PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Apple CarPlay Sorunu

atoprak
24-05-2019, 16:54
Arkadaşlar merhaba,

Kısa bir araştırma yaptım ama bir neticeye ulaşamadım.
Yaklaşık iki ay önce 2017 model Seat Leon Style model sahibi oldum.

Aracımda büyük ekran ve Apple CarPlay mevcut.

Sorum / Sorunum şu ...
CarPlay genellikle problemsiz çalışıyor... müzik dinlerken veya harita da bir problem yok lakin normal telefon görüşmelerimde sorun oluyor.

Konuşmaya başladıktan bir süre sonra (sabit bir süre yok ..1dk da olabilir, 5dk da olabilir) tüm iletişi kesen bir cızırtı geliyor ve sabit olarak kalıyor..
Bu durum da görüşmeyi kesip tekrar arıyor .. veya birazcık "sövüp" :), bluetooth a geçiyorum.
Bluetooth da bir problem olmuyor... sadece CarPlay üzerinden telefon görüşmesi yaptığımda yaşadığım bir sorun bu.

Servise sormadım henüz lakin belki forumda yaşamışlığı olan vardır diye merak ettim.

Cevap ve yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Ayki007
24-05-2019, 23:11
Aynı sıkıntı bendede oluyor. Ben sarj kablosu diye tahmin ediyorum ama daha değiştiremedim çözüm bulursanız paylaşalım.

xburakx21
25-05-2019, 11:43
Sıkıntı şarj kablosunda

SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

CNR
25-05-2019, 21:25
Ben orijinal apple kablosunu kullanıyorum hiç böyle sorun yaşamamıştım.

atoprak
27-05-2019, 09:14
Sıkıntı şarj kablosunda

SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üstat merhaba,

Buna emin misiniz ?

Ben orijinal kablo kullanmıyorum, lakin kablolarım hepsi gayet kaliteli ve bilgisayara bağlantıda da sorun yaşamıyorum.
Siz hangi kabloyu kullanıyorsunuz ?

atoprak
27-05-2019, 09:16
Aynı sıkıntı bendede oluyor. Ben sarj kablosu diye tahmin ediyorum ama daha değiştiremedim çözüm bulursanız paylaşalım.

Aslında benim de aklıma geldi, başka kablo ile de denedim ama sorun oluşuyordu yine ...
Lakin arkadaşlar kablodan demişler..

Şimdi gidip Apple Store dan kablo da alırım ama kafa olarak ikna olmam lazım :)

osm1907
27-05-2019, 10:52
bende orjinal kablo ile kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım, bi kaç kere durduk yere car play kendi kendine bağlantıyı koparıyor boyle bişeyle karsılasan oldu mu :)

toowylde
27-05-2019, 14:37
Maalesef bu sistem kablo seçiyor. Ben de aynı sistemde android auto kullanıyorum ve telefonun orijinal kablosu bile sıkıntılı çalışıyor. Ben anker marka kabloya geçtim.
Car Play hiç kullanmadım ama android auto'da büyük bir sıkıntı yaşamadım. Bazen GSM hattını çekmediği zamanlarda bağlantı kopuyor.

CNR
27-05-2019, 17:23
Üstat merhaba,

Buna emin misiniz ?

Ben orijinal kablo kullanmıyorum, lakin kablolarım hepsi gayet kaliteli ve bilgisayara bağlantıda da sorun yaşamıyorum.

Kesinlikle eminiz başkan. Ben farklı kablolarda kopma sorunu yaşıyordum kendi kendine full link reset atıyordu. Orjinal kabloda böyle bir sıkıntı çekmedim. Sadece orjinal kablo çok uzun oluyor o sinir bozucu.

atoprak
28-05-2019, 21:09
Galiba MFI sertifikalı kablolardan kullanmak lazımmış. Benim genelde kullandıklarımda yok bu serifika... AliExpress den vereceğim bir sipariş.. orjinal kablosu 149tl, AliExpress de mfi li olanlar 50tl civarı.

Hoş bendeki kablolardan biri orjinal gibi.. hatırlamıyorum hangi telefon dan geldiğini ama mfi standartlarını görsel olarak sağlıyor.. ama sorun oluyor...

Bu gün hiç umudum olmayan bir kablo ile denedim, 20dk sonra bağlantı koptu, sistem sapıttı... demek ciddi kablo seçiyor melet

Kboraz
29-05-2019, 08:44
Aracı aldığımdan beri orj. Apple 0.5m kablo kullandığım için hem kablo kirliliği olmadan, hem de bu tarz problemler olmadan kullanıyorum.

Şimdi bir bakayım dedim de -100TL'ye almıştım hey gidi...

https://www.apple.com/tr/shop/product/ME291ZM/A/lightning-usb-kablosu-05-m

toowylde
29-05-2019, 09:31
Anker markasında da MFI sertifikalı ürünler var. Apple'dan daha ucuz modeller de vardı sanırım. 0,5 m kablo için 150 TL çok fazla.

Şu an hepsiburada sitesinde 55 TL'ye bir anker lightning kablo gördüm. Link paylaşabiliyor muyuz emin değilim.

toowylde
29-05-2019, 09:38
Herkese yardımı olabileceği için paylaşacağım.

https://www.hepsiburada.com/anker-premium-lightning-usb-apple-iphone-sarj-data-kablosu-mfi-lisansli-siyah-0-9m-a7101h12-ofp-p-HBV00000BQOXZ

Bir de bu var ben micro usb olanını kullanıyorum aynı kablonun.

https://www.hepsiburada.com/anker-powerline-lightning-0-9-mt-orgulu-apple-lisansli-iphone-ipad-kablo-tasima-cantali-p-HBV000003RXTG

xburakx21
29-05-2019, 23:38
Üstat merhaba,

Buna emin misiniz ?

Birkaç tane kablo denedim. Baglanti sorunu oluyordu. Bazen hoparlorden dıızt diye bi ses gelip kopuyordu baglanti. Kabloyu degistirdim uzun zamandir sorun yok. Bazi kablolar telefon kilifindan dolayi tam oturmayabiliyor. Ayrica telefonunuzun baglanti yerinde pislik de birikmis olabilir. Kürdan ile temizleyip kablonun tam olarak oturdugundan da emin olmak lazim.

Bu mesaj iPhone cihazımdan Seat Club Turkey - SCT mobile uygulaması (http://r.tapatalk.com/byo?rid=94659) kullanılarak gönderilmiştir.

atoprak
30-05-2019, 22:18
Arkadaşlar,

Evvelki gün HB den Ankel marka sertifikalı (mfi) kablo aldım... bu gün yine telefonda konuşuyorken 5dk olmuştu ki aynı sorun ortaya çıktı. Hoş daha önce kullandığım kablolardan biri de orijinal di.

Benim sorun kablodan değil... belki telefon, belki yazılım belki de ana üniteden.

Tıkandım kaldım... telefon ile konuşacağım da kabloyu söküp, BT den konuşuyorum artık

atoprak
30-05-2019, 22:19
İlk verdiğiniz ürünü teslim aldım bu gün.. bana yaramadı :(

a.alpas
10-01-2020, 19:39
Merhabalar, sorunu çözüme kavuşturabildinizmi? Benim aracımda'da telefon görüşmesi sırasında dakika fark etmeksizin kesilme oluyor. Fullink sıfırladım, araç ayarlarını sıfırladım, farklı kablo denedim, farklı 2 telefon daha denedim. Telefonumu sıfırladım. Fakat çözülmedi bir türlü. Serviste iphone dan kaynaklanıyor diyor. Android cihazda yapmıyormuş. Sizlerden çözüme ulaşan varmı acaba. Teşekkürler.

SM-T720 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vuralscn
31-03-2020, 15:55
Arkadaşlar sorunu çözebilen varmı 2017ibiza aracımda bağlantı kopması bende yaşıyorum burdaki tüm önerileri denememe rağmen çözemedim.koptuktan sonra belli bi süre geri aktifte olmuyor şarj girişleri-usb1 kesiliyor çıkarıp usb2 ye takıyorum o kesilincede kalıyor öyle ne zaman geri aktif ederse şarjı

a.alpas
03-04-2020, 15:45
Arkadaşlar sorunu çözebilen varmı 2017ibiza aracımda bağlantı kopması bende yaşıyorum burdaki tüm önerileri denememe rağmen çözemedim.koptuktan sonra belli bi süre geri aktifte olmuyor şarj girişleri-usb1 kesiliyor çıkarıp usb2 ye takıyorum o kesilincede kalıyor öyle ne zaman geri aktif ederse şarjıİos 13 son güncelleme ile düzeliyor.

SM-T720 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ybt06
08-08-2020, 16:05
merhaba arkadaşlar. aynı sorundan ben de muzdaribim. çözüm bulabilen oldu mu acaba? İos 13.6 orjinal(airpods’tan çıkan kablo ile) kullanıyorum. Bazen 1 dk bazen de 4-5 dk da karşı tarafın sesi kesiliyor. Hatta bir kere de komple dondu.

nkepoglu
09-08-2020, 07:33
Selamlar herkese,

Bu sorunu yasayan arkadaslar, full linkleriniz orjinal mi yoksa crackli mi ?

Crackli olanlar da bu sorunlar yasanmasi cok normal, lisansli ise baska bir telefon ile de deneyin, sorun devam ederse servise basvurun mutlaka, yazilimsal bir sorun gibi görünüyor.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ybt06
09-08-2020, 10:14
merhaba. full linki serviste açtırdım. Apple forumlarında da benzer sorunu yaşayanlar olmuş önceki ios sürümlerinde. Söylenene göre ios 13 ile birlikte düzeltilmiş ama benim telefonum zaten ios 13.6 sürümünde. araç yazılımım da emin olmamakla birlikte, en son sürüm. o kadar para verip böyle saçma bir sorunla karşılaşmak insanı sinir ediyor. seat ispanyaya ve apple merkezine mail attım bu durumla ilgili belki yardımcı olabilirler. serviste aktivasyon yaptırdığım gün bu sorunu fark edip gittiğimde araç yazılımı ve telefon yazılımı arasında uyumsuzluk olabileceğini, her ikisini de sıfırlamamı önerdiler. değişen bir şey olmadı. tekrar servise götüreceğim bakılması için. kablo veya usb girişiyle alakalı olmadığına nerdeyse eminim. yazılımsal bir sorun.