PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik vites ibiza da klima acinca devirde problem yaratıp aracın vurdurma yapması

maamedi
07-03-2017, 14:25
Herkese Merhaba
2004 model seat ibiza 1.4 otomatik vites 75hp bir aracım var. Aracımla trafikte giderken dur kalklarda aracım kötü bir şekilde sarsılma yapıyordu, bu sorunun vites problemi olduğunu zannedip ustaya götürdüm, bisey yok sadece yag degiselim dedi, yagi degistik kış boyunca boyle bi hata almadım taa ki geçtigimiz pazar havalar ısınınca klimayı acmamla tekrar basladı, anladigim kadari ile klima acinca ben frene bastigimda vites dusup rolanti artiyor, gaza bastigim anda vurdurma gibi sarsilma oluyoryor. Konu ile bilgisi olan arkadaslardan yardim rica ediyorum, ne.yapmaliyim nasil cozerim?

ismail
07-03-2017, 15:12
maamedi kardeşim geçmiş olsun
o kadar karışık bir durum ki tam olarak anlayamadım
aracın da lpg var mı
genel olarak sirkelemeler teklemeler ateşleme probleminden kaynaklanmaktadır
motor yağı mı şanzıman yağı mı değiştirildi

maamedi
07-03-2017, 15:18
Tesekkur ettim geri donus icin
Edit: Aracim Lpg li ve hem motor hem de şanzuman yağı değiştirildi.

ismail
07-03-2017, 15:32

rica ederim
lpg li araçlar mükemmele yakın ateşleme sistemi ister
tavsiyem aracı lpg den izole edip (akü den lpg beynine giden kablo üstündeki sigortayı sökmeniz yeterli olacaktır) tekrar denemeniz daha somut bir sonuç verecektir diye düşünüyorum
eğer ki tekleme sirkeleme yapmaz ise yazdığım gibi ateşleme problemi vardır

De Piedra
07-03-2017, 15:35

abi vites değişirken (yükseltirken veya düşürürken) vurma yapıyorsa ve sadece trafikte yapıyorsa buna benzer bir durumu ben 2007 model a3 aracımda yaşadım. ben ya beyinden yada seloroit valflerinden şüpheleniyordum beyinden kaynaklanıyormuş sıkıntı. bostancı sanayide avni usta var ona yaptırmıştım ben

maamedi
07-03-2017, 15:59
Diyelim ki ateşleme sisteminden bujileri mi degistirmek gerekli acaba?

maamedi
07-03-2017, 16:01
Bu araclarin A3 ile ayni uretim bandindan uretildigini duymustum umarim beyin hatasi degildir, cunku beyin hatasi olsa herzaman yapmaz mi? Bi d3 beyin derken vites beyni mi kastetdiginiz

De Piedra
07-03-2017, 16:12
Bu araclarin A3 ile ayni uretim bandindan uretildigini duymustum umarim beyin hatasi degildir, cunku beyin hatasi olsa herzaman yapmaz mi? Bi d3 beyin derken vites beyni mi kastetdiginiz

şanzıman beyninden bahsettim onu değiştirirken şanzımanı indirmiyorlar neyseki. Ama fiyatı biraz yüksekti açıkçası. İnşallah öyle birşey değildir. ben A3 lerde 160 bin km civarı olması normalmiş kronikmiş bildiğim kadarıyla

ismail
07-03-2017, 16:22
Diyelim ki ateşleme sisteminden bujileri mi degistirmek gerekli acaba?

buji + bobin + kablo

Hisarlı
07-03-2017, 16:53

Konunun başında klimayı açınca oluyor yazmışsın kanaatimce model itibarı ile klima kompresöründe sorun var her 4 yılda bir bakım gerekir, kompresörün rulmanından dolayı yük bindirme zorlama olur ayrıca kompresörün yağlamasını yapan içindeki gazla birlikte yağlayıcının yenilenmesi gerekir aksi halde motora aşırı yük bindirmekten hararet yaptırman büyük olası durumdur öncelikle klima kompresörüne baktırırsan diğer masrafları boşa yapmamış olursun kolaylıklar dilerim.

maamedi
07-03-2017, 18:36
Klima kompresorunun yaglayicisi mi var? Ilk kez duyuyorum, ayrica klimadan yapmasini ben ihtimal olarak degerlendirdim belki şanzuman trafikli ortamda sıkıntı yapiyordur

maamedi
07-03-2017, 19:18
Klima kompresorunun yaglayicisi mi var? Ilk kez duyuyorum, ayrica klimadan yapmasini ben ihtimal olarak degerlendirdim belki şanzuman trafikli ortamda sıkıntı yapiyordur

Hisarlı
07-03-2017, 20:49

Evet Klima kompresörünün de belli periyotlar da bakımı vardır içinde yağ olmazsa dönen aksam nasıl çalışır netten araştırırsan bu konuda bir çok açıklama bulursun örnek konu ve konu başlığı;

Araç Klima Bakımı İçin Bilinmesi Gerekenler

Klima Gazı ve Kompresör Yağı Kullanımı

Otomobil gazının yanlış kullanımı, klima sisteminde büyük hasarlara yol açmaktadır. Bu hasarların meydana gelmesin önlemek için, klima kompresörü üzerinde belirtilen klima gazını kullanmalısınız. Aynı şekilde klima kompresöründe kullanılan yağ, klima gazının niteliğine uygun olmasını gerektiriyor. Yanlış yağ seçimi kompresörlerde arızalara neden olabilmektedir. Ayrıca çevreye zarar vermemek adına ozon tabakasına zarar veren R12 yerine, zararsız olan R134a gazı kullanılmalıdır. (ALINTIDIR)

bu ve benzeri sitelerde açıklamalar mevcut iyi akşamlar dilerim.

maamedi
08-03-2017, 09:12
Onceligi klima kompresorune verip inceleyecegim. Bakalim sebeb burdan mi? Cok tesekkurler

maamedi
11-03-2017, 16:17
Takribi rakam nedir, ayni sorunu yasayan bir arkadas teshisi koydu jetta da yasamis. Acaba sanzuman benini ne kadara yaparlar? Bilgi rica etsem

scubadiver
11-03-2017, 23:37
Takribi rakam nedir, ayni sorunu yasayan bir arkadas teshisi koydu jetta da yasamis. Acaba sanzuman benini ne kadara yaparlar? Bilgi rica etsem

kardeşim mesajlardan alıntı yaparsan yada şu şekilde ismail etiketleme yaparsan daha çabuk cevap alabilirsin.geçmiş olsun bu arada inşallah fazla masraf çıkmaz.

tunaisgoren
12-03-2017, 00:08
Hocam 6 sene polo 6n2 1.4 75hp aracim vardı.. senin kullandığın motor ile aynıydı motoru.. klima açtığımda rolanti düşerdi araçta vuruntu olurdu bazen stop ederdi vs.. sorun bogaz kelebeğinde.. boğaz kelebeği temizliği Ve adaptasyon yaptirmani tavsiye ediyorum

AlkanExclusive
12-03-2017, 00:19
2012 BMW F20 116i'de yaşadım ben bunu.

Ancak Mart 2014'te orjinal ECU Update (ver 54.1) ile sorun çözüldü.

maamedi
12-03-2017, 13:38
Klima kapali ve benzinde giderken de yapti, buyukcekmeceden trafiksiz sirinevlere kadar geldim, incirliye dogru trafik basladi vuruntu yapti, sanirsam hidrolik beyinde ama psikolojimi bozdu :(( tunaisgoren

tunaisgoren
12-03-2017, 15:13
Klima kapaliykende yapıyordu bende artık sen haddede debriyaja basinca araba stop ediyordu.. bogaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu yaptırın

Oğux
29-06-2017, 21:13
Klima kapali ve benzinde giderken de yapti, buyukcekmeceden trafiksiz sirinevlere kadar geldim, incirliye dogru trafik basladi vuruntu yapti, sanirsam hidrolik beyinde ama psikolojimi bozdu :(( tunaisgoren

İyi akşamlar kardeş sorunun çözüldümü?
benzer sıkıntıyı bende yaşıyorum 2007 model seat ibizamda (Lpg ve benzinde farketmiyor) klima açıkken trafik ışıklarında boşa aldığımda araç stop ediyor.

Oğux
29-06-2017, 21:16
Hocam 6 sene polo 6n2 1.4 75hp aracim vardı.. senin kullandığın motor ile aynıydı motoru.. klima açtığımda rolanti düşerdi araçta vuruntu olurdu bazen stop ederdi vs.. sorun bogaz kelebeğinde.. boğaz kelebeği temizliği Ve adaptasyon yaptirmani tavsiye ediyorum

Boğaz kelebeği ve adaptasyon yaptırdım değişen bişey olmadı. her gittiğim ustada boğaz kelebeğinden temizleyelim geçer diyerek başından salıyor. artık kendim de söküp temizleyecek seviyeye geldim :)

Oğux
01-07-2017, 20:30
ismail abi bu konuda fikrin varmı? 2007 model seat ibizamda (Lpg ve benzinde farketmiyor) klima açıkken trafik ışıklarında boşa aldığımda araç stop ediyor.

ismail
02-07-2017, 00:59
ismail abi bu konuda fikrin varmı? 2007 model seat ibizamda (Lpg ve benzinde farketmiyor) klima açıkken trafik ışıklarında boşa aldığımda araç stop ediyor.

kardeşim geçmiş olsun
birçok nedeni olabilir
aklıma gelen birkaç tanesini yazayım
klima kompresörü bozuk (içinde kısa devre) olabilir
akün zayıf olabilir
alternatörün (şarj dinamosu) görevini düzgün yapmıyor olabilir
ilk etapta klima kompresörüne bir baktırmanı tavisye ederim
bir sorun yok ise sorun olabileceğini düşündüğüm diğer parçara baktırabilirsin
inşallah çözülemez bir sorunu yoktur