PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG Devredışı Kalıyor

studioworks
04-08-2017, 17:17
Yolda giderken bakıyorum bazen lpg nin tek olan yeşil ledi yanıp sönmeye başlıyor bir süre sonra
tekrar kesintisiz yanıyor sonra yine yanıp sönüyor. Böyle benzin lpg arasında gidip geliyor kendi kendine.
O tek yeşil led gaz tamamen bittiğinde lpg de değilsin benzin yakıyorsun diye yanıp sönüyor normalde.
Bir nedenden dolayı araba benzine geçiyor arasıra. Sonra yine sürekli yanmaya başlıyor lpg ye geçiyor.
LPG takan ayar yapan bir yere gittim çözemediler. Başına böyle birşey gelen var mı?
LPG markası atiker fast systems diye bir modeli. Bu arabadan iyice soğumaya başladım.

Bahadır Sabaş
07-08-2017, 13:00
Bunu lpg deposu tam doluyken yapıyor mu? Depoda gaz azsa pedalı fazla basarsan LPG devre dışı kalır.

Hasan Dndar
07-08-2017, 13:48
Mrb benimde atiker gold lpg kiti var hiç böyle birşey yasamadim ama tekrar lpg ustası na gitmenizi tavsiye ederim

Bu mesaj SM-A500H cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.

studioworks
07-08-2017, 14:49
lpg fullüyorum bitene kadar kullanıyorum. fullken yada yarımken yada az varken farketmiyor.
yolda giderken tık sesi geliyor benzine geçiyor yola devam ederken kafasına göre tekrar lpg ye geçiyor
sonra tekrar benzin öyle gidip geliyor. geçişler sırasında arabanın dengeside bozuluyor.
aşağıdaki gibi bir yazı buldum. regulatör arızasına işaret ediyor durum.

regulatör, enjektörler, filtreleri 178tl diyor set olarak aynı sitede ama tek taktırırsan 300tl istiyorlar nasıl oluyor.
Atiker Enjektor Regulator Seti (https://www.lpgyedekparca.com/atiker-enjektor-regulator-seti)

Sıralı Sistem LPG'li Araçlarda Kendiliğinden Gazdan Benzine Geçme Sorunu

LPG'li araçlarda özellikle yüksek devirlerde yaşanan gazdan benzine geçme şikayetinin muhtemel sebepleri aşağıda sıralanmıştır.

A: Eğer aracınızda bu şikayet var ise ilk olarak Lpg ayarını kontrol ettirmeniz gereklidir çünki iklim ve mevsimlere göre regülatör basıncı değişim gösterebilir ayarlanması gereklidir.

B: Sıralı sistem LPG'li araçlarda bulunan map bağlantı hortumlarında zamanla meydana gelen yırtılma aşınnma ecu'ya basıncı düşük ileteceği için araç birden gazdan benzine geçer.

C: Aracın altını sürtmeden dolayı LPG tankından gelen yakıt borusunda ezilme ve tıkanma meydana gelir. Birde zaman içinde alt kısımdaki borularda tıkanma bu sebeplere bağlı regülatöre yetersiz yakıt göndereceğinden regülatör ecu'ye düşük basın uyarısı gödererek aracın gazda giderken benzine geçmesine neden olur. Bu sorun genelde yüksek devirlerde yaşanır.

D: LPG beyin diyaframı zaman içerisinde çalışma özelliğini yitirerek basınç hatasına yol açar bu sebepten dolayı ecu arıza olarak algılayıp aracın benzine geçmesini sağlar. Bu sebepten dolayı araçta kendi kendine gazdan benzine geçme sorunu gözükür.

E: Daha önceki makalelerimizde belirtiğimiz gibi araca ilk montaj esnasında işin kolayına kaçan ustalar LPG tessisatındakı enjektör ve algılayıcı kabloları lehimlemeden bantla sararak iş yaptıkları için zamanla bu bağlantılar iletkenliğini yitirerek Aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme sorunna yol açar.

F: Birkaç LPG markasında programa LPG enjektör hatası yaşandığında aracın motorunu koruma amacı ile yazılımsal gazdan benzine geçme özelliği eklenmiştir.

G: LPG map yani basınç sensörü arızalı ise bu sorun kaçınılmaz olur. Kesinlikle arızalı map sensörünün değişmesi gerekir. Müşterilerin sıkça sorduğu sorulardan biri ise map sensörü neden sürekli arıza yaptığı sorusudur. Bu sorunun cevabı kısaca katkılı otogaz kullanmak ve zamanında filtre bakımı yapılmamasından kaynaklanır.

Şafak!
07-08-2017, 15:53
Benzer sorunu yaşadım bi kaç sene önce. Regülatör üstünde ısı sensörü var. O bozulmuş değiştirince düzeldi. Baktırmakta fayda var.

erdcan
07-08-2017, 16:22
Benzer sorunu iki farklı aracımda yaşadım. İlkinde araç conta yaktığı için su deposunda su kalmamış dolayısıyla da lpg beynine giren su olmadığı için araç benzine atıyordu sürekli. İkincisinde ise lpg filtresine giden hortum yerinden çıkmıştı. Her lpg'ye aldığımda benzine geçiyordu. sizin arıza durumunuz standart bir duruma bağlı olarak ortaya çıkmadığı için en iyi lpg ustasına göstermeniz. Eğer su gelmiyorsa veya lpg gitmesi gerektiği yere gitmiyorsa benzine geçer.

studioworks
07-08-2017, 19:13
@Şafak! (http://www.seatclubturkey.com/members/7082.html) bugün başka bir ustaya gittim ısı sensörü ve diğer parçalarda arıza göstermiyor hepsi
çalışır durumda görünüyor dedi. Hata listeside boştu hiç bişeye hatada vermemiş dedi.
Tüm tesisatı (cihazları değil sadece kablolarını filan) söküp bakmamız lazım birinde kopuk kırık şase filan olabilir dedi.
Isı sensörü sağlam görünüyor diye söyledi yani.

@erdcan (http://www.seatclubturkey.com/members/12349.html) bendeki durum sürekli değil. normal çalışıyor lpg ye geçiyor öyle gidiyorum bazen 1 saat sorun olmuyor
sonra başlıyor bazen motor daha tam olarak ısınmadan lpg ye geçtikten kısa süre sonra yapıyor.
ama mutlaka lpg ye geçiyor sonra sonra arada tekrar benzine geçiyor.

hiç lpg ye geçmemesi söz konusu değil yani. ve lpgden benzine geçtikten sonrada sürekli benzinde kalmasıda söz konusu değil.
lpg benzin arasında gidip geliyor. sanki bir kablo temassızlık yapıyor arada ve benzine geçiyor sonra temas ediyor lpg ye dönüyor gibi.
yarın bütün tesisatı söktürüp baktıracağım. bu iş için 150tl fiyat verdi usta.
veya komple lpg sistemini değiştireceğim 1000-1250tl arası fiyatlar var atiker için. ama bugün gittiğim usta yenisini taksakda aynı sistem
olacak birşey değişmeyecek diye söyledi. arabadaki lpg atiker fast diye bir model ve sanırım 2008 yılında takılmış.

Şafak!
08-08-2017, 12:38
@Şafak! (http://www.seatclubturkey.com/members/7082.html) bugün başka bir ustaya gittim ısı sensörü ve diğer parçalarda arıza göstermiyor hepsi
çalışır durumda görünüyor dedi. Hata listeside boştu hiç bişeye hatada vermemiş dedi.
Tüm tesisatı (cihazları değil sadece kablolarını filan) söküp bakmamız lazım birinde kopuk kırık şase filan olabilir dedi.
Isı sensörü sağlam görünüyor diye söyledi yani.

@erdcan (http://www.seatclubturkey.com/members/12349.html) bendeki durum sürekli değil. normal çalışıyor lpg ye geçiyor öyle gidiyorum bazen 1 saat sorun olmuyor
sonra başlıyor bazen motor daha tam olarak ısınmadan lpg ye geçtikten kısa süre sonra yapıyor.
ama mutlaka lpg ye geçiyor sonra sonra arada tekrar benzine geçiyor.

hiç lpg ye geçmemesi söz konusu değil yani. ve lpgden benzine geçtikten sonrada sürekli benzinde kalmasıda söz konusu değil.
lpg benzin arasında gidip geliyor. sanki bir kablo temassızlık yapıyor arada ve benzine geçiyor sonra temas ediyor lpg ye dönüyor gibi.
yarın bütün tesisatı söktürüp baktıracağım. bu iş için 150tl fiyat verdi usta.
veya komple lpg sistemini değiştireceğim 1000-1250tl arası fiyatlar var atiker için. ama bugün gittiğim usta yenisini taksakda aynı sistem
olacak birşey değişmeyecek diye söyledi. arabadaki lpg atiker fast diye bir model ve sanırım 2008 yılında takılmış.

Dediğin gibi büyük ihtimal tesisat kablolarında yada lpg sigortasımı rölesi mi bişi var onlardan olabilir. Çünkü diğer durumlarda arızanın beyine düşmesi gerekirdi. Çok basit bişi çıkıcak büyük ihtimal. Bence sistem yenilemeye gerek yok. Hazır oturmuş sistemin var. Elden geçmesi kafi.

studioworks
09-08-2017, 17:28
Dediğin gibi büyük ihtimal tesisat kablolarında yada lpg sigortasımı rölesi mi bişi var onlardan olabilir. Çünkü diğer durumlarda arızanın beyine düşmesi gerekirdi. Çok basit bişi çıkıcak büyük ihtimal. Bence sistem yenilemeye gerek yok. Hazır oturmuş sistemin var. Elden geçmesi kafi.

2 gündür yaklaşık 100km her türlü sürdüm arabayı ama problem çıkmadı. hiç benzine geçmedi.
yüksek devir yaptım hız yaptım düşük devir yaptım klima açık-kapalı gittim. muhtemelen söylediğin gibi bir durum var dostum.
ön kısımdaki tesisatı yeniletmek işi çözebilir.

studioworks
20-12-2017, 20:10
Regulatör veya beyin dedikleri şeyin üzerinde ısı sensörü var. İnce bir kablosu var o dibinden zedelenmişti zaten.
Komple regulatörü değiştirtim problem çözüldü. Isı sensöründe sorun vardı sanırım çünkü kablosunu bir yere sabitliyordum o anda problem bir süre düzeliyordu.
Regulatör değiştikten sonra problem kalmadı. Bilgi vereyim dedim.