Orijinalini görmek için tıklayınız : [ SORUN ] Aracı kullanıp park ettikten sonra gelen sesler
Aracı aldığımdan beri park ettikten sonra araçtan çatır çatır sesler geliyor önemsiyordum bayadır ama arkadaşlar içime kurt düşürdü katolizör turbo falan yapar dediler hiç başına gelen oldu mu böyle birşey yada bunu araç neden yapar..araç 2015 1.2 tsi ibiza...
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
OmerKartal
07-07-2017, 08:45
o sesler egzosun soğurken cıkardığı çatırdamalar.
arkadaşlarınızda aldırmayın cok :))
semihşen
07-07-2017, 09:09
Aracı aldığımdan beri park ettikten sonra araçtan çatır çatır sesler geliyor önemsiyordum bayadır ama arkadaşlar içime kurt düşürdü katolizör turbo falan yapar dediler hiç başına gelen oldu mu böyle birşey yada bunu araç neden yapar..araç 2015 1.2 tsi ibiza...
Normal birşey ısınan parçalar soğumaya geçiyor ayrıca turbonun hava tahliye seside olabilir
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
o sesler egzosun soğurken cıkardığı çatırdamalar.
arkadaşlarınızda aldırmayın cok :))
Teşekkürler [emoji3]
Normal birşey ısınan parçalar soğumaya geçiyor ayrıca turbonun hava tahliye seside olabilir
MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler
ismail abi seninde fikrini alabilir yim ?
ısınan parçalar genleşiyor soğudukçada eski haline dönüyor.bu değişim sırasındada bu sesler meydana geliyor.eski renomda çok belirgin bir şekilde duyulurdu bu sesler
kaanaltnsk94
07-07-2017, 12:38
Valla aynı ses bende de oluyordu öğrenmiş oldum. Tık tık tık çıtırdamalar lpg kaynaklı diye düşünüyordum. Turbo değildir bence çünkü benim 2007 1.6 motor turbo falan yok baya çıtırdıyo [emoji28]
SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ismail abi seninde fikrini alabilir yim ?
kardeşim diğer kardeşimin de yazdığı gibi ısınıp genleşen parçalar soğurken belirttiğin sesleri çıkartmakta
kardeşim diğer kardeşimin de yazdığı gibi ısınıp genleşen parçalar soğurken belirttiğin sesleri çıkartmakta
Sağol abi
azap5555
07-07-2017, 15:20
Bende de aynı sesler var, fren disklerinden geliyor gibiydi, genleşen parçalar soğurken olabilir denildiği gibi özellikle egzoz sistemi.
Egzozdan geliyor sıkıntılı bir durum değil. Arabadan indikten sonra o çıtırtıları duymak bana çok keyif veriyor.
Sıkınti yok o sesler herkeste var
Asteryus
08-07-2017, 10:59
Bende de aynı araç var benden de geliyor aynı sesler :) genleşme den oluyor sıkıntı yok
EVA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
AhmetUSTA6161
09-07-2017, 15:02
Herkese selamlar ve hayırlı günler diliyorum arkadaşlar.Hazır konu ses ten açılmışken bende bir şey sorabilir miyim?
Direksiyonu çevirirken elektronik tarzda bir ses geliyor.İlk Seat ım olduğu için sormak istedim ola ki bir arıza belirtisi ise hemen baktırmak adına.Daha önce Opel ve Peugeot araçlardan da kullanma şansım olmuş fakat bu tarzda bir ses olmamıştı hiç yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Saygılarımla.
Herkese selamlar ve hayırlı günler diliyorum arkadaşlar.Hazır konu ses ten açılmışken bende bir şey sorabilir miyim?
Direksiyonu çevirirken elektronik tarzda bir ses geliyor.İlk Seat ım olduğu için sormak istedim ola ki bir arıza belirtisi ise hemen baktırmak adına.Daha önce Opel ve Peugeot araçlardan da kullanma şansım olmuş fakat bu tarzda bir ses olmamıştı hiç yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
Saygılarımla.
Zemberek kurulma sesi gibi bir ses mi?
AhmetUSTA6161
09-07-2017, 21:14
Zemberek kurulma sesi gibi bir ses mi?
Kemal bey şöyle ifade etmeye çalışayım çıkan sesi ne kadar anlaşılır olur tabiki tartışılırr :)
Zıttt zıttt tarzında ince elektro mekanik gibi bir ses.Video baktım youte da fakat tam olarak benzeyenini bulamadım açıkçası.
Saygılarımla.
direksiyon elektrik motorlu olduğundan elektrik motorunun sesi olabilir mi
AhmetUSTA6161
11-07-2017, 00:17
direksiyon elektrik motorlu olduğundan elektrik motorunun sesi olabilir mi
İsmail bey biraz daha arastirdim servo elektro direksiyon deniliyor.Ondan sebep gelen seste bununla alakalı diye tahmin ediyorum...
İsmail bey biraz daha arastirdim servo elektro direksiyon deniliyor.Ondan sebep gelen seste bununla alakalı diye tahmin ediyorum...
evet ibizalardaki direksiyon elektrik motoru destekli hidrolik direksiyon yani senin de belirttiğin gibi elektro servo direksiyonmuş
1P (mk2) ve 5F (mk3) leonlardaki direksiyon sistemi tamamen elektrikli direksiyon olarak
Aracımı stop ettikten sonra (özellikle klima açıkken) göğüs ızgaralarından birbirine sürtünen pervane sesleri duyuyorum. Yaklaşık 10 sn sürüyor sonra susuyor. Umarım ciddi bir problem değildir.
Saygılarımla.
Aynı ses benim aracımda da var çok tatlı bir elektronik sesi ve direksiyonu çevirirken geliyor ismail abi daha iyi bilir fakat bildiğim kadarı ile tüm ibizalar da mevcut.
Bende de bu sesten var. Ama genleşme-büzüşme sesi değil.
Motor durduktan hemen sonra, istisnasız her seferinde 4 sefer, çat, çat, çat, çat diye bir ses geliyor motordan. Aynı şekilde, aynı sürede daima 4 ses.
Motorum 1,6 tdi CAYC kodlu olanlardan. HAdi bakalım buna ne diyeceksiniz :)
Aynı ses benim aracımda da var çok tatlı bir elektronik sesi ve direksiyonu çevirirken geliyor ismail abi daha iyi bilir fakat bildiğim kadarı ile tüm ibizalar da mevcut.
http://www.seatclubturkey.com/ibiza-mk4-2008-gunumuz-/76576-araci-kullanip-park-ettikten-sonra-gelen-sesler.html#post1695925