PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : okuyun lütfen

maberial81
18-07-2008, 11:17
selam arkadaşar dün yerel bir televizyon kanalında çok ilginç bir cihazın tanıtımını yapıyorlardı acaba bigisi olan varmı diye bir sorayım dedim.
Cihaz **** diye bir cihaz dizel araçlara taktırıyorsun ve motorda yanan hidro karbona yani yakıta daha çok oksijen sağlayarak yanamayan yakıt bırakmıyormuş ve bunun sonucu %20 yakıt tasarrufu,motor yağının 5 kat daha dayanıklı olması,motor parçalarının daha uzun ömürlü olması gibi avantajlar sağlıyormuş. duyan taktıran arkadaşlar varsa bilgilerinden faydalanmak isteriz şimdiden teşekkürler

SaVaRoNa_ATA
18-07-2008, 11:40
cihazın tam olarak adı ve maliyeti hakkında bi bilgin var mı

seydi
18-07-2008, 12:07
öyle bi cihazdan haberim yok ancak yurtdışından gelen yada izmirde bi firmanın distribitörlüğünü yaptığı bi alet var bildiğim yakıt hortumuna bağlıyorsun mıknatıstan ibaret bi aygıt olduğu için yakıttaki molekülleri sıraya sokuyormuş ondan dolayı yakıtın tamamı yandığından tasarrfuta sağlıyormuş benim bildiğim böyle bir alet ama adıı şu an hatırlamıyoum yaklaşık gfiyatı 550 ytl gibi bişeydi onu hatırlıyorum:)

TAVCI
18-07-2008, 12:31
Bu tur seyler bana hep para tuzagı gıbı gelıyor

maberial81
18-07-2008, 12:34
arkadaşlar bu cihazla iligili bilgi edinmek için şimdi internette dolaşıyordum da eko 66 yazın google a gelen sayfalardan ilkinde var bilgiler
bu arada bu icadı yapan adam yozgatlı dün 2 saat kadar bilgi verdi televizyonda cihazın takıldığı yerler kısıtlı. ayrıca cihaza İTÜ sanayi bakanlığı gibi önemli yerler onay vermiş. 4 yıllık araştırma yapılmış ve yukarıda yazdığım gibi avantajları kanıtlanmış

maberial81
18-07-2008, 12:43
valla arkadaşlar ben konyaya gidince ağustos ta taktırıcam edindiğim tecrübeleri sizinle muhakkak paylaşırım inşallah denildiği gibi birşeydir de şu türkiye şartlarında biraz rahatlatır bizleri

SaVaRoNa_ATA
18-07-2008, 15:32
inş haberleri bekliyoruz tabi maliyette önemli :D

inkubus
23-07-2008, 10:44
Bu mıknatıslı aletin mucidi ile tanıştım.. Kimya mühendisi ve babadan kalma iş olan textil firması var. Çok enterasan bir adam ve kişisel olarak söylüyorum bana hiç güven vermedi..
Hani TV Shopping kanallarındaki mucize aletler gibi :) sen ürünü yeter ki al.. Benzin tasarrufu bir yana gerekirse kan dolaşımını bile düzenler :)
Diğer taraftan ortalamaya göre %20 az yakan aracın piyasada ne kadar satabileceğini düşünün.. Buna rağmen VW, Renault ya da Fiat gibi firmaların neden bu adamların peşinde koşmadığını sorgulamak gerekiyor.

Saygılarımla..

Fth
28-07-2008, 01:42
hocam git bi tane eski pc harddiski al onun içinde neodyum mıknatıslar war güzel bi dizaynla benzin hortumuna bağla 550ytlik masrafı 20ytlye yap saygılar..

maberial81
30-07-2008, 23:34
peki ne oluyormuş neodyum mıknatıs takınca açıklayabilirsen sevinirim.

maberial81
15-08-2008, 17:50
Evet arkadaşlar sonunda taktırdım cihazı ve ilk denememi yaptım ankara-konya arasında. yakıtta %25 kazanç sağladı ve arabamın çekişinde artış oldu. tabi bu değişimler daha ne kadar sürer bilmem ama cihazın yetkili satıcısı 10 yıl garanti verdi (devletten garantiliymiş) eğer değerler değişecek olursa getir paranı aynen iade edeceğim dedi. artık sizlerin yorumunu bekliyorum.

007
15-08-2008, 19:50
Yakıtta %25 kazanç ciddi bir rakam..çeyrek depo...yani depo başına 45 ytl kar...ilginç..

ReneRider
26-08-2008, 15:47
yakıtta %25 kazanç sağladı

1) hocam bu %25 kazancı litre/km, YTL/km veya depo/km olarak belirtebilir misin?
2) Konya'da taktırmışsın galiba... Ne kadara maloldu?

fnasif
26-08-2008, 17:18
değerleri bende merak ettim. cihazı taktırdığından bu yana 11 gün geçmiş. 11 gün öncesi veriler ve bugünkü veriler üzerinden bilgi versen bizler için daha ayrıntılı olabilecektir.

maberial81
31-08-2008, 20:19
arkadaşlar şöyle izah edeyim sizde hesaplamasını yapın cihazı taktırdıktan sonra ful depo konya şehir içi 550 km yaptıktan sonra alaşehire geldim ve ikaz lambası yandı. (konya alaşehir arası yaklaşık 500 km) yani faha önceleri şehir içi şehir dışı karışık 850-900 km felan gidiyordu şim 1000-1100 km arası gidiyor. yani benim izlenimlerim

nightmare
07-09-2008, 12:44
ben sehir içi sehir dışı karışık zaten 1200km yapıyorum dizel cordobayla ozaman benim takmama gerenk yok

takeda
07-09-2008, 13:35
arkadaşlar bu cihazla iligili bilgi edinmek için şimdi internette dolaşıyordum da eko 66 yazın google a gelen sayfalardan ilkinde var bilgiler
bu arada bu icadı yapan adam yozgatlı dün 2 saat kadar bilgi verdi televizyonda cihazın takıldığı yerler kısıtlı. ayrıca cihaza İTÜ sanayi bakanlığı gibi önemli yerler onay vermiş. 4 yıllık araştırma yapılmış ve yukarıda yazdığım gibi avantajları kanıtlanmış

arkadaslar ben reklamcıyım.arkadasın dedigi cihazın merkezi taksimdedir oraya gittim ve yüz yüze cihaz sahibiyle konuştuk.yukarda bahsedilen bilgileri ve daha fazlasını firma sahibi söylüyor.hatta ne jeepler ne araçlara hatta abartmıyorum askeri gemi ve f16lara bile yapmış birkaç gemi uçakta denenmiş.adamın dediğine göre aşagıda arkadaşın teki neden reno veya başka markalar adamı bulup getirmiyor diye bi not var.onuda firma sahibine ben sormuştum.cvbı ise onlar böyle tasarrufu istemiyorlar benzin v.s pazarları hep koç veya büyük firmaların elinde o yüzden cihazı çıkarmaması için bi düya baskı yapmışlar çünkü benizin tüketimi düşeceginden dolayı hatta vurdular bile beni diyor :D .ben gittiğimde showroomunda bi dünya kişi vardı tele taksiciler normal arabası olanlar taktırmaya gelmişler.lakin inanın yüz yüze firma sahibiyle görüştüğüm halde bilemiyorum nekadar etkili bi cihaz.hatta bu cihaz ntvde hatırlarsanız mucitler diye bi prgram vardo.oraya çıktı cihazı tanıtmak için dikkatle seyrettim ki bilim adamları v.s ne diyecekdiye üstünde bile durmadılar yarışmadan elendi. yani kısa ve öz ben kişisel olarak şüpheliyim yakıt tasarrufu yaptıgından firma sahibinde görede bu cihaz çok kişinin rant peşinde olanların tezgahlarını bozacagından dolayı bi türlü piyasada yer edinmemesini istenmediğini söylüyor... karar sizlere kalmış :ponder:

inkubus
19-12-2008, 17:32
Hocam şu
"hatta abartmıyorum askeri gemi ve f16lara bile yapmış "
olayıyla koptum hani.. Sakın yalnış anlamayın sözüm size değil. Size böyle şeyler söyleyene..

Zira bu lafı söyleyen adamdan en ufak birşey alacak birisi değilim.ç Tamam belki çok şüpheci yaklaşıyorum ama yaklaşıma bak f16'ya :))))
Tabi en çok bilinen model o ya .. neden f4'e takmadınız demek lazım ? Zira onlarda bayağı eski model.. çok yakıyordur :)

Neyse alan arkadaşlar çoğalıpda olumlu yorumlar gelirse o zaman işler değişir...

Yaw kusura bakmayın aklıma geldi ürünü alan arkadaş demiş ki: "cihazın yetkili satıcısı 10 yıl garanti verdi (devletten garantiliymiş) "
Hocam argo olacak ama yemişler seni :) devlet garantiliymiş :)))

fnasif
19-12-2008, 18:13
Walla şüphelerinizde sonuna kadar haklısınız. Bugüne kadar defalarca dolandırıldıktan sonra selam verene bile niye selam verdi gözüyle bakmaya başladık. Ama herşeyin bu kadar incelendiği ve testlerin bu kadar abartıldığı bir ortamda bişey üretip doğru olduğunu kanıtlayıp ürünü satabilmek çok ciddi bir iş. Güven kaybetmek ticaret hayatını bile bitirebilir insanın. Bunu risk edebilecek bir ticaret adamı çok zor bulunur bu devirde. Ben ürünün iyi olduğuna inanmak isteyenlerdenim ama henüz cihazı denemiş değilim.

Bu cihaz dışında aracımda standart dışı 3 eklentim veya geliştirmem var. Normal haliyle çok sakin kullandığımda 700kmye anca yaklaşabilen aracım bu 3 eklenti ile şehirlerarası yolda otoban ve normal yol hız limitleri dahilinde 800km yol yaptım ki daha 30km gidebileceğimi gösteren bir ibare de vardı. Yani bu cihazlardan sonra standart 90 100km/h arası bir hızla şehirdışı seyretsem rakamın 900km olacağından şüphem bile yok.

Bence bu cihazları kullanmadan negatif yönde yorum yapmak çok doğru olmadığı kanaatindeyim. Sökonusu cihazın işe yarayan bir cihaz olmasını da canı gönülden arzu ederim.

Şüpheci olalım, araştıralım ama kesin emin olmadan negatif yönleri ile başkalarını da engelleyecek yorumlardan kaçınalım derim.

Powermove
16-08-2009, 17:55
Hocam Konyada nerede taktırdınız cihazı ve ne kadara mal oldu? Cevaplarsanız sevinirim.

muhammedcankaya
16-08-2009, 18:56
adam yozgatlıysa iki kere düşünmek lazım :)