PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü durumu kontrolü

OZOGUL
08-01-2019, 21:32
Merhaba arkadaşlar. Aracımda sürüş + park halinde kayıt yapması için sigorta panelinden enerji alarak beslediğim kamera mevcut. Akü 11.8 V olduğunda kamera kapanacak şekilde ayarlı.
Bu aralar bazen sabah ilk çalıştırmamda akü düşük volt sürüş işletiminde şarj edin uyarısı veriyor.
Nette araştırdığımda Golf için akü durumu kontrolü SOC menüsünün olduğunu gördüm. Denedim ibizada yok yada başka bir yolu var bilemedim.
Akünün durumunu kontrol edebileceğim bir menü vs var mı? ismail hocam umarım bilgin vardır.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OZOGUL
08-01-2019, 21:34
Tapatalk ile yazdığım için net bağlantısı sıkıntısı belkide konu iki defa açılmış durumda ismail hocam. İlgilenirseniz sevinirim.

karekulak
09-01-2019, 00:16
Dostum ibiza' da o ölçüm çalışmıyor (soc: state of charge). Bir multimetre ile ölçğm yapabilirsin

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hezarfen
09-01-2019, 10:09
Eskiden Pioneer teyplerin orta/üst serilerinde ekran backround olarak voltmetre vardı ve sadece görsel değil işlevseldi de...
Çok işe yarardı.

En basitinden şöyle bir ürün kullanabilirsin.

https://www.hepsiburada.com/oto-aku-olcer-cakmaklik-arac-aku-sarj-olcum-cihazi-pm-HB0000039G8V

fycevher
09-01-2019, 11:01
Oto çakmaklığa takılan şarj aletlerinin de üzerinde 7-segment ekranlı olanları var o da kullanılabilir.

ahmetyuruyen
09-01-2019, 16:40
2017 leon da da denedim ancak saat dışında birşey çıkmıyor kontak açıkken de saat ve servis çıkıyor sadece

SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

fycevher
09-01-2019, 19:00
2017 leon da da denedim ancak saat dışında birşey çıkmıyor kontak açıkken de saat ve servis çıkıyor sadece

SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiVCDS kablosu ile açılması gerekiyor bazı araçlarda.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

ahmetyuruyen
09-01-2019, 21:32
VCDS kablosu ile açılması gerekiyor bazı araçlarda.

O kablo ne demek bilmiyorum hocam nerden Temin edebilir veya yaptırabilirim servis yapar mı

Bu mesaj iPhone cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.

fycevher
09-01-2019, 21:39
O kablo ne demek bilmiyorum hocam nerden Temin edebilir veya yaptırabilirim servis yapar mı

Bu mesaj iPhone cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.Vah com kablosu hocam bahsettiğim şey. Bence servis açar, çünkü araçların bir ksımında aktif olarak geliyor.

dejawu
10-01-2019, 09:56
soc menusu açılmıyorsa alternatif olarak benim tavsiye edeceğim cihaz elm 327 obd2 cihazıdır.aracın özelliklerine göre akü durumu,motor ısısı,manifold basıncı turbo basıncı,yakıt tüketimi,oksijen sensör voltajı ve hatta bazı araçlarda geniş band sensörüne kadar görünüyor ve aynı zamanda basit arıza kodlarını okuyup silebiliyor.sürekli kullanım için tavsiyem anahtarlı ve vifi bağlantılı olanıdır.
kamera ya gelince kışın aküyü 11.8 üstünde park halinde uzun süre tutmak zor.harici şarjlı pille destekleyenilirsin @OZOGUL (http://www.seatclubturkey.com/members/101744.html)

t_e_k_i_n86
10-01-2019, 11:40
soc menusu açılmıyorsa alternatif olarak benim tavsiye edeceğim cihaz elm 327 obd2 cihazıdır.aracın özelliklerine göre akü durumu,motor ısısı,manifold basıncı turbo basıncı,yakıt tüketimi,oksijen sensör voltajı ve hatta bazı araçlarda geniş band sensörüne kadar görünüyor ve aynı zamanda basit arıza kodlarını okuyup silebiliyor.sürekli kullanım için tavsiyem anahtarlı ve vifi bağlantılı olanıdır.
kamera ya gelince kışın aküyü 11.8 üstünde park halinde uzun süre tutmak zor.harici şarjlı pille destekleyenilirsin @OZOGUL (http://www.seatclubturkey.com/members/101744.html)

Saydıklarınızı izleyebilmek için hangi programı kullanıyorsunuz?

dejawu
10-01-2019, 16:43
Saydıklarınızı izleyebilmek için hangi programı kullanıyorsunuz?
birkaçtane program var ama en iyisi torque pro.malesef apple platformu bildiğim kadarıyla desteklemiyor.pro versiyonu ücretli ama nette araştırırsan ücretsiz indirme linkleride paylaşılıyor.

t_e_k_i_n86
10-01-2019, 16:57
birkaçtane program var ama en iyisi torque pro.malesef apple platformu bildiğim kadarıyla desteklemiyor.pro versiyonu ücretli ama nette araştırırsan ücretsiz indirme linkleride paylaşılıyor.Teşekkür ederim. Bir bakayım ücretsiz bulabilecekmiyim. Ben de Dash command vardı ama o da ücretli.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

OZOGUL
10-01-2019, 17:22
TRY 54.99 14%OFF | Vgate icar2 Bluetooth/Wifi OBD2 Teşhis-aracı ELM327 Bluetooth/wifi OBD 2 Tarayıcı Mini ELM327 için android /PC/IOS Kod Okuyucu
https://s.click.aliexpress.com/e/cDAjwUBI

Playstore da Car Scanner elm uygulaması ayrıntılarında bu Vgate markası için iyi deniyordu. Sizin öneriniz var mı?

dejawu
10-01-2019, 21:38
TRY 54.99 14%OFF | Vgate icar2 Bluetooth/Wifi OBD2 Teşhis-aracı ELM327 Bluetooth/wifi OBD 2 Tarayıcı Mini ELM327 için android /PC/IOS Kod Okuyucu
https://s.click.aliexpress.com/e/cDAjwUBI

Playstore da Car Scanner elm uygulaması ayrıntılarında bu Vgate markası için iyi deniyordu. Sizin öneriniz var mı?

evet doğrudur.ben henüz denemedim.lpg ayarı için arakdaşla pro programını kullanıyoruz henüz sorun yaşamadık.ama şöyle bir durum var.mesela bazı araçların arıza kodlarını çok basit programlar açarken popüler olanlar okuyamıyor.size göre en kullanışlı olan hangisiyse onu kullanın.

FR.BJK
09-11-2019, 18:28
Şu trip tuşuna basınca önce saat sonra akü bilgisi gelmesi gerekirken bende sadece saat geliyor. Var mı fikri olan? Nedendir?

canerpense
10-11-2019, 18:58
VCDSde hangi ayarın açılması gerekiyor? Benim araçta da gözükmüyor çünkü akü seviyesi.

FR.BJK
10-11-2019, 21:49
VCDSde hangi ayarın açılması gerekiyor? Benim araçta da gözükmüyor çünkü akü seviyesi.Orayla ilgili bi bilgide bulamadım. Hiçbi vagcom konusunda yok. Millette defaultta geliyor zaten. Bizde niye yok hiç.anlamadım.

FR.BJK
11-11-2019, 15:40
Bakınıyorum ama hala bulamadım vagcom ile ilgili bi detay.

FR.BJK
11-11-2019, 15:48
Şimdi buldum bi vcds kodu. İlk fırsatta dener bilgi veririm. Kapalı olma ihtimali varmış en azından :)

gknergl
12-11-2019, 00:24
Benim 2014 leon’da ya kontak açıkken ya da kapalıyken tam hatırlamıyorum basılı tutunca akü durumunu gösteriyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

FR.BJK
12-11-2019, 02:05
Vcds kodu da işe yaramadı. Var mı makyajlılarda görebilen?

Udy1907
14-11-2019, 11:19
Selam herkese. Yeni konu açmadan sormak istedim. 2014 ibizaya standart 60 amperlik aküler uyuyor mu, akücüye gitmeden size danışmak istedim. Bazı yerlerde ufak boyutlu akü alınması lazım diye okudum.

canerpense
14-11-2019, 17:38
Vcds kodu da işe yaramadı. Var mı makyajlılarda görebilen?

Sanırım akü başına takılan kabloda ek bir cihaz oluyor. Kanal 61 akü yönetimi sekmesi oluyor o araçlarda.

gknergl
14-11-2019, 20:19
Akü konusu açılmışken

Önceki akşam okuldan eve döneceğim. Bastım marşa titreyerek çalıştı. İlk kez aracımın böyle titrediğini hissettim. Sonra hata start-stop devre dışı uyarısı verince aylardır beklediğim akü ile vedalaşmanın vaktinin geldiğini anladım. Hemen bi akücü buldum ve üstündekinin aynısı ile değiştirirdim. Fiyat 600₺. Daha önce yetkili servise sormuştum akü fiyatlarını 1250 gibi bir fiyat vermişlerdi. Böylelikle akü derdini de yolda kalmadan atlatmış olduk.

FR.BJK
14-11-2019, 23:28
Sanırım akü başına takılan kabloda ek bir cihaz oluyor. Kanal 61 akü yönetimi sekmesi oluyor o araçlarda.Herneyse artık. Bizde yok diyoruz ve unutuyoruz :)

S.Yilmaz
15-11-2019, 09:43
Mk2 de denedim ama sadece km sıfırlanıyor sonra basılı tutmaya devam edersem km geri geliyor.
Mk2 de olup olmayacağını bilen var mı

FR.BJK
15-11-2019, 10:21
Mk2 de denedim ama sadece km sıfırlanıyor sonra basılı tutmaya devam edersem km geri geliyor.
Mk2 de olup olmayacağını bilen var mı

Parmağını basılı tuttuğunda ekran başa dönene kadar ki geçişlerde gelmiyorsa eğer yok demektir. Sen basılı tuttukça ekranın değişip önce saat sonra akü durumunu göstermesi gerekiyor. Olmadıysa yoktur.

S.Yilmaz
15-11-2019, 11:22
Parmağını basılı tuttuğunda ekran başa dönene kadar ki geçişlerde gelmiyorsa eğer yok demektir. Sen basılı tuttukça ekranın değişip önce saat sonra akü durumunu göstermesi gerekiyor. Olmadıysa yoktur.

Olmadığı belli de acaba vagcom dan falan açılabilir mi ki

FR.BJK
15-11-2019, 11:25
Olmadığı belli de acaba vagcom dan falan açılabilir mi ki

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiYukarda ek bi aparat olduğundan bahsetmiş bunun olması için. Ben denedim hata veriyor vcdste. Açamıyosun. Donanım olmadığından sanırım.