

frost901
03-03-2016, 11:52
Samsung'u tavsiye ederim. Buzdolabı ve çamaşır makinası çok iyi. Buzdolabın da özellikle tavsiye ediyorum adamlar 10 yıl motor garantisi veriyorlar. 1969'dan beri klima ve soğutma konusunda yüzlerce patenti var. Çamaşır makinasından da çok memnunuz.

Ç@ğrı
03-03-2016, 11:54
ooooo SCT'de çifte düğün var :sct-016: Hayrlı olsun :sct-005:

Kocaeli Samsun arası bir konvoy yaparız artık :sct-016::sct-013:tekrardan hayırlı olsun

smtkks
03-03-2016, 11:57
Vestelde çalışmışlığım var fakat televizyon harici pek ilgi çekici ürünleri yok. Bosch û da hiç ama hiç tavsiye etmiyorum. Arçelik beko beyaz eşyada bir numara bence. Şimdiden mutluluklar.

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ç@ğrı
03-03-2016, 12:00
Vestelde çalışmışlığım var fakat televizyon harici pek ilgi çekici ürünleri yok. Bosch û da hiç ama hiç tavsiye etmiyorum. Arçelik beko beyaz eşyada bir numara bence. Şimdiden mutluluklar.

Bosch neden hiç ama hiç tavsiye etmiyorsunuz, alma arifesinde bizimde bilgimiz olsun diye soruyorum :)

smtkks
03-03-2016, 12:03
Ç@ğrı bosh şimdi aeg üretiyor ve kullanıcılar çok şikayetçi. Tabiki memnun olan vardır fakat genel görüntü öyle. Amacım marka karalamak değil fakat benim tecrübelerim bu.

LTF
03-03-2016, 12:11
Allah hayırlı uğurlu etsin kardeşim. Yaklaşık 2 sene önce bende beyaz eşyalarımı hotpoint ariston aldım fiyat kalide çok başarılı özellikler bakımındanda arçelik bosh dan bir farkı yok fiyata gelice 3 parça beyaz eşyada 2 bin tl farketti ben ariston seçtim bi sıkıntı yok şimdilik kesinlikle tavsiye ederim

Discotronic
03-03-2016, 12:16
Aylarca çamaşır makinesi için araştırma yaptım. Bu işin manyağı olmuş birkaç tane adam buldum. (Bunlardan birisi forumlarda Candogan62 rumuzu ile yazan bir adam. Kafayı beyaz eşya ile bozmuş. Sanırım mühendislik okuyordu. Bu arkadaşın yorumları çok sağlıklı, araştırıp okumanızı şiddetle tavsiye ederim)
Yapılan değerlendirmeleri vs de inceledikten sonra Electroluk EWF1497cdw2 modelinde karar kıldım.

Bütün işi bilenlerin hemfikir olduğu bazı noktaları sizin için toparladım, umarım yardımcı olur;

- Bütçeniz dahilinde, mümkün olduğunca yerli markaları tercih etmeyin. Çok sorun çıkartmasa bile yıkama-temizleme kalitesi çok düşük ürünler üretiyorlar. (Yaygın servis ağı, uzun kalite süresi vs çok arıza riski olduğundan vardır diyorlar)
- Bosch markasının bazı ürünleri Almanya üretimi. Diğerleri TR'de monte ediliyor. Seçiminizde bunu göze almanız faydalı olur.
- Çamaşır makinesindeki uzman tavsiyelerinin sıralaması: Miele-Electrolux- Bosch-Siemens-Profilo. (Profilo'ya ben çok şaşırdım)
- Elektrik Süpürgesinde tavsiye edilenler: Nilfisk-Miele-Electrolux-Philips Marathon Serisi
- Çok bilmesek de AEG markasının da çok kaliteli ürünler ürettiğini öğrendim.
- Bütün beyaz eşyanızı aynı marka almanıza gerek yok. Her markanın belli alanlarda çok iyi ürünleri olabiliyor. (Çamaşır Makinesinde Miele, süpürgede Nilfisk gibi)
- Ürünün fiyatına aldanıp iyi zannetmeyin. Enerji sarfiyatında faturanız çoşabiliyor. (Benim eski makineyi üst model,inox falan diye aldık, meğerse 251kwh enerji harcıyormuş. Araştırarak aldığım makine ise 105Kwh elektrik harcıyor. Su sarfiyatında da yılda 2 ton daha az harcıyor.)

Aklıma şimdilik bunlar geldi, ekstra ekleyeceğim olursa yazarım.

Bunlar benim araştırmalarım sonunca öğrendiklerim. Tabi ki kesinlikle doğrudur diyemem. Beyaz eşya - elektronik biraz da şans işi derler.

Umarım ev kuracak olan arkadaşlara faydalı olur. Yuva kuracak herkese mutluluklar bu arada. :)

Av. Buğra
03-03-2016, 12:33

Ben de bosch aldım ama bulaşık makinesinden çok memnun değil hanım, biraz ıslak bırakıyormuş sanki bulaşıkları. bir daha beyaz eşya alırsam miele ya da electrolux alacağım.

mstf.unal
03-03-2016, 12:37
Ben hepsini vestel aldım televizyonlarım da Lg marka. Benim şahsi düşüncem ; fazla özellikli olmayan işinize yetecek kadarına ve A+++ enerji sınıfı olan ürünlere para vermek mantıklı. Mesela 12 programlı çamaşır makinesi yerine 6 programlı. Kurutmalı yerine kurutmasız almanız. Buzdolabında ise 0 dereceli ve mutlaka buzluk kısmı üstte olandan alın. Kapak kısmına malzeme çok konulduğundan aşağı doğru kastırma yapıyor zamanla. Fırın+ocak+davlumbaz ise ankastre alın ancak kesinlikle güzel gözüküyor diye siyah camlı almayın! Tam bir işkence temizliği. Markaları Arçelik Beko vestel tercih edebilirsiniz.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ankastre almayacağım aldığım evde var ama müteahit güzel görünsün diye siyah taktırmış :) önerileriniz için sağ olun

hattrick
03-03-2016, 12:50
regal

patrıot
03-03-2016, 13:17
Ankastre olarak zanussi,teka,franke kullanabilirsin.
Beyaz eşya olarak Whirpool alabilirsin.Diğer arçelik,beko,vestel,lg vs bunun yanında traş kalır...,
Kahverengi eşya yani tv grubu olarak yerli üretimde vestel bir numaradır.
Hatta avrupa satılan bilinen markaların üretimini de yapar.
İthal olarak lg,phılıps,samsung,sony istediğini al....

ArAnAnAdAm
03-03-2016, 13:18
Kardeşim eğerdi durumun müsaitse bosh al derım hem kendi evimde hem tanıdıklarımda bosh beyaz eşya var benimde bir aksılık olmazsa nisanda düğünüm olacak bütün beyaz eşyalarımı bosh tan aldım diğer beyaz eşya ürünlerinden pahalı ama ben yıllardır kullanıyorum evinde hic sorun yaşamadım sonuçta beyaz eşya elektronik hersey olabilir sizin yerinizde olsam bosh tercih ederdim diğer aldığın koltuk oturma gurubu bunları zaten Zaman'la sağlam olsada değişiklik yapılıyor üç beş sene sonra onlardan biraz kıstım bütçe ayırdık beyaz aşyamı boş olarak aldım

semender
03-03-2016, 13:38
Çamaşır makinası AEG yada elektrolüx alıcaksın kardeşim. (yeni evlendim bende çok araştırdım kesin sonuç)

Buzdolabı sharp yada hitachi alıcaksın. ben sharp aldım. çok memnunum 2 üründe inverter motor var.

BOSCH falan sakın alma hepsi berbat, boschun en üst seviyeleri fena değil.

MeTuRuZ
03-03-2016, 13:40
Bana göre alınabilecek bi sürü marka var
Alınmayacak vestel var
O olmasın da, hepsi olur bana

bturksoy
03-03-2016, 13:56
Hocam bu tarz konularda çok araştırma yapan bir insanım. O yüzden size aldığım ürünleri gönül rahatlığı ile tavsiye edeceğim.

Öncelikle en önemlisi buzdolabı. Çoğumuz istanbulda memleketten uzakta yaşıyoruz, e seatlarımızla memlekete gittiğimizde de bagajı doldurup dönüyoruz. Hem çok az elektrik harcasın hem de gıdalar bozulmasın diyorsanız size önerim Bosch Low Frost serisi buzdolaplarıdır. A+++ olanı alırsanız aylık sadece 5 liralık elektrik tüketir. Low frost teknolojisi gereği 1 cm kadar buzlanma yapar, ancak bu buzlanmayı eriterek enerji tasarrufu sağlar. 3 sene önce babamlara aldırmıştım, annem sürekli dua ediyor :) Şu an kampanyada 2500 lira gibi bir fiyatı var. Benim kullandığım model KGE58BL44. Epey geniş bir buzdolabı.

Çamaşır makinasında bütçe sınırınız yoksa Bosch, ancak benim gibi ya altı üstü çamaşır makinası, zaten bir süre sonra tambur mili eğilecek değiştirmek zorunda kalırım derseniz Arçelik alın. 8 kiloluk Arçelik çamaşır makinası kullanıyorum. Çok memnunuz. 1100 liraya almıştım, 8103HE modeli, A+++.

Bulaşık makinası ise Samsung ya da Bosch öneririm. Özellikle çekmecelerin dikey yönlü hareketli olanlarından alırsanız tüm boyutlarda bulaşıkları makinaya sığdırırsınız. Benim eskiden kalma vardı zaten, o yüzden henüz bulaşık makinası almadık. Bu arızalanınca değiştireceğim.

Düğününüz hayırlara vesile olsun, Allah bir yastıkta kocatsın. İyi günde kötü günde hep bir arada olun inşallah.

ArsimA
03-03-2016, 15:33
öncelikle hayırlısı olsun kardeşim,
benim önerim
tv : lg
buzdolabı : bosch
bulaşık makinası : miele veya simens
çamaşır makinası : bosh veya siemens

RaMCHoMaNia
03-03-2016, 15:39
TV Samsung
Buzdolabı Sharp
Bulaşık Makinesi Bosch
Çamaşır Makinesi Arçelik - Beko

Cenkshn
03-03-2016, 15:52
Bosch la Siemens aynı değilmi?

Ben 2 sene önce buzdolabı bakmıştım birinde kl32 birşey yazıyordu
Öbüründe cl32 misal olarak.

Görüntüde içide dışıda aynıydı.

Siemens daha ucuz bosch daha pahalıydı.

Siemens almıştım gri.

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

jr1907
03-03-2016, 16:10
Evde sadece buzdolabı Bosch, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, set üstü ocak, aspiratör, fırın, kombi Arçelik...

Hiç birinde yaklaşık 4 yıldır tek sorun olmadı maşallah.

Tek önerim Vestel'den uzak dur. :)

adige58
03-03-2016, 17:35
Ben siemens aldım 2011den bu yana hiç sorun yok maşallah

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

esrammy
03-03-2016, 22:36
Arçelik al kardesim 7 yıl garanti :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FiLoLoG
03-03-2016, 22:50
bosch u tek geçerim.

ImmortalTurk
03-03-2016, 22:54
Arçelik yada beko kesinlikle şuan bosh larda avrupa imalatını bulmanız çok çok zor hep çin üretimi ürünler samsung filan hiç düşünmeyin beyaz eşyada benim ağzım yandı sizinki de yanmasın samsung klima almıştım takılfıgı an çalışmadı servis formuna gerekli bilgileri yazdı değişimini istedik şuan bu klimadan yok dediler ozaman paramızı verin tamam dediler 6 ay sonra zorla paramızı aldık kavga dövüş.

Leon ST
03-03-2016, 22:59
Allah tamamına erdirsin. Bir yastıkta kocayın inşallah.

Beyaz eşyada farklı ürünlerde farklı markalar isim yapmıştır. Bosh ve siemens bunların başında geliyor. Ancak çoğu kişi Siemens, bosch ve profilo marka beyaz eşların çok çok büyük bir çoğunluğunun sakaryadaki fabrikada üretildiğini bilmiyor. Bazı modellere bakarsanız tepeden tırnağa hepsi aynı olan ancak bu üç markaya ait farklı fiyatlarla aynı beyaz eşyaları görürsünüz. Örnek

Ürünler - Buzdolapları ve Derin Dondurucular - Buzdolapları - Alttan Donduruculu Buzdolapları - KGN56LB30N (http://www.bosch-home.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/buzdolaplar%C4%B1-ve-derin-dondurucular/buzdolaplar%C4%B1/alttan-donduruculu-buzdolaplar%C4%B1/KGN56LB30N.html#tab2)

Ürünler - Beyaz Eşya - Buzdolabı ve Derin Dondurucular - Buzdolapları - BD3056B3LN (http://www.profilo.com.tr/%C3%BCr%C3%BCnler/beyaz-e%C5%9Fya/buzdolab%C4%B1-ve-derin-dondurucular/buzdolaplar%C4%B1/BD3056B3LN.html?source=browse)

http://www.siemens-home.com.tr/urun-listesi/buzdolaplari-ve-derin-dondurucular/buzdolaplari/KG56NLB30N?breadcrumb=freestandingfridgefreezers

Siemens 4170 tl, bosch 4068 tl, profilo 3538 tl.

Aynı fabrikada üretilen 3 ürün üçününde farklı fiyatı var(Not: bazı high-end ürünler almanyadan geliyor).

Benim ev eşyalarım bosch idi bunu bilmeden hep bosch alıyorduk, artık hep profilo alıyorum :)

Yok fiyat benim için önemli değil derseniz miele, sharp, dyson beyaz eşya ve küçük ev aletlerinin RR'u, maybach'ı dır. Gidin istediğiniz modelini alın.

mstf.unal

Leon ST
03-03-2016, 22:59
yanlışlıkla iki gerek gelmiş bu mesaj silinebilir.

Yağız Ç.
03-03-2016, 23:11
Sıkça taşındığımızdan dolayı tavsiye vereyim. Samsung'un buzdolapları gerçekten başarılı. Bosch markasında ocak kesinlikle önermiyorum çoğu modelinde gazı açıp çakmağı çaktığınızda hemen yanmama problemi var bazen üflemek zorunda kalıyorsunuz kolay yansın diye adamı fitil ediyor bazen. Çamaşır makinesi Miele arkadaşların dediği gibi düşünülebilir. Bunun dışında 6 senelik ilişkim var fakat hala yaşım gereği evlilik bana çok erken geliyor sizin gibi cesur arkadaşları tebrik ederim :Sct 001: Forumda bakıyorum da bizim yaşlarda evliliğe adım atan üye sayısı baya fazla.

Okankibar
03-03-2016, 23:20
Hocam bizim evde miele marka var yaklaşık 25 yıldır kullanıyormuş annem. Yenisini daha yeni alacağız düşün :)

Dt.SmG
03-03-2016, 23:21
Bizim evde hepsi Beko memnnuz.

yuzufyılmaz
03-03-2016, 23:57
Arçelik derim ben daha yeni aldım 8 parça :)

erdcan
04-03-2016, 00:01
Öncelikle Allah tamamına erdirsin. bi yastıkta kocatsın. forumun çoğunluğu Beko/arçelik öneriyor sanırım. Her markanın her ürünü çok iyi olacak diye bir durum yok, samsung herşeye el attı. Bosch her üründe aynı kaliteyi tutturamıyor. Arçelik çok teknik özellik ekliyor ama başarı şansı düşük. Eğer eve bir kere alayım uzun yıllar kullanayım diyorsanız, teknik servisinden, müşteri memnuniyetine kadar her ürünü farklı markalardan almak gerekir diye düşünüyorum. Tabi pratike öyle olmuyor bi mağazaya girince hepsini kabala alıp çıkıyoruz. Bosch fırından fena değil, bulaşık makinesi fena değil, buzdolabı iyi. 8 yıldır bunlarla ilgili sorun yaşamadım ancak çamaşır makinesi vestel almıştık fazla dayanmadı, samsung aldık o çok gitmeyecek gibi duruyor. Elektrik süpürgesi, kaç tane oldu sayamadım artık. Rowenta ve samsungu hatırlıyorum ikisi de çöp oldu. Ütü sayısını hatırlamıyorum. Yani bu eşyalar 8 yıl içinde üç il ve 7 ev gezdi ona göre karar verin:)

ertewas
04-03-2016, 00:16
alacağınız çevreye ve servis imkanlarına göre değerlendirilebilir. mielle pahalıdır kalite tartışılmaz. vestel, arçelik servis ağı geniştir ama kalite tartışılır. alacağınız eşyaya göre araştırmak lazım. bazısında hiç beğenilmeyen profilo dahi bir çoğundan işlevsel olabiliyor. çamaşır makinasında profilo, lg belki samsung, bulaşıkta genelde simens, bosch, ütüde philips, televizyonda vestel özelliklerine göre daha hesaplıdır, samsung olabilir, lg de iyidir ama servisi berbat. süpürgede paran çoksa dyson yada nilfisk, diğerlerde çekişe iyi bak, bazısı nohutu bile alamıyor yerden:Sct 001: buzdolabında genişliğine göre bir çoğu olabilir. tümünde A+++ tercih edilmelidir.

ismail
04-03-2016, 15:14
mstf.unal kardeşim şimdiden hayırlı olsun
Mevlam huzur afiyet versin
beyaz eşya şans işi olsa da ben şahsen bosch demek istiyorum

Srdr Nev
04-03-2016, 15:27
@mstf.unal (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=23517) Allah tamamına erdirsin, bir ömür ağız tadıyla geçsin inşallah.
2,5 yıl önce aynı telaşı yaşamış biri olarak nacizane fikirlerim :
Bulabilirsen ki çok zor, Alman Bosch 'a güvenebilirsin. Miele de çok iyi ancak biraz tuzlu. Tv konusunda Samsung 'da hiç sıkıntı yaşamadım. 2 tv de samsung. Elektrikli süpürge paran çoksa nilfisk yoksa fakir , ki eskiden alman bulunuyordu. Şimdi imkansız sanırım. Buzdolabını da Samsung aldım. Orta halli bir kalitede diyebilirim. Yani iki taşınma gördü (ki en çok hırpalanması taşınmalarda oluyor) tık demedi henüz. Çamaşır makinesi de samsung tavsiye edebilirim. Eşim aşırı derecede memnun. Ancak kurutmalı alacaksanız bir kez daha düşünün eğer bütçenize uyarsa kurutma makinesini ayrı alın. İkisi bir arada olanlar da inanılmaz uzun sürüyor ve ayrı olana göre performans çok düşüyor. Aynı şekilde biri yıkarken diğeri kurutuyor, böylece iş akışı da hızlanıyor. Müstakbel eşin çalışan bir hanım kızımız ise bunun önemi dehşet düzeyde. Ütü de tefal buhar kazanlı, en yüksek basınçlısını tavsiye ederim. Ütü masası alırken paraya acımayın. Ucuz alacak kadar zengin olmayın. Çok etkiliyor. Fırın konusunda kesinlikle Bosch. Geçtiğimiz ağustos ayında henüz 1 yıllık arçelik fırını kendim indirdim çöpün yanına bıraktım. Gittim bosch aldım ve bu fırın bir harika. Ev taşırken servisi çağırıp onlara taşıtıyorsun ve fahiş fiyatlar çekiyorlar. Yoksa garanti konusunda sorunlar çıkartıyorlar. Özellikle tv aldığında eve kendin götürme. Mutlaka onlar getirsin. Kutuya dokunma bile. Gelsin servis kursun. Kapalı kutudan çatlak çıkabiliyor. Yakınımın başına geldi. Biraz uğraştırdılar ama değiştirdiler.
En önemli kısım : Eğer ki oyun oynamayı seviyorsan, evlenmeden önce mutlaka oyun konsolunu ve aklındaki bütün aksesuarlarını edinmeye bak. Sonradan bu işler gerçekten zor oluyor. Arabaya harcama yapacaksan vs hepsini evlenmeden tamamla mutlaka. Bir teyp değiştirmek bile zor olabiliyor.
Unutmadan bir de, pazar günü beraber gidilecek bir SCT buluşması varsa sakın unutup cumartesi gecesi söyleme. Daha erken söyle :)

furkankosar
05-03-2016, 16:05
mstf.unal abim allah mesut etsin inş.
biz bu işin toptancılığını yapıyoruz. türkiyenin her yerine gönderim yapıyoruz. pm den mesaj atarsan yardımcı olabilirim.