PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [ YARDIM ] Uzun yoldan sonra aracı hemen stop ettirmek?

Bobinho
14-03-2016, 12:43
Arkadaşlar merhaba,

Benim duyduklarıma göre uzun yollardan sonra veya aracı performanslı kullandıktan sonra aracı hemen stop ettirmemek gerekiyor. 2-3 dakika rölantide çalışması gerekiyor ama nedenini tam hatırlamıyorum şimdi. Bunu uygulamaya çalışıyorum ben ama S&S devreye girip motoru durduruyor hemen. Acaba ben mi yanlış biliyorum, böyle bir uygulama gereksiz mi? Yoksa S&S'u devre dışı bırakıp yapmalı mıyım?

CounTDowN
14-03-2016, 12:56
@Bobinho (http://www.seatclubturkey.com/member.php?u=32867) kardeşim yanlış bilmiyorsam o işlemin amacı yüksek devirli kullanımlarda meydana gelen yüksek peak basıncında dönen turbo pervanesinin devrini mümkün olduğu kadar yavaşlatıp ondan sonra motoru durdurarak hem turbonun ömrünü kısaltmamak hemde içerisinde egzos gazının kalmamasını sağlamak. s&s sistemi işin içine girince bilemiyorum. bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Emre
14-03-2016, 13:00
s&s kapatıyorum böyle durumlarda 30-40 sn çalıştıktan sonra kontağı kapatıyorum.

Revo55
14-03-2016, 13:02
Abi turbo araçlarda stop etmeden önce mutlaka 1 dakika beklenmeli.Ss sistemini o an kapatıp beklemeniz yararınıza olur.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

imponte
14-03-2016, 13:10
Turboyla alakali bir durum. Araci zorladiginiz zaman 30 saniye kadar rolantide beklemeniz lazim. Ss tek tusla kapanabiliyor.

RedBLacKJiMi
14-03-2016, 13:34
Uzun yolda özellikle uzun sürelerde sabit ve yüksek devirde gidildiği için turbonun ömrü için bekletip öyle stop etmek gerekir.2004 ten beri babam aynı mantığı uygulamıştır tüm turbolu araçlarda.Bizde aynı şekilde devam ediyoruz.Yola çıkarken s&s mutlaka kapatın.

individual
14-03-2016, 14:01
çok eski turbo'larda bu sıkıntı oluyordu.Turbo çalışırken kendini yağlama ve koruma yapıyor.Örnek olarak siz dip gaz gittiniz ve durup birden motoru stop ettiniz motor durduğu için yağlama duruyor ama pervane boşa dönüyor ve yağlama olmuyor.

bunu çok sık yaptığınızda turbo milinde eskime boşluk oluyor ve zamanla turbo'da basınç düşmesi ve ses meydana geliyor.

yeni motorlarda bunun çözümünü yaptılar diye biliyorum.

örnek olarak uzun yoldan geldiniz S&S kapatın arabadan inin 30 saniye bekleyin sonra stop edin.

OkNisT
14-03-2016, 14:01
Ben bildim bileli babam uzun yoldan sonra aracı hemen stop ettirmezdi nedenini bilmiyorum ama artık bendede alışkanlık olmuş araçtan iner 1 sigara içene kadar çalıştırır öyle stop ederim.

ersnbzkrt
14-03-2016, 14:36
Ben o görevi turbotimer'a bırakanlardan oldum :) 30 sn ye ayarladık

atay78
14-03-2016, 14:40
Ben o görevi turbotimer'a bırakanlardan oldum :) 30 sn ye ayarladık
Turbo timerin maliyeti ne kadar oldu veyapilan islemler hakkinda bilgi alabilirmiyim

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

leon'hakkı
14-03-2016, 22:23
Arkadaşlar merhaba,

Benim duyduklarıma göre uzun yollardan sonra veya aracı performanslı kullandıktan sonra aracı hemen stop ettirmemek gerekiyor. 2-3 dakika rölantide çalışması gerekiyor ama nedenini tam hatırlamıyorum şimdi. Bunu uygulamaya çalışıyorum ben ama S&S devreye girip motoru durduruyor hemen. Acaba ben mi yanlış biliyorum, böyle bir uygulama gereksiz mi? Yoksa S&S'u devre dışı bırakıp yapmalı mıyım?
Arkadaşlar, bende s&s özelliğe sahip olan araç kullandım. Bu özellik araç bilgisayarı aracılığı ile çalışıyor. Araç bilgisayarı ise tüm donanımları takip ediyor ise turbo devri motor devri vs. Turbo rahatlamadan, s&s bir türlü devreye girip motoru stop etmez. Çünkü ar. aç bilgisayarı müsade etmez, Şayet araç bilgisayarı destekliyor ise...

Ben Chevrolet Aveo kullandım, Bilecik Sakarya arası gidip geldim. Sakarya'ya vardığımda ilk ve ikinci ışıklarda durduğumda stop etmiyor, diğerlerinde stop etmeye başlıyordu. Ama bu özelliğe sahip Leon kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim.

Vesselâm

ismail
14-03-2016, 23:06
Bobinho kardeşim turbo mili bir rulman içerisinde değilde mili çevreleyen olukların içindeki yağ sayesinde rahat dönüyor
zira 150 bin devirde dönen turbo miline rulman dayanmayacaktır
araç motoru durdurulduğunda yağ sirkülasyonu kesileceğinden turbo miline zarar verecektir
turbo mili zarar görmemesi açısından turbo devrinin en aza ineceği durum beklenip sonra motorun durdurulması turbo ömrü ve performansı açısından iyi olacaktır
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/57679-turbo-hakkinda-sey.html konuda faydalı bilgiler içeriyor düşüncesindeyim