Arkadaşlar daha önce başına gelen var mı bilmiyorum ama yine de bir bilen vardır diyip sormak istedim. Bugün yapıkredi bankasına ATM den 7bin TL yatırmak istedim. Paraları parçalar halinde ATM ye verdim son olarak 20 TL yi tanımadı geri verdi. Para ekle tuşu yerine yanlışlıkla bir alttali yüklenen paraları geri ver tuşuna bastım. Makine tüm paraları geri verirken sıkıştırdı ve ekranda şu uyarıyı gördüm:
Ardından bir süre bekledikten sonra ekranda telefon numaramı girmemi isteyen bir ekran çıktı, numaramı girdim, size sms ile bilgi verilecektir dedi ve atm eski haline geri döndü. O sırada ben bankayı ararken başka bir müşteri geldi bekledim belki parayı verir endişesiyle birşey vermedi. 10dk dan sonra telefonda biriyle görüşebildim. Tutarı sordu, işlem tarihini saatini ve atm numarasını sordu. ATM açılıp sayılacak fazla çıkan para size yatırılır dedi. Neyse kapattım telefonu öyle soyulmuş hissiyle atm ye bakarken bir anda 9 günlük bayram tatilinde olduğumuz aklıma geldi Tekrar aradım bankayı ne zaman sayılır bu atm diye sormak için, ne dese beğenirsiniz 3 iş günü dedi. Bugün son ödeme tarihi olan ödemelerim vardı bi çok ödemem aksadı resmen gasp ettiler parayı ya. Cuma açılacakmış şube ancak cumaya kadar bir kaç kişinin daha başına benzer birşey gelirse bunu nasıl ayırt edecekler? Bir bilgisi olan var mı?
@yusufdincer bizim banka için konuşuyorum.eğerki şube önündeki bir atm ise cuma günü bankalar açık olacak.şubeye gidersiniz.o gün veya 1 iş günü sonra hesabınıza geçer.şube dışında bir atm ise müşteri hizmetlerini arayın kaydınızı alırlar 1 hafta içinde hesabınıza geçer.geçmiş olsun.
@yusufdincer bizim banka için konuşuyorum.eğerki şube önündeki bir atm ise cuma günü bankalar açık olacak.şubeye gidersiniz.o gün veya 1 iş günü sonra hesabınıza geçer.şube dışında bir atm ise müşteri hizmetlerini arayın kaydınızı alırlar 1 hafta içinde hesabınıza geçer.geçmiş olsun.
Evet şubeye ait bir atm. Bilgiler için teşekkürler. Yapı krediyle daha önce hiç çalışmadım. THY maaş hesabını yapı krediden açtırdı diye para yatırayım dedim ilk denemede başıma bu geldi Anlamadığım konu aynı şey başkasının da başına geldi ve atm de 12 bin fazla çıktı diyelim. Diğer adam sıkışan parasını 5 değil de 7 dedi. E ben se 7 diyorum. Parayı tek tek sayarak koymadım ki kamera kayıtlarından anlaşılsın. Kafamda deli sorular...
Bende yapıkredi hesabıma para yatırmak için atm'ye gittim kartı taktım, paramın hepsini yatırdım sonra ekranda java script hatası verdi ekran kapandı. Ellerim bomboş kaldım öyle
Neyse bankayı aradım, kartı bloke ettiler aynı bankaya ait kredi kartım vardı, ona banka kartı özelliği de verdiler. 2 gün sonra da yatırdığım parayı iade ettiler.
Sonuç olarak paranızı muhakkak alırsınız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Bende yapıkredi hesabıma para yatırmak için atm'ye gittim kartı taktım, paramın hepsini yatırdım sonra ekranda java script hatası verdi ekran kapandı. Ellerim bomboş kaldım öyle
Neyse bankayı aradım, kartı bloke ettiler aynı bankaya ait kredi kartım vardı, ona banka kartı özelliği de verdiler. 2 gün sonra da yatırdığım parayı iade ettiler.
Sonuç olarak paranızı muhakkak alırsınız sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum.
Eyvallah kardeşim içimi rahatlattın. Senin durum daha vahimmiş valla Javascript hatası nedir ya Gerçi geçen finansbank atm sinde aşağıdaki görüntüyle karşılaşmıştım :
geçmiş olsun yusuf, para sıkışmadıktan sonra korkma, dedikleri gibi kasayı sayıyorlar, çıkan para giren para belli, fazlası senin beyanla uyuşuyorda o para senin hesaba cuma günü geçer. Javascript hatası süpermiş, sitelere girerken Javascript yüklü değilse açılmayabilir uyarınına alıştıkta ATM de "Javascript yüklü değilse para falan yok sana" gibi bir anlam çıkması komedi... :Sct 001d
Babam geçen karta 3 bin tl yatırıyordu atm paraya el koydu
banka açılınca babam bankaya sorunu anlattı kontrol edilince bilgi verilecek dendi
sonra sms geldi böyle bi para kayıtlarda yoktur diye hesap dogru fazla para yok
sonra şubeye gidince bi bayan bilgisayardan parayı gördügünü söyledi ama atm kontrol eden ler böyle bi paraya ulasamadıklarını savcılıga başvurmamız gerektiğini söylediler
babam tekrar o bayana başvurarak parayı buldurdu ve karta yüklediler
yani bir sekilde tespit edip veriyorlar
Bende farklı banka çalışanıyım. Süreç aşağı yukarı çoğu bankada aynıdır. Şube yanındaki ATM ise cuma günü gidin o şubeye halledin işinizi. şube dışı ise 3 iş günü dediler ise bekleyin. Hatta bayramda para sıkışma çok olduğu için işlem yoğunluğu olabilir 3 iş günü Geçebilir. Beklemeniz yeterlidir. çalışan personeli sıkıştırmanız yada tepkili olmanız durumu değiştirmicektir söylemek isterim . tüm işlemler kayıt altında olduğu için sorun cıkmayacaktır.
Tutar atm den yatirmak icin cok yuksek bir rakam. %90 para sıkışıyor cevremden biliyor.
2.000TL gibi benimde sikisti.Atm yanindaki atmlerden degildi.Aradim bankayi bilgi verdim hemen bir yazilik dilekce yazin parayi tutari hesabinizi kartinizi atm yerini yazin bize faks ve mail atin dediler.Yaptim 4 gun sonra hesabima para yatmisti.
Bir daha tovbe ettim dedim bir daha sıkısır gerek yok sonra faiz isler falan gidip subeden yatiriyorum.
Neden subede sira bekliyorsunuz atm den yatirin diyen sube calisanina para hep sıkısıyor ugrasiyoruz sonra diyince gulumsuyorlar.
Evet şubeye ait bir atm. Bilgiler için teşekkürler. Yapı krediyle daha önce hiç çalışmadım. THY maaş hesabını yapı krediden açtırdı diye para yatırayım dedim ilk denemede başıma bu geldi Anlamadığım konu aynı şey başkasının da başına geldi ve atm de 12 bin fazla çıktı diyelim. Diğer adam sıkışan parasını 5 değil de 7 dedi. E ben se 7 diyorum. Parayı tek tek sayarak koymadım ki kamera kayıtlarından anlaşılsın. Kafamda deli sorular...
journal diye bir kayıt sistemi var.orda atm ye konulup tanımlanan para döküm olarak yazıyor.ordan bulurlar.zaten arıza vermişse artık kimse para yatiramaz.sıkışan paranin hepsi sizindir.
Bende de bi kez aynı durum oldu , para sıkışmadı ama sistemde sorun vardı el koydu parama.Sınav ücreti yatırıyordum 60 tl ziraat bankasına.Neyse bi sonraki iş günü gittim bankaya (atm ile banka yanyana) anlattım durumu ad soyad almışlardı.Bi de ilginç bulduğum bana hangi banknotla yatırdınız diye sordu? Neyseki hatırlıyordum zaten düşük miktardı 3 20 lik dedim doğru dedi verdi parayı.Peki ya 1000 tl yatırsaydım nasıl bilecektim ?
Yapikredi atm de benimde başıma geldi para sıkıştı banka açıktı içeri girdim veznedeki personel güvenlik ile beraber atm yi açtı parayı ve z raporu gibi bir fiş ile kontrol edip bize teslim ettiler. Para kalmaz ama size biraz iş çıktı
Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Öncelikle geçmiş olsun. Birkaç yıl önce bir pazar günü benim de param sıkışmıştı. Telefon ettim ancak bankalar kapalı olduğundan pazartesi işlem yapılabileceğini söylediler. Neyse pazartesi gittim güvenlik görevlisiyle birlikte kasayı açtılar, kamera kayıtlarını incelediler. Hemen orada bir dilekçe yazdım ve paramı iade ettiler
Yorum yapan arkadaslara ayri ayri teşekkür ediyorum. İlk defa başıma geliyor, konuyu okuyan herkes temkinli olur artık. Yüklü miktarda parayı kasadan yatırmak en mantıklısı ancak banka kapalıysa ATM den yatırırken parça parça yatırmak gerek sanırım. Cumayı bekliyorum, umarım sorun çıkmadan alırım paramı geri. Ödemelerim aksadı ama beklemekten başka çare yok.
İlk defa duydum çok ilginç bir durummuş, umarım tekrarını kimse yaşamaz can sıkıcı çünkü.
2007 - Opel Astra H 1.3 CDTI Enjoy (12 Ay - 30.000 km)
2010 - Ford Focus TDCI Titanium X (18 Ay - 70.000 km)
2013 - Seat Leon 1.6 TDI DSG STYLE (24 Ay - 80.000 km)
2016 - Seat Leon 1.4 EcoTSI 150 hp ACT DSG (1 Ay - 3.980 km)
2016 - Seat Leon 1.6 TDI DSG STYLE (?)