Orijinalini görmek için tıklayınız : [ KARŞILAŞTIRMA ] Leon’u satıp w204 c180’e geçtim
Arkadaşlar selamlar
Üç buçuk yıl bindiğimiz 2014 model DSG Leon’la vedalaştık.
Aracımız 98bin km’deydi ve üç buçuk yılda tam 70 bin km yol yapmışız. Bu sürede bakım için beş yetkili servis ziyareti ve yakıt giderleriyle beraber yaklaşık 47bin tl yürütme masrafı olmuş bize. 2018 temmuzunda 77 bin TL’ye almıştık.
Takasta 230 bin TL’ye saydırıp üstüne 30 bin daha vererek 2009 model w204 c180 aldık. Araçta sunroof da mevcut. 142 bin km’de. Öyle büyük bir kazası yok ve oldukça diri bir araç. Zaten emin olmak için Tarcanlara götürdük. Onlardan da geçti araç.
İki gün oldu. Sanki tır-otobüs sürüyor gibi hissediyorum. Virajlarda yatmıyor. Değişik bir tavrı var aracın. Leon 1.2 turboydu ve hafifliği ile hızlı kalkışlarda adeta uçuyordu. C180 hem yaşı hem de kompresör motoruyla iyi gidiyor ama daha kararlı daha ağır başlı gibi [emoji3526]
Yakıt 100km’de 2 litre civarı daha fazla olacak gibi.
Bakalım, bir hevesti. Gerçekleştirdik.
Burada her konuda her soruda desteğini esirgemeyen tüm Seat kullanıcılarına teşekkür ederim.
Önce İbiza sonra Leon olmak üzere 5 yıllık Seat tecrübemiz oldukça güzeldi.
Sevgiler, saygılar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
emirkayra
26-11-2021, 21:37
Hey maşallah hayırlı olsun RABBİM kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah
3-5 resim olsa neşemiz yerine gelirdi biraz daha
Hey maşallah hayırlı olsun RABBİM kazasız belasız kullanmayı nasip etsin inşallah
3-5 resim olsa neşemiz yerine gelirdi biraz daha
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211126/341f01d5efd6fda554002caedc8b6946.jpg
Buyrun şimdilik bu var[emoji3526]
emirkayra
26-11-2021, 21:43
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211126/341f01d5efd6fda554002caedc8b6946.jpg
Buyrun şimdilik bu var[emoji3526]
Maşallah mercedeslerde griye hastayım kazasız belasız cezasız sürüşler dilerim motor gamı nedir acaba 2.0 mı 1.8 mi
Maşallah mercedeslerde griye hastayım kazasız belasız cezasız sürüşler dilerim motor gamı nedir acaba 2.0 mı 1.8 mi
Teşekkür ederim. Evet paladium grisi rengi ben de çok beğendim.
1.6 kompressör standart motor
Fotoğrafta arkada da giden Leon var :)
emirkayra
26-11-2021, 21:47
Teşekkür ederim. Evet paladium grisi rengi ben de çok beğendim.
1.6 kompressör standart motor
Fotoğrafta arkada da giden Leon var :)
1.6 motor 156 hp turbo benzinli yani.Boşver leonu merso var artık ayrıca arkada giden leon bomboş paket sıradan bir leon
1.6 motor 156 hp turbo benzinli yani.Boşver leonu merso var artık ayrıca arkada giden leon bomboş paket sıradan bir leon
Evet 156lık evet. Turbo denir mi bilmiyorum ama kompresör de aynı mantığa sahip sanırım.
Öyle deme leon’a 3.5 yıl bindik. Güzel araçtı [emoji3526]
S.Yilmaz
26-11-2021, 22:49
Hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah
Avangard sanırım birde duruş çok güzel. Tek sıkıntı yakıt sanırım. O konu da şöyle bakman lazım.
ASLAN besleyen yemini düşünmez. [emoji2323]
Hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah
Avangard sanırım birde duruş çok güzel. Tek sıkıntı yakıt sanırım. O konu da şöyle bakman lazım.
ASLAN besleyen yemini düşünmez. [emoji2323]
Teşekkür ederim.
Sanırım blueEfficiency Fascination
RedBLacKJiMi
27-11-2021, 12:17
Hayırlı uğurlu olsun benim de çok sevdalanıp vazgeçtiğim bir işi yapmışsınız.
Komşumuzda vardı w204 FL çok hoşuma gidiyordu.
Beyaz ve komple cam tavan araç inanılmaz güzel duruyor.
Çok almak istedim heveste ettim ama kısmet olmadı.
Daha sonraları mercedes forumunda uzun zaman takılmalar sonucunda benim istediğim asıl aracın w211 olduğuna kanaat getirdim.
Bir iki tane w211 buldum birisi 320 benzinli diğeri 200 kompresördü.
Uzun süren fikir alışverişinden sonra bu iki sevdadan da vazgeçtim, vazgeçirildim.
Gerek 320 nin yürütme ve bakım maliyetleri gerek yaşının ilerlemiş ve km lerin yüksek oluşu bu sevdadan vazgeçirdi.
Mantıklı bir değişim olmayacağı kanaatine vardım.
Sonra superb alayım dedim mk2 kasa 2014 model.Aracı buldum geçtiğimiz haziran ayında satıcıyla anlaştım 90 bin kmde dizel nokta hatasız 239 bin liraya anlaştım.
Adamla ertesi gün expere gideceğiz kontrol sonrasında satış işlemlerine başlayacağız.Adam akşamında aracı satmaktan vazgeçti.
Dedim bu araç olmazsa arabamı satmayacağım diye kalkıştığım işin sonunda ki olmadı ve leonumla başbaşa kaldım :)
Ama şöyle ki dediğimi yanlış anlamayın mercedes forumu da bu söylediğimi destekler, mercedesin olacaksa e klas olacak.
C klasta güzel ama bi 2012 model en azından fl almanız gönlümden geçerdi tabi onun fiyatları 300-350 bin bandında şuan :( gknergl
gknergl öncelikle hayırlı olsun diyorum. bir mercedes servisi çalışanı olarak her konuda sana yardımcı olurum bilginiz olsun. arabanın şase noyu yollarsan bayi çıkışlı mı yoksa değil mi bu bilgileri de almadıysan verebilirim.
Hayırlı uğurlu olsun benim de çok sevdalanıp vazgeçtiğim bir işi yapmışsınız.
Komşumuzda vardı w204 FL çok hoşuma gidiyordu.
Beyaz ve komple cam tavan araç inanılmaz güzel duruyor.
Çok almak istedim heveste ettim ama kısmet olmadı.
Daha sonraları mercedes forumunda uzun zaman takılmalar sonucunda benim istediğim asıl aracın w211 olduğuna kanaat getirdim.
Bir iki tane w211 buldum birisi 320 benzinli diğeri 200 kompresördü.
Uzun süren fikir alışverişinden sonra bu iki sevdadan da vazgeçtim, vazgeçirildim.
Gerek 320 nin yürütme ve bakım maliyetleri gerek yaşının ilerlemiş ve km lerin yüksek oluşu bu sevdadan vazgeçirdi.
Mantıklı bir değişim olmayacağı kanaatine vardım.
Sonra superb alayım dedim mk2 kasa 2014 model.Aracı buldum geçtiğimiz haziran ayında satıcıyla anlaştım 90 bin kmde dizel nokta hatasız 239 bin liraya anlaştım.
Adamla ertesi gün expere gideceğiz kontrol sonrasında satış işlemlerine başlayacağız.Adam akşamında aracı satmaktan vazgeçti.
Dedim bu araç olmazsa arabamı satmayacağım diye kalkıştığım işin sonunda ki olmadı ve leonumla başbaşa kaldım :)
Ama şöyle ki dediğimi yanlış anlamayın mercedes forumu da bu söylediğimi destekler, mercedesin olacaksa e klas olacak.
C klasta güzel ama bi 2012 model en azından fl almanız gönlümden geçerdi tabi onun fiyatları 300-350 bin bandında şuan :( gknergl
Güzel özetlemişsiniz. Sağolun iyi dilekleriniz için.
Bende de Mercedes’in yeri ayrı. Çok uzun zamandır aklımdaydı. Hadi diyip diyip vazgeçiyordum. Ama şimdi olmazsa ne zaman deyip yaptım. Ben de makyajlısına baktım ama geçmişi belli bakımları zinciri vs bir çok konu var. Bu araç için tüm kriterler uygundu bu anlamda.
Mercedes E’den başlar evet[emoji3526]
Ama işte bütçemiz ordan başlamıyor maalesef.
Umarım herkesin gönlüne göre olur. Sağolun tekrardan
gknergl öncelikle hayırlı olsun diyorum. bir mercedes servisi çalışanı olarak her konuda sana yardımcı olurum bilginiz olsun. arabanın şase noyu yollarsan bayi çıkışlı mı yoksa değil mi bu bilgileri de almadıysan verebilirim.
Merhaba
Hangi servistesiniz?
Şimdi Mercedes’te bu servis işleri nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Bakım zamanı hem özelden hem yetkiliden fiyat alıp göre karar vereceğim
Size özelden yazayım şase numarasını.
Merhaba
Hangi servistesiniz?
Şimdi Mercedes’te bu servis işleri nasıl oluyor hiç bilmiyorum. Bakım zamanı hem özelden hem yetkiliden fiyat alıp göre karar vereceğim
Size özelden yazayım şase numarasını.
sakarya da çalışıyorum. arabanız türkiye çıkışlı bu güzel bir şey. şanslıymımşsınız.
arabanızda 722.695 şanzıman var. bu demek oluyor ki her 60.000 km de bir veya 5 yılda bir arabanızın şanzıman yağ ve filtresini değiştirmeniz gerekir. bu işlemler yapılırken kesinlikle orjinal mercedes benz parçaları kullansınlar.
sakarya da çalışıyorum. arabanız türkiye çıkışlı bu güzel bir şey. şanslıymımşsınız.
Valla araştırırken hiç dikkat etmedim ve bilmiyordum Tr çıkışlı olmasının artısı ne olur onu da bilmiyorum.
Bu arada size yazmadan önce Mercedes’i aradım.
Ücretsiz airbag değişimi yapıyorlarmış. Şase numarasından kontrol ettiler, değişim zamanı gelmiş. Bu da güzel bir detay.
Valla araştırırken hiç dikkat etmedim ve bilmiyordum Tr çıkışlı olmasının artısı ne olur onu da bilmiyorum.
Bu arada size yazmadan önce Mercedes’i aradım.
Ücretsiz airbag değişimi yapıyorlarmış. Şase numarasından kontrol ettiler, değişim zamanı gelmiş. Bu da güzel bir detay.
evet yetkili servisler yapıyorlar. airbagleri yeniliyorlar. mercedesinizde code 581 olması arabanızın türkiye için üretildiğini, gümrükten vergilerinin ödendiğini gösteriyor.
başka bir ülke için üretilen arabalar gümrükten geçerken az vergi ödemek için bir takım özelliklerini yok gösteriyorlar. bir gün bu gizlenen özelllikler karşınıza vergi olarak katlanarak çıkabiliyor.
başka bir ülke için üretilen arabalar gümrükten geçerken az vergi ödemek için bir takım özelliklerini yok gösteriyorlar. bir gün karşınıza bu gizlenen özellikle vergi olarak katlanarak çıkabiliyor.
Anladım. Teşekkür ederim detaylar için.
İlerleyen zamanlar aklıma takılan bir şey olursa size sormak isterim.
Teşekkürler
gknergl ; motorlu araçların "karada, suda, havada" evrenselliğini simgeleyen efsane yıldızın hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.
""Efsane Yıldız'ın açılımı şöyledir: 3 köşe, yağ, su ve yakıtı temsil eder. 3 köşeyi dolaşan yuvarlak ise, Dünya'yı simgeler. Bunlar bir arada düşünüldüğünde ise şu anlam çıkar: Yağımı, suyumu ve yakıtımı koy, Dünya'yı dolaşırım.""
Altmışıncı yaşıma bastım hala bir gün efsane yıldız almanın hayalini kurarım nokta.
gknergl ; motorlu araçların "karada, suda, havada" evrenselliğini simgeleyen efsane yıldızın hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan.
""Efsane Yıldız'ın açılımı şöyledir: 3 köşe, yağ, su ve yakıtı temsil eder. 3 köşeyi dolaşan yuvarlak ise, Dünya'yı simgeler. Bunlar bir arada düşünüldüğünde ise şu anlam çıkar: Yağımı, suyumu ve yakıtımı koy, Dünya'yı dolaşırım.""
Altmışıncı yaşıma bastım hala bir gün efsane yıldız almanın hayalini kurarım nokta.
Teşekkür ederim. İnşallah siz de hayalinize kavuşursunuz. Saygılar
Emrahgumus
29-11-2021, 10:51
gknergl kardeşim hayırlı olsun aracın. Trim sesleri kesilmiştir diye düşünüyorum :) Avrupanın farklı ülkelerinde taksi olarak çok bindim bu kasaya ve bindiğim taksiler 400-800bin km aralığındaylı genelde, hiç trim sesi yoktu ne zaman binsem çok enteresan geliyordu:) Hoş avrupa yolu ile ülkemiz yollarını kıyaslamak yanlış olur.
RedBLacKJiMi
29-11-2021, 17:01
Güzel özetlemişsiniz. Sağolun iyi dilekleriniz için.
Bende de Mercedes’in yeri ayrı. Çok uzun zamandır aklımdaydı. Hadi diyip diyip vazgeçiyordum. Ama şimdi olmazsa ne zaman deyip yaptım. Ben de makyajlısına baktım ama geçmişi belli bakımları zinciri vs bir çok konu var. Bu araç için tüm kriterler uygundu bu anlamda.
Mercedes E’den başlar evet[emoji3526]
Ama işte bütçemiz ordan başlamıyor maalesef.
Umarım herkesin gönlüne göre olur. Sağolun tekrardan
İnşallah hocam ben mercedes alma hevesine a ile başlayıp e ile çıktım :) Bİr w212 olsa hayır demem yaşıma başıma bakmam takır takır binerim :)
Hocam Gudikcik ismini duydunuz mu :)
Ümit ağabey selamlar,
Babamın bindiği çok temiz vazgeçemediği 2012 model 65 bin km de megane 3 privilege edc aracı var.
Babamla neredeyse yaşlarınız aynı.
Yüz sefer değiştir aracını bir mercedese bin,mercedes farklılıktır,ayrıcalıktır desem de aracından vazgeçirip bir mercedes sahibi yapamadım.
Salih de zamanında size söylemiş ya da istemiş olabilir :)
Yaşlarınız daha genç ve babam için konuşayım bence bu tarz araçlara binmek en doğal hakkınız.
Eminim şuan isteseniz almaya sizin de imkanınız vardır ama belirli yaştan sonra insanlar hayata eskisi kadar duygusal bakamıyor.
Belki de adımlar bu yüzden atılmadan hayat kaçırılıyor.
Tüm babaların ve isteyen herkesin istediği hayale kavuşması dileğimle.
RedBLacKJiMi ; İyi dileklerin için çok teşekkür ederim İnşallah bir gün gerçek olur önce sağlık esenlik olsun hep birden cümlemize, ülkemize, tüm dünya insanlığına.
BlaCKaDDeR
30-11-2021, 07:42
Maşallah. Güle güle kullanın. 2017 de Leon u alacağım dönem 2011 makyajlısına çok bakmıştım. Ama yürütemem diye korkumdan sadece bakmıştım. :)
Maşallah. Güle güle kullanın. 2017 de Leon u alacağım dönem 2011 makyajlısına çok bakmıştım. Ama yürütemem diye korkumdan sadece bakmıştım. :)
Teşekkür ederim. Denemek lazım aslında. Yoksa bu gidişle hiçbir şey yapamayacağız
Fark 2 lt ise merso çok az yakıyormuş. 2011 makyajlı kasa 1.8 cgi ile 10 lt altına inemiyorum standart trafikte... Aynı sürüş şartlarında 1.0 ibizamla 6 lt'yi görürüm; hatta iddia ediyorum ki 7 lt'!yi görsün benzin döker yakarım...
Fark 2 lt ise merso çok az yakıyormuş. 2011 makyajlı kasa 1.8 cgi ile 10 lt altına inemiyorum standart trafikte... Aynı sürüş şartlarında 1.0 ibizamla 6 lt'yi görürüm; hatta iddia ediyorum ki 7 lt'!yi görsün benzin döker yakarım...
Hemen şöyle özetleyeyim:
Görev yaptığım okul Kasımpaşa’da . Ev Yeni Levent’te. Yaklaşık 11km.
Sabahları okula gidişte güzergah hem rakım farkından hem de trafik olmadığından leon ile 100 km’de 6.5lt civarıydı. Çok çok sakin kullanımda gazı okşayarak 5.5 falan olabiliyordu ama onu yapmak için uğraşmıyordum. Aynı güzergah dönüşte mecidiköy trafiği ki bazen 11km yolu tam 2 saatte tamamladığım oluyor leon 11,5-12,5 yakıyordu. Ama bu bahsettiğim oldukça yoğun trafik.
Şimdi Mercedes’te durum şu:
Sabahları okula gidiş 8.5lt dönüş ise yine çok yoğun trafikte dün denedim 13.5 bazen 14lt oldu.
Allahtan okulun servisi var her gün binmiyorum araca [emoji1]
Değerler yaklaşıktır tabi. Uzun süreli kullanımda daha doğru veriler çıkacaktır elbet. Zaten bunu bilerek aldım. Yaksa da bu keyfi yaşamak güzel.
Değer mi derseniz şu an için kesinlikte buna değer. Konfor farkı çok belirgin. Sanki yol ile araç arasında hiçbir şey yok gibi.
Hemen şöyle özetleyeyim:
Görev yaptığım okul Kasımpaşa’da . Ev Yeni Levent’te. Yaklaşık 11km.
Sabahları okula gidişte güzergah hem rakım farkından hem de trafik olmadığından leon ile 100 km’de 6.5lt civarıydı. Çok çok sakin kullanımda gazı okşayarak 5.5 falan olabiliyordu ama onu yapmak için uğraşmıyordum. Aynı güzergah dönüşte mecidiköy trafiği ki bazen 11km yolu tam 2 saatte tamamladığım oluyor leon 11,5-12,5 yakıyordu. Ama bu bahsettiğim oldukça yoğun trafik.
Şimdi Mercedes’te durum şu:
Sabahları okula gidiş 8.5lt dönüş ise yine çok yoğun trafikte dün denedim 13.5 bazen 14lt oldu.
Allahtan okulun servisi var her gün binmiyorum araca [emoji1]
Değerler yaklaşıktır tabi. Uzun süreli kullanımda daha doğru veriler çıkacaktır elbet. Zaten bunu bilerek aldım. Yaksa da bu keyfi yaşamak güzel.
Değer mi derseniz şu an için kesinlikte buna değer. Konfor farkı çok belirgin. Sanki yol ile araç arasında hiçbir şey yok gibi.
Aslan besleyen yemine katlanır diye düşünüp, biraz da zevkine biniyorsanız göze batmayacaktır elbet. Ben sadece C klass'ta bir sonraki neslin yakıtı ile bir önceki neslin yakıtı arasında bu kadar bariz fark olmasına üzülüyorum. 2017 model C180'in şehiriçi ortalaması 7.5-8 lt bandında.
Benzinin tabelalarda 9.95 TL / lt yazdığı bu günlerde bu yakıt değerleri aklıma geldikçe gözüm seğirmeye başlıyor ne yazık ki...
Afedersiniz ama 1.6 / 1.8 motor arabalara "çok yakıyor" diyecek konuma düştük, yayında ve yapımda emeği geçenlere benzin istasyonları girsin...
RedBLacKJiMi
30-11-2021, 10:34
Sen superbin seviyesini baştan sona evereste taşımışsın,eminim geçmişe dönüp keşke alsaydım demişsindir.
Zira her türlü yürütebilirdin :)
w204 ün en büyük sorunu zincir.O da zamanında değiştiyse bakımlı araçsa sorun olmuyor.
Aracın yürütme ve bakım maliyetleri leon ya da süperb den %10-15 daha pahalı.Hatta servis kampanyaları ile bazen leondan daha uygun oluyor.
Tüple bineceksen kompresör benzinle bineceksen cgi.
Sen superbin seviyesini baştan sona evereste taşımışsın,eminim geçmişe dönüp keşke alsaydım demişsindir.
w204 ün en büyük sorunu zincir.O da zamanında değiştiyse bakımlı araçsa sorun olmuyor.
Aracın yürütme ve bakım maliyetleri leon ya da süperb den %10-15 daha pahalı.Hatta servis kampanyaları ile bazen leondan daha uygun oluyor.
Zincir konusuna gelince, evet en büyük maliyet bu. Ben de zaten geçmişi belli bir araç almak istedim. Yoksa aynı paraya veya yakın miktarlara makyajlısını bulmuştum ama emin olamadım. Çoğu Satıcı zincirin değişip değişmediğini bilmiyor. Zaten bunu bilmiyorsa aracına çok değer vermediği veya dikkat etmediği ortaya çıkıyor.
Aldığım aracın zinciri ben almadan önce değişti. Bakımları yapıldı. Dolayısıyla bu konu en önemlisi.
Yetkili servis bakımları da dediğiniz gibi kampanyalarla birlikte Seat’a yakın olur diye düşünüyorum. Zira en son leon a 2300₺ ödemiştim.
BlaCKaDDeR
30-11-2021, 12:48
Sonraki hedefim bu... :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-arabaci-2.el-den-e270-cdi-emsalsiz-958941486/detay/
RedBLacKJiMi
30-11-2021, 15:08
Sonraki hedefim bu... :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-arabaci-2.el-den-e270-cdi-emsalsiz-958941486/detay/
Bu ilandaki aracın çok daha iyisini alırsın.
Sen bütçeni belirle ayarlayalım.
Bu araçlar bambaşka dünya.
Aracı sürerken özellikle w210 w211 kasalarda kaputun önündeki yıldızı görüyorsun ya kayık sürer misali :) Çok keyifli.
Sene başında Tekirdağ'da w211 e320 buldum bir tane tertemiz mavi renkliydi.Sadece benzinde kullanılmıştı.Yürütme maliyetleri ve aracın 2003 model oluşu ve babamın baskıları sonrası araçtan vazgeçmek zorunda kalmıştım.Sonrasındaki süreci biliyorsun 2014 tertemiz bir superb denk geldi.Alalım dedik satıcı vazgeçti.
Sen almak istediğin de haber et bende yardımcı olmaya çalışırım.
Ama şahsi fikrim 320 cdi al v6. 270 ler 5 silindir diye biliyorum.
BlaCKaDDeR
30-11-2021, 15:16
Bu ilandaki aracın çok daha iyisini alırsın.
Sen bütçeni belirle ayarlayalım.
Bu araçlar bambaşka dünya.
Aracı sürerken özellikle w210 w211 kasalarda kaputun önündeki yıldızı görüyorsun ya kayık sürer misali :) Çok keyifli.
Sene başında Tekirdağ'da w211 e320 buldum bir tane tertemiz mavi renkliydi.Sadece benzinde kullanılmıştı.Yürütme maliyetleri ve aracın 2003 model oluşu ve babamın baskıları sonrası araçtan vazgeçmek zorunda kalmıştım.Sonrasındaki süreci biliyorsun 2014 tertemiz bir superb denk geldi.Alalım dedik satıcı vazgeçti.
Sen almak istediğin de haber et bende yardımcı olmaya çalışırım.
Ama şahsi fikrim 320 cdi al v6. 270 ler 5 silindir diye biliyorum.
İlanı örnek amaçlı attım. Bu tip kasanın hoşuma gitmesi, o dönemki bütçeme yine bu kasanın uygun olması, solar tavan, koltuk soğutma vb gırtlak dolu olması falan. İlla bu ilan yada bu kasa olacak değil. Anlamam da yıldızdan pek. Alma arifesine girince mutlaka detay destek talep ederim kardeşim. Teşekkürler.
Arkadaşlar 3 ay olacak Mercedes deneyimimden biraz bahsetmek istiyorum. Belki aranızda ilgilenen olur. Böyle bir geçişi düşünenlere de fikir olur. Diğer forumdan biraz buraya dönmüş olayım hem de :)
Öncelikle konfor oldukça yüksek. Leondan sonra asfaltı çok az hissediyorum altımda. Yüksek hızlarda rüzgar sesi alma konusunda leonla aynı. Koltuklar sürüş pozisyonu iç ferahlık vs leondan Tabiki daha iyi. Leon gibi atik değil daha ağır kalkışlarda iyi yüklenmezseniz hızlanma çok yumuşak. Leon pedala dokunmayla ileri atlıyordu.
Kullanım kesinlikle çok keyifli araç 2009 model ama 4-5 yaşında C segmentlerden daha konforludur diyebilirim.
Üç aylık süreçte büyük sorunumuz sunroof oldu. Takılı kaldı 1500₺ ye temizlik ve kırılan iç hareketli parçalar değişti. Haricinde mekanik bir sorunumuz olmadı çok şükür. Bu arada sunroof veya cam tavanı olanlar senede bir bakım temizlik yaptırsınlar sonra başları ağrımasın. 3 bin 5 bin 7 binler havada uçuşuyor sunroof cam tavan tamirlerinde. Bir de termostat tam görevini yapmıyordu eski tip olduğundan 500 TL gibi uygun fiyata işçilik dahil değiştirdik.
Şanzıman DSGye göre Tabiki konforsuz. 5 ileri klasik şanzıman biraz hissettiriyor. Ama şuna şaşırdım mesela 80-90la giderken yavaşlayıp durduğumda 5. Vitesten 1e düşene kadar hiçbir şekilde hissetmiyorsunuz sanki boşa alıyor gibi bu güzel. Şanzımanın detaylarını bilmiyorum ama bu bir özellikse eğer harika.
Bagaj konusunda çok rahatladık. Dolduramıyoruz.
Gelelim malum konuya. Yakıt. Kasımda bu aracı aldığında yakıt sanırım 9₺ falandı. Şimdi 15₺. Kuruş hesabına bu sebepten girmiyorum. Herkes için artış oldu. Herkesin aracı zaten 1tlden fazla yakıyor şu an.
Şehir içi yoğun trafikte 13lt/100km
Çok aşırı trafikte bir kez kaldım yaklaşık 2.5 saat sürmüştü 11 km lik güzergah o zaman 20lere çıktı ama bir daha öyle bir şey görmedim inşallah bir daha da görmem [emoji1]
Leon bu tarz trafiklerde en fazla 12 yakıyordu.
Normal trafikte 9-10lt şehir içi yakıtı.
Uzun yolda ise durum şu
İstanbul izmir komple otoban 130-140 hızlarla 7.3lt/100km
(Paralı yol Osmangazi dahil toplam 450₺ civarı tutuyor bunu söylemeden geçemeyeceğim. Burda okkalı bir küfürü söylediğimi varsayın)
İzmir istanbul parasız yol 100-110km hızlarla 7.5lt/100km
Leonda uzun yol 5.5-6.5 arası değişiyordu.
Durum budur arkadaşlar Mercedes’e alıştım sürmesi inanılmaz konforlu.
Buraya kadar okuduysanız teşekkürler
Arkadaşlar 3 ay olacak Mercedes deneyimimden biraz bahsetmek istiyorum. Belki aranızda ilgilenen olur. Böyle bir geçişi düşünenlere de fikir olur. Diğer forumdan biraz buraya dönmüş olayım hem de :)
Öncelikle konfor oldukça yüksek. Leondan sonra asfaltı çok az hissediyorum altımda. Yüksek hızlarda rüzgar sesi alma konusunda leonla aynı. Koltuklar sürüş pozisyonu iç ferahlık vs leondan Tabiki daha iyi. Leon gibi atik değil daha ağır kalkışlarda iyi yüklenmezseniz hızlanma çok yumuşak. Leon pedala dokunmayla ileri atlıyordu.
Kullanım kesinlikle çok keyifli araç 2009 model ama 4-5 yaşında C segmentlerden daha konforludur diyebilirim.
Üç aylık süreçte büyük sorunumuz sunroof oldu. Takılı kaldı 1500₺ ye temizlik ve kırılan iç hareketli parçalar değişti. Haricinde mekanik bir sorunumuz olmadı çok şükür. Bu arada sunroof veya cam tavanı olanlar senede bir bakım temizlik yaptırsınlar sonra başları ağrımasın. 3 bin 5 bin 7 binler havada uçuşuyor sunroof cam tavan tamirlerinde. Bir de termostat tam görevini yapmıyordu eski tip olduğundan 500 TL gibi uygun fiyata işçilik dahil değiştirdik.
Şanzıman DSGye göre Tabiki konforsuz. 5 ileri klasik şanzıman biraz hissettiriyor. Ama şuna şaşırdım mesela 80-90la giderken yavaşlayıp durduğumda 5. Vitesten 1e düşene kadar hiçbir şekilde hissetmiyorsunuz sanki boşa alıyor gibi bu güzel. Şanzımanın detaylarını bilmiyorum ama bu bir özellikse eğer harika.
Bagaj konusunda çok rahatladık. Dolduramıyoruz.
Gelelim malum konuya. Yakıt. Kasımda bu aracı aldığında yakıt sanırım 9₺ falandı. Şimdi 15₺. Kuruş hesabına bu sebepten girmiyorum. Herkes için artış oldu. Herkesin aracı zaten 1tlden fazla yakıyor şu an.
Şehir içi yoğun trafikte 13lt/100km
Çok aşırı trafikte bir kez kaldım yaklaşık 2.5 saat sürmüştü 11 km lik güzergah o zaman 20lere çıktı ama bir daha öyle bir şey görmedim inşallah bir daha da görmem [emoji1]
Leon bu tarz trafiklerde en fazla 12 yakıyordu.
Normal trafikte 9-10lt şehir içi yakıtı.
Uzun yolda ise durum şu
İstanbul izmir komple otoban 130-140 hızlarla 7.3lt/100km
(Paralı yol Osmangazi dahil toplam 450₺ civarı tutuyor bunu söylemeden geçemeyeceğim. Burda okkalı bir küfürü söylediğimi varsayın)
İzmir istanbul parasız yol 100-110km hızlarla 7.5lt/100km
Leonda uzun yol 5.5-6.5 arası değişiyordu.
Durum budur arkadaşlar Mercedes’e alıştım sürmesi inanılmaz konforlu.
Buraya kadar okuduysanız teşekkürler
Cok guzel araba, cok kez bakmistim ilanlarina, halende arada girer bi bakarim. Masrafli gibi gelirdi hep, tuple yakitida idare edilirdi. Korkudan giremedik tabi. Simdi zaten piyasa allak bullak oldu. Seninde konunu en basindan beri imrenerek takip ediyorum. Masallah cok yakisikli guzel araba. Halen mk3 vs leonlara o dunya paralar verilicegine, bu arac alinir diye savunanlardanim. Allah kaza bela vermesin.
Cok guzel araba, cok kez bakmistim ilanlarina, halende arada girer bi bakarim. Masrafli gibi gelirdi hep, tuple yakitida idare edilirdi. Korkudan giremedik tabi. Simdi zaten piyasa allak bullak oldu. Seninde konunu en basindan beri imrenerek takip ediyorum. Masallah cok yakisikli guzel araba. Halen mk3 vs leonlara o dunya paralar verilicegine, bu arac alinir diye savunanlardanim. Allah kaza bela vermesin.
Allah razı olsun. Herkesin gönlünde yatana ulaşmasını dilerim
Ara bilgilendirme için teşekkür ederim kendi adıma, keyifli bir yazı olmuş.
Yakıt olarak 2 lt civarı fark demiştiniz başta, öyle de olmuş.
Allah kaza bela vermesin.
siverekli_cumali
15-02-2022, 17:07
güzel günlerde kullanın hayırlı olsun