PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul - İzmir Arası En Mantıklı Güzergah Nedir?

FR.BJK
30-08-2020, 09:08
Selam herkese,

Nasipse haftaya izmir yolculuğum var. Yeni otoban iyi güzel ama gidiş geliş 600tl yol parası tutuyormuş.

Bu paraya değer mi yoksa alternatif mi değerlendirmeli?

Köprüye lafım yok. Ne körfezi dolanırım ne de feribotla aradaki farktan kaçarım. Yola ataşehirden çıkıcam samandıra gişeler ve köprü aşağı yukarı 130tl tutacak. Peki ya sonrası? Osmangazi Köprüsünden sonra nasıl bi yol izlemeli? Verilecek paraya değer mi? Yoksa başka yollara mı sapmalı?

Var mı giden gelen önerisi olan?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eco
30-08-2020, 10:10
takip bende haftaya bursa izmir yapacağım.yeni izmir otoyolumu yoksa akhisar üzerimi kararsızım.navigasyondan baktığım da 1 saatlik fark var.km hemen hemen aynı

FR.BJK
30-08-2020, 10:21
takip bende haftaya bursa izmir yapacağım.yeni izmir otoyolumu yoksa akhisar üzerimi kararsızım.navigasyondan baktığım da 1 saatlik fark var.km hemen hemen aynıİstanbuldan giderkende aşağı yukarı 1 saat farkediyor.

Karacabeye kadar otoban, sonra ücretsize geçmek mantıklı gibi. Full otoban yaparsam 100tl den fazla fark var. Full otoban 300 tutarken karacabeyden sonra ücretsiz yaparsam 180-190 civarı tutuyor. Aradaki 100tl ye zaman km trafik anlamında değer mi?

srTC
30-08-2020, 10:23
Selam herkese,

Nasipse haftaya izmir yolculuğum var. Yeni otoban iyi güzel ama gidiş geliş 600tl yol parası tutuyormuş.

Bu paraya değer mi yoksa alternatif mi değerlendirmeli?

Köprüye lafım yok. Ne körfezi dolanırım ne de feribotla aradaki farktan kaçarım. Yola ataşehirden çıkıcam samandıra gişeler ve köprü aşağı yukarı 130tl tutacak. Peki ya sonrası? Osmangazi Köprüsünden sonra nasıl bi yol izlemeli? Verilecek paraya değer mi? Yoksa başka yollara mı sapmalı?

Var mı giden gelen önerisi olan?

Paran çoksa köprü ve otoban
Zamanın çoksa körfez [emoji2]
Arada 4 saatlik bir fark oluşuyor ona göre

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

FR.BJK
30-08-2020, 10:27
Paran çoksa köprü ve otoban
Zamanın çoksa körfez [emoji2]
Arada 4 saatlik bir fark oluşuyor ona göre

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiKörfez asla.

Ama sanırım en mantıklısı bursa civarlarına karacabeye kadar fln otoban sonra beleş yol gibi.

srTC
30-08-2020, 10:29
Körfez asla.

Ama sanırım en mantıklısı bursa civarlarına karacabeye kadar fln otoban sonra beleş yol gibi.

O halde Osman Gazi körüsünü kullanacaksın

FR.BJK
30-08-2020, 10:30
O halde Osman Gazi körüsünü kullanacaksın

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiO kesin :)

Benim derdim sonrası :)

srTC
30-08-2020, 10:42
O kesin :)

Benim derdim sonrası :)

Sonrasında otoban harici yollar çok bozuk

FR.BJK
30-08-2020, 10:46
Sonrasında otoban harici yollar çok bozuk

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiBunu iyi demedin valla.

srTC
30-08-2020, 11:01
Bunu iyi demedin valla.

[emoji23][emoji23] Vallahi ben de senin gibi çok kararsızdım giderken köprü otoban kullandım gelirken normal yolu kullandım kullanmaz olaydım

FR.BJK
30-08-2020, 11:14
[emoji23][emoji23] Vallahi ben de senin gibi çok kararsızdım giderken köprü otoban kullandım gelirken normal yolu kullandım kullanmaz olaydım

Aradaki farka değer otobanı kullan diyorsun doğru mu anlıyorum?

eco
30-08-2020, 11:41
hocam yollar bildiğim kadarıyla karacbey balıkesirden sonra baya bozuluyor.benim aklımdan geçende balıkesire kadar cumhuriyet yolu:) daha sonra paralı yola bağlanmak.yanlız ben izmir tireye gideceğim.nereden çıkış yapacağımı bilmiyorum.daha önce gidenler yardımcı olabilirse sevinirim

srTC
30-08-2020, 11:41
Aradaki farka değer otobanı kullan diyorsun doğru mu anlıyorum?

Hem farka hem yola değer valla.

FR.BJK
30-08-2020, 11:44
Şimdi şöyle detaylandıralım;

1.opsiyon full otoban: 545km - 4 saat 52dk an itibariyle.

https://i.hizliresim.com/UUFOMI.png (https://hizliresim.com/UUFOMI)

2.opsiyon ise karacabeye kadar otoban sonrası eski yol: 550km - 5 saat 38dk

https://i.hizliresim.com/mJrzJO.png (https://hizliresim.com/mJrzJO)

1. opsiyon 290tl civarı tutarken 2. opsiyon 180tl civarı tutuyor.

Sanki 2.opsiyon mantıklı gibi ama yol kalitesi, trafik olur mu vs de düşündürüyor.

Gidiş - Geliş aradaki fark ise 220tl civarı bişey.

Ya da senede 1 defa kullanıyoruz zaten kaliteli yolu kullanalım diyerek aradaki farkı görmezden gelicez...

FR.BJK
30-08-2020, 11:47
hocam yollar bildiğim kadarıyla karacbey balıkesirden sonra baya bozuluyor.benim aklımdan geçende balıkesire kadar cumhuriyet yolu:) daha sonra paralı yola bağlanmak.yanlız ben izmir tireye gideceğim.nereden çıkış yapacağımı bilmiyorum.daha önce gidenler yardımcı olabilirse sevinirim

Otoban yokkende kullandım daha önce defalarca izmir yolunu. Öyle çok bozuk çok kötü diyemem ama bi otoban değil tabi ki.

En son geçen sene farkında olmadan izmir otobanının tam bitmemiş haliyle fethiye dönüşü kullandım. Tamamen bittikten sonra kullanmadım bu ilk olacak.

Diğer yolda ahım şahım berbat değil bana göre ama f/p olarak kullananların yorumları önemli tabi.

xxman
30-08-2020, 14:54
Turgay Daha yeni datçaya geldim izmir yolundan, osmangaziyi zaten kullanacaksa 160 tl daha vereceksin, şehir içlerinde durmadan radar problemi ve bozum yol derdi almadan rahat bir şekilde izmire inersin. Ben tavsiye ederim.

Keşke insanı bir fiyat olsada hiç tereddüt etmeden kullansak

FR.BJK
30-08-2020, 14:55
Turgay Daha yeni datçaya geldim izmir yolundan, osmangaziyi zaten kullanacaksa 160 tl daha vereceksin, şehir içlerinde durmadan radar problemi ve bozum yol derdi almadan rahat bir şekilde izmire inersin. Ben tavsiye ederim.

Keşke insanı bir fiyat olsada hiç tereddüt etmeden kullansak40-50 tl olsa düşünmem bile. Ama gidiş geliş 220 civarı fark olunca insan düşünüyor.

Ama şu ana kadar kimle konuştuysam o paraya değer diyor.

xxman
30-08-2020, 18:51
Ben datça tarafına geleceğim için rahatlık açısından kullandım, diğer türlü yorucu oluyor.

Eski yolu da senelerce kullandık, her taraf duble yol zaten. radarlara dikkat edilerek gelinebilir. Hatta eski usul vapuru tercih ederdim

fafnir
30-08-2020, 19:31
Ben çocuktan dolayı yol güvenliği olsun mola imkanları olsun ger türlü ücretli otoyoldan yanayım.

Geçen cundaya iki hafta arayla iki defa gittim git gel 500₺ ikisinde de osmangazi ve otoyolu tercih ettim çok rahat oldu.

Mümkün mertebe otoyol tercüh edin derim. Yanlız gitsem vaktim bol ise o zaman yine osman gazi net kullanırım ama karacabeyden eski yola girebilirim.

FR.BJK
30-08-2020, 19:47
Otoyol ağır basıyor. Bende de çocuk var ve uzun yol sıkıntı gibi. Ne kadar rahat o kadar iyi. Güvenlikte cabası.

fafnir
30-08-2020, 19:51
Otoyol ağır basıyor. Bende de çocuk var ve uzun yol sıkıntı gibi. Ne kadar rahat o kadar iyi. Güvenlikte cabası.

Kaza nerede denk gelir bilinmez ama en azından kaçacak yerim olsun. Gelenbe de az kaza görmedim. Tanıdıklarımı kaybettim o sebeple en azından bana kaçacak yer versin otoyol. Eski yolda kimi yerde arada bariyer yok karşıdan kopan direkt geliyor kafa kafaya kalıyorsun.

FR.BJK
30-08-2020, 19:53
Kaza nerede denk gelir bilinmez ama en azından kaçacak yerim olsun. Gelenbe de az kaza görmedim. Tanıdıklarımı kaybettim o sebeple en azından bana kaçacak yer versin otoyol. Eski yolda kimi yerde arada bariyer yok karşıdan kopan direkt geliyor kafa kafaya kalıyorsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiDoğru diyosun.

Oktayata
31-08-2020, 09:49
Geçen sene yalovadan yola çıkarak balıkesir, Edremit, ayvalık, cunda ya kadar gittim eski yol güzergahı olarak gezdim biraz. Yollar duble yol yollarda herhangi bir bozukluk da yoktu eğlenceli güzel gezilebilecek bir güzergah tabi vaktiniz varsa gezerek gitmek lazım gezmeyide seviyorsanız

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FR.BJK
31-08-2020, 09:50
Geçen sene yalovadan yola çıkarak balıkesir, Edremit, ayvalık, cunda ya kadar gittim eski yol güzergahı olarak gezdim biraz. Yollar duble yol yollarda herhangi bir bozukluk da yoktu eğlenceli güzel gezilebilecek bir güzergah tabi vaktiniz varsa gezerek gitmek lazım gezmeyide seviyorsanız

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiDaha önce 4-5 defa gittim o yolu. Şu an çocuk 3 yaşında ve sıkılıyor. Sanırım otoban şart gibi.

Bizage
31-08-2020, 12:05
Şimdi şöyle detaylandıralım;

1.opsiyon full otoban: 545km - 4 saat 52dk an itibariyle.

https://i.hizliresim.com/UUFOMI.png (https://hizliresim.com/UUFOMI)

2.opsiyon ise karacabeye kadar otoban sonrası eski yol: 550km - 5 saat 38dk

https://i.hizliresim.com/mJrzJO.png (https://hizliresim.com/mJrzJO)

1. opsiyon 290tl civarı tutarken 2. opsiyon 180tl civarı tutuyor.

Sanki 2.opsiyon mantıklı gibi ama yol kalitesi, trafik olur mu vs de düşündürüyor.

Gidiş - Geliş aradaki fark ise 220tl civarı bişey.

Ya da senede 1 defa kullanıyoruz zaten kaliteli yolu kullanalım diyerek aradaki farkı görmezden gelicez...

Geçen hafta ctesi sakaryadan alaçatıya gittim, ordan izmir dikiliye geçtim, ordan sakaryaya döndüm. giderken de dönerken de bursadan iznik yolunu kullandım bana 15-20 dakika farkediyor o sebeple tabi ki köprüyü kullanmadım. Ama sen mecbur köprüyü kullanacaksın o zamana değer. köprü haricinde de otobanı tavsiye ederim izmire kadar hızı sabitle rahat rahat git. eski yola girmeye gerek yok kesinlikle.

gknergl
31-08-2020, 17:20
Ben araç doluyken yani eş çocuk vs varken otoban kullanıyorum. Yol pahalı evet ama çok rahat ve zaman olarak kısa. 150ye sabitleyip rahat rahat gidiyoruz

Parayı azaltmak için Balıkesir’den çıkabilirsiniz. Bazen öyle de yapıyorum. Yaklaşık 100₺ avantaj oluyor.

FR.BJK
31-08-2020, 17:27
Ben araç doluyken yani eş çocuk vs varken otoban kullanıyorum. Yol pahalı evet ama çok rahat ve zaman olarak kısa. 150ye sabitleyip rahat rahat gidiyoruz

Parayı azaltmak için Balıkesir’den çıkabilirsiniz. Bazen öyle de yapıyorum. Yaklaşık 100₺ avantaj oluyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi150 ile ceza olayı ne?

gknergl
31-08-2020, 17:28
150 ile ceza olayı ne?

Valla ben sürekli gidip geliyorum ceza yok. [emoji2]Zaten açıklanan 3 saat olayı 120 ile tutmaz

FR.BJK
31-08-2020, 17:44
Valla ben sürekli gidip geliyorum ceza yok. [emoji2]Zaten açıklanan 3 saat olayı 120 ile tutmaz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiOrası öyle tabi ama heryerde 120 tabelası var. Ben 130 u geçmemeye çalışıyorum.

fafnir
31-08-2020, 17:46
Orası öyle tabi ama heryerde 120 tabelası var. Ben 130 u geçmemeye çalışıyorum.

Bende 130a kışlastiği uyarıdı koydum en azından haber ediyor seninle tarzlarımız ve beklentilerimiz aynı. [emoji3526]

FR.BJK
31-08-2020, 17:47
Bende 130a kışlastiği uyarıdı koydum en azından haber ediyor seninle tarzlarımız ve beklentilerimiz aynı. [emoji3526]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi300 lira verdiğin yolda hız yaptın diye de bi 500 kitlemesinler :)

fafnir
31-08-2020, 17:49
300 lira verdiğin yolda hız yaptın diye de bi 500 kitlemesinler :)

Kesinlikle doğru, koridorun çalışmadığına eminim ama risk almam. Zaten çok rahat yol yormaya gerek yok kendini. Sakin sakin gitmek en iyisi.

gknergl
31-08-2020, 18:02
Kesinlikle doğru, koridorun çalışmadığına eminim ama risk almam. Zaten çok rahat yol yormaya gerek yok kendini. Sakin sakin gitmek en iyisi.

Öyle tabi koridor açılacaktır. Ama şöyle bi durum var range’ler Mercedes bmwler en az 250 ile gidiyor orda ceza yense duyardık [emoji1]

fafnir
31-08-2020, 18:03
Öyle tabi koridor açılacaktır. Ama şöyle bi durum var range’ler Mercedes bmwler en az 250 ile gidiyor orda ceza yense duyardık [emoji1]

Valla fena basıyorlar; dediğin gibi ceza kesilmeye başladığı vakit haberimiz olur. Yine de benden öğrenilmesini istemem [emoji23]

FR.BJK
31-08-2020, 18:09

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiOnlara yazsalar nolur :) haberimiz bile olmaz :)

Olan bize olur :)

gknergl
31-08-2020, 18:09
Valla fena basıyorlar; dediğin gibi ceza kesilmeye başladığı vakit haberimiz olur. Yine de benden öğrenilmesini istemem [emoji23]

Valla benden duyabilirsiniz. Yersem yazarım buraya [emoji1]

FR.BJK
31-08-2020, 18:14
Valla benden duyabilirsiniz. Yersem yazarım buraya [emoji1]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiBana sattığım arabanın 1,5sene önceki cezası gelmişti valla.

Akıllarına gelirde bi bakalım derlerse mokoko :)

gknergl
31-08-2020, 18:15
Bana sattığım arabanın 1,5sene önceki cezası gelmişti valla.

Akıllarına gelirde bi bakalım derlerse mokoko :)

İstanbul dışı şak diye geliyor evet. Yersek hemen gelir.[emoji1]

Agave
01-09-2020, 10:20
Otobanın ücreti yüksek. O kadar para verip bir de radar koyarsa otobanın bu fahiş fiyatının albenisi kalmaz.
Geçen sene de bu sene de yüksek süratle geldim, ceza gelmedi.
Koridor sistemi yok kesinlikle.

130la sabit gitsek eski yol ile 1 saat farkedecek ki bu paraya değmez o zaman.

Eski yolun seyri daha keyifli ancak, otobanda basmadan giderseniz çok sıkıcı olur bence.

FR.BJK
01-09-2020, 10:38
Otobanın ücreti yüksek. O kadar para verip bir de radar koyarsa otobanın bu fahiş fiyatının albenisi kalmaz.
Geçen sene de bu sene de yüksek süratle geldim, ceza gelmedi.
Koridor sistemi yok kesinlikle.

130la sabit gitsek eski yol ile 1 saat farkedecek ki bu paraya değmez o zaman.

Eski yolun seyri daha keyifli ancak, otobanda basmadan giderseniz çok sıkıcı olur bence.Ceza korkusu var işte :)

xxman
01-09-2020, 13:38
arkadaşlar belli bölgelere radar koyuyorlar. Asıl onlara dikkat edin ardı ardına yersiniz cezayı

FR.BJK
01-09-2020, 13:39
arkadaşlar belli bölgelere radar koyuyorlar. Asıl onlara dikkat edin ardı ardına yersiniz cezayı130 candır :)

gknergl
01-09-2020, 13:40
arkadaşlar belli bölgelere radar koyuyorlar. Asıl onlara dikkat edin ardı ardına yersiniz cezayı

Mesela nerde üstadım. Tam yerlerini söyleyebilir misin?

xxman
01-09-2020, 15:32
Mesela nerde üstadım. Tam yerlerini söyleyebilir misin?

hocam giriş çıkış noktalarına dkkat edin

Agave
02-09-2020, 15:30
Ankara girişinde genelde oluyor (yıllardır kullanılan otobandan bahsediyorum), gişelere gelirken rampa inerken solda (gidiş-gelişin ortasında).
Ancak yeni otobanlarda da koyuyorlar mı acaba?

FR.BJK
02-09-2020, 15:33
Ankara girişinde genelde oluyor (yıllardır kullanılan otobandan bahsediyorum), gişelere gelirken rampa inerken solda (gidiş-gelişin ortasında).
Ancak yeni otobanlarda da koyuyorlar mı acaba?Sağa sola yazanlar var. Yok değil.

FR.BJK
05-09-2020, 14:06
Arkadaşlar ücretli yol gerçekten efsane. Ve artık asla düşünmem bile. Kesinlikle değer. 130 da gitmek büyük zorluk. Mutlaka 170-180 yapıyosun farkında olmadan. Gerçekten söylenen sürelerde gelebiliyosun. Ve işin garibi herkes basıyor. Herhangi bi ceza vs olursa yer yerinden oynar herhalde. Basmayan yok.

gknergl
05-09-2020, 15:21
Arkadaşlar ücretli yol gerçekten efsane. Ve artık asla düşünmem bile. Kesinlikle değer. 130 da gitmek büyük zorluk. Mutlaka 170-180 yapıyosun farkında olmadan. Gerçekten söylenen sürelerde gelebiliyosun. Ve işin garibi herkes basıyor. Herhangi bi ceza vs olursa yer yerinden oynar herhalde. Basmayan yok.

Demek tadına vardın [emoji1]
Dediğim gibi değil mi?
130la gitmek 80le gitmek gibi orada

MARWEL
05-09-2020, 15:22
Konuyu baştan sona süzdüm, tüm mesajları şimdi okudum. Tam aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık diyecektim ki Turgay son noktayı koymuşsun sanırım. Galiba o güzergah en mantıklısı. Arada mola felan da verdiğini varsayarsak bastığın 150-160 ların ortalaması zaten düşmüyor mu aşağı? Hız limi ile ilgili uyarıları yapıyorlar ama milleti de kaçırmak istemiyorlar galiba. TR de her şey 'mış gibi' ya zaten. :)

gknergl
05-09-2020, 15:25
Konuyu baştan sona süzdüm, tüm mesajları şimdi okudum. Tam aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık diyecektim ki Turgay son noktayı koymuşsun sanırım. Galiba o güzergah en mantıklısı. Arada mola felan da verdiğini varsayarsak bastığın 150-160 ların ortalaması zaten düşmüyor mu aşağı? Hız limi ile ilgili uyarıları yapıyorlar ama milleti de kaçırmak istemiyorlar galiba. TR de her şey 'mış gibi' ya zaten. :)

Aynen öyle. Çok doğru yorum. O yolda 130la gideceksem eski yoldan giderim. Ceza yazarlarsa da müşteri kaybederler. Yap işlet devret sistemi ceza yazarız diyip yazmayacak.
Yoksa kimse kullanmaz. Yazıyormuş gibi yapıp yazmamak. [emoji1]

FR.BJK
05-09-2020, 17:01
Ceza imkansız ya. Çünkü gerçekten basmayan yok.

FR.BJK
05-09-2020, 17:49
Konuyu baştan sona süzdüm, tüm mesajları şimdi okudum. Tam aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık diyecektim ki Turgay son noktayı koymuşsun sanırım. Galiba o güzergah en mantıklısı. Arada mola felan da verdiğini varsayarsak bastığın 150-160 ların ortalaması zaten düşmüyor mu aşağı? Hız limi ile ilgili uyarıları yapıyorlar ama milleti de kaçırmak istemiyorlar galiba. TR de her şey 'mış gibi' ya zaten. :)Mola vermeye gerek yok ki? Ciddi anlamda 3 saatte giriyosun izmire :)

MARWEL
05-09-2020, 23:57
Mola vermeye gerek yok ki? Ciddi anlamda 3 saatte giriyosun izmire :)

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi130 la mı ?? [emoji3166]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

FR.BJK
06-09-2020, 06:45
130 la mı ?? [emoji3166]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi190-200 le :)

ondercorduk
06-09-2020, 21:25
Daha önce de kullanmıştım. 2 gün önce ben de Ataşehir’den çıkıp Bodrum’a geldim. Ödenen rakam biraz üzse de Osmangazi Köprüsü üzerinden yeni yol oldukça başarılı. Trafik yok. Radar var mı göremedim ama 130-180 arası süratler ile makul bir sürede önce İzmir sonra da Bodrum’a ulaştım. 7 saat kadar sürdü yolculuk.

Önceki Bodrum yolculuklarından bir farkı da İzmir’e hiç girmeden Çeşme Bodrum yoluna girmiş olmamdı.

İyi yolculuklar. Sağlıklı sürüşler.

SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

FR.BJK
06-09-2020, 21:33
Daha önce de kullanmıştım. 2 gün önce ben de Ataşehir’den çıkıp Bodrum’a geldim. Ödenen rakam biraz üzse de Osmangazi Köprüsü üzerinden yeni yol oldukça başarılı. Trafik yok. Radar var mı göremedim ama 130-180 arası süratler ile makul bir sürede önce İzmir sonra da Bodrum’a ulaştım. 7 saat kadar sürdü yolculuk.

Önceki Bodrum yolculuklarından bir farkı da İzmir’e hiç girmeden Çeşme Bodrum yoluna girmiş olmamdı.

İyi yolculuklar. Sağlıklı sürüşler.

SCT - Seat Club Turkey kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiGeçen sene tam bitmemiş haliyle fethiyeden dönerken farkında bile olmadan aydından itibarem girmiştim.

Ama bitmiş hali çok iyi.

Sadece bursa çıkışında çalşma olan bi yer var. Orda farkedemeyip 2 araç fena girmişti birbirine. Uyarılar fln vardı ama dikkatsizlik demek ki.

FR.BJK
11-09-2020, 00:31
Biraz abarttım sanırım dönüşü. Umarım bu konuya gelip ceza haberi yazmam ilerleyen günlerde.

Gidişteki durumdan cesaret alarak; 20:30 da Alaçatıdan yola çıktım. Navigasyon 5.2 saat gösteriyordu. 30dk mola dahil 00:45 te istanbul ataşehire geldim. Yani 00:15 gibi evdeyim diyebilirim. 3,45 saat gibi bi süre yapıyor. Alaçatı izmir arasıda aşağı yukarı 45dk 1 saat sürüyor dersek harbiden iyi gelniyormuş :)

Bu senaryonun tek kötü tarafı sürüş bilgilerinde gördüğüm 9,5 civarı tüketimdi :(

xxman
11-09-2020, 00:56
Biraz abarttım sanırım dönüşü. Umarım bu konuya gelip ceza haberi yazmam ilerleyen günlerde.

Gidişteki durumdan cesaret alarak; 20:30 da Alaçatıdan yola çıktım. Navigasyon 5.2 saat gösteriyordu. 30dk mola dahil 00:45 te istanbul ataşehire geldim. Yani 00:15 gibi evdeyim diyebilirim. 3,45 saat gibi bi süre yapıyor. Alaçatı izmir arasıda aşağı yukarı 45dk 1 saat sürüyor dersek harbiden iyi gelniyormuş :)

Bu senaryonun tek kötü tarafı sürüş bilgilerinde gördüğüm 9,5 civarı tüketimdi :(

Biraz abartmışsın :) Otobanın akışı güzel, izmit otobanı gibi sağa dönüşlerde sola, sola dönüşlerde sağa çekmiyor

FR.BJK
11-09-2020, 08:23
Biraz abartmışsın :) Otobanın akışı güzel, izmit otobanı gibi sağa dönüşlerde sola, sola dönüşlerde sağa çekmiyor

Gerçekten bu yolda yavaş gitmek imkansız. Yavaş gidersen uykun gelir.

O kadar para verip ceza yazarlarsa da kim kullanır bi daha o yolu?

Basmayan gelmesin tarzında bi yol valla.

RedBLacKJiMi
11-09-2020, 12:56

Kaç km bu otoban.
Ben kötü linea ile 405 km ankara ısparta arasını 3 saatte tamamlamıştım.
Bu yolda benim fr sıkıntı çıkarır bana.
Sürekli 180-200 le gitmek zor değil de arabanın avansı açık kesin turboyu filan patlatırız.
Yağ sıcaklığına hiç baktın mı 125 dereceleri görmüştür.
Aklında olsun fındık turbolu araçlarımız almanya daki gibi 180-200 km hızları sürekli kaldıracak yapıda değiller ne yazık ki.

FR.BJK
11-09-2020, 13:00
Kaç km bu otoban.
Ben kötü linea ile 405 km ankara ısparta arasını 3 saatte tamamlamıştım.
Bu yolda benim fr sıkıntı çıkarır bana.
Sürekli 180-200 le gitmek zor değil de arabanın avansı açık kesin turboyu filan patlatırız.
Yağ sıcaklığına hiç baktın mı 125 dereceleri görmüştür.
Aklında olsun fındık turbolu araçlarımız almanya daki gibi 180-200 km hızları sürekli kaldıracak yapıda değiller ne yazık ki.

Hiç aklıma gelmedi valla.

Ama 10 ar dakikadan 3 defa mola verdim.

Şu an görünürde bişey yok.

MARWEL
11-09-2020, 13:12

Tüketimin canına okumuşsun, zaten fazla para ödüyordun, hesap ettin mi fazladan ne kadar yakmışsın? :p:p Senin 150 lik bile 9.5 yaktıysa ben 125 lik mk2 ile öyle gitsem 12 den aşağı yakmam :Emoji (43): Sürat olarak da cıvığını çıkarmışsın diyecem ama yolun çok müsait olduğuna eminim :Emoji (3):

FR.BJK
11-09-2020, 13:15
Tüketimin canına okumuşsun, zaten fazla para ödüyordun, hesap ettin mi fazladan ne kadar yakmışsın? :p:p Senin 150 lik bile 9.5 yaktıysa ben 125 lik mk2 ile öyle gitsem 12 den aşağı yakmam :Emoji (43): Sürat olarak da cıvığını çıkarmışsın diyecem ama yolun çok müsait olduğuna eminim :Emoji (3):

Sakin gitsem 5-5,5 civarı olacağını biliyordum ama denemek istedim :) Yapacak bişey yok bu sene böyle oldu artık. Ceza gelmesin kafi.

Yolu görmeniz lazım. O zaman anlarsınız yazdıklarımı :) Giden arkadaşlar biliyor zaten. Bide asıl derdim şu lanet cızırtı sesini bulmaktı ama maalesef bulabilmiş değili.

140 dan sonra yapıyor bu sesi.

gknergl
11-09-2020, 13:17

Seni takipteyim ceza gelmezse sana. 150 değil 180le giderim [emoji1][emoji1]

FR.BJK
11-09-2020, 13:19
Seni takipteyim ceza gelmezse sana. 150 değil 180le giderim [emoji1][emoji1]

Gelmez inş. Eğer bana gelirse o yolu kullanan herkese gidiyor demektir ki bu infial yaratırdı herhalde.

FR.BJK
14-06-2021, 17:56
1 sene olacak ve ceza gelmedi :)

Temmuzda Balıkesir ve Eylülde Bodrum planım var. Yine otobanı kullanıcam gibi. Tartıyorum bakıyorum araştırıyorum ama otoban pahalı olmasına rağmen rahatlık ve süre açısından hep ağır basıyor. Ne dersiniz? Tercih değiştirmeye değer mi?

Senede 1-2 defa kullanıyoruz bu yolu ama değer mi değmez mi nedir fikriniz?

Yine 150-200 arası bi fark olacak ücretsiz yol ile arasında sanırım. Bu sefer bokunu çıkarmadan ekonomi yaparak gidicem.

mcemrek
14-06-2021, 18:08
eğer kısıtlı süreniz varsa bütçeniz de kullanmaya müsaitse hiç düşünmeyin bile. ben bayram ve sonrası olarak 3 haftalık izine çıktım. 20+ gün süre olunca izin için. 100-110 hızlarda 5-10 mola vererek istanbuldan konyaya gittim. o kadar güzel bir duyguymuş ki geze geze rahat rahat gitmek anlatamam :D

belki daha önce 50 kere geçtiğim yolda ne güzel yerler varmış dedim

FR.BJK
14-06-2021, 18:12
eğer kısıtlı süreniz varsa bütçeniz de kullanmaya müsaitse hiç düşünmeyin bile. ben bayram ve sonrası olarak 3 haftalık izine çıktım. 20+ gün süre olunca izin için. 100-110 hızlarda 5-10 mola vererek istanbuldan konyaya gittim. o kadar güzel bir duyguymuş ki geze geze rahat rahat gitmek anlatamam :D

belki daha önce 50 kere geçtiğim yolda ne güzel yerler varmış dedimBende 4 yaşında bi canavar var. Dur kalk olduğu zaman direk mide bulantısı oluyor durun diye bağırmaya başlıyor :) o yüzden biran önce bitmesini istiyorum uzun yolların :)

gknergl
14-06-2021, 18:15
1 sene olacak ve ceza gelmedi :)

Temmuzda Balıkesir ve Eylülde Bodrum planım var. Yine otobanı kullanıcam gibi. Tartıyorum bakıyorum araştırıyorum ama otoban pahalı olmasına rağmen rahatlık ve süre açısından hep ağır basıyor. Ne dersiniz? Tercih değiştirmeye değer mi?

Senede 1-2 defa kullanıyoruz bu yolu ama değer mi değmez mi nedir fikriniz?

Yine 150-200 arası bi fark olacak ücretsiz yol ile arasında sanırım. Bu sefer bokunu çıkarmadan ekonomi yaparak gidicem.

Ben son yazdığımdan beri yine gidip geldim. Hatta bayramda gittim.
Yine 150 sabit ceza yok şükür[emoji1][emoji41]

FR.BJK
07-08-2021, 12:55
Evet arkadaşlar 10 temmuz haftası cunda yapıp geldim yine sıkıntı yok şimdiye kadar. Ama 2 gün önce ankara yapıp geldim ordan çok korkuyorum :)

1 tane otoban bağlantısında trafik aracı gördüm ters duruyodu ve farkettiğimde hızım 150 fln dı. Perşembe günü gittim geldim tahminen gelirse ne zaman gelir ceza?

Henüz hareketlilik yok.

Birde ankara girişnde jandarma vardı. Gişelerden önce. Onu farkedip frene asıldım ve gişeden sonra araçları çevirmelerine rağmen bana ellemediler. Yırttım sanırım. Çünkü ordaki durum eds gibi değildi. Radara gireni kenara çekiyolardı. Askerin devam et dediği an çok mutlu oldum :) ama önceki polis aracının sıkıntısı hala içimde :(

Girdiysek radara ne sürede başa bela olur acaba?

Son olarak bodrum yolculuğum var ufukta. Full otoban 7 saat ve 350tl gibi bi tutar var karşımda. O 7 saat 5,5 - 6 saate düşer basınca zaten de parası sağlam basınca yakıtta sağlam giricek o da var ama erken gitme mecburiyeti başa bela. Otobanda radar vs olmadığını düşünerek rahat gitmek çok iyi oluyor. izmir sonrası aydına kadar asıl git. Yolculuğu gece yapıcam. 2 gibi yola çıkıp sabaha orda olmayı planlıyorum. Fiyat fazla ama diğer türlü ücretsiz yollarda trafik ışık radar vs daha büyük sıkıntı gibi. Bide yolculuğu uyuyarak geçirmesi gereken 4 yaşında bi canavarım var. Uyanık olması skntı. Midem bulanıyo diyip durur :)

Gidiş dönüş 800tl ye yakın yol parasından kaçamicakmıyız?

gknergl
07-08-2021, 22:32
Evet arkadaşlar 10 temmuz haftası cunda yapıp geldim yine sıkıntı yok şimdiye kadar. Ama 2 gün önce ankara yapıp geldim ordan çok korkuyorum :)

1 tane otoban bağlantısında trafik aracı gördüm ters duruyodu ve farkettiğimde hızım 150 fln dı. Perşembe günü gittim geldim tahminen gelirse ne zaman gelir ceza?

Henüz hareketlilik yok.

Birde ankara girişnde jandarma vardı. Gişelerden önce. Onu farkedip frene asıldım ve gişeden sonra araçları çevirmelerine rağmen bana ellemediler. Yırttım sanırım. Çünkü ordaki durum eds gibi değildi. Radara gireni kenara çekiyolardı. Askerin devam et dediği an çok mutlu oldum :) ama önceki polis aracının sıkıntısı hala içimde :(

Girdiysek radara ne sürede başa bela olur acaba?

Son olarak bodrum yolculuğum var ufukta. Full otoban 7 saat ve 350tl gibi bi tutar var karşımda. O 7 saat 5,5 - 6 saate düşer basınca zaten de parası sağlam basınca yakıtta sağlam giricek o da var ama erken gitme mecburiyeti başa bela. Otobanda radar vs olmadığını düşünerek rahat gitmek çok iyi oluyor. izmir sonrası aydına kadar asıl git. Yolculuğu gece yapıcam. 2 gibi yola çıkıp sabaha orda olmayı planlıyorum. Fiyat fazla ama diğer türlü ücretsiz yollarda trafik ışık radar vs daha büyük sıkıntı gibi. Bide yolculuğu uyuyarak geçirmesi gereken 4 yaşında bi canavarım var. Uyanık olması skntı. Midem bulanıyo diyip durur :)

Gidiş dönüş 800tl ye yakın yol parasından kaçamicakmıyız?

Benim bildiğim İstanbul dışındaki cezalar şak diye geliyor. Muhtara sürekli sorun ve e devletten kontrol edin. Muhtara gönderiyorlar tebliği size ulaşmıyor sonra başka bir sebepten e devlete girdiğinizde şok yaşıyorsunuz ben bizzat yaşadım;)

Ben istanbul Nevşehir yaptım ailemle bayram öncesi.
7.20 fsm giriş 10.45 akıncı gişeler çıkış. Duraksız Ankara’ya indik böylece henüz ceza yok.
Sonra ordan yap işlet devret olan Niğde otoyolunu kullandık bir müddet 160 civarı hızlarda kullandım. Ordan da henüz ceza yok.

Bodrum için diyeceğim şu:
Çocuk varsa o para verilir. Yoksa çekilmez o yol. [emoji3]

FR.BJK
07-08-2021, 23:20
Benim bildiğim İstanbul dışındaki cezalar şak diye geliyor. Muhtara sürekli sorun ve e devletten kontrol edin. Muhtara gönderiyorlar tebliği size ulaşmıyor sonra başka bir sebepten e devlete girdiğinizde şok yaşıyorsunuz ben bizzat yaşadım;)

Ben istanbul Nevşehir yaptım ailemle bayram öncesi.
7.20 fsm giriş 10.45 akıncı gişeler çıkış. Duraksız Ankara’ya indik böylece henüz ceza yok.
Sonra ordan yap işlet devret olan Niğde otoyolunu kullandık bir müddet 160 civarı hızlarda kullandım. Ordan da henüz ceza yok.

Bodrum için diyeceğim şu:
Çocuk varsa o para verilir. Yoksa çekilmez o yol. [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiHemen hergün kontrol ediyorum :)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210807/2d00f956068a5aef87d3914d4998c5f3.jpg