PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İbiza Ani Frenlemede Otomatik Yanan Dörtlü Sorunu hk.

-scorpion-
03-03-2022, 16:33
Merhaba arkadaşlar,
Aracımı aldığım yıllarda özellikle rodaj bittikten sonra denediğim ilk şeylerden biri, ani frende devreye giren dörtlü flaşörlerdi. Yani bu özellik aracımda mevcut ve aktif olarak çalışıyordu lakin aradan geçen uzun bir süre sonra bir kaç ani gelişen olay sonrası bu sistemin devreye girmediğini fark ettim. Elektrik tesisatında yada motor aksamında herhangi bir yeri oynatmamış ve aracımda gelişen bir kaza vb olay olmamışken durduk yere sistemin devre dışı kalması kafamı kurcaladı. Daha sonra edindiğim vcds namı diğer vag com kablosu ile kontrol ettiğimde ilgili modüle bağlanamıyor (fault yani hata) uyarı veriyor. Aracın tüm sigortalarını (motor kısmındakiler dahil) tek tek kontrol etmeme rağmen anormal bir duruma rastlamadım. Beyin kablosu dahil diğer konektörlerde oksitlenme vs varmı diye baktım fakat oralarda da bir sorun göremedim. Bir kaç özel servise giderek onların cihazları ile baktırdım bir şey çıkmadı. Hatta özel servisin biri aracı aldığım showroomdaki servisle muhabbeti olduğunu söyleyerek arkadaşını aradı, oradan bilgi edinmek istedi fakat servisteki eleman kısa bir müddet beklettikten sonra o araçta o özellik yok dedi çıktı. Daha sattıkları araç donanımlarından bi haber olan yetkili servistende bir sonuç alamadım. Velhasılı nereye baktıysam boş çıktı. Teknik olarak kafa yorduğumda araç beyni, araç üzerindeki yer alan donanımların kontrol üniteleri ile haberleşerek tüm veriyi kendisinde toplayıp VCDS kablosu ile bize gösteriyor ama bu ani fren sistemini kontrol eden mekanizma nerede bir türlü bulamadım. Donanım olarak ayrı bir parça mı yoksa doğrudan yazılım ile kontrol edilen bir sistem mi onuda tam olarak bilmiyorum. Düşününce her ikiside mümkün geliyor. Daha önce başına bu tarz bir sorun gelen yada tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Bi el atsanızda şu konuyu bi netleştirsem. Kafamda takıntı oldu resmen. İlginiz için şimdiden teşekkür eder tüm arkadaşlara kazasız belasız günler dilerim.

Engin E.
05-03-2022, 15:29
bende standartta (2012 style) olmayıp, sonradan eklenen bir özellikti, çalıştığını görmedim...
diğer arabam puntoda abs çalıştığında veya ani yavaşlamalarda hemen çalışıyor..