PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : [ YARDIM ] Triger seti değişim periyodu

Sedat fr
14-01-2020, 07:22
Araç 2014 Model.Trafiğe çıkış tarihi 2015 Ocak 1.4 140 Bg FR Seneden dolayı triger değişimi için servisi aradığımda sizin aracınızın triger seti ya 180.000 Km bir yada 12 Yıl da bir dedi. Sizin bir fikriniz varmıdır bu konu hakkında ?
Ayrıca servis triger değişimine 1.800 TL fiyat verdi. Dışarıdan aldığım fiyat yağ ve filtreler dahil 1.400 TL.

tolgahan.kazan
14-01-2020, 07:36
Merhaba, 1.6 tdi leon sonrasinda 1.4tsi act passat aldim ve bende bakim niyetine Dogus oto Maslak'a gittim. Gecen sene triger icin spek degistirmis VW ve dediginiz gibi 180k km yapmislar sene sinirini soylememislerdi. Bilgi dogru olabilir.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gültekinstyle
14-01-2020, 09:57
Triger seti değişimi kesinlikle yetkili servis ve orjinal parça ile olmalıdır tavsiyemdir.

RedBLacKJiMi
14-01-2020, 09:59
Sedat fr bu konu netleşsin artık ya.Bende zincir mi kayış mı bir türlü net bilgi kestiremiyorum.Hangi servisi aradınız şaseden mi baktılar.Eğer zincir varsa kısa vadede ağır masraftan kurtuluruz.

Sedat fr
14-01-2020, 11:50
Sedat fr bu konu netleşsin artık ya.Bende zincir mi kayış mı bir türlü net bilgi kestiremiyorum.Hangi servisi aradınız şaseden mi baktılar.Eğer zincir varsa kısa vadede ağır masraftan kurtuluruz.

Bursa Doğuş otoyu aradım şaseden baktılar.İlk söylediklerinde inanamadım yanlışlıklar var benim aracım kayışlı zincirli değil dedim ve doğrular.Zaten kayışlı olduğu için kafam karıştı.Söyledikleri aralık çok fazla.

Cenkshn
14-01-2020, 11:59
1.6 tdi 2014 aralık çıkışlı. Doğuş oto triger için 120.000 km sene sınır yok dedi.

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

individual
14-01-2020, 12:03
Değişim zamanı için birşey diyemem ama aradaki fark 400TL.

400TL için dışarda yaptırmazdım ben.Yetkili servis en mantıklı olanı.

Sedat fr
14-01-2020, 12:08
Değişim zamanı için birşey diyemem ama aradaki fark 400TL.

400TL için dışarda yaptırmazdım ben.Yetkili servis en mantıklı olanı.

Servisin verdiği 1.800 TL triger değişimi için. Periyodik bakım buna dahil değil. Periyodik bakım ve triger değişimi 2.600 TL.
Dışarda yaptırırsam hepsi toplam 1.500 TL.

RedBLacKJiMi
14-01-2020, 12:10
1.6 tdi 2014 aralık çıkışlı. Doğuş oto triger için 120.000 km sene sınır yok dedi.

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi tdi motor ile tsi motor değişim aralığı aynı değildir. Ama size dediklerine göre de triger zincir olarak anlıyorum.

Bursa Doğuş otoyu aradım şaseden baktılar.İlk söylediklerinde inanamadım yanlışlıklar var benim aracım kayışlı zincirli değil dedim ve doğrular.Zaten kayışlı olduğu için kafam karıştı.Söyledikleri aralık çok fazla.

Aslında zincirse km aralığı çokta fazla değil 160 bin de zincir değişilse iyi olur diye duymuştum bende. Gerçi zincir şakırtı ya da ses yapmıyorsa değişmeye gerek olmuyor ama parça ömrü açısından bi miladı olabilir. Israrla zincir olduğunu mu söylüyorlar tam anlayamadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sedat fr
14-01-2020, 12:16
Şimdi tdi motor ile tsi motor değişim aralığı aynı değildir. Ama size dediklerine göre de triger zincir olarak anlıyorum.

Aslında zincirse km aralığı çokta fazla değil 160 bin de zincir değişilse iyi olur diye duymuştum bende. Gerçi zincir şakırtı ya da ses yapmıyorsa değişmeye gerek olmuyor ama parça ömrü açısından bi miladı olabilir. Israrla zincir olduğunu mu söylüyorlar tam anlayamadım.

Evet zincir olsa normal dedikleri süre. Doğuş otoda sizin aracınızda kayış var diyor evet diyorum kayış var ama söylediğiniz değişim periyodu çok uzun diyorum, hayır efendim sistemin verdiği süre bu dediler.

bemp
14-01-2020, 13:11
Kasım ayı sonunda servisten ben de aynı bilgiyi aldım. Daha önce 120k km olan triger kayışı değişim km'si 180k'ya çıkarılmış. Sene olarak bir şey söylenmedi ama.

ismail
14-01-2020, 13:41

kardeşim mk3 leonlarda sadece 1.8 ve 2.0 tfsi motorlar haricindeki 1.0, 1.2, 1.4, tsi ve 1.6, 2.0 tdi motorların tamamı kayışlı
http://www.oemepc.com/seat/parts_lst/markt/E/modell/LE/year/2014/hg/1/catalog/se/drive_standart/754/lang/e

RedBLacKJiMi
14-01-2020, 14:40
kardeşim mk3 leonlarda sadece 1.8 ve 2.0 tfsi motorlar haricindeki 1.0, 1.2, 1.4, tsi ve 1.6, 2.0 tdi motorların tamamı kayışlı
http://www.oemepc.com/seat/parts_lst/markt/E/modell/LE/year/2014/hg/1/catalog/se/drive_standart/754/lang/e

İsmail abi o zaman arkadaşın dediği gibi değişim aralığına göre yıl vermeyip direk 180 bin km demişler öyle mi baz alacağız. Kayış aşınmaya başlayınca ses yapar mı ben güvenemiyorum bir türlü.

Evet zincir olsa normal dedikleri süre. Doğuş otoda sizin aracınızda kayış var diyor evet diyorum kayış var ama söylediğiniz değişim periyodu çok uzun diyorum, hayır efendim sistemin verdiği süre bu dediler.

Bunların da bir dediği diğerini tutmuyor. Neye güveneceğiz bilmiyoruz valla.

ismail
14-01-2020, 14:43
İsmail abi o zaman arkadaşın dediği gibi değişim aralığına göre yıl vermeyip direk 180 bin km demişler öyle mi baz alacağız. Kayış aşınmaya başlayınca ses yapar mı ben güvenemiyorum bir türlü.

Bunların da bir dediği diğerini tutmuyor. Neye güveneceğiz bilmiyoruz valla.

kayış aşınmaya başladığında ses yapmaz
zaten aşınıp aşınmadığını da görmenin yolu uğraştırıcı
ben şahsen bunların sözlerine güvenmeyip 5. yıl bittiğinde 6. yıla başladığında veya 100 bin km devirdiğinde trigeri değiştirtirim
zira senin de yazdığın gibi bunların bir dediği diğerlerini tutmuyor

env__054
14-01-2020, 17:40
2013 1.6 tdi 68 km aracımın triger devridaim v kayışı geçen sene değiştirdim iyi ki değiştirmişim
doğuş oto 180bin km de değişecek dedi sanayideki ustalara sordum daha erken değiştirmene gerek yok dediler
trigeri söktüğümüz de kayışta sıkıntı yoktu ama gergi bozulmuştu yani tamamen risk

Sedat fr
16-01-2020, 16:05
Dün aracı Bursa Doğuş otoya götürdüm. Triger kayışı kontrolü yaptılar ve değiştirmene gerek yok değişim 180.000 KM olacak diye tekrar söylediler. İlk bakım hariç bir daha servise gitmediğim için şu an değiştirmek istersen değiştiririz fakat herhangi bir yazı veremeyiz ve garanti kapsamına girmez diye söylediler.
Doğuş otoya güvenemediğim için araç 90.000 KM ulaştığında triger setini değiştiricem.

ismail
16-01-2020, 16:09
Dün aracı Bursa Doğuş otoya götürdüm. Triger kayışı kontrolü yaptılar ve değiştirmene gerek yok değişim 180.000 KM olacak diye tekrar söylediler. İlk bakım hariç bir daha servise gitmediğim için şu an değiştirmek istersen değiştiririz fakat herhangi bir yazı veremeyiz ve garanti kapsamına girmez diye söylediler.
Doğuş otoya güvenemediğim için araç 90.000 KM ulaştığında triger setini değiştiricem.

bence doğru bir karar
peki doğuş otoya bu aracın triger seti 180 bin km de değişecek diye bir yazı verebilirlermiymiş sormuşmuydun
o zaman ne diyecekler acaba merak ettim

Sedat fr
16-01-2020, 16:16
bence doğru bir karar
peki doğuş otoya bu aracın triger seti 180 bin km de değişecek diye bir yazı verebilirlermiymiş sormuşmuydun

Yok abi onu sormadım.Herhalde onuda vermezler diye düşünüyorum.Sadece söylediği şey şuydu bugüne kadar sadece 1 Tane leonun triger setini değiştirdik.

ismail
16-01-2020, 16:20
Yok abi onu sormadım.Herhalde onuda vermezler diye düşünüyorum.Sadece söylediği şey şuydu bugüne kadar sadece 1 Tane leonun triger setini değiştirdik.

evet
muhtemelen vermezler
çoğu kullanıcı bilmediğinden servis ne derse o
araştırmayan / danışmayanlar dsg de yada enjektörlerde yada turboda sorun olduğunda kuzu kuzu parasını verip yaptırıyorlar
yada servis payalı diye dışarıda yaptırıyorlar

nago
17-01-2020, 08:10
Merhabalar,

Doğuş oto Esenyurt seat servisinin periyodik bakım çizelgesini paylaşıyorum,

https://i.hizliresim.com/4p6pkL.jpg

https://hizliresim.com/4p6pkLhttps://hizliresim.com/4p6pkL

biHEmta
17-01-2020, 23:24
bence doğru bir karar

vw genel merkezinin 2011 ve sonrası araçlar için yıldan bağımsız 180 bin km de değişeceği ile servislere gönderdiği yazı var.

Mehtek
19-01-2020, 18:41
İyi akşamlar arkadaşlar 2016 model 1.2 tsi motor bir aracım 2016 da denizliden Batı otomotiv den aldım. Bu pazartesi günü 60 bin bakımı yaptırdım yağ değişti tüm filtreler değişti bujiler değişti ve ön fren balataları değişti. Yaptırdığım bakımlardan eksik var mı? Bir de triger seti zincirli mi kayış lı mı V kayışına bakılmadı aküye bakılmadı. Triger seti ve ağır bakımlarını ne zaman yaptırmam lazım. Bir sonraki bakımda yapılmadı gereken hangi işlemler var. Şu anda yaptırmam gereken bir işlem varmıydı?

bahtitopal
19-01-2020, 19:17
İyi akşamlar arkadaşlar 2016 model 1.2 tsi motor bir aracım 2016 da denizliden Batı otomotiv den aldım. Bu pazartesi günü 60 bin bakımı yaptırdım yağ değişti tüm filtreler değişti bujiler değişti ve ön fren balataları değişti. Yaptırdığım bakımlardan eksik var mı? Bir de triger seti zincirli mi kayış lı mı V kayışına bakılmadı aküye bakılmadı. Triger seti ve ağır bakımlarını ne zaman yaptırmam lazım. Bir sonraki bakımda yapılmadı gereken hangi işlemler var. Şu anda yaptırmam gereken bir işlem varmıydı?5 yıl yada 80-100 bin de triger değişmesi lazım. vw yazıcıoğluna sorup bilgi alabilirsiniz yanlış bilgilendirme yapmayayım diye söylüyorum.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ismail
19-01-2020, 22:43
vw genel merkezinin 2011 ve sonrası araçlar için yıldan bağımsız 180 bin km de değişeceği ile servislere gönderdiği yazı var.

eğer ki böyle bir belge var ise çok iyi
peki bu belgeyi gösterebiliyorlar mı

biHEmta
20-01-2020, 00:14
eğer ki böyle bir belge var ise çok iyi
peki bu belgeyi gösterebiliyorlar mı

vw forumunda tartışılan konu. http://www.golftutkusu.com/topic/5450-triger-kay%C4%B1%C5%9F%C4%B1-kopmas%C4%B1-de%C4%9Fi%C5%9Fim-%C3%BCcreti/

ismail
21-01-2020, 21:50
vw forumunda tartışılan konu. http://www.golftutkusu.com/topic/5450-triger-kay%C4%B1%C5%9F%C4%B1-kopmas%C4%B1-de%C4%9Fi%C5%9Fim-%C3%BCcreti/

ben biraz bakındım ama teknik bülten bulamadım

gknergl
22-01-2020, 08:48
Trigier kayışı servisler için çok güzel bir maddi gelir olmaz mı? Maliyetli bir iş.

Neden böyle bir gelir kalemini 180bin km ye uzatsınlar?

İlk arabamda değişim yapmıştım. O dönem çok araştırdım. Triger kayışının bilmem kaç ton kaldırabilecek bir yapısı var. Gelişen teknoloji ile ömrünü tahmin edebiliyorlar artık.

Yoksa servisler 90binde değişmesi lazım dese hepimiz değiştiririz. Adamlar neden böyle bir gelir kapısını kapatsınlar ki?

tolgahan.kazan
22-01-2020, 09:33
Trigier kayışı servisler için çok güzel bir maddi gelir olmaz mı? Maliyetli bir iş.

İlk arabamda değişim yapmıştım. O dönem çok araştırdım. Triger kayışının bilmem kaç ton kaldırabilecek bir yapısı var. Gelişen teknoloji ile ömrünü tahmin edebiliyorlar artık.

Yoksa servisler 90binde değişmesi lazım dese hepimiz değiştiririz. Adamlar neden böyle bir gelir kapısını kapatsınlar ki?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiMerhaba,

Sorunun cevabi da basit aslinda.
Bilmem kac bin euroya araci alan musteri bu kadar dayanimi olan parcayi bu kadar kisa aralikli degistirmesin VE musteri memnuniyeti artsin, marka guveni kazanilsin diye.

DSG kavrama degisimi icin vw 5yasina kadar olan araclarda %100parca ucretini %30 isciligi karsilamasi da bundan.

Bunun yaninda triger kayisi da mevcut araclarda/ avrupada oldugu haline getirms VW.

Bence mantikli. :)

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ismail
22-01-2020, 22:56

inşallah öyledir
ama belge göstermeleri lazım bana göre

gknergl
27-01-2020, 23:36
inşallah öyledir
ama belge göstermeleri lazım bana göre

Bakımı yaptırdım bugün. V kayışı gergi kontrolü yapıldı değişime gerek yok dendi. Standart bakıma 938₺ ödedim.

Trigeri sordum. 180bin dendi. Bunun garantisini nasıl veriyorsunuz dedim. Seat’ın belirlediği bir km dediler. Müşteri isterse değişim olur ama biz 180 bin öncesi değiştirmiyoruz dedi. Tabi bi belge falan vermiyorlar.

Ya koparsa dedim. Garantisi yok aracın. Yardımcı oluruz dediler iyi niyeti kastederek.

ismail
28-01-2020, 22:52
Bakımı yaptırdım bugün. V kayışı gergi kontrolü yapıldı değişime gerek yok dendi. Standart bakıma 938₺ ödedim.

Trigeri sordum. 180bin dendi. Bunun garantisini nasıl veriyorsunuz dedim. Seat’ın belirlediği bir km dediler. Müşteri isterse değişim olur ama biz 180 bin öncesi değiştirmiyoruz dedi. Tabi bi belge falan vermiyorlar.

Ya koparsa dedim. Garantisi yok aracın. Yardımcı oluruz dediler iyi niyeti kastederek.

ne diyeyim hayırlısı olsun
öncelikle şunu belirtmek isterim amacım korkutmak yada tedirgin etmek değil
muhtemelen triger kayışı koptuğunda oluşabilecekler hakkında araştırma yapmışsındır

gknergl
28-01-2020, 23:12
ne diyeyim hayırlısı olsun
öncelikle şunu belirtmek isterim amacım korkutmak yada tedirgin etmek değil
muhtemelen triger kayışı koptuğunda oluşabilecekler hakkında araştırma yapmışsındır

Evet biliyorum. Zaten benim aracım 68 binde 2014km’de. İlk arabamda bu değişim periyodunu ve kayışı çok araştırdım.

Sağolasın

dream_Sertan
05-01-2021, 01:24
Arkadaşlar Merhaba,
Genel bir tartışma konusu olduğu için meraktan sorma gereği duyuyorum.
Aracım 2016 model Leon 1.4 TSI FR manuel 125 BG şu anda 60.000 kmdeyim. ve normalde seneden 4.seneyi doldurdum. gerçekten doğuş oto bu şekilde mi diyor ? benim sanayi deki usta değişmesi gerekiyor dedi. 4 sene de bir veya 120.000 de diye. kime inanacağız anlamadım.

Aynı zamanda yarın Avek'i arayacağım. Bilgisi olan varsa yazarsa memnun kalırım.

bahtitopal
05-01-2021, 01:37
Arkadaşlar Merhaba,
Aracım 2016 model Leon 1.4 TSI FR manuel 125 BG şu anda 60.000 kmdeyim. ve normalde seneden 4.seneyi doldurdum. gerçekten doğuş oto bu şekilde mi diyor ? benim sanayi deki usta değişmesi gerekiyor dedi. 4 sene de bir veya 120.000 de diye. kime inanacağız anlamadım.

Aynı zamanda yarın Avek'i arayacağım. Bilgisi olan varsa yazarsa memnun kalırım.servise ekimde girdim 2016 da sıfır aldım aracı triger değişmesine gerek yok dendi.hatta 120 yada 180 bin gibi bir km de mi ne dediler tam hatırlamıyorum. yani aslında durumu iyi değilse değiş ama iyiyse kontrol ede ede her bakımda söylenen km ye kadar gidersin.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sedat fr
05-01-2021, 07:23
dream_Sertan Bursa doğuş oto 180.000 Km bir yada 12 Yıl da bir dedi.Sizde bir sorun derim.

ismail
05-01-2021, 10:44
Arkadaşlar Merhaba,

Aynı zamanda yarın Avek'i arayacağım. Bilgisi olan varsa yazarsa memnun kalırım.

kardeşim 4 yıllık değişim periyodu genelde renault markada mevcut
eskiden vw grupta 5 yıl veya 90 bin km idi
sonradan değiştirdiler ama bana kalırsa ve kendi araçlarımda yaptığım
daha önce de açıkladığım gibi bağlantısını ekliyorum
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/83825-triger-seti-degisim-periyodu.html#post1796359

idimyok
11-03-2021, 23:45

bir sorum olacak ibiza 1.4 2012 model cgg motor kodlu aracın triger değişimi kaç bin kmde olur? biliyor musnuz? Doğuş oto ve Aydoğanlara sorduğumda 180bin km dediler böyle birşey doğru mudur?

gknergl
11-03-2021, 23:47
bir sorum olacak ibiza 1.4 2012 model cgg motor kodlu aracın triger değişimi kaç bin kmde olur? biliyor musnuz? Doğuş oto ve Aydoğanlara sorduğumda 180bin km dediler böyle birşey doğru mudur?

Yetkili servisler 180 bin km diyor. Ben de bir bakıma gittiğimde özellikle sorduğumda üreticinin verdiği değişim aralığı bu demişlerdi. Siz eğer ki içim rahat etsin değiştireyim diyorsanız bakıma gittiğinizde servise söyleyip değişim yaptırabilirsiniz

idimyok
11-03-2021, 23:50
Yetkili servisler 180 bin km diyor. Ben de bir bakıma gittiğimde özellikle sorduğumda üreticinin verdiği değişim aralığı bu demişlerdi. Siz eğer ki içim rahat etsin değiştireyim diyorsanız bakıma gittiğinizde servise söyleyip değişim yaptırabilirsiniz

araç 2012 model ve 177800 km de 180 bini beklemek gerekir mi diğer bir sorum ise ikinci triger kaç bin km de olur. Hadi fabrika çıkışı kaliteli ürün taktılar, aynısını yetkili servis takacak mıdır? yorumunuz nasıl?

idimyok
11-03-2021, 23:51
kardeşim 4 yıllık değişim periyodu genelde renault markada mevcut
eskiden vw grupta 5 yıl veya 90 bin km idi
sonradan değiştirdiler ama bana kalırsa ve kendi araçlarımda yaptığım
daha önce de açıkladığım gibi bağlantısını ekliyorum
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/83825-triger-seti-degisim-periyodu.html#post1796359

hocam sizin yorumunuzu bekliyorum

ismail
12-03-2021, 08:01

hocam sizin yorumunuzu bekliyorum

mrb necati kardeşim
daha önce de yazdıklarım gibi ben şahsen riske atmayıp 5 yıl bittip 6. yıla döndüğünde yada 100 bin km sularında (hangisi önce dolarsa) değiştirtirdim
senin aracın 2012 model ne zaman trafiğe çıktı bilemiyorum ama neredeyse 10 yıl olacak belki oldu bile
üstelik 177 bin km yapmışsın
bu arada Allah korusun bir kopsa triger seti için yapacağın değişim masrafının en az 3 - 4 katı kadar masraf edersin
bir de üstüne yaşayabileceğin sorunlar olursa (çekici, servis mi dışarısı mı, triger sente kaçırması vb) o zaman keşke dersin ama iş işten geçmiş olur
servislerin hiçbir türlü garanti vereceğini düşünmüyorum
180 bin km den önce kopan triger kayışı olduğunda tamam ben bunu yaparım diyeceklerini de düşünmüyorum
1P (mk2) leon 1.2 tsi larda 60 bin km de triger zinciri sorun çıkartıyordu
giden müşteri hakkını ararsa ne ala aramazsa direkt parasını alıyorlardı
son karar senindir
bu arada mesaj kutumu boşaltamıyorum
ilgili konulardan alıntı yada etiketleme yaptığında bilgim dahilinde cevap vermeye çalışırım

Mustafa.K
12-03-2021, 17:24
araç 2012 model ve 177800 km de 180 bini beklemek gerekir mi diğer bir sorum ise ikinci triger kaç bin km de olur. Hadi fabrika çıkışı kaliteli ürün taktılar, aynısını yetkili servis takacak mıdır? yorumunuz nasıl?

Hocam sizin triger servisin vermiş olduğu ve çoğu kişinin fazla bulduğu kilometrenin bile %98 ini tamamlamış , bana sorarsanız 22000 km daha beklemeyin hemen değiştirin.

idimyok
12-03-2021, 21:46
mrb necati kardeşim
daha önce de yazdıklarım gibi ben şahsen riske atmayıp 5 yıl bittip 6. yıla döndüğünde yada 100 bin km sularında (hangisi önce dolarsa) değiştirtirdim
senin aracın 2012 model ne zaman trafiğe çıktı bilemiyorum ama neredeyse 10 yıl olacak belki oldu bile
üstelik 177 bin km yapmışsın
bu arada Allah korusun bir kopsa triger seti için yapacağın değişim masrafının en az 3 - 4 katı kadar masraf edersin
bir de üstüne yaşayabileceğin sorunlar olursa (çekici, servis mi dışarısı mı, triger sente kaçırması vb) o zaman keşke dersin ama iş işten geçmiş olur
servislerin hiçbir türlü garanti vereceğini düşünmüyorum
180 bin km den önce kopan triger kayışı olduğunda tamam ben bunu yaparım diyeceklerini de düşünmüyorum
1P (mk2) leon 1.2 tsi larda 60 bin km de triger zinciri sorun çıkartıyordu
giden müşteri hakkını ararsa ne ala aramazsa direkt parasını alıyorlardı
son karar senindir
bu arada mesaj kutumu boşaltamıyorum
ilgili konulardan alıntı yada etiketleme yaptığında bilgim dahilinde cevap vermeye çalışırım

çok teşekkürler bilgiler için. Ankarada işin ehli bir usta var mıdır tavsiye edeceğiniz. bir de araç için ina set arıyorum bulamadım. cgg motor kodu nasıl temin edebilirim yönlendirme yapabilir misiniz? teşekkürler.

ismail
13-03-2021, 20:53
çok teşekkürler bilgiler için. Ankarada işin ehli bir usta var mıdır tavsiye edeceğiniz. bir de araç için ina set arıyorum bulamadım. cgg motor kodu nasıl temin edebilirim yönlendirme yapabilir misiniz? teşekkürler.

rica ederim kardeşim
ankara daki tavsiyeler için eklediğim bağlantıdan fikir / bilgi alabilirsin
http://www.seatclubturkey.com/sohbet/6398-ankara-da-servis-veya-usta-5.html
set olarak ina bulamayabilirsin ama gates tavsiye edebilirim
ina parekende destek için https://aftermarket.schaeffler.com.tr/tr/contact arayabilirsin
ayrıca üçel otomotiv (ankara da şubesi var) veya istanbuldan simkan veya adt otomotivden parça temininde bulunabilirsin
https://www.ucelotomotiv.com.tr/index.php?url=subeler/3
servisten de fiyat almanı tavsiye ederim
belki satış yapabilmek adına güzel indirim sağlayabilirler
hatta servis ile pazarlık bile yapmanı tavsiye ederim
dışarıda şu kadar yapıyorlar serviste yapılsın 100 tl veya 150 tl fazla vermeye razıyım vb gibi

idimyok
14-03-2021, 21:54
teşekkürler tekar.
bu gün motor koruma kapağını çıkararak kayışların fotoğrafını çektim. Bir fikir olsun diye ekliyorum.
kodu aratınca dayco çıkıyor demekki orjinal kayışı dayco.. diğer ibizalarda da aynı mıdır?

https://i.hizliresim.com/2o7jiY.jpg

https://i.hizliresim.com/NTzeQF.jpg

idimyok
14-03-2021, 22:10
rica ederim kardeşim
ina parekende destek için https://aftermarket.schaeffler.com.tr/tr/contact arayabilirsin
ayrıca üçel otomotiv (ankara da şubesi var) veya istanbuldan simkan veya adt otomotivden parça temininde bulunabilirsin
dışarıda şu kadar yapıyorlar serviste yapılsın 100 tl veya 150 tl fazla vermeye razıyım vb gibi

Resmi ekleyebilmişimdir umarım.

ismail
15-03-2021, 11:13
Resmi ekleyebilmişimdir umarım.

evet resimler gözüküyor
ama daha önce de yazdığım gibi ben 100 bin yada 5. yıl bitip 6. yıl başlangıcında (hangisi önce dolarsa) değiştiririm ki senin ki neredeyse 10 yıl 180 bin km olmuş
hiç bakmaya bile gerek yok diye düşünüyorum
zaten bu şekilde bakıldığında bariz birşey yok ise yani bir cisim sürtüp zarar vermediyse hiç anlaşılmaz
ancak çıkartılıp kayış birbirine yapıştırıldığında çatlaklar oluştuğu görülebilir
genelde contitech çıkar ama demek ki o dönem dayco kullanmışlar
fabrika için marka fark etmez
çünkü kendi istedikleri spesifikasyonlarda ürün üretiyorlar
bugün contitech olur yarın dayco olur öbür gün gates olur

idimyok
16-03-2021, 22:58
evet resimler gözüküyor
ama daha önce de yazdığım gibi ben 100 bin yada 5. yıl bitip 6. yıl başlangıcında (hangisi önce dolarsa) değiştiririm ki senin ki neredeyse 10 yıl 180 bin km olmuş
hiç bakmaya bile gerek yok diye düşünüyorum
zaten bu şekilde bakıldığında bariz birşey yok ise yani bir cisim sürtüp zarar vermediyse hiç anlaşılmaz
ancak çıkartılıp kayış birbirine yapıştırıldığında çatlaklar oluştuğu görülebilir
genelde contitech çıkar ama demek ki o dönem dayco kullanmışlar
fabrika için marka fark etmez
çünkü kendi istedikleri spesifikasyonlarda ürün üretiyorlar
bugün contitech olur yarın dayco olur öbür gün gates olur

Hocam bu gün Doğuş Otodan aradılar. Aracımda triger kayışının olmadığını, egzantrik kayışı ve gergi kayışının olduğunu. 180 bin km de bu kayışların değiştiğini ve devirdayim pompasının da ihtiyaç halinde değiştiğini yoksa değişmeyeceğini söylediler. bilgi vermek istedim teşekkürler.

ismail
16-03-2021, 23:17
Hocam bu gün Doğuş Otodan aradılar. Aracımda triger kayışının olmadığını, egzantrik kayışı ve gergi kayışının olduğunu. 180 bin km de bu kayışların değiştiğini ve devirdayim pompasının da ihtiyaç halinde değiştiğini yoksa değişmeyeceğini söylediler. bilgi vermek istedim teşekkürler.

bilgilendirme için teşekkürler
o kayışa
kimi egzantrik
kimi zamanlama
kimi triger
kayışı diyebilir
sonuç itibari ile bence onlarında bizim de bahsettiğimiz kayış aynı kayış
krank mili, devirdaim pompası ve eksantrik mili arasındaki tahriki sağlayan kayıştır
resimdeki 10 ve 14 nolu kayışlardır
zaten senin de paylaştığın 1. resimde de gözüküyor
bir de v kayışı var ki
o kayışta klima, alternatör varsa direksiyon pompası ve krank mili arasında tahriki sağlayan kayıştır
senin paylaştığın 2. resimdeki alternatöre bağlı olan kayış v kayışıdır

https://images.ilcats.ru/getImage.php?catalog=seat&filename=194/194109520.png&hash=cded4c765b65a2028b1b222ce01f5c42

idimyok
17-03-2021, 00:06
bilgilendirme için teşekkürler
o kayışa
kimi egzantrik
kimi zamanlama
kimi triger
kayışı diyebilir
sonuç itibari ile bence onlarında bizim de bahsettiğimiz kayış aynı kayış
krank mili, devirdaim pompası ve eksantrik mili arasındaki tahriki sağlayan kayıştır
resimdeki 10 ve 14 nolu kayışlardır
zaten senin de paylaştığın 1. resimde de gözüküyor
bir de v kayışı var ki
o kayışta klima, alternatör varsa direksiyon pompası ve krank mili arasında tahriki sağlayan kayıştır
senin paylaştığın 2. resimdeki alternatöre bağlı olan kayış v kayışıdır

https://images.ilcats.ru/getImage.php?catalog=seat&filename=194/194109520.png&hash=cded4c765b65a2028b1b222ce01f5c42

bu resimdeki ibiza moturu sanırsam. bilgilendirme için tekrar teşekkürler. devirdaim pompası için yaptıkları yoruma ne diyorsunuz?

ismail
17-03-2021, 07:22
bu resimdeki ibiza moturu sanırsam. bilgilendirme için tekrar teşekkürler. devirdaim pompası için yaptıkları yoruma ne diyorsunuz?

evet cgg kodlu motorun parça sayfası resmi
https://www.ilcats.ru/seat/?function=getParts&market=E&model=IB&modelcode=734&year=2012&group=1&subgroup=109&part=109055&language=en
ben şahsen devir daim inde değişmesi tarafındayım
zira triger seti değişim periyodu arasında bir zamanda bozulsa
hem motora zarar verir hem de aynı işçiliği tekrar yaptırmak ve para ödemek durumunda kalırsın
yalnız parçalarda ucuza kaçılmamalı değiştirmiş olmak için değiştirilmemeli
kalitesine güvenilir firmaların ürünlerinin kullanımı menfaatine olacaktır diye düşünüyorum
ina, gates, kwp, swag, vaico, febi gibi markalar tercih edebilirsin
servis ile de görüşüp pazarlık yapabilirsin
dışarısı ile 200 - 300 gibi bir fark var ise serviste yaptırmanı tavsiye ederim

Hüseyin060606
08-04-2021, 12:13
Araç 58.000 km de triger değişimini ne zaman yaptırmalıyım? yıl sınırlaması var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

ismail
08-04-2021, 16:20
Araç 58.000 km de triger değişimini ne zaman yaptırmalıyım? yıl sınırlaması var mı? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

kardeşim bu konunun mesajlarını okuduğunda fikir verecektir diye düşünüyorum
soracağın birşey olursa beni etiketlemek veya alıntı yapmak sureti ile mesaj yazabilirsin

Hüseyin060606
09-04-2021, 17:28
kardeşim bu konunun mesajlarını okuduğunda fikir verecektir diye düşünüyorum
soracağın birşey olursa beni etiketlemek veya alıntı yapmak sureti ile mesaj yazabilirsin

Hocam teşekkür ederim doğuşu aradım şasi nodan baktı senin araç zincir dedi kendi ustam aynı şekilde baktı şasiden triger dedi durum bu

ismail
10-04-2021, 00:02
Hocam teşekkür ederim doğuşu aradım şasi nodan baktı senin araç zincir dedi kendi ustam aynı şekilde baktı şasiden triger dedi durum bu

rica ederim
2016 da zincir olmaması lazım
motor kodunu (ruhsatta motor no yazan yerdeki ilk 3 harf) verir misin
benim bulabildiğim CJZ olması lazım ve bu koda sahip motorların triger (zamanlama) tahriki kayışlı
https://www.ilcats.ru/seat/?function=getParts&market=E&model=IB&modelcode=879&year=2016&group=1&subgroup=109&part=109035&language=en

https://images.ilcats.ru/getImage.php?catalog=seat&filename=723/723109300.png&hash=968cb81f06e51c091bcf71416735d3ed

Hüseyin060606
10-04-2021, 14:04
rica ederim
2016 da zincir olmaması lazım
motor kodunu (ruhsatta motor no yazan yerdeki ilk 3 harf) verir misin
benim bulabildiğim CJZ olması lazım ve bu koda sahip motorların triger (zamanlama) tahriki kayışlı
https://www.ilcats.ru/seat/?function=getParts&market=E&model=IB&modelcode=879&year=2016&group=1&subgroup=109&part=109035&language=en

https://images.ilcats.ru/getImage.php?catalog=seat&filename=723/723109300.png&hash=968cb81f06e51c091bcf71416735d3ed

Aynen hocam dediğiniz gibi cjz.Parçacı bir arkadaşada sordum oda triger dedi.Doğuş triger için 180 bin yıl sınırlaması yok, Aydoğanlar Ankara 90 bin yıl sınırlaması yok,kendi ustam 90 bin veya 4 yıl dedi.Ustayı dinlersek hemen değişmek gerekiyor ama bence 4 yıl erken gibi.

ismail
10-04-2021, 16:14
Aynen hocam dediğiniz gibi cjz.Parçacı bir arkadaşada sordum oda triger dedi.Doğuş triger için 180 bin yıl sınırlaması yok, Aydoğanlar Ankara 90 bin yıl sınırlaması yok,kendi ustam 90 bin veya 4 yıl dedi.Ustayı dinlersek hemen değişmek gerekiyor ama bence 4 yıl erken gibi.

bildiğim kadarı ile renault önceden bakım aralıkları 15 bin km olduğunda 4. yılında / 4. bakımda yani 60 bin km de bir değiştiryordu
sonradan bakım aralıkları 20 bin km oldu ve 4. yılında / 4. bakımda yani 80 bin km de değiştirir oldu
vw grup daha önceden 5 yıl veya 90 bin km (hangisi önce dolarsa) triger seti değiştiryordu
sonradan aracın cinsine göre 120 - 180 bin km olarak nitelendirdi
fakat triger setinden dolayı sorun olasa hemen kullanıcı üzerine yıkmaya çalışırlar
ben şahsen daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi servistekilerin sözlerine güvenmeyip 5. yıl bittiğinde 6. yıla başladığında veya 100 bin km devirdiğinde trigeri değiştirtirim
http://www.seatclubturkey.com/teknik-destek/83825-triger-seti-degisim-periyodu-3.html#post1809757

idimyok
20-04-2021, 22:03

178500km de dayco mumlu kayış olduğu için uzun gidiyor diyorlar..

RedBLacKJiMi
22-06-2021, 14:50
Bugün Antalya Başaran otomotiv ile konuşmama istinaden ısrarla triger kayışı için değişim süresini yıla bakmaksızın 180 bin km olarak söylüyorlar.
Araç 6.5 yaşında km 90 bin dedim.Normal yağ bakımı dışında v kayışı gergi makarası değişecek dendi.
90 bin Bakım+ v Kayış maliyeti zubizu indirimi ile 2160 lira dediler.
Sadece V kayış değişimi içinse zubizu indirimi ile 992 lira fiyat verdiler.
Sizce fiyat nasıl ? ismail abi sence v kayışını dışarıda değiştirmenin bir sakıncası olur mu?

Emrahgumus
22-06-2021, 15:29
Bugün Antalya Başaran otomotiv ile konuşmama istinaden ısrarla triger kayışı için değişim süresini yıla bakmaksızın 180 bin km olarak söylüyorlar.
Araç 6.5 yaşında km 90 bin dedim.Normal yağ bakımı dışında v kayışı gergi makarası değişecek dendi.
Sizce fiyat nasıl ? ismail abi sence v kayışını dışarıda değiştirmenin bir sakıncası olur mu?

Ben 26.08.2020 de 90bin bakıma girdim Maslak Doğuş 1293TL çekmiş karttan yağı kendim götürmüştüm. V kayışı ve gergisi değişmişti yağın 400-450TL olduğunu düşünürsek fiyat sanki normal gibi.

RedBLacKJiMi
22-06-2021, 15:45
Ben 26.08.2020 de 90bin bakıma girdim Maslak Doğuş 1293TL çekmiş karttan yağı kendim götürmüştüm. V kayışı ve gergisi değişmişti yağın 400-450TL olduğunu düşünürsek fiyat sanki normal gibi.

Yağı da işin içine koyarsak geçen seneden bu yana %30 luk bir fiyat artışı söz konusu :(
Her seferinde servise gideyim yaptırayım diyorum.3 katı fiyat çıkınca bütün hevesim kaçıyor.

FR.BJK
23-06-2021, 07:51
Yağı da işin içine koyarsak geçen seneden bu yana %30 luk bir fiyat artışı söz konusu :(
Her seferinde servise gideyim yaptırayım diyorum.3 katı fiyat çıkınca bütün hevesim kaçıyor.

Dışardan yağ getirmede forma not düşüyoruz bi sıkıntıda mesuliyet kabul etmiyoruz dediler bana. Bu gerçekten bi risk değil mi?

ismail
23-06-2021, 09:17

ben şu durumu anlayabilmiş değilim
triger seti 180 bin km gidiyor da v kayışı neden 90 binde değişiyor acaba
v kayışı kopsa akü şarj olmaz, klima çalışmaz ama araba yürü
triger kayışı kopsa araç duracağı gibi birsürü masrafta açar
v kayışı ve gergisi için yüksek bir fiyat çıkmış
v kayışı değişimi çok aşırı ustalık yada çok aşırı tecrübe gerektiren bir işçilik değil
bu işi birkaç kez yapmış biri rahatlıkla yapabilir

Dışardan yağ getirmede forma not düşüyoruz bi sıkıntıda mesuliyet kabul etmiyoruz dediler bana. Bu gerçekten bi risk değil mi?

ben şahsen yağı kendim götürüyorum
zira servisin kullandığı yağı ve fiyatını beğenmiyorum
Allah göstermesin ama bir sorun olur ise sonuna kadar hakkımı ararım
onlar akılları sıra kendilerini kurtarmak için not düşüp taahhüt imzalatıyorlar ama sonuçta o taahhütnameyi imzalamasan aracına bakım yapmıyorlar
rekabet kurulu diye bir kurum var
bence servis yağ kullanımını diretemez

FR.BJK
23-06-2021, 10:28
v kayışı değişimi çok aşırı ustalık yada çok aşırı tecrübe gerektiren bir işçilik değil

onlar akılları sıra kendilerini kurtarmak için not düşüp taahhüt imzalatıyorlar ama sonuçta o taahhütnameyi imzalamasan aracına bakım yapmıyorlar

Valla abi dediklerin çok doğru ama işte uğraşmak yerine yağa az fazla verip yaptırıyoruz mecburen. İyi niyet diye diye gidiyoruz ama olası bi durumda eğer sıkıntı olacaksa yanmışız.

idimyok
23-06-2021, 15:43
rica ederim kardeşim

Merhaba tekrar. 180bin kmyi beklemek bence bir risk değil fabrika garanti veriyor. kopma durumu her zaman olabilecek birşey. bu gün aracımın kmsi 180445 oldu. Daha önce bahsettiğim gibi ilk defa triger seti değişecekti. bende parçacıdan ina triger set gk devirdaim continental v kayışı ina v kayış bilyesi ve diğer bakım diğer parçaları aldım. İsmail hocam sizin yardımlarınız ve tavsiyeleriniz sayesinde iyi bir usta bulmuş oldum. Size de burdan teşekkür etmek isterim. ayrıca ilgili konu başlığına da yorum yazacağım.Bakımı İstanbul yolu üzerinde Öz-Er otomativde yaptırdım. Özgür ve Eren usta iki ortak işletmekte ve eski Doğuş personelleri gayet güzel bir şekilde bakım yaptı. Ankaradaki herkese tavsiye ederim. Fiyatları da çok uygun güler yüzlü ve naziklerdi. Benim tavsiyem aracım ilk 3 - 4 yıllık garanti süresi geçtiyse parçaları kendiniz alıp iyi bir ustayla yola devam etmek.

ismail
23-06-2021, 16:17
Valla abi dediklerin çok doğru ama işte uğraşmak yerine yağa az fazla verip yaptırıyoruz mecburen. İyi niyet diye diye gidiyoruz ama olası bi durumda eğer sıkıntı olacaksa yanmışız.

maalesef sıkıntı olacak gibi gözüküyor ya inşallah olmaz
doğuş oto kendini düzeltir
müşterilerine (velinimetlerine) yardımcı olur

Merhaba tekrar. 180bin kmyi beklemek bence bir risk değil fabrika garanti veriyor. kopma durumu her zaman olabilecek birşey. bu gün aracımın kmsi 180445 oldu. Daha önce bahsettiğim gibi ilk defa triger seti değişecekti. bende parçacıdan ina triger set gk devirdaim continental v kayışı ina v kayış bilyesi ve diğer bakım diğer parçaları aldım. İsmail hocam sizin yardımlarınız ve tavsiyeleriniz sayesinde iyi bir usta bulmuş oldum. Size de burdan teşekkür etmek isterim. ayrıca ilgili konu başlığına da yorum yazacağım.Bakımı İstanbul yolu üzerinde Öz-Er otomativde yaptırdım. Özgür ve Eren usta iki ortak işletmekte ve eski Doğuş personelleri gayet güzel bir şekilde bakım yaptı. Ankaradaki herkese tavsiye ederim. Fiyatları da çok uygun güler yüzlü ve naziklerdi. Benim tavsiyem aracım ilk 3 - 4 yıllık garanti süresi geçtiyse parçaları kendiniz alıp iyi bir ustayla yola devam etmek.

mrb
ben şahsen halen risk olarak görüyorum
zira araç 180 bin km ye geldiğinde aracın garantisi bitmiş olur
2 yılı dolmadan garanti dahilinde olan araçlarda bile çamur yapan doğuş oto servisleri garantisi bitmiş araçta haydi haydi yapar diye düşünüyorum
belki de benim ki bir önyargıdır ama ben şahsen riske atabileceğimi düşünmüyorum
eskiden 5 yıl 90 bin km olan sınır tolere edilip 6 yıl 100 - 110 bin km yapılabilir
en azından benim açımdan böyle olur
mesela şu an renault a bakıyorum
renault ta bakım aralığı eskiden 15 bin km de bir di
sonradan 20 bin km de bire çıkarttılar
15 bin km iken 4 yıl veya 60 bin km de triger seti değişiyordu
20 bin olunca da 4 yıl veya 80 bin km diyor eklediğim resimde
sitesinde ise "Triger kayışı aşındığında her an kopabilir. Bu da motorunuzu bozabilir. Aracınızın bakım programı tamamen huzur içinde araç kullanmanızı sağlar. Renault'nuz beş yaşından büyük ve/ veya 60.000 ile 160.000 km arasında yol yaptıysa, kayışınızın değiştirilme vakti gelmiştir." yazıyor
https://www.renault.com.tr/servis-ve-bakim/eksantrik-kayisi.html
muhtemelen continental üretimi contitech yada yine bilindik markaların ürünlerini kullanıyorlardır
markalara göre 2 katı veya daha uzun süre gidebilecek bir fark olacağını düşünmüyorum
rica ederim
yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana
aracını sorunsuzca kullanmanı dilerim

https://i.hizliresim.com/Q2B3oV.png

idimyok
23-06-2021, 16:25
maalesef sıkıntı olacak gibi gözüküyor ya inşallah olmaz
doğuş oto kendini düzeltir
müşterilerine (velinimetlerine) yardımcı olur

mrb
ben şahsen halen risk olarak görüyorum
zira araç 180 bin km ye geldiğinde aracın garantisi bitmiş olur
2 yılı dolmadan garanti dahilinde olan araçlarda bile çamur yapan doğuş oto servisleri garantisi bitmiş araçta haydi haydi yapar diye düşünüyorum
belki de benim ki bir önyargıdır ama ben şahsen riske atabileceğimi düşünmüyorum
eskiden 5 yıl 90 bin km olan sınır tolere edilip 6 yıl 100 - 110 bin km yapılabilir
en azından benim açımdan böyle olur
mesela şu an renault a bakıyorum
renault ta bakım aralığı eskiden 15 bin km de bir di
sonradan 20 bin km de bire çıkarttılar
15 bin km iken 4 yıl veya 60 bin km de triger seti değişiyordu
20 bin olunca da 4 yıl veya 80 bin km diyor eklediğim resimde
sitesinde ise "Triger kayışı aşındığında her an kopabilir. Bu da motorunuzu bozabilir. Aracınızın bakım programı tamamen huzur içinde araç kullanmanızı sağlar. Renault'nuz beş yaşından büyük ve/ veya 60.000 ile 160.000 km arasında yol yaptıysa, kayışınızın değiştirilme vakti gelmiştir." yazıyor
https://www.renault.com.tr/servis-ve-bakim/eksantrik-kayisi.html
muhtemelen continental üretimi contitech yada yine bilindik markaların ürünlerini kullanıyorlardır
markalara göre 2 katı veya daha uzun süre gidebilecek bir fark olacağını düşünmüyorum
rica ederim
yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana
aracını sorunsuzca kullanmanı dilerim

https://i.hizliresim.com/Q2B3oV.png

üzerinden çıkan orjinal parçaları da ustalarla kontrol ettik. onlar da şaşırdı durumlarının iyi olmasına. benim araçta iki tane triger kayışı var bir tanesinin durumu iyiydi. orjinal triger kayışının bir tanesi continental diğeri dayco idi.

Hatta 90bin km önce continental v kayışı taktırmıştım. söktük baktık en ufak bir yıpranma kayışta yarılma iz yoktu. usta yeni v kayışı aldığım için yenisini taktı ancak eski kayışı da bana verdi durumu çok iyi diye.

RedBLacKJiMi
28-06-2021, 10:39

Valla hocam karar senin.Ben yerinde olsam madem bu kadar zamandır gidiyorsun, hem de aracın dsg serviste garanti bitene kadar devam ederim.
Servis herhangi bir sıkıntı durumunda zaten çamura yatma ihtimalinde.

Valla abi renault nasıl 4 yıl yada 80 bin km diyor ise ( 5 yaşından büyük araç için 60-160 bin km aralığı belirlemiş) seatın da sisteminde var olan değişim aralığı bu deniyor.
Ben bu kadar pahalı bir parçanın ömrü bu kadar uzun olmasa zaten kısa vadelerde 90 bin km yada en geç 5 yıl içinde kesinlikle değişir diye düşünüyorum.
Bu arada v kayışı ve gergi makarası 90 bin km de değişim zorunlu değil(aşınmış yada zarar görmüş ise kontrolü sağlandıktan sonra değişim diye bahsediliyor)
Birisi senin de anlattığın gibi bozulduğunda araca çok büyük sıkıntı çıkarmayacak parça.
Diğeri ise kendi masrafının 4-5 katı zarar açabilecek bir parça(ki bu sebeple servis bunu riske edemez diye düşünüyorum)
Dediğin gibi mesela babamın aracı renault 7 yaşında 55 bin km de triger değişti.Araba ne zorlandı ne de doğru düzgün şehir içinde kullanıldı.
Tavsiye ve değişim periyodu hesabına göre değişti.

Bende belki 2-3 bakım sonra değişirim ama arabamın çok yol yapacağını sanmıyorum.
Senede 5 bin km yapan aracın triger yada diğer bağlantı parçalarının çok zarar göreceğini düşünmüyorum.(normal kullanım şartlarında)

FR.BJK
28-06-2021, 11:03
Valla hocam karar senin.Ben yerinde olsam madem bu kadar zamandır gidiyorsun, hem de aracın dsg serviste garanti bitene kadar devam ederim.
Servis herhangi bir sıkıntı durumunda zaten çamura yatma ihtimalinde.

Garantim bitti zaten. Artık iyi niyet için gidicez :)

Özellikle kartal doğuş oto nun bugüne kadar çıkan problemlerime ilgisi alakası vs düşününce sanırım oraya gitmeye devam edicem. Sırf şu ısı sacı sesi için sanayideki ustalara gösterip derdimi anlamamaları bile beni servise yönlendiriyor :(

gknergl
28-06-2021, 12:07
Ben mesela dışarda kapı kapı usta aramamak ve iyi niyeti devam ettirmek için yetkiliye gidiyorum. araçtan anlamayan çok özel servis var. Ellerinde oyuncak ederler insanı.

Yetkilide sorunun kaynağını hemen buluyorlar. Bir de muhattap var. Her işlem garantili.

Ben bunları düşünerek hep yetkiliye gidiyorum ki en son mekatronik arızasında iyi niyetin faydasını gördüm.

Trigiere gelince, talep edince değiştiriyorlar ama talep gelmeyince 180bini bekliyorlar. Aracım şu an 89binde, 120-130 bin km’ye gelince -satmamış olursam- bir bakımında trigieri de ekletirim ve değiştiririm.

Üstüne çok düşünmemek lazım. Benim aklıma yatan bu.

FR.BJK
28-06-2021, 16:47
Ben mesela dışarda kapı kapı usta aramamak ve iyi niyeti devam ettirmek için yetkiliye gidiyorum. araçtan anlamayan çok özel servis var. Ellerinde oyuncak ederler insanı.

Yetkilide sorunun kaynağını hemen buluyorlar. Bir de muhattap var. Her işlem garantili.

Ben bunları düşünerek hep yetkiliye gidiyorum ki en son mekatronik arızasında iyi niyetin faydasını gördüm.

Trigiere gelince, talep edince değiştiriyorlar ama talep gelmeyince 180bini bekliyorlar. Aracım şu an 89binde, 120-130 bin km’ye gelince -satmamış olursam- bir bakımında trigieri de ekletirim ve değiştiririm.

Üstüne çok düşünmemek lazım. Benim aklıma yatan bu.

Aynı fikirdeyim.

Şu ısı sacı sesiyle alakalı bile şöyle iyi böyle iyi dedikleri adama gittim suçu davlumbaza attı eyvallah dedim daha da adını anmadım :) Sac sesi ya sac. Davlumbaz nasıl olur :)

Kaya bey
03-10-2021, 11:15
Merhaba arkadaşlar. Aracım 72.000km de ne zaman triger seti değiştiriyoruz. 2016 Toledo 1.2tsi

emirkayra
03-10-2021, 13:46
Km dolmamış ama 5 yıl geçtiğinden dolayı değişmenizi tavsiye ederim

Kaya bey
08-10-2021, 17:25
Km dolmamış ama 5 yıl geçtiğinden dolayı değişmenizi tavsiye ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiTeşekkür ederim arkadaşım.

SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fmkocak
19-06-2022, 14:32
Arkadaşlar konuyu hortlatayım. 2006 model Cordoba 1.4 TDI aracımın en son triger setini 2011 yılında 88.000 kilometrede değiştirmiştim ve 90.000 kilometre süresini bekleyip biraz erken oldu ama��2021 yılında 168.000 kilometredeyken değiştirdim. Antalya Volkswagen servisi dayko set takmış ve 2021'de sökülen triger seti hala sapa sağlamdı. Ama tabii trigerin dişleri arasında küçük çatlamalar başlamış Herhalde triger kayışı uzun kullanım rekoru 10 yıl ile bende. Bu arada sadece trigeri değiştirdim hala v kayışı kullanmaya devam ediyorum Çünkü sorun yok dedi ustalar