Orijinalini görmek için tıklayınız : Istanbul-Adana ne yapılabilir?
Merhaba Arkadaşlar,
31 Ağustosta aksilik olmazsa arabamla 4 Sap halinde Adana'ya doğru yolculuk yapacaz:)
Eğlenerek gitmek için gündüz yola çıkarız.
Sizlerden isteğim yol güzergahımızdan çok fazla sapmadan neler yapabiliriz?
Güzergahımız:
İstanbul,Bolu,Ankara,Aksaray,Pozantı,Adana.
Önerilerinizi bekliyorum..
Saygılar..
quoasimodo
15-08-2008, 14:51
zaten en mantıklı güzergahı belirlemişsiniz. yol hem temiz, hem de güvenli...
ama güneye inerken mevsimin en sıcak günlerinde gündüz yolculuğu bana çok mantıklı gelmedi.
bence gece yolcuğu daha kolay olur bu güzergah için.
Gece yi ben bi tek kamyonlar yüzünden istemiyorum. Ve ulukışla-pozantı arası tehlikeli bir bölge. Gündüz bile deli ediyor o yol adamı.
Gündüz sebebide gezerek gitmek. Dura dura gideriz diye..
antakya'ya da beklerim ibrahim
iyi yolculuklar
picassoner
15-08-2008, 19:20
pozantı da da bir sct li var beklerim burdayım o tarihler arası. PİCASSONER
mayham85
15-08-2008, 19:55
pozantı da da bir sct li var beklerim burdayım o tarihler arası. PİCASSONER
hocam sen pozantıdamısın bende tekirdeyim görüşelim bir ara:)
hatta arkadaşlarıda ağırlarız.
picassoner
15-08-2008, 22:02
hocam sen pozantıdamısın bende tekirdeyim görüşelim bir ara:)
hatta arkadaşlarıda ağırlarız.
evet pozantıdayım. sizin toledo lacivert mi? görüşelim mutlaka.
picassoner
15-08-2008, 22:07
ibrahim kardeş bence en güvenli yol bahsetmiş olduğun ulukışla pozantı arası. virajlı ve iki şeritli olduğu için sürücüler daha dikkatli davranıyor. ama pozantı sınırlarına girildiğinde şerit üçe çıkıyor ve işte tehlike burada başlıyor ve en sık kazalar burada oluyor. o yüzden bence dikkatli olmanız gereken yol pozantı çıkışına kadar otobana girişe kadar olan mevkii.
Soner saolasın kardeşim. Dediğin gibi 3 şeride çıkan yol tehlikeli.
Ve mümkün olursa ikimiz içinde bi çayını içer yola devam ederiz;)
mayham85
15-08-2008, 23:36
evet pozantıdayım. sizin toledo lacivert mi? görüşelim mutlaka.
hocam ben yarın pozantıya ineceğim uygunsa görüşelim.
bizim toledo lacivert 06 gna 67 plakası şimdi eskişehirde ama 5 6 sene pozantıda işimiz vardı tekfen e taşeronluk yaptık kesin görmüşsünüzdür pozantıda.
picassoner
15-08-2008, 23:49
Soner saolasın kardeşim. Dediğin gibi 3 şeride çıkan yol tehlikeli.
Ve mümkün olursa ikimiz içinde bi çayını içer yola devam ederiz;)
başım üstü yeriniz var arkadaşlar. mutlaka beklerim. buradan haberleşiriz.
picassoner
15-08-2008, 23:51
hocam ben yarın pozantıya ineceğim uygunsa görüşelim.
bizim toledo lacivert 06 gna 67 plakası şimdi eskişehirde ama 5 6 sene pozantıda işimiz vardı tekfen e taşeronluk yaptık kesin görmüşsünüzdür pozantıda.
biliyorum arabayı. yarın sabah adanaya pazar gecesi döneceğim. pazartesi müsait olursanız görüşelim bir çay içelim.
mayham85
16-08-2008, 00:04
biliyorum arabayı. yarın sabah adanaya pazar gecesi döneceğim. pazartesi müsait olursanız görüşelim bir çay içelim.
hocam toledo şimdi biladerde bende ford transit connectle takılıyorum:)
pazartesi benim pansumanım var malesf adanaya inmem gerekiyor arabayıdda büyük ihtimal pedere bırakıcam şuan yurtdışında gelince programı naısl bilmiyorum.
olmadı pmden haberleşiriz.
picassoner
16-08-2008, 00:24
hocam toledo şimdi biladerde bende ford transit connectle takılıyorum:)
pazartesi benim pansumanım var malesf adanaya inmem gerekiyor arabayıdda büyük ihtimal pedere bırakıcam şuan yurtdışında gelince programı naısl bilmiyorum.
olmadı pmden haberleşiriz.
OLUR NE ZAMAN MÜSAİT OLURSAN GÖRÜŞÜRÜZ. ...
benim de mersine geçerken kullandığım güzergahtasın ibrahim. güzergah güzel duble yol genelde ama bir yolun zemin kalitesi bu kadar kötü olur, Ankara Ulukışla arası neredeyse hoplaya zıplaya gidiyoruz, düz yolda giderken biraz hız yap altını çarpman içten değil. Bu yolu duble olarak yapanlara şağka çıkartıyorum ama zemin ve asfalt kalitesine de rezalet diyorum. Sanırım bu yolda gereksiz projelerle epeyce para harcanılacak. Bu yolun duble hale gelmesinin mazisi daha birkaç yıl ama hiç yeni yapılmış yola benzemiyor. Güzergah süper zemin rezalet diyorum.
Arkadaşlar,
hiç o çevrede neler yapıldığını bilen yok mu?
Nerenin nesi meşhurdur? Neyi yenilir neyi içilir?
mayham85
17-08-2008, 23:09
Arkadaşlar,
hiç o çevrede neler yapıldığını bilen yok mu?
Nerenin nesi meşhurdur? Neyi yenilir neyi içilir?
tekir tepesinde göçmen kasabında mangala pirzola atılır keyifle yenilir.
adanada dilberler sekisinde suya nazır nargile yapılır.
kolcuoğlunda kebap yenir
mersin tarafında denize gidilir pansiyonlar uygundur.
daha aklıma gelmioyor.
a mersine geçeceksen sana buralarda zor bulacağın laos balığı ve barbunya balığı (karacailyasta her balıkçıda vardır), Mersin çarşısı civarında açık ekmekte tantuni, tepside künefe (en ünlülerden biri Emin ustadır) ve Türkiye'de hiç bir yerde bilinmeyen kerebiç tatlısı, Dalakdere köyü civarında tereyağlı tavuk...
Hep boğazdan bahsettik gezmek denince yine Mersin'de Cennet - Cehennem ve Dilek mağarası, Türkiye'nin en güzel kumuna sahip Susanoğlu plajı, Tarsus civarında Eshabı Keyf'te yedi uyuyanlar mağarası... Yöreye indiğinizde bir broşürle daha aklımıza gelmeyen bisürü yer bulabilirsin. İç anadoludan geçerken o kadar vaktiniz varsa Kapadokya'da atla geziler, balonla turlar, yerli üzümlerden yapılan şaraplar ve gece eğlenceleri düzenleyen bir dünya yer bulabilirsin ama bu kadar aktiviteyi tek bir seyahate sığdırman zor gibi umarım zamanınız olurda yaparsınız.
Faruk ve Emre, fikirleriniz için teşekkür ederim.
Adana ve Mersin'de yapacak çok şey var zaten. Benim istediğim gidene kadar yolda yapılabilecek şeyler varsa onları gerçekleştirmek.
Kapadokya güzel bir fikir. Ama daha önce oraya gittik ve dönüş yolunda kayseriye geçeceğimiz için ozaman geçeriz diye düşünüyorum.
Şubat ayında kayseri-adana yolunda giderken pozantıda Pala'nın yeri vardı. Mükemmel bi servisi vardı adamların. Etler ve mezeler süperdi.
Ama yazın oranın pek iyi olmadığını, otobana çıkmadan tekir yaylasına çıkıp orda yemek yememizi tavsiye ettiler.
Tekrar tekrar teşekkür ederiyorum:)
R€D SH@RK ~~ÇAĞLAR~~
19-08-2008, 08:32
şu Anda Kendim Için Söylüyorum Kardeşim
Ben Sabah 6 Da Yola çiktim Bolu Tünelden çiktiktan Sonra Iljk Dinlenme Tesisinde Bir çay Içtim Daha Sonra Tuz Gölünün Kenarinda Bir Restaurant Var Orada Aperatif Bişeyler Yedim Daha Sonra Aksaraydan Niğde Ulukişla Pozanti Istikametine Inerken De Durup Soğuk Bişeyler Içtim Pozanti Ya Indiğimde Tam Otobana Girmeden Sağda Bp Var Orada Yakitimi Fulledim Güzelde Bi çay Ismarladilar Araca Bindim Marş Yok Basmiyo Eh Dedim Bu Kadar Yavaş Gelirsen Arabada Of Der Tabi Takviye Yapip Araci çaliştirdim Sonra Yetkili Servis Hasan Kavi'ye Gittim Akünün Of Olduğunu Söylediler 3 Saat Te Ancak Işimin Biteceğini Söylediler Ve O Arada Kebapçi Celal Ustaya Giderek Afiyetle Hanimla (o Zaman Nişanlimdi) :) Karnimizi Doyurduk
Kafani şişirdim Kusura Bakma
R€D SH@RK ~~ÇAĞLAR~~
19-08-2008, 08:33
Tekrar Söylüyorum Bak Tuz Gölünün Kenarinda Mutlaka Durun
Çağlar iyi aklına gelmiş, tuz gölünde yalınayak uzunca bir yürüyüş harika olur:) daha önce biz de denemiştik.
aspava983
19-08-2008, 13:24
ibrahim yol boyunca dikkatini çeken yerde duaracaksın havanı alıp çayını kahveni içeceksin..acıkınca kalabalık gördüğün molaya girip değişik lezzetler tatacaksın zaten kafanı yorma 4 erkek yola çıkıyorsanız aklınıza çokşey gelir..:))
şimdiden hayırlı yolculuklar
Çağlar kardeşim hiç olur mu kafa şişirmek.
Tuz gölünde geçen seferde durmuştum ama bişey yemedim orda. Bu sefer tadarız birşeyler. Aslında orda arabayı kullanmak ve resimlerini çekmek istemiştim. Ama Tuz arabaya zarar verirmiydi onu bilmediğimden cesaret edemedim!
Bakalım her geçen gün birşeyler daha öğreniyorum..
Az kaldı zaten sabırsızlanmalar başlıyor..
ibrahim o kadar çok yemek yenecek yer tarif ettik ki, aklımız boğazımızda sanki:D Sen tuz gölünde bişey yeme, başka yerde yediklerini eritmek için bence keyifle tuz üzerinde yürü:smoke: sakın arabayı oralara sokayım deme, sen gez yeter:P
Farklı birşey düşünürmüydük ki:) yemek den başka:)
bakalım orda birşeyler atıştırırz. Zaten bolu da bi et yemek hakkımız değil mi:)
sonrada pozantıda bi yerde yeriz yada biraz daha dayanır evimizde yeriz:)
Bugun 12 itibari ile yola çıkıyoruz kısmetse..
yoldaki deneyimlerimizi paylaşırım en kısa sürede..
Kısa bir süre aranızda olamıcam. Kendinize iyi bakın.
Selamlar herkese;):wave: :wave: :wave:
hayırlı yolculuklar.Tabanın düz bassın.
koraybilge
31-08-2008, 12:06
ibrahim dört camı aç kolları dışarı çıkar sağa sola sark:)
hayırlı yolculuklar dikkat edin...
mayham85
31-08-2008, 17:30
hayırlı yolculuklar.
Çok eğlenerek geldik. 15saat sonra eve girebildik, nasıl?:)
Bolbol milletle muhabbet ede ede geldik. Saat başı durunca bukadar zaman aldı. Malum sigara içenler var..
Ama en güzelide kamyoncu ve tırcılara kornayla selamlaşmakdı..:D
Adanaya gelince de kötü bir şey oldu. Aracın iç ön sağ aksın başı parçalandı:(
parçanın gelmesini bekliyorum. Perşembeye bi akslik olmazsa teslim edilecek!
Ve yine soruyorum:
Araca nazarmı değiyor?
Yoksa talihsizlikler hep beni mi bulur?
gecmis olsun ibrahim...
yapacak bir sey yok kırmızıya cok nazar degiyor :)
Geçmiş olsun İbrahim, araba güzel olunca nazar da eksik olmuyor üzerinden...
koraybilge
02-09-2008, 19:09
Geçmiş olsun İbrahim, araba güzel olunca nazar da eksik olmuyor üzerinden...
ibrahim çok geçmiş olsun onurun gözü kalmıştır...
mayham85
02-09-2008, 21:40
geçmiş olsun hala adanadamısınız.
aspava983
02-09-2008, 22:08
geçmiş olsun memlekete hoşgeldin..
mayham85
02-09-2008, 22:08
ya arkadaşlar fırsat bu fırsat adanada buluşma yapalımmı:)
ben tekirdeyim yarın öğlen adanaya geçecem adanadan arkadaşlarla görüşebiliriz.
ibrahim çok geçmiş olsun onurun gözü kalmıştır...
onurun gözü cıksın emi :)
ya arkadaşlar fırsat bu fırsat adanada buluşma yapalımmı:)
ben tekirdeyim yarın öğlen adanaya geçecem adanadan arkadaşlarla görüşebiliriz.
Samet hocayla görüşelim. Hiç olmazsa bi şeyler içmeye gideriz. Ve siteden de duyururuz.
Ama cuma yada cumartesi olsun.Ki sizin araçları görünce acım daha da büyümesin:)
onurun gözü cıksın emi :)
Valla kimin gözü kaldıysa artık ne diyim. Milletin gözüne at nalını sokacam..
Arkadaşlar yönetimden izin aldım. Eğer isterseniz görüşebiliriz.
Gelmek isteyenler lütfen cevap yazabilirmi?
aspava983
03-09-2008, 16:56
Arkadaşlar yönetimden izin aldım. Eğer isterseniz görüşebiliriz.
Gelmek isteyenler lütfen cevap yazabilirmi?
nezman nerde uyarsa gelebilirim..
mayham85
03-09-2008, 20:52
Samet hocayla görüşelim. Hiç olmazsa bi şeyler içmeye gideriz. Ve siteden de duyururuz.
Ama cuma yada cumartesi olsun.Ki sizin araçları görünce acım daha da büyümesin:)
hocam ben yeni döndüm adanadan haberleşelim ben cuma günü adana merkeze geleceğim.
bugün osmaniyede idim mehmet ve ismail arkadaşlarımzla buluştuk bugün.
Cumartesi günü buluşmaya ne dersiniz?
Cep telefonlarım:
0505 396 81 86
0533 669 26 09
Malum evimde internet yok. Arada kaçak giriyorum:)
mayham85
04-09-2008, 13:03
Cumartesi günü buluşmaya ne dersiniz?
Cep telefonlarım:
0505 396 81 86
0533 669 26 09
Malum evimde internet yok. Arada kaçak giriyorum:)
cumartesi biraz zor hocam ya ben tekirden gelip gidiyorum pazar günüde yola çıkacam evdekiler bırakmazlar beni:(
ama şuan adanadayım istersen görüşebiliriz. yarın akşamda olabilir yarın akşamda gelicem büyük ihtimal.
O zaman bugun(Cuma) akşamında görüşelim.
Sanırım bi emre gelir bide ben:)
Gelmek isteyen olursa cep numaramdan ulaşabilir. Saat olarak da sanırım Emre nin havalimanında bir işi var. Sonrasında görüşürüz diye tahmin ediyorum. Oda akşam 7den sonra olur.
Saat 13,30da Emre(Mayham85) ile T.özal bulvarında özsüt te buluşuyoruz.
Görüşmek üzere..
su anda bulusmus sunuzdur :)
Emre ve kardeşiyle buluştuk, tanıştık.
Kısa ama güzel bi görüşme oldu. Artık daha uzun görüşmelere:)
su anda bulusmus sunuzdur :)
Ben eve geldim. Emre Tekir'e gitti:)
mayham85
05-09-2008, 20:02
kısa süreli bir buluşma idi ama muhabbet güzel ilgiler bir olunca güzel bir buluşma oldu başka arkadaşlarımızda gelebilse idi keşke.
ibrahimcim eskişehire mutlaka beklerim takılırız beraber.
bu arada düldülü elimle yıkadım tekire gelince bi an geri ısındım arabama kirli olunca insan arabasından soğuyor valla.
aspava983
05-09-2008, 22:49
burdaki msjınızı geç gördüm ibrahime ulaştım ama görüşme bitmişti yetişemedim..:(
Tekrar ayaklarına sağlık Emre kardeşim.
İstanbul'a da bekleriz herzaman!
İyi yapmışsın çok kirlenmişti. Hayır gaza basarken tepki bile vermiyordu sana, küsmüştü:)
burdaki msjınızı geç gördüm ibrahime ulaştım ama görüşme bitmişti yetişemedim..:(
Eser servisten 6da çıkabildim ve o saate kadar telefonda habire kavga gürültü. O yuzden seninle görüşemedim. Yarın yola çıkmazsam seninle bi kahve içeriz.
aspava983
05-09-2008, 22:58
Eser servisten 6da çıkabildim ve o saate kadar telefonda habire kavga gürültü. O yuzden seninle görüşemedim. Yarın yola çıkmazsam seninle bi kahve içeriz.
sağlık olsun ibrahim kısmet değilmiş demek..ne yaptın arabanın işlerini halledebildin mi bari??
Evet halletim. Garantiden değişceğini umduğumuz fatura bize çıkınca ödeyerek aracımı teslim aldım!
aspava983
05-09-2008, 23:02
Evet halletim. Garantiden değişceğini umduğumuz fatura bize çıkınca ödeyerek aracımı teslim aldım!
sorun giderildiyse gözünaydın..kavinin kolay kolay garantiyle işi olmaz..:no:
Sorun çözülmicek bir şey değil di ki Eser.
Parça değişecek, ödeme yapılacak, o kadar!
mayham85
07-09-2008, 02:18
Tekrar ayaklarına sağlık Emre kardeşim.
İstanbul'a da bekleriz herzaman!
İyi yapmışsın çok kirlenmişti. Hayır gaza basarken tepki bile vermiyordu sana, küsmüştü:)
aldım onun gönlünü ama ankarada arkadaşın 1,8 T passatı ile blow off eşliğinde bir tur atınca bende ona küstüm:(