Orijinalini görmek için tıklayınız : arızalar üst üste geliyor üstadlar.
darkembiye52
31-12-2016, 21:42
Selamün aleyküm.
dün aracım marş yapmadı. muhtemelen akü bitmiştir diye düşündüm. yanılmamışım aküyü değiştirdim araç çalışıyor çok şükür. daha önce var mıydı bilmiyorum ama yeni fark ettim sabit duruyorken direksiyonu çevirirken vıızzzzz diye ses geliyor. sizce normal midir ? ismail
darkembiye52 kardeşim geçmiş olsun
sesi duymadan bir şey söyleyemem gibi geliyor
zira hem elektriksel hem hidroliksel bir sorun olabilir veya soğuklardan kaynaklı bir sorun da olabilir
darkembiye52
31-12-2016, 23:11
Elektrikli birşeyden gelen ses gibi ismail abi. robot sesleri misali :-)
darkembiye52
01-01-2017, 00:44
silecekten gelen sese benziyor. hatta az önce farkettim direksiyonu çevirirken farların şiddeti azalıyor ismail abi.
mayham85
01-01-2017, 00:56
Farlar kısılıyor ise alternatör - dinamo gibi kısımların kontrol edilmesi gerekior olabilir. Aracı yeterli miktarda elektrik ile besleyemiyorlardır. Muhtemelende akü ondan bitmiştir.
darkembiye52
01-01-2017, 14:16
Elektrikçi aküyü değiştirmeden önce şarjı kontrol etti abi. şarjda sorun yok dedi
Elektrikli birşeyden gelen ses gibi ismail abi. robot sesleri misali :-)
silecekten gelen sese benziyor. hatta az önce farkettim direksiyonu çevirirken farların şiddeti azalıyor ismail abi.
kardeşim sizin araçlarda elektro servo yani elektrik motoru destekli hidrolik direksiyon mevcut
belki çalışan elektrik motorunun sesi dikkatini çekmeye başlamıştır
önemsenecek bir şey olacağını sanmıyorum fakat kafana takılır ise bir yere göstermeni tavsiye ederim
darkembiye52
02-01-2017, 14:12
müsait bir vakitte baktıracağım abi. konuyu hortlatmak gibi olmasın ama aküyü değiştirdiğim için aracın yol bilgisayarı vs. sıfırlandı. teyp kodu için hiçbirşey yok elimde. servise götürmekten başka çare yok mudur? ismail abi
müsait bir vakitte baktıracağım abi. konuyu hortlatmak gibi olmasın ama aküyü değiştirdiğim için aracın yol bilgisayarı vs. sıfırlandı. teyp kodu için hiçbirşey yok elimde. servise götürmekten başka çare yok mudur? ismail abi
bildiğim kadarı ile başka çare yok kardeşim
ama yinede forumdaki konulara bakmanı tavsiye ederim
Google (https://www.google.com.tr/?gfe_rd=cr&ei=VT5qWIitLoHd8AenqITwBQ#q=teyp+kodu+site:www.sea tclubturkey.com)
darkembiye52
02-01-2017, 15:16
ismail abi servisler 80-100 lira istiyor. o özellikteki teypler zaten 100 lira :) servise o parayı vereceğime double teybe geçmek daha mantıklı :)
ismail abi servisler 80-100 lira istiyor. o özellikteki teypler zaten 100 lira :) servise o parayı vereceğime double teybe geçmek daha mantıklı :)
tanıdık biri vasıtası ile 30 tl den fazla vermemeni tavsiye ederim
vascom yada odis tarzı cihazı olan biryerden de temin edebilirsin
Farlar kısılıyor ise alternatör - dinamo gibi kısımların kontrol edilmesi gerekior olabilir. Aracı yeterli miktarda elektrik ile besleyemiyorlardır. Muhtemelende akü ondan bitmiştir.
Benim araçta da direksiyonu çevirirken farlarda çok az kısılma oluyor ancak kontrol ettirdim akü normal çıktı
SM-G850F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
burak_ts52
03-01-2017, 01:56
Selamün aleyküm.
dün aracım marş yapmadı. muhtemelen akü bitmiştir diye düşündüm. yanılmamışım aküyü değiştirdim araç çalışıyor çok şükür. daha önce var mıydı bilmiyorum ama yeni fark ettim sabit duruyorken direksiyonu çevirirken vıızzzzz diye ses geliyor. sizce normal midir ? ismail
Elektrikli direksiyonlarda o ses normal diye biliyorum. Arkadaşım sıfır ibiza aldı aldığı günden beri o ses mevcut.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cordoba aracım var elektrikli direksiyon sistemi olduğu için o ses çıkıyor ve normaldir elektrik kullanıldığı için biraz farlar kisilabiliyor. Ben bu sesi seviyorum hatta:)
Cordoba aracım var elektrikli direksiyon sistemi olduğu için o ses çıkıyor ve normaldir elektrik kullanıldığı için biraz farlar kisilabiliyor. Ben bu sesi seviyorum hatta:)
kardeşim sanırım yanlış bir ifade olmuş
cordoba direksiyonları elektrikli değil hidroliklidir
fakat hidrolik pompa tahrikini v kayışından almayıp ayrı bir elektrik motoru yapıyor
bu tarz direksiyon sistemine elektro servo (elektrik motoru destekli hidrolik direksiyon) sistem diye tabir ediliyor
Elektro Hidrolik Servo Direksiyon (http://www.seatclubturkey.com/faydali-bilgiler/33478-elektro-hidrolik-servo-direksiyon.html)