PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [ KARŞILAŞTIRMA ] İbiza Ağır bakım 120.000 parçalar

Copa2011
11-01-2017, 21:22
evet arkadaşlar aracımın 120 bin ağır bakım zamanı yaklaştı bende bugün aksarayda epey bi parçacı gezdim, Genel hava Dolar ve Euro yükseldiği için fiyatlar biraz yükselmiş gibi,

fiyat araştırmamda :

Triger seti : SKF marka + devirdaim pompası : 350 TL
Gates +Devirdamim pompası 350 tl
Dayco 220 TL + devirdaim Pompası 60 tl : 280 tl

Debriyaj seti : LUK : 330 TL
SACHS: 340 TL

Balatalar : TRW : 80
TEXTER: 70
MGA: 50 tl
ORJİNAL ATE: 110 TL ( seramic değil )
FERODO : 75 TL

Fren disk: TRW: 150 TL
TOPRAN: 120 TL
FEBİ : 130 TL

Benim seçimim şöyle oldu; Dayco Triger 220 TL
SACHS debriyaj seti : 340
TOPRAN ön disc : 120
TEXTER ön balata : 70
Trow Devirdaim P. : 60
Arka Kampana Balata: 40
Mobil1 ESP 5/30 yağ : 90
BOSCH filtre seti : 60
TOPLAM: 1000 TL

işçilik içinde hepsi için 450 TL ye iyi bir usta ile anlaştım, Pazartesi yaptırmayı düşünüyorum,

ApolloBlue
11-01-2017, 23:15
Hayirlisi olsun hocam malesef ulkede ne ucuzluyor ki :(

ismail
12-01-2017, 01:14
Copa2011 kardeşim hayırlı olsun
aracını nice km ler sorunsuca kullanırsın inşallah
ne demişler bakarsan bağ bakmazsan dağ olur

Copa2011
14-01-2017, 20:42
Hayirlisi olsun hocam malesef ulkede ne ucuzluyor ki :(

Sağol hocam teşekkür ederim haklısınız ucuzlayan bişey yok maalesef

Copa2011 kardeşim hayırlı olsun
aracını nice km ler sorunsuca kullanırsın inşallah
ne demişler bakarsan bağ bakmazsan dağ olur

sağol ismail abi teşekkür ederim, bi sorum olacak abi bugün bi ustaya gittim işçilik pazarlık için Trigeri DAYCO aldım dedim, dedi en önemli parçayı çok dandik almışssın dedi, kafamı karıştıdı.

Kötü bi marka mı DAYCO abi elimde fırsat varken 40-50 daha fazla verip SKF yada GATES mi alayım, aldıgım yer Dayco 90 bin rahat götürür seni dedi, Midem bulandı şimdi açıkcası:sct-016:

ismail
15-01-2017, 18:13
sağol ismail abi teşekkür ederim, bi sorum olacak abi bugün bi ustaya gittim işçilik pazarlık için Trigeri DAYCO aldım dedim, dedi en önemli parçayı çok dandik almışssın dedi, kafamı karıştıdı.

Kötü bi marka mı DAYCO abi elimde fırsat varken 40-50 daha fazla verip SKF yada GATES mi alayım, aldıgım yer Dayco 90 bin rahat götürür seni dedi, Midem bulandı şimdi açıkcası:sct-016:

sende sağolasın kardeşim
aslında ismini hiç duymadım
fakat şimdi biraz bakındım italya ürünü gibi gözüküyor
kötü olacağını pek sanmıyorum da çok uygun yada muadil ürünlerin farklı markalar arası bu kadar fiyat farkı olunca ben şahsen bilindik markaları tercih ediyorum
mesela skf rulman üreticisi olarak biliyorum triger seti de yapmaya başlamış
bildiğim gates sadece triger seti üretiyor
bu durum da gates in tecrübesi daha iyidir diye düşünüyorum
parçaların muadil markalarının kontrolünü yaptığım birkaç site var
bu sitelerde genelde dayco markasına da rastlamadım
tabi baktığım araçlar için üretimi de olmayabilir
mesela senin aracının motor kodunu CGG olarak düşünerek baktım ve dayco markayı da gördüm
şahsen sorun olacağını düşünmüyorum
fakat aklında soru işareti bırakmak istemezsen gates in setini tavsiye edebilirim
KP35565XS

http://www.gatesautocat.com/img/products/KP35565XS.jpg

Copa2011
15-01-2017, 20:26
ismail abi şimdi dayanamayıp kutuyu açtım, kayışlar italyan malı Dayco, diğer gergi ve rulmanları Kore malı GMB, bunun hepsinin aynı marka olması gerekmiyormuydu ?

ayrıca kutu VT ( vahdettin tiryakioğlu ) markalı bir kutuya koymuşlar, Vahdet Tiryakioğlu (http://www.vahdettiryakioglu.com.tr)

ismail
15-01-2017, 22:52
ismail abi şimdi dayanamayıp kutuyu açtım, kayışlar italyan malı Dayco, diğer gergi ve rulmanları Kore malı GMB, bunun hepsinin aynı marka olması gerekmiyormuydu ?

ayrıca kutu VT ( vahdettin tiryakioğlu ) markalı bir kutuya koymuşlar, Vahdet Tiryakioğlu (http://www.vahdettiryakioglu.com.tr)

kayış harici üretimi yokmuş demek ki
gergi ve rulmanları diğer firmalarlardan temin ediyor
kutunun da vt olması sanırım Türkiye dağıtıcı firma olduğundan
muhtemelen skf nin de içi böyle olacak
zira daha önce de yazdığım gibi skf aslen rulman üreticisi
skf kutu içerisindeki rulmanlar ve benzeri parçalar skf çıkacaktır bu kez de kayış başka bir marka çıkma ihtimali yüksek
skf nin (VKMC 01121-1) okunaklı bir resmini bulamadım
servisten parçaları almak istesen kayış continental üretimi contitech rulmanlar da ina (alman) marka çıkacaktır
çünkü tüm ürünleri kendileri üretemez

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/415sL2uGqjL.jpg

gates in kutu içeriği de böyle imiş
gates bulduğum kadarı ile amerikan (her ne kadar sevmesem de) ürünü

https://24autoland.de/WebRoot/Store23/Shops/e6328f46-6aa7-4028-bc5c-5edae337317c/5774/D431/D81F/4CA2/EAA5/0A48/355F/11BA/KP35565XS_zdj_1.jpg

Copa2011
15-01-2017, 23:26
Çok sağol ismail abi, bende araştırdım biraz GMB japon ve Kore araçlarının orjinal parçasını üreten firmaymis, Honda araç orjinal triger Dayco kayış+GMB rulman ve gergilermis, internetten yorumlari okudum gayet iyi açıklamalar yapılmış, kötü diyen bir benim tamirci sanırım :)

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MUSTOLOBA
15-01-2017, 23:30
Dayco gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz,vahdettin tiryakioğlu distiribitör

Copa2011
17-01-2017, 20:50
ismail abi başını ağrıtıyorum biliyorum artık :)

abi benim Axa sigortada yönetici olarak çalışan bir arkadaşımın referansı ile sol dikiz ayna değişimi için sanayiye gittim,
beyana göre olacağından iki satır karalama yazdım verdim, ama gittiğim yerde ilgi alaka çok iyiydi,
zaten kasko bitmesine 2 gün kalmış hemen dosya açıldı,
bu arada aklıma yukardaki yazdığım ağır bakım için fiyat alayım dedim
beni kendilerinin bünyesinde mekanik bölümüne yönlendirdiler, sen git biz arıyoruz arkadan dediler,
ordada ilgi alaka yine 10 numara, en kıdemli ustabaşı geldi, ne yapılacaksa yapalım dedi,
anlattım triger +baskı balata+ ön diskler + ön arka balata değişimi + rutin yağ filtre bakımı+ ön takımların kontrolü,
usta hepsi tamam ama baskı balatana bakmak isterim dedi geçti direksiyona sanayinin içinde 2 tur attık,
baskı balatan çok iyi seviyede kavraması felan süper, değiştirmeyelim bence şimdilik dedi,
ben: 118 binde çok değil mi km si dedim, güldü :)
baskı balata KM ye bakmaz sürmeye bakar dedi, kimisi 50-60 binde yer, kimisi 200 bin görür dedi,
dedim bi düşüneyim o zaman baskı balatayı,
baskı balata hariç fiyat ne olur dedim, adam ezildi büzüldü para sorun değil hallederiz biz dedi, dedim olur mu abicim sonuçta emek veriyorsunuz siz,
çok ısrar ettim ağzından zar zor sessizce 250 lira verirsin sözü zor çıktı, eywallah dedim, yaptıracağın zaman sabahtan getir akşam üzeri alırsın dedi.

abi şimdi napayım ben baskı balata işini senin fikrin nedir ?

gültekinstyle
17-01-2017, 20:57
Biri dyco ya dandikmi dedi? Bence onu diyen ustaya araba onarımı yaptırılmaz

ismail
17-01-2017, 22:52
ismail abi başını ağrıtıyorum biliyorum artık :)

abi benim Axa sigortada yönetici olarak çalışan bir arkadaşımın referansı ile sol dikiz ayna değişimi için sanayiye gittim,
beyana göre olacağından iki satır karalama yazdım verdim, ama gittiğim yerde ilgi alaka çok iyiydi,
zaten kasko bitmesine 2 gün kalmış hemen dosya açıldı,
bu arada aklıma yukardaki yazdığım ağır bakım için fiyat alayım dedim
beni kendilerinin bünyesinde mekanik bölümüne yönlendirdiler, sen git biz arıyoruz arkadan dediler,
ordada ilgi alaka yine 10 numara, en kıdemli ustabaşı geldi, ne yapılacaksa yapalım dedi,
anlattım triger +baskı balata+ ön diskler + ön arka balata değişimi + rutin yağ filtre bakımı+ ön takımların kontrolü,
usta hepsi tamam ama baskı balatana bakmak isterim dedi geçti direksiyona sanayinin içinde 2 tur attık,
baskı balatan çok iyi seviyede kavraması felan süper, değiştirmeyelim bence şimdilik dedi,
ben: 118 binde çok değil mi km si dedim, güldü :)
baskı balata KM ye bakmaz sürmeye bakar dedi, kimisi 50-60 binde yer, kimisi 200 bin görür dedi,
dedim bi düşüneyim o zaman baskı balatayı,
baskı balata hariç fiyat ne olur dedim, adam ezildi büzüldü para sorun değil hallederiz biz dedi, dedim olur mu abicim sonuçta emek veriyorsunuz siz,
çok ısrar ettim ağzından zar zor sessizce 250 lira verirsin sözü zor çıktı, eywallah dedim, yaptıracağın zaman sabahtan getir akşam üzeri alırsın dedi.

abi şimdi napayım ben baskı balata işini senin fikrin nedir ?

estağfurullah kardeşim
ustanın dediği gibi kimi 50 binde kimi 200 binde bitirir
debiryaj baskı balata kontrolü için benim izlediğim yöntem
aracı 1. vitese alıp el frenini sonuna kadar çekmelisin
daha sonra debriyajı yavaş yavaş bırakıp hafif hafif gaz vermelisin
eğer ki araç stop etme yada arka tekerleri sürükleme durumuna giriyor ise debriyaj balatan sağlamdır
yok bu işlemleri yapmana rağmen araç stop etme yada arka tekerleri sürükleme durumuna girmiyor ses var hareket yok tarzında bir durumda ise debriyaj baskı balatan aşınmış değişmesi lazım gelir

Copa2011
18-01-2017, 18:09
ismail abi dediğini bugün yaptım el frenini çektim 1. viteste aracı debriyajla gaz vererek kaldırmaya çalıştım, el freni bile zor tuttu aracı, hemen harakete geçti, arka lastıkleri sürüdü resmen

ismail
18-01-2017, 22:44
ismail abi dediğini bugün yaptım el frenini çektim 1. viteste aracı debriyajla gaz vererek kaldırmaya çalıştım, el freni bile zor tuttu aracı, hemen harakete geçti, arka lastıkleri sürüdü resmen

kardeşim o zaman baskı balatan da hiç birşey yok gönlün rahat olsun

Turko034
19-01-2017, 09:52
ismail hocam peki triger in değişmesi gerektiğini nasıl anlayabiliriz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ismail
19-01-2017, 12:25
ismail hocam peki triger in değişmesi gerektiğini nasıl anlayabiliriz

kardeşim maalesef bunu anlamanın bir yöntemi yok
tabiki kayışa bakıldığında bariz çatlamalar var ise zaten o kayış çoktan ömrünü doldurmuş demektir
benim tavsiyem 90 bin km yada 5 yıl hangisi önce dolarsa

Turko034
19-01-2017, 12:30
kardeşim maalesef bunu anlamanın bir yöntemi yok
tabiki kayışa bakıldığında bariz çatlamalar var ise zaten o kayış çoktan ömrünü doldurmuş demektir
benim tavsiyem 90 bin km yada 5 yıl hangisi önce dolarsa

Hocam peki ben internetten baktım fakat bulamadım set halinde gates marka , aldıktan sonra taktırabileceğim usta önerin var mı

ismail
19-01-2017, 12:38
Hocam peki ben internetten baktım fakat bulamadım set halinde gates marka , aldıktan sonra taktırabileceğim usta önerin var mı

kardeşim eklediğim konu bilgi / fikir verecektir
BSE motor kodlu 1.6 8V mpi yedek parça listesi (http://www.seatclubturkey.com/leon-mk2-2005-2012-/53675-bse-motor-kodlu-1-6-8v-mpi-yedek-parca-listesi.html)
triger seti montajı için avrupa yakasında
lostar58 kardeşim (E5 havalimanı kavşağını geçince sefaköy rampasını tırmanırken sağda Kılıçer Otomotiv) veya
bir diğeri cihan kardeşim (ikitelli sanayi bosch car service hm fatih oto selamımı söylersen) var
danışmanı tavsiye ederim
bir de sağolsun Emre kardeşimin tavsiyesi ile "bağcılar güngören sanayi adalet oto ADALET OTOMOTiV | Volkwagen | Audi | Seat | Skoda | Yetkili Özel Servisi yusuf ustaya bir uğra ozaman." olabilir

Copa2011
19-01-2017, 21:02
çok teşekkür ederim ismail abi , cumartesi bırakıyorum servise aracı,
Turko034 arkadaşımız Triger i sormuş ama ismail abi ben Doğuş ile 90,000 de görüştüm, CGG motorlar için 120 bin triger değişim dedi

ismail
19-01-2017, 21:43
çok teşekkür ederim ismail abi , cumartesi bırakıyorum servise aracı,
Turko034 arkadaşımız Triger i sormuş ama ismail abi ben Doğuş ile 90,000 de görüştüm, CGG motorlar için 120 bin triger değişim dedi

rica ederim kardeşim
şimdiden hayırlı olsun
adem kardeşimin aracı BSE kodlu 1.6 8V mpi motorlu

Copa2011
21-01-2017, 18:40
ismail abi bugün sabah aracı bakıma verdim az önce aldım ;)

Triger Değişti

ön disk ve balatalar değişti.

rutin yag ve filtreler değişti.

arka kampana balataları değişecekti lakin usta kampanaları söküp iyice temizledi, gerek yok değiştirmeye dedi.

ön takımdan ses geliyordu onu halletmişler.

arka stop lambası patlamıştı onu değiştirmişler,

servis bakım işareti giderilmiş.

devirdaim pompasını çok adi almışsınız sizin aldığınız pompayı verip üste 20 lira verip orjinalini aldık dediler.

devirdaim değiştiği için 3 LT antifriz almişlar ( Total Organik Kırmızı antifiriz 45 TL )

300 TL ye halletik çok şükür ;)

Turko034
22-01-2017, 00:08

Triger Değişti

arka kampana balataları değişecekti lakin usta kampanaları söküp iyice temizledi, gerek yok değiştirmeye dedi.

devirdaim pompasını çok adi almışsınız sizin aldığınız pompayı verip üste 20 lira verip orjinalini aldık dediler.

devirdaim değiştiği için 3 LT antifriz almişlar ( Total Organik Kırmızı antifiriz 45 TL )

Hocam bizim leonların ki mi pahalı sen mi ucuz yapmışsın anlamadım[emoji848]
Sadece periyodik bakımı 200 diğer bahsettiklerinde cabası

Copa2011
22-01-2017, 00:14
Turko034 hocam tüm parçalar benden işçilik o kadar verdim, ben 2011 de aracımı 0 km aldığımdan beri tüm bakımlarının parça ve malzemelerini kendim alıp ustaya yaptırırım, 120 bin triger+ rutin bakıma servis 1215 TL dedi zubuzi varsa indirim olur dedi.

ismail
22-01-2017, 01:12
Triger Değişti

hayırlı olsun kardeşim
devir daim pompasını iyiki değiştirmişler
zira ucuz etin yahnisi yavan olur derler
arka balataların değişmesine pek gerek olmuyor
arka kampana balatalarda aşınma çok cüzzi değerde oluyor
aracını iyi günlerde sorunsuzca kullanırsın inşallah

Copa2011
23-01-2017, 22:39
ismail abi amin teşekkür ederim.
Orjinal Triger kayışı VW damgalı Contitech çıktı. Kayışta çatlak yoktu ama çok sertleşmisti.

ismail
23-01-2017, 22:45
ismail abi amin teşekkür ederim.
Orjinal Triger kayışı VW damgalı Contitech çıktı. Kayışta çatlak yoktu ama çok sertleşmisti.

rica ederim
iyi ki değiştirmişsin
zate zamanı gelmişte geçmiş bileydi aklında soru işareti kalacağına şimdi kafan rahat :)
daha nice km ler sorunuzca inşallah

unsal
17-04-2017, 11:58
rica ederim
iyi ki değiştirmişsin
zate zamanı gelmişte geçmiş bileydi aklında soru işareti kalacağına şimdi kafan rahat :)
daha nice km ler sorunuzca inşallah

merhaba ismail, Copa2011,

devirdaim pompası ne kullandınız ? ne önerirsiniz? valeo iyi midir?
triger seti gates, INA, dayco? hepsinin fiyatı birbirine yakın gibi.
V kayışı ve rulman için marka öneriniz?

ismail
17-04-2017, 22:22
merhaba ismail, Copa2011,

devirdaim pompası ne kullandınız ? ne önerirsiniz? valeo iyi midir?
triger seti gates, INA, dayco? hepsinin fiyatı birbirine yakın gibi.
V kayışı ve rulman için marka öneriniz?

mrb ünsal abi
valeo da iyi markadır
triger seti için yazdığın tüm markalar olabilir
v kayışı için contitech veya gates
rulmanlar için de ina skf gibi markaların ürünleri tercih edilebilir

unsal
18-04-2017, 12:28
merhaba ismail,
devirdaim pompası için başka hanig marka önerirsin, fiyat karşılaştırmam için.
V kayışı rulmanı değişmeli mi? fiyatı (SKF 206) yüksek geldi.
teşekkür.

mrb ünsal abi
valeo da iyi markadır
triger seti için yazdığın tüm markalar olabilir
v kayışı için contitech veya gates
rulmanlar için de ina skf gibi markaların ürünleri tercih edilebilir

ismail
18-04-2017, 16:37
merhaba ismail,
devirdaim pompası için başka hanig marka önerirsin, fiyat karşılaştırmam için.
V kayışı rulmanı değişmeli mi? fiyatı (SKF 206) yüksek geldi.
teşekkür.

ünsal abi devir daim pompası olarak
valeo, vaico, hella, skf, gk, ruville, febi gibi markaları tercih edebilirsin
abi sana zahmet alıntı yaptığında mesajını alta yazabilirsen memnun olurum
teşekkürler

Copa2011
30-04-2017, 14:23
http://www.ozenmercedes.com/content/yedek-parca/urunler/textar-balata-arka.jpg

Textar Balata ibiza için yazıyorum 15 bin i görmeden bitti arkadaşlar,

zaten çok ince ve yumuşak bir balataydı sanırım,

fiyatına göre tavsiye etmeyeceğimi bildiririm,

ismail
02-05-2017, 16:05
Textar Balata ibiza için yazıyorum 15 bin i görmeden bitti arkadaşlar,
zaten çok ince ve yumuşak bir balataydı sanırım,
fiyatına göre tavsiye etmeyeceğimi bildiririm,
http://www.ozenmercedes.com/content/yedek-parca/urunler/textar-balata-arka.jpg

çok çabuk bitmiş
o kadar çabuk biteceğini hiç tahmin edemiyorum
acaba orijinal miydi
kutusunda made in germany yazıyor muydu

Copa2011
02-05-2017, 20:20
çok çabuk bitmiş
o kadar çabuk biteceğini hiç tahmin edemiyorum
acaba orijinal miydi
kutusunda made in germany yazıyor muydu

evet çok çabuk bitti abi, hatta bugün hafiften diske sürtme sesi gibi ses gelmeye başladı,
Kutusunda Germany yazıyordu ama daha önceki balatalara hin benzemiyordu, 1 cm kalınlığı ve üstten aşağı doğru git gide inceliyordu :(

ismail
02-05-2017, 20:52
evet çok çabuk bitti abi, hatta bugün hafiften diske sürtme sesi gibi ses gelmeye başladı,
Kutusunda Germany yazıyordu ama daha önceki balatalara hin benzemiyordu, 1 cm kalınlığı ve üstten aşağı doğru git gide inceliyordu :(

1,97 cm balata kalınlığı olması lazım
zira textar 2313001 kodlu ürün bilgisi o şekilde

http://i.ebayimg.com/images/g/eg8AAOSwuTxWAl74/s-l1600.jpg

http://i.ebayimg.com/images/g/mCcAAOSw0HVWAl7w/s-l1600.jpg

http://i.ebayimg.com/images/g/iaAAAOSwsB9WAl7~/s-l1600.jpg

Copa2011
02-05-2017, 20:57
Yok abi ya kesinlikle böyle değildi, kalıp ve kulaklar benziyor ama buna göre ve de dediğim gibi yüzeyi düz değil kalindan inceye doğru eğimliydi zemin... Yarın aldığım yere gidip aynı balatayi tekrar isteyeceğim bakayım tekrar sahte ise o zaman benden cekecekleri var, ayrıca 130 liraya Brembo var nasıl abi

ismail
02-05-2017, 21:04
Yok abi ya kesinlikle böyle değildi, kalıp ve kulaklar benziyor ama buna göre ve de dediğim gibi yüzeyi düz değil kalindan inceye doğru eğimliydi zemin... Yarın aldığım yere gidip aynı balatayi tekrar isteyeceğim bakayım tekrar sahte ise o zaman benden cekecekleri var, ayrıca 130 liraya Brembo var nasıl abi

kardeşim nereden ne kadara aldın bilemiyorum
fakat her zaman tavsiyem suyu gözünden içmektir
textar ın Tr dağıtıcısı ile görüşüp parakende satış yapanlardan alınabilirdi yada vw grup araçların parçaları satanlardan alınabilinirdi
ben kullandım ve aracımı emirkayra kardeşime devrettim halen kullanmakta ve sorunu olduğunu düşünmüyorum
fren sistemi iyileştirmesi / yükseltmesi (http://www.seatclubturkey.com/leon-mk2-2005-2012-/67747-fren-sistemi-iyilestirmesi-yukseltmesi.html)

emirkayra
02-05-2017, 21:09
kardeşim nereden ne kadara aldın bilemiyorum
fakat her zaman tavsiyem suyu gözünden içmektir
textar ın Tr dağıtıcısı ile görüşüp parakende satış yapanlardan alınabilirdi yada vw grup araçların parçaları satanlardan alınabilinirdi
ben kullandım ve aracımı emirkayra kardeşime devrettim halen kullanmakta ve sorunu olduğunu düşünmüyorum
fren sistemi iyileştirmesi / yükseltmesi (http://www.seatclubturkey.com/leon-mk2-2005-2012-/67747-fren-sistemi-iyilestirmesi-yukseltmesi.html)

Çok şükür fren sistemiyle bir sorunum yok abi maşallahı var zınk diye duruyor bunlara alıştıktan sonra diğer fren sistemlerine alışmak hayli zor olacak sen polo gti'deki frenleri nasıl buluyorsun yeterince tatminkar mı?

Copa2011
02-05-2017, 21:13
70 liraya Aksaydan parçacidan almıştım abi, ısrarla TRW istedim aynı fiyat bu daha iyi diye vermişti

ismail
02-05-2017, 21:34
Çok şükür fren sistemiyle bir sorunum yok abi maşallahı var zınk diye duruyor bunlara alıştıktan sonra diğer fren sistemlerine alışmak hayli zor olacak sen polo gti'deki frenleri nasıl buluyorsun yeterince tatminkar mı?

golf teki ve polo daki frenleri kullansan inanamazsın
tamamen stok olmasına karşın hiç tereddütte bırakmıyor insanı

70 liraya Aksaydan parçacidan almıştım abi, ısrarla TRW istedim aynı fiyat bu daha iyi diye vermişti

kardeşim fiyatı baya uygun saymışlar
internet te en uygun 110 tl civarında
trw amerikan üretimi olduğundan avrupa üretim balatalara göre daha sert
fren pedalını hissetmiyorsun ve sürekli abs devreye giriyor
ben kullanıp memnun kaldığımdan herkese
textar, ferodo, remsa, brembo, ebc gibi markaları tavsiye ediyorum
bildiğim kadarı ile ibr@him kardeşim de bağlantısını eklediğim sistemde textar balata kullanmakta
Leon FR 2.0 TDI 345mm Audi S3 Kaliper ile güncelleştirme (http://www.seatclubturkey.com/leon-mk2-2005-2012-/72564-leon-fr-2-0-tdi-345mm-audi-s3-kaliper-ile-guncellestirme.html)

unsal
08-05-2017, 14:25
ünsal abi devir daim pompası olarak
valeo, vaico, hella, skf, gk, ruville, febi gibi markaları tercih edebilirsin
abi sana zahmet alıntı yaptığında mesajını alta yazabilirsen memnun olurum
teşekkürler

merhaba ismail, teşekkürler.
Seat Ibiza 2004
Gates Triger seti (K015565XS, rulmanlar made in china) 263, Vale devirdaim pompası 102, Gates V kayışı 31, kore malı V kayışı rulmanı 45, Spectre G12 antifiriz 20, işçilik 200 (tanıdık indirimli)... hadi hayırlısı.

Copa2011
13-05-2017, 17:15
ismail abi Ferodo aldım, 73+8 tl kargo; 81 lira Otosüpermarket sitesinden, kutusu bandrollüydü, içindeki balatalar poşet kaplama yapılmış ondada bandrol vardı,
satıcı ile whatsapp dan uzun uzun konuştum sahte fason mal olmaması konusunda tatminkar cevaplar verdi,
dün değiştirdim balataları ( 30 tl ) 2. gün olmasına rağmen frenleme çok çok iyi abi,
bundan öncekiler balata değilmiş demekki ;)

ismail
14-05-2017, 00:43
ismail abi Ferodo aldım, 73+8 tl kargo; 81 lira Otosüpermarket sitesinden, kutusu bandrollüydü, içindeki balatalar poşet kaplama yapılmış ondada bandrol vardı,
satıcı ile whatsapp dan uzun uzun konuştum sahte fason mal olmaması konusunda tatminkar cevaplar verdi,
dün değiştirdim balataları ( 30 tl ) 2. gün olmasına rağmen frenleme çok çok iyi abi,
bundan öncekiler balata değilmiş demekki ;)

memnun kalmana senin adına çok sevindim
hayırlı olsun
sorunsuz nice km ler dilerim

Copa2011
14-05-2017, 01:00
Sağol abi teşekkürler

Copa2011
24-05-2017, 21:02
ismail abi Balatanın çabuk bitme sıkıntısını buldum sanırım, balatalar sürekli diske sürtüyor, diskle yapışık sanki, nasıl düzeltebiliriz acaba :(

ismail
24-05-2017, 22:00
ismail abi Balatanın çabuk bitme sıkıntısını buldum sanırım, balatalar sürekli diske sürtüyor, diskle yapışık sanki, nasıl düzeltebiliriz acaba :(

balatalar diske sürekli sürterler
yani mutlaka temas halindedirler
aracın düz bir zeminde boş viteste ve el freni inik iken aracını itebiliyor yada çekebiliyorsan frenler aracı kasmıyordur
yada aracı krikoya alıp tekeri elinle çevirip çeviremediğini kontrol etmen lazım