PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [ YARDIM ] Rötuş Boyası

drknl
29-11-2017, 12:07
İyi günler, 2017 model nevada beyazı Seat Leon aracım var. Aracın sağ arka teker üstünü biraz sürttüm, serce parmak ucu kadar 3-4 tane boya kalkmasi ve küçük bir göçük var. Aracın paslanmaması icin rötuş boyası almayı düşündüm fakat rengine dair bir kod bulamadım. http://www.hepsiburada.com/motip-seat-l13m-sprey-boyasi-275-ml-p-OTEUCZSEA420-L13M?magaza=E Ucuz bu likteki boyayi almayı düşünüyorum ama bir sürü farklı kod var. Hangisini almalıyım? Oje alip onu sursem paslanmaya karşı önler mi? Önerebileceğiniz her şeye açığım. Teşekkürler.

excoupe
29-11-2017, 12:14
aleyküm selam. yağlı boya sürmen paslanmayı önleyecektir.

drknl
29-11-2017, 12:15
aleyküm selam. yağlı boya sürmen paslanmayı önleyecektir.
Başka ne yapabilirim?

excoupe
29-11-2017, 12:23
Başka ne yapabilirim?

sulu boyada olur.

ohan83
29-11-2017, 12:43
Stepne halisini kaldir, etiketi göreceksin oranin fotosunu çek, arac boyasi satan herhangi biryere gidip fotografi göster, onlar resimdeki boya kodunu anlar sonra rötüs boyasi istedigini söyle 10-15 tl lik boya yaptir yeterli olur. Sonra en ince suluboya fircasi veya kürdanla uygula bu kadar. Sonrasinda Daha profosyonel uygulama istiyorsan forumda konu aratabilirsin.

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muratmmn
29-11-2017, 12:56
ohan83 bildiği konu varsa link ekler misin?

ohan83
29-11-2017, 13:00
ohan83 bildiği konu varsa link ekler misin?http://www.seatclubturkey.com/archive/index.php/t-64496.html

muratmmn
29-11-2017, 13:12
ohan83 teşekkür ederim

CNR
29-11-2017, 13:16
Ayrıca sprey boya alma normal sıvı boya al.

emirkayra
29-11-2017, 13:19
Hoşgeldiniz aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah sizi tanıyabilir miyiz üyelerimiz bölümünden kendinizden ve aracınızdan bahseden bir konu açarsanız memnun oluruz
Aracın renk kodunu buldum seat bayisinde çalışan arkadaş gönderdi sağolsun
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171129/05c544c890be0e63cbe1e9a9fd2339a8.jpg

t_e_k_i_n86
29-11-2017, 14:19
drknl benim aracımda 2016 model Nevada beyaz. Stepnenin orada yazan boya kodu LS9R diye hatırlıyorum. Sen de bir kontrol et. Yalnız şöyle bir durum var. Bizim araçların boyası sedefli olduğu için genelde ohan83 ün dediği gibi boyacılar yapamıyor. Ben Eskişehir'de servise boya veren yere gittim. Orası bile tutturamadı. Çünkü bir katı farklı diğeri farklı. O yüzden forumdan daha önce alan bir arkadaşın alıp memnun olduğu sprey boyadan aldım. Sana da tavsiye ederim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirkayra
29-11-2017, 14:20
drknl benim aracımda 2016 model Nevada beyaz. Stepnenin orada yazan boya kodu LS9R diye hatırlıyorum. Sen de bir kontrol et. Yalnız şöyle bir durum var. Bizim araçların boyası sedefli olduğu için genelde ohan83 ün dediği gibi boyacılar yapamıyor. Ben Eskişehir'de servise boya veren yere gittim. Orası bile tutturamadı. Çünkü bir katı farklı diğeri farklı. O yüzden forumdan daha önce alan bir arkadaşın alıp memnun olduğu sprey boyadan aldım. Sana da tavsiye ederim.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2017 model makyajlı kasada m.nevada beyaz diye geçiyor kodu farklı yani abi

ohan83
29-11-2017, 14:31
t_e_k_i_n86 boyaci yapamiyor diye bise olurmu, kim yapacak ki baska? Sedefli boyalar zor kabulum fakat senin gittigin boyaci özenmemistir. Beceremeyince opak emotion kirmiziyi bile tutturamaz . Sanayi carsinda arabacilar caddesi yol üstündeki yeremi sordun boyayi acaba. Orda benim boyamida tutturamadilar.

Hasan Dndar
29-11-2017, 15:16
hallettin mi kardeşim sonuç nedir herkes birşey söylüyor adamın kafası karıştı .boyacılar yapamıyor diyorsunuz komple boyatmıyor aracı serçe parmağımının ucu kadar dıyor. adam akıllı bir boyacıya gıt emirkayra ramazan abinin yazdığı boya kodunu göster yardımcı olurlar

emirkayra
29-11-2017, 15:21
Servise gidiverin yapsınlar küçük bir şey zaten

ohan83
29-11-2017, 15:27
Gayet acik yol gösterdim kafa karışacak bi durum yok, ya boyacidan kodunda rötüş boyasi alip yapacak yada serviste yaptiracak ufak bise icin zaten servis para bile almaz.

t_e_k_i_n86
29-11-2017, 17:15
emirkayra doğrudur. ohan83 evet sanayide yol üstündeki yere yaptırdım ama tutmadı. Önerebileceğin bir yer varsa oraya gideyim.

drknl
29-11-2017, 18:03
hallettin mi kardeşim sonuç nedir herkes birşey söylüyor adamın kafası karıştı .boyacılar yapamıyor diyorsunuz komple boyatmıyor aracı serçe parmağımının ucu kadar dıyor. adam akıllı bir boyacıya gıt emirkayra ramazan abinin yazdığı boya kodunu göster yardımcı olurlar
https://urun.n11.com/rotus-boyasi/aracinizin-boya-koduna-ozel-motip-rotus-sprey-boyasi-P101182244 bu üründen sipariş verdim bakalım nasıl olacak. Eğer olmazsa servise gideceğim anlaşılan ama zaten boyalar küçük olduğu için çok sırıtmadıkça boya farkını önemsemiyorum. Benim için önemli olan paslanmayı önlemek amaçlı kalıcı bir kapatıcı olması.

Bu mesaj MI 5s cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.

Hasan Dndar
29-11-2017, 18:43
Aynen öyle önemli olan paslanmamasi

drknl
29-11-2017, 19:12
Ayri yerlerde noktasal olarak boya kalkması olduğu için fırçalı ıslak rötuş boyası daha mantıklı olabilirdi aslında. Kullandıktan sonra deneyimlerimi paylaşacağım. Astarla ilgili bir bilgiden bahsetmiyor ama umarım gerek yoktur ve boya tutar.

Bu mesaj MI 5s cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.

drknl
01-12-2017, 15:34
Boyayı sıktım kurudu hatta üzerine hafif de bir ikinci kat yaptım. Sonuç iyi tek sorun küçük bir miktar boya aktı ve öyle kurudu ve hafif kat yaptı. Aynı zamanda boyası aşınan çoğu yerde şeffaf oje vardi ve asetonun araba metaline zarar verebilme ihtimalinden dolayı silmeden boyayı sıktım. Bu nedenle de biraz kat oldu ama görünüşünden çok koruması önemli benim için. Ojeden dolayı nasıl tutar bilmiyorum. Ama bana nedense direk metale sıkmaktan daha tutucu olur gibi geldi, umarım öyle olur. Kutu büyük ama içinde boyadan çok gaz olduğu için beklediğimden biraz çabuk azaldı. Şu an tahminen yarısı bitti. Eğer ojeden dolayı düşmeler olursa tekrar boyayacağım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

babako
01-12-2017, 18:02
Boyacilar genelde küçük oje siselerinin icine oje fircasiyla sürülecek sekilde doldurup veriyorlar. Tavsiyem yanina minik bir sisede sertlestirici alın. Çünkü kaç kat atarsaniz atın hele suanki mevsim şartlarında boya istenilen kıvamda kuruma saglamayacaktir. Fakat sertlestiricinin kapağını cok açık bırakmayın. Havayla temas ettikten 4-5 saat sonra sise icinde komple donuyor tekrar kullanmaniz imkansız.

FR.BJK
28-05-2019, 10:24
Arkadaşlar rötüş boyası mı kalem mi?

Hangisini önerirsiniz?