PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [ YARDIM ] Islak Alcantara Koltuk Nasıl Kurutulur?

ByMaxy
28-06-2018, 21:24
İki gün önce dolu uyarısında kapalı otopark bulamayınca aracın üstünü göçük olsa da boya zarar görmesin düşüncesiyle bez ile kapladım. Bezler de uçmasın diye kapıya sıkıştırdım. Dün de işten geç gelmemden dolayı aracı kontrol edemedim. Bugün baktığımda yağmurda ıslanan bezin içeriye sarkan kısmından içeri su sızmış. Kauçuk paspasdan dolayı döşemede pek birşey yok. Sağ arka koltuğum baya ılanmış. Bunu nasıl kuruturum? kendi kendine kurumaya bıraksam zararı olur mu? İç dış yıkamaya versem düzgün çekerler mi?

gültekinstyle
28-06-2018, 21:37
Vakumla çektirip ahtapotla kurutsunlar yoksa koku yapar

yuzufyılmaz
28-06-2018, 23:52
Ahtapot attırmayın sakın
Alkantra kumaşı farklı olduğu için ahtapotun aşırı sıcaklığı zarar verir
Çok aman aman ıslaklık yok ise kuru bez ile koltuğun üzerinden kabasını alın
Kurutma için ise aracın kendi klimasında kurutun
Herhangi gibi bir oto yıkama kuaför alkantra kumaşa nasıl davranacağını bilmiyor ise koltukların içine eder açıkçası.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

FR.BJK
29-06-2018, 08:44
Büyük şanssızlık olmuş.

Bende sağanak yağmurda aceleyle arabanın içine şemsiye fırlatmıştım. Koltukta kalmış öylece hiç farketmedim. 1-2 sildim leke yapmasın diye. Kuruma olayında ise hava ne zaman adam gibi ısınır bilmiyorum ama camları açıp güneşe bırakmak en güzeli. Veya sıcak klima açıp öyle bırakıcan bi süre.

patrıot
29-06-2018, 12:35
Islak çeken süpürge ile suyu çek, kendi kendine kurumaya bırak.
Ahtapot veya sıcak hava kullanma..
Alcantra fazlalık suyu çektikten sonra kısa sürede kuruyor.

ByMaxy
29-06-2018, 20:53
Teşekkürler, akşam saat geç oldugu için birşey yapamadım. Güneş alsın diye cam tavanın perdesini açmıştım, bugün iş çıkışı geldiğimde kurumuştu. Başta biraz koku vardı fakat havalandırdığımda korktuğum kadar birşey kalmadı. Doludan kaçarken yağmura tutulmak oldu benimki :Emoji (29):

CNR
30-06-2018, 01:11
Ahtapot attırmayın sakın
Alkantra kumaşı farklı olduğu için ahtapotun aşırı sıcaklığı zarar verir
Çok aman aman ıslaklık yok ise kuru bez ile koltuğun üzerinden kabasını alın
Kurutma için ise aracın kendi klimasında kurutun
Herhangi gibi bir oto yıkama kuaför alkantra kumaşa nasıl davranacağını bilmiyor ise koltukların içine eder açıkçası.

Başkan alcantrayı silmek için hangi temizleyici ürünü tavsiye edersin?

yuzufyılmaz
30-06-2018, 01:46
Başkan alcantrayı silmek için hangi temizleyici ürünü tavsiye edersin?

Kardeşim ben bir kaç kere kullandım memnun kaldım o yüzden önerebilirim.
Dr. Beasley's Microsuede Cleaner çok pahalı değil kullanımı kolay ve yaklaşık 10-15 uygulama çıkarıyor.
Alcantra koltuklara makine vs değdirmeyin sakın. Tüylenme yapar ilerde makinenin suyu çekmesi için aşırı baskı uygulanmasından zarar verir. Ürünü sıkıp micro bez ile temizlemek bu kadar:). Kumaş koltuk gibi hor davranırsanız tüylenmeler sonucu hüsran olur :)

kdracr34
30-06-2018, 18:46
Dr. Beasley's Microsuede Cleaner çok pahalı değil kullanımı kolay ve yaklaşık 10-15 uygulama çıkarıyor.
Alcantra koltuklara makine vs değdirmeyin sakın. Tüylenme yapar ilerde makinenin suyu çekmesi için aşırı baskı uygulanmasından zarar verir. Ürünü sıkıp micro bez ile temizlemek bu kadar:). Kumaş koltuk gibi hor davranırsanız tüylenmeler sonucu hüsran olur :)

Abi sonax ın genel temizleme ürünü zarar verir mi alcantra ya?

CNR
30-06-2018, 21:35

Güzel bir ürün reis çok teşekkürler.

yuzufyılmaz
01-07-2018, 01:17
Abi sonax ın genel temizleme ürünü zarar verir mi alcantra ya?

Kardeşim sonaxın hiç bir ürününü kullanmadım o yüzden yanlış bilgi vermeyeyim