Orijinalini görmek için tıklayınız : [ ÇÖZÜLDÜ ] ACİL YARDIM. ANAHTARLA DENİZE GİRDİM!
griffin87
07-08-2016, 19:03
Arkadaşlar Merhaba;
Bugün kafanın yoğunluğu sebebiyle bi anlık unutkanlıkla anahtar cebimde denize girdim.
Farkettiğimde hemen çıkıp güneşin altında biraz kurutmaya çalıştım.
1-2 saat sonra aracın yanına gittiğimde hiçbir kumanda tuşunun çalışmadığını farkettim.
Manuel olarak aracı açıp, çalıştırarak eve geldim.
Şimdi nasıl bir yol izleyebilirim, bundan önce başına bu şekilde bir olay gelen var mı?
Aracım 2015 Model Seat İbiza 1.4 Style
Kasko Gruopama. Anahtar Kaybı olarak 1000 TL teminat bulunuyor.
Acil yardımlarınızı rica ederim.
emirkayra
07-08-2016, 19:08
Anahtarcı işinizi çözebilir sanırım
griffin87
07-08-2016, 19:19
Kardeşim anahtar arabayı çalıştırıyo sadece kilit, kilit açma ve bagaj tuşları de-aktif olmuş durumda.
griffin87
07-08-2016, 19:23
ismail Abi senin yok mu önerin hiç?
Kardeşim anahtar arabayı çalıştırıyo sadece kilit, kilit açma ve bagaj tuşları de-aktif olmuş durumda.
Fon makinesi ile kurutabildiginiz kadar kurutup bir gece disarda bekletin. Icindeki su kurursa muhtemelen calisir.
griffin87
07-08-2016, 19:28
Fon makinesi ile kurutabildiginiz kadar kurutup bir gece disarda bekletin. Icindeki su kurursa muhtemelen calisir.
Aynı şekilde yaptım bakalım kardeşim durum ne olcak merak ediyorum?
BlueLine
07-08-2016, 19:44
Merhabalar en çok bilinen yanlıştır FÖN makinası tuzlu suya giren elektronik cihazların katilidir. Tuz sıcak fön ile devreleri halleder.
yapmanız gereken şey hemen PİLİ çıkartmak ve tatlı suya ufaktan sokup tuzlu suyun etkisini yok etmek. Sonra havlu kağıt ile iyice kurulayıp pirinç in içine gömüp 24 ila 48 saat kalacak. İşlem tamamdır. Bu cep telefonları içinde geçerlidir.
griffin87
07-08-2016, 19:54
Merhabalar en çok bilinen yanlıştır FÖN makinası tuzlu suya giren elektronik cihazların katilidir. Tuz sıcak fön ile devreleri halleder.
yapmanız gereken şey hemen PİLİ çıkartmak ve tatlı suya ufaktan sokup tuzlu suyun etkisini yok etmek. Sonra havlu kağıt ile iyice kurulayıp pirinç in içine gömüp 24 ila 48 saat kalacak. İşlem tamamdır. Bu cep telefonları içinde geçerlidir.
Kardeşim önerilerin için teşekkür ederim. O şekilde yapmaya çalıştım. Ne dersin kurtarabilir miyiz böyle?
Kurtaramassak alternatif bi yol var mı önereceğin?
Hemen pili çıkartıp kolonya yada saf alkolle devrelerin kısmını yıkayıp kurutup tekrar toplarsan çalışır hiçbirşey olmaz.
BlueLine
07-08-2016, 20:32
Kardeşim önerilerin için teşekkür ederim. O şekilde yapmaya çalıştım. Ne dersin kurtarabilir miyiz böyle?
Kurtaramassak alternatif bi yol var mı önereceğin?
kurtaramazsanız 2 yol var.
1. Kasko 1000 TL kadar karşılıyormuş hasarsızlığı bozmuyorsa servis sipariş geçecek sanırım seri numarasından çıkartıyorlar fabrikadan geliyor bu arada siz yedek anahtar kullanacaksınız.
2. Tam emin olmamakla beraber İyi bir oto anahtarcı kopyalayabilir yada tamir eder.
griffin87
07-08-2016, 20:39
kurtaramazsanız 2 yol var.
1. Kasko 1000 TL kadar karşılıyormuş hasarsızlığı bozmuyorsa servis sipariş geçecek sanırım seri numarasından çıkartıyorlar fabrikadan geliyor bu arada siz yedek anahtar kullanacaksınız.
2. Tam emin olmamakla beraber İyi bir oto anahtarcı kopyalayabilir yada tamir eder.
Kardeşim az önce pirinçten çıkarıp pilini taktım, birkaç defa tuşa bastığımda kırmızı ışık yandı sonra yine yanmamaya başladı.
Hala içinde nem mi var diyerekten pirince tekrar koydum.
Böyle olunca acaba bir temassızlık mi var diye düşündürdü beni?
griffin87
07-08-2016, 20:40
Hemen pili çıkartıp kolonya yada saf alkolle devrelerin kısmını yıkayıp kurutup tekrar toplarsan çalışır hiçbirşey olmaz.
Pil kısmını açtım ama diğer kısımları nasıl acicam?
Birde 6-7 saat oluyor ıslanalı, önerdiğiniz gibi yapsam fayda eder mi?
Atakan59
07-08-2016, 20:42
Kardeşim az önce pirinçten çıkarıp pilini taktım, birkaç defa tuşa bastığımda kırmızı ışık yandı sonra yine yanmamaya başladı.
sabaha kadar prinçin içinde bekletin ki tüm nemi alsın sonra tekrar deneyin.
Meşedüzü
07-08-2016, 20:46
Tuzlu su onu oksitlendiricek önce devreyi tuzlu sudan arındırın bunuda kontak spreyleri var elekteonik devre için bence onunla bir duş aldırın sonrada kompresör ile kurulayın olursa olur olmasada servisden yenisini almak son çare. Geçmiş olsun
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
griffin87 anahtari söküp seliozik tinerle firca yardimi ile yikayip kuratabilirsin. Sorunun çözülmüş olacaktir
Virgüller Sizin Olsun
Noktayı Biz Koyduk.
BlackWhite
07-08-2016, 20:47
Geçmiş olsun ilk anda hemen temiz suya koyup doğruca anahtarcıya gitmek lazım içini açıp temizliyorlar devreler oksitlenmeden.
Sizin ilk yanlışınız fön olmuş tuzlu suda fön pirinç vs işe yaramaz bu yöntemler tatlı su durumları için geçerli tuzlu su ile temasta ilk yapılması gereken batarya pil vs çıkarıp hemen tatlı suya koymak ve uzman birine götürmektir.
Daha fazla vakit kaybetmeden bir anahtarcıya içini açtırıp temizletin yoksa şimdi çalışsa bile mutlaka oksitlenmeden içi çürüyecektir.
doguayaz
07-08-2016, 20:48
Enerji tükenmiş olabilir. Yİne pirinçte bekletin , sabahta yeni bir pil alıp deneyin derim.
griffin87
07-08-2016, 21:01
Tuzlu su onu oksitlendiricek önce devreyi tuzlu sudan arındırın bunuda kontak spreyleri var elekteonik devre için bence onunla bir duş aldırın sonrada kompresör ile kurulayın olursa olur olmasada servisden yenisini almak son çare. Geçmiş olsun
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yarın atölye de ilk fırsatta söylediklerini yapmaya çalışacağım kardeşim. Eyvallah.
griffin87
07-08-2016, 21:02
griffin87 anahtari söküp seliozik tinerle firca yardimi ile yikayip kuratabilirsin. Sorunun çözülmüş olacaktir
Virgüller Sizin Olsun
Noktayı Biz Koyduk.
Yarın denemeye çalışacağım kardeşim umarım sorunu çözebiliriz.
griffin87
07-08-2016, 21:02
Geçmiş olsun ilk anda hemen temiz suya koyup doğruca anahtarcıya gitmek lazım içini açıp temizliyorlar devreler oksitlenmeden.
Sizin ilk yanlışınız fön olmuş tuzlu suda fön pirinç vs işe yaramaz bu yöntemler tatlı su durumları için geçerli tuzlu su ile temasta ilk yapılması gereken batarya pil vs çıkarıp hemen tatlı suya koymak ve uzman birine götürmektir.
Daha fazla vakit kaybetmeden bir anahtarcıya içini açtırıp temizletin yoksa şimdi çalışsa bile mutlaka oksitlenmeden içi çürüyecektir.
Bugün Pazar olduğu için hiçbir yere götüremedim ama yarın sabahtan bu işlemi halledeceğim. Geç kalmamış olurum umarım?
Anahtarin icinde zaten cok fazla bir devre yok. Giren tuzlu suyla oksitlenmez hemen. Cok merak etmeyin. Sen onu bi gece balkonda bile bekletsen gecenin soguguyla kupkuru olur o. Sabaha yuzde 99 calisacaktir. Oyle cok telefon gibi birsey degil. Basit saat piliyle calisan bir anahtar. Cok dert etmeyin sabaha calisir o
Pil kısmını açtım ama diğer kısımları nasıl acicam?
Birde 6-7 saat oluyor ıslanalı, önerdiğiniz gibi yapsam fayda eder mi?
Komple sökmen biraz zor olabilir tırnakları kırılmasın eniyi pili takıp denersin artık kurumuştur zaten.
teknikeleman123
07-08-2016, 22:45
İçini açın ve bordu diş fırçası ile selülozik tiner ile iyice yıkayın. Peşine fön ile güzel bir kurulayın. sonra toplayın yüksek ihtimal çalışır. Çalışmaz ise değiştirin. Bu işi yapamazsınız tv tamircisi bulun yada cep telefon tamircisi dedimi yapması yeterli
Ayni sey bende de olmustu honda marka aracim varken. Anahtari uzun sure kurumasi icin beklettim duzelmisti :) Ama sen yine arkadaslarin verdigi tarifleri uygula gecmis olsun
ismail Abi senin yok mu önerin hiç?
kardeşim geçmiş olsun
sağolsun diğer kardeşlerim gerekenleri yazmışlar
birkaç birşey de ben yazayım
elektronik devre kartına ulaşman lazım
o devre kartını eczaneden aldığın alkol içinde 2 - 3 dk beklettikten sonra kurulayıp prinç içinde beklettiğinde prinç bütün nemi alacaktır
daha sonrasında çalışır ise ne ala çalışmaz ise uygun fiyatlı halletmek istersen anahtarcıdan 250 tl civarına yaptırabilirsin
orijinal olsun dersen de servisten aracına uygun uzaktan kumandayı istetebilirsin sanırım 400 - 500 tl civarı olması lazım
umarım bozulmadan kurtarırsın
bu arada mesaj kutumu boşaltamıyorum
konularda etiketleme sureti ile yazışabiliriz böylece sorusu / sorunu olan arkadaşlarımızın da bilgisi olacaktır
griffin87
13-08-2016, 17:40
Arkadaşlar;
Birkaç gündür giremedim internete, gelişmeleri paylaşıyım garip bir hafta geçti benim açımdan :S
Pazar günü fön makinesiyle kuruttuktan sonra, pirince yatırmıştım. Pazartesi sabahı pili taktım, sorunsuz çalıştı.
Ta ki Perşembe gününe kadar. Perşembe günü yine üzerindeki 3 tane buton çalışmadı.
Servisle görüştüm 650 TL para istediler yeni anahtar için. Kasko 1000 TL'ye kadar karşılıyor ancak hasar kaydı olarak işliyorlarmış.
Sanayi ye sordum 380 TL'ye yenisini yaparız dediler. Bende sağolsun bir abim sayesinde kafası çalışan bir elektronikçi buldum, 1 saate yakın uğraştı.
80 TL'ye anahtarı tamir etti.
Umarım kimsenin başına gelmez ama gelenler için bilgileri olsun diye uzun uzun süreci anlatmaya çalıştım.
Bu süreçte önerileriyle destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
GEcmis olsun, Ben onlemimi bastan aldim araci ilk aldigin gun anahtarciya gidi 250 lira karsilindan anahtari kopyalattim. orijinal olani ve yedek anahtari evde biraktim. simdi o kopyalattigim anahtari kullaniyorum 2 yil oldi neredeyse sorunsuz kullaniyorum. Allah kimseni servisin eline dusurmesin. Okadar para veriyoruz 2. anahtar kumandasiz veriyorlar. :sct-035: en kisa zamanda anahtarini kopyalatmak olsun.
Balistique
17-08-2016, 15:15
Bazen kendi kendime soruyorum insanlar neden kasko yaptırır diye ? Dünya kadar kaskoya para verip herşeyi neden dışarıda yaptırıyoruz ? Bırakın 650 tl hasar kaydı olsun, zaten sigorta kaydında anahtar değişimi diye gözükecektir. Farı, tamponu kırılıyor adam dışarıda yaptırıyor. Vallahi anlamıyorum.
Serkan JR
17-08-2016, 15:22
Bazen kendi kendime soruyorum insanlar neden kasko yaptırır diye ? Dünya kadar kaskoya para verip herşeyi neden dışarıda yaptırıyoruz ? Bırakın 650 tl hasar kaydı olsun, zaten sigorta kaydında anahtar değişimi diye gözükecektir. Farı, tamponu kırılıyor adam dışarıda yaptırıyor. Vallahi anlamıyorum.
O kadar... Katılıyorum...
-scorpion-
19-08-2016, 14:31
Tam benim kafadan :) ama ufak bir hatırlatma yaşınız genç ve araç sizin üstünüzeyse ufak tefek hasarlarda kasko siğorta vs devreye girdimi bir dahaki seneye özellikle siğorta afedersiniz ama anasının gözü çıkıyor. Ben arka tampon ufak bi sürtünmeden kaynaklı nasıl olduysa kırıldı. Karşıdaki vatandaş dışarıda yaptıralım vs dedi, arkadaşım kaskoya 1500 TL para vermişim değiştirsinler niye tamirle uğraşacağım dedim verdim kaskoya değiştirttim orijinaliyle. Gele sene bana 150 TL fark çıktı kaskoda oda çıksın hiç önemli değil ama siğorta %200 katlamış olarak geldi :D 200 e yaptırdığım siğortaya 400 TL çektilerdi geçmiş zaman. Gerçi onuda ucuza kapattık o ayrı mevzu ama sonuç olarak siğorta sıkıntılı arkadaşlar. Bu arada aracına hasar işlendi vs diyecek olan arkadaşlar olabilir. Arkadaşlar ben bu araca binmek, kullanmak için aldım satmak için değil. Gözüm gibi de Allah izin verdiği sürece bakarım. Olur zor durumda kalınır satılır o ayrı mevzu Allah'ta kimseye göstermesin ama aracımın ilk sahibiyim değişen tamponunda masrafının da çekilmiş resmi, kayıtlı evrağı hepsi var alacak vatandaşa söylerim, ikna olmazsa gösteririm kayıtlarını ister alır ister almaz. Bi plastik parçası değişti diye aracımdan 1 kuruş değer düşürecek birisi değilim. Bazıları utanmasa pert kaydı çıkmasın diye onu bile cebinden yaptıracak kadar kaskodan uzak duruyor fakat gariptir ki her yılda düzenli kasko yaptırıyor. Eee madem kullanmayacağım niye o kadar para yatırayım ki?
Kumandaya gelecek olursak bu gibi durumları yaşama riski olan arkadaş kumandayı komple suya karşı izole edecek yada ettirecek. Dışardan darbeye karşıda telefon kılıfı gibi silikon kılıfları var onu takıp kullanacak. Olay bundan ibaret, gerisi fuzuli masraftır benim gözümde. Yalnız emin616 arkadaşımında dediği gibi o kadar para ver yedek anahtara sana sopa gibi bişey tutuşturuversinler eline hiç hoş bir şey değil. İnsan bari sustalı yapmazda onuda kumandalı yapardı. Yedek anahtar, anahtar değilde bildiğin düz tornavida mübarek, uçağa filan binsen almazlar herhalde onunla :'d
teery_61
25-08-2016, 19:35
GEcmis olsun, Ben onlemimi bastan aldim araci ilk aldigin gun anahtarciya gidi 250 lira karsilindan anahtari kopyalattim. orijinal olani ve yedek anahtari evde biraktim. simdi o kopyalattigim anahtari kullaniyorum 2 yil oldi neredeyse sorunsuz kullaniyorum. Allah kimseni servisin eline dusurmesin. Okadar para veriyoruz 2. anahtar kumandasiz veriyorlar. :sct-035: en kisa zamanda anahtarini kopyalatmak olsun.
Merhaba Kardeşim ben dün araç sahibi oldum ibiza 1.4 style yanlız yedek anahtar yok nerede yaptırdın tavsiye edebileceğin bir yer var mı İstanbul Ümraniye de oturuyorum.
yagizsencer
25-08-2016, 20:57
Once tuzsuz su yani cesme suyuyla guzelce yikayin tuzu gitsin sonra acabildiginiz kadar acin icini guzelce temizleyin. Dis fircasiyla her yerini fircalayin duzelir
yagizsencer yukarıdaki arkadaşlarımızında belirttiği gibi en sağlıklısı tiner ile temizlemek. Çünkü suyu tuzdan, şekerden vs arındırsanız bile su kısa süre içinde oksit yapacaktır ve devre çalışmayacaktır. Bu etrafımızdaki tüm elektronik kartlar için böyledir.
griffin87 sizede geçmiş olsun sıkıntılı süreçler:)
Merhaba Kardeşim ben dün araç sahibi oldum ibiza 1.4 style yanlız yedek anahtar yok nerede yaptırdın tavsiye edebileceğin bir yer var mı İstanbul Ümraniye de oturuyorum.
immobilizer yazan bircok anahtarcida yedek anahtari yaptirabilirsin ya da servize 350-400 lira daha da zam gelmediyse yaptirtabilirsin. Ben izmirde yaptirdim o yuzden istanbulda yer oneremeyecegim.
ApolloBlue
31-08-2016, 13:36
Anahtari kaskodan degistirirseniz ve kaskonuzun anahtar veya on cam vs bir kampanyaniz yada bunlari hasar kayitsiz karsilama durumu yoksa bir yil sonraki kaskonuz ve sigortaniz iki kati cikabiliyor..
Alatrisr
31-08-2016, 14:20
aynı şey benim başımada geldi arkadaşın dediği gibi tuzlu su ile birlikte kuruttum devreyi yakmıştı anahtar ustası entegredeki ayağın tekini lehimleyemediğinden olmadı hatta yapamadığı şey için 20 lira para vermiştir. bence tatlı su ile iyice yıkadıkdan sonra çok dikkatli kurulama saç kurutma makinası entegreği eritebiliyor. tabi pili çıkardıktan sonra
Arkadaşlar olaya değisik açıklamalar ve cozumler getirmişler sağolsunlar.Konuyu Kendimce toparlarsam..Böyle bir durumda yapılacak işlem:
Deniz suyuna giren anahtar vakit kaybetmeden(en kısa zamanda,hemen)açılarak pili sökümeli ve elektronik devre normal suyla yikanip ,suyu silkelenip,kuru bir ortamda kendi halinde normal sıcaklıkta kurumaya bırakılmalıdır.Tamamen kuruyunca pil takılır ve gerekirse yeniden tanıtım yapılarak tekrar kullanılır.Püf noktası ,olayin meydana geldiği zaman ile yapılan işlem arasında geçen zaman ne kadar az olursa anahtarin kurtulma şansı da o oranda artar.Genel olarak bu böyledir.
Tiner temizliğini tavsiye etmem.Dikkatsizseniz plastik aksamlara zarar verebilir.En önemlisi ise,elektronik devre üzerinde ki koruyucu verniği de temizleyeceginden sonrasında oksitlenmeye ve buna bağlı olarak arızaya sebep olur.Tekrar koruyucu vernik uygularsaniz o başka....
HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
leon'hakkı
21-09-2016, 01:56
Pil bitmiştir. Çünkü su ile temas halinde aşırı akım çeker ve elektronik devrelerde beyaz bazende yeşil renkte ark/pas yapar. Bunu diş fırçası ile temizleyebilirsiniz. Pirinç içine bırakarak da nemi alırsınız. Eğer devrede patlama kırılma gibi durum yoksa sıfır pil takarak kullanmaya devam edebilirsiniz.
Vesselâm.